čekaj, a šta je sa strancima u austriji koji tamo imaju prebivalište?
valjda oni smiju kupovati više nekretnina.
čekaj, a šta je sa strancima u austriji koji tamo imaju prebivalište?
valjda oni smiju kupovati više nekretnina.
Turci isto ne mogu imati tursko i njemacko drzavljanstvo, samo oni nakon ispisa iz turskog opet podnesu zahtjev i steknu ga ilegalno dok ih Njemci ne uhvate pa moraju predat njemacko.
Njemci mogu imati dva, odnosno primanjem novog drzavljanstva iz clanica EU, ako se ne varam i nekih drugih drzava s kojima imaju sporazume, ne gube automatski svoje. A Beibehaltungsantrag ti je Ermessensentscheidung, moze a ne mora se odobrit, stvar argumentacije.
Posljednje uređivanje od Marta : 31-01-2011 at 14:47
A kao što vidimo te neke priče o uređenim zemljama su priče za malu dječicu.
http://www.business.hr/hr/Naslovnica...clink=carousel
Turci su mraka k'o i nashi uvijek nadju foru kako da zaobidnju zakonske okvire...nashi su znali na pocetku rata kasirati u pogranichnim mjestima na dvi strane pomoc,prijave se recimo u Holandiji ko izbjeglice i tamo kasiraju,dok istovremeno kasiraju i u Njemackoj,sve tako dok nisu uveli centralni registar za cijelu tadasnju EU...jedan moj jaran od Tuzle tako za 4 godine izbjeglistva u Njemachkoj,ushtedio da je kupio kucu u Rijeci od 250 000 tadasnjih demica...chojk kaze nije za chetri godine u Svabiji kupio kaladont sve dobio dzabaka,a pare shtekovo i plus radio na crno
ausländer an die macht![]()
Posljednje uređivanje od zlatni_ljiljan : 31-01-2011 at 15:30
Ma daj bolan Mare sta ti je, zmiu dje mozes,kamen po kamen palacha,zrno po zrno pogacha
Na kraju se samo zbraja sta imas i niko ne pita kako si to stek'o osim mozda USKOKA i SIPA ,al u toj ligi mi vec nismo,to je liga Sanadera,mi smo za njih medjuopshtinska liga,nije grijeh nekom od nashih shljakera maznuti hiltovku sa baushtele,s tim se potiche njemachki wirtschaft,mi ukrademo oni moraju ponovo kupiti,drugi moraju producirati i to je to,sigurna radna mjesta za sviju kuzis Mare?![]()
znam za slučaj da su u švicarskoj ili nizozemskoj, gdje se u zatvorima radi i pristojni plati za taj rad, neki balkanci namjerno činili sitnija kaznena djela da bi došli u zatvor i dobili priliku raditi.
čim bi izašli, opet bi napravili nešto sam oda dođu unutra.
jer sa zarađenom svotom su mogli lijepo živjeti, još poslat para rodbini u vukojebinu a troškovi života...pa nema ih.
ovi su se na kraju dosjetili jadu ali se ne sjećam kak oje završilo.
bilo bi malo groteskono da su iz izbacili iz zatvora.
vjerojatno je pala deportacija ali me ipak čudi kako ih ranije nisu deportirali.
iako, ova cijela stranica bi mogla biti pod temom-margine EU postojanja.
vratimo se ipak na konkretne stvari.
mene zanima zašto svi nalaze mane Eunijji, govore o pogoršanju stanja po ulasku, a brojke s druge strane neumitno govore.
svaka zemlja koja je ušla bilježi rast.
razumijem ja i tebe,nisi ti tako odgajana i to je fino,postujes zemlju u kojoj zivis i to je OK!
Ali moras shvatiti isto nekoga ko napishe 350 bewerbunga za pos'o i onda ga odbiju samo zato sto se zove Mehmet ili Jevgenij,a ima bolju kvalifikaciju nego neki Hans,e onda se desava rebound efekt sto bi mi rekli u bilderskom zargonu,onda pucas po shavovima radi nepravde i onda kazes e sad cu da vam jebem kevu,a i shvecu i fino u prvi butik i uzmes sto ti treba...kuzis sad zasto je 70% kriminalaca u EU sa migrationshintergrund-om
maro, jel istina da u njemačkoj vlada stimulira potragu za poslom i da plaća, ne znam...50 centa za svaku zamolbu za posao?
Nema to nista sa zemljom u kojom zivim, postujem tako svaku zemlju, nije to moja privatna prcija pa da uzimam sta mi treba. Ni ti ne bi voljeo da te netko pljacka, ne bi voljeo da ti susjed uzme auto, samo zato sto mu treba a ti se znojis ko manit da bi ga kupio.
Kao prvo i osnovno ako se Mehmetu ovdje u Europi ne svidja, nek ide tamo gdje mu je bolje. A to su supljaci, znas i sam, ne zoves se ni ti Hans ni Adolf a imas normalan posao i ne uletis u prvi butik i pokrades ga nego si kupis ono sto si mozes priustiti za svoj novac koji si zaradio.
Da ce uzeti Njemce ako ovaj ima bolje kvalifikacije, ni to bas ne stoji, skakali bi sebi u stomak. To vidis vec i po sudovima, gdje su Turci javni tuzitelji ili sudci. A o tehnickim poslovima da ne govorim.
Njihov je problem upravo manjak obrazovanja i sasvim drugacija kulturna podloga, koja se drasticno razlikuje od europske. Nemoj mi sad doc s pricom o nekom Mehi iz Bosne, to ne drzi vodu, jer kulturna razlika s Bosnom nije postojala u velikom omjeru, ta se tek trenutno pokusava stvoriti. Sandze i Sipci su tu vec druga prica.
Posljednje uređivanje od Marta : 31-01-2011 at 16:06