+ Odgovori na temu
Stranica 20 od 21 PrviPrvi ... 10 18 19 20 21 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 381/409

Tema: Što je istina o ustaškim zločinima

ne samo to, nego nas uče da je problem što smo za dom spremni, valjda bi trebali po njihovoj antifa imbecilnoj logici biti nespremni, u biti ti antifašistički govnjari samo su spremni ubijat svoj narod, tu su se sračno dokazali. a kad treba ratovat za isti taj narod, i njegove interese, onda te govnjarije nema nigdje, vrlo interesantno zar ne ?

ali pošto ja znam o kakvim je govnima riječ, daleko većim nego srbima, jedno tri puta više mrzim domaće parazite kalibra mesić i nobilo, nego sve četnike iz srbistana zajedno. i rađe bi njih uništio u ratnom vihoru, nego bilo kojeg čedomira, jer su dugoročno gledano domaći izrodi daleko veći problem. ne možeš kreirat normalnu politiku države, kad te stalno domaća govna ometaju da radiš ono što radi svaka normalna država u svijetu, koja drži do sebe i svojih nacionalnih interesa. a što ovi naši idioti nazivaju nekakvim agresijama na susjedne države, što Putina sad ne odu učit o tome da vrši agresiju na ukrajinu, kako su galamili ovdje 1990ih da Tuđman vrši agresiju na BiH ? zato jer govna znaju da na putina ne mogu utjecat, niti mu mogu napravit bilo kakvu štetu, kako su mogli napravit i radili hrvatskoj i Tuđmanu 1990ih.

i kad čovjek vidi koja je to bagra, dođe do zaključka kako su dobre bile te ustaše, koliko humanosti i civiliziranosti prema odnarođenoj stoki. paveliću treba dati orden za toleranciju, antifa govna frustrirana što je NDH ponovo ugledala svijetlo dana, danas nas uče kako smo grozni fašisti, u nadi da će opet kao prije 70tak godina kumovat uništenjem hrvatske države, srećom ovaj put domaći izrodi morat ćete se puno jače potrudit, i puno više energije uložit za takvo nešto, a i međunarodne prilike ne idu vam u prilog za taj scenarij. srećom ti jugo tifusari kako ih capo odlično opisuje, su stoka koja odumire, zloćudno tkivo koje će prije ili kasnije doživjet svoj tragični kraj.

znam desetke i desetka srba, ili onih ih mješanih brakova, koji kad igra ZA DOM SPREMNI reprezentacija koja njima ne znači ama baš ništa osim kad treba detektirat huligane rasiste i ustaše na tribinama, i onda kažnjavat istu, ne mogu spriječit čak ni srbe da euforično slave pobjede hrvatske, a kako će onda tek Hrvate? baš zato jer su svijesni kakvu nacionalističku zarazu promovira ta i takva rrepezentacija, gospoda su se napela da je unište i zabrane zbog rasističkih povika s tribina, srećom ovo im nije 1945 a jedino koga će uništit s takvom svojom kretenskom politikom i ponašanjem, su oni sami, ali to samo govori koliko je Tuđman bio milosrdan prema toj bagri 1991, da je netko drugi bio na njegovom mjestu a ne partizanski general pun razumjevanja za te jugo parazite, mislim da bi ih se podavilo ko nikada, a onda bi bio i puno čišći zrak u hrvatskoj, puno manje smrada koji smrdi ovih dana gore nego 1945, od silne frustracije koja se nakuplja godinama od 1991 samo zbog činjenice da je Hrvatska ugledala svijetlo dana, Hrvatska za koju se ti partiazni i partizanski generali nikad nisu borili, ali nama bi solili pamet o fašizmu rasizmu i ustaštvu, hvala lijepa drugovi i komunističke kretenčine, ali nećete mi vi tumačit povijest, i kakat po hitleru koji je za vas morone bio i ostao genije. toliko političkog kretenizma i štete koliko vi socijal demokrati i komunsiti možete napravit vlastitom narodu, ne može ni fašistički kreten Musolini. iako se uvijek rekalmiraju ko nekakvi borci za opće dobro, ispalo je da ta gospoda koja su se borila protiv Ducea su bili još gori izbor za hrvatsku i hrvate, od dotičnog aneksatora hrvatske obale.

i valjda je svima jasno, da o Ustašama i NDH kao ni Hitleru nikad neće biti objektivnog uvida, jasno je da su radili masovne zločine i da zbog toga ne treba javno glorificirat dotične, ali isto tako pričat da su to nekakvi sotonisti dok se u isto vrijeme likove kao Churchil Staljin Rosvelt i slični promicatelji genocidne politike koja je dovela do smrti miliona europljana, među kojima puno i previše Hrvata slavi i potencira kako je pobjeda saveznika u tom ratu naša pobjeda, radi tobožnjeg oslobođenja istre i kvarenera i djela dalmacije, gospodo draga konačno se naučite da nisu Hrvataska samo Istra Rijeka i Kvarner, odnosno Dalmacija, Hrvati žive i u Vojvodini i u BiH i to u većem borju nego na sjevernom jadranu, pa nitko ne priča o tome kako ih je Tito vrlo smišljeno izopćio iz sastava hrvatske, jer oni nisu bili toliko fanatično za SFRJ i partizanluk ko ova ekipa iz sjevernog jadrana i dalmacije. prema tome, tu se vidi kakvu je smišljenu podlu politiku vodio taj kumrovečki degenerik kojem oni kliču i dan danas.

a o ubijanju hrvata, gdje je taj komunsitički kreten pobio više hrvata od srpskog kralja i fašista i nacista zajedno suvišno je i pričat, i ako ga itko nema pravo slavit onda ga nemaju pravo slavit Hrvati. Istra i njeno oslobođenje, nemaju neke pretjerane veze s Titom, niti se trebaju titu i komunistima pripisivat te zasluge, za povratak istre je bio ključan saveznički uspjeh u fašističkoj italiji, nije Tito kriv za poraz Fašista, već amerikanci i britanci, njihova sinkronizacija je omogućila Titu da s partizanima u sklopu te savezničke koalicije izađu na današnje granice koje hrvatska ima na moru, ali koje nisu u bitnome zasluga dotične ekipe, tko to kaže da i bez Tita te granice ne bi bile baš ovakve, Poljskoj su vraćeni daleko veći teritoriji nego Hrvatskoj pa gore nema slavljenja crvene armije i sličnoga, dapače Poljska ima najradikalnije zakone na spram komunizma u europi, gore se ne mogu pričat pričice Staljin je oslobodio Poljsku kao što se u hrvatksoj priča, Tito je oslobodio Istru i Dalmaciju, jer to nema veze s njima, nisu se ta komunistička govna borila za slobode svojih i tuđih naroda, već prije svega za svoju kriminalnu i zločinačku ideologiju i vlast. Tito nije osnovao partizane i dizao revolucije po NDH, zato da bi je oslobodio od fašizma, već upravo zato da bi Ustaše i njihove saveznike fašiste spriječio da kreiraju vlast na ovim prostorima nakon rata, bez NDH stvaraju se preduvijeti za nastanak SFRJ, dakle istarski kreteni smišljeno i dan danas zbog svojih rana zadobivenih od talijana glorficiraju uništenje vlastite države na spram komunizma i jugoslavenizma, i to nazivaju nekakvim oslobođenjem, kao i ovi moroni što svake godine u brezovici slave nekakav antifa dan pobjede, dan ustanka nevinog potlačenog naroda, puknem od smijeha na sve te seanse koje dotični održavaju za glupu javnost. koja ni dan danas nije naučila povijest, i shvatila koja je uloga bila partizana i Tita na ovim prostorima u vrijeme 2 svijetskog rata, jebalo se njemu za sudbine hrvata srba i slovenaca, on je položaj tih naroda iskoristio da bi se izborio za vlast, i u tome je uspio najviše zahvaljujući idiotima koji su se borili za njega, kao i uz pomoć "saveznika" koji su mu omogućili vojnu potporu da preživi rat, i da može nakon rata kreirat vlast. Tito jedan običan hoštapler i bijednik, kakvih su se ovi prostori nagledali, a vrlo vjerojatno je bio židovsko ruski mješanac, smišljeno ubačen ovdje da muti vodu i da nas zajebe i uvede u SFRJ. kako je i napravio zaslugom ranije navedenih.

dakle želim reći, kome danas trebaju te laži o ustašama i NDH ko nekavkog neviđenom zločinu hrvatskog naroda, a u isto vrijeme se na veliko prešućuje zločine saveznika i njihovih lokalnih kretena partizana.

SAD su samo u jednom danu pobile više ljudi, nego NDH u svim logorima zajedno, kad su bacili nuklarne bombe na hirošimu i nagasaki, ali to nije genocid, genocid je Jasenovac jer su tako to oni odlučili prikazat i prikazuju to i dan danas. srećom hrvati nisu kreteni, iako ih ima puno i tavkih, ipak preko pola naroda danas zna kakva je propaganda kreirana od strane saveznika i domaćih propalica komunista, koji su smišljeno radili štetu svim narodima a pogotovo nama hrvatima, kreirajući tezu da smo genocidan narod zato jer smo za vrijeme NDH malo potaracali govna koja su se drznula borit protiv naše države. ali reći će oni pa to nije bila naša već fašistička kvislinška država, a samo države koje naprave saveznici i njihovi prvoborci lokalni ala Tito naranvo nisu "kvislinške" one su pravo slobodarske, iako ih narod nikad nije želio niti birao da nas predstavljaju. jbg, rekli amerikanci dobar vam je Tito, jer se za nas borio i bi tako, i sad će mi ti silnici nešto srat po hitleru, pa koja je razlika, Hitler je postavio Pavelića, a ovi idioti su postavili Tita, niti jednog od te dvojice nije birao narod, ali za razliku od Tita, Pavelić se stvanro borio za hrvatsku državu i zalagao za istu što je kod mene odmah plus, minus mu može biti šurovanje s talijanima zbog aneksije teritorija na jadranu, i ratni zločini nad židovima srbiam romima itd, ali kad bih se tako pedantno vagala i ova druga strana, ona bi bila na istom nivou kao i ova ocrnjena strana iz tog rata.

dakle ta javna hegemonija, da većina ljudi ne može objektivno sudit o tom ratu, niti o vlastitoj državi koja je tad nastala, jer pazite kažu neki hrvati da je ona kvislinška ovi po istri galame da neće italiju, ali zato hoće jugoslaviju, a ja ih pitam koja je razlika drugovi ? italija i jugoslavija, meni osobno isti kurac hoću li živjet u italiji ili jugosavlii, musolini ili tito, po kojoj logici ste vi zaključili da je TITO bolji od talijana i fašista ? da je komunizam bojli nego fašizam, stvarno me to fascinira. isto tako, po kojoj logici su neki zaključili da je NDH kvislinška, a SFRJ državnička tvorevina potpuno lišena utjecaja izvana ? kažu oni "karizma TITA" je tome kumovala, ma koja karizma idioti jedni, nema te karizme koja može napravit tavku bijednu državu kao što je bila SFRJ. nema, kad ćete to konačno shvatit, da vam nije bilo churchila staljina i ostale bagre izvana, ti vaši partizanski ovcojebi djelili bi sudbinu Ustaša i Pavelića, i vi to dobro znate, razlika je samo u tome što su ih ovi podržali a nisu podržali ustaše zbog ratovanja na strani sila osovine, neš ti neke mudrosti.

da bi pavelić bio kvisling po mojoj računici, Hrvati bi 1941 trebali imat državu, kao Francuzi recimo, onaj Petain je kvisling jer je njegova francuska bila slobodna država u trenutku kad je on pristao na šurovanje s hitlerom, odnosno nakon gubitka rata francuske on pristaje na to, ali svejedno po mojoj logici to je kvisling, a ne Pavelić koji svijestan da dolazi iz jedne male države i naroda, mora surađivat s nekim da bi postigao uspjeh, da bi se nametnuo kao riješenje na ovim prostorima. normalno da će mu dalmatinci i istrani jebati mater, možda bi mu je i ja jebao, ali dragi moji istrani i dalmatinci nije samo vaša regija hrvatska, i nije pitanje hrvatske državnosti vezano samo uz vas i vaše gradove i regije, ne razmišljajte lokalno ko provincijske seljačine, već gledajte krupnu sliku tih događaja 1940ih. gledajte kakav položaj smo imali u kraljevini jugoslaviji, da bi vi mahnito pohitali u partizane tobože zbog talijana, a dam se kladit da bi dobar dio tih budala svejedno završio u partizanima, znate zašto ? zato jer su Hrvati dovoljno retardiran narod, da se bore protiv vlastite države i da ubijaju svoje ljude zbog računa nekog trećeg, zato mrzim partizane više nego četnike. jer četnik neka ubije nije mi brat, ali da me moj hrvat ide pucat zato jer želim hrvatsku državu, i još mise opravdava raduje se bleiburgu i pokoljima gore, ma koja normalna osoba s takvim govnima želi imat posla ?

koliko imaš hrvata stari moj koji se raduju tom pokolju našeg naroda gore, ti ljudi su stoka neviđena. zato ih ja ne žalim niti najmanje, niti mi je žao što su ih fašisti gnječili 4 godine rata, niste ništa bolje ni zaslužili ako gledate samo svoj šupak kud sreće da su vas još malo jače.

kvislinig ne može biti netko tko uz pomoć sila osovine ruši jugoslaviju koja ubija naš narod, u želji da napravi hrvatima vlastitu državu, to u mojim očima nije niti može biti kvisling. pavelić je kvisling samo u smislu da su ga ovdje postavile sile osvoine, ali onda dolazimo do toga da su tita i sfrj napravili saveznici, pa dođemo na isto zar ne ? ali jeste li ikada čuli od dotične bande, da sfrj nazivaju genocidnom tvorevinom kako nazivaju NDH, ovi domaći paraziti skupa s srbima ? naravno da niste, jeste li čuli da nju nazivaju kvislinška tvorevina, a nije napravljena voljom našeg naroda, dapače ako je trećina hrvata borila se na strani ustaša, očito je da jednom velikom djelu hrvata i nije bila baš idila i prije nego je nastala živjet u SFRJ, i sada mi ta govna koja fanatično i dan dans idolziraju ta vremena kojih se svaki čestiti hrvat stidi i zahvaljuje bogu da su iza nas, sada mi oni seru po tom časnom pozdravu ZA DOM SPREMNI, pa nije li to tragikomedija, ma nećete mi bijednici jedni NIKADA PONAVLJAM NIKADA ZABRANIT TAJ POZDRAV, JER BI TO ZA MENE ZNAČILO DA SE ODRIČEM SVOG NARODA SVOJE DRŽAVE I SVOJE NACIONALNOSTI, DA SE SRAMIM TOGA ŠTO SAM HRVAT, A POŠTO SE JA ZA RAZLIKU OD VAS TOGA NE SRAMIM, VEĆ SE S TIME PONOSIM BIT ĆU DO ZADNJEG DANA MOG ŽIVOTA ZA DOM SPREMAN, A VI MI MOŽETE JEDINO PRIPISIVAT ETIKETE USTAŠA, SREĆOM BUDE LI POTREBE BIT ĆE OPET USTAŠA, A VAS LALIĆE NOBILE I SLIČNE UPOZRAVAM PRIJE NEGO KRENETE U SVOJE ŠUME I GORE, DA PRIPAZITE JER OVAJ PUT NEĆEMO BITI MILOSRDNI, NEĆEMO PRIČAT PUSTI NJIH TO SU NAŠI HRVATI, NEĆEMO PUŠTAT IZ RUKU ONE KOJE ŽIVE UHVATIMO, JER NI ANTIFAŠISTI NE PUŠTAJU NA MIRU I ŽIVE ONE KOJI ONI UHVATE, DAKLE AKO SE VEĆ HOĆETE IGRAT GAMADI, ZAIGRAT ĆEMO I MI TU IGRU, NIJE DA NE MOŽEMO, MISLIM DA SU USTAŠE NAJVIŠE ZAKAZALE KAD SU PUŠILE TEZU OVIH PARTIZANA KAKO SMO SVI MI HRVATI, DA SU ONI HRVATI NIKAD SE S SRBIMA NE BI BORILI, A TO ŠTO SE S SRBIMA RATOVALI PROTIV NDH, TO SVE GOVORI O VAMA JEL TAKO ISTRANČIĆI MOJI, NEĆETE TITU IZOPĆIT NEMA PROBLEMA NAPRAVIT ĆEMO TO MI UMJESTO VAS, NE ZATO JER VOLIMO FAŠISTE I MUSOLNIJA VEĆ ZATO JER MRZIMO VAS KOMUNISTE, TAKO STRASNO GLASNO I JEBITAČNO, DA JE TO NEVIĐENO U POVIJESTI ČOVJEČANSTVA.

caporegime čitam u knjigi dra. Miljenka Dabe Peranića "POGIBIJA GENERALA LUBURIĆA" u uvodnoj stranici slijedeće: "Kažu da su mnogi protiv mene. Zapamti: samo oni koji su se u bilo čemu ogriješili o dobro Hrvatske. A i tu ih malo znade đta sam radio. Pitajte to one partizane koje je Zagreb osudio na smrt, a oni po raspuštenoj Lepoglavi u Svibnju 1945. sa zastavom "Lepoglava" marširaju Zagrebom".

Citiraj Prvotno napisano od caporegime Vidi poruku
    do zadnjeg trena mislili da će s englezima nazad protiv komunista.
    i kad u zadnji tren shvatiš da je gotovo, da nemaš više nikoga..........
    nastupa, psihološki momnt razočaranja, osjećaja da je sve propalo.......
    a nije baš da su imali vremena jedno par mjeseci sjedit na miru i skupljat mentalnu snagu i oporavljat se od razočarenja.
    psihologija kume, zajebana stvar.
    i ja sam bi višestruka žrtva psiholoških procesa u nekih situacijama.
    Tema izvrsna. Treba nastaviti i obrađivati ovo temi s istinom, tj. onom istinom za koju mu znamo. Po mojem mišljenju je najbolja istina ona koju su pisali očevidci s terena. Zato preporučujem knjigu dra. Vjekoslava Vrančića: "S BIJELOM ZASTAVOM PREKO ALPI". Tu u toj knjigi dr. Vrančić opisuje kako je pošao iz Zagreba 4 svibnja 1945. godine s kapetanom bojnog broda Vrkljanom. Nosili su "MEMORANDUM HRVATSKE DRŽAVNE VLADE" zapadnim saveznicima, ali u MISIJI nisu uspjeli, jer su ih saveznici zarobili i u zatvor stavili. Taj MEMORANDUM HDV je bio dogovoreni diplomatskim putem politički potez da se HOS-e predaju Zapadnim Saveznicima koji će im dati međunarodni status vojnih zarobljenika. Na tu diplomatsku ponudu HDV je pristala na povlačenje već 5 svibnja 1945. misleći i čvrsto vjerujući da će se Zapadni Saveznici držati međunarodnog ugovora i Ženevske Konvencije iz godine 1929 da se prema svima vojnici koji se dobrovoljno predaju imaju primjenjivati međunardni propisi. Šta se je dogodilo hrvatskoj vojski i civilima na Bleiburgu, svi to znamo, kao što znamo i to da se zapadni saveznici nisu pridržavali Ženevske Konvencije prema Hrvatima i hrvatskoj vojski, Tko je tu sada kriv i tko je koga prevario. naravcno da su Zapadni saveznici krivi, da su prevarili Hrvate i da snose veliku odgovornost za Bleiburšku Tragediju Hrvatskog Naroda.

Pošto je tema o zločinima, prilažem ovdje link o mnogim zločinima počinjeni nad nedužnim hrvatskim narodom. Kliknite na svaki link i tu ćete naći jako veliki i za mnoge Hrvate još nepoznatih zanimljivosti.https://komunistickizlocini.net/2017...remlacivanjem/

Citiraj Prvotno napisano od zlatni_ljiljan Vidi poruku
    Ja mogu samo reci da ih je u mome kraju fasovalo 10 000 Srbova jer mi je dedo pricho kako su ih dovozili iz okolnih sela i tamanili na centrali...mislim da je cifra od 700 000 smijesna, vise od 35 000 nije zijanilo u samom Jasenovcu,ali u tu brojku spadaju i Zidi,antifashisti,Cigosi i ostali...
    Pa di su svi ti pusti kosturi? 35 000 je krcat Poljud i više. Jel i jedan jedini kostur pronađen i identificiran kao nevina žrtva ustaškog režima?

Na sirem jasenovackom podrucju su 2 puta provedena studiozna istrazivanja grobista u kojima bi se mogle nalaziti zrtve. Prvi puta je u lipnju i srpnju 1964. na 100 lokacija izvrseno 130 busenja. Ukupno je pronadeno 284 zrtava, od toga na jednoj lokaciji 157 zrtava u 15 m2.
    Drugi puta se iskopavalo u srpnju i kolovozu 1986. i pronadeni su ostaci 152 zrtve. 1973. su na ORA-i pronasli ostatke 4 zrtve.

Sveukupno je pronadeno 440 zrtava u dosadasnjim temeljitim iskopavanjima. Jel znate za jos koja iskopavanja?

To ni meni nikad a ni dan danas nije bilo jasno. Ta Donja Gradina koja je kao najveće stratište..i Ciliga govori da su se tamo odvijale većina likvidacija..to je s druge strane Save..u tzv RS..pa iskopaj...otkrij tu "hrvatsku genocidnost" a ne, oni nasade table za 500 000 Srba ili 700 000, ovoliko Židova, onoliko Roma..Hrvate naravno ne spominje ne može njima Hrvat bit žrtva čak ni kad ga ustaša ubije..

Ali ne neće oni, lakše je nasadit broj..to je nekrofilija malo jača..a vamo prebrojavaju svakog Srebreničana je li točan broj i jel poginu u proboju il je strijeljan.

ja sam prvi da se to istraži pa nek je istina kakva god je nek je istina..i otvori arhive u Beogradu su..tamo su odnešeni..vjerovatno i logorski.

kad su Slovenci pravili trasu autoputa kod Maribora našli su u onom tenkovskom rovu..prilikom sondiranja par stotina tijela ili tisuća ne sjećam se....a pošto je rov dugačak par kilometara računaju da je tamo ako je svuda tijela kao tamo gdje je sondirano oko 25 000..ali ni to se ne može znat dok se sve ne otkopa..a Slovenija vjerovatno neće da se s tim zamara i da to financira..a naših nije briga.

Onda idu priče..ne može se..Sava odnijela, spaljivani leševi..iako nikakvih dokaza za to nema a Igor Vukić navodi da je Sava u to doba kako oni kažu velikih likvidacija bila i zamrznuta pa se kolima prelazilo preko nje čak..

Ovo što je Goldstein kao sračunao to je samo mali, umanjeni jasenovački mit. računao je..preglupo je 700 000 ajmo to svest na neku mjeru al da opet bude strašno..pa je tako pričao..ja ne vjerujem ušima što priča..kao popisano je 80 000 i nešto žrtava ( a kako je to popisivao to je tek posebna priča) al nije to kao konačan broja naša je kao predodžba da to ide na oko 100 000. Baš ono okrugla brojka, zastrašujuće zvuči a nije suluda ko ona o 700 000 bar nije toliko suluda.

to bi se moglo saznati, iskopati, istražiti samo da se hoće..Srebreničane su prenosili premještali tjela sa primarnih na sekundarne grobnice nekoliko puta..čak nalazili dijelove skeleta na razlilčitim mjestima pa se opet našlo..a ovdje to nitko nije radio...mislim prebacivao tijela..

nikad se neće do u čovjeka nać broj ali može se da se hoće približno točno..ali neće se..Srbima to ne paše iz znanih razloga a naši se ne usude..kad kažem "naši" mislim čak i na Hasanbegovića i slične a jugovićima među Hrvatima odgovara jasenovački mit isto ko i Srbima.
    Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 28-10-2017 at 00:07
    Slava Ukrajini-Herojima slava

Zbog Eline i bokala vina
    zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
    da ja nisam dolazio džaba

Citiraj Prvotno napisano od Inkvizitor Vidi poruku
    To ni meni nikad a ni dan danas nije bilo jasno. Ta Donja Gradina koja je kao najveće stratište..i Ciliga govori da su se tamo odvijale većina likvidacija..to je s druge strane Save..u tzv RS..pa iskopaj...otkrij tu "hrvatsku genocidnost" a ne, oni nasade table za 500 000 Srba ili 700 000, ovoliko Židova, onoliko Roma..Hrvate naravno ne spominje ne može njima Hrvat bit žrtva čak ni kad ga ustaša ubije..

Ali ne neće oni, lakše je nasadit broj..to je nekrofilija malo jača..a vamo prebrojavaju svakog Srebreničana je li točan broj i jel poginu u proboju il je strijeljan.

ja sam prvi da se to istraži pa nek je istina kakva god je nek je istina..i otvori arhive u Beogradu su..tamo su odnešeni..vjerovatno i logorski.

kad su Slovenci pravili trasu autoputa kod Maribora našli su u onom tenkovskom rovu..prilikom sondiranja par stotina tijela ili tisuća ne sjećam se....a pošto je rov dugačak par kilometara računaju da je tamo ako je svuda tijela kao tamo gdje je sondirano oko 25 000..ali ni to se ne može znat dok se sve ne otkopa..a Slovenija vjerovatno neće da se s tim zamara i da to financira..a naših nije briga.

Onda idu priče..ne može se..Sava odnijela, spaljivani leševi..iako nikakvih dokaza za to nema a Igor Vukić navodi da je Sava u to doba kako oni kažu velikih likvidacija bila i zamrznuta pa se kolima prelazilo preko nje čak..

Ovo što je Goldstein kao sračunao to je samo mali, umanjeni jasenovački mit. računao je..preglupo je 700 000 ajmo to svest na neku mjeru al da opet bude strašno..pa je tako pričao..ja ne vjerujem ušima što priča..kao popisano je 80 000 i nešto žrtava ( a kako je to popisivao to je tek posebna priča) al nije to kao konačan broja naša je kao predodžba da to ide na oko 100 000. Baš ono okrugla brojka, zastrašujuće zvuči a nije suluda ko ona o 700 000 bar nije toliko suluda.

to bi se moglo saznati, iskopati, istražiti samo da se hoće..Srebreničane su prenosili premještali tjela sa primarnih na sekundarne grobnice nekoliko puta..čak nalazili dijelove skeleta na razlilčitim mjestima pa se opet našlo..a ovdje to nitko nije radio...mislim prebacivao tijela..

nikad se neće do u čovjeka nać broj ali može se da se hoće približno točno..ali neće se..Srbima to ne paše iz znanih razloga a naši se ne usude..kad kažem "naši" mislim čak i na Hasanbegovića i slične a jugovićima među Hrvatima odgovara jasenovački mit isto ko i Srbima.
    Obično se kaže: o mrtvima sve najbolje. U ovom slučaju, jer se radi o Hrvatima, treba reći ili napisati sve najgore. Koga za to kriviti???

Pozdrav, ima li netko knjigu od Vjekoslava Vrančića "Branili smo državu I"?
    B.B.B. 30 godina,40+

Citiraj Prvotno napisano od Grunf Vidi poruku
    Na sirem jasenovackom podrucju su 2 puta provedena studiozna istrazivanja grobista u kojima bi se mogle nalaziti zrtve. Prvi puta je u lipnju i srpnju 1964. na 100 lokacija izvrseno 130 busenja. Ukupno je pronadeno 284 zrtava, od toga na jednoj lokaciji 157 zrtava u 15 m2.
    Drugi puta se iskopavalo u srpnju i kolovozu 1986. i pronadeni su ostaci 152 zrtve. 1973. su na ORA-i pronasli ostatke 4 zrtve.

Sveukupno je pronadeno 440 zrtava u dosadasnjim temeljitim iskopavanjima. Jel znate za jos koja iskopavanja?
    Ali ti posmrtni ostaci nisu identificirani. Ne zna se jel riječ o četnicima zarobljenim u bitci na Lijevča Polje naprimjer, ustašama nakon rata ili nevinoj nejači zaklanoj tijekom rata jer je bila ..hm..nejaka i nevina.

Identificirani su po spolu i starosti. Mislim da je vecina zena i djece.

Identificirani su po spolu i starosti. Mislim da je vecina zena i djece.
    Imaš neki link na tu temu?

Nemam nikakav link. To sam pročital u knjizi Horvata, Vukića, Pilića i Matkovićke - Jasenovački logori.

Budem prepisal izvješće antropologa, sad nemam vremena.

Citiraj Prvotno napisano od Jager Vidi poruku
    Evo nešto o zločinima u Čapljini, iz pera samog svjedoka tih događaja, fra Tugomira Solde:

http://www.pobijeni.info/userfiles/K...jetski-rat.pdf

Iako je neupitno da se zločin zbio, što se tiče brojke, i jedni i drugi ne znaju točan broj.Je li otkrivena kakva masovna grobnica u okolici tog kraja?
    ‘Ostavštinu’ Krunoslava Draganovića treba uzimati sa velikom rezervom.

Citiraj Prvotno napisano od Inkvizitor Vidi poruku
    Ustvari nešto preko tisuću. Ali to je bilo samo u ramskom kraju. Naime što je čudno, nevesinjski četnici koji su pod komandom talijanskog generala Negrija sišli u Ramu i tamo poklali živalj odbili su produžiti prema Duvnu...
    Čuo sam od Ramljaka priču, možda je točna, možda nije. Navodno se radilo o predratnoj zloj krvi, netko je nekome krao stoku, pa su četnici bili kivni na kradljivce i željni osvete. Kad su se ovima osvetili u krvi, nisu htjeli dalje jer im ovi nisu učinili ništa nažao.

Gluposti. Rama i Nevesinje ( odakle su bili mahom četnici koji su izvršili pokolj) ni blizu ne graniče a kamoli ubojstvo i klanje tisuću ljudi opravdati krađom stoke.
    Posljednje uređivanje od Inkvizitor : 03-05-2019 at 15:41
    Slava Ukrajini-Herojima slava

Zbog Eline i bokala vina
    zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
    da ja nisam dolazio džaba

Srbi imaju za sve zločine opravdanja. Čitam Lozu - genocid nad Hrvatima, tamo opisuje Vidovdanski ustanak tj. Lipanjski ustanak u istočnoj Hercegovini i kako su Srbi napali Hrvate, pobili ih nakon što im je narodni sud presudio, a onda pisali da je to zato jer ih Hrvati bacaju u jame. To nije nikakva osveta ni odmazda za ništa, to je čišćenje prostora radi stvaranja čiste srpske države. Kako su radili u RS, RSK u ovom ratu, tako su radili i u prošlom ratu.

Čudi me kako na ovoj temi nema Leljakova dokumentarca kao i njegova intervjua Juriču. Pa evo:

https://www.youtube.com/watch?v=I12boDtLYM8

https://www.youtube.com/watch?v=Tt3kWz7azKQ

https://www.youtube.com/watch?v=JF37uZ2vG8c

Prva dva dijela nisu nešto naročito, više su općepovijesne naravi, a najviše "mesa" o Jasenovcu ima u trećem dijelu.

Odličan intervju kod Juriča, projekt Velebit:

https://www.youtube.com/watch?v=4Q87iwYqCLI

Doma imam Leljakovu "Mit o Jasenovcu" knjigu, još je nisam otvorio.

Srbi imaju za sve zločine opravdanja. Čitam Lozu - genocid nad Hrvatima, tamo opisuje Vidovdanski ustanak tj. Lipanjski ustanak u istočnoj Hercegovini i kako su Srbi napali Hrvate, pobili ih nakon što im je narodni sud presudio, a onda pisali da je to zato jer ih Hrvati bacaju u jame. To nije nikakva osveta ni odmazda za ništa, to je čišćenje prostora radi stvaranja čiste srpske države. Kako su radili u RS, RSK u ovom ratu, tako su radili i u prošlom ratu.
    Sjetio si me jedne rasprave s notornim Oštrićem, i to baš o istočnoj Hercegovini 1941. godine.

Uglavnom, Oštrić je krenuo s tezom da su NDH i ustaše kreirale plan do u detalje da u istočnoj Hercegovini u potpunosti eliminiraju Srbe. Četništvo i partizanija se javlja kao spontani odgovor na te genocidne napore. Ok, svašte je moguće, tko zna. I tako, raspravljamo mi, i na koncu ispadne da su četnici i partizani spontano u tom području pobili više Hrvata i Muslimana nego NDH i ustaše koji su potanko isplanirali istrebljenje Srba. :s

Citiraj Prvotno napisano od Basta Vidi poruku
    Sjetio si me jedne rasprave s notornim Oštrićem, i to baš o istočnoj Hercegovini 1941. godine.

Uglavnom, Oštrić je krenuo s tezom da su NDH i ustaše kreirale plan do u detalje da u istočnoj Hercegovini u potpunosti eliminiraju Srbe. Četništvo i partizanija se javlja kao spontani odgovor na te genocidne napore. Ok, svašte je moguće, tko zna. I tako, raspravljamo mi, i na koncu ispadne da su četnici i partizani spontano u tom području pobili više Hrvata i Muslimana nego NDH i ustaše koji su potanko isplanirali istrebljenje Srba. :s
    Oštrić, haha. Njegova teza je prepisana ratna protuhrvatska propaganda. A di se vidi taj plan? Nema nikakvog hrvatskog plana, ali zato postoji srpski genocidni plan Stevana Moljevića o Homogenoj Srbiji, te propagandni plan klevetanja Hrvatske te planovi zbjegova Srba, njihovo naoružavanje i napadi na Hrvate preko Crne Gore. To je bio odgovor na osnivanje hrvatske države, zločina ni planova protiv Srba nije bilo. Slučajnost je da je Moljević objavio plan u lipnju plan (znači prije toga ga je napisao), da se kretao istočnom Hercegovinom u tom vremenu, baš kad je počeo ustanak protiv hrvatske države.

Hrvati su u istočnoj Hercegovini bili slabo ili nikako naoružani, tu mislim na službene vlasti i policiju, a Srbi su imali naoružanje jugoslavenske vojske, naoružanje iz prvog svjetskog rata...Isto kao i devedesetih, Srbi gaze i jauču da se prema njima rade zločini.

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove