+ Odgovori na temu
Stranica 3 od 121 PrviPrvi 1 2 3 4 5 13 53 103 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 41/2420

Tema: Tenis

Citiraj Prvotno napisano od Inkvizitor Vidi poruku
    Haas je ranije krajem 90-tih bio potencijal ..ono kasnije je bilo vraćanje samo..izgubio je nit..drži ga samo borbenost i talenat koji je imao....

Zato ti velim..to imaš ili nemaš u sebi. Čila to nema i džaba. Nema on pobjednički mentalitet ko jedan Đoković koji je po meni jedina klasa danas u tenisu i čudi me da ne osvaja sve redom..i njemu je neka buba ušla i tikvu.

Federer je završena priča. On opstaje samo jer je konkurencija nikakva..Nadal je po meni pročitana knjiga..( nije mi jasno kako je Đoković spušio od njega RG) Murray je dobar ali ne top klasa...ostalo je sve dvi klase ispod uključujuć Čilića.

Nema on to u sebi, on igra ko da je osuđen na igru a ne da gušta i da želi pobjedu..

što je reko Humphrey, više on ili ja žele pobjedu od njega..on i kad pobijedi sav je nekako stisnut ko da mu neugodno..

nemožeš ti pobjeđivat ako to ne želiš ko lav., pa onda možeš pobijediti i jače od sebe..zato on tako malo pobjeđuje jače igrače od sebe..jer nema želje..a i ne vjeruje u sebe očito.

Al dobro zaradio je nešto para pa ima nekakvog smisla...
    Ne bi ja otpisivao ne Feda, a pogotovo ne Rafu...

Fed je u silaznoj putanji, ali zna matori jos da potegne kad treba... ima on fenomenalnu igru kad ga krene, njega se jedino pribojavam kad naleti na Novaka, jer moze da ga oduva sa terena...danas dosta redje, ali pokazao je na proslom Wimbledonu koliko jos moze...osvojio je sad Halle, vracao se protiv Haasa i Juznija iz minusa...

Bice ovo dobar Wimbledon...mnogi imaju sanse, mislim da Djokovic i nije favorit, ne lezi mu ta podloga, nekoliko njih ce juriti sveti gral tenisa.

Dobra je ovo era...jedna od najboljih, Djokovic je imao nesrecu da sazreva izmedju dva velikana, jako tesko je bilo prebroditi Nadala i Federera u paketu...tesko mu je i danas sa njima... nema mnogo dubine, to se slazem, delom i zbog toga sto su prva cetvorica toliko dominantna, a delom sto ovi ispod nisu extra kvaliteta...

Ono sto dolazi posle ove generacije me brine, niko od klinaca nije pokazao klasu...

Meni je tenis uvijek bio najdržai sport poslije Nogometa. Pratio sam ko klinac sve mečeve..u Splitu se sjećam one legendarnog Davis kup meča protiv Australije na Gripama..kad je Marko Ostoja izgubio od Australca dobijen meč, iako je vodio 2:0 u setovima i u trećem setu imao dobru prednost..inače veliki talenat..onda Živojinović dobije Casha koji je tada bio top igrač..( kansije osvojio i Wimbledon) to je bila euforija..pa onda u marotonskom meču parova Prpić i Živojinović izgube parove..i izgubimo..e od tada počinje tenis u Jugoslaviji da se penje..ne pamtim one generacije Pilića, Franulovića..tenis tada ionako nije top sport..

Živojinović je igra polufinale Wimbledona..izgubio od Lendla..tog meča se dobro sjećam..dobro se borio..izgubio 3:2 u setovima..a Lendl je tada bio igračina..najjači sa onom horor facom..hladan čovjek ko led..igračina..

Drag mi je bio Živojinović ko igrač..onako debeljuškast al srčan..jak je bio na servisu i na mreži..nije on čekao..taktika mu je bila pošaljke beckhend slajs koji putuje pola godine do protivnika ,mekana lopta..ali on ,dok loptica dođe, već na mreži..a na mreži je bio odličan.

Ko i Ivanišević nije mogao izdržati više od tri izmjene udarca..odma u mrežu il u aut..

i jedne godine ima od toga i 10 godina ja na autobusnoj u Zagrebu čekam neku pošiljku..nedjelja..prazna stanica i gledam..čovječe Živojinović..on je..ma nije ,šta bi radio on na stanici u Zagrebu..on..šta on ima tu radit..al vidim ga isti on ako nije dvojnik ili blizanac..ista frizura..pljunuti on, samo još malo deblji..i čekamo i čekamo..i dođe neki bus iz Poreča i iz njega iziđe klinac sa teniskom torbom na ramenu..i dođe do Živojinovića..onda sam bio sigurna d aje to on..

Tenis je pošten sport..nema blefiranja, nema varanja..ima malo sreće..ali sve je u suštini..ti loptica, crte i mreža, protivnik..sad odkad je uvedeno ovo oko sokolovo pogotovo nema prevare...
    Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 16-06-2013 at 21:06
    .....kad bi mladost znala...kad bi starost mogla.....

Citiraj Prvotno napisano od DzoniBG Vidi poruku
    Ne bi ja otpisivao ne Feda, a pogotovo ne Rafu...

Fed je u silaznoj putanji, ali zna matori jos da potegne kad treba... ima on fenomenalnu igru kad ga krene, njega se jedino pribojavam kad naleti na Novaka, jer moze da ga oduva sa terena...danas dosta redje, ali pokazao je na proslom Wimbledonu koliko jos moze...osvojio je sad Halle, vracao se protiv Haasa i Juznija iz minusa...

Bice ovo dobar Wimbledon...mnogi imaju sanse, mislim da Djokovic i nije favorit, ne lezi mu ta podloga, nekoliko njih ce juriti sveti gral tenisa.

Dobra je ovo era...jedna od najboljih, Djokovic je imao nesrecu da sazreva izmedju dva velikana, jako tesko je bilo prebroditi Nadala i Federera u paketu...tesko mu je i danas sa njima... nema mnogo dubine, to se slazem, delom i zbog toga sto su prva cetvorica toliko dominantna, a delom sto ovi ispod nisu extra kvaliteta...

Ono sto dolazi posle ove generacije me brine, niko od klinaca nije pokazao klasu...
    Ma koja dobra era..koja jedna od najboljih..ne budi smiješan.. nisi ti onda pratio pravu tenisku eru..
    Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 16-06-2013 at 21:00

Meni je tenis uvijek bio najdržai sport poslije Nogometa. Pratio sam ko klinac sve mečeve..u Splitu se sjećam one legendarnog Davis kup meča protiv Australije na Gripama..kad je Marko Ostoja izgubio od Australca dobijen meč, iako je vodio 2:0 u setovima i u trećem setu imao dobru prednost..inače veliki talenat..onda Živojinović dobije Casha koji je tada bio top igrač..( kansije osvojio i Wimbledon) to je bila euforija..pa onda u marotonskom meču parova Prpić i Živojinović izgube parove..i izgubimo..e od tada počinje tenis u Jugoslaviji da se penje..ne pamtim one generacije Pilića, Franulovića..tenis tada ionako nije top sport..

Živojinović je igra polufinale Wimbledona..izgubio od Lendla..tog meča se dobro sjećam..dobro se borio..izgubio 3:2 u setovima..a Lendl je tada bio igračina..najjači sa onom horor facom..hladan čovjek ko led..igračina..

Drag mi je bio Živojinović ko igrač..onako debeljuškast al srčan..jak je bio na servisu i na mreži..nije on čekao..taktika mu je bila pošaljke beckhend slajs koji putuje pola godine do protivnika ,mekana lopta..ali on ,dok loptica dođe, već na mreži..a na mreži je bio odličan.

Ko i Ivanišević nije mogao izdržati više od tri izmjene udarca..odma u mrežu il u aut..

i jedne godine ima od toga i 10 godina ja na autobusnoj u Zagrebu čekam neku pošiljku..nedjelja..prazna stanica i gledam..čovječe Živojinović..on je..ma nije ,šta bi radio on na stanici u Zagrebu..on..šta on ima tu radit..al vidim ga isti on ako nije dvojni ili blizanac..ista frizura..pljunuti on, samo još malo deblji..i čekamo i čekamo..i dođe neki bus iz Poreča i iz njega iziđe klinac sa teniskom torbom na ramenu..i dođe do Živojinovića..onda sam bio sigurna d aje to on..

Tenis je pošten sport..nema blefiranja, nema varanja..ima malo sreće..ali sve je u suštini..ti loptica, crte i mreža, protivnik..sad odkad je uvedeno ovo oko sokolovo pogotovo nema prevare...
    Vidi se da si pratio, neke od tih prica su i danas epovi...

Starija si generacija, ja sam poceo da gledam od Wilandera, Lendla, Beckera, Edberga... al to ne pamtim mnogo... bolje se secam Samprasa i Agasija, ciji su dueli obelezili 90-te...Sampras je tu dominirao, Agasi je uspevao tu i tamo da ga pobedi, ali Pit je bio igracina koga sam postovao, iako je bio odbojan kao lik... Ivanisevic je znao da zapreti, na sljaci su bili Muster, Chang...

Onda imamo onu rupu pocetkom 2000-ih, Ivanisevic sa wild cardom pravi cudo, izranjaju likovi poput Hewitta, Roddicka... krizni period kad su vladali takvi pajseri...Hewitta sam donekle cenio zbog borbenosti, ali Dick je bio klasican panj, nedostojan No.1 pozicije...

E onda je dosao Tata i zadao domaci...ajde, nije imao u pocetku ozbiljne rivale, Safin, Nalbandian, Gonzales, Haas, tu i tamo bljesnu, ali slabo je bilo to... tek sa pojavom Rafe, i malo kasnije Djokovica i Murraya dobijamo pravi tenis, rivalstva, epske meceve...

Ja sam se svađao sa ovim na fhr koji su tvrdili da je Federer najbolji igrač svih vremena..meni to smiješno.

On je upao u ogromu rupetinu svjetskog tenisa i tome samo može zahvalit svoje silne uspjehe..

To je bila nevjerovatna rupetina svjetskog tenisa..koja po meni još traje.

Njemu je Ljubičić jedno vrijeme, jednu godinu ..mislim da je čak bio br 2 ili 3. Dobar igrač ali di je to od nekadašnje klase..

za četiri igrača sam siguran da ih Federer nikad ne bi dobio..Sampras( ni u ludilu), Lendla, Edberga i Beckera. Mislim možda bi ih tu it tamo dobio ne nekim lijhevim turnirima ali na Grand slamovima..nikad.

Više je on imao neforsiranih greški u jednom meču nego Sampras u karijeri.

To je bio stroj, najveći što sam ga gledo. Iza njega je Lendl..čovjek koji je imao sve udarce i izlazak na mrežu, i servis..ma sve.

Becker razarač..Edbereg, teniska mačka kakva se rijetko rađa.

Meni ni Federer nije bio klasa, ni Nadal mi nije klasa, pogotov Murray..jedino mi Đokan klasa..e on bi mogao i ovu četvericu dobit..
    Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 16-06-2013 at 21:29

Ja sam se svađao sa ovim na fhr koji su tvrdili da je Federer najbolji igrač svih vremena..meni to smiješno.

On je upao u ogromu rupetinu svjetskog tenisa i tome samo može zahvalit svoje silne uspjehe..

To je bila nevjerovatna rupetina svjetskog tenisa..koja po meni još traje.

Njemu je Ljubičić jedno vrijeme, jednu godinu ..mislim da je čak bio br 2 ili 3. Dobar igrač ali di je to od nekadašnje klase..

za četiri igrača sam sigurna da ih Federer nikad ne bi dobio..Sampras( ni u ludilu), Lendla, Edberga i Beckera. Mislim možda bi ih tu it tamo dobio ne nekim lijhevim turnirima ali na Grand slamovima..nikad.

Više je on imao neforsiranih greški u jendom meču nego Sampras u karijeri.

To je bio stroj, najveći što sam ga gledo. Iza njega je Lendl..čovjek koji je imao sve udarce i izlazak na mrežu, i servis..ma sve.

Becker razarač..Edbereg, teniska mačka kakva se rijetko rađa.

Meni ni Federer nije bio klasa, ni Nadal mi nije klasa, pogotov Murray..jedino mi Đokan klasa..e on bi mogao i ovu četvericu dobit..
    Ne slazemo se oko Federera, secam se da smo jos pre par godina o tome pisali...

