• Sklon vrimenu svakom u nesklono vrime
  ne vraćaj se, imenjače, iz naše Priče
  bolje ti Oluja, u Sahari potop.
  Ne javljaj se nimoj gluhači što viče
  crvenoj krmači što ždere svoj okot.
  Sa zida Zidari brišu naše ime.

  Znaj, dok Šimić spava, izdaja ne spava
  izpod svake riči drima sklupčan Garac;
  ne daj im se, bolan, produži mi muku.
  Tvoj je strpljiv narod Isusov magarac
  priko kog se danas bisni konji tuku.
  Što skuplji glavari, jeftinija glava.

  Ne idi, Radiću, gűdi koja gúdī,
  ne odlazi, Petre, u Novigrad jurve
  ne daj nas, Stipane, Fatihu na pladnju.
  Mužkare su to, istospolci i kurve
  oštri berači što priespavaše sadnju.
  Za vas Sudac moli, al sudija sudi.

  Danas Gospin kip je krvlju proplakao
  mrtvi će nam opet ostati bez glave.
  Al sotonskoj svići doć će zora kraja:
  mi gorimo dok se prvi pivci jave
  i razprše kurve iz zemaljskog raja.
  Osuđeni na raj prođu kroz pakao.


  Ante Kraljević

 • Zadnji komentari

  Condor

  Ok ako je već ovo satira....ali konzumacija neoturskog jezika dopuštena na hr forumu u punom... Idi na posljednju poruku

  Pismo Želji

  Condor on 10-08-2020
  Patria

  odlično, ovo izgleda jako dobro, sad znamo zašto je koko izgubila izbore, tako je to kada ljubiš... Idi na posljednju poruku

  Kolindin skup u Ciboni

  Patria on 21-01-2020
 • Zadnji postovi na forumu

  franjevac

  Meni je najsmješnije i najtragičnije kada pričaju o svojoj ulozi u Prvom ratu gdje im je uloga u probijanju fronta bila kao i našim

  Navala srpskih komentatora

  franjevac Danas, 18:04 Idi na posljednju poruku
  Inkvizitor

  Ovdje je Aleksa nama dosađivao da se moramo odreći pravaške politike jer je to dobro za Srbe

  Istovremeno je veličao

  Navala srpskih komentatora

  Inkvizitor Danas, 17:56 Idi na posljednju poruku
  Inkvizitor

  Pipi mi je bio omiljeno piće. nezdravo ali omiljeno. Odkad je izišla ova reklama bojkotiram ga.

  Bojkotiram i Ožujsko nakon

  Bojkot raznih tvrtki koje guraju protuhrvatsku/ protukršćansku politiku?

  Inkvizitor Danas, 17:50 Idi na posljednju poruku
  franjevac

  Svi oni koji hvale vidović krišto da se momentalno baniraju jer šire ist.... ovaj govor mržnje koji uzrujavaju i ometaju našeg

  Stožer civilne zaštite foruma

  franjevac Danas, 17:17 Idi na posljednju poruku
  franjevac

  Nisam išao na srpske forume ali jesam na videe na youtubeu čije komentare također brišu a nisu bili uvredljivi nego samo logička

  Navala srpskih komentatora

  franjevac Danas, 17:14 Idi na posljednju poruku
 • Zadnje teme na forumu

  Inkvizitor

  Navala srpskih komentatora

  Začetnik teme: Inkvizitor

  Obično sami Srbi govore o nekakvoj hrvatskoj opterećenošću Srbima kao i to da je antisrpstvo jedina vezivna točka za Hrvate.

  Danas, 18:04 od franjevac Idi na posljednju poruku
  Grunf

  Živimo li u diktaturi (proletarijata)?

  Začetnik teme: Grunf

  Plenkovićeva vlast se proširila na sve sfere našeg života, ekonomiju, kulturu, obitelj. Čak je ušla i u Crkvu. O svemu tome

  Danas, 14:28 od crni bombarder Idi na posljednju poruku
  Grunf

  Stožer civilne zaštite foruma

  Začetnik teme: Grunf

  Proglašavam osnivanje stožera civilne zaštite foruma u svrhu borbe protiv korone. Svi forumaši čine stožer.

  Predložite logične

  Danas, 17:17 od franjevac Idi na posljednju poruku
  Grunf

  Preminuo Maradona

  Začetnik teme: Grunf

  Pogledam vijesti i odmah šok. Preminuo legendarni Diego Armando Maradona, nogometni mali zeleni...

  Danas, 14:38 od crni bombarder Idi na posljednju poruku
  Puntar2.0

  HDZ-odštete civilnim žrtvama rata ( i u tzv RSK)

  Začetnik teme: Puntar2.0

  HDZ pripremio odstete za civilne zrtve domovinskog rata.
  U prijevodu ovo znaci sada se krajna cetnicima nece samo placati mirovine za vrijeme

  22-11-2020, 19:40 od Puntar2.0 Idi na posljednju poruku
 • Kolumna - Mišo Relota: Nastavak mostarske priče o dobrim i lošim dečkima

  Grad Mostar ovih dana bio je u središtu pozornosti domaće i inozemne javnosti. Uz neopravdani bojkot bošnjačkih vijećnika i stranaka otvorena je nova zgrada Vijećnice, gdje će ubuduće „stolovati“ gradsko Poglavarstvo i gradonačelnik, održan je već tradicionalni Međunarodni mostarski Sajam gospodarstva, a španjolski kralj Juan Carlos i gradonačelnik Ljubo Bešlić otvorili su novoobnovljeni Španjolski trg.
  U sivilu informacija s ovih prostora dogodila su se tri lijepa događaja, tri lijepe vijesti odaslane su u svijet iako su se neki svojski potrudili ovih dana da to i ne bude tako.

  Posljednjih mjeseci, što smo već u par navrata i napisali, nakon odluke Ustavnog suda o Statutu Grada Mostara, bošnjački političari i predstavnici Islamske zajednice, potpomognuti političarima i medijima iz Sarajeva, te nevladinim udrugama koje propagiraju bošnjačke interese i „građansku državu“ BiH trudili su se i još uvijek se svim silama trude od grada Mostara napraviti „grad slučaj“.

  Cilj je vrlo jasan – podijeliti grad Mostar na dva dijela, mada su im svih ovih godina „usta bila puna“ jedinstvebog grada Mostara, a „zločesti dečki“ su jedino bili Hrvati, odnosno političke strukture Hrvata.

  Maske su ovih dana konačno pale kroz tzv. „Mostarsku inicijativu 2012. za ravnopravnost građana i naroda, koja okuplja predstavnike pet političkih parlamentarnih stranaka (SDA, SDP, SBiH, SBB i NSRZB)“. U toj rezoluciji bošnjačke stranke ističu kako, citiramo: ne prihvaćaju nikakvu mogućnost ostvarivanja u ratu neostvarenog cilja za proglašenje Mostara hrvatskim stolnim gradom, prosvjeduju protiv svih oblika isticanja religijskih simbola i kroatizacije javnih prostora, kao i neizbrisivim tragovima pogubne i krajnje desne ideologizacije u imenima mostarskih ulica“.

  Hrvatske političke stranke u Gradu Mostaru oštro su reagirale na ovaj „bošnjački pamflet“ te su istaknule sljedeće: Parlamentarne većine usvajaju rezolucije kako bi izrazile svoje stajalište o nekom pitanju i za razliku od zakona nemaju pravno obvezujuće obilježje. Ravnopravnost građana i konstitutivnih naroda BiH i Grada Mostara je ustavna kategorija, a pozivati se pri tom na volju i osjećaje “većine“ građana Mostara je nemjerljiva kategorija i obična politička floskula. Gospodo kreatori i potpisnici takozvane “Mostarske rezolucije 2012. “ ovom prigodom vam jasno i glasno poručujemo “uzalud vam trud svirači“.

  Takozvana Rezolucija svojim sadržajem i porukama koje šalje ni na koji način ne može učinkovito podići razinu svijesti o aktualnom pitanju Statuta Grada Mostara. Naprotiv ona na jedan perfidan i krajnje politikantski način ima za cilj zagušiti javni prostor u Mostaru i Hercegovini i onemogućiti provedbu odluke Ustavnoga suda BiH.

  Odluka je tu da se provede kroz institucije vlasti, a ne da se komentira na kružocima i sjedaljkama neformalnih skupina i pojedinaca koje i danas, dva desetljeća nakon prestanka postojanja bivše države i olovnih, režimskih vremena sanjaju članovi jedne nedodirljive kaste danas samo u drugom ruhu, koju je povijest već odavna izbrisala.

  Očigledno je gospodin Faruk Ćupina prepisao udio hrvatskog naroda u navedenoj Rezoluciji iz modela Vlade Federacije BiH, gdje nelegalni predstavnici hrvatskoga naroda glume legalne i legitimne. Na tragu jednonacionalne Rezolucije koja se pod krinkom frizirane multietničnosti pokušava kao kukavičije jaje podmetnuti građanima Mostara odgovor bi mogle biti slične rezolucije i inicijative. No, što bismo dobili za rezultat.

  Rašomon inicijativa i rezolucija koje ne rješavaju probleme u gradu, nego ih samo zamagljuju i usložnjavaju. Otkud pravo tim politikantima i kako sebi vole tepati Mostarcima po mjeri (kao da ostali građani nisu Mostarci) da jednom konstitutitvnom narodu zabrane isticanje svojih religijskih simbola, da se pod krinkom “većine“ i trgovanja osjećajima građana Mostara služe floskulama u obrani osobnih pozicija i da svoj dugogodišnji nerad i neispunjenje obećanog svaljuju na leđa drugoga i drugačijeg.

  Potpisnike rezolucije treba podsjetiti da se retorika straha, primitivizma, etiketiranja, predrasuda i čuvanja građana od sebe samih odavna već nalazi u ropotarnici povijesti.

  Sve navedeno nije u službi demokracije i vizije Mostara kao jednog modernog europskog grada u kojem se svi njegovi građani osjećaju ugodno i dobro žive.

  Mišo Relota http://hrsvijet.net/
  Komentara 1 Komentar
  1. ljuta trava avatar
   Jedini slučaj u BiH su bošnjaci kao i slučajni prolaznik i njegova nacistička politika .Sad im odjednom ne odgovara niti presuda Ustavnog suda , ma rođeni ,,demokrati,, ---