+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 18 1 2 3 11 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/409

Tema: Što je istina o ustaškim zločinima

Hybrid View

Što je istina o ustaškim zločinima

Svi znamo s čime smo sve bombardirani od jugo-srpske mitologije i njihovih slugu po Hrvatskoj. To ne treba posebno navoditi.

Ali ja bi htio stvarno znati kolikog su stvarnog obujma bili ti zločini.

Ako znamo kako manipulatori manipuliraju zadnjim ratom, kad se doslovno sve zna, kad je doba interneta, kad se ništa ne može sakriti, ali baš ništa..ali opet manipulatori istom snagom rade.

ne obaziru se.

Mogu smao misliti kako se manipuliralo neukim ljudima.

Uhvatim sebe kako sumnjam u ijednu riječ o ustašama. Da je sve izmišljeno. A znam da ipak nije.

Kupio sam knjige o Jasenovcu..od Ilije Jakovljevića..Konc logor na Savi i knjigu od Cilige..Kroz Europu u 2. svj. ratu..gdje on opisuje svoje utamničenje u Jasenovcu..

u knjizi se navode ubijanja ali ništa prercizno da bi se moglo zaključiti nešto sigurno.

smaknućima svjedoče ali većina se odigrava sa one strane save. I oni pretpostavljaju.

A volio bih znati isitnu ma kakva bila.

govori se o velikim pokoljima oko Banjaluke..Livna, Čapljine..

Konkretno ja špto znam ..da je u okolini Duvna pobijeno srpske selo Cebara. Malo selo. Svi su se isto prezivali...Zelen.

jel vi imate neka nepobitna saznanja o ovim stvarima.

U tg općini su ubijeni i prisojački Srbi, ne znam koliko ih je bilo, ali iza rata više nije bio nijedan.

Citiraj Prvotno napisano od zaba1111 Vidi poruku
    U tg općini su ubijeni i prisojački Srbi, ne znam koliko ih je bilo, ali iza rata više nije bio nijedan.

Nisam uopće znao da je bilo Srba u Prisoju.

cebara, Rašćani, Mandino selo, Eminovo selo, Lipa, Baljci..to su mjesta nastanjena Srbima u duvanjskoj općini.

Cebara, Rašćani, Baljci nekoliko stotina a u ova dva sela po nekoliko kuća

Za Prisoje nisam znao. Vjerovatno isto par kuća.

caporegime caporegime avatar
    Datum registracije
    Nov 2010
    Blog Entries
    4
    Gledaj to s druge strane. Koa djeca smo morali učiti o utsšama, ustaškim zločinima, o ljudskim očima oje su ustaše nosili u vrećama.
    kako su kuhali djecu i davali majkama da jedu, kako su vadili srca naživo, ubijali srbosjekom i tako dalje.

s druge strane 91' godine imali smo priliku slušati isto.
    kako ustaše kolju, pale sela, i siluju djecu. pokolji i pogromi, hiljade nevinih srba pobacano u jame pod patronatom fašističke katoličke crkve.
    pa sve do stranih plaćenika i ustaških specijalaca, naoružanih u najmanju ruku kao predatori.
    ništa od toga nije bilo.
    ali da smo izgubili rat.
    naša djeca i unuci bi učili iste stvari kao što smo učili mi.
    nedvojbeno je da je bilo zločina, pogotovo zato jer je u krajnju ruku i vrijeme bilo takvo.
    umirala je od gladi i vojska pa koga bi još bilo briga za civile.
    nije bilo ni struje ni tekuće vode a pogotovo nije bilo humanitarnih organizacija kao ni civilnog društva.
    međutim, razmjer tih ustaških zločina je još uvijek bio neopisivo manji pa čak i uspređujući sa sadašnjim nekim uvriježenim opsegom koji je dosta manji nego nebuloze koje smo morali učiti u školi za vrijeme bivše juge.
    samo, drugo je pitanje koliko jep olitički oportuno previpe talasati i pokušavati doznati pravu istinu jer su svi koji su pokušali dobili odmah etiketu ustašofila koji pokušavaju ponovo uspostaviti endehazijski režim.

Citiraj Prvotno napisano od caporegime Vidi poruku
    Gledaj to s druge strane. Koa djeca smo morali učiti o utsšama, ustaškim zločinima, o ljudskim očima oje su ustaše nosili u vrećama.
    kako su kuhali djecu i davali majkama da jedu, kako su vadili srca naživo, ubijali srbosjekom i tako dalje.

s druge strane 91' godine imali smo priliku slušati isto.
    kako ustaše kolju, pale sela, i siluju djecu. pokolji i pogromi, hiljade nevinih srba pobacano u jame pod patronatom fašističke katoličke crkve.
    pa sve do stranih plaćenika i ustaških specijalaca, naoružanih u najmanju ruku kao predatori.
    ništa od toga nije bilo.
    ali da smo izgubili rat.
    naša djeca i unuci bi učili iste stvari kao što smo učili mi.
    nedvojbeno je da je bilo zločina, pogotovo zato jer je u krajnju ruku i vrijeme bilo takvo.
    umirala je od gladi i vojska pa koga bi još bilo briga za civile.
    nije bilo ni struje ni tekuće vode a pogotovo nije bilo humanitarnih organizacija kao ni civilnog društva.
    međutim, razmjer tih ustaških zločina je još uvijek bio neopisivo manji pa čak i uspređujući sa sadašnjim nekim uvriježenim opsegom koji je dosta manji nego nebuloze koje smo morali učiti u školi za vrijeme bivše juge.
    samo, drugo je pitanje koliko jep olitički oportuno previpe talasati i pokušavati doznati pravu istinu jer su svi koji su pokušali dobili odmah etiketu ustašofila koji pokušavaju ponovo uspostaviti endehazijski režim.

jasno da bi slušali iste ako ne i gore stvari da smo izgubili rat.

zato i velim da ne vjerujem više ništa. Kad slušam propagandu danas, mogu mislit kakva je bila u ono vrijeme.

A volio bih znati. Samo ne znam način kako doći do istine.

Datum registracije
    Nov 2010
    Blog Entries
    4
    kad vidim koliko je savo štrbac i kako, podebljao svoje popise, mislim da se u popisu jasenovačkih žrtava nalaze ohoho ho mnogo onih koji su trebali podebljati brojku a koji su nastradali okolonaokolo iz različitih razloga.
    zanimljivo, kad srbi predoče onaj ko popis (zanimljivo, popis za žrtve logora smrti u onom vremenu a sad imamo problema, unatoč silnoj tehnologiji, doći do ukupnog broja branitelja) od 50 000 inešto pobijenih, zanima me je li itko umro prirodnom smrću tamo?
    od gladi, bolesti, hladnoće....
    jer bi onda i mi neke svoje opise podebljati za osobe koje su smrtno stradale uslijed uvjeta životsa za koje nisu bili krivi.
    onda bi se mogle podebljati tako i žrtve vukovara, sarajeva, srebrenice, koje nisu stradale od metka ili noža nego i od uvjeta života koje uvjete im je netko drugi poremetio.
    kladim se da se u popisu žrtava jasenovca trpalo sve živo što se moglo uvaliti unutra.
    tipična srpska metoda koja je jasno vidljiva i sada.
    najgore je kako rekoh, jer svako kritičko istraživanje izravno stigmatizira pokretače kao fašiste i ustašofile.
    sjetimo se samo što se dogodilo s komisijom s kraja 90-ih i kakvi ljudi su je prozivali.
    isti oni koji dan danas misle da je u jasenovcu ubijeno 700 000 ljudi.

TheBronxBomber
    Gost
    Ja se isto drzim odredjenih pravila ("...da je Hrvatska izgubila rat...") koja ste naveli u svojim postovima...

Vjerujem da se ponasanje Hrvata u WW2 bitno ne razlikuje od ponasanja Hrvata u '90-ima. A to znaci, neprijateljskoj propagandnoj masineriji usprskos, da su Hrvati bili pravi, pravcati andjeli ( s obzirom, naravno, na sve okolnosti i neuvjete).

Ne pada jabuka daleko od stabla.

Sad, zlobnik ce reci kako ja izjednacujem ustase i hrvatske branitelje - i to nacinom koji izrazito zlobnicima ide na ruke. Jer programirani anti-Hrvati (bez obzira na nacionalnost; etnicko podrijetlo; pogled na svijet; politiku; ideologiju) imaju fiksnu ideju da cijeli svijet smatra ustase onakvima kakvim ih oni smatraju...

Ali za programirane Jugoslavene i mentalne veliko-Srbe (pa i u hrvatskome korpusu), mi nije briga....

Takodjer, vjerujem da je ponasanje Srba u 90-ima identican ponasanju njihovih predaka u WWII.

"Vjerujem da se ponasanje Hrvata u WW2 bitno ne razlikuje od ponasanja Hrvata u '90-ima. A to znaci, neprijateljskoj propagandnoj masineriji usprskos, da su Hrvati bili pravi, pravcati andjeli ( s obzirom, naravno, na sve okolnosti i neuvjete).

Ne pada jabuka daleko od stabla."

Ne treba zlobnik biti pa to reći nego normalan čovjek jer ti to baš i činiš.Pa evo sada je uvijek aktualno ono antifašisti i fašisti pa bi te slijedom toga i pitao koliko se Hrvata borilo na antifašističkoj strani.Mada se u te anrifašiste danas gura svako čak i oni koji su činili mnogo veće zločine u miru od fašista u ratu.
    Da točno ne pada jabuka daleko od stabla jer i nisi na forumu da raspraviš nešto već da nastaviš sa istom politikom preuveličavanja i osuđivanja svih Hrvata.Samo izjednačavanje nakakvog "ponašanja " Hrvata iz 90-ih sa WW2 je smješno.Konkretno reci kako su se to ponašali.A ne stare naučene izmišljotine.
    Najviše mi se svidjelo gore u jednom postu izrečeno da je sreća što Hrvati nisu izgubili i Domovinski rat.

Datum registracije
    Nov 2010
    Blog Entries
    4
    ja ne želim poreći da su se događali masovni zločini prema srpskim civilima, samo smatram da nisu bili u toj mjeri jkao i da je kritičko propitivanje i istraživanje nemoguće budući da oni koji stoje na priči o 700 000 pobijenih u jasenovcu proglašavaju svakoga fašistom i obnoviteljem endehazije ako slučajno pokuša posumnjati u njihove dogme.
    eto, u ljubuškom je bilo 100-njak srba i dobar broj koji nije uspio otići je likvidiran.
    to je istina.
    ali priče o nekoliko tisuća pobijenih iz nekog sela koje nije imalo ni nekoliko stotina ljudi.....

TheBronxBomber
    Gost
    Citiraj Prvotno napisano od caporegime Vidi poruku
    ja ne želim poreći da su se događali masovni zločini prema srpskim civilima, samo smatram da nisu bili u toj mjeri jkao i da je kritičko propitivanje i istraživanje nemoguće budući da oni koji stoje na priči o 700 000 pobijenih u jasenovcu proglašavaju svakoga fašistom i obnoviteljem endehazije ako slučajno pokuša posumnjati u njihove dogme.eto, u ljubuškom je bilo 100-njak srba i dobar broj koji nije uspio otići je likvidiran.
    to je istina.
    ali priče o nekoliko tisuća pobijenih iz nekog sela koje nije imalo ni nekoliko stotina ljudi.....

Ta dogma je prije svega jugo-komunisticka - koju su, naravno, prigrlili veliko-Srbi. Neka najgora "djela" pisali su "Hrvati," a ne Srbi. Tu dogmu zestoko zastupaju i brane Jugoslaveni u Hrvatskoj. To im je, uz "anti-fasizam," ticket za vlast...

Nije uopce bitno sto tkz. "ozbiljni" strucnjaci, povjesnicari, blah blah... pa i Goldsteini, priznaju, eto, "realnije" brojke... To uopce nije bitno. Jer masinerija funkcionira po carobnim "700.000".... i tako se ponasaju. Ponasaju se kao da je zrtava bilo milijun....

A sto niste vodili evidenciju kao Nemci kad ste ubijali te Srbe?
    Bli ste aljkavi,sve traljavo u Hrvata?

Kako se u Nemackoj znalo i zna za svakog ubijeno Zidova, sve sa imenom ,prezimenom,datumom kada je i kuda odveden,
    kada je ubijen.

Inace, i ja sam u skoli ucila o drzavnim neprijateljima, ali tu su sa ustashama bili i cetnici,ljoticevci,nedic,koliko se secam
    postedeli su nas Handzar Divizije. Muslimani su uvek imali neki poseban tretman, Valjda zarad Bratstva i Jedinstva.
    Tragedija jeste da se ne zna broj ubijenih ljudi. Ali nije ni 1945 postojao bilo kakav nacin , a naravno ni zelja novih vlasti
    da se taj broj iole sazna. Sada su samo besmsilene spekulacije u opciji.

Zacudila sam se da su Hrvati ponosni na svoje ratne uspehe u WWI a gde su bili topovsko meso, divljac za odstrel.

Svima bih preporucila ( eto i to je meni u Srbiji bila obavezna lektira) Krlezinu knjigu" Hrvatski Bog Mars".

Cisto da razumete kakva vam je uloga bila dodeljena u tim besmislenim ratovima za Cara.

Citiraj Prvotno napisano od Fraya Vidi poruku
    A sto niste vodili evidenciju kao Nemci kad ste ubijali te Srbe?
    Bli ste aljkavi,sve traljavo u Hrvata?

Kako se u Nemackoj znalo i zna za svakog ubijeno Zidova, sve sa imenom ,prezimenom,datumom kada je i kuda odveden,
    kada je ubijen.
    .
    Pa šta misliš kome odgovara da nije bilo evidencije. kako bi u Srbiji pričali o stotinama tisuća mrtvih od strane ustaša..ako se zna da to ne odgovara prijeratnom i poslijeratnom popisu..

ono prije rata 600 000 Srba a poslije rata 550 000 a ipak ih je pobijeno samo u Jasenovcu 700 000

a kad se sve ostalo još zbroji..

Citiraj Prvotno napisano od Inkvizitor Vidi poruku
    Pa šta misliš kome odgovara da nije bilo evidencije. kako bi u Srbiji pričali o stotinama tisuća mrtvih od strane ustaša..ako se zna da to ne odgovara prijeratnom i poslijeratnom popisu..

ono prije rata 600 000 Srba a poslije rata 550 000 a ipak ih je pobijeno samo u Jasenovcu 700 000

a kad se sve ostalo još zbroji..
    Ti uvek imas neke arhive na raspolaganju pa shibni neku i u Beograd.

Uglavnom ( sada ja pricam o podacima iz nemackih i britanskih izvora,nasima i tako nista ne verujem, a ni oni sami
    sebi ne veruju) u toj bivsoj YU 1945 bilo je,1,7 miliona manje ljudi nego pre pocetka rata,a zna se da je u direktnim
    borbama poginulo oko 350.000 ljudi, tako da je ipak bilo vise mrtvih nego sto ti kazes.Stotrinak hiljada Srba iz Srbije
    ubijeno je od nove vlasti 1945, ali su bogami opasno ubijali svoje ljude, Srbe i Drazini cetnici.

Datum registracije
    Nov 2010
    Blog Entries
    4

Uglavnom ( sada ja pricam o podacima iz nemackih i britanskih izvora,nasima i tako nista ne verujem, a ni oni sami
    sebi ne veruju) u toj bivsoj YU 1945 bilo je,1,7 miliona manje ljudi nego pre pocetka rata,a zna se da je u direktnim
    borbama poginulo oko 350.000 ljudi, tako da je ipak bilo vise mrtvih nego sto ti kazes.Stotrinak hiljada Srba iz Srbije
    ubijeno je od nove vlasti 1945, ali su bogami opasno ubijali svoje ljude, Srbe i Drazini cetnici.
    oprosti, a na čemu se to mogu temeljiti njemački ili engleski izvori?
    da nisu oni vršili popis stanovništva?
    da nisu iz satelita snimali pa brojali?
    kakve su to gluposti
    čuj njemačke procjene....... koga će oni procjenjivat kad nisu imali ni ciglu na cigli
    engle4ske procjene su se mogle temeljiti isključivo i jedino na procjenama iz juge

znanstvenim metodama je utvđeno kako je broj izravnih žrtava ukupno bio 1.1000 000 ljudi
    i to ne da su popisivali svakog mrtvoh nego procjenama i usporedmbama popisa.
    a u tu brojku ulaze i pobijeni suradnici nijemaca. i uhrvatskoj i kod srba.

a valja računati da su mnoge poginule u borbama predstavljali kao civile i žrtve fašističkog terora.

pišeš vrlo paušalno i površno.
    pišeš ko onaj stari prdonja koji je ovdje lupetao jedna te ista sranja naučena u priručniku za opismenjavanje, netom s planine, pristiglih partijskih kadrova
    ex. m. BBB ZG +40, 50-100

pa ti da znaš šta o tome ne bi se glupirala s tom cifrom kad su i komunisti priznali da su tu brojku napumpali radi što veće ratne odštete.

ako budeš nastavila sa sličnim glupostima..nitko te zaozbiljno neće shvaćat..

Stari lisac mirr.or avatar
    Datum registracije
    Oct 2011

pa imaš i u Beogradu popis tih nekih stradalih... al nikako da ih sve pobroje po imenima... a meni je dovoljno vidjet pavla đurišića kao jadnu žrtvu na popisu, pa zaključiti o čem se tu sve radi.

Ugledni član zlatni_ljiljan avatar
    Datum registracije
    Dec 2010
    Ja mogu samo reci da ih je u mome kraju fasovalo 10 000 Srbova jer mi je dedo pricho kako su ih dovozili iz okolnih sela i tamanili na centrali...mislim da je cifra od 700 000 smijesna, vise od 35 000 nije zijanilo u samom Jasenovcu,ali u tu brojku spadaju i Zidi,antifashisti,Cigosi i ostali...

Inkvizitor,govori se o velikim pokoljima oko Banjaluke..Livna, Čapljine..

Za pokolje oko Banja Luke vjerujem da su istiniti, zato što je jasenovac bio blizu, i onaj čuveni "krvavi fratar Filipović" iz jasenovca, je poslije na suđenje priznao da su sudjelovali u klanju oko Banja Luke i da su dobrano očistili neka mjesta i sela pokraj. Al jebiga, treba znat da su isto radili i partizani i četnici, pa ne misli valjda netko da su ovi naše hrvate mazili po glavi, pogotovo u BiH lici banovini pogotovo tamo gdje je bilo dosta srba što partizana što četnika. Pa vidjelo se i nakon rata, šta je bilo od strane partizana, a i tokom rata su palili i ubijali fratre po hercegovini, crkve rušili do temelja, daj mi recite što s takvima? Imam kapu na tri roga, borim se protiv boga???? Ne žalim ja takve, ni njihove "poklonike" a vi kako hoćete.

Hrvati sigurno nisu radili zločine, ništa više nego ostali narodi u europi, a zadnji PONAVLJAM zadnji koji se nama po pitanju zločina imaju pravo i obraza obraćat s moralne strane gledišta, su upravo ti srbi. Koliko ste albanaca, hrvata, muslimana, i koga sve ne pobili u ovih zadnjih 100 godina, još ste dobro i prošli, ako se mene pita.

Citiraj Prvotno napisano od zlatni_ljiljan Vidi poruku
    Ja mogu samo reci da ih je u mome kraju fasovalo 10 000 Srbova jer mi je dedo pricho kako su ih dovozili iz okolnih sela i tamanili na centrali...mislim da je cifra od 700 000 smijesna, vise od 35 000 nije zijanilo u samom Jasenovcu,ali u tu brojku spadaju i Zidi,antifashisti,Cigosi i ostali...
    Pa di su svi ti pusti kosturi? 35 000 je krcat Poljud i više. Jel i jedan jedini kostur pronađen i identificiran kao nevina žrtva ustaškog režima?

Na sirem jasenovackom podrucju su 2 puta provedena studiozna istrazivanja grobista u kojima bi se mogle nalaziti zrtve. Prvi puta je u lipnju i srpnju 1964. na 100 lokacija izvrseno 130 busenja. Ukupno je pronadeno 284 zrtava, od toga na jednoj lokaciji 157 zrtava u 15 m2.
    Drugi puta se iskopavalo u srpnju i kolovozu 1986. i pronadeni su ostaci 152 zrtve. 1973. su na ORA-i pronasli ostatke 4 zrtve.

Sveukupno je pronadeno 440 zrtava u dosadasnjim temeljitim iskopavanjima. Jel znate za jos koja iskopavanja?

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove