• Sklon vrimenu svakom u nesklono vrime
  ne vraćaj se, imenjače, iz naše Priče
  bolje ti Oluja, u Sahari potop.
  Ne javljaj se nimoj gluhači što viče
  crvenoj krmači što ždere svoj okot.
  Sa zida Zidari brišu naše ime.

  Znaj, dok Šimić spava, izdaja ne spava
  izpod svake riči drima sklupčan Garac;
  ne daj im se, bolan, produži mi muku.
  Tvoj je strpljiv narod Isusov magarac
  priko kog se danas bisni konji tuku.
  Što skuplji glavari, jeftinija glava.

  Ne idi, Radiću, gűdi koja gúdī,
  ne odlazi, Petre, u Novigrad jurve
  ne daj nas, Stipane, Fatihu na pladnju.
  Mužkare su to, istospolci i kurve
  oštri berači što priespavaše sadnju.
  Za vas Sudac moli, al sudija sudi.

  Danas Gospin kip je krvlju proplakao
  mrtvi će nam opet ostati bez glave.
  Al sotonskoj svići doć će zora kraja:
  mi gorimo dok se prvi pivci jave
  i razprše kurve iz zemaljskog raja.
  Osuđeni na raj prođu kroz pakao.


  Ante Kraljević

 • Zadnji komentari

  Bobani

  http://otporas.com/10-razloga-zasto-ne-glasovati-za-skoru-kaze-hrvatska-hercegovka-danijela-skegro/ Idi na posljednju poruku

  Za dom spremni

  Bobani on 11-09-2019
 • Zadnji postovi na forumu

  Dobor Kula

  To je bilo onih dana kada smo mi drzali samo silos. Naskina kafana i novi put je bio vas, tek od sljivika su bili tarevljani.

  Bosanska posavina 1992. rat, poraz, izdaja....

  Dobor Kula Jučer, 23:50 Idi na posljednju poruku
  Cid-xp

  Jučer je Genero dobro rekao kako je "Škoro na početku kampanje glumio Tuđmana, a danas Mesića" Doduše nedostaje

  Ususret predsjedničkim izborima 2019.

  Cid-xp Jučer, 23:49 Idi na posljednju poruku
  Gelsey Azalea

  Da li sam ja jedina koja misli da je Škoro dosegao svoj maksimum od 19% i da može od sada samo padati a Kolakušić rasti? Uostalom

  Ususret predsjedničkim izborima 2019.

  Gelsey Azalea Jučer, 21:29 Idi na posljednju poruku
  Gelsey Azalea

  Sorry za sve vas koji još uvijek stojite iza Zlatka ali tip je politički mrtvac. Cirkus koji je proizveo u NHR-u i očito za nečiji

  Blok za Hrvatsku

  Gelsey Azalea Jučer, 21:27 Idi na posljednju poruku
  Grunf

  Amandman Bloka za Hrvatsku o ukidanju tzv. Dana antifašističke borbe i protiv uvođenja sovjetskog Dana pobjede poduprijeli Glasnović

  Blok za Hrvatsku

  Grunf Jučer, 19:45 Idi na posljednju poruku
 • Zadnje teme na forumu

  Inkvizitor

  Blok za Hrvatsku

  Začetnik teme: Inkvizitor

  Po medijima tako će se zvati nova stranka Zlatka Hasanbegovića nakon što je po meni, za nečiji račun htio u uništiti NHR.

  Jučer, 21:27 od Gelsey Azalea Idi na posljednju poruku
  Puntar2.0

  Hrvatski mazohizam

  Začetnik teme: Puntar2.0


  Dnevna doza hrvatskog ludila.

  11-11-2019, 23:28 od Puntar2.0 Idi na posljednju poruku
  mirv

  Hrvati izumitelji i znanstvenici svjetskoga glasa

  Začetnik teme: mirv

  Povodom izgradnje Pelješkog mosta čiju konstrukciju je osmislio Faust Vrančić te hrvatskog doprinosa gradnji eksperimentalnog fuzijskog

  03-11-2019, 21:01 od mirv Idi na posljednju poruku
  Inkvizitor

  Kad nas kolju ko ovce

  Začetnik teme: Inkvizitor

  Jučer u Petrinji dvojica mladića izbodeni noževima pri večernjem izlasku. Dobili teške ozljede. Jedan od njih pripadnik hrvatske

  03-11-2019, 15:40 od skater Idi na posljednju poruku
  Yaya

  Vjeronauk u školama

  Začetnik teme: Yaya

  Neki sam dan naišla na jedan članak koji je opet podigao lavinu reakcija i raspravu o ovom pitanju. Naime, kako su Dani kruha i kako tu manifestaciju

  17-10-2019, 20:33 od Grunf Idi na posljednju poruku
 • Postizborno Kregarikanje

  Profesor na Pravnom fakultetu u Zagrebu i jedna od omiljenijih pojava na lijevoj strani političke scene, Josip Kregar, borac protiv korupcije koji nije itkrio niti jednu korupcijsku aferu a koji je i sam davao povoda sumnji da prakticira ono protiv čega se formalno bori, još jednom je pokazao da mu gafovi jednako dobro idu kao što mu ne ide poznavanje materije fakulteta na kojemu je profesor.
  Među studentima poznat i kao "Kregi" ovaj put je na središnjoj informativnoj emisiji uzeo na zub Vladimira Gredelja prigovorivši mu da je i nakon što je otkazao punomoć HDZ-u nastavio sa zastupanjem te stranke.

  Umjesto samog osvrta na taj neviđeni gaf citirat ćemo otvoreno pismo što ga je uputio Vladimir Gredelj u cijelosti;

  "Poštovani,

  Nakon što sam hrvatske građane obavijestio o otkazu punomoći HDZ-u , u javnosti , poglavito medijima počela su sasvim razumljiva nagađanja o razlozima , za ovu moju «iznenadnu» odluku, što je rezultiralo bezbrojnim pozivima novinara , na koje sam se , u interesu stranke , sukladno Kodeksu odvjetničke etike, oglušio. Naime , razlozi otkaza punomoći spadaju u intimu odnosa stranka – odvjetnik , koju je odvjetnik dužan čuvati, baš kao svećenik sadržaj ispovjedi. Međutim, nakon javnog nastupa jednog profesora, čije ime iz poštovanja prema instituciji kojoj pripada, neću imenovati, moja je obveza sukladno čl. 20. Kodeksa odvjetničke etike reagirati:

  Čl. 20.Kodeksa: «Odvjetnik o kojemu se u sredstvima javnog priopćavanja piše ili govori na način koji je protivan odredbama Zakona o odvjetništvu, Statuta ili Kodeksa odvjetničke etike i time nanosi šteta ugledu odvjetništva, dužan je reagirati tako da se na prikladan način javno ogradi od takvog izvješćivanja. Naime, predmetni profesor sociologije, zlorabeći ugled akademske zajednice kojoj pripada , uzurpiravši ovlasti HOK-a , organizirao je «TV suđenje», u kojem je sebi namijenio ulogu kadije koji tuži i sudi , bez da čuje što bi okrivljeni (ja) imao za reći, u nekoliko minuta proveo postupak te me proglasio krivim , donio presudu , i pred milijunskim TV auditorijem objavio , da sam time što sam nakon otkaza punomoći nastavio zastupati stranku :

  1. ugrozio povjerenje između klijenta i odvjetnika, te samu svrhu punomoći,

  2. da sam počinio politički problematičnu grešku ,

  3. … da sam očito pogrešan izbor odvjetnika …

  Vjerujem da stručnoj , pa čak niti općoj javnosti ne treba šire eksplicirati razloge za ocjenu da se radi o jednom od najgrubljih zloporaba slobode izražavanja , sa ciljem prikazati odvjetnika kao osobu koja ne poznaje elementarne pravne i etičke standarde profesije kojom se bavi , dakle omalovažiti ga , a time i odvjetništvo u cjelini, te stranku kojoj se imputira da nije u stanju čak niti izabrati odvjetnika. Zbog svega iznijetog i na koncu , radi potpunog i pravilnog informiranja javnosti , zaštite odvjetništva u cjelini, digniteta stranke , i mog osobnog , uzimam si slobodu, one koji znaju podsjetiti, a one koji ne znaju, uključujući i predmetnog profesora, koji je demonstrirao elementarno nepoznavanje pravnih instituta , podučiti da odvjetnika , čak tri propisa ( čl. Zakona o kaznenom postupku, čl.10.st.2. Zakona o odvjetništvu, i čl. 50. Kodeksa odvjetničke etike), obvezuju da stranku zastupa i nakon otkaza punomoći. Njegova obveza je još veća ako to i stranka izrijekom zahtjeva! Radi li se tek o kardinalnom neznanju sveučilišnog profesora, ću ili o još nečemu puno gorem teško je naslutiti! Neka Vam Bog oprosti profesore jer ja već jesam!"


  pri tome ćemo, radi želje za što boljim pojašnjenjem pravne regulacije spomenutog slučaja naglasiti slijedeći dio otvorenog pisma.

  Zbog svega iznijetog i na koncu , radi potpunog i pravilnog informiranja javnosti , zaštite odvjetništva u cjelini, digniteta stranke , i mog osobnog , uzimam si slobodu, one koji znaju podsjetiti, a one koji ne znaju, uključujući i predmetnog profesora, koji je demonstrirao elementarno nepoznavanje pravnih instituta , podučiti da odvjetnika , čak tri propisa ( čl. Zakona o kaznenom postupku, čl.10.st.2. Zakona o odvjetništvu, i čl. 50. Kodeksa odvjetničke etike), obvezuju da stranku zastupa i nakon otkaza punomoći. Njegova obveza je još veća ako to i stranka izrijekom zahtjeva! Radi li se tek o kardinalnom neznanju sveučilišnog profesora, ću ili o još nečemu puno gorem teško je naslutiti!

  Svaki komentar je suvišan a ostaje jedino upitati se kakvim se to ljudima i biračima "Kregi" obraća budući je doista ponižavajuće, prvenstveno za njegove simpatizere, da ovakvim jeftinim floskulama "Kregi" pokušava nastaviti zarađivati bodove kod svog simpatizerskog tijela.
  Očito i sam "Kregi" nema prevelikog poštovanja prema svom biračkom tijelu budući smatra da su dovoljno plitki da slušaju svaku njegovu riječ, u ovom slučaju notornu glupost.
  Mi tek pozivamo "Kregija" da idući put, kad odluči pametovati o nekoj pravnoj problematici ipak priupita nekog od svojih kolega. Ukoliko se ne želi i dalje sramotiti.


  Mirko Pivčević i HRHB. info