• Sklon vrimenu svakom u nesklono vrime
  ne vraćaj se, imenjače, iz naše Priče
  bolje ti Oluja, u Sahari potop.
  Ne javljaj se nimoj gluhači što viče
  crvenoj krmači što ždere svoj okot.
  Sa zida Zidari brišu naše ime.

  Znaj, dok Šimić spava, izdaja ne spava
  izpod svake riči drima sklupčan Garac;
  ne daj im se, bolan, produži mi muku.
  Tvoj je strpljiv narod Isusov magarac
  priko kog se danas bisni konji tuku.
  Što skuplji glavari, jeftinija glava.

  Ne idi, Radiću, gűdi koja gúdī,
  ne odlazi, Petre, u Novigrad jurve
  ne daj nas, Stipane, Fatihu na pladnju.
  Mužkare su to, istospolci i kurve
  oštri berači što priespavaše sadnju.
  Za vas Sudac moli, al sudija sudi.

  Danas Gospin kip je krvlju proplakao
  mrtvi će nam opet ostati bez glave.
  Al sotonskoj svići doć će zora kraja:
  mi gorimo dok se prvi pivci jave
  i razprše kurve iz zemaljskog raja.
  Osuđeni na raj prođu kroz pakao.


  Ante Kraljević

 • Zadnji komentari

  Patria

  odlično, ovo izgleda jako dobro, sad znamo zašto je koko izgubila izbore, tako je to kada ljubiš... Idi na posljednju poruku

  Kolindin skup u Ciboni

  Patria on 21-01-2020
  Sarafina

  Pogreška u startu. Sellam Želji iz Praga! I Ne možeš pozdravljati "Sa Allahimanet". Nego to ti dođe... Idi na posljednju poruku

  Pismo Želji

  Sarafina on 20-11-2019
  kiler

  Jooooooooooj,nisam imao vremena ovih dana,a mogao sam i ja ovakav jedan tekst turiti...:cry
  Bio bi... Idi na posljednju poruku

  Pismo Želji

  kiler on 19-11-2019
  Bobani

  http://otporas.com/10-razloga-zasto-ne-glasovati-za-skoru-kaze-hrvatska-hercegovka-danijela-skegro/ Idi na posljednju poruku

  Za dom spremni

  Bobani on 11-09-2019
 • Zadnji postovi na forumu

  šanta85

  Ajde sta se oni iz Domovinskog sramote,matematika je jasna,oni HDZ-u ne trebaju.

  Parlamentarni izbori 2020-te

  šanta85 Danas, 22:59 Idi na posljednju poruku
  šanta85

  Meni bi bilo lakse da je Peovicka i Mile Kekin dobili,nego ovo

  Parlamentarni izbori 2020-te

  šanta85 Danas, 22:58 Idi na posljednju poruku
  Grunf

  Ruža drito u glavu na Novoj Tv. Uvjet za ulazak u vladu da Srbi nisu u njoj tj. srpska manjina. Bago se smeo nakon toga.

  Parlamentarni izbori 2020-te

  Grunf Danas, 22:57 Idi na posljednju poruku
  franjevac

  ne razumijem mojmiru jer hdz da ima 59 oni ne bi išli sa pokretom nego bi partnere tražili negdje drugdje
  pa plenkijevom hdzusvjetonazorski

  Parlamentarni izbori 2020-te

  franjevac Danas, 22:57 Idi na posljednju poruku
  crni bombarder

  To je vecerasnja jugolevicarska mantra, samo da se nista ne promijeni.

  Oni nikada javno nece priznati, ali njima je Plenkovic kao i Sanader,

  Parlamentarni izbori 2020-te

  crni bombarder Danas, 22:56 Idi na posljednju poruku
 • Zadnje teme na forumu

  Inkvizitor

  Tko bi bili najbolji predstavnici dijaspore.

  Začetnik teme: Inkvizitor

  Naravno iluzija je da bi to moglo proći bez HDZ ovaca. Listu im nosi bezlična Zdravka Bušić.
  Ali kad bi moglo bez njih.

  03-07-2020, 18:28 od Puntar2.0 Idi na posljednju poruku
  Inkvizitor

  Da se ne baci...

  Začetnik teme: Inkvizitor

  Ne brinite se, nije nova tema, ovdje ću prenositi svoje stare kolumne da ih imam na jednom mjestu

  19-06-2020, 21:30 od Inkvizitor Idi na posljednju poruku
  Grunf

  20 godina detuđmanizatorske politike i njene posljedice na stanje BH Hrvata

  Začetnik teme: Grunf

  Jesu podaci od bošnjačkog zavoda gdje pumpaju svoje brojke rođenih i smanjuju naše, ali opet, podaci po broju krštenih ne pokazuju puno drugačije

  08-06-2020, 14:26 od imperator Idi na posljednju poruku
  Grunf

  Sretan Dan Državnosti

  Začetnik teme: Grunf

  Opet po starom tuđmanovskom nadnevku.

  Kolko se sjećam, vraćanje je predložio Hasanbegović.

  31-05-2020, 22:07 od kiler Idi na posljednju poruku
  Inkvizitor

  Događanja u Vukovaru i okolini

  Začetnik teme: Inkvizitor

  Radni naslov teme bi mogao i biti. Je li nekadašnji okupirani teritorij u Ist. Slavoniji defacto i deiure dio Hrvatske?

  Ali bi bio malo

  02-07-2020, 08:59 od Inkvizitor Idi na posljednju poruku
 • Vesna Pusić - sigurnosni propust u Ministarstvu vanjskih poslova

  U Ministarstvu vanjskih poslova bilo koje države prije zaposlenja morate proći sigurnosne provjere. Da biste dobili dozvolu za uvid u povjerljive dokumente i državne tajne, morate biti besprijekorne prošlosti, nekažnjavani, ali ne samo vi.  Za više razine sigurnosti bitno je i da osobe s kojima ste u dodiru, i članovi vaše obitelji, ne predstavljaju sigurnosni rizik. To je vid diskriminacije, da se razumijemo, ali on je nužan da bi se zaštitila nacionalna sigurnost. I ne samo nacionalna, sigurnosne provjere u stvari morate proći i u mnogim drugim institucijama od banaka do škola.  Sad, možemo pričati da je to nepravedno, i da čovjek ne može odgovarati za postuple članova obitelji, da ne može birati roditelje, ali... to je jednostavno tako. Ako vam je otac Osama bin Laden, ne možete dobiti posao koji uključuje pristup povjerljivim dokumentima američkog ministarstva obrane, ili uprave civilnog zrakoplostva. Jer se pretpostavlja da bi vaša obitelj mogla imati utjecaja na vas. Čak i ako ne dijelite njihove stavove to se jednog dana može promijeniti, jednostavno prevelik je rizik.


  U zemlji koja se spram vlastite sigurnosti ne odnosi posve ignorantski, Vesna Pusić najvjerojatnije ne bi mogla raditi u Ministarstvu vanjskih poslova na bilo kojem radnom mjestu osim onog na kom se kuhaju kave, a sasvim sigurno ne na mjestu gdje može doći u dodir s najčuvanijim državnim tajnama. Ne stoga što ona nije stručna za to - ona to svakako jest, i obrazovana.


  Međutim, ona nije jedina obrazovana u svojoj obitelji. Unazad tri generacije njena obitelj vrvi doktorima znanosti, ali i ljudima koji su se teško ogriješili o ljudska prava i hrvatsku državu - suradnicima četničkih organizacija, teroristima, jugoslavenskim nacionalistima, ubojicama civila, policijskim batinašima. Mora se pretpostaviti, i to sve sigurnosne službe rade, da su oni na nju formativno utjecali. Pritom je to što su etnički Hrvati posve nebitno, jer su politički Jugoslaveni. Etnička pripadnost je nebitna, ali politička i te kako jest bitna. Hrvatski ministar može biti etnički Srbin, Kinez, Židov, bilo što - ali po političkoj pripadnosti, ili ako hoćete nacionalnosti, ovisno o terminologiji koja vam je bliža, mora biti Hrvat. Taj dio bi svima trebao biti jasan.

  Njen brat je, za početak, aktivist, koji je često puta skupljao dokumente koji teško kompromitiraju republiku Hrvatsku. Neki od tih dokumenata su bili vrlo zlonamjerne konstrukcije, primjerice oni u kojima su srpski vojnici nakon smrti i popisivani kao civili, što je i dokumentirano. Treba pretpostaviti mogućnost da bi dokumenti koji kompromitiraju RH mogli preko Vesne Pusić doći u ruke njezinog brata i biti objavljeni. Svaka država ima kosture u ormaru, i svaka država u interesu svog opstanka ponekad mora uraditi ponešto što jednostavno ne želi pustiti u javnost, kao što i svi mi kao pojedinci imamo svoje tajne o kojima ne želimo da itko išta zna, jer bi zlonamjerni to mogli upotrijebiti protiv nas. Za brata Vesne Pusić slobodno možemo reći da se spram Hrvatske često odnosio prilično neprijateljski, filosrpski i kroatofobno. Zoran Pusić je u velikoj mjeri dorpinijeo osudama vojnika HV u Haagu, što ide u korist Srbije. Ovdje, da ne bude zabune, ne govorim o pravdi - govorim o realnoj politici, koja ne poznaje pravednost već samo i jedino zaštittu vlastitog interesa. Državna ministarstva su tu da štite prvenstveno interese države, a ne međunarodne pravde: ona dolazi nakon toga.


  No on nije jedini. Za djeda Vesne Pusić, Danka, postoje snažne indicije da je u ratu i prije njega bio član jugoslavenskih nacionalističkih organizacija, i blizak čelnicima četničkog pokreta, konkretno Iliji Birčaninu. Također, njegov brat, Grga, je Drugi svjetski rat proveo u Kanadi među tamošnjim četnicima, a nakon njega se vratio u Jugoslaviju, izrazivši oduševljenje njenom ponovmom uspostavom, pa makar i kao komunističke države. Usto, Grga Anđelinović je 5. Prosinca 1918., kao šef policije u Zagrebu, naredio otvaranje vatre iz teških mitraljeza na mirne prosvjednike koji su prosvjedovali za Republiku Hrvatsku i protiv Kraljevine Jugoslavije. Tom prilikom je pobijen velik broj građana Zagreba, na što smo se osvrnuli povodom godišnjice.

  U obitelji je bilo još državnih terorista i policijskih batinaša, poput Berislava Anđelinovića koji je također ostao upamćen po političkim ubojstvima Hrvata. U obitelji Vesne Pusić svi istaknuti članovi bili su veliki jugoslavenski nacionalisti, i bili su izrazito neprijateljski raspoloženi spram ideje o hrvatskoj državi.
  I na kraju, tu je i sama Vesna Pusić, koja je Hrvatsku u više navrata proglašavala "agresorom u Bosni". Takvo ponašanje je nedopustivo za buduću ministricu vanjskih poslova. Neovisno o njenom osobnom mišljenju o tome, dužnost joj je štiti interese RH. Srbija nikad nije priznala da je agresor u RH, nikad neće, i Vesna Pusić na tome nikad nije inzistirala. Njeni istupi u javnosti su često bili na tragu jugofilstva i kroatofobije, pa stoga ima razloga vjerovati da je utjecaj njene obitelji na njeno političko formiranje bio znatan. Uostalom, takav se utjecaj kod procjene sigurnosnog rizika mora pretpostaviti čak i kad nije ovako zamjetan. Kod djece nacista ili terorista, primjerice, treba, čak i ako se odriču naslijeđa svojih predaka (što Vesni Pusić nije na kraj pameti) pretpostaviti da obitelj može izvršiti pritisak na njih, te se domoći dokumenata ili informacija koji bi im pomogli u njihovom djelovanju ili jednostavno nagovoriti osobu na položaju koja je član obitelji da zloupotrijebi položaj. To se jednostavno nikad ne smije zanemariti kao mogućnost.


  Nadalje, tu su prvi postupci Vesne Pusić. Kao prvo, ona je posjetila u zatvoru osumnjičenika za zločine protiv čovječnosti i šefa jugoslavenske komunističke tajne policije, Josipa Boljkovca, dakle predstavnika jednog totalitarnog i zločinačkog režima, što je postupak koji bi je u ozbiljnojoj državi automatski skinuo s popisa ljudi kvalificiranih da budu ministri bilo čega. Ona je u intervjuu Tanjugu otvoreno najavila da će pomoći Srbiji da uđe u EU što prije, opravdavajući to time da "zemlja koja ucjenjuje drugu ne može profitirati. Možete nekoga malo zaustaviti, izgurati neko rješenje koje se vama čini prihvatljivim, ali na kraju mnogo izgubite na mogućnosti utjecaja i vlastitoj političkoj ulozi u regiji, tako da to zasigurno neće biti politika koju će Hrvatska voditi".

  Tvrtko Dolić: ustaški govor Vesne Pusić  Ovo je možda za politički nepismene prihvatljivo, no u slučaju Hrvatske i Srbije neprihvatljivo. EU je već praktički odustala od "regije zapadni balkan" koju je forsirala Britanija, i mi nemamo interesa oživljavati je. Imamo interesa povezivati se regionalno sa zemljama i regijama bivše Austrougarske, Mađarskom, Češkom, Austrijom, koje su nam kulturološki i civilizacijski bliže, osim u pogledu jezika. Usto, Srbija je u posljednjih dvadeset godina jako zaostala za Hrvatskom i mi nemamo razloga pomagati svom tradicionalnom rivalu i neprijatelju da nas dostigne i nadjača.


  I druge najave Vesne Pusić, poput njene najvljene politike spram Bosne, idu na ruku Srbiji i formiranju neke buduće regionalne zajednice s državama bivše Jugoslavije, a ne na suradnju sa zapadom. Sumnjiva je i najava odgode referenduma. Dok Vesna Pusić javno zagovara proeuropsku politiku, u medije se sve više puštaju "diskretno" dokumenti poput govora Nigela Faragea, koji visi na naslovnicama nekih projugoslavenskih internet medija već danima, kojima se Hrvate nagovara da odbace EU na referendumu, čime bi se dalo vremena Srbiji da se priključi i oživjela ideja "regionalnog pristupa", odnosno Jugosfere ili zapadnog Balkana kako su je u Briselu zvali EU dužnosnici.


  Miistar, kao i svi zaposlenici, mora proći sigurnosnu provjeru, ali tek nakon što stupi na dužnost. Siguran sam da u ozbiljnoj državi, koja pitanja nacionalne sigurnosti ne doživljava kao desničarsko blebetanje već kao ozbiljan sigurnosni problem, da u državi koja je svjesna da postoji prvenstveno da bi svojim građanima omogućila sigurnost, a ne "bolji standard", Vesna Pusić ne bi mogla postati ministricom, naročito ne vanjskih poslova. Tajne službe bi stavile veto na to. Ona je možda kvalificirana za hrvatsku kraljicu photoshopa, iako Marijana Petir ozbiljno prijeti da joj preotme tu titulu, ali ne i ministricu.

  Kod nas, međutim, tajnim službama iz sjene i dalje iz duboke sjene upravljaju ljudi poput Jože Manolića, Dejana Jovića i Josipa Perkovića, pa je iluzorno tako što očekivati. Hrvatska se jednom već opekla kad je na mjesto predsjednika republike izabran, Gaddafijevim kapitalom i uz malu pomoć svog prijatelja Manolića i njegovih veza i utjecaja, čovjek koji je potom primio u svoj ured agenta britanske tajne službe koji je nesmetano mjesecima tamo pretraživao arhive tražeći dokumente koji bi mogli kompromitirati Hrvatsku. Nije našao Bog zna što, ali ono što je našao, uz specifična haška tumačenja rečenice "da Srbi nestanu", je bilo dovoljno da generali HV budu osuđeni na dugogodišnje kazne, hrvatski ugled i utjecaj u svijetu praktički uništen, a sama RH duboko kompromitirana i njena povijest revidirana iz žrtve agresije u sudionika u njoj.  Hrvatska si ne smije dozvoliti još jedan takav sigurnosni propust, tim više što i Pusić i Mesić dolaze iz istih političkih krugova, koji RH vide uglavnom kao nužno zlo koje su morali prihvatiti u određenim okolnostima i koje će kad tad proći kako je i došlo kad se okolnosti promijene. Vesna Pusić je sigurnosna rupa u ustroju Republike Hrvatske veličine Teksasa, i nije jedina.

  M. Holjevac i Fizzit.net

  http://www.fizzit.net
  Komentara 3 Komentara
  1. caporegime avatar
   ovo je zapravo najveći problem. što u ovoj zemlji na njezino čelo dolazi netko tko je poznat po tome da se od strata protivu stvaranju te egzistenciji te države.

   vesna pusić je odgajana na odbojnosti prema bilo kakvoj ideji hrvatske samostalnosti te svatk otko prema njoj ima ikakve afirmativne stavove očito ne voli ovu zemlju odnosno ova zemlja i ovaj narod mu ne predstavlja ništa.
   pa ako je slučaj s većinom naroda molim lijepo.
   barem mi neće biti krivo kad spadnemo još niže pa ću se zato jako guštat kad čujem cvilež onih duhovnih proletera koji su im poklonili glas kako kukaju da im nije dobro.
  1. Inkvizitor avatar
   genijalno sročeno ali Hrvatska ja karikatura od države pa je sve moguće..pa i takvi apsurdi..
  1. Graničar Jozo avatar
   a tko je upravljao tim tajnim službama?