Ako itko onda je Đoković radio klauna od sebe, nastojeć steć simpatije, pa mu nije pomoglo.
Ivanišević je možda bio luzer ali nije nikad bio klaun.
Ljudi to lako dijele. Džaba vam priča.
Ako itko onda je Đoković radio klauna od sebe, nastojeć steć simpatije, pa mu nije pomoglo.
Ivanišević je možda bio luzer ali nije nikad bio klaun.
Ljudi to lako dijele. Džaba vam priča.
Slava Ukrajini-Herojima slava
Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba
Ok, Ivanišević po tebi nije klovn (mada je i on imao razne gafove), poenta je na luzerstvu. Zec je bio definicija luzera i kao takav nije predstavljao nikakvu pretnju etabliranom poretku koji je bio po meri i ukusu tzv. Zapada.
Novak poodavno nije više pretnja nego već neko ko je razbio u paramparčad taj i takav poredak i uspostavio se kao neupitni hegemon muškog tenisa sad već 3-4 godine unazad. Kao što je i Lendl bio pre njega. Njih dvojica su jedina dva ne-zapadna igrača koji su bili veliki teniski šampioni i kao takvi nepopularni ...
za Lendla ne znam da je ikad bio tako nepopularan. Niti je on patio što ga publika ne voli ako ga nije volila.
Dovoljno sam star da pamtim njegove mečeve i nikad ali nikad nije imao ispade bijesa, arlaukanja i psovanja ko Đoković.
Čovjek je imao jednu jedinu facu na repertoaru. Hladnu, čeličnu, dobijao, gubio. Džentlemensku. Ne pamtim zvižduke njemu, ne pamtim negodovanje, ništa slično.
Đoković se klaunizira najviše od svih tenisača današnjice. Što sve nije radio i radi da bi se svidio publici
Ali ljudi ne puše usiljene glumce. Prepoznaju to. Ne moš na silu bit omiljen. To nikad nitko nije uspio.
Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 18-09-2015 at 13:54
Zbog Eline i bokala vina
Bio je nepopularan, u svim finalima se navijalo protiv njega... Bio to Mekinro, Borg, Konors ili neko četvrti. Mislim čak da prvi teniski meč koji sam gledao je bilo njegovo finale sa Vilanderom 85. ili 86. Rolan Garos, prenosila tadašnja TVB, drugi program je bio...
Ljudi ne puše Novaka na Zapadu (mada i tu ima izuzetaka poput Rima i donekle Australije), ali eto obožavan je recimo u Kini i Japanu. Cela poenta je da se ovde ne radi o voljenju ili nevoljenju već o elementarnom pokazivanju poštovanja prema jednom od najvećih igrača koje je ova igra dala... Ne moraju nužno da ga vole, ali nemoj brate da se 20 hiljada ljudi majmuniše kad pogodi mrežu ili promaši servis - to je nepoštovanje i nekultura za standarde ovog ipak gospodskog sporta.
Posljednje uređivanje od Uroš : 18-09-2015 at 14:24
Čak i da je bilo tako a sumnjam, gledao sam te mečeve, nisam takvo što primjetio a vi Srbi nemate tenisku tradiciju da ste upućeni u te stvari.
čak i da je bilo tako, on nikad nijednom gestom nije odavao da mu nešto smeta. izraz lica da promjeni a kamoli da divlja po terenu, radi grimase ako publika navija za njegovog protivnika.
Zbog Eline i bokala vina
Lendl jeste imao takvu facu i pojavu, zato je i nazvan Ledeni od strane zapadnih medija (valjda da ga dodatno demonizuju ili iskarikaturišu) ali je mentalno bio mnogo slabiji od Novaka... Na površini hladan i nepokolebljiv, a iznutra ga lomio taj pritisak sa tribina, zato je i izgubio onoliko finala...
Mada i on je pucao povremeno, svađao se sa sudijom i drao na publiku u onom finalu sa Čengom na Rolan Garosu kad mu je ovaj gađao one servise ispod ruke i čuveno jedenje banana na svakoj jebenoj pauzi...
Posljednje uređivanje od Uroš : 18-09-2015 at 14:32
Imao je čovjek brat bratu pet puta jaču konkurenciju od Novaka.
Tko je njemu bio konkurencija. McEnroe, Connors, Wilander, kasnije Edberg i ekipa tadašnjih mladih lavova Becker,
A tko je Novaku..dedica Federer jedino koji nije u stanju odigrat ni pet setova više..
Čim je bila malo jača konkurencija s danas otpisanim Nadalom Novak je imao 50-50 u finalima čak i niže.
A samo jedan igrač više u konkurenciji nego sad..
ovo je rupetina svjetskog tenisa koju je Novak naslijedio od "najvećeg svih vremena", ..sad će valjda ubrzo Novak biti najveći svih vremena a jedina je istina da igraju u najvećoj rupetini tenisa svih vremena.
Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 19-09-2015 at 09:11
Zbog Eline i bokala vina
slažem se da je goran bio luzer u smislu koliko je mogao napravit u karijeri, da nije bio mentalni slabić, grubo zvuči ali je tako, on je sebi mentalno suzio karijeru maksimalno. a mogao je imat sličnu po broju GS naslova ko Đoković, samo je mentalno bio puno sjebaniji od Đokice. Đokica je tipični Srbin koji je mentalno za razliku od Splićanina puno hladnije glave, samim time ima automatski bolje predispozicije za osvajanje GS titula. ne možeš vruće glave napravit nešto ozbiljnog u ovakvom sportu, tenis je izuzetno mentalni sport, tu ne pobjeđuje bolji već onaj tko ima "jaču" glavu. pogotovo se to vidi u ovim izjednačenim susretima, npr Federer neki dan je izgubio finale mentalno, igrački ga je dobio. imao je sve na svojoj strani, ali Đokica je mentalni zid koji on već neko vrijeme ne zna preskočit.
dakle, Feđo može dobit neke limitirane igrače ko Goffin i Tsonga koji su dobri, ali su daleko od najboljih bez problema, ali ne može dobit Đokicu koji je mentalno i igrački puno jači igrač od navedenih. dakle, čim mu se ukaže pravi izazov, on posrće, ali eto on je "najveći svih vremena".
ja ne mogu iskreno vjerovat da je Federer s takvim mentalnim slabostima, uspio osvojit ne 17 već 7GS naslova, ako mali Borna ne osvoji barem 7 bit ću jako nesretan, jer je po viđenom već sad duplo jači mentalno od njega.
ali puno toga se tu mora poklopit, federeru je veliki podstreh bio taj što je taj "zapadni igrač", i uvijek je imao potporu sponzora i pogotov publike gdje god igrao pogotovo na GS turnirima.
no ja mislim da Borni ne predstavlja toliki problem jel publika za njega ili protiv, što je dobor ne smije se time opterećivat, a federer ionako ima kultni status kod njih, koji nijedan igrač iz istočne europe neće imat.
slažem se s tobom da Lendl nije bio omiljen, ali protiv njega nisu baš ovako otvoreno navijali kao protiv Đokice, dakle Đokica je u mladosti radio neke gluposti koje su publiku okrenule kontra njega, e sad ja se slažem da je njegov najveći hendikep što je Srbin dakle nije njihov, i što tjera inat srpski inat publici, sve je to ok ali onda moraš znat da te neće voljet, već prije mrzjet.
a i lako se inatit kad imaš 10GS naslova, nije to tako izgledalo kad je bio treći na svijetu, ipak se malo korektnije odnosio prema publici ako ne i prema suigračima. sad mu je sasvim svejedno, četiri godine je najbolji tenisač svijeta, i sad može da baca prašinu u oči kome god hoće.
no popravlja se, sve manje reagira na publiku i ostale, naviko se da ga ne vole da ga neki čak i mrze, zato je i izdržo u finalu i nije pokleko pred usranim federerom i publikom. ali opet ponavljam, kad vidim federera i njegov mentalni luzerski stav u finalu, moram priznat da mi nije jasno kakva je takva ruševina došla do 17 GS ? protiv dva najjača igrača u svojoj generaciji, praktički je bio mušterija, nesiguran u finalima čak i kad ih je pobjeđivao, ne znam stvarno koji je kurac tim svim silnim analitičarima koji ga nazivaju najvećim, a on je zapravo usplahirena srna čim mu se na drugoj strani nalazi leopard Đoković i tigar Nadal. klecaju mu koljena, nisam znao da najvećem smiju klecat koljena pred bilo kojim protivnikom, ali eto čovjek se uči dok je živ pa tako i feđo i njegovi fanovi svašta nas još mogu naučit dok se konačno ne povuče za godinu dvije dana.
Posljednje uređivanje od NorthStand : 18-09-2015 at 15:33
feđo ima tenisko znanje, i ima genijalne zahvate na teniskom terenu, ali je mentalno jedan od limitiranijih igrača, da nije takav talent teniski kakav je, da je samo malo slabiji u tom igračkom smislu mislim da bi bio kurac od ovce, jer je mentalno rupa žešća, pokazo je to najbolje u dvobojima protiv nadala i đoke, stoga ne omalovažavam ja njega po pitanju teniskog znanja i potkovanosti, jer tu je jedan od najboljih u povijesti, već u mentalnom smislu je preočiot jedan od osjetljivijih igrača, točno se vidi da se boji poraza, dok npr Đokici se ne vidi da razmišlja o porazu, jer je očito da on razmišlja samo o pobjedi, ima pravi pobjednički stav zato mi je draži Đokica ko igrač od Federera, iako Federer ruku na srce igra najljepši tenis, ali nije mi niti malo drag ko igrač i ne volim te razvikane tenisače koji su miljenici "zapadne publike", jednostavno znam kako oni svi gledaju na nas, i zato na njihove mezimce ne volim navijat niti ih previše podržavat, meni je drag Nadal recimo ali nisam opsjednut njime, uvijek sam najviše preferirao naše igrače koliko god limitirani bili, i za njih navijao, kod Čilića mi ne smeta to što je prosiječan tenisač, već to što je mogao biti iznadprosiječan a zauzeo je stav da je prosiječan, nije radio dovoljno na sebi, i mentalno je jedna od najosjetljivijih igrača toura. i zato nije mogao napravit ozbiljniju uspješniju karijeru, to mu dakle zamjeram što je od starta zauzeo krivi stav, dok npr mali Borna ne znam kako će on završi karijeru i kako će mu se odvijat karijera, ali zato znam da je zauzeo pravi stav od početka, da želi biti najbolji i da ne želi biti prosiječni tenisač ko Čilić ili Ivanišević koji je mogao napravit duplo veću uspješniju karijeru, da nije imao vulkan u glavi.
dakle, Borna me prije svega impresioniramo time, a ne svojim teniskim znanjem, jer je ono još uvijek poprilično skromno, ali s tim pristupom kakav ima uvjeren sam da će doći u sam vrh, ako ne i na sam vrh ATP-a.
uvijek mislim, Karlović Dodig i Čilić su ajmo reći svoje zlatne godine propustili, Borna je najveć naša nada jer on s pravilnim razvojem može napravit sličnu karijeru ko Đokica, samo je bitno da u pravo vrijeme napravi prodor na vrh, i da osvoji 1 GS čim prije.
bez toga teško da će i on napravit nešto više od Čilića i Ivaniševića, dakle to mu je ključni preduvijet za uspjeh, tko želi napravit ozbiljnu veliku tenisku karijeru, mora se što mlađi probit na vrh i onda nametnut ko lider svoje generacije. bez toga, nema ni GS titula. eto Čilke,Ljubičić,Ančić,Ivanišević su najbolji primjer. kad prođe voz, nema nazad.
tko još ima ovako zgodne DC momke, i za bonus će dobiti Brazil u sred brazila, pa tko može još šta tražit od njih ?
btw, Delić izgubio prvi meč 3-1, a Borna vodi 2-0 u setovima protiv Souze, prekid je bio zbog kiše pri rezultatu 4-1 30-40 za Bornu u trećem setu, valjda će to finiširat bez problema, da možemo gledat parove u miru božjem.
Borna starta od 15h, a parovi kad oni završe. jedno je sigurno, sumnjam da će i te mečeve HRT do kraja ispratit. klaunovi ostaju klaunovi.
Posljednje uređivanje od NorthStand : 19-09-2015 at 06:39
http://www.daviscup.com/en/draws-res...ieId=100028580
Ćoro pobjedio Beluchia, i Hrvatska je ponovo u svijetskoj skupini.
http://www.vecernji.hr/tenis/mladi-b...kupini-1025868
ima glavu šampiona Borna, ko je gledao meč, pogotovo treći set zna o čemu pričam. velika je karijera pred njim, ali servis mu je koma, mora biti puno bolji na servisu i puno jače snage, precizan je ali nema snage u njima, to mora podhitno popravit, sve ostalo će doći s vremenom na svoje.
ovakve reakcije su ono što fali Čilkanu, nema kod njega previše znakova života.
Posljednje uređivanje od NorthStand : 20-09-2015 at 19:43
još malo Borne u naletu, jednostavno to su te reakcije di se on potpuno razlikuje od pasivnog i mlitavog Čilkana.
Borna je pravi maratonac, a Čile je ko spužva samo upija frustraciju u sebi, i ne zna je izbacit iz sebe van, a onda igra pati, a s njom i konačni rezultat.
Posljednje uređivanje od NorthStand : 22-09-2015 at 22:16
malo nadalov ninja kornjača stil...
http://edition.cnn.com/videos/sports...orna-coric.cnn
evo ga, budući broj jedan.
http://www.scoreboard.com/hr/utakmic...y42J0/#detalji
baš je lijepo Borna Silni sprašio Nišikurčija u prvome setu, i onda opet po tko zna koji put u drugom ishlapio ko plin iz boce.
ali prvi set je odigrao maestralno, ja ne znam jel njemu fali snage ili u čemu je problem, ali valjda će to s godinama sve doći na svoje, kad je u pitanju držanja nivoa igre, a ne da mu tako naglo nivo igre padne i onda normalno protivnik odmah živne i to iskoristi i napravi preokret.
inače NišiKurči brani titulu od prošle godine, ovo je turnir serije 500, i odmah je dobio branitelja naslova u prvom kolu, a nedavno na US openu Nadala u prvom kolu, kad te ždrijeb neće onda te neće.
Dobar je Borna. Dobro je iznio Davis cup u Brazilu.. Ovi iz prvih 10 su još prejaki za njega. Ne može pratiti njihov tempo i snagu izmjena . Može jedan set ali onda pada. No neće tako biti još dugo. Ide on u dobrom smjeru.
Zbog Eline i bokala vina
sviđa mi se što su mu udarci sve jači, servis nekako najslabije napreduje, ali to je tako, jbg ne mogu svi imat razoran servis ko Kyrgos ili Karlović.
Borni će po pitanju servisa trebat još par godina da ga digne na zadovoljavajuću razinu, zato se po meni dosta muči, npr da mu nije servis tako pao početkom 2 seta, vjerojatno bi dobio Nišikurčija u 2 seta, jako je važan taj servis on ti daje sigurnost, pogotovo kad je protivnik u naletu i nada se preokretu.
zato kod Borne znam, čim mu krene štekat servis, pušing na vidiku jer ne možeš ti maratonskim trčanjem i igrom s osnovne crte probit igrače tipa Nisikurčija, nema on 27 godina već 18, treba njemu i snage i tehničke potkovanosti za takvo nešto, a i u ovakvim mečevima bitna je i psiha, doduše tu je jak Borna ali opet ne toliko da kad kola krenu nizbrdo može napravit preokret kako želi.
u svakom slučaju, 1 set ko je danas gledao je odigrao stvarno vrhunski, da ima malo više iskustva i da je fizički i tehnički potkovaniji nego što je trneutno, brijem da bi bez beda dobio Nišikurčija, a nije Nišikurči bilo tko, on jako rijetko gubi. gubi, ali jako rijetko.
kretnje i snage udarca su mu sve bolji, igra na mreži također, forehand koji mu stalno kritiziraju mu ima znatno više snage, ali nema preciznosti mora davat dublje lopte s njime, a njemu idu sve lopte po sredini i onda to protivnik lako vraća, dublje dublje što dublje to bolje. ali to će naučit s vremenom, beckhend mu je najjači udarac, točno se vidi da zna igrat beckhenad stranom, problem mu je za sad forehand koji nije dosta dubok i taj servis, ako to riješi ima potencijal biti najbolji od svih ovih mlađih, pa čak i Kyrgosa koji trenutno ima razorniji servis i forehand od njega. ali kažem to se sve radom da korigirat, po meni dobra stvar kod Borne je što je radnik, nije šalabajzer koji tenisu pristupa preko one stvari. vidi se da mu je posvećen, čak i više nego ovaj Kyrgos koji očito ima neki propuh u glavi, i zato mislim da će u budućnosti biti creme de la creme svijetskog tenisa, Kyrgos pa čak i ovaj Chung Južnokorejac djeluju talentiranije, ali misilm da će ih Borna s vremenom istisnut u drugi plan, odnosno da će preko posvećenosti tenisu toliko unaprijedit svoju igru da će oni ipak ostat koju nijansu lošiji po pitanju teniskog znanja od njega, ali vidjet ćemo još rano davat neke prognoze, ja osobno za sad vidim samo tri ozbiljna konkurenta u njegovoj generaciji, Kyrgos Rubljov i Chung, Kokinakis Zverev i ovi ostali po meni nisu ta razina ko navedena trojka, i mislim da će mu ta trojica biti najveći rivali u bliskoj budućnosti, uz naravno Đokovića i još par tih seniora koji će malo duže igrat tenis ko federer. možda još uleti Kokinakis ili ovaj Elias Ymer tamnoputi šveđanin nije loš, iako je lošeg rankinga, dobio čovjek Kyrgosa ima i on materijala za napredak i talent je, ali vidjet ćemo sve kroz dvije tri godine od tih mlađih će se brzo iskristalizirat oni koji će biti lideri nove generacije, za sad je Borna pokazao da se na njega mora računat u budućnosti, samo je bitno da nastavi ovako i da se drži visoko na ATP ljestvici.