Stoji argumentacija da nije imao ozbiljne protivnike od kad je uzeo prvi Wimbledon 2003... pa sve do neke 2006-2007 kad je Rafa poceo da sazreva i van sljake...

Ali Fed je tad igrao doktorski, pogledaj malo meceve na youtube, kasapio je protivnike... kad udje u zonu, mozes samo da places, od servisa, voleja, topa iz forhenda...jedino mu je bekend uvek bio ahilova peta...

Verujem ti za ove ere ranije, o kojima pricas...slazemo se oko Pita, jeziv je igrac bio, tolika hladnoca u vaznim momentima kad na drugi servis zabode as...onaj forhend iz trka kad mislis da si ga poslao po burek, a vrati ti balisticku raketu...

Treba reci i da su podloge dosta promenjene, zatim tehnologija, loptice...danas se koriste novi materijali, jaci su udarci, igraci su dosta spremniji... ne moze vise da prodje servis - volej igra, jer se usavrsilo probijanje na mrezi u ogromnoj meri, danas izaci na mrezu je hazarderski potez, cak ni Fed sa sjajnim volejem uglavnom ostaje pozadi...

Druga vremena, drugi heroji...stvar je i ukusa ko sta preferira, ali Fed je bez obzira na sve to teniska legenda, koga ne volim zbog arogantnog ponasanja, ali mu tenisku vestinu jako postujem, tehnika forhenda mu je kao da gledas vrhunskog slikara, svaki pokret je fantastican...

Rafu ne postujem zbog uboge tehnike, svaki udarac mu je deformisan, ali divim se njegovom borbenom duhu.

Oko Novaka ne mogu biti objektivan, znam mu i vrline i mane, ali ono sto je napravio 2011 ce uvek stojati u teniskim knjigama... urnisao je svakog protivnika, a onda je dosao vremesni Fed, i sjebao ga na RG...sjajnom igrom...

A po čemu se Federer ne može mjeriti s legendama s kraja 80tih i prve polovice 90tih, on je čisti nastavljač Samprasove igre, dok je bilo snage bio je nedodirljiv, uz Samprasa, Beckera, Lendla sigurno najveći.

Gle svatko ima svoje mišljenje naravno. Ja sam tvrdio da Federer da je igrao u eri ovih pobrojanih..da bi mu bio vrh polufinale nekog Grand slama.

Proglasili su me luđakom.

Ali ja to mislim i dalje.

Tisuće sam teniskih mečeva odgledao i znam u detalje tko je kako igrao..tko je što mogao, tko je bio gdje tanak. Bar umišljam da znam naravno.

On je meni bio igrač sa previše oscilacija u igri. Previše grešaka, previše autova od metra i više na obične lopte da bi ga smatrao top klasom a pogotovo najboljim ikad .On je dolazio na rubove poraza često i onda bi odigrao odlične, fenomenalne poene. Previše je imao rupa u igri. To si je mogao priuštiti sa ovom konkurencoijom.

Ivanišević je jednom izgubio dva seta u finalu Wimbledona od Samprasa da nije napravio nijednu grešku..oba u tajbreku..grešku nije napravio, on inače sklon svakvim greškama.

Danas toga nema. Danas ti možeš poslat 20 loptica u aut ili u mrežu , neforsiranih grešaka i ladno dobit oba seta ko da ništa nije bilo.

Prije su se mečevi gubili na dva promašena zicera. To je meni..neusporedivo..

Pa ti da bi dobio Samprasu poen ti si morao il spičit asa, il odigrat ono najbolje, da ti on ne bi nešto poklonio..načeko bi se..

Nadal je meni dobar igrač.. i klasa u nekim segmentima ali Đoković je pokazao kako se njega dobija ko od šale..samo napadački i pritisak, ne dopustit mu beskrajno prebacivanje loptice preko mreže....on je defanzivac..i kad ga uhvatiš u kolo..njega nema nigdje.

Đoković po meni ima sve. I servis, i udarac s linije, i odlično čita igru..borben je naravno, živi meč i ima udarac iz zgloba...malo možda slabiji na mreži i u smeču..ali on je meni jedina svjetska klasa koja bi se mogla nositi sa onima iz 80-tih i 90-tih.
    Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 16-06-2013 at 21:48

Pa Nadal je čisti udrač igrač, snaga, snaga, čak mislim da je Đoković zbog njega upravo taj dio svoje igre doveo do savršenstva, sjećam ga se kad je tek počinjao ozbiljno, maznuo ga je Ljubičić na ATP u zagrebu , tehnika besprijekorna, bekend forhend, igra na mreži, pregled , osjećaj...sve.
    Federer je upravo tako igrao mečeve, pa njemu nitko u Wimbledonu nije mogao prići niti blizu 2000tih, tehničar, izvrstan osjećaj i nevjerojatan pregled igre, nevjerojatno je razmišljao unaprijed.
    Ovo danas su gladijatori, nabij i pojačaj ...jedini koji se zna nadigravati je Đoković.
    A to je smisao tenisa, barem sam ga ja zbog toga volio gledati.

Pa što bi rekao za prijašnji tenis. Sevis, mreža, volej i ćao..

Ja ne znam da je Wimbledonu prije bilo više od tri izmjene sad se dobacuju ko na zemlji.

I da..Ančića mi žao..zadnji servis volej igrač..to su mu i pisali..i volili su ga pogotovo u Vimbledonu..talenat je bio..

Gle svatko ima svoje mišljenje naravno. Ja sam tvrdio da Federer da je igrao u eri ovih pobrojanih..da bi mu bio vrh polufinale nekog Grand slama.

Proglasili su me luđakom.

Ali ja to mislim i dalje.

Tisuće sam teniskih mečeva odgledao i znam u detalje tko je kako igrao..tko je što mogao, tko je bio gdje tanak. Bar umišljam da znam naravno.

On je meni bio igrač sa previše oscilacija u igri. Previše grešaka, previše autova od metra i više na obične lopte da bi ga smatrao top klasom a pogotovo najboljim ikad .On je dolazio na rubove poraza često i onda bi odigrao odlične, fenomenalne poene. Previše je imao rupa u igri. To si je mogao priuštiti sa ovom konkurencoijom.

Ivanišević je jednom izgubio dva seta u finalu Wimbledona od Samprasa da nije napravio nijednu grešku..oba u tajbreku..grešku nije napravio, on inače sklon svakvim greškama.

Danas toga nema. Danas ti možeš poslat 20 loptica u aut ili u mrežu , neforsiranih grešaka i ladno dobit oba seta ko da ništa nije bilo.

Prije su se mečevi gubili na dva promašena zicera. To je meni..neusporedivo..

Pa ti da bi dobio Samprasu poen ti si morao il spičit asa, il odigrat ono najbolje, da ti on ne bi nešto poklonio..načeko bi se..

Nadal je meni dobar igrač.. i klasa u nekim segmentima ali Đoković je pokazao kako se njega dobija ko od šale..samo napadački i pritisak, ne dopustit mu beskrajno prebacivanje loptice preko mreže....on je defanzivac..i kad ga uhvatiš u kolo..njega nema nigdje.

Đoković po meni ima sve. I servis, i udarac s linije, i odlično čita igru..borben je naravno, živi meč i ima udarac iz zgloba...malo možda slabiji na mreži i u smeču..ali on je meni jedina svjetska klasa koja bi se mogla nositi sa onima iz 80-tih i 90-tih.
    Mogu da se slozim sa argumentom da se pre manje gresilo...al drugaciji je bio stil igre...osim na sljaci, vladao je jak servis i munjevit prilaz mrezi... svaki malo slabiji pasing se odmah kaznjavao. I jedna i druga era ima svoje prednosti i nedostatke...danas se igra vise takticki, tesko je uzeti poen, igraci su prespremni, cak i na duele od preko 5 sati, tesko je probiti bilo koga, mora da se konstruise poen...

Imao si i pre Agasija koji je slabija verzija Djokovica, ali promena nastaje u Fedovo vreme, za njega se moze reci da je bio i u jednoj i drugoj eri...svi ovi posle igraci, zakljucno sa Djkovociem i Murray-em...oni su igraci sa linije, majstori u taktici... nedo bog da se pojavis na mrezi, jer razvaljuju i iz passinga...a reterni su im ubitacni...

Vrlo bi zanimljivo bilo da mozemo da objedinimo igrace iz svog zenita, da danas ukrste koplja...elita iz 90-ih, i ovi danas... iskreno ne znam ko bi tu imao dignutu ruku, ali sam ubedjen da bi gledali jako zanimljiv tenis.

Djokovic je imao mnogo problema u pocetku karijere, telo mu nije bilo spremno za atomski tenis, mucio se sa kondicijom, predavao meceve, srljao kad ne treba... ne znam odakle je izvukao snagu da ocvrsne toliko da je danas mnogo jebeno dobiti ga na GS, mora se pruziti nesto nesvakidasnje, kao Rafa pre 7 dana, da bi podlegao. Bio je u velikom kurcu 2010, pretio mu je kolaps karijere...

Ovde je sve pocelo 2010... na korak od ocaja, 15-40, 2 mec lopte za Feda...magija kojom je uspeo da vaskrsne, dobije taj mec...i posle toga nista vise nije bilo isto...

Uzima Davis Cup krajem te godine, i onda u 2 godine uzima 5 grand slamova...

2011 je napravio ipak mo meni najveci podvig:

Sta je ovde uradio na 40-15... ni danas mi nije jasno...ima i srece, ali kao da je bozjom rukom bio vodjen da iz ropca udari knockout...
    Posljednje uređivanje od DzoniBG : 16-06-2013 at 22:09

I da, vidiš moon i ja sam mišljenja da je Nadal izbrusio Đokovića ko igrača. On je njega derao i derao u početku a ovaj je upijao. Učio učio, dok mu nije ušao u priču..i sad Đoković od njega može izgubiti samo svojom glupošću ko na zadnjem RG.

Federeru vidiš nikad nije ušao u ritam.

Zanimljivo.
    Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 16-06-2013 at 22:24

Pa je, Đoković je shvatio da bez te dodatne snage u udarcima, i izmjenama neće moći parirati Nadalu, sve ostalo je imao...
    Nadal je sirovina u nekom tehničkom smislu, ok malo karikiram, ali meni se on nikada nije svidio kao igrač, borben da, ali nabij, nabij do muskulfibera protivnika.
    Kad sam govorio za staru gardu, tu je itekako bilo vica u poenu, nadigravanje, ne mislim na dužinu poene, nego je većina bila izrađena, protivnik nadigran...to.

Jesi ti gledao Dzoni nekadašnje reterne kad ih sad spominješ kao neke adute današnjeg tenisa..ili bušenje na mreži..

Kad ti spiči servis a Sampras reternira ili Becker misliš neće ni vidjeti lopticu a on nađe onu jedinu moguću putanju da proleti cm od reketa i da upadne u teren..i to vrhom reketa..pucaju mu trbušni mišići koliko bi se istegnio od napora d auopće dohvati lopticu i tako spiči poen..a ovaj na mreži ostane u čudu , zijeva..kako-kad-gdje-odkud

Ili izići jednom Samprasu ili Lendlu, Edbergu na mrežu a da on posrćući ne leti za lopticom..pa to ti je izgubljen poen..možeš slobodno bacit reket..on te probuši i pjeva.

ja danas gledam ovi izlaze na čiste loptice na mrežu a ovaj s druge strane lupa njemu pravo na volej..kakvi su se prije reterni provlačili iz trka..koji se protive zakonu fizike.

To se danas može vidjeti samo od Nadala nekad. Ni Đoko tu nije dobar..zna i on provuć ali nema kontinuitet
    Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 16-06-2013 at 22:30

Citiraj Prvotno napisano od moonlight Vidi poruku
    Pa je, Đoković je shvatio da bez te dodatne snage u udarcima, i izmjenama neće moći parirati Nadalu, sve ostalo je imao...
    Nadal je sirovina u nekom tehničkom smislu, ok malo karikiram, ali meni se on nikada nije svidio kao igrač, borben da, ali nabij, nabij do muskulfibera protivnika.
    Kad sam govorio za staru gardu, tu je itekako bilo vica u poenu, nadigravanje, ne mislim na dužinu poene, nego je većina bila izrađena, protivnik nadigran...to.
    To da..svaki poen je bio rapsodija..užitak, otvorenih usta gledaš.

Zašto ja današnji tenis ne volim i smatram ga daleko lošijim..

Upravo zbog tog raspucavanja.

Danas gledam Čilića a i inače..ti danas imaš cijelih gemova koji se dobiju na čisto raspucavanje..nigdje poena zarađenog..sve neke glupe greške.

pa toga prije nije bilo..pogotovo u finalima, vrhunskim mečevima..ti si svaki poen morao zaradit..

Citiraj Prvotno napisano od moonlight Vidi poruku
    Slazem se...

Nadala moras da gazis od pocetka do kraja, nema defanzive, odmah ga pritisnuti, sa nekoliko vezanih odlicnih udaraca da bi pogresio...

Taj recept je usavrsio Novak od 2011, prvo u Madridu, Rimu...onda ga Fed presece 2011 u polufinalu RG...2012 nije imao tu ostrinu, ove godine mu je uzeo meru u Monte Carlu...da bi zbog sopstvene gluposti prvo, a posle i maestralne igre Nadala izgubio mec posle skoro 5 sati... Pariz mu je poslednje utvrdjenje, to brani do poslednje kapi krvi, mnogo je tesko dobiti ga u 5 setova, zato sto je nemoguce samarati loptu satima... a tako je bio blizu ove godine...bas greota...

Imao je Novak udarce uvek, igrao je cak i ofanzivnije 2008 kad je uzeo Australiju...ali nije imao zivce, pucao je pod pritiskom... dugo mu je trebalo da se stabilizuje u velikim mecevima.

Jesi ti gledao Dzoni nekadašnje reterne kad ih sad spominješ kao neke adute današnjeg tenisa..ili bušenje na mreži..

Kad ti spiči servis a Sampras reternira ili Becker misliš neće ni vidjeti lopticu a on nađe onu jedinu moguću putanju da proleti cm od reketa i da upadne u teren..i to vrhom reketa..pucaju mu trbušni mišići koliko bi se istegnio od napora d auopće dohvati lopticu i tako spiči poen..a ovaj na mreži ostane u čudu , zijeva..kako-kad-gdje-odkud

Ili izići jednom Samprasu ili Lendlu, Edbergu na mrežu a da on posrćući ne leti za lopticom..pa to ti je izgubljen poen..možeš slobodno bacit reket..on te probuši i pjeva.

ja danas gledam ovi izlaze na čiste loptice na mrežu a ovaj s druge strane lupa njemu pravo na volej..kakvi su se prije reterni provlačili iz trka..koji se protive zakonu fizike.

To se danas može vidjeti samo od Nadala nekad. Ni Đoko tu nije dobar..zna i on provuć ali nema kontinuitet
    Agassi je imao odlican retern...

Teze je onda bilo, brza podloga, a serveri da ti samo prozuji lopta pored usiju.

Skoro sam bio na jednom treningu, juniori treniraju, imaju i merac brzine...bio je jedan lik koji moze da nagura 200 na sat servis...ja sam stao na teren u pauzi, reko dal cu uopste i pipnuti loptu...

Jbt... ono sto gledamo na TV-u, nema veze s vezom kako to izgleda kad si na terenu...kao na puskometu, vidis samo obrise lopte, a reakcija, postavljanje reketa, uopste ubaciti u teren, a onda i ubaciti tako da ti u sledecem udarcu protivnik ne izvadi dzigericu...ma naucna fantastika.

E sad zamisli Pitov ili Goranov servis na brzom hardu ili travi... to nisu istine...

Stari lisac
    Datum registracije
    Mar 2011
    Blog Entries
    41
    Ne volim priče o tome tko je najbolji ikad,ali meč na travi između Samprasa na vrhuncu snage i Federera na vrhuncu snage bi bio čista perverzija. Isto tako Nadal protiv Borga na zemlji.

U kom smislu perverzija.

Stari lisac
    Datum registracije
    Mar 2011
    Blog Entries
    41
    U pozitivnom smislu,iako je za tebe Roger samo sretnik koji je upao u eru bez kvalitetnih igrača.

+ Odgovori na temu

Tags for this Thread

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove