+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 21 1 2 3 11 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/409

Tema: Što je istina o ustaškim zločinima

Što je istina o ustaškim zločinima

Svi znamo s čime smo sve bombardirani od jugo-srpske mitologije i njihovih slugu po Hrvatskoj. To ne treba posebno navoditi.

Ali ja bi htio stvarno znati kolikog su stvarnog obujma bili ti zločini.

Ako znamo kako manipulatori manipuliraju zadnjim ratom, kad se doslovno sve zna, kad je doba interneta, kad se ništa ne može sakriti, ali baš ništa..ali opet manipulatori istom snagom rade.

ne obaziru se.

Mogu smao misliti kako se manipuliralo neukim ljudima.

Uhvatim sebe kako sumnjam u ijednu riječ o ustašama. Da je sve izmišljeno. A znam da ipak nije.

Kupio sam knjige o Jasenovcu..od Ilije Jakovljevića..Konc logor na Savi i knjigu od Cilige..Kroz Europu u 2. svj. ratu..gdje on opisuje svoje utamničenje u Jasenovcu..

u knjizi se navode ubijanja ali ništa prercizno da bi se moglo zaključiti nešto sigurno.

smaknućima svjedoče ali većina se odigrava sa one strane save. I oni pretpostavljaju.

A volio bih znati isitnu ma kakva bila.

govori se o velikim pokoljima oko Banjaluke..Livna, Čapljine..

Konkretno ja špto znam ..da je u okolini Duvna pobijeno srpske selo Cebara. Malo selo. Svi su se isto prezivali...Zelen.

jel vi imate neka nepobitna saznanja o ovim stvarima.

U tg općini su ubijeni i prisojački Srbi, ne znam koliko ih je bilo, ali iza rata više nije bio nijedan.

caporegime caporegime avatar
    Datum registracije
    Nov 2010
    Blog Entries
    4
    Gledaj to s druge strane. Koa djeca smo morali učiti o utsšama, ustaškim zločinima, o ljudskim očima oje su ustaše nosili u vrećama.
    kako su kuhali djecu i davali majkama da jedu, kako su vadili srca naživo, ubijali srbosjekom i tako dalje.

s druge strane 91' godine imali smo priliku slušati isto.
    kako ustaše kolju, pale sela, i siluju djecu. pokolji i pogromi, hiljade nevinih srba pobacano u jame pod patronatom fašističke katoličke crkve.
    pa sve do stranih plaćenika i ustaških specijalaca, naoružanih u najmanju ruku kao predatori.
    ništa od toga nije bilo.
    ali da smo izgubili rat.
    naša djeca i unuci bi učili iste stvari kao što smo učili mi.
    nedvojbeno je da je bilo zločina, pogotovo zato jer je u krajnju ruku i vrijeme bilo takvo.
    umirala je od gladi i vojska pa koga bi još bilo briga za civile.
    nije bilo ni struje ni tekuće vode a pogotovo nije bilo humanitarnih organizacija kao ni civilnog društva.
    međutim, razmjer tih ustaških zločina je još uvijek bio neopisivo manji pa čak i uspređujući sa sadašnjim nekim uvriježenim opsegom koji je dosta manji nego nebuloze koje smo morali učiti u školi za vrijeme bivše juge.
    samo, drugo je pitanje koliko jep olitički oportuno previpe talasati i pokušavati doznati pravu istinu jer su svi koji su pokušali dobili odmah etiketu ustašofila koji pokušavaju ponovo uspostaviti endehazijski režim.

Citiraj Prvotno napisano od zaba1111 Vidi poruku
    U tg općini su ubijeni i prisojački Srbi, ne znam koliko ih je bilo, ali iza rata više nije bio nijedan.

Nisam uopće znao da je bilo Srba u Prisoju.

cebara, Rašćani, Mandino selo, Eminovo selo, Lipa, Baljci..to su mjesta nastanjena Srbima u duvanjskoj općini.

Cebara, Rašćani, Baljci nekoliko stotina a u ova dva sela po nekoliko kuća

Za Prisoje nisam znao. Vjerovatno isto par kuća.

Citiraj Prvotno napisano od caporegime Vidi poruku
    Gledaj to s druge strane. Koa djeca smo morali učiti o utsšama, ustaškim zločinima, o ljudskim očima oje su ustaše nosili u vrećama.
    kako su kuhali djecu i davali majkama da jedu, kako su vadili srca naživo, ubijali srbosjekom i tako dalje.

s druge strane 91' godine imali smo priliku slušati isto.
    kako ustaše kolju, pale sela, i siluju djecu. pokolji i pogromi, hiljade nevinih srba pobacano u jame pod patronatom fašističke katoličke crkve.
    pa sve do stranih plaćenika i ustaških specijalaca, naoružanih u najmanju ruku kao predatori.
    ništa od toga nije bilo.
    ali da smo izgubili rat.
    naša djeca i unuci bi učili iste stvari kao što smo učili mi.
    nedvojbeno je da je bilo zločina, pogotovo zato jer je u krajnju ruku i vrijeme bilo takvo.
    umirala je od gladi i vojska pa koga bi još bilo briga za civile.
    nije bilo ni struje ni tekuće vode a pogotovo nije bilo humanitarnih organizacija kao ni civilnog društva.
    međutim, razmjer tih ustaških zločina je još uvijek bio neopisivo manji pa čak i uspređujući sa sadašnjim nekim uvriježenim opsegom koji je dosta manji nego nebuloze koje smo morali učiti u školi za vrijeme bivše juge.
    samo, drugo je pitanje koliko jep olitički oportuno previpe talasati i pokušavati doznati pravu istinu jer su svi koji su pokušali dobili odmah etiketu ustašofila koji pokušavaju ponovo uspostaviti endehazijski režim.

jasno da bi slušali iste ako ne i gore stvari da smo izgubili rat.

zato i velim da ne vjerujem više ništa. Kad slušam propagandu danas, mogu mislit kakva je bila u ono vrijeme.

A volio bih znati. Samo ne znam način kako doći do istine.

Datum registracije
    Nov 2010
    Blog Entries
    4
    kad vidim koliko je savo štrbac i kako, podebljao svoje popise, mislim da se u popisu jasenovačkih žrtava nalaze ohoho ho mnogo onih koji su trebali podebljati brojku a koji su nastradali okolonaokolo iz različitih razloga.
    zanimljivo, kad srbi predoče onaj ko popis (zanimljivo, popis za žrtve logora smrti u onom vremenu a sad imamo problema, unatoč silnoj tehnologiji, doći do ukupnog broja branitelja) od 50 000 inešto pobijenih, zanima me je li itko umro prirodnom smrću tamo?
    od gladi, bolesti, hladnoće....
    jer bi onda i mi neke svoje opise podebljati za osobe koje su smrtno stradale uslijed uvjeta životsa za koje nisu bili krivi.
    onda bi se mogle podebljati tako i žrtve vukovara, sarajeva, srebrenice, koje nisu stradale od metka ili noža nego i od uvjeta života koje uvjete im je netko drugi poremetio.
    kladim se da se u popisu žrtava jasenovca trpalo sve živo što se moglo uvaliti unutra.
    tipična srpska metoda koja je jasno vidljiva i sada.
    najgore je kako rekoh, jer svako kritičko istraživanje izravno stigmatizira pokretače kao fašiste i ustašofile.
    sjetimo se samo što se dogodilo s komisijom s kraja 90-ih i kakvi ljudi su je prozivali.
    isti oni koji dan danas misle da je u jasenovcu ubijeno 700 000 ljudi.

TheBronxBomber
    Gost
    Ja se isto drzim odredjenih pravila ("...da je Hrvatska izgubila rat...") koja ste naveli u svojim postovima...

Vjerujem da se ponasanje Hrvata u WW2 bitno ne razlikuje od ponasanja Hrvata u '90-ima. A to znaci, neprijateljskoj propagandnoj masineriji usprskos, da su Hrvati bili pravi, pravcati andjeli ( s obzirom, naravno, na sve okolnosti i neuvjete).

Ne pada jabuka daleko od stabla.

Sad, zlobnik ce reci kako ja izjednacujem ustase i hrvatske branitelje - i to nacinom koji izrazito zlobnicima ide na ruke. Jer programirani anti-Hrvati (bez obzira na nacionalnost; etnicko podrijetlo; pogled na svijet; politiku; ideologiju) imaju fiksnu ideju da cijeli svijet smatra ustase onakvima kakvim ih oni smatraju...

Ali za programirane Jugoslavene i mentalne veliko-Srbe (pa i u hrvatskome korpusu), mi nije briga....

Takodjer, vjerujem da je ponasanje Srba u 90-ima identican ponasanju njihovih predaka u WWII.

Datum registracije
    Nov 2010
    Blog Entries
    4
    ja ne želim poreći da su se događali masovni zločini prema srpskim civilima, samo smatram da nisu bili u toj mjeri jkao i da je kritičko propitivanje i istraživanje nemoguće budući da oni koji stoje na priči o 700 000 pobijenih u jasenovcu proglašavaju svakoga fašistom i obnoviteljem endehazije ako slučajno pokuša posumnjati u njihove dogme.
    eto, u ljubuškom je bilo 100-njak srba i dobar broj koji nije uspio otići je likvidiran.
    to je istina.
    ali priče o nekoliko tisuća pobijenih iz nekog sela koje nije imalo ni nekoliko stotina ljudi.....

TheBronxBomber
    Gost
    Citiraj Prvotno napisano od caporegime Vidi poruku
    ja ne želim poreći da su se događali masovni zločini prema srpskim civilima, samo smatram da nisu bili u toj mjeri jkao i da je kritičko propitivanje i istraživanje nemoguće budući da oni koji stoje na priči o 700 000 pobijenih u jasenovcu proglašavaju svakoga fašistom i obnoviteljem endehazije ako slučajno pokuša posumnjati u njihove dogme.eto, u ljubuškom je bilo 100-njak srba i dobar broj koji nije uspio otići je likvidiran.
    to je istina.
    ali priče o nekoliko tisuća pobijenih iz nekog sela koje nije imalo ni nekoliko stotina ljudi.....

Ta dogma je prije svega jugo-komunisticka - koju su, naravno, prigrlili veliko-Srbi. Neka najgora "djela" pisali su "Hrvati," a ne Srbi. Tu dogmu zestoko zastupaju i brane Jugoslaveni u Hrvatskoj. To im je, uz "anti-fasizam," ticket za vlast...

Nije uopce bitno sto tkz. "ozbiljni" strucnjaci, povjesnicari, blah blah... pa i Goldsteini, priznaju, eto, "realnije" brojke... To uopce nije bitno. Jer masinerija funkcionira po carobnim "700.000".... i tako se ponasaju. Ponasaju se kao da je zrtava bilo milijun....

Ugledni član zlatni_ljiljan avatar
    Datum registracije
    Dec 2010
    Ja mogu samo reci da ih je u mome kraju fasovalo 10 000 Srbova jer mi je dedo pricho kako su ih dovozili iz okolnih sela i tamanili na centrali...mislim da je cifra od 700 000 smijesna, vise od 35 000 nije zijanilo u samom Jasenovcu,ali u tu brojku spadaju i Zidi,antifashisti,Cigosi i ostali...

Mislim da su Ustaše pobile, negdje oko 100.000 srba na području nekadašnje NDH, naravno da nema govora o genocidu i onome što srbi prezentiraju. U jasenovcu se sad došlo do podatka, 55.000 srba, 30 tisuća ostali, među kojima hrvata 10.000, židova 15.000, cigana 5. Kad kažem da nema govora o genocidu, to je realno zaključit, jer je na području NDH živjelo 1.700.000 srba, a nakon rata nešto manje, dakle brojke koje srbi žele prikazat kao istinite, o nekih 1.000.000 stradalih srba u jasenovcu, idu jasno sa ciljem da opravdaju svoja vojna djelovanja na području NDH, kao i u budućnosti tj sadašnjosti na području RH jer se sa Ustašama "ne može živeti!". Dakle mitomanija na najjače, svi dobro znamo da je bilo zločina, da su ustaše za razliku od svih drugih hrvatskih vojski najviše pobili četnika partizana odnosno srba, ali dakako da su te brojke višestruko umnožavane, da bi se potvrdila teza o "genocidnosti" hrvata, i produbljila mržnja srba prema hrvatima, i tako osigurala "nove vojnike" u budućim ratovima. Ta politika se vodi i danas, Savo smrdljivi Štrbac je najbolji primjer te politike obmane i demagogije, i zahvaljujući njemu i njegovim mitomanima, ne žalim niti jednog srbina, niti onog najnevinijeg koji je strado od ustaške ruke. Meni su ubili od dida, dva brata, jedan je "nestao", a drugi je ubijen od strane partizana na tavanu 1945, pri "provjeri". Dakle naravno da ne mogu bit do kraja objektivan, ali svakako da na srbe iz svima više manje znanih razloga ne mogu gledat normalno, i žalit njihove civilne i vojne žrtve. Jednostavno ja to smatram nehumanim, nakon sveg zla kojeg su oni počinili nad našim narodom, od drine pa na ovamo kroz cijelu povijest. Dakle tko hoće neka ih žali, i neka glumi humanost, al ja za to nemam snage. Jer s jedne strane oni upiru prstom u nas hrvate(ustaše), a s druge strane ne priznaju svoje zločine nad nama, i ne samo da ih ne priznaju nego ih debelo umanjuju dok s naše strane debelo podebljavaju, ja s takvim kretenima ne želim imat nikakvog posla. Čak niti verbalnog, a kamoli društvenog.

Inače, onaj video koji je capo stavio na temi o maslenici, je po meni najbolji pokazatelj kako njihova mitomanska mašinerija radi punom parom, al bilo bi u redu da je riječ samo o "dragovoljcima", tako i njihovi "civili" razmišljaju, ne vjerujem ja previše u to "civil" kod srba. Valjda je jednom bio slučaj da ti civili ubiju hrvata, pa jure francetić je ubijen rogljama od strane mještana pokraj slunja, takve se pobije, i onda Amnesty International priča o civilima, ma nabijem ih na kurac. Jesam radikalan sam, jer vidim kako se srbi i ta europa postavljaju prema nama, a imaju malo drugačije kriterije kad su oni sami u pitanju. Zato ih fino u startu odjebem, da mene s svojim pričicama ne zamaraju previše, a još manje tko je koga koliko pobio, dobro mi Hrvati znamo tko je koga napado i od kuda, nisu Hrvati nikad u svojoj povijesti palili po srbiji već upravo suprotno srbi po NDH i RH, i onda kad su ima ustaše odnosno branitelji odgovorili s nekim svojim zločinima te zločine umnožavali puta ne 10 nego 100! Ma to nema veze s zdravim mozgom, dok pogledajte kako u sloveniji svako malo nalete na kilometre i kilometre kostura, al naravno to nije bitno za istražit, jer to su zločini "osloboditelja od fašizma". Ma dajte, svako vuče na svoju drinu, ja samo znam da smo mi čisti ko suza, i da nam je jedini grijeh bio taj što smo htjeli svoju državu, i što su neki bili spremni bit i ekstremi odnosno ubijat za taj cilj. Al kad pogledate po ostatku svijeta, to isto rade oni, koji nas prozivaju za "kršenje ženevskih konvencija, i ljudskih prava". Dakle ne prihvaćam više niti ono za što smo objektivno odgovorni, znači neke zločine koji su stvarno zločini, jer mi je dosta da mi stranci i hrvatski partizani meni i mojima koji su se borili u ustašama nabijaju kompleks krivnje! Taj plan im neće uspjet, barem ne kod mene.

Inkvizitor,govori se o velikim pokoljima oko Banjaluke..Livna, Čapljine..

Za pokolje oko Banja Luke vjerujem da su istiniti, zato što je jasenovac bio blizu, i onaj čuveni "krvavi fratar Filipović" iz jasenovca, je poslije na suđenje priznao da su sudjelovali u klanju oko Banja Luke i da su dobrano očistili neka mjesta i sela pokraj. Al jebiga, treba znat da su isto radili i partizani i četnici, pa ne misli valjda netko da su ovi naše hrvate mazili po glavi, pogotovo u BiH lici banovini pogotovo tamo gdje je bilo dosta srba što partizana što četnika. Pa vidjelo se i nakon rata, šta je bilo od strane partizana, a i tokom rata su palili i ubijali fratre po hercegovini, crkve rušili do temelja, daj mi recite što s takvima? Imam kapu na tri roga, borim se protiv boga???? Ne žalim ja takve, ni njihove "poklonike" a vi kako hoćete.

Hrvati sigurno nisu radili zločine, ništa više nego ostali narodi u europi, a zadnji PONAVLJAM zadnji koji se nama po pitanju zločina imaju pravo i obraza obraćat s moralne strane gledišta, su upravo ti srbi. Koliko ste albanaca, hrvata, muslimana, i koga sve ne pobili u ovih zadnjih 100 godina, još ste dobro i prošli, ako se mene pita.

North Stand ja bih voliom znati pravu istinu. A ovo sve što pričamo je ofrlje. I ispaljuju se cifre onako odoka, ko na pazaru.

Jugoslavenska historiografija, tj srpska pa i hrvatska su nevjeredostojne do bola. To ne vrijedi ništa. To je sve mitologija i etikiterinje

Naravno, vjerovatno tražim nemoguće ali eto..

I odkud ti da je Filipović suđen, gdje kad, daj nešto više o tome.

Datum registracije
    Dec 2010
    Ujkani si napravili samo jednu greshku,a to je sto nisu potamanili na vrijeme one koji su njih onda potamanili na Bleiburgu ...zakon dzungle pojesti ili biti pojeden...

Datum registracije
    Nov 2010
    Blog Entries
    4
    Citiraj Prvotno napisano od zlatni_ljiljan Vidi poruku
    Ujkani si napravili samo jednu greshku,a to je sto nisu potamanili na vrijeme one koji su njih onda potamanili na Bleiburgu ...zakon dzungle pojesti ili biti pojeden...
    kolikogod zvučalo okrutno.....ispada da je istinito.

Mislim kako to izvesti. pa nisu im ovi bili pred streljačkim strojem pa ih oni pustili. Na pola teritorija vlast NDH nikad nije ni uspostavljena.

Datum registracije
    Nov 2010
    Blog Entries
    4
    Citiraj Prvotno napisano od Inkvizitor Vidi poruku
    Mislim kako to izvesti. pa nisu im ovi bili pred streljačkim strojem pa ih oni pustili. Na pola teritorija vlast NDH nikad nije ni uspostavljena.
    ja se kladim da ustašama nije ni bilo u interesu niti im je bio plan likvidirati sve srbe.
    svi pokolji su bili manje više reakcije određenih zapovjednika na partizanske zulume.
    jer ni vojska u ta vremena nije baš bila toliko uhodan mehanizam kao wermacht.
    moš mislit u državi stvorenoj navrat nanos na ruševinama jugoslavije uz dvije tri strane vojske koje ti zasjednu na teritorij i koje sve imaju svoju posebne planove za budućnost, raditi ustrojenu vojsku.
    nije tu bilo ni konsenzusa niti jedisntvene provedbe.
    čitajući knjigu o slavku kvaterniku uoččavam da je stari kvaternik čak domobrane koristio za zaštitu srpskih sela od osvetničkih pohoda ustaša.

Datum registracije
    Dec 2010
    iako nije direktno vezano za temu,ali se ipak tice ujkana,nikako mi nije jasno da su onako olako polozili oruzje na Bleiburgu i dozvolili da ih Bastini koljachi ko ovce pokolju...jebote pa 100 000 naoruzanih ljudi je moglo napraviti proboj do Berlina,a ne pregovarati...ici na sve uvjete jebenih Engleza i ushljivog komesara Baste mogu samo diletanti kakav je bio Herencic & Co...crnci se nisu predali i zato su spasili glave...a ovi ko ovce Bog te mazo,ista stvar sa Srebrenichkim ovcama,umjesto da se brane do zadnjeg metka oni povjerovali Rashi da ce postediti...ja levata braco mila

zato i kažem da bi volio znati istinu. Nije to fraza nego bi stvarno volio.

Jugoslavenskoa-srpsko-hrvatska historiografija je po tom pitanju nakazna, neupotrebljiva,

Datum registracije
    Nov 2010
    Blog Entries
    4
    Citiraj Prvotno napisano od zlatni_ljiljan Vidi poruku
    iako nije direktno vezano za temu,ali se ipak tice ujkana,nikako mi nije jasno da su onako olako polozili oruzje na Bleiburgu i dozvolili da ih Bastini koljachi ko ovce pokolju...jebote pa 100 000 naoruzanih ljudi je moglo napraviti proboj do Berlina,a ne pregovarati...ici na sve uvjete jebenih Engleza i ushljivog komesara Baste mogu samo diletanti kakav je bio Herencic & Co...crnci se nisu predali i zato su spasili glave...a ovi ko ovce Bog te mazo,ista stvar sa Srebrenichkim ovcama,umjesto da se brane do zadnjeg metka oni povjerovali Rashi da ce postediti...ja levata braco mila
    do zadnjeg trena mislili da će s englezima nazad protiv komunista.
    i kad u zadnji tren shvatiš da je gotovo, da nemaš više nikoga..........
    nastupa, psihološki momnt razočaranja, osjećaja da je sve propalo.......
    a nije baš da su imali vremena jedno par mjeseci sjedit na miru i skupljat mentalnu snagu i oporavljat se od razočarenja.
    psihologija kume, zajebana stvar.
    i ja sam bi višestruka žrtva psiholoških procesa u nekih situacijama.

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove