+ Odgovori na temu
Stranica 11 od 21 PrviPrvi ... 9 10 11 12 13 ... PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 201/409

Tema: Što je istina o ustaškim zločinima

Svakako pročitati ovaj članak.

Može se povući paralela nirburškog suda sa našom stvarnošću.

Citirat ću vam točke 19. i 20. tog Statuta. 'Sud neće biti vezan tehničkim pravilima koja se odnose na dokazni materijal'. I mnogo gore od toga, točka 21. u kojoj se kaže kako 'Sud neće zahtijevati da se optužbe potvrde dokazima, nego će se optužbe smatrati dokazima'.
    http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/...ta/618463.html

I vrhunac svega

Naime, strast laganja i vjerovanja dobije se kao šuga. To je danas normalno. Kažemo nešto jer smo čuli da se govori, prikazujemo se ljudima koji su informirani o svemu, jer smo čitali novine govorimo o kompliciranim temama, a zapravo si moramo postaviti pitanje - što to uistinu mi znamo?'

Evo ne brzinu (5 min) sračunato: SAVSKA=517.191 + PRIMORSKA=138.375 - (PRIMORSKA: bugojno, duvno, imotski, konjic ,livno, ljubuški, mostar, prozor, stolac = 49.541) + (DUNAVSKA: batina, ilok =15742) + (VRBASKA:dvor = 23.452) = 645 760 pravoslavnih. U detalje po pojedinim srezovima nisam išao, a ne vjerujem da se rezultat može mnogo razlikovati. Od ovih pravoslavnih, Rusa je najviše, po nekoj logici, moglo biti u većim gradovima (npr. Zagreb ima zavidnih 13 000 pravoslavnih), ipak je ruska emigracija bila viša klasa (doktori, inženjeri, plemići).
    Može se uzeti kao relativno pouzdano da je broj Srba približan ovom iznjetom: 630 - 650 hiljada.
    Prirodni prirast u tridesetim godinama iznosio je 15 promila na početku dekade, da bi krajem tridesetih opao za nekih 20%. Otprilike se broj stanovnika 1941. može računati kao ovaj iz 1931., uvećan za nekih 15%. Po ovom računu: to je nekih 725 - 750 hiljada ljudi. Kad bi se linija produžila do prvog izvršenog narednog popisa, tj. do 1948., trebalo bi na ovaj broj dodati još oko 100 000 ljudi, što daje cifru 800 - 850 hiljada. Stvarno popisanih Srba 1948. je, međutim bilo 543.795. "Manjak" 250 000 - 300 000 ljudi je ukupni manjak nastao zbog: nepostojanja prirodnog priraštaja u vremenu rata, povećane stope mortaliteta zbog rata, poginulih u NOB, posljeratne kolonizacije i od ustaških pokolja. Statističari smatraju da je otprilike polovina od ovoga broja stradala upravo od ustaškog noža: 120 000 do 150 000, tj. nekih 20 posto predratne srpske populacije. U demografskoj teoriji, jedna grupacija se smatra kritično ugroženom ako izgubi 10% ili više svojih stanovnika u kratkom vremenu.
    Text skinut sa extremnog KF, već znate kakvi su tamo.

pepeljare na nosu, kalkulator u ruci a dečko tek u snovima
    Datum registracije
    Feb 2012
    Citiraj Prvotno napisano od Humphrey Vidi poruku
    Koji je to njen popis? Nie ih ona pisala, niti njena obitelj, pisali su ih ljudi koji su jasenovačke žrtve koristili u svoje ideološke svrhe, pa su čak i tvog pradjedu prvo ubili,a onda stavili kao žrtvu Ustaša.

Ali kao što ti znaš istinu tko ti je ubio pradjedu i ona zna tko joj je ubio dio obitelji. I to su bile Ustaše, ako idemo i mi prekrajati povijest kako smo bolji od "antifašista"?

Sumnjati u "antifašističku" verziju prošlosti je poželjno, ali to ne smije dovesti do toga da sumnjamo u zločine ustaškog režima.
    ja znam da su mnoge žrtve svih vojski pripisane ustaškim zločinima, ali jednako tako znam da je jedino moja prabaka preživjela od cijele njezine obitelji i to bijegom u talijansku rijeku
    nakon pada italije otišla je u partizane i tako preživjela ostatak rata
    obitelj koja je ostala u zagrebu ubijena je što ou jasenovcu, a što u aušvicu
    ne znam točan način na koji su ubijeni da bi zadovoljila znatiželju bombera, a i ne želim znati

Sudjelovanje srpskpg stanovništva u vojnim postrojbama NDH:

Srijem
    Pravoslavno stanovništvo živjelo je u miru - sve dok nisu među njega došli partizanski agenti u proljeće 1942. i počeli zastrašivati ovo stanovništvo da će biti prisilno prevedeno na katoličku vjeru, mobilizirano u hrvatsku vojsku te poslano na Istočno bojište da tamo izgine. (Zapravo se radilo samo o djelomičnom novačenju u Častnu radnu službu). Sam partizanski promidžbenjak Dedijer kaže: »... Naše rukovodstvo u Sremu uhvatilo se za ova dva pitanja i na tim parolama mobilisalo srpske mase. Na Pavelićevu mobilizaciju odgovoreno je parolom: `Pušku pa u Frušku!'...Istovremeno se otpočelo s nizom oružanih akcija protiv ustaša i okupatora«. Ipak su se partizanski napadaji ograničili na manje područje oko Fruške Gore gdje je djelovao »Fruškogorski odred«, a između Novog Sada i Rume »Dunavski odred«.

Drugim riječima, Srbe se počelo mobilizirati u Domobranstvo, na što su komunisti bacili patku da će ih poslati na Istočni front.I evo ti antifašista ....

Banija
    o dobrovoljcima, koji su se očito javili za to da ih ovi "genocidišu", a ne da se bore za njih:

The various Croatian armed rorces established village militias in Bosnia-Herzegovina.The army´s Home Defence-Force Volunteers (Domdo units) eventually comprised 21 battalions.The Ustashas organized the Ustasha Militia (Ustaška Milicija) and Ustasha Peasants´ Protection Force.The Gendarmeri had a 7, 500 strong Moslem Militia (Milicija).And the German Army formed the South Dalmatian Legion.From 1943, the UNS organized a Serbian militia, the Serbian Self-Protection units (Srpske Samozaštitne Postrojbe) in the Banija Region south of Zagreb.
    Izvor: Nigel Thomas i Krunoslav Mikulan, Axis Forces in Yugoslavia 1941-45, str. 19

Zapovjedništvo III. domobranskog zbora izdalo je 12. prosinca 1941. i poseban naputak o načinu organiziranja i naoružavanja takvih dobrovoljaca..neko je vrijeme postojala i oružnička milicija, sastavljena od naoružanih muslimanskih seljaka iz ugroženih krajeva.Oružnička zapovjedništva imala su pravo da za izvršenje nekog zadatka naoružaju i mjesno stanovništvo.Zanimljivo je napomenuti kako je neko vrijeme postojala čak i srpska pro-NDH milicija na području Banije, ustanovljena nakon njezine pacifikacije 1943. godine, s namjerom da odbaci partizane od srpskih sela na tom području.*

*Vojna Enciklopedija, t. 2., 1959., str. 589.
    Izvor: Tomislav Aralica, Hrvatski ratnici kroz stoljeća 3, str. 81

Postoje također srpske milicije koje dobrovoljno stupaju na stranu NDH (poput one od Uroša Drenovića)
    torcida,45,45

"Kad hrabrost prevlada" Ester Gitman. Najnovija knjiga po pitanju Židova u NDH .

Za terenska istraživanja vezana uz doktorsku disertaciju sređena joj je Fullbrightova stipendija za jedogodišnji boravak u RH 2002. Fullbrightov program je kao i mnoge slične zaklade u US dosta "osjetljiv" na židovsku tematiku.
    Nakon toga, što je bitnije, 2006-2007. je istraživala arhivske materijale u Hrvatskoj kao Barbara and Richard Rosenberg Fellow pri Center for Advanced Holocaust Studies u sklopu Muzeja holokausta u Washington D.C.

Zanimljiv intervju autorice:
    Kako je vaš mentor profesor Ivo Goldstein reagirao kad ste otkrili čime se želite znanstveno baviti?

– Prvi put smo se vidjeli 2002. godine kod američkog veleposlanika u Zagrebu. Gospodin Goldstein je pristao biti moj mentor, uvjet je bio da to bude sveučilišni profesor i priznajem, iznenadio se kad sam kazala da ću proučavati spašavanje Židova u NDH. Pitao me, zar zaista ima tako puno tih primjera da se mogu znanstveno obraditi i ja sam odgovorila da su zagrebački arhivi puni svjedočanstava i dokumenata. Meni je, kao slobodnoj ženi, koja nije materijalno ovisila ni o kome i koja nije odrasla u komunizmu bilo potpuno jasno da tema o Hrvatima i Stepincu koji su spašavali Židove sigurno nije bila popularna u Titovo doba.

To joj pitanje postavlja mentor (Goldstein) koji samo godinu dana prije mentorstva, 2001. objavljuje "Holokaust u Zagrebu" na 700tinjak str.
    Dakle, bavio se istraživanjem, te bi dotad morao biti upoznat s popriličnom građom koja se odnosi barem na spašavanje zagrebačkih Židova.
    Sam naslov i opseg djela, na koncu i problematika s kojom se uhvatio u koštac, ga na to obvezuje.
    Kako Goldstein kao već renomirani stručnjak prilikom pisanja svoje knjige nije naišao na veće količine građe koje su poznate ženi iz SAD, a koja u tom trenutku tek ulazi u proces istraživanja, da ne kažem iz hobija- e je van pameti.
    Koliko je bez tih dokumenata cjelovita i sveobuhvatna Goldsteinova slika Židova u ZG u 2SR.

Ako te, kao osobu koja glasi za najvećeg eksperta za židovsku povijest 2.SR u HR historiografiji, neka radoznala "turistkinja" iz Amerike dovede u tvom vlastitom dvorištu u ovakvu situaciju, e onda je to već lakrdija od povijesti.
    Ovo je zbilja na neki način pljuska, ne samo dotičnoj sveprisutnoj štetočini koja ima mišljenje o svim temama u RH,već i stanju hrv. znanosti i vrhu akademske zajednice koja se godinama nakon uvođenja demoklracije ne očituje po tom pitanju.
    Posljednje uređivanje od bandira : 09-06-2012 at 15:03
    torcida,45,45

Član u nastajanju Jager avatar
    Datum registracije
    Dec 2011
    Nešto zanimljivoga o pokolju u glinskoj crkvi:

Desetljećima je slučaj pokolja u glinskoj pravoslavnoj crkvi iz ljeta 1941. u jugoslavenskoj, odnosno hrvatskoj historiografiji bio neupitan.Nije se sumnjalo, niti se smjelo sumnjati u vjerodostojnost bilo kojega dijela tog događaja.Međutim, Tomislav je Vuković u feljtonu koji je izlazio u "Glasu Koncila" 2006., kako navodi kritičkom analizom povijesnih podataka doveo pod upitnik mnoge dosadašnje tvrdnje i ocjene.Naime, različiti svjedoci, komisije (kasnije i povjesničari) govorili su o 11 različitih datuma od kraja srpnja do kraja kolovoza 1941.Na temelju nekih svjedočenja Državna komisija za utvrđivanje zločina okupatora i njihovih pomagača u istomu dokumentu tvrdi da se zločin dogodio, u jednoj inačici 29. srpnja, a u drugoj 3. kolovoza 1941.Prvi se datum spominje na temelju iskaza župnika Žužeka, župnika crkve Sv. Ivana u Glini:"U drugoj polovici mjeseca srpnja 1941. glinska crkva koja je bila jedna velika i lijepa građevina, služila je ustaškim zlikovcima kao jedno novo odjeljenje zatvora.U pravoslavnu crkvu u Glini, ustaše su dovodile sve one Srbe, koje nisu mogli smjestiti u prepune prostorije svojih zatvora...29.VII.1941. godine - datum znam po crkvenim knjigama."Glinski župnik Žužek navodi da su kroz grad vođeni kamionima i autobusima Srbi iz okolice Vrginmosta pa su dovedeni u pravoslavnu crkvu.Drugom je datumu, koji se od prvoga razlikuje za nekoliko dana, također dana jednaka valjanost u istom izvješću Državne komisije:"Dana 3. kolovoza 1941. godine oko 1500 Srba iz općine Čemernice otišlo je u Vrginmost.Isti dan došlo je u Vrginmost iz drugih općina oko 700 Srba, tako da ih je svih skupa došlo tada u Vrginmost 2200.Tu su ih držali po stražom cijelu noć, a sutradan je došlo u Vrginmost 25 teretnih kamiona u koje su strpali ove Srbe, odvezli ih u Glinu i odveli u pravoslavnu crkvu."U zbrci je s datumima, kako ističe autor feljtona, najdalje "otišao" onaj od kojega bi se očekivalo najpouzdaniji podatak - jedini preživjeli svjedok Ljuban Jednak.U svjedočenju, koga je dao 11. siječnja 1944. nakon dolaska partizana u Glinu, Jednak spominje 29. kolovoza 1941. dva puta:"Dana 29. kolovoza 1941. sjedio sam kod kuće u Selištu.Ljudi su u selu i okolini bili zaplašeni jer su kolali glasovi da ustaše ubijaju sve Srbe iznad 16 godina.Bili smo na oprezu.Svakog su dana dolazile nove vijesti o namjerama ustaša.Govorilo se da su sad ovdje, sad tamo nekog ubili.Ali ništa se pouzdano nije znalo, i ljudi nisu vjerovali da su glasine istinite.29. kolovoza nahrupili su iznenada ustaše u selo.Nastala je kuknjava i plač.Iz svih su kuća izvlačili muškarce..."U kasnijim svjedočenjima Jednak navodi druge datume.U iskazu danom 21. kolovoza 1945. komisiji ponavlja kako je rječ o mjesecu kolovozu, ali je ovoga puta nesiguran kojega bi to bilo dana:"U mjesecu kolovozu 1941. (...) to je bilo nekako oko 27. kolovoza".Na temelju takvih sjećanja i iskaza autor feljtona zaključuje da koliko god se to čini presmiono, da nepoznanica o 11 različitih datuma upućuje na zaključak da je "pokolj u glinskoj pravoslavnoj crkvi" jednostavno izmišljen.
    Izvor: Vojna Povijest, str. 33. dr.sc. Davor Kovačić (viši znanstveni suradnik Hrvatski institu za povijest)

Čovjek više jednostavno ne zna u što bi vjerovao ...

begovica SarajkaDjevojka avatar
    Datum registracije
    Apr 2012
    Po mom misljenju u drugom svjetskom ratu Hrvatima i Muslimanima bila je namijenjena slican scenario "nestanka i istrijebljenja" koji se na istom podruciju dogodio devedesetih.To jednostavno ne moze biti slucajnost, te ne znam cemu osporavati ljudima pravo na odbranu i samoorganiziranje ?
    Devedesetih su nam embargom na uvoz oruzja to pravo uskratile " velike sile " a u drugom svjetskom ratu na srecu ljudi su se pravovremeno samoorganizirali.I to s pravom.
    Nakon stvaranja NDH u istočnoj Bosni buknuo je partizansko-četnički ustanak protiv vlasti NDH. Naročito su se četničke jedinice isticale u zločinima nad muslimanskim (Bošnjačkim) stanovništvom. Četnici su planirali istrijebiti muslimane kako bi taj etnički očišćen teritorij kasnije bio pripojen zamišljenoj "Velikoj Srbiji". Nakon četničkih pokolja i terora u Foči i okolnim muslimanskim selima, mnogo izbjeglica iz tih krajeva, pristiglih u Sarajevo i željnih osvete, Francetić uključuje u svoju postrojbu te ustrojavajući i III. bojnu zajedno s Rafaelom Bobanom osniva Crnu legiju kao pukovnijsku ustašku formaciju

begovica SarajkaDjevojka avatar
    Datum registracije
    Apr 2012
    Na kraju kao i obicno,Srbi zapocinjuci sukobe i stradanja na ovim prostorima, poslije mnogobrojnih zlocina uz pomoc komunistickog ustrojstva uspijeli su iskriviti povijest.Tito je amnestirao mnogobrojnu cetnicku zgadiju, koja je 1944 kokarde zamijenila petokrakama, te se uspijela asimilirati u cijenjene slojeve tadasnje KPJ.Povlasti i beneficije nisu izostali, kao ni vjecna zahvalnost.Tako su starije generacije godinama unazad citale, slusale i gledale filmove o ustaskim zlocincima, Jasenovcu i sl.
    Tim povijesnim iskrivljenim dogadjajima hranjena je mrznja, netrepeljivost i zelja za osvetom kod srpskog stanovnistva tadasnje SFRJ.Najvisi zapovjedni vrh tkz JNA sastojao se vecinom od pripadnika srpskog naroda.Dogadjaji koji ce se odvijati devedesetih i stradanja Hrvata i Muslimana odavno su planirani i imaju podlogu u negativnoj povijesnoj slici koja je decenijama prije toga izgradjivana na nasu osobnu stetu.
    Evo devedesete su povijest, Srbi ponovo negiraju zlocine, genocid i pokusavaju izjednaciti zrtve ( Bosnjake i Hrvate ) sa agresorom ( Srbijom ).
    Pedesetih godina nazalost mediji nisu bili u ovom danasnjem stadiju razvitka, te im je uspijelo zataskati mnogo toga.No danas kad su slike masovnih grobnica, srusenih gradova, silovanih i ubijenih obisle svijet, potpuno sam uvjerena da ce teret povijesti nositi generacijama u buducnosti i placati danak svoje nepromisljenosti.

Član u nastajanju Morro Vlachii avatar
    Datum registracije
    Jul 2012
    Uopće nije upitno zar su postojali ustaški sabirni logori,ne osuđuje se ustašluk poradi toga..Ustašt6vo je sociopatska kategorija.Jer pazite ovako,ako ljude odreda kolješ nožem,pa napraviš nož-dlanaču(nož izrađen kako se pričvrsti remenom na dlan),zatim uzmeš sjekiricu,pa maljem razbijaš glave,pa vežeš žicu oko vrata i bacaš u vodu ljude,mislim da je pametnome dosta.
    Znam da ustaško rukovodstvo nije imalo peći koje bi puk.Picili nakanio izraditi u Jasennovcu,ili dovoljno metaka za cca.75.000 ubijenih,ali zar nije patološki bolesno mrcvariti ljude nožem i mnaljem..?O tome se radi.Ne to što su ubijali,već kako su ubijali.Kako,razumijete?

Datum registracije
    Dec 2011
    Srbosjek je dokazana podvala, nema nikakvog dokaza da su se ustaše toga dosjetili, a kamoli koristili.A što se tiče brojki, ja se njima ne bih razbacivao, jer nije provedena još nijedna objektivna analiza koja bi utvrdila barem približan broj žrtava.Sve drugo je tapkanje u mraku.

caporegime caporegime avatar
    Datum registracije
    Nov 2010
    Blog Entries
    4
    Citiraj Prvotno napisano od Morro Vlachii Vidi poruku
    Uopće nije upitno zar su postojali ustaški sabirni logori,ne osuđuje se ustašluk poradi toga..Ustašt6vo je sociopatska kategorija.Jer pazite ovako,ako ljude odreda kolješ nožem,pa napraviš nož-dlanaču(nož izrađen kako se pričvrsti remenom na dlan),zatim uzmeš sjekiricu,pa maljem razbijaš glave,pa vežeš žicu oko vrata i bacaš u vodu ljude,mislim da je pametnome dosta.
    Znam da ustaško rukovodstvo nije imalo peći koje bi puk.Picili nakanio izraditi u Jasennovcu,ili dovoljno metaka za cca.75.000 ubijenih,ali zar nije patološki bolesno mrcvariti ljude nožem i mnaljem..?O tome se radi.Ne to što su ubijali,već kako su ubijali.Kako,razumijete?
    ritualno ubijanje jest odurno a možemo reći i uobičajeno u ovom dinarodsko-balkanskom podneblju.
    međutim, kad se već toga dotičeš, onda nemoj toliko naglašavati mitološki opisivana i opjevana ubojstva odnosno načine smaknuća koja su vršile ustaše a da prije toga ne kažeš koju o tvojima koji su ritalna klanja i masovna pogubljenja izmislili i doveli ne do savršenstva, nego do umalo-spolnog vrhunca pri vršenju i kasnijem opjevavanju.
    ex. m. BBB ZG +40, 50-100

Stari lisac
    Datum registracije
    Sep 2011
    Blog Entries
    2
    Očigledno sam bio u pravu kamo je tema skrenula i kako se iza prividno dobronamjernih upisa stvari u biti podmeću, a onda upravo se to koristi da se tema odtrola, no to je stvar osobnog senzibiliteta i čitanja stvari između redova, za koje naravno nismo svi jednako sposobni niti informirani.
    Konačno, već je poodavno u srpski stereotip otišla ta skaska o Jasenovcu i milijunskim srpskim žrtvama, htio to priznati ili ne onaj koji misli da sve zna, te nepromišljeno "arbitrira" kada interveniram, radi čega će se dogoditi da nakon svega nekakav lik preprića Goranovu "Jamu", jasno u tom srpskom stereotipu, kojeg je netko "dobronamjerno" prozvao, ničim izazvan u "najboljoj namjeri", a onda taj neki lik priča kao po Beogradu nije bilo logora za Hrvate (Banjica npr) te tako sad najednom Hrvati su bubali srbe čekićem u glavu i klali "srborezom", a u četiri logora po Beogradu i dvadesetak po Srbiji, Hrvate su hranili pečenom janjetinom i naravno humano pozivali da se sami presele na onaj svijet.
    Konačno o kakvom "ritualnom" ubijanju pričamo...jer zločin je zločin, ma tko ga činio ovako ili onako, što ne prikriva patologiju pojedinaca i lombrozovskih mediokriteta za one koje su počinili Hrvati u II W.W. a koje očigledno rasvjetljavamo i danas, ok i treba, ali relativizirajući četnička divljanja po Hrvatskoj i BiH tijekom i tog ali i proteklog rata, nema diskusije, a u tom II W.W.gdje je pobijeno ukupno oko 600.000 ljudi, što od metka što od kame, mada će Brozova klika tvrditi da je broj žrtava 1,5 milijuna.
    Smiješne su tvrdnje o 750.000 žrtava Jasenovca kad je u cijeloj tadašnjoj državi jugoslaviji izginulo cca 600.000 ljudi o čemu govore svjetske statistike o žrtvama tog rata na ovim prostorima.
    Sve skupa je teška smijurija i onako, hajde pravo da kažemo, jedno seljačko naduravanje i generaliziranje, tko je koga i na koji sve mogući i surovi način više pobio..., mislim..., koji idiotizam.
    Definitivno, ustaše su činile zločine, ali ni više ni manje nego četnici, kojekavi ljotićevci, nedićevci, talijanski kolasboracionisti i nekakvi kraljevi gardisti, oteti i od Boga i od kralja.

II svj.rat, je pokazao ljudsku surovost i borbu za vlast, ali u neuporedivo manjoj mjeri nego su to pokazala zbivanja u BiH i Hrvatskoj od 1992 do 1995.godine, gdje je silovano i to višestruko preko 50.000 žena u BiH, pa ako se uzme prosječnih 300.000 vojnika u kontra vojskama ispadne da je svaki 4 čovjek u najboljim godinama, ako mu daš nož i pištolj u ruke bitanga i seksualni pervertit i karakteristično, nitko nije odgovarao - jeli na djelu balkanska muška "omerta".
    Sva ova "goranovska" šupljologija o ustaškim zločinima u vremenu rehabilitacije četničkog vojvode Draže Mihailovića je obićna opskurna politikantska demagogija, potpomognuta mitologijom i novonastalim titovskim stereotipovima, koji su zaboravili na Bleiburg i sva stratišta stotina tisuća hrvatskih ljudi od Vukovara do sela Ravnog koje nije bilo Alijin rat... i onda netko spomene Jasenovac...
    Posljednje uređivanje od sagitarius : 13-07-2012 at 15:01

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatsk...io/840417.html

Nakon bitke Đurišić, a s njime i 1500 njegovih časnika i istaknutijih četnika, su odvedeni u ustaški logor u Staroj Gradišci gdje su nekoliko dana kasnije svi pobijeni.

Žalosno je koliko ljudi ne zna za ove podatke, da ne govorim koliko je ostalih komunističkih-partizanskih zločinaca smaknuto u jasenovcu, a naša država na čelu s predsjednicima obilježava njihovu pogibiju ko tragediju. A to što su dotični, prije svoje smrti pobili na 100tine hrvata, nikome ništa. Jedni u ime antifašizma, drugi u ime "velike srbije". Da se razumjemo, u Jasenovcu je bilo više nevinih nego ovih krvnika, pa mogu razumjet da se odaje tamo počast tim nevinim žrtvama. Al da nitko ne spomene sve one silne krvnike hrvata, koji su tamo dobili ono što su i zaslužili, to je na prosto van svake pameti. Jer se praktički poručuje, ne odobravamo klanje hrvatskih nacionalista, al klanje jugoslavenskih i srpskih odobravamo! Zato i uvijek govorim, da nikad neću otić u jasenovac, previše su isprostituizirali to mjesto i napravili veliku mitologiju stradanja. Ispada, ko da komunisti i četnici nisu nikoga ubijali, ja ne razumjem da ljudima nije jansno da su u ratu odmazde osvete najnormalnija stvar, jasenovac je i nasto ko neka vrsta odmazde za one događeje iz prve jugslavije i četničke zločine na teritoriju NDH. To naravno ne odobrava ustaške zločine, al pošto ni dan danas komunisti i srbi i jugoslaveni ne cijene hrvatsku žrtvu i stradanja tokom nakon i prije 2 svijetskog rata, ne osjećam ni najmanji pijetet prema njihovim žrtvama. Jednostavno, ne vidim zašto bi ja oplakivao žrtve partizana i četnika, te komunista kad ni oni ne pokazuju niti malo grižnje savijesti za ona svoja zlodjela. Ja sam za reciprocitet u odnosima, ako vidiš da te netko ne poštuje, ni tvoje žrtve nisi obavezan ni ti njega ni žrtve njegovog naroda i pokreta. Ionako svatko uvijek navlači na svoju stranu, pitaš komunjare oni najveće žrtve, pitaš srbe oni do 2.000.000 idu, pa to su takve debilane da nije normalno. I onda ih sve skupa odjebeš, i gledaš svoja posla, i cijeniš oplakuješ svoje kao što i trebaš bez gledanja dal će oni ikad išta sagledat realno, i pristupit tom problemu žrtava na razuman način.

Citiraj Prvotno napisano od Morro Vlachii Vidi poruku
    Inače povijest balkana, vrvi ovakvim humanistima tvog kalibra! Ajde me poštedi ddmagogije, i srceparajućih komunističko četničkih obmana. A sve na račun, dokazivanja kolektivne hrvatske krivnje. Mi za razliku od vas, ne odgajamo svoju djecu da mrze srbe bošnjake crnogorce itd. Ako netko nekoga mrzi, onda mrzi samostalno. A ne zato jer ga je netko tako odgojio, mene nitko nije trebao odgajat da mrzim srbe i bošnjake, to je moj vlastiti osjećaj s kojim se mnogi ne slažu i ja razumjem da ne mogu i neće svi osjećat ono što ja osjećam. Al to nije ni tema, tako da ne bih o tome. Samo ti govorim, da nas poštediš ovih svojih srceparajućih čuđenja nekakvim srbosijecima. Šta misliš šta ste vi radili tokom NDH, jel stvarno misliš da nigdje Srbi na teritoriju NezavisneDržaveHrvatske nisu ubijali i klali noževima hrvate bošnjake?? Jel trebam opet vadit i argumentirat vaše zločine, i s time ratovat protiv vas kako vi ratujete protiv nas Jasenovcem Jadovnom i da ne nabrajam dalje? Napuhali ste jedno jadovno do cifre 40.000!!!!! Ej, 40.000 žrtava,a cijela Lika ima toliko stanovnika, pa o čemu mi pričamo dalje s vama? Od kud toliki Srbi, i čemu to napuhavanje žrtava i brojeva stradanja? Jel možda zato da sebe opravdate, i svoja zvijerstva protiv hrvata?? Ja to jedino tako mogu protumačit, a vjeruj mi kad se krene pravdat zločine zločinima ne može se daleko dogurat, u civilizacijskom smislu. Možemo se mi mrzit, i mrzit ćemo se dok je svijeta i vijeka. Al nije normalno željet smrt nekome, samo zato jer je druge vjere i nacije. Ja sam strogo protiv toga, i relativiziranja bilo čijeg zločina. Al ovo napuhavanje i sotoniziranje ustaše, i ustaških zločina je stvarno morbidno. Ta propaganda koja traje već 67 godina je nevjerojatna, i nikako da se ugasi ne samo kod srpskih nacionalista već i ovih domaćih jugo fašista. Jer kako nazvat idiote, koji hrle u jasenovac svake godine, a sve one silne jame u koje su pobacani hrvati, prije svega civili i obična domobranska vojska za koju se zna da nije činila zločine nema se potrebu obilježit, a kamoli saznat tko su krivci tih zlodjela!

Maljevima su ubijali i partizani(antifašisti), i četnici(po novome isto antifašisti), prema tome ja stvarno ne vidim razlike između te tri vojske po načinu ubijanja. Već samo u razmjerima ubijanja, a mogu se složit da su po masovnosti zločina najviše napredovali partizani dakle pobjednici rata, u svojim odmazdama nisu imali kraja, al fino su se pobrinuli za bivše nam države da svi njihovi zločini ostanu tajna, i nekažnjeni! I sada, njihove strukture vladaju našim državama, i ne žele ni danas suočit se s istinom i činjenicom da su njihovi djedovi i očevi činili zvijerstva. Takvi morbidni likovi, meni će se zgražat nad jasenovcem i ustašama srbosijecima i maljevima, može jedino Bog i nitko više! A pogotovo ne, likovi koji i danas svijesno štite svoje drugare, a u isto vrijeme žučno podržavaju istraživanje zločina iz domovinskog rata. Kakva nakupina govana, to samo Balkan može okotit.

Primjer Mesić, Goldstein, Fumić, i ostali fanovi druga jednonogog i njegovih čistki i njegove diktature. Pavelićeva diktatura im nije valjala, al valjala im je od druga jednonogog i njegovo stvaranje kulta ličnosti im nije bilo mrsko. Sve je to jedno veliko i odvratno licemjerje, koje je uvijek dominiralo ovim prostorima. Ja za razliku od nekih, nisam licemjeran i ne volim se nabacivat blatom i pravit oličenjem morala!

Datum registracije
    Dec 2011
    Evo nešto o zločinima u Čapljini, iz pera samog svjedoka tih događaja, fra Tugomira Solde:

http://www.pobijeni.info/userfiles/K...jetski-rat.pdf

Iako je neupitno da se zločin zbio, što se tiče brojke, i jedni i drugi ne znaju točan broj.Je li otkrivena kakva masovna grobnica u okolici tog kraja?

stvarno nepoznate činjenice..evo ovo su tekstovi u duhu teme..
    Slava Ukrajini-Herojima slava

Zbog Eline i bokala vina
    zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
    da ja nisam dolazio džaba

Datum registracije
    Dec 2011
    Evo još znanstvenih radova na tu temu:

Posjet poslanika Međunarodnog odbora Crvenog križa logorima Jasenovac i Stara Gradiška u ljeto 1944.:

http://hrcak.srce.hr/index.php?show=...ak_jezik=48460

Iskapanja na prostoru koncentracijskog logora Stara Gradiška i procjene broja žrtava:

http://hrcak.srce.hr/index.php?show=...ak_jezik=75758

Iskapanja na prostoru koncentracijskog logora Stara Gradiška neposredno poslije završetka Drugog svjetskog rata i procjene broja žrtav:

http://hrcak.srce.hr/index.php?show=...ak_jezik=31503

Kretanje broja zatočenica ženskog dijela logora Stara Gradiška (svibanj – prosinac 1944.) – I. dio:

http://hrcak.srce.hr/index.php?show=...ak_jezik=93118

Kretanje broja zatočenica ženskog dijela logora Stara Gradiška(svibanj – prosinac 1944.) - II. dio:

http://hrcak.srce.hr/index.php?show=...k_jezik=115742

Podržavljenje imovine Židova u Osijeku u NDH:

http://hrcak.srce.hr/index.php?show=...ak_jezik=24489

Datum registracije
    Dec 2011
    Pročitao tko tekstove koje sam gore linkao?Mogla bi se razviti zanimljiva rasprava....

+ Odgovori na temu

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove