Široki npr ima preko 300 rođene djece ..to je sasvim solidno u odnosu na ostale općine Zapadne Hercegovine .
Široki npr ima preko 300 rođene djece ..to je sasvim solidno u odnosu na ostale općine Zapadne Hercegovine .
Slava Ukrajini-Herojima slava
Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba
Pa to ja stano govorim svima, natalitet je jedina stvar koja je bitna, Hrvatska odumire i to nije tajna, jedina svijetla točka u toj zemlji je Zadar
Pa u Karlovačkoj županiji na jednog rođenog dođe dvoje umrlih, Ličko Senjska je najgora
Brojke u velikim gradovima varaju jer se mladi često iseljavaju u okolna mjesta pa Solin ima 2,1 rođenih na jednog umrlog, Podstrana 3,45...
http://www.dzs.hr/Hrv_Eng/publicatio...01_01_2012.htm
U Splitko Dalmatinskoj osim Kaštela i Solina, jedino Imotski i Makarska rastu... Sela u blizini Imockog su se kako tako stabilizirala, Zmijavci čak rastu, ali ovo šta je malo dalje to će za 20 godina bit prazno, u Lovreću na jednog rođenog 3,5 umrlih
Posušje, Široki i taj kraj je od velike važnosti za Hrvatsku, i sreća da je tako... Mada, čim odseliš u veliki grad situacija se drastično mijenja, evo u mene recimo stričeva, ujaka i tetki sve skupa 13, a nitko od njih nema više od troje dice...
Šta se meni sviđa je to da se djeca iz tih naših krajeva dosta obrazuju... Moj faks je pun Imoćana i Hercegovaca, a od možda 150 profesora i asistenata na faksu 2 Imoćana... Ima da kroz 15-20 godina preuzmemo faks![]()
Razvij mi se trobojnice mila,
dosta si mi u potaji bila!
kako je Imotski lani stajao sa omjerom rođeni-umrli
Zbog Eline i bokala vina
Imocki je lani završijo u novinama, ima je 1,74 rođenih na jednog umrlog
Al zato je Zagvozd bio negativni rekorder, 2,9 rođenih na 100 umrlih![]()
Razvij mi se trobojnice mila,
dosta si mi u potaji bila!
Feal Široki Brijeg
![]()
Zbog Eline i bokala vina
http://www.nk-sirokibrijeg.com/index...mjesto-estitki
ŠIROKI BRIJEG – Ni 13. prvenstvena pobjeda Širokog Brijega u 14 dvoboja u Premier ligi BiH na Pecari protiv Sarajeva nije, na žalost, mogla proći bez omalovažavanja i „čestitanja“ na osebujan način, kako to godinama već, iz dana u dan, orkestrirano radi dio medija u Sarajevu i Bosni. I ne da to sve skupa nema ama baš nikakve veze sa sportom, nego nema ama baš nikakve veze s ljudskim dostojanstvom, civiliziranošću, kulturom, javnim ophođenjem…
A čast da ovoga tjedna bude „perjanica“ u tom groznom natjecanju „tko više od nas može mrziti Široki Brijeg“ (pritom, dakako, nije riječ samo o Nogometnom klubu Široki Brijeg, nego i hrvatskom narodu iz Širokog Brijega i cijele BiH) pripala je sarajevskom Radio Kalmanu i njegovom voditelju Vahidinu Alihodžiću koji je u ponedjeljak tako prostački u neviđenom izljevu mržnje i uz najniže strasti popljuvao „sve širokobriješko, sve hrvatsko“. Dotičnom gospodinu, držimo, ne samo da nije mjesto u sportu i medijima; s takvim arsenalom uvreda i govorom mržnje s njim bi se, kao i medijem za koji radi, morale pozabaviti i neke ustanove, institucije i organizacije. Možda da konačno čujemo i što o svemu misli Regulacijska agencija za komunikacije (RAK), nadležna za izdavanje dozvola i rad elektroničkih medija u BiH, a koja je, kažu neki, posebice osjetljiva na „govor mržnje“ (osim, izgleda, u slučajevima kada pojedine sarajevske radio postaje, televizije ili portali „pljuju“ po „onima dole“ u Hercegovini).
Do kada mržnja prema Širokom Brijegu umjesto čestitki za sportski uspjeh? Igrači, treneri i vodstvo FK Sarajevo, za razliku od zapjenjenih medijskih bukadžija, smogli su snage i sportski su čestitali našem klubu na još jednoj pobjedi izborenoj na zelenom terenu, zahvalivši i na izvanrednoj organizaciji susreta, kao i gostoprimstvu u kojem su uživali tijekom boravka u Širokom Brijegu.
A oni koji nemaju obraza, morala i sportskog viteštva to učiniti, nego razno-raznim skandiranjima i zločestim porukama o Vedranu Puljiću, o Lištici, o neizvlačenju živih glava ako se dođe u Sarajevo itd., pokušavaju izazvati izgrede i stvoriti atmosferu straha i užasa, a potom krivnju za sve svaliti na NK Široki Brijeg, Grad Široki Brijeg i hrvatski narod uopće, poručujemo – obiđite u širokom luku sportska borilišta! Jer, među sportašima i ljubitelja sporta nije vam mjesto! I svoje frustracije i zločestoće liječite na nekome drugome i negdje drugdje, a, eto, mali Široki Brijeg pustite na miru da uživa u velikim sportskim pobjedama i uspjesima o kojima mnogi mogu samo sanjati!
a svako vrijeme nosi sa sobom i svoje konce koji povezuju....
taj labirint je život..
Zvirnuo sam malo na klix i pročitao tamo puno upisa gdje se piše da Široki Brijeg treba sravniti sa zemljom i pobiti sve njegove stanovnike. Taj očiti govor najcrnje mržnje sasvim slobodno tamo stoji.
Zbog Eline i bokala vina
u prirodi nam je svima želja za komunikacijom... za snovima..
i oduvijek su ljudi pronalazili načine da budu povezani jedni s drugima,
taj labirint je život..
Zbog Eline i bokala vina
Tko ih šiša, ne mogu pera Hercegovcima odbiti. Zato ih i mrze.![]()
taj labirint je život..
taj labirint je život..
elem navijači širokog su bili prozvani kao nije red jer smo kršćani, na spomen Vedrana Puljića skandirati s -jaavi see.
naravno nije, ali sve to triba promatrati u drugačijem kontekstu, niti ima bilo kakvih emocija kad sarajlije tupe pravda za Vedrana, niti ima bilo kakvih emocija kad se na to tupljenje uzvraća s jaavi se
sad možemo probati moralizirati u beskraj, nepotribno na takav način.
taj labirint je život..
Mažoretkinje Široki postale pravi brend , bravo cure , maškare u Dubrovniku
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net...78&oe=573F1780
taj labirint je život..
Ništa me tako ne oduševljava nego tradicija mažoretkinja, ljepota, sklad nešto prelijepo, mladalački, veselo, a ipak tako svečano i dostojanstveno.
Nažalost grad u kojem živim nema svoje mažoretkinje, a koliko se sjećam prije par godina u okviru Sarajevske zime, kulturne manifestacije, koja se tradicionalno održava u mjesecu veljači, gošće su nam bile mažoretkinje, nisam siguran iz koeg grada ili gradova, ali dakako, iz Herceg Bosne,gdje se to očigledno njeguje, a koje su ostavile sjajan dojam na smrznutu publiku koja je tih dana po oštroj zimi pratila te neke nastupe na otvorenom, pa tako i mažoretkinje koje su ostavile neizbrisiv dojam na publiku koja ih je sa udivljenjem i uz tisuće bliceva promatrala..
Ples čini tijelo skladnim i gipkim
Inače mažoret ples je prihvaćen kod nas, muslimanke to ne plešu, a srpkinje imaju svoj savez u entitetu RS.Prošle godine je bilo govora kako će Europsko natjecanje pokušati organizirati u Sarajevu, ali bez uspjeha, aktualne vlasti nisu mogle osigurati prostor za defile
![]()
taj labirint je život..
Široki Brijeg: U jednom danu kršteno 10 beba
U subotu je u crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokog Brijegu kršteno čak deset beba.
Kršteno je pet djevojčica i pet dječaka, a zanimljivo je da svi imaju različita imena: Zvonimir, Maja, Matej, Nina, Mateo, Sara, Estera, Andrija, Ante i Sofija, piše portal SirokiBrijeg.info.
Bebe je krstio župnik fra Stipe Biško.
bit će treći
![]()
taj labirint je život..