+ Odgovori na temu
Stranica 2 od 21 PrviPrvi 1 2 3 4 12 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 21/409

Tema: Što je istina o ustaškim zločinima

Ugledni član zlatni_ljiljan avatar
    Datum registracije
    Dec 2010
    jebem li ga ne znam,nisam pametan...samo se sjecam kad su nas Srbi dobro stisli u Bihacu,da su podjeljene cak i zenama bombe proizvod bihacke namjenske proizvodnje koje su trebale biti upotrebljene da se lijepo razneses ako bi Srbi stvarno usli u grad,to je za mene logichno razmisljanje...ja ne znam kako je biti zarobljen i ne mogu reci sta bi bilo kad bi bilo,ali ipak mislim da bih smogao snage i skratio sebi muke,nego da me tamo neki pijani Srbin kolje tupom chakijom...historija se uvijek ponavlja ,i kad ponovo bukne svi cemo raditi sto smo radili,i bice ponovo logora,genocida,ratnih zlocina kuraca palaca...

To što kaže capo..to je psihologija. Imaš ti tu svega, od rezignacije, očaja, preko narelanih želja. jedni sui bili očajni, drugi sus e nadali ratu zapada protiv komunizma, treči su bili tek mobilizirani i nisu znali ni šta se desilo..itd.

Ima ona psihološka stvar, kad čovjek pukne pa leti na metak samo da prestane neizvjesnost. Tako je bilo

Druga su stavr crnci, ratnici koji su znali da im nema spasa, pa bolje poginuti u borbi nego biti mrcvaren.

osim toga na pregovorima je britanski zapovjednik rekao da britnaske snage stoje na raspolaganju partizanima,,tj avioni, tenkovi..

Datum registracije
    Dec 2010
    Citiraj Prvotno napisano od Inkvizitor Vidi poruku
    To što kaže capo..to je psihologija. Imaš ti tu svega, od rezignacije, očaja, preko narelanih želja. jedni sui bili očajni, drugi sus e nadali ratu zapada protiv komunizma, treči su bili tek mobilizirani i nisu znali ni šta se desilo..itd.

Ima ona psihološka stvar, kad čovjek pukne pa leti na metak samo da prestane neizvjesnost. Tako je bilo

Druga su stavr crnci, ratnici koji su znali da im nema spasa, pa bolje poginuti u borbi nego biti mrcvaren.

osim toga na pregovorima je britanski zapovjednik rekao da britnaske snage stoje na raspolaganju partizanima,,tj avioni, tenkovi..

Mozda se varam.ali je puno lakse pregovarati s pozicije naoruzanog covjeka,nego s pozicije razoruzanog,ali ok razumijem i tu cinjenicu da je bilo puno djece i zena u kolonama i da su mozda ljudi racunali ako zapuca izginuse i djeca i zene...uglavnom zajebana pat-pozicija,iako po mome misljenju se trebalo ostati u Zagrebu i braniti ga po cijenu da postane drugi Dresden...jer opet naglashavam ,naoruzan ima bolju pregovarachku poziciju...

caporegime caporegime avatar
    Datum registracije
    Nov 2010
    Blog Entries
    4
    Citiraj Prvotno napisano od zlatni_ljiljan Vidi poruku
    Mozda se varam.ali je puno lakse pregovarati s pozicije naoruzanog covjeka,nego s pozicije razoruzanog,ali ok razumijem i tu cinjenicu da je bilo puno djece i zena u kolonama i da su mozda ljudi racunali ako zapuca izginuse i djeca i zene...uglavnom zajebana pat-pozicija,iako po mome misljenju se trebalo ostati u Zagrebu i braniti ga po cijenu da postane drugi Dresden...jer opet naglashavam ,naoruzan ima bolju pregovarachku poziciju...
    pa na prijevaru su poslani nazad.
    predaja englezima i nije loša opcija ako je to garancija da nema nazad partizanima. osobito jer ti garantira status zarobljenika a poštedjet ćeš i hrpu civila koji su bili uz vojsku, ratnih razaranja.
    ali prijevara je učinila svoje.

mislim, nitko ne zna šta se točno događalo. britanski arhivi su još beton, pod katancom, pokušao je nešto onaj Rus Tholstoy pa su ga brzo ušutkali britanski lordovi..kod britanaca tu nema zajebancije..

financijski ga dotukli..

to je bilo prljavo da prljavije ne može bit.

ne bi vojska tek tkao položila oružje da nije bilo garancija.

a bilo je i rezignacije..kraj rata, gubi se rat, samo najjači, psihičjki najjači zadrže prisebnost.

lako je govoriti iz fotelje, čovjek je tada u posebnom psihičkom stanju..

Ista stvar sa Srebrenicom..

North Stand ja bih voliom znati pravu istinu. A ovo sve što pričamo je ofrlje. I ispaljuju se cifre onako odoka, ko na pazaru.

Jugoslavenska historiografija, tj srpska pa i hrvatska su nevjeredostojne do bola. To ne vrijedi ništa. To je sve mitologija i etikiterinje

Naravno, vjerovatno tražim nemoguće ali eto..

I odkud ti da je Filipović suđen, gdje kad, daj nešto više o tome.

Čito sam na nekom sajtu to za filipovića, ne mogu se sad sjetit na kojem, tamo je pisalo da je suđen i da je prizno da su on i Ljubo Miloš bili vodeći po broju ubijenih u jasenovcu, da su se utrkivali tko će više pobit haha Ma ludo vrijeme, štaš pričat o tome, hvala bogu da je to iza nas, mislim ja sam protiv ubijanja i rata, al kad već dođe do njega, onaj tko ubija moje neka bude siguran da ću i ja njegove, pa kome milo kome krivo! Ja vjerujem ko šipci u "besu", krvnu osvetu, i u ratu po meni nema pravila, u ratu je jedino pravilo ubit, i ne bit ubijen! Jer onaj tko okljeva i ne ubija "neprijatelje", vrlo lako da će ga isti doć glave. Prema tome, no da se vratim na temu, gle ako je u jasenovcu s detaljnim popisom došlo u ovih 65 godina do 55.000 ubijenih srba, onda da ga jebeš u ostatku NDH nije ubijeno više nego u jasenovcu, jer je jasenovac bio uvjerljivo najveći logor, i za razliku od četnika i partizana ustaše su ko nacisti uglavnom uhapšene stavljali u vagone i pravac jasenovac, naravno bilo je tu još logora u kojima je stradao određen broj ljudi, al kad se sve zbroji mislim da taj broj ubijenih srba ne prelazi 120.000 srba sigurno. Daleko manje su ustaše pobile srba, nego što se priča, i nego što to srbi i antifašisti prikazuju, kako bi opravdali svoju antihrvatsku politiku i histeriju. A do točnog broja se na žalost nikad neće doć, jer nitko nije vodio evidenciju kako treba nakon rata, komunjare su istraživale samo zločine nad sobom i srbima, dok nad hrvatima ništa, a dao bi ruku u vatru da je osjetno više hrvata najebalo nego srba, kao i muslimana u BiH, jer su se borili u ustašama. Dakle, nije slučajno da se to nije istraživalo ništa, jer se s ignoriranjem određenih zločina, odobravalo počinjene zločine. Ja sam se isto interesiro i pokušavo nać neke realne podatke u svezi stradalih hrvata, srba, muslimana, al nema toga bato, to ti je sve mitomanska mašinerija zamutila i nikad se po meni neće saznat prava brojka jer je prošlo previše vremena od tada, i to je trebalo napravit odmah poslije rata, al očito vlastima u beogradu to nije bilo u interesu, već su podržavali tezu srba o genocidu ustaša, dok se genocid četnika, partizana očito odobravao, iako treba reć da po meni nije bilo nikakvog genocida ni s jedne strane. Bilo je puno i previše ubijenih, što civila što vojnika, al oni koji pričaju o genocidu moraju znat da je genocid jedna opasna riječ koja se ne bi smjela izgovarat bezveze, u cilju etikete nekoga, po meni židovi i neka plemena u africi su doživjela genocid u pravom smislu te riječi, svi ostali vrlo upitno tvrde da je na njima počinjen genocid kao npr srbi! Jer za to nema nikakvih dokaza, genocid se onda može tvrdit, kad je preko 50 posto tvog naroda ubijeno. Jel to slučaj kod srba, NIJE! Jel to slučaj kod hrvata, NIJE! Jel to slučaj kod muslimana, NIJE! Dakle pretjeruje se s tim zaključcima u genocidu, npr srebrenica je imala neki oblik genocida, ali žene i djeca su puštene, dakle otpada ta teza o genocidu u startu, jer npr u Ruandi između Tutsija i Hutua je bio rat 1994-1995, gdje su Hutui godinu dana ubijali sve Tutsije, ženu djecu starce vojsku civile, strašno nešto što su im napravili, e to je Genocid u pravom smislu riječi, a ne ovo gdje se ubije jedan broj civila i vojnika pa se dolazi s takvim zaključcima. Dakako da je i Jasenovac i Bleiburg zločin, al nije to genocid kako neki tvrde.

Uglavnom volio bi i ja doć do točnih podataka o stradalima, jer me to baš zanima, i to sa svih stranu u vezi drugog svijetskog, al i ako dođe do toga ikad, upitno je dal će bit točnosti u tome, jer kad se to odmah ne istraži dok je situacija "svježa", vrlo lako da će brojke bit netočne i od oka ovako kako ih ja dajem otprilike. Inače, ja sam gledo popis stanovnika srba na području hrvatske i BiH 1941, i 1948-49, i po tome se najbolje vidi koliko srbi pretjeruju kada kažu da se u NDH dogodio genocid na srbima, jer je broj srba na istom području praktički identičan, al da se zaključit pošto je prošlo 7-8 godina, da je određen broj srba ipak stradao, jer im se nije naročito povećo broj. Jebiga, bit će teško to sve utvrdit, iako ne bi bilo loše, prvenstveno zbog toga da se prestane s mitovima o genocidu, s bilo čije strane!

Datum registracije
    Nov 2010
    Blog Entries
    4
    Citiraj Prvotno napisano od NorthStand Vidi poruku
    za filipovića, ne mogu se sad sjetit na kojem, tamo je pisalo da je suđen i da je prizno da su on i Ljubo Miloš bili vodeći po broju ubijenih u jasenovcu, da su se ut;itrkivali tko će više pobit haha
    moš misliti što su to bila vjerodostojna priznanja.
    pa ja da ulovim matiju babića i odem s njim između četiri zida, za pola sata bi mi priznao i da je ubio kennedyja i da je srušio njujorške blizance

Citiraj Prvotno napisano od caporegime Vidi poruku
    moš misliti što su to bila vjerodostojna priznanja.
    pa ja da ulovim matiju babića i odem s njim između četiri zida, za pola sata bi mi priznao i da je ubio kennedyja i da je srušio njujorške blizance

A jebiga, svašta čovjek može pročitat "okolo". haha Mislim i ja to sve uzimama s rezervom, al ono može bit i istina, naravno da je to vjerojatno bio neki partizanski ili srpski izvor, a onda je teško i povjerovat u objektivnost izrečenog. Al jedno je sigurno, postojo je taj fratar Filipović, koji je početkom rata otišo u ustaša, i bio jedan od žešćih u jasenovcu. Al kažem, pretjeruje se s tim zločinima i s jedne i s druge strane, bilo je pun kurac stradalih, al kao što vidimo još nas ima i jednih i drugih i trećih, ono što treba reć, je to da su židovi i cigani doživjeli genocid u NDH, jer su na kraju rata bili samo statistika. Dok srbi i ostali nisu, ma šta oni pričali.

Sve super, al što ne bi to bio puno bolji kraj, od onog kakav je bio? A i poprilično sam siguran, da bi im se naši gore najebali majke, da je došlo do okršaja, i partizanima i englezima, padali bi avioni, pucali bi tenkovi ko u vukovaru 1991. Jebiga, naivnost ih je previše koštala, to je samo jedan od pokazatelja da onim smrdljivim englezima nikad ne treba vjerovat ništa, kao ni srbima. Pa ti englezi su pobili barem 10 miliona ljudi, u svojim kolonijalnim ratovima i sad nas hrvate prozivaju za fašizam thompsona itd.
    Posljednje uređivanje od NorthStand : 24-01-2011 at 18:50

Datum registracije
    Nov 2010
    Blog Entries
    4
    mene zanima samo jeli itko od stradalih u jasenovcu umro prirodnom smrću?
    ispada da su svi ubijani kamama i gušeni plinom.
    to je bilo doba u kojemu je vojska umirala od gladi, studeni i bolesti a di neće zatvorenici.

Datum registracije
    Dec 2010
    Citiraj Prvotno napisano od NorthStand Vidi poruku
    Sve super, al što ne bi to bio puno bolji kraj, od onog kakav je bio? A i poprilično sam siguran, da bi im se naši gore najebali majke, da je došlo do okršaja, i partizanima i englezima, padali bi avioni, pucali bi tenkovi ko u vukovaru 1991. Jebiga, naivnost ih je previše koštala, to je samo jedan od pokazatelja da onim smrdljivim englezima nikad ne treba vjerovat ništa, kao ni srbima. Pa ti englezi su pobili barem 10 miliona ljudi, u svojim kolonijalnim ratovima i sad nas hrvate prozivaju za fašizam thompsona itd.
    Potpis! kad vidim engleza na telki proradi mi crijevni peristaltik i moram ici kenjati,dovoljno je samo da vidim onog Charlsa ili ono Devu- Kamilu

pa na prijevaru su poslani nazad.
    predaja englezima i nije loša opcija ako je to garancija da nema nazad partizanima. osobito jer ti garantira status zarobljenika a poštedjet ćeš i hrpu civila koji su bili uz vojsku, ratnih razaranja.
    ali prijevara je učinila svoje.

Ono što je nevjerojatno, za to nitko nije odgovaro! ENGLEZI, STOKO SITNOG ZUBA, ŠTO JE SA ŽENEVSKIM KONVENCIJAMA???? Očito za Bogove(engleze)važi jedno, a volove(hrvate)drugo!

mene zanima samo jeli itko od stradalih u jasenovcu umro prirodnom smrću?
    ispada da su svi ubijani kamama i gušeni plinom.
    to je bilo doba u kojemu je vojska umirala od gladi, studeni i bolesti a di neće zatvorenici.

A znaš da je bilo toga, pa umirali su ljudi od bolesti, slabosti, zime, ma baš su svi bili zaklani i izmasakrirani. Al svakako da se taj jasenovac u mnogo čemu pumpa ko nešto neviđeno, a isto to ako ne i gore stvari su radili četnici i partizani, al ipak je riječ o "antifašistima" pa se njih ne smije dirat i okaljat im ugled!

Evo jedna priča o čovjeku. Židovu, koji je unatoč toj zloj NDH ipak uspio ostati u Varešu i pomagati ljudima koji nisu bili te sreće. Eto svi se pitaju kako je to moguće, kad smo svi mi Hrvati genocidni. Ove dvije gospođe koje rade u Arhivu BiH pitaju se kako je to moguće. Možda servirana priča svih ovih godina ipak nije gola istina. Stavljam ove tekstove na ovu temu, jer bi odgovor na to pitanje mogao biti duboko zakopan u raznoraznim arhivima.

http://www.vares.pp.se/bobovac/bobli...195/195_07.htm

http://www.vares.pp.se/bobovac/bobli...195/195_08.htm

Evo još jedna recenzija knjige od Željka Ivankovića. On u ovom kontekstu spominje Vareš, ali iz svega se može zaključiti na šta se konkretno misli. Posebnu pažnju obratite na prepiske Haima Altarca sa službenim Zagrebom.

http://www.vares.pp.se/bobovac/bobli...195/195_10.htm
    Posljednje uređivanje od Graničar Jozo : 07-04-2011 at 15:34

Stari lisac Humphrey avatar
    Datum registracije
    Mar 2011
    Blog Entries
    41
    Što je istina o ustaškim zločinima?Pa za jednu istinu znamo,zločini,strašni zločini su se događali ali sve ostalo je nažalost kompromitirano komunističkom propagandom.Istina se nikad neće saznati,nikad žrtve neće dobiti zasluženo poštovanje,nikad zločinci neće biti stavljeni na stup srama, makar i posthumno.I sve zato jer su te žrtve i ti zločinci poslužili kao oruđe u rukama jugoslavenskih ideologa kako bi se diskreditirao hrvatski narod i svijest o hrvatskoj državi.

Ustaški zločini meni nisu nikakav problem, pogotovo nakon ovakve haške presude, dapače samo su pokazatelj da su i snage FTuđmana trebale neprijatelje bacat u jame, jer im je ista sudbina. I kad nisu činili zločine, završili su kao zločinci, gdje je tu pravda? Nigdje! Gdje je tu, logika? Nigdje! Prema tome, ne treba se zamarat više ustaškim zločinima, jer dok nas netko zabavlja takvim glupostima, mi gledamo partizanske serije na televiziji u trenutku kad nam državu optužuju da je nastala na zločinu. A drug tito pobije 200.000 ljudi, i još bude nagrađen od saveznika za taj povijesni doprinos! Zato dragi moji hrvati zajebite priče o poštenju pravdi i moralu, nje nema na ovom svijetu, ponavljam NEMA NA OVOM SVIJETU! Stoga, čemu da se mi brinemo oko zločina ustaša, kad se oni ne brinu oko svojih zločina i nepravdi? Cijeli svijet je poprište razno raznih zločina, al interesantno da se samo mali i poraženi, s njima moraju suočit. Zato, neka oni pričaju i presuđuju što god hoće, al NDH će ostat NDH. Šta god oni mislili o ustašama, i svemu ostalom što je vezano uz naš narod. Ne treba se s time uzbuđivat, pogledajte malo lordove kako su škotsku i irsku svojevremeno doslovce opustošili, jel im suđeno, jel im nabijana teza o genocidnosti kao nama? Ma dajte molim vas, 45 godina jugoslavije smo slušali o strašnim ustaškim zločincima, i sad moram slušat o zločinima RH, ma neka mi se fino napuše one stvari dolje. NE ZANIMAJU ME NJIHOVE PRESUDE, I NJIHOVO MIŠLJENJE O HRVATIMA, PA TAKO I USTAŠAMA I ZLOČINIMA. Hrvati su radili razmjerno malo zločina, jer smo i razmjerno malen narod, stalno seru o nekim nacistima u HR, a gle čuda mi smo valjda jedini nacisti i fašisti, koji nikad nisu vodili osvajački rat u svojoj povijesti, pa neka oni i dalje trube kako smo zločesti i kako smo krivi jer smo surađivali s Hitlerom, već sam reko na jednom drugom forumu i ja bi surađivo ne s Hitlerom, nego s crvenim vragom iz pakla da mi on garantira državu tj slobodu moje zemlje i naroda. Ako smo zbog toga fašisti, onda mislim da se ne moramo sramit svog fašizma. Thompsona su isotonizirali do te mjere, da čovjek u svakoj drugoj zemlji ima problema s nastupom, jer se mora objašnjavat da nije nacist, a šta mislite čiji je to produkt? Pa opet razno raznih mesića, tj udbaša i jugonostalgičara koji su od njega i napravili nacista. Sve je to u režiji onih, koji žele da se mi Hrvati stidimo svoje povijesti, e pa gospodo draga ne stidim se ničega, neću prihvatit nabijanje krivnje koje mi se servira i hodat pognute glave iako bi to neke jako usrećilo.

Datum registracije
    Nov 2010
    Blog Entries
    4
    http://www.jutarnji.hr/milorad-dodik...renica/948704/

nečiji prijatelji očito nisu svoji.
    ajde da haluciniraju o 700 000 pobijenih strba ali da oni puni ozbiljnosti od RH traže da priznaju genocid (osim prema židovima genocida nije bilo) i ODGOVORNOST današnje RH......
    nikad mi neće biti jasni ljudi koji se ponosom diče i stalno ga spominju a imaju ga ko sahara vječnog snijega i leda....
    ex. m. BBB ZG +40, 50-100

ajde da haluciniraju o 700 000 pobijenih strba ali da oni puni ozbiljnosti od RH traže da priznaju genocid (osim prema židovima genocida nije bilo) i ODGOVORNOST današnje RH......
    nikad mi neće biti jasni ljudi koji se ponosom diče i stalno ga spominju a imaju ga ko sahara vječnog snijega i leda....

To je ono što ja cijelo vrijeme pričam, srbija nije niti ima namjeru doživjet "katarzu" i zaokret u svojoj politici u odnosu na načertanij, u kratko velikosrpska ideologija je itekako živa i djeluje preko ovakvih kretena kao što je ovaj Dodik. A meni je ko psu krivo, što im nismo ušli u banja luku dok smo mogli, i prije svega morali! Jer sad kad smo ispušili tu šansu, sljedeća šansa je jedino ako se opet zakuha u BiH u vojnom smislu, al to je teško ostvarivo, iako nije nemoguće. Al realno, željezo se kuje dok je vruće, i da se to napravilo kad se trebalo napravit, danas ne bi bilo ovakvih priča, odnosno ako bi ih i bilo bilo bi ih i kud i kamo manje. Ovo je samo pokazatelj, da je Ivo Josipović kao predsjednik RH u službi neprijatelja iste one države koju tobože predstavlja u svijetu! Identičan je svom prethodniku, samo kud i kamo opasniji, zato treba reć NE REGIONU, I NE EU, jer upravo nas putevi takve politike vode u vode, u kojima nam srbi nabijaju krivnju. Mislim da je dosta bilo njihove propagande, za 45 godina jugoslavije. Dovoljno su nam mozak ispirali o svemu tome, pa je vrijeme da se okrenemo budućnosti, i kažemo NE njihovoj politici "pomirenja" na način da se Hrvate prikaže masovnim zločincima i ubojicama. Hvala bogu, nisu hrvati poznati šiom svijeta kao razbojnici i kriminalci, već srbi samo što oni i one svoje negativne karakteristike u svim zemljama, praktički svim prikažu kao nešto pozitivno. A glupi hrvati od svojih silnih pozitivnih strana, izvuku onih 10 posto negativnih, i ko papagaji sami sebe okrivljuju, i onda si čovjek postavlja pitanje TREBA LI NAMA NEPRIJATELJ, POKRAJ NAS SAMIH? Mislim da je odgovor na to pitanje, i više nego jasan.

Stari lisac Humphrey avatar
    Datum registracije
    Mar 2011
    Blog Entries
    41

Srbi su uvijek krajnje dosljedni u svojoj gluposti.Kad čovjek pomisli kako su dosegli svoj vrhunac oni ponosno krenu širit granice svog idiotizma.

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove