Je li pratite ova raketiranja po Gazi i Izraelu? Što se događa?
Je li pratite ova raketiranja po Gazi i Izraelu? Što se događa?
Ja povrsno pratim, vec je sve to vidjeno nije ovo prva bombing operacija IDFa.
Tamo ce se ubijati dok jedni druge ne istrijebe, to je takvo podneblje, nepomirljivi su.
Malo je to sira prica, nisu to bas odmazde, Hamas recimo ima jasan i glasan javno proglaseni program koji podrazumjeva ni manje ni vise unistenje Izraela, oni Izrael ne priznaju i u programu im stoji da ce cekati i boriti se tisucu godina, ali Izrael mora biti "bacen u Sredozemno more".
Fatah je mrvicu manje radikalan mada i oni su nepomirljivi sa Zidovima.
Zidovi takodje imaju radikalne elemente prije svega ekstremisti koji se naseljavaju u kibuce, oni slijede svoja vjerska uvjerenja obnove Ziona odnosno zidovskog Jeruzalema, cak imaju i ideje o sirenju do Eufrata, u takvoj situaciji i ne moze drukcije nego rat.
Oduvijek se zna da je Jeruzalem arapski grad, još od vremena kralja Davida
@Humphrey Židovi su izabrani narod, tako da ne spadaju u pogane.
Tema je zakoljučana
Slava Ukrajini-Herojima slava
Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba
Srećom, Iran ne želi ratovati, u suprotnom bi već napao Izrael.
Odgovor na izraelsko ubijanje hamasovog šefa u Teheranu bit će vjerujem strogo ograničeno.
"My country, right or wrong; if right, to be kept right; and if wrong, to be set right.” (Carl Schurz)
"Šta će mi život ako Hrvatska nije slobodna". (Nikola Antonac)
Nažalost situacija na Bliskom Istoku sve je gora; nakon ulaska IDF na prostor Libanona, Iran je počeo raketni napad na Izrael.
Možda će zvučati patetično, ali molim za mir, za razum, da se nađe netko poput Yitzaka Rabina i Anwar Sadata (znam, znam da su oni ubijeni u atentatima).
Ova situacija, ova politika, kako se stvari odvijaju, ne vode ničem dobrom samo još većoj mržnji a samim time i ratovima i patnjama ljudi sa svih strana, bilo koje vjere i nacionalnosti.
"My country, right or wrong; if right, to be kept right; and if wrong, to be set right.” (Carl Schurz)
"Šta će mi život ako Hrvatska nije slobodna". (Nikola Antonac)