Pogledaj Full Version : Ptice
Ima li ovdje još netko koji uživa u promatranju ptica? Kad sam kod bake, znam vidjeti mnoge lijepe i zanimljive vrste; grabljivice, djetliće, lastavice, crvendaće, češljugare, sjenice (njih ima posebno puno, pogotovo su zimi uočljive, na hranjenje zna doći cijelo jato), ali i u gradu se može vidjeti i više nego što mislimo; recimo, nedavno sam naletio na fazana, i to baš u prilično urbanom dijelu grada. Od opreme osim dalekozora ne koristim ništa, nemam nikakav ključ za prepoznavanje, nego se služim internetom kada ne znam o kojoj je vrsti riječ. Iako sam razmišljao o fotografiranju, od toga sam odustao jer je u pitanju najčešće prilična udaljenost, a i previše su hiperaktivne.
caporegime
04-09-2011, 17:42
ja viđam jedino golubove, vrane i vrapce.
Ja od ptica volim samo koku.:) :011:011
Ja od ptica volim samo koku.:) :011:011
:D
Dobro, tu su još i svrake, kosovi, grlice i druge tipično gradske ptice. Ali ima i drugih vrsta, samo treba biti pažljiv. Mene zanima je li taj fazan pobjegao s nekog uzgajališta ili je divlji? Inače, viđen je u Novom Zagrebu, onaj tamo dio prema Mostu mladosti, gdje još ima dosta zelenila.
Škutor Mate
05-09-2011, 06:44
ja najvolin repca
a za čut mi je drag slavuj, ćuk i kupujkruv (grlica)
njadraža ptica mi je ćuk. kad ga čujem, osjetim nekakav unutarnji mir.. to se ne može opisat. ko dite sam ga slušala u najdražoj tijaljini dok mi je baba pričala kojekakve priče iz života i taj zvuk mi je ostao urezan u sjećanje kao zvuk nekih lipih, minulih vrimena.. sigurnosti i bezbrižnosti ditinjstva..
inače, ćuk me je znao i posjećivati, dolaziti na balkon i pivat na ogradi.. to je tek doživljaj.. probija uši :D
kupujkruv (grlica)
ne čujem ju već dugo.
caporegime
05-09-2011, 10:59
ćuk i kupujkruv (grlica)
djetinjstvo na selu......
Graničar Jozo
05-09-2011, 11:07
uglavnom ih ne primjećujem. simpatični su mi vrapci.
jučer mi je jedna naletila na vjetrobransko staklo. nisam vidio šta je ostalo od nje. :(
eh da, dok sam bio student na prozoru mi je bilo gnijezdo lastavica. i jednom je mlado ispalo iz gnijezda na sred ajmoreć jedne od najprometnijih cesta u ST. kad sam to vidio izletio sam i pokupio malu lastavicu i kasnije je vratio u gnijezdo.
kad putujem na posao, jedan dio puta vodi kroz polje. nerijetko malo zastanem kako bih propustila ženkice fazana što šetaju neopterećeno cestom kao da su domaće kokoši izašle malo na pašu.
ali ništa me ne nasmije ko božji pivčić kad trči ispred auta, iznenadim ga iz akrivine pa se sav jadan smete, ne zna hoće li lijevo ili desno. podsjeća me na onu pticu trkačicu iz crtića, sav se nagne naprijed i trči u cik-cak.. :D
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d3/ABUBILLA_%28Upupa_epops%29.jpg
uglavnom ih ne primjećujem. simpatični su mi vrapci.
jučer mi je jedna naletila na vjetrobransko staklo. nisam vidio šta je ostalo od nje. :(
eh da, dok sam bio student na prozoru mi je bilo gnijezdo lastavica. i jednom je mlado ispalo iz gnijezda na sred ajmoreć jedne od najprometnijih cesta u ST. kad sam to vidio izletio sam i pokupio malu lastavicu i kasnije je vratio u gnijezdo.
mene su ko dite zvali 'daktari' :D jedne prilike sam natjerala tatinog frenda što je radio u elektri da donese one električarske velike skale i vrati lastavičje tičiće u gnjizdo.. mali goluždravci su priživili jer lastavice nije bilo da to vidi.
inače, specialac sam bila za spašavanje mačića, kučića i ostale živine, ali to je druga priča..
caporegime
05-09-2011, 11:21
od mog bivšeg susjeda je bivša cura redovito kasnila u školu u kišnim danima jer je sklanjala puževe s nogostupa.
Škutor Mate
05-09-2011, 13:19
i meni su simpatični repci :)
Ja sam Mate rekao da su meni simpatične koke ali ja volim i ševu :):)
lotta lotta
03-10-2011, 17:47
ja najvolin repca
a za čut mi je drag slavuj, ćuk i kupujkruv (grlica)
a ja najvolin kukvižu:rofl
lotta lotta
03-10-2011, 17:48
zar ima ševa u nasem kraju ?:rofl
Eh ja volim one male race.Ma ja radio u Kašini davnooooooooo imala baba neka one male race .a one kljucaju i gutaju sve živo.A jednom jedna proguta kamenčić i nikako skroz ga progutati.A baba u kuknjavu.Ja jebi ga za noge racu šta ću i protresem onu racu dobro nije ni bježala .I ispadne onaj kamenćić ali jebi ga kada sam je spustio nije ni raca još dugo.Ma bilo mi je baš žao .Ali baba nije dva mjeseca sa mnom pričala.A ja ne znam šta je raci bilo.Samo mi rekla "Vrag te odnio što si je dirao znala sam ja da ćeš ti nered napraviti"
Ma sjetim se ja babe a i race a eto to je bilo 1986:cry:cry:cry:cry
Škutor Mate
06-10-2011, 10:48
pa sleti i u naš kraj po koja ševa
NorthStand
19-06-2015, 14:19
vrijeme je za kupanje...
http://www.youtube.com/watch?v=JVnT6W8i_K8
Bukowski
09-07-2015, 14:13
mene su ko dite zvali 'daktari' :D jedne prilike sam natjerala tatinog frenda što je radio u elektri da donese one električarske velike skale i vrati lastavičje tičiće u gnjizdo.. mali goluždravci su priživili jer lastavice nije bilo da to vidi.
inače, specialac sam bila za spašavanje mačića, kučića i ostale živine, ali to je druga priča..
Auuuuuuuuuu totalno zaboravio,svaka čast šta si me sjetila za ovo :cerek
On topic,volin prirodu,životinje,pa tako i ptice,mada ništa više od ostalih rodova.
Najdraže su mi grabljivice,jednostavno jer izgledaju moćno,ponosno,kad bi virova u evoluciju u smislu postanka vrsta onda bi to bilo to,nema se dalje šta minjat.
Sa naglaskom na sove,sve vrste,njih posebno volin.
E da,i papige,ove veće,isto imaju nekog šmeka.
vBulletin® v4.0.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd. Prevedeno by Cokaric & Marshall {DarkSons.com}, Zyex {GSM-info.net} & _nana_ {LIBAR-LIBAR.com}