• Sklon vrimenu svakom u nesklono vrime
  ne vraćaj se, imenjače, iz naše Priče
  bolje ti Oluja, u Sahari potop.
  Ne javljaj se nimoj gluhači što viče
  crvenoj krmači što ždere svoj okot.
  Sa zida Zidari brišu naše ime.

  Znaj, dok Šimić spava, izdaja ne spava
  izpod svake riči drima sklupčan Garac;
  ne daj im se, bolan, produži mi muku.
  Tvoj je strpljiv narod Isusov magarac
  priko kog se danas bisni konji tuku.
  Što skuplji glavari, jeftinija glava.

  Ne idi, Radiću, gűdi koja gúdī,
  ne odlazi, Petre, u Novigrad jurve
  ne daj nas, Stipane, Fatihu na pladnju.
  Mužkare su to, istospolci i kurve
  oštri berači što priespavaše sadnju.
  Za vas Sudac moli, al sudija sudi.

  Danas Gospin kip je krvlju proplakao
  mrtvi će nam opet ostati bez glave.
  Al sotonskoj svići doć će zora kraja:
  mi gorimo dok se prvi pivci jave
  i razprše kurve iz zemaljskog raja.
  Osuđeni na raj prođu kroz pakao.


  Ante Kraljević

 • Zadnji komentari

  Condor

  Ok ako je već ovo satira....ali konzumacija neoturskog jezika dopuštena na hr forumu u punom... Idi na posljednju poruku

  Pismo Želji

  Condor on 10-08-2020
  Patria

  odlično, ovo izgleda jako dobro, sad znamo zašto je koko izgubila izbore, tako je to kada ljubiš... Idi na posljednju poruku

  Kolindin skup u Ciboni

  Patria on 21-01-2020
 • Zadnji postovi na forumu

  goran2hr

  Dronovi djeluju na visinama od 3000 - 8000 m. Van dometa bilo čega što imamo, pod uvjetom da bi ih uopće imali čime detektirati. Armenski

  Hrvatska kopnena vojska

  goran2hr Danas, 17:06 Idi na posljednju poruku
  Picaferaj

  ne bi ulazia u šta Nino valjda zna il' ne zna. Jer bi se to moglo proširit i na mogunost da Nino ne govori (sve) što valjda zna. Ja znam da ovaj covid19

  Nino Raspudić

  Picaferaj Danas, 15:37 Idi na posljednju poruku
  Inkvizitor

  Pa ja ne pitam jel corona zarazna nego gripa. Ajd dobro da ne zatrpavamo Ninin topic.

  Nino Raspudić

  Inkvizitor Danas, 15:32 Idi na posljednju poruku
  franjevac


  Inkvi pogledaj ako nisi ovo gostovanje

  Nino Raspudić

  franjevac Danas, 15:30 Idi na posljednju poruku
  franjevac

  I isto tako opasna kao gripa. Mada ta tzv. korona je i dalje mutna jer se dijagnozira s pcr testovima koji za to nisu namjenjeni

  Nino Raspudić

  franjevac Danas, 15:29 Idi na posljednju poruku
 • Zadnje teme na forumu

  Inkvizitor

  Navala srpskih komentatora

  Začetnik teme: Inkvizitor

  Obično sami Srbi govore o nekakvoj hrvatskoj opterećenošću Srbima kao i to da je antisrpstvo jedina vezivna točka za Hrvate.

  29-11-2020, 16:32 od Grunf Idi na posljednju poruku
  Grunf

  Živimo li u diktaturi (proletarijata)?

  Začetnik teme: Grunf

  Plenkovićeva vlast se proširila na sve sfere našeg života, ekonomiju, kulturu, obitelj. Čak je ušla i u Crkvu. O svemu tome

  30-11-2020, 10:41 od Grunf Idi na posljednju poruku
  Grunf

  Stožer civilne zaštite foruma

  Začetnik teme: Grunf

  Proglašavam osnivanje stožera civilne zaštite foruma u svrhu borbe protiv korone. Svi forumaši čine stožer.

  Predložite logične

  27-11-2020, 17:17 od franjevac Idi na posljednju poruku
  Grunf

  Preminuo Maradona

  Začetnik teme: Grunf

  Pogledam vijesti i odmah šok. Preminuo legendarni Diego Armando Maradona, nogometni mali zeleni...

  Danas, 00:47 od juanpablom Idi na posljednju poruku
  Puntar2.0

  HDZ-odštete civilnim žrtvama rata ( i u tzv RSK)

  Začetnik teme: Puntar2.0

  HDZ pripremio odstete za civilne zrtve domovinskog rata.
  U prijevodu ovo znaci sada se krajna cetnicima nece samo placati mirovine za vrijeme

  22-11-2020, 19:40 od Puntar2.0 Idi na posljednju poruku
 • Postizborno Kregarikanje

  Profesor na Pravnom fakultetu u Zagrebu i jedna od omiljenijih pojava na lijevoj strani političke scene, Josip Kregar, borac protiv korupcije koji nije itkrio niti jednu korupcijsku aferu a koji je i sam davao povoda sumnji da prakticira ono protiv čega se formalno bori, još jednom je pokazao da mu gafovi jednako dobro idu kao što mu ne ide poznavanje materije fakulteta na kojemu je profesor.
  Među studentima poznat i kao "Kregi" ovaj put je na središnjoj informativnoj emisiji uzeo na zub Vladimira Gredelja prigovorivši mu da je i nakon što je otkazao punomoć HDZ-u nastavio sa zastupanjem te stranke.

  Umjesto samog osvrta na taj neviđeni gaf citirat ćemo otvoreno pismo što ga je uputio Vladimir Gredelj u cijelosti;

  "Poštovani,

  Nakon što sam hrvatske građane obavijestio o otkazu punomoći HDZ-u , u javnosti , poglavito medijima počela su sasvim razumljiva nagađanja o razlozima , za ovu moju «iznenadnu» odluku, što je rezultiralo bezbrojnim pozivima novinara , na koje sam se , u interesu stranke , sukladno Kodeksu odvjetničke etike, oglušio. Naime , razlozi otkaza punomoći spadaju u intimu odnosa stranka – odvjetnik , koju je odvjetnik dužan čuvati, baš kao svećenik sadržaj ispovjedi. Međutim, nakon javnog nastupa jednog profesora, čije ime iz poštovanja prema instituciji kojoj pripada, neću imenovati, moja je obveza sukladno čl. 20. Kodeksa odvjetničke etike reagirati:

  Čl. 20.Kodeksa: «Odvjetnik o kojemu se u sredstvima javnog priopćavanja piše ili govori na način koji je protivan odredbama Zakona o odvjetništvu, Statuta ili Kodeksa odvjetničke etike i time nanosi šteta ugledu odvjetništva, dužan je reagirati tako da se na prikladan način javno ogradi od takvog izvješćivanja. Naime, predmetni profesor sociologije, zlorabeći ugled akademske zajednice kojoj pripada , uzurpiravši ovlasti HOK-a , organizirao je «TV suđenje», u kojem je sebi namijenio ulogu kadije koji tuži i sudi , bez da čuje što bi okrivljeni (ja) imao za reći, u nekoliko minuta proveo postupak te me proglasio krivim , donio presudu , i pred milijunskim TV auditorijem objavio , da sam time što sam nakon otkaza punomoći nastavio zastupati stranku :

  1. ugrozio povjerenje između klijenta i odvjetnika, te samu svrhu punomoći,

  2. da sam počinio politički problematičnu grešku ,

  3. … da sam očito pogrešan izbor odvjetnika …

  Vjerujem da stručnoj , pa čak niti općoj javnosti ne treba šire eksplicirati razloge za ocjenu da se radi o jednom od najgrubljih zloporaba slobode izražavanja , sa ciljem prikazati odvjetnika kao osobu koja ne poznaje elementarne pravne i etičke standarde profesije kojom se bavi , dakle omalovažiti ga , a time i odvjetništvo u cjelini, te stranku kojoj se imputira da nije u stanju čak niti izabrati odvjetnika. Zbog svega iznijetog i na koncu , radi potpunog i pravilnog informiranja javnosti , zaštite odvjetništva u cjelini, digniteta stranke , i mog osobnog , uzimam si slobodu, one koji znaju podsjetiti, a one koji ne znaju, uključujući i predmetnog profesora, koji je demonstrirao elementarno nepoznavanje pravnih instituta , podučiti da odvjetnika , čak tri propisa ( čl. Zakona o kaznenom postupku, čl.10.st.2. Zakona o odvjetništvu, i čl. 50. Kodeksa odvjetničke etike), obvezuju da stranku zastupa i nakon otkaza punomoći. Njegova obveza je još veća ako to i stranka izrijekom zahtjeva! Radi li se tek o kardinalnom neznanju sveučilišnog profesora, ću ili o još nečemu puno gorem teško je naslutiti! Neka Vam Bog oprosti profesore jer ja već jesam!"


  pri tome ćemo, radi želje za što boljim pojašnjenjem pravne regulacije spomenutog slučaja naglasiti slijedeći dio otvorenog pisma.

  Zbog svega iznijetog i na koncu , radi potpunog i pravilnog informiranja javnosti , zaštite odvjetništva u cjelini, digniteta stranke , i mog osobnog , uzimam si slobodu, one koji znaju podsjetiti, a one koji ne znaju, uključujući i predmetnog profesora, koji je demonstrirao elementarno nepoznavanje pravnih instituta , podučiti da odvjetnika , čak tri propisa ( čl. Zakona o kaznenom postupku, čl.10.st.2. Zakona o odvjetništvu, i čl. 50. Kodeksa odvjetničke etike), obvezuju da stranku zastupa i nakon otkaza punomoći. Njegova obveza je još veća ako to i stranka izrijekom zahtjeva! Radi li se tek o kardinalnom neznanju sveučilišnog profesora, ću ili o još nečemu puno gorem teško je naslutiti!

  Svaki komentar je suvišan a ostaje jedino upitati se kakvim se to ljudima i biračima "Kregi" obraća budući je doista ponižavajuće, prvenstveno za njegove simpatizere, da ovakvim jeftinim floskulama "Kregi" pokušava nastaviti zarađivati bodove kod svog simpatizerskog tijela.
  Očito i sam "Kregi" nema prevelikog poštovanja prema svom biračkom tijelu budući smatra da su dovoljno plitki da slušaju svaku njegovu riječ, u ovom slučaju notornu glupost.
  Mi tek pozivamo "Kregija" da idući put, kad odluči pametovati o nekoj pravnoj problematici ipak priupita nekog od svojih kolega. Ukoliko se ne želi i dalje sramotiti.


  Mirko Pivčević i HRHB. info