View RSS Feed

Humphrey

Braco i seka hrvatske politike

Rate this Entry
Danas nam je prva asocijacija na takav jedan par veseli tandem iz Splita koji uveseljava narod, pogotovo za hladnih zimskih dana. Ali davno prije Keruma i seke jedan maliciozni tandem je metastazirao u Hrvatskoj.

Kod njih nema ništa smiješno, čak i kad je Vesna Pusić pokazala javnosti svoje pjevačke "sposobnosti" teško je bilo smijati se jer jednostavno iz te crne rupe ne dopire ništa ljudsko.

Fascinatna je povezanost Hrvata i te obitelji, kad god je ovaj narod patio ta obitelj je bila tu uz njega, bilo da puca po njemu iz mitraljeza, baca ga u jame ili se jednostavno izruguje sa patnjama tog naroda.

Ostavimo te prijašnje generacije po strani i ajmo se koncentrirati na ovu najnoviju koja od početka 90-tih do danas sustavno pokazuje prijezir prema svemu ljudskom.

I dok je braco Pusić politizirao ljudska prava, seka je unosila posebnu vrstu bestijalnosti u politiku, kad uspiješ politiku učiniti još gadljivijom očito je da se radi o posebnoj vrsti osobe.

Braco je tijekom godina ljudska prava zagadio do te mjere da bi i sam spomen ljudskih prava trebao biti kažnjiv zakonom. Čovjek koji je gazio preko mrtvih u potrazi za mrtvima prave nacionalnosti(ne doslovno, ali sa njim se nikad ne zna) je ostao slijep, nijem i gluh na patnje mnogih, ali čak ni to ne bi bilo toliko gadljivo da ih pritom nije pljuvao. Bjesnoća koja ga tjera da uništava ljudske živote krive nacionalnosti se ipak najbolje očituje kad se radi o hrvatskim braniteljima. Valjda nema sudskog procesa u kojem se sudilo branitelju, a da braco nije vršio pritisak na sud kroz medije i sve to u ime ljudskih prava.Slučaj Hrastov je tu najočitiji primjer, mislim da slobodno mogu reći da su se sa manje mržnje suočavali logoraši u srpskim koncentracijskim logorima .Mislim da nije potrebno reći kako je braco bio nezainteresiran za progon srpskih zločinaca. Ta nezainteresiranost se može mjeriti samo sa onom koju je pokazao prema hrvatskim žrtvama.

I dok se braco većinom zadržao na srozavanju borbe za ljudska prava na razinu politikanstva i ideološkog sljepila, seka ga je nadmašila, jer kao što sam rekao, ona je u politiku unijela neviđenu dozu bestijalnosti.

U saboru, tada još hrvatskom, se uvijek moglo čuti svašta, od gluposti do pa još veće gluposti, ali kada je seka Pusić optužila Vicu Vukojevića za silovanje je ipak bilo nešto novo, nešto dosad nenadmašeno u zlu.

Ono što je gore, ona je na temelju toga godinama uživala medijsku podršku, uživa je i danas, iako sumnjam da će se hvaliti time vrlo skoro. Naime nakon toliko godina izgleda da ne samo da nije bilo silovanja, nego nikad nije bilo ni navodne žrtve, žena ne postoji. Je li se uvažena ministrica ikad ispričala za ovaj bestijalni čin? Naravno da nije, ne samo zato što moraš biti čovjek za pronaći snage za ispriku, nego to od nje nitko i ne traži, pod tim mislim na medije koji su je hvalili zbog njenog prokazivanja "silovatelja" svih ovih godina.

Ali tema nisu mediji, oni su samo bolesni proizvod koji kao da je netko izvukao iz najmračnijih dubina te crne rupe koju zovemo Vesna Pusić.

Ok, ona je degutantnija od većine političara, dobro možda ne od Ante Kovačevića koji joj je u Saboru rekao da je žena za madraca ,a ne mudraca. I ako je suditi po kolektivnom pamćenju bolesnog društva, kojeg je kunem se neki zli čarobnjak stvorio iz noćnih mora Vesne Pusić,izgleda da i je tako. Optužiš nevinog čovjeka za silovanje i svi ti to prikladno zaborave, predložiš perverziju u rangu sa zoofilijom i nikada ti ne zaborave. E Ante crni Ante, otvorio si Pandorinu kutiju, prije tebe nitko se nije ni usudio pomisliti na seksualni čin sa sekom Pusić.

Gdje sam stao,o da, optužiti nekog za silovanje je čisto zlo, ali to je sigurno sve kad je u pitanju seka Pusić, zar ne? E pa ne baš, naime kad seka ne optužuje nevine ljude za silovanje, ona skupa sa svojom bandom pod imenom HNS želi očistiti Zagreb. Od koga ga očistit? Pa od svih koji nisu dovoljno inteligentni da glasaju za njih. To su bila vremena, baš smo izašli iz mračnih 90-tih i sve je bilo moguće, čak i otvoreno pozivati na mržnju prema svima, posebno mrskim Hercegovcima.

Obitelj Pusić je tada vjerojatno mislila kako bolje ne može, ona čisti Zagreb, on progoni branitelje, Mesić je predsjednik.

Ok, svi smo pomislili kako oni ne mogu niže, ali evo svi smo se prevarili. Naučili smo lekciju, dok je patnje, tu su i oni da udare žrtvu dok je na podu. Valjda je to genetika, patnja ih privlaći.

Kako drugačije opisati izjavu seke Pusić koju je uputila ženama žrtvama silovanja u DR. I dok je optuživanje za silovanje zlo, kao i širenje mržnje prema neistomišljenicima, sve to je imalo političku pozadinu. Bilo je zlo, ali to zlo je u svoj svojoj bestijalnosti ipak sadržavalo neku dozu ljudskosti. Kad bi sudili samo po tim slučajevima rekli bi kako je ona ipak imala nešto ljudsko u sebi, ali od te ideje su odustali svi kad su čuli njezin odgovor tim ženama. Ta izjava pokazuje da ta žena nema nimalo ljudskosti. Iskreno teško mi je uopće pronaći nešto sa čim bi to usporedio.

To nadilazi naše poimanje zla, to je nešto što samo može niknuti u umu seke ili brace.

Upis je posljednji put izmijenio 06-06-2012 u 19:27 sati Humphrey

Categories
Uncategorized

Komentara