+ Odgovori na temu
Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 3 4 5
Prikaz rezultata str. 81/91

Tema: Nemiri u arapskom svijetu

Je li pratite ova raketiranja po Gazi i Izraelu? Što se događa?

Ja povrsno pratim, vec je sve to vidjeno nije ovo prva bombing operacija IDFa.

Tamo ce se ubijati dok jedni druge ne istrijebe, to je takvo podneblje, nepomirljivi su.

Citiraj Prvotno napisano od crni bombarder Vidi poruku
    Ja povrsno pratim, vec je sve to vidjeno nije ovo prva bombing operacija IDFa.

Tamo ce se ubijati dok jedni druge ne istrijebe, to je takvo podneblje, nepomirljivi su.
    Židovi su gornji i brutalno šire svoju državu, Palestinci su donji i pribjegavaju odmazdama kako bi se izborili za svoje ciljeve.

Malo je to sira prica, nisu to bas odmazde, Hamas recimo ima jasan i glasan javno proglaseni program koji podrazumjeva ni manje ni vise unistenje Izraela, oni Izrael ne priznaju i u programu im stoji da ce cekati i boriti se tisucu godina, ali Izrael mora biti "bacen u Sredozemno more".

Fatah je mrvicu manje radikalan mada i oni su nepomirljivi sa Zidovima.

Zidovi takodje imaju radikalne elemente prije svega ekstremisti koji se naseljavaju u kibuce, oni slijede svoja vjerska uvjerenja obnove Ziona odnosno zidovskog Jeruzalema, cak imaju i ideje o sirenju do Eufrata, u takvoj situaciji i ne moze drukcije nego rat.

Stari lisac Humphrey avatar
    Datum registracije
    Mar 2011
    Blog Entries
    41
    Citiraj Prvotno napisano od Grunf Vidi poruku
    Je li pratite ova raketiranja po Gazi i Izraelu? Što se događa?
    Pogani se ubijaju.
    Posljednje uređivanje od Humphrey : 17-05-2021 at 18:42

Oduvijek se zna da je Jeruzalem arapski grad, još od vremena kralja Davida

@Humphrey Židovi su izabrani narod, tako da ne spadaju u pogane.

Citiraj Prvotno napisano od ivica Vidi poruku
    @Humphrey Židovi su izabrani narod, tako da ne spadaju u pogane.
    Izabrani su oni koji slušaju i slijede Boga, a Židovi ne slušaju niti ne slijede Boga. Bar ne većina. Oni koji ga slušaju su izabrani.

Tema je zakoljučana
    Slava Ukrajini-Herojima slava

Zbog Eline i bokala vina
    zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
    da ja nisam dolazio džaba

Srećom, Iran ne želi ratovati, u suprotnom bi već napao Izrael.
    Odgovor na izraelsko ubijanje hamasovog šefa u Teheranu bit će vjerujem strogo ograničeno.
    "My country, right or wrong; if right, to be kept right; and if wrong, to be set right.” (Carl Schurz)

"Šta će mi život ako Hrvatska nije slobodna". (Nikola Antonac)

Nažalost situacija na Bliskom Istoku sve je gora; nakon ulaska IDF na prostor Libanona, Iran je počeo raketni napad na Izrael.

Možda će zvučati patetično, ali molim za mir, za razum, da se nađe netko poput Yitzaka Rabina i Anwar Sadata (znam, znam da su oni ubijeni u atentatima).
    Ova situacija, ova politika, kako se stvari odvijaju, ne vode ničem dobrom samo još većoj mržnji a samim time i ratovima i patnjama ljudi sa svih strana, bilo koje vjere i nacionalnosti.
    "My country, right or wrong; if right, to be kept right; and if wrong, to be set right.” (Carl Schurz)

"Šta će mi život ako Hrvatska nije slobodna". (Nikola Antonac)

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove