PDA

Pogledaj Full Version : Kako se sačuvati od korona virusa - savjeti

Grunf
20-07-2020, 15:20
Što jesti, što piti kako bi sačuvali muški rod, a time i svijet od ove nevidljive pošasti?

Je li rješenje povećana konzumacija pive i mesa s roštilja i luka kao najpouzdanijih zaštitnika od bolesti i najboljih podizača imuniteta?

Kaj vi koristite za zaštitu od korona virusa?

ZGabriel
20-07-2020, 16:37
mislim da vam je najbolje da se držite žena. bez njih ćete teško išta sačuvati (osim novčanika, al šta je malo para u odnosu na spašavanje svijeta :zg )

Humphrey
20-07-2020, 17:45
Što jesti, što piti kako bi sačuvali muški rod, a time i svijet od ove nevidljive pošasti?

Je li rješenje povećana konzumacija pive i mesa s roštilja i luka kao najpouzdanijih zaštitnika od bolesti i najboljih podizača imuniteta?

Kaj vi koristite za zaštitu od korona virusa?

ako povećam konzumaciju piva i mesa wuhan virus će mi biti najmanji problem.

najbolje je držati distancu,a to je najlakše postići tako da budeš govno prema svima. ja sam to prakticirao i prije nego što je to alemka predložila.

Grunf
21-07-2020, 12:40
Ok, korisni savjeti. Koliko veliku distancu trebamo držati od sapuna, kaj vele?

Puntar2.0
22-07-2020, 01:57
Kazu da luk cisti sve.
I rakija.
I hladan tus.

Grunf
22-07-2020, 10:08
Kazu da luk cisti sve.
I rakija.
I hladan tus.

Znači treba pod tušem jesti luka i piti rakije? :D

Gelsey Azalea
24-08-2020, 01:54
Odgovornost prema sebi i drugima. Bez panike i straha ali s oprezom i s maskom na licu! Proći će ovo; nije ovo prva epidemija u povijesti, bilo je i gorih samo što su danas ljudi puno razmaženiji. Jednog dana ćemo će pričati kako smo doživjeli i preživjeli koronu.

imperator
17-09-2020, 15:12
Ako planiram izići vani, kupovina, neznam šetnja, banka, ukratko sve aktivnosti koje imam da obavim vanka, doma stavim masku, kad se vratim skidam je do tada ne dotičem je..
Nosim uvijek bočicu dezinficijensa na bazi alkohola, da dezinficiram ruke ako sam što dohvatio, a doma se po povratku uistinu temeljito operem sapunom i to do pojasa i potom tuširam...
Vrećice iz dučana pošpricam dezinfekcijom u hodniku, posebice onaj dio koji je u kontaktu s rukama, a ponekad i sadržaj ukoliko je riječ o pakiranim stvarima.
Trošim kirurške maske prekrivajući normalno i nos i usta, čvrsto, čvrsto, tako da mi se ivice maske znaju urezati u lice.
Nakon uporabe ih bacam.
Nitko za sada (hvala dragom Bogu) od moje obitelji nije zaražen, svi maksimalno pazimo i izbjegavamo gužve, restorane, kavane, mjesta javnog okupljanja.
BiH je u katastrofalnom stanju opće zaraženosti stanovništva, koje je oko 25.000 na manje od 3 milijuna stanovnika i sa cca 800 umrlih.
Nalazimo se među 30 najugroženijih zemalja svijeta.
Prema broju stanovnika na milijun ima 8.000 zaraženihili na 100 tisuća 800...čime smo skinuli sve europske rekorde...
Očekivati je do polovice-kraja studenog 40.000 zaraženih i preko 1.000 umrlih, jer u BiH se apsolutnoi ništa ne čini da se ovaj broj zaustavi, osim preporuka i par naredbi s kojim se očigledno ništa nije postiglo.
Kruži prića da "krugovi" propagiraju da se svi zarazimo i da se "korona" skine sa dnevnog reda, pa tko živ tko mrtav...
Naši stari se nadaju vakcini i paze se koliko najbolje znaju.

ZGabriel
22-09-2020, 12:53
u subotu sam bila na jednom obiteljskom druženju. jedna od gošći friško preboljela koronu. dva dana je imala temperaturu, treći dan dobro. iz njenog kućanstva još joj je jedan unuk bio pozitivan, ostalih 4-5, koliko ih već ima, ništa.

Grunf
23-09-2020, 12:11
Znači moraš u samoizolaciju?

imperator
09-10-2020, 15:55
Po svim pravilima trebala bi ići u samoizolaciju, ali tko će zgodnu curu strpati doma i ostaviti je da kontaktira samo putem društvanih mreža i maila...

ZGabriel
12-10-2020, 14:12
tri tjedna kasnije, i dalje sam zdrava. :D
neće grom u koprive, ovaj na zgodne cure *to je napisao imperator, ne ja* :D

franjevac
15-10-2020, 18:36
https://dnevnik.hr/amp/vijesti/koronavirus/napad-na-ekipu-n1-televizije-i-dr-alemku-markotic---624159.html

Scena kao iz krv nije voda a snimatelj ivan spreman da podmetne dupe pod dobermanove očnjake za lijepu novinarku :D
alemkina hladnoća i nezainteresiranost me podsjetila na onog haškog suca sa suđenja pokojnom praljku
Žena je lišena svih emocija i ljudskosti sav njen život su mikroskop pipete i mikrobi. Stožerom upravljaju psihopati koji će nas izludit. Neće ovo na dobro. Vidim po sebi

Grunf
15-10-2020, 22:14
Ovo je odlično, nasmijalo me. :rofl Najjači je snimatelj, vitez na bijelom konju, zaštitnik lijepih djeva. Skoro uđe u fajt zbog lepojke koja ga ne hebe ni pol posto. Klasična tužna muška priča. :D

A bit će toga sve više jer ovi bolesnici na vlasti su sve luđi i sve žešće hebu narod.

kiler
15-10-2020, 23:10
Obratiti pažnju na rječnik od Alemke Markotić:
uporabila je izraz ''ljudi sa margina'' kao i ona zblajhana srednjoprstašica svojevremeno...
Izgleda da je to neki njihov tajni kod...
kada su dovedeni pred zid ili ako se ne slažu sa mišljenjem konzervativne opcije,onda im je najlakše nazvati takve ljude marginalcima,a koji su (smo) zapravo u većini...

Grunf
16-10-2020, 11:36
Ovo i ono rafalanje bi svakom normalnom čovjeku bio povod da se zapita kako to vode državu. Ali ne, oni to shvaćaju ne kao kritiku svoje vladavine nego kao ludost naroda kojega treba još jače tlačiti.

imperator
18-10-2020, 14:00
tri tjedna kasnije, i dalje sam zdrava. :D
neće grom u koprive, ovaj na zgodne cure *to je napisao imperator, ne ja* :D

Fala dragom Bogu da si i dalje zdrava i zdrava vazda bila.
A zamišljam te kao crvenokosu bjeloputu curu u najljepšim godinama...ono kad se žena rascvjeta...

Puntar2.0
18-10-2020, 18:58
Tu u ovoj njemackoj pokrajini su zavidali sarafe, cujem da planiraju nosenje maski na otvorenome....
Panik modus je poceo.

ZGabriel
18-10-2020, 21:00
Fala dragom Bogu da si i dalje zdrava i zdrava vazda bila.
A zamišljam te kao crvenokosu bjeloputu curu u najljepšim godinama...ono kad se žena rascvjeta...

E i ja sebe tako zamišljam, samo ogledalo se ne slaže :rofl

imperator
19-10-2020, 13:17
E i ja sebe tako zamišljam, samo ogledalo se ne slaže :rofl

Koliko sam profulao ?:D

ZGabriel
19-10-2020, 13:21
Koliko sam profulao ?:D

cca 20 godina :rofl

imperator
19-10-2020, 13:33
cca 20 godina :rofl

Dama se ne pita za godine, pardon, ako sam tako zvučao....
Govorio sam o izgledu, prema onome kakvu sliku sam stekao o tvom liku...

ZGabriel
19-10-2020, 13:37
Dama se ne pita za godine, pardon, ako sam tako zvučao....
Govorio sam o izgledu, prema onome kakvu sliku sam stekao o tvom liku...

ne smeta meni kad me pitaju za godine. nisam birala kad ću se roditi.
nemam (više) crvenu kosu, ne stoji mi. :D trenutno crna, čekam da posijedim, pa da se ne farbam :D ali kako sporo sijedim, negdje oko sedamdesete ću prestati.

imperator
19-10-2020, 14:25
ne smeta meni kad me pitaju za godine. nisam birala kad ću se roditi.
nemam (više) crvenu kosu, ne stoji mi. :D trenutno crna, čekam da posijedim, pa da se ne farbam :D ali kako sporo sijedim, negdje oko sedamdesete ću prestati.

Znaći da sam ipak pogodio da si "originalno" crvenokosa i bjeloputa...:D

ZGabriel
19-10-2020, 14:31
Znaći da sam ipak pogodio da si "originalno" crvenokosa i bjeloputa...:D

nisam, farbala sam se u crveno, možda si to negdje pročitao.
oklen riđokose u Bosni, toga ima samo u frizerskom salonu :D

imperator
19-10-2020, 14:36
nisam, farbala sam se u crveno, možda si to negdje pročitao.
oklen riđokose u Bosni, toga ima samo u frizerskom salonu :D

O varaš se...da vidiš crvenokose bjelopute djeve oko Vareša, ali i Kiseljaka..., nemreš vjerovati, koje su to krasotice, očima svojim vidjeh...i u mislima grijeh počinih..., a o tebi osobno pojma nemam nego sam u glavi imao tako tvoj "avatar" onaj kao stvarni lik.
Volim razmišljati kako tko izgleda dok s njim komuniciram, bilo ovako bilo telefonom sa strankama...
Da se pohvalim kažu da dobro pogađam...

ZGabriel
19-10-2020, 14:43
O varaš se...da vidiš crvenokose bjelopute djeve oko Vareša, ali i Kiseljaka..., nemreš vjerovati, koje su to krasotice, očima svojim vidjeh...i u mislima grijeh počinih..., a o tebi osobno pojma nemam nego sam u glavi imao tako tvoj "avatar" onaj kao stvarni lik.
Volim razmišljati kako tko izgleda dok s njim komuniciram, bilo ovako bilo telefonom sa strankama...
Da se pohvalim kažu da dobro pogađam...

bome, kod mene u Posavini uglavnom pretežu garavi. ja sam skoro albino među njima. a samo sam malo svjetlija. :D

imperator
19-10-2020, 15:06
bome, kod mene u Posavini uglavnom pretežu garavi. ja sam skoro albino među njima. a samo sam malo svjetlija. :D

U biti ti si jedna velika dobrica, ma koliko se tome opirala i pokušavala to racionalizirati nekakvim godinama ili što ti ja znam s čim sve ne...
U svakom slučaju mi je čast s tobom ovako časkati...

Grunf
27-10-2020, 09:46
Jučer čovjeka pregazio auto, umro jadan od korone.

kiler
27-10-2020, 09:59
Jučer čovjeka pregazio auto, umro jadan od korone.

ovdje jedan tip,živi sa ženom i punicom...
i nešto se jučer posvađao sa ženom,nije se ni snašao ,a punica ga opandrčila sa tavom po licu i potiljku...
eno ga leži u covid bolnici u komi,korona ga safatala...
strašno...:(

Grunf
27-10-2020, 10:13
ovdje jedan tip,živi sa ženom i punicom...
i nešto se jučer posvađao sa ženom,nije se ni snašao ,a punica ga opandrčila sa tavom po licu i potiljku...
eno ga leži u covid bolnici u komi,korona ga safatala...
strašno...:(

Tužna priča...Korona ne bira nažalost. :(

imperator
07-11-2020, 15:16
Imam ja još tužniju priću danas je u BiH registrirano novih 1784 slučaja zaraze čime se dostigla ukupna cifra svih zaražnih od početka pandemije od 61.208 i ukupno umrlih 1491 sa današnjim danom kad je umrla 31 osoba i ne u prometu, od starosti ili leukemije nego na respiratorima u bolnicama gdje su ležali tih kobnih desetak dana i umrli...
Mnogi se šprdaju sa ovom opakom bolesti, što razumijem i treba ostati pozitivan, jer pesimizam drastično narušava imunitet i približava čovjek grobu ukoliko ne daj Bože oboli od ove smrtonosne boleti.
Jasno i na sreću veliki broj je i onih koji nisu niti znali da su oboljeli ili prebolovali Kovid-19, i hvala dragom Bogu što ima i takovih puno više nego onih koji su jedva preživili na respiratorima i koji se teško i dugotrajno oporavljaju.
Stoga.
Poštujmo pravila, preporuke i naređenja nadležnih institucija i pojedinaca u njima, koji su ovlašteni ili meritorni da daju preporuke, uputstva pa i naređenja, nosimo maske, rukavice i u mini bočicama sredstvo za jaku dezinfekciju, jer korona nije izmišljena ili fiktivna bolest, nego stvarna pošast na planeti, od koje je umrlo više milijuna osoba.

imperator
07-12-2020, 15:43
Ipak.
Nisam se uspio sačuvati...
Ali vi smo u obitelji osim Sagitariusa, koji je vanka odbolovali bez jakih simptoma ovu bolest.
Dragom Bogu hvala svi smo OK i izišli smo iz karantine i samoizolacije, bez nekih jačih simptoma.
Osobnoi sam samo izgubio čulo njuha, par puta kašljucnuo, i to je to...Čak i roditelji su to izgurali bez problema...

Grunf
08-12-2020, 09:34
Drago nam je da ste svi dobro. :)

imperator
08-12-2020, 13:46
Drago nam je da ste svi dobro. :)

Hvala Grunfe.
Uistinu hvala ti, nije kurtoazno....
Tata i mama su imali srednje blaže simptome, a ja sam samo bio izgubio čulo njuha.
Dragom Bogu hvala što se sve tako dobro završilo.

Inkvizitor
08-12-2020, 21:12
Nek ste živi i zdravi.

juanpablom
09-12-2020, 01:04
brz oporavak svim zaraženima

imperator
15-12-2020, 14:58
Nek ste živi i zdravi.

Najljepše Hvala.

imperator
21-06-2021, 14:26
Interesira me kako napreduje vakcinacija protiv Kovida-19 u Hrvatskoj...kakav je odziv, imali puno antivaksera, te postoje li šanse da se netko iz BiH (jasno Hrvat sa putovnicom) može vakcinisati u Hrvatskoj i gdje.
Bio bih zahvalan da netko o svemu ovome napiše neku rečenicu više...

kiler
21-06-2021, 14:35
Interesira me kako napreduje vakcinacija protiv Kovida-19 u Hrvatskoj...kakav je odziv, imali puno antivaksera, te postoje li šanse da se netko iz BiH (jasno Hrvat sa putovnicom) može vakcinisati u Hrvatskoj i gdje.
Bio bih zahvalan da netko o svemu ovome napiše neku rečenicu više...

Čuo sam da se u Vrgorcu može dobiti cjepivo.
Doduše,to je najbliže ovdje,pa možda zbog toga većina Hercegovaca,koji nisu dobili cjepivo u SKB Mostar ili po mjesnim Domovima zdravlja ide u Vrgorac.

imperator
21-06-2021, 14:40
Čuo sam da se u Vrgorcu može dobiti cjepivo.
Doduše,to je najbliže ovdje,pa možda zbog toga većina Hercegovaca,koji nisu dobili cjepivo u SKB Mostar ili po mjesnim Domovima zdravlja ide u Vrgorac.

Hvala za ovu informaciju.
Svakako je za razmotriti i nazvati Vrgorac....
Da li ima još netko da podijeli svoja iskustva i saznanja....

imperator
09-07-2021, 15:14
Da li netko zna od kada će važiti da se mi Hrvati iz BiH možemo vakcinisati u Hrvatskoj ?

kiler
01-09-2021, 12:59
Večeras se objavom na facebook stranici svojim prijateljima i pratiteljima obratio Mate Bulić. On se nakon dugih 9 mjeseci oporavka od posljedica koronavirusa vratio doma, svojoj obitelji.

Objavu prenosimo u nastavku:

“Ne mogu opisati koliko je lijep osjećaj biti konačno doma sa svojima.

Hvala vam još jednom, svima koji ste bili uz mene svo ovo vrijeme. Bilo pozivom, porukom ili nekim statusom i pjesmom na društvenim mrežama.

Svi koji ste molili za mene, hvala vam od sveg srca. To mi je davalo snagu u najtežim trenucima, kao i beskrajna ljubav mojih najmilijih, koji su mi sve na svijetu.

Svaki dan je lijep i uživam u svakom trenutku. Idemo polako dan po dan, a nadam se da ćemo dragi moji prijatelji uskoro i zapjevati, baš kao nekad.

Sve vas voli vaš Mate.”

https://www.youtube.com/watch?v=wx-Qq4j82Qs :jure

Puntar2.0
01-09-2021, 14:22
Luk i bevanda.

Gelsey Azalea
15-02-2022, 07:07
Čaj od đumbira, plodovi šipka i domaće kiselo zelje.
Bilda imunitet i ako dođe do zaraze virusom tijelo će biti spremno boriti se.

Puntar2.0
18-02-2022, 22:07
Dalmatinci su po naravi toliko prgavi da ih cak i korona izbjegava...

Humphrey
19-02-2022, 14:19
Dalmatinci su po naravi toliko prgavi da ih cak i korona izbjegava...

Hočeš reći prije će hajduk osvojiti prvenstvo nego dalmatinac dobiti koronu