View RSS Feed

Humphrey

Katie i Zoki

Rate this Entry
Dvije teme su na svim naslovnicama ovih dana, jedna puni svjetske medije, a druga je naša, lokalna tema.

Ova prva dolazi iz SAD-a, iz Hollywooda,gdje svi pažljivo prate najnovija zbivanja oko bijega Katie Holmes od jednog od najmoćnijih ljudi Hollywooda, glumca Toma Cruisea. NJihov brak je od samih početaka predmet sumnje i sprdnje, na nju se gledalo kao na naivnu djevojku uvučenu u njegov svijet prepun raznih bizarnosti, od kojih je možda najveća njegova pripadnost scijentološkom kultu. Je li ona uistinu bila zaljubljena u njega nitko ne zna, ali sedam je godina stajala uz njega, branila ga i jezivo se smješkala na crvenom tepihu.

Kao supruga, kao zaljubljena žena trpjela je svašta, ali kap je prelila čašu kad je u pitanje došla njena mala kćerkica, kao majka nije mogla dopustiti da ona postane dio ludosti njenog supruga.

Majčinski instikti su je naveli da ostavi muža i potraži bolji život za svoje dijete.

Ono što izlazi u medije je vjerojatno samo dio istine, tko zna kakve bizarnosti okružuju njihov život jer Tom je važan član bizarnog kulta.

U isto vrijeme kod nas se na naslovnicama nalazi jedna slična priča. To je odnos Zorana Milanovića i Radimira Čačića. Iako ga svi nagovaraju da ostavi Radimira, Zoran stoji uz njega i brani ga u javnosti. Svaki dan neki kostur ispadne iz ormara koji pokazuje kako je njihov odnos vrlo disfunkcionalan. Katie je trebalo 7 godina da prihvati stvarnost, nitko ne zna koliko će biti potrebno Zokiju.

Kao član bizarne stranke HNS-a Čačić je vrlo moćan čovjek koji raspolaže velikim bogatstvom i političkom moći. Sve to je pokazao tako što je HNS sebi prigrabio najvažnije pozicije u Vladi. Zoki, za razliku od Katie, ne pokazuje znakove inteligencije pa njegovo branjenje ponašanja Radimira Čačića često postane predmetom poruge javnosti.

I njihova veza, kao i ona Katie i Toma, od samih je početaka svima sumnjiva i predmet sprdnje. Ludilo HNS-a i čudno ponašanje Čačića izazivaju jezu kod građana koji ne shvaćaju zašto je Zoki sa njim. Još je čudnije sve to jer Zoki nije prvi SDP-ovac kojeg je HNS zaveo. Prije njega to su uradili pokojnom Račanu.

Kao društvo mi ne bi trebali biti preoštri prema Zokiju, trebamo upamtiti da je on ovdje žrtva, tom statusu možda pridonosi i njegova urođena glupost, ali to nije njegova krivnja.

Zoki je već neko vrijeme izložen bolesnom okruženju kojeg stvara HNS. Ta mala, ali bizarna stranka okuplja neke likove koji kao da su ispali iz lošeg hollywoodskog horor filma. Od Stipe Mesića do Vesne Pusić, ta stranka je krcata ljudima od kojih bi se naježila i obitelj iz "Teksaškog masakra motornom pilom".Takvom okruženju je izložen Zoki .Zato trebamo imati strpljenja sa njim.

Ne znam ni koliko mi možemo ovdje učiniti, žrtva je ta koja mora htjeti otići iz štetne i opasne veze. Katie je smogla hrabrosti zbog svog djeteta, tko ili što će biti Zokijeva "Suri" ostaje za vidjeti. Nadajmo se samo da njemu neće trebati sedam godina.

Sretno Zoki.

Upis je posljednji put izmijenio 06-07-2012 u 18:00 sati Humphrey

Categories
Uncategorized

Komentara