Treba reći da je u poplavi navijačkih sajtova najpogodniji (ne najbolji budući je prosječna dob sudionika njihovog foruma 18 godina) za brzo dobivanje osnosvnih informacija slijedeći satj.
http://z6.invisionfree.com/UltrasTif...ex.php?act=idx
Treba reći da je u poplavi navijačkih sajtova najpogodniji (ne najbolji budući je prosječna dob sudionika njihovog foruma 18 godina) za brzo dobivanje osnosvnih informacija slijedeći satj.
http://z6.invisionfree.com/UltrasTif...ex.php?act=idx
kiks uf uf
Posljednje uređivanje od exx : 28-11-2010 at 15:18
hm, ultras tiFo
Dosta mladjih navijaca kao i generalno mladog sveta "visi" po internetu i naprotiv postaju generalno asocijalni jer i ne znaju da se druze u realnom zivotu a i generalnu sliku o svemu ranije imaju nametnutu od, recimo kada su navijaci u pitanju, pripadnika starijih clanova svoje grupe a cesto se "matorci" zanesu.
Mi nismo imali net, mobilne telefone, pejdzere ali bi opet svi koji bi trebali bili na stanici u odredjeno vreme, kapirate na sta mislim?!
Sto se tice neta dobra stvar je sto mozes da natrcis na ljude iz desavanja od pre 20 i kusur godina pa cak i sa druge strane "kineskog zida".
Kada sam god gostavao sa svojim Grobarima u Zagrebu ja sam tacno znao da ce doci neka vasa ekipa (iz jednog verovatno vaseg najludjeg kvarta u to vreme) i da ce sigurno biti dobar fight jer zaista su tada drugacije bile vrednosti i niko nije nosio prirucna sredstva te su ljudi skoro opusteno ulazili u te tuce. Iako sada svi malo "pumpaju" stvari jedno je bilo sigurno, montiraj se oko Maksimira i cekaj da dodju jer ce doci i napasti, cak i kada su bili malobrojniji i neuigrani kao posle 1986te ali bi se znalo tacno kada ce da bude. Mi smo bili godinama uigrana ekipa i imali smo svoj nukleus oko 300 stalnih a znate da je to najoptimalnija brojka za sve. Bilo bi lepo kada bi se i nasi naslednici vratili starim a izvornim vrednostima jer je ipak navijacki sport samo to i treba svi da se vrate kucama u jednom komadu svojim najmilijim, nadam se da ce doci i to vreme...
sad si ga i ti poželio......
sad svako ima auto, mobitel......a grupe se, čini mise sve više raslojavaju na kojekakve ekipice, tajna društva, nepovjerljiva prema čak i svojim kolegama s tribine.....
da sad netko uspije skupit 100 pravih ljudi iz raznih ekipa na jednom mjestu ja bi pao na guzicu.
ali.....možda se i to dogodi.
http://www.vecernji.hr/sport/nogomet...-clanak-223052
malo vijesti iz "smirene" engleske
http://casopis.izaberipartizan.com/v...cId=187&page=1
http://dinamo4ever.fotopic.net/p33334587.html
iako su srbi gromoglasno najavljivali kako će, kad im ukinu vize, vršiti masovne navijačke invazije po europi to i nije baš tako.
dapače, nakon godina u kojima su morali vaditi vize, u trenucima najvećih dosega partizana, a pogotovo u razdoblju u kojem grobari imaju visoku amplitudu u vlastitoj izvedbi uspoređeni sa sobom ranijih godina, po brojnosti se ne mogu mjeriti sa hrvatskim grupama.
ovo je tek jedan od mnogih primjera.
primjer: london
----------------------------------
http://fanstyle.ru/okolofutbol/5478-...xii/#more-5478
ovo bijaše brzo i efikasno
Jos uvek nama trebaju vize za Britaniju, samo su nam ukinuli vize za Sengen zonu. Britanci svake cetiri godine vecaju o tome koja zemlja je na nivou da joj se ukine vizni rezim, 2011. je sledece vecanje i ako popusimo opet moracemo da cekamo do 2015.
Obzirom da su ljude masovno odbijali jos je brojka protiv Arsenala sjajna.
mislim da vize više ne bi trebale biti isprika.
jebiga.
mi smo jo 97 i 99 godine gostovali u engleskoj protiv newcastlea i manchestra u zavidnim brojkama oko 600 i 800 plus glasgow 98 oko 100 ljudi a to su bila vremna kad su trebale vize i nama (nisu li tek nedavno ukinute za englesku?) i kad su plaće bile niže nego dsad u srbiji.
nije mi cilj nikoga omalovažavati ali možda ti nisi svjedočio tome, naime nisi mogao doć do riječi od srpskih navijača koji su stalno ponavljali kako samo treba pričekati da se ukinu vize pa da će svi vidjeti u kojim brojevima se ide na gostovanja.
ništa se značajno nije dogodilo.
možda srpdska scena jest raznovrsnija i dinamičnija ali hrvatske grupe puno bolje odrađuju inozemna gostovanja.
Znam da su i vama relativno skoro ukinuli vize za Britaniju, ali mislim da je kod nas jako mala grupa ljudi putovala u ono vreme viza a da jednostavno samim ukidanjem istih treba vremena da opet ljudi osete 'to' da treba ici napolje. Realno je da ste odradili evropska gostovanja jako dobro da ne pomenem neku jacu rec da se ne pokvarite. Malo je nezahvalno i uporedjivati ekonomsku situaciju i ostale stvari jer ipak, iako jako slicne stvari se dogadjaju u sferama zivota i u Srbiji a i u Hrvatskoj, ipak su razlicite a nas su bas spustili sa standardom da ce nam trebati puno vremena da stanemo na noge. Treba 'raditi' i gledati da grupa sto bolje funkcionise a ne treba 'siljiti k....' po internetu i spustati svakog ko nije tvoja grupa. Bojim se da ce vlasti da urade sve da sputaju i da totalno upropaste imidz svih nasih grupa i ono sto smo mi kao generacija stvarali a vi mladji nastavili. Navijaci moraju da budu pametniji, kao sto su i uvek bili, i da ne ulecu u zamke koje vode gusenju i legalizaciji od javnog mnjenja koju nama svima pakuju. Razumem i ove najmladje narastaje nasih grupa, slusali su toliko toga o nama iz moje generacije navijaca i oni zele da se dokazu ali cesto i preteraju sto ni njima a ni grupi ne donosi dobro. Volim huk tribina i mase van stadiona, to je nesto sto mi dize adrenalin i drzace me dok sam ziv jer sam 'bolestan' i ne zelim da se lecim. Jedno vam moram reci, jedan od stare garde Man Uniteda radi u mojoj firmi i covek je pun postovanja prema nasim grupama a rekao je da su ih BBB odvalili a da su to jos samo uspeli Evertonovi i West Ham. Prati situaciju i kaze da je ex Yu poslednji bastion navijastva u izvornom obliku, nadajmo se da ce tako i ostati ali u okvirima pravog navijackog kodexa, da svi posle stignu kuci svojoj porodici.
shvaćam ja što Ti hoćeš reći ali realno je stanje da nemam baš neku priliku iz prve ruke promatrati srpske navijače.
moram improvizirati, pa mi nije presotalo drugo nego pratiti na netu izjave i priče srpskih navijača.
a prateći njih na taj način, gotovo je jednoglasno bila priča o navijačkim invazijama samo da se vize ukinu i to je nabijano na nos baš hrvatskim navoijačima.
rekoh da i nemam neku namjeru ikome išta trljati po nosu ali neću propustiti priliku da spomenem isti onima koji su se tako lako unaprijed hvalili.
a tek će se protekom više godina moći podvući neka crta pa izreći prve ocjene ko je u kom razdoblju bolje odrađivao ino-gostovanja.
opvo što kaže unchained..huk tribina..mada nikad nisam bio ultras, nema jačeg osjećaja nego huk s tribina..
sjećam se da kad bi se spuštao prema Poljudu i nema šanse da vidiš stadion još 15 minuta hoda ali ti huk već para uši i odjednom sva čula prorade, koža se ježi, kosa se diže i žmarci prolaze..
a noge same hitaju..
al to su bila vremena stajanja kad bi se na sjever natiskalo po 15 i više tisuća ljudi pa kad to zagrmi..dođeš u beztjelesno stanje..
zato imam puno poštovanja prema ultrasima, to je svijet za sebe i ono što čovjeka iznenadi koliko tu ima vrijednih ljudi..pametnih ljudi..a kakvi stereotipi vladaju..
naravno da ne mislim na capo-a, nego inače, uopćeno..
Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 22-12-2010 at 19:01
Generalno napolju svi posmatraju scenu bivse Yu kao neku celinu i mislim da se scena sa nasih prostora vratila na visoko mesto. Bilo je bas svega i po domacim utakmicama kao i ta ino gostovanja koja su bila na prvim stranicama vaznijih svetskih foruma koji sve prate. Ja sam ta starija generacija pa nekako uvek pratim sta se dogadja po regionu a retko koja ino grupa i sme da se pojavi istocno od Ljubljane.
Kao nismo im atraktivni, ne zavredjujemo paznju...
Da,jako smo im neatraktivni pa im lekcije moramo držat po njihovim velebnim gradovima i državama,pa posle tjedan dana mediji im bruje o nama a oni čitaju negdje u mišjim rupama...ti bogca,da meni neko po gradu izvodi cirkuse ko mi po njihovom pa atomsku bombu bi im zavaljo...Kaj ćeš,nije im atraktivno kod nas pa mi moramo atraktivno doć kod nji,hi,hi
Vrlo kvalitetan noviji dokumentarac o navijačima u argentinskoj 2.ligi (Nacional B) o Atlanti, Chacariti, River, Rosario Central,Cordoba... ima svega isplati se pogledat nekih 1h
http://youtu.be/xzSFRkC5mAQ
prvo gostovanje posle viza nas 2000 bez gastosa
izvinite moja greska
Posljednje uređivanje od bgd_fantom : 15-12-2011 at 12:26
+40 DS 1989