+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 3 1 2 3 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/53

Tema: Referendum o ulasku u EU

Referendum o ulasku u EU

Izgleda da ce referendum biti odgodjen. Pusicka izjavila "Bilo bi neodgovorno održati referendum bez solidnih priprema. Osim toga, ne bi bilo dobro da se referendum održi tako brzo nakon izbora, koji se uvijek održavaju u konfliktnoj atmosferi".

Neven Mimica kaze, vjerojatno do kraja veljace...
    "Odgađa se referendum o ulasku Hrvatske u Europsku uniju. Naime odredbe saborske deklaracije o održavanju referenduma do 9. siječnja neustavne su, tvrdi mogući novi potpredsjednik vlade za koordinaciju vanjskih i unutarnjih poslova Neven Mimica.

Osim toga nova se vlada u tako kratkom roku ne može pripremiti za kampanju i dijalog s građanima.

Sabor bi vjerojatno na prvoj radnoj sjednici sredinom siječnja donio prethodnu odluku o udruživanju Hrvatske, a u roku od mjesec dana od te odluke, kao što propisuje Ustav, održao bi se referendum, znači sredinom ili u drugoj polovini veljače, rekao je Mimica. www.hrt.hr
    Sta mislite, kakav ce biti rezultat referenduma?
    Ja mislim da ce ZA EU glasati 90% glasaca.
    Bolje grob nego rob! Živjela Hrvatska Republika Herceg-Bosna!

Evo malo agitpropa. Film je pripremilo poljsko ministarstvo vanjskih poslova.

Ilirk@
    Gost
    ja nemam ništa protiv odgode. bilo bo dobro malo pričekati. em što nismo dovoljno obaviješteni, em se svakodnevno nešto događa..

Raspitat cu se u hrvatskom veleposlanstvu, da li je potrebna prethodna registracija glasaca za referendum.

Da Poljaci nas vole. Oni su nekako fascinirani s nama Hrvatima. Imam nesto kontakta s njima preko facebooka. Mi smo za njih kao braca i sestre. Moram reci da su meni osobno takodjer bliski. I love Poland!

Kad samo kod toga evo nešto za referendum što nije agitprop.

Moj komentar: dobar nastup Roka Šikića

Ono što me jebeno živcira u toj priči povlaćenje srba u tu priču. Posebno od HDZ-ovca (svaka čast Stieru, al mogao je bolji argument naći od save štrpca).

Baš odgledao.I mislio postaviti.

"Nezgodan " Roko.a pitao bi što i Roko pa kakova je to javna rasprava u kojoj kažeš da nema alternative.

Uh koliko su mene zajebavali u školi da sam "neprijateljski element" samo zato što sam na jednom "omladinskom sastanku " pitao da mi pojasne ovo:

"U Subotu 17.07.1980 na partizanskom groblju Dobrovoljna radna akcija DOLAZAK OBAVEZAN

E pitao sam baš komunjare pa je li dobrovoljna ili je obavezno ili ste vi maniti.Hoćete li me privesti na akciju ako ne dođem sam, mojih nije bilo u partizanima neka im čisti rodbina?

U JNA me poslali Bogu za leđima u Petrovac na Mlavi za kartu dobio najviše para od svih.Mislio sam da me u Sibir spremaju.
    Sačuvaj Bože Hrvate od srpske dobronamjernosti,bošnjačke merhametli duše i kukuriku vlade

Citiraj Prvotno napisano od Mrav Vidi poruku
    Da Poljaci nas vole. Oni su nekako fascinirani s nama Hrvatima. Imam nesto kontakta s njima preko facebooka. Mi smo za njih kao braca i sestre. Moram reci da su meni osobno takodjer bliski. I love Poland!
    Ne nasjedaj, oni vole našu obalu i žele nas jer očekuju neku korist za sebe. Njihovi jeftini poluproizvodi uništit će domaću proizvodnju.

Citiraj Prvotno napisano od Graničar Jozo Vidi poruku
    Kad samo kod toga evo nešto za referendum što nije agitprop.

Moj komentar: dobar nastup Roka Šikića

Ono što me jebeno živcira u toj priči povlaćenje srba u tu priču. Posebno od HDZ-ovca (svaka čast Stieru, al mogao je bolji argument naći od save štrpca).
    Taj Stier je redikul kao i svi njegovi predhotnici, suradnici i nasljednici, jadna ova država s takvim diplomatima. A kad već spominje Poljsku, ona ima stanovnika kao i Španjolska, normalno da će imati veći broj predstavnika i utjecaj u tijelima Unije. Hrvatska ima 10 puta manje ljudi od Poljske. I ova Pusićka koja bi još mjesec dana fore da "informiruju" građana, tj. da ih filaju propagandom, kao što to već čine godinama.

Citiraj Prvotno napisano od Vepar Vidi poruku
    Ne nasjedaj, oni vole našu obalu i žele nas jer očekuju neku korist za sebe. Njihovi jeftini poluproizvodi uništit će domaću proizvodnju.
    a ti nemoj bit tako paranoican. ja ti kazem da nas poljaci iskreno simpatisu i postuju. i sigurno da vole nase more. pa i jest lijepo, tko ga ne bi volio.

E ovako za svakog izginuloga Hrvata jebem mat..r svakom EU parlamentarcu koji sada sjedi tamo,kao i onima kojii će sjediti i donositi sulude zakone i dao Bog da svaki takav euro potroše na liječenje.

Za Antu Gotovinu,Mladena Markaća ,Daria Kordića ,Slobodana Praljka i svakoga nepravedno zatočenog uznika jebem mat..r svakom EU parlamentarcu koji sada sjedi tamo,kao i onima kojii će sjediti i donositi sulude zakone i dao Bog da svaki takav euro potroše na liječenje.

Za svakoga hrvatskog invalida Domovinskog rata jebem mat..r svakom EU parlamentarcu koji sada sjedi tamo,kao i onima kojii će sjediti i donositi sulude zakone i dao Bog da svaki takav euro potroše na liječenje.

Za svaku spaljenu kuću jebem mat..r svakom EU parlamentarcu koji sjedi tamo i donosi sulude zakone i dao Bog da svaki takav euro potroše na liječenje

Ta svaku suzu roditelja za stradalom djecom jebem mat..r svakom EU parlamentarcu koji sada sjedi tamo,kao i onima kojii će sjediti donositi sulude zakone i dao Bog da svaki takav euro potroše na liječenje

Za svaki jecaj djeteta za roditeljima jebem mat..r svakom EU parlamentarcu koji sada sjedi tamo,kao i onima kojii će sjediti donositi sulude zakone i dao Bog da svaki takav euro potroše na liječe

Za sve ono što su mogli učiniti a nisu jebem mat..r svakom EU parlamentarcu koji sada sjedi tamo,kao i onima kojii će sjediti donositi sulude zakone i dao Bog da svaki takav euro potroše na liječenje.

Za svaki nekažnjeni zločin nad Hrvatima i za svaku ponižavajući presudu jebem mat..r svakom EU parlamentarcu koji sada sjedi tamo,kao i onima kojii će sjediti i donositi sulude zakone i dao Bog da svaki takav euro potroše na liječenje.

A sada posebno od mene za otetih evo 20 godina života mene i moje žene za otetim godinama života moje djece koja su morala odrasti preko noći i dostojanstva čitave moje obitelji jebem mat..r svakom EU parlamentarcu koji sada sjedi tamo,kao i onima kojii će sjediti i donositi sulude zakone i dao Bog da svaki takav euro potroše na liječenje.

Ma što oni uopće čine,važni im mi Hrvati.Ma oni su dovoljni sami sebi, sve što čine čine radi sebe.

Stoka sada poslije toliko patnji Hrvata licemjeri prodaju šuplju priču kako su nam prijatelji.Jer ja znam da Hrvat nije krenuo na Srbiju i tuđe.
    Ja im oprostiti neću .Koji će mi kurac Europa .Licemjeri.
    Posljednje uređivanje od mardar : 09-12-2011 at 23:45
    Sačuvaj Bože Hrvate od srpske dobronamjernosti,bošnjačke merhametli duše i kukuriku vlade

Stari lisac
    Datum registracije
    Sep 2011
    Blog Entries
    2
    Europi je malo 20 godina da shvati što se je događalo na ovim prostorima 90.-ih godina, ili pak nije htjela da shvati, a kako vidimo i danas se pravi mutava kada je u pitanju status Hrvata u BiH kojeg su u značajnoj mjeri i oni i razni europljani - visoki predstavnici srozali do bestijalnosti...
    Tu i takvu Europu nitko normalan na ovim prostorima ne može voljeti, i naravno uz sve stvari koje je gore pobrojao Mardar, dapače, može je samo mrziti. Ta Europa sa svojim dvostrukim aršinima poodavno je potvrdila sve licemjerje svoje politike prema Hrvatima bilo u RH ili BiH, svejedno, kao takva uopće u narodu nije pribavila simpatije, a ulazak RH u EU, treba promatrati isključivo kao poslovni ugovor u kojem treba debelo pronaći svoje interese kako bi ulazak imao uistinu i objektivnog smisla, pa da se onda i dogodi... S druge strane, mada je zatražena odgoda izjašnjavanja za oko jedan mjesec dana, to ma koliko može izgledati da sakriva neke stvari ili priprema propagandnu mašineriju, nije loše, kako bi ljudi ipak detaljnije sagledali sve elemente za i sve elemente protiv, to je korisno i što da ne, no sve zavisi i od objektivnosti inormiranja, da se iza njega ne sakrije sugeriranje ili pak nešto bitno prešuti... ili oboje. Referendumsko pitanje, odnosno njegova formulacija takođe može biti intrigantna, dvosmislena ili postavljena sugestivno.Ne treba zaboraviti koliko su Švedi imali euroskepticizma pri svom referendumu i to kao jedna od najrazvijenijih europskih demokracija, a ako bi se zbrojio ukupno uzevši broj glasova u cijeloj Europi koji su bili protiv, ispalo bi da je EU bukvalno nametnuta više od jedne trećine europskog stanovništva, sa UK protiv, te velikog broja novonastalih država po raspadu ex YU i ex SSSR-a čiji narodi nisu ni članice EU, pa bi prema tome uz Tursku, pa i Izrael (učesnice na Eurosongu, dakle "Europska zona" ispalo, da EU baš i nije toliko popularna... Svemu doprinosi i jak britanski spin protiv EU, a za račun USA, odnosno oslabljivanje Eura na račun jačanja dolara, u uvjetima velikog zamora američkog kapitalizma.
    Takođe, ogroman spin, samo diskretnije plasiran, rade i Rusi sa svoje strane, jer padom EU, Rusija se vraća na velika vrata ponovo kao svjetska velesila. Sa svih strana dolaze i sve su glasniji protivnici EU, koju za sada relativno uspješno na svojim plečima nosi Njemačka industrijska mašinerija i Francuska kao definitivno trenutno najpotentnija politička velesila.Dvojac Merkel Sarkozi je trenutno politički tandem koji nema premca u svijetu, osim možda tandema Putin - Medvedev, koji kako rekoh rade na vračanju Ruskog tigra, održavaju EU i tu leži snaga ove organizacije. Na Hrvatima je da donesu mudru odluku i neka Bog blagoslovi Hrvatsku.

Citiraj Prvotno napisano od sagitarius Vidi poruku
    S druge strane, mada je zatražena odgoda izjašnjavanja za oko jedan mjesec dana, to ma koliko može izgledati da sakriva neke stvari ili priprema propagandnu mašineriju, nije loše, kako bi ljudi ipak detaljnije sagledali sve elemente za i sve elemente protiv, to je korisno i što da ne, no sve zavisi i od objektivnosti inormiranja
    ovdje sam istaknuo tri važne stvari koje po meni nikada neće moći "u isti rečenicu" skupa.

naime, već deset godina su vlade RH mogle informirati svoje građane o EU, pa tako ne vidim zašto bi sada to učinile. Napravile su zapravo sve kako bi se ušlo u tu EU, tako da objektivnost informacija o ulasku u EU njima nije u interesu.

stoga mi ova odgoda referenduma ima neki drugi cilj.

nekako mislim da će nova vlada kad preuzme mandat napraviti sve kako bi Rh ušla u EU, kako bi se sve to potvrdilo na referendumu, a gdje ćeš bolje od propagadne mašinerije i arlaukanja kako je HDZ sve uništio i kako nam je jeidni spas EU. imaj na pameti da je HSP (od starijih i poznatijih stranaka), a koji je jedini imao kampanji NE u EU, ostvario 0 mandata u saboru. hoće ljudi kruha i misle da će ga imati više u EU.
    Posljednje uređivanje od Graničar Jozo : 13-12-2011 at 14:39

Ilirk@
    Gost
    što ti se čini, jozo, zašto pusićka odgađa?
    ja nikako ne mogu to dokučiti.
    nespremnost mi nije baš vjerodostojna. na tome se godinama radi i već odavno je puno toga bilo spremno za referendum.. i tehnička vlada je ostavila po tom pitanju puno odrađenog, a ona melje kao da će ona sve sama organizirati..
    meni se čini da će ona ipak sačekati razvoj događanja oko srbije, samo ne znam zašto.. najavila je nekakav jači angažman po tom pitanju, ako se dobro sjećam..

a evo sam već napisao, što je eto opet samo djelomično točno.

možda nisu sigurni hoće li referendum proći (oko 50-50), pa će malo dignuti halabuku oko toga kako je HDZ sve uništio (a već su govorili kako ne znaju stvarno stanje u državi), a sve u nadi da će ljudi ustrašeni egzistencijalnim pitanjima ipak pristati na EU. iako i tamo ne cvjetaju ruže. kako rekoh, HSP na anti EU izbonoj kampanji nije ostvario nijedan mandat, a upravo ti egzistencijalni problemi bi mogli biti jedan od uzroka.

ne vjerujem da je odgađanje vezano za srbiju, jer njemačka je rekla svoje, a ne bi se kukurikavci doveli u tako otvoren položaj podržavanja srbije, pa da mi sami sebe kočimo.

ne znam, da budem iskren.

Ilirk@
    Gost
    Citiraj Prvotno napisano od Graničar Jozo Vidi poruku
    HSP na anti EU izbonoj kampanji nije ostvario nijedan mandat
    meni se čini da će s narodom i eu biti isti slučaj ko i s narodom i mesićem.
    niko za njega nije glasa, a on dva puta hop - pa predsjednik!

Citiraj Prvotno napisano od Ilirk@ Vidi poruku
    meni se čini da će s narodom i eu biti isti slučaj ko i s narodom i mesićem.
    niko za njega nije glasa, a on dva puta hop - pa predsjednik!
    izgleda. iako i tu će biti prevara na veliko i naširoko.

Slažem se s mardarom, dakle Fuck EU!

Citiraj Prvotno napisano od Ilirk@ Vidi poruku
    što ti se čini, jozo, zašto pusićka odgađa?
    ja nikako ne mogu to dokučiti.
    nespremnost mi nije baš vjerodostojna. na tome se godinama radi i već odavno je puno toga bilo spremno za referendum.. i tehnička vlada je ostavila po tom pitanju puno odrađenog, a ona melje kao da će ona sve sama organizirati..
    meni se čini da će ona ipak sačekati razvoj događanja oko srbije, samo ne znam zašto.. najavila je nekakav jači angažman po tom pitanju, ako se dobro sjećam..
    Ja mislim da čekaju da se ekonomska kriza u EU stiša. Misle da će narod brzo zaboraviti na sva sranja koja su se događala u zadnje vrijeme. Nažalost, nisam siguran da su u krivu.

Najveća zabluda o EU, je po meni, da će se bolje živjet. Vidjet ćete svi, kad uđemo i ako uđemo, da to nije tako. Cijene će narast više, nego što će nam narast plaće, političarskim šupcima i judama će bit bolje nego ikad, al narodu nema šanse. Dam si jajca odsijeć, da standard će rast u prvih 10 godina koliko si sami reda napravimo i koliko sami iskoristimo svoje potencijale, dakle neće ovdje nijedan europejac doć, da bi nama dao nešto, jer to ga ni sada ne spriječava da nam da nešto, i da uloži nešto. Al to je ta hrvatska naivnost, i srljanje u maglu, siguran sam da 80 posto hrvata koji će glasat za EU, nema pojma šta nam konkretno pozitivnog donosi ta EU. A da ne govorim da uopće ovi što su za, ne žele ni razmišljat o nekim negativnim posljedicama našeg ulaska unutra. Postat ćemo dio jednog prevelikog tržišta, na kojem mi ko mala zemlja, praktički europski gospodarski patuljak, ni na koji način ne može parirat vodećim ekonomskim silama EU. Naravno da će biti naših proizvoda na policama diljem europe, al više manje naši kvalitetni proizvodi i sada su na policama europe, dakle bitna je kvaliteta i onda ti se otvaraju vrata europskog tržišta, a ne ulazak u EU i mišljenje kako će se samo ulaskom naši proizvodi nać na policama europskih država. Da ne govorim da gospodarstvo i industrija, neće doživjet nikakav značajniji ulog stranog kapitala, jer je očito da to njih ne zanima ovdje. Njima nije cilj vidjet gospodarski jaku i neovisnu hrvatsku, već hrvatsku koja ovisi o njima i njihovim svakakvim interesima.

Dakle cilj EU, je vidjet što više malih državica našeg kalibra, u svom kapitalističkom(smrtonosnom) zagrljaju.
    Posljednje uređivanje od NorthStand : 20-12-2011 at 05:41

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove