• Sklon vrimenu svakom u nesklono vrime
  ne vraćaj se, imenjače, iz naše Priče
  bolje ti Oluja, u Sahari potop.
  Ne javljaj se nimoj gluhači što viče
  crvenoj krmači što ždere svoj okot.
  Sa zida Zidari brišu naše ime.

  Znaj, dok Šimić spava, izdaja ne spava
  izpod svake riči drima sklupčan Garac;
  ne daj im se, bolan, produži mi muku.
  Tvoj je strpljiv narod Isusov magarac
  priko kog se danas bisni konji tuku.
  Što skuplji glavari, jeftinija glava.

  Ne idi, Radiću, gűdi koja gúdī,
  ne odlazi, Petre, u Novigrad jurve
  ne daj nas, Stipane, Fatihu na pladnju.
  Mužkare su to, istospolci i kurve
  oštri berači što priespavaše sadnju.
  Za vas Sudac moli, al sudija sudi.

  Danas Gospin kip je krvlju proplakao
  mrtvi će nam opet ostati bez glave.
  Al sotonskoj svići doć će zora kraja:
  mi gorimo dok se prvi pivci jave
  i razprše kurve iz zemaljskog raja.
  Osuđeni na raj prođu kroz pakao.


  Ante Kraljević

 • Zadnji komentari

  Bobani

  http://otporas.com/10-razloga-zasto-ne-glasovati-za-skoru-kaze-hrvatska-hercegovka-danijela-skegro/ Idi na posljednju poruku

  Za dom spremni

  Bobani on 11-09-2019
 • Zadnji postovi na forumu

  Aleksa  Najbolja kandidatkinja.

  Ususret predsjedničkim izborima 2019.

  Aleksa Danas, 02:03 Idi na posljednju poruku
  Patria

  znam da će mnoge uvrijedit, ali generalno gledano Hrvati su jako glupi. u školama se ništa ne može naučit, a kućni odgoj

  Dnevnik Dijane Budisavljević- Dara iz Jasenovca ( filmski ciklus Jasenovac)

  Patria Jučer, 21:24 Idi na posljednju poruku
  crni bombarder

  Hrvatske politicke strukture u BiH odavno se prave mutave, sve se svodi uglavnom na Coviceve "mislim da smo blize dogovoru, jednog od ovih dana,

  Vijesti iz BiH

  crni bombarder Jučer, 18:49 Idi na posljednju poruku
  Grunf

  I onda Srbi kažu da hrvatski film ne valja, a napunio Arenu...

  Dnevnik Dijane Budisavljević- Dara iz Jasenovca ( filmski ciklus Jasenovac)

  Grunf Jučer, 18:17 Idi na posljednju poruku
  Grunf

  Napustio nas je i Martin Sagner, legendarni Dudek. Počivao u miru legendo, Dudek je otišel, ali Dudeki su zauvijek ostali tu.

  https://youtu.be/Ke5IYUvhpxU

  Kutak za velikane koji su nas napustili

  Grunf Jučer, 18:02 Idi na posljednju poruku
 • Zadnje teme na forumu

  Inkvizitor

  Blok za Hrvatsku

  Začetnik teme: Inkvizitor

  Po medijima tako će se zvati nova stranka Zlatka Hasanbegovića nakon što je po meni, za nečiji račun htio u uništiti NHR.

  10-11-2019, 17:57 od crni bombarder Idi na posljednju poruku
  Puntar2.0

  Hrvatski mazohizam

  Začetnik teme: Puntar2.0


  Dnevna doza hrvatskog ludila.

  11-11-2019, 23:28 od Puntar2.0 Idi na posljednju poruku
  mirv

  Hrvati izumitelji i znanstvenici svjetskoga glasa

  Začetnik teme: mirv

  Povodom izgradnje Pelješkog mosta čiju konstrukciju je osmislio Faust Vrančić te hrvatskog doprinosa gradnji eksperimentalnog fuzijskog

  03-11-2019, 21:01 od mirv Idi na posljednju poruku
  Inkvizitor

  Kad nas kolju ko ovce

  Začetnik teme: Inkvizitor

  Jučer u Petrinji dvojica mladića izbodeni noževima pri večernjem izlasku. Dobili teške ozljede. Jedan od njih pripadnik hrvatske

  03-11-2019, 15:40 od skater Idi na posljednju poruku
  Yaya

  Vjeronauk u školama

  Začetnik teme: Yaya

  Neki sam dan naišla na jedan članak koji je opet podigao lavinu reakcija i raspravu o ovom pitanju. Naime, kako su Dani kruha i kako tu manifestaciju

  17-10-2019, 20:33 od Grunf Idi na posljednju poruku
 • Kolumna - Mišo Relota: Nastavak mostarske priče o dobrim i lošim dečkima

  Grad Mostar ovih dana bio je u središtu pozornosti domaće i inozemne javnosti. Uz neopravdani bojkot bošnjačkih vijećnika i stranaka otvorena je nova zgrada Vijećnice, gdje će ubuduće „stolovati“ gradsko Poglavarstvo i gradonačelnik, održan je već tradicionalni Međunarodni mostarski Sajam gospodarstva, a španjolski kralj Juan Carlos i gradonačelnik Ljubo Bešlić otvorili su novoobnovljeni Španjolski trg.
  U sivilu informacija s ovih prostora dogodila su se tri lijepa događaja, tri lijepe vijesti odaslane su u svijet iako su se neki svojski potrudili ovih dana da to i ne bude tako.

  Posljednjih mjeseci, što smo već u par navrata i napisali, nakon odluke Ustavnog suda o Statutu Grada Mostara, bošnjački političari i predstavnici Islamske zajednice, potpomognuti političarima i medijima iz Sarajeva, te nevladinim udrugama koje propagiraju bošnjačke interese i „građansku državu“ BiH trudili su se i još uvijek se svim silama trude od grada Mostara napraviti „grad slučaj“.

  Cilj je vrlo jasan – podijeliti grad Mostar na dva dijela, mada su im svih ovih godina „usta bila puna“ jedinstvebog grada Mostara, a „zločesti dečki“ su jedino bili Hrvati, odnosno političke strukture Hrvata.

  Maske su ovih dana konačno pale kroz tzv. „Mostarsku inicijativu 2012. za ravnopravnost građana i naroda, koja okuplja predstavnike pet političkih parlamentarnih stranaka (SDA, SDP, SBiH, SBB i NSRZB)“. U toj rezoluciji bošnjačke stranke ističu kako, citiramo: ne prihvaćaju nikakvu mogućnost ostvarivanja u ratu neostvarenog cilja za proglašenje Mostara hrvatskim stolnim gradom, prosvjeduju protiv svih oblika isticanja religijskih simbola i kroatizacije javnih prostora, kao i neizbrisivim tragovima pogubne i krajnje desne ideologizacije u imenima mostarskih ulica“.

  Hrvatske političke stranke u Gradu Mostaru oštro su reagirale na ovaj „bošnjački pamflet“ te su istaknule sljedeće: Parlamentarne većine usvajaju rezolucije kako bi izrazile svoje stajalište o nekom pitanju i za razliku od zakona nemaju pravno obvezujuće obilježje. Ravnopravnost građana i konstitutivnih naroda BiH i Grada Mostara je ustavna kategorija, a pozivati se pri tom na volju i osjećaje “većine“ građana Mostara je nemjerljiva kategorija i obična politička floskula. Gospodo kreatori i potpisnici takozvane “Mostarske rezolucije 2012. “ ovom prigodom vam jasno i glasno poručujemo “uzalud vam trud svirači“.

  Takozvana Rezolucija svojim sadržajem i porukama koje šalje ni na koji način ne može učinkovito podići razinu svijesti o aktualnom pitanju Statuta Grada Mostara. Naprotiv ona na jedan perfidan i krajnje politikantski način ima za cilj zagušiti javni prostor u Mostaru i Hercegovini i onemogućiti provedbu odluke Ustavnoga suda BiH.

  Odluka je tu da se provede kroz institucije vlasti, a ne da se komentira na kružocima i sjedaljkama neformalnih skupina i pojedinaca koje i danas, dva desetljeća nakon prestanka postojanja bivše države i olovnih, režimskih vremena sanjaju članovi jedne nedodirljive kaste danas samo u drugom ruhu, koju je povijest već odavna izbrisala.

  Očigledno je gospodin Faruk Ćupina prepisao udio hrvatskog naroda u navedenoj Rezoluciji iz modela Vlade Federacije BiH, gdje nelegalni predstavnici hrvatskoga naroda glume legalne i legitimne. Na tragu jednonacionalne Rezolucije koja se pod krinkom frizirane multietničnosti pokušava kao kukavičije jaje podmetnuti građanima Mostara odgovor bi mogle biti slične rezolucije i inicijative. No, što bismo dobili za rezultat.

  Rašomon inicijativa i rezolucija koje ne rješavaju probleme u gradu, nego ih samo zamagljuju i usložnjavaju. Otkud pravo tim politikantima i kako sebi vole tepati Mostarcima po mjeri (kao da ostali građani nisu Mostarci) da jednom konstitutitvnom narodu zabrane isticanje svojih religijskih simbola, da se pod krinkom “većine“ i trgovanja osjećajima građana Mostara služe floskulama u obrani osobnih pozicija i da svoj dugogodišnji nerad i neispunjenje obećanog svaljuju na leđa drugoga i drugačijeg.

  Potpisnike rezolucije treba podsjetiti da se retorika straha, primitivizma, etiketiranja, predrasuda i čuvanja građana od sebe samih odavna već nalazi u ropotarnici povijesti.

  Sve navedeno nije u službi demokracije i vizije Mostara kao jednog modernog europskog grada u kojem se svi njegovi građani osjećaju ugodno i dobro žive.

  Mišo Relota http://hrsvijet.net/
  Komentara 1 Komentar
  1. ljuta trava avatar
   Jedini slučaj u BiH su bošnjaci kao i slučajni prolaznik i njegova nacistička politika .Sad im odjednom ne odgovara niti presuda Ustavnog suda , ma rođeni ,,demokrati,, ---