PDA

Pogledaj Full Version : Smrtna kazna

Yaya
06-06-2019, 23:29
Tema o kojoj se mnogo raspravlja, posebno u pojedinim državama SAD-a koje su zadržale smrtnu kaznu, ali i drugdje. Zagovornici smrtne kazne ističu nju kao krajnji izraz društvene pravde, bitno sredstvo očuvanja društvenog poretka, također smatraju da je jeftinija jer se ne mora plaćati boravak ubojice u zatvoru. Protivnici nadtupaju s više etičkog nego pragmatičkog aspekta smrtne kazne i smatraju neprihvatljivim takvu vrstu institucionaliziranog ubojstva od strane države koje, prema nekim istraživanjima, ne utječe bitno na smanjenje stope kriminaliteta. U Hrvatskoj je ukinuta još 1990 Božićnim ustavom, ali se u 60-ak zemalja svijeta još uvijek provodi, među kojima po broju smaknuća prednjači Kina, a potom Iran i SAD. Mislite li da je na neke zločine smrtna kazna jedini adekvatan odgovor te bi li se, primjerice u našoj zemlji, nešto bitno promijenilo kad bi bila ponovno uvedena? Ili bi to bio korak unazad u civilizacijskom smislu?

Grunf
07-06-2019, 08:58
Zadnja smrtna kazna je izvršena 1987. u Hrvatskoj. Mislim da je ne trebamo vraćati, da se trebamo voditi Božjim moralom i da ne činimo ubojstva zločincima jer tako i sami postajemo zločinci.

skater
09-06-2019, 19:57
Oko za oko, zub za zub.

Po čemu je smrtna kazna korak unazad u civilizacijskom smislu a korak naprijed kada silovatelj, pedofil (doslovno pedofil, ne efebofil), ubojica bude doživotno u zatvoru?

To mi je na tragu one leftard-libtardske "prave i krive strane povijesti" vezano uz civilizacijski korak naprijed ili nazad.

Ili netko misli da je za takvu osobu veća kazna biti doživotno u kavezu od milosrdne smrti? Kao da netko misli da osobama takvog psihološkog profila nešto znači biti doživotno u zatvoru ili da će im to biti korektivna lekcija.

U zapadnoj civilizaciji se više licemjerno drži do takozvanih ljudskih prava kriminalaca nego ljudskih prava žrtvi uz kažnjavanje pojedinca u samoobrani.

Takva civilizacija je osuđena na propast što se uostalom vidi svakim danom. Izokretanje prirodnih zakona i stvarnosti, klaunovski svijet.

skater
09-06-2019, 20:02
https://www.youtube.com/watch?v=g2akDymD3M4&feature=youtu.be&t=746

Ono kad "luđak" bolje rezonira nego "normalni" ljudi.

goran2hr
09-06-2019, 21:46
40 godina zatvora ili doživotni zatvor u konačnici dođu na isto (kazna + onemogućavanje osobe da ponovi zločin), kao i smrtna kazna, a bez potrebe da se nekoga ubija. Ja prvi to ne bi bio u stanju učiniti bespomoćnoj osobi, pa zato ne bi ni htio nekoga siliti da to čini u moje ime (ime društva).
Također, tu je i problem nevino osuđenih, gdje u slučaju smrtne kazne nema povratka. Prija par mjeseci bio je dokumentarac o engleskom manijaku koji je ubijao žene, a na smrtnu kaznu su osudili nevinog supruga jedne od žrtava. To se je poslije otkrilo, ali kasno.

Možemo i bez toga.

Yaya
10-06-2019, 00:41
Da, strašno je kad se nad nevinom osobom takva kazna izvrši, općenito je tako s osudom nevine osobe, ali ne mislim da takvih slučajeva ima toliko puno koliko se zna isticati., pogotovo kad je u pitanju smrtna presuda. Inače ni ja ne vjerujem u "preodgoj" zločinaca takvog kalibra, znači kad je riječ o najgorim ubojicama, pedofilima i sl.,jednostavno takvi ljudi uvijek predstavljaju opasnost, a često im se ne odgovori adekvatnim kaznama. Pa čak kad se neki sudac udostoji izreći kaznu dugotrajnog zatvora tj. onu od 40 godina, zna ostati gorak okus, odnosno osjećaj da je i to nedovoljno. Dovoljno se prisjetiti onog manijaka Paravinje i slučaja Antonije Bilić, pa slučaja Anđele Bešlić ili one trudne djevojke koju je izbo bivši dečko( ne mogu se sjetit imena), za njih je prema mom mišljenju zatvorska kazna, kakva god bila, premalo. Svjesna sam da je problem sa samim izvršenjem jer se netko drugi pretvara u ubojicu da bi se takav ološ zauvijek uklonilo, ali što onda napraviti, kako postupati. Izgleda da što god odlučili, uvijek se više štiti i uvažava počinitelj, nego žrtva.

Puntar2.0
10-06-2019, 14:49
Ovih dana se grupa silovatelja iz Somalije pravdalo ispred suda da je silovanje djece dio njihove kulture, i zaista, ti ljudi su to donijeli sa sobom iz Somalije, pa to zaista korista za opravdanje, osudjeni su za visestruko silovanje britsanke djece.

Da ne trazim sada slike tih ljudi, nekima se po licu vidi da su neizljecivi, i sami po sebi predstavljaju toliku opasnost, da ih se vise ne moze pustati medj' ljude, btw. ne vidim razlog da ih drustvo placa.

Ja bi tim ljudima dao dvije mogucnosti kao izbor:
svojevoljan suicid
ili
kastracija i takvo tjelesno sakacanje da ne predstavljaju vise opasnost, uz izgon u maticne zemlje.

Tako da smrtna kazna i nije vise potrebna, ali dosta stroze kazne jesu potrebne, zagovaram i fizicko kaznjavanje.

Humphrey
10-06-2019, 16:56
Nisam protiv smrtne kazne,ali nemam povjerenja u pravosudni sistem,a jednom kad ubiješ nevinog čovjeka nema porpavka štete.

Kod nas po meni nema ni potrebe za smrtnom kaznom,mi nemamo tolikih problema sa zločinom,ima nekih slučajeva kad neki počinitelji definitivno zaslužuju smrtnu kaznu poput onoga što je ubio svoje roditelje ili ovog kretena što je ubio bivšu curu,ali za takve ja bi uveo kaznu od 60 godina i to je to.

skater
11-06-2019, 17:17
40 godina zatvora ili doživotni zatvor u konačnici dođu na isto (kazna + onemogućavanje osobe da ponovi zločin), kao i smrtna kazna, a bez potrebe da se nekoga ubija. Ja prvi to ne bi bio u stanju učiniti bespomoćnoj osobi, pa zato ne bi ni htio nekoga siliti da to čini u moje ime (ime društva).
Također, tu je i problem nevino osuđenih, gdje u slučaju smrtne kazne nema povratka. Prija par mjeseci bio je dokumentarac o engleskom manijaku koji je ubijao žene, a na smrtnu kaznu su osudili nevinog supruga jedne od žrtava. To se je poslije otkrilo, ali kasno.

Možemo i bez toga.

Tu su pojedine muslimanske zemlje puno poštenije, daju obitelji mogućnost pomilovanja ili ubojstva kriminalca koji je ubio njihovog člana obitelji ili počinio neko teško kriminalno djelo. Isto tako krvna osveta kod Šiptara i nekada Crnogoraca je ispravna jer radi reda u društvu.

Suvremeni zakoni zapadne civilizacije nemaju nikakve veze s pravdom.

Kriminalac ne može biti bespomoćna osoba, nego je to bila žrtva čiji je život bio oduzet ili upropašten.

Prija par mjeseci bio je dokumentarac o engleskom manijaku koji je ubijao žene, a na smrtnu kaznu su osudili nevinog supruga jedne od žrtava. To se je poslije otkrilo, ali kasno.

To su iznimke, ali postoje bezbrojni slučajevi gdje postoje dokazi i nebi bilo problema sa smrtnom kaznom.

Ima neka teorija zašto su skandinavske zemlje toliko uređene, pa se govori da su smrtnim kaznama u "mračnom srednjem vijeku" ili nekom drugom razdoblju genetski pročistili smeće pa su ostale samo najbolje jedinke koje su stvorile prosperitetno društvo.

Ima nešto u epigenetici kao i općenito razlikama među rasama koje ne može promijeniti društveni inžinjering koji se sada pokušava učiniti preko kulturnog-marksizma.

skater
11-06-2019, 17:22
Ovih dana se grupa silovatelja iz Somalije pravdalo ispred suda da je silovanje djece dio njihove kulture, i zaista, ti ljudi su to donijeli sa sobom iz Somalije, pa to zaista korista za opravdanje, osudjeni su za visestruko silovanje britsanke djece.

Da ne trazim sada slike tih ljudi, nekima se po licu vidi da su neizljecivi, i sami po sebi predstavljaju toliku opasnost, da ih se vise ne moze pustati medj' ljude, btw. ne vidim razlog da ih drustvo placa.

Ja bi tim ljudima dao dvije mogucnosti kao izbor:
svojevoljan suicid
ili
kastracija i takvo tjelesno sakacanje da ne predstavljaju vise opasnost, uz izgon u maticne zemlje.

Tako da smrtna kazna i nije vise potrebna, ali dosta stroze kazne jesu potrebne, zagovaram i fizicko kaznjavanje.

Kao što si rekao, to je dio njihove kulture i objašnjava zašto su njihove zemlje drekare Trećeg svijeta koje nikakva kolonizacija i imperijalizam zlih bijelih heteroseksualnih muškaraca ne može niti bi mogao promijeniti a pokušalo se uslijed krščanskog nauka i bremena bijelog čovjeka. Glavno da bijeli etnomazohisti lijevo-liberalnog i kranjne lijevog političkog spektra stalno traže izgovore u imperijalizmu, kolonizaciji kao razlog zašto su drekare Trećeg svijeta nerazvijene i onakve kakve jesu.

Isto rade skupine Pakistanaca po Velikoj Britaniji, preciznije Engleskoj. Neki govore da su prvo pokušali prema Sikhima, ali oni nisu kao bijele engleske ovce, tako da se Pakiji prebacili na bijele djevojčice koje nemaju zaštitu sustava koji je etnomazohistički i šovinistički nastrojen prema samim Englezima i općenito bijeloj rasi.

Grunf
12-06-2019, 13:35
Kojeg to reda u društvu radi krvna osveta? Najzaostalije države Europe i svijeta imaju krvnu osvetu. Prepuštanje pravosuđa ljudima je najgora moguća stvar koja se može dogoditi. Gora od one da ga prepustimo državi. :D

ZGabriel
12-06-2019, 13:50
smrtna kazna za silovatelje i pedofile.

Grunf
12-06-2019, 13:53
A tko će je izvršiti? Jesi ti spremna biti ubojica i izvršiti takvu presudu?

ZGabriel
12-06-2019, 14:01
A tko će je izvršiti? Jesi ti spremna biti ubojica i izvršiti takvu presudu?

ima ljudi kojima je to posao. da meni ili mojima netko to napravi, vjerujem da bih bila u stanju presuditi zločincu.

skater
12-06-2019, 17:19
Kojeg to reda u društvu radi krvna osveta? Najzaostalije države Europe i svijeta imaju krvnu osvetu. Prepuštanje pravosuđa ljudima je najgora moguća stvar koja se može dogoditi. Gora od one da ga prepustimo državi. :D

Dok napredne, razvijene, visoko civilizirane države svijeta kriminalcima omogućavaju da rade što hoće ili ih oslobađaju.

Kada institucije države ne rade svoj posao, zakoni nemaju veze sa zdravim razumom i pravdom ljudi silom prilika preuzimaju stvar u svoje ruke, tako je od pamtivijeka.

Prepuštanje takozvanoj državi je ništa drugo nego davanje ovlasti drugim ljudima, političarima da umjesto naroda odlučuju što je ispravno.

skater
12-06-2019, 17:22
smrtna kazna za silovatelje i pedofile.

ima ljudi kojima je to posao. da meni ili mojima netko to napravi, vjerujem da bih bila u stanju presuditi zločincu.

Opa bato, vidi kršćanke kako razmišlja. A ja očekivao ono, okreni drugi obraz, ne ubij i slično.

Yaya
12-06-2019, 18:32
Slažem se s ovim što je napisala ZGabriel. Nasreću vjerojatno nitko od nas nije bio u toj situaciji da mu je mučki ubijen, zlostavljan, silovan itd. netko blizak, ali sam sigurna da mi u tom slučaju nikakva "pravda" koju dodijeli netko treći u ime države ne bi bila dovoljna i da bih bila u stanju ubiti počinitelja. Nadam se samo da nikad neću to doživjeti.

goran2hr
12-06-2019, 19:10
...........

Kriminalac ne može biti bespomoćna osoba, nego je to bila žrtva čiji je život bio oduzet ili upropašten.

To su iznimke, ali postoje bezbrojni slučajevi gdje postoje dokazi i nebi bilo problema sa smrtnom kaznom.
...................

Kod izvršenja smrtne kazne, osoba je vezana - bespomoćna. Nije to isto kao u ratu, a ja se tim ne bi mogao baviti, niti bi htio da se ikoga sili da to radi. Mislim da su u bivšoj Jugoslaviji kod streljanja neki imali manevarske metke, tako da se mogu tješiti, da možda nisu baš oni ti što su usmrtili kažnjenika.

Zbog uvođenja DNK testova, pokazalo se da ima dosta onih koji su robijali, a nisu bili krivi. Vjerojatno je i kod smrtnih kazni slično. U V. Britaniji ukinuli su smrtnu kaznu (mislim 60-ih godina), upravo zbog toga što su im se zaredala pogubljenja ljudi, za koje se uskoro pokazalo da nisu bili krivi.

Dugotrajnim ili doživotnim zatvorom postiže se isti rezultat, a bez da se kao pojedinci i društvo, uplićemo u nešto tako mučno.
Druga je stvar sudska praksa, gdje čujemo kako je netko počinio desetke krivičnih djela, pa na kraju ubije trudnicu u mjenjačnici. A da je za svako to krivično djelo odslužio barem 3 mjeseca, ne bi stigao odraditi sav taj kriminal, pa sve do ubojstva. I tu bi trebalo nešto poduzeti.
Ili budalasti zakon da se automatski ne kažnjavaju lopovi koji kradu >2000,00 kuna. Pa oni onda ukradu krumpira za 1500,00 kuna, to je skoro pa legalno, a onda sutra idu krasti ponovno zelje za 1500,00 kuna itd.

Grunf
13-06-2019, 11:38
Evo jedan slučaj posebno izopačenih umova. Majka i njena gej partnerica prisilno odrezala sinu spolni organ jer je htjela od sina napraviti kćerku. Uništili su mu psihičko i fizičko zdravlje i valjda kad su shvatile koliko su ga uništile, onda su ga ubile nožem na spavanju i razrezale na komade te stavile u kovčeg. Je li ovo za smrtnu kaznu? :nezna

http://narod.hr/wp-content/uploads/2019/06/Brazil-ubojstvo-696x514.jpg

Dječak je usmrćen nožem na spavanju nakon što je godinu dana patio zbog neuspjele operacije promjene spola na koju su ga prisilile majka i njena partnerica.

Prema Brazilskoj službi za zaštitu djece, na dječaku je izvršena „neka vrsta operacije promjene spola. Nakon uklanjanja spolnog organa, zašili su unakaženu regiju i improvizirali inačicu ženskog genitalnog organa, napravivši rez među preponama.“

Operacija je očito obavljena bez medicinskog nadzora nakon što je Rhuanova majka odlučila pretvoriti sina u djevojčicu.

Rhuanov otac prethodno je kontaktirao Službu za zaštitu djece i policiju nakon što je izrazio zabrinutost zbog dobrobiti svoga sina.

Rhuanova majka i njena homoseksualna partnerica uspjele su izbjeći državne organe tako što su se selile.

Rhuanov otac shrvano je rekao novinarima:

„Pokušali smo spasiti Rhuana. Objavljivali smo poruke na društvenim mrežama, kontaktirali smo policiju i Službu za zaštitu djece. Nitko nam nije pomogao.“

Rhuan je prije operacije pretrpio tešku psihološku traumu zbog činjenice da je muškog spola, a majka je željela djevojčicu. U neuspjelom pokušaju promjene spola, Rhuanu je uništeno i fizičko zdravlje nakon čega je bešćutno ubijen.

Otkriveni su i drugi detalji monstruoznog zločina. Nakon smrti, majka i njena partnerica pokušale su spaliti beživotno tijelo, ali bez uspjeha. Zatim su tijelo raskomadale i sakrile u dva školska ruksaka i kovčeg.

Nakon uhićenja priznale su stravičan zločin.

https://narod.hr/svijet/video-majka-s-istospolnom-partnericom-ubila-9-godisnjeg-sina-nakon-neuspjele-promjene-spola-na-koju-su-prisilile-dijete

Grunf
13-06-2019, 11:41
Dok napredne, razvijene, visoko civilizirane države svijeta kriminalcima omogućavaju da rade što hoće ili ih oslobađaju.

Kada institucije države ne rade svoj posao, zakoni nemaju veze sa zdravim razumom i pravdom ljudi silom prilika preuzimaju stvar u svoje ruke, tako je od pamtivijeka.

Prepuštanje takozvanoj državi je ništa drugo nego davanje ovlasti drugim ljudima, političarima da umjesto naroda odlučuju što je ispravno.

Nismo više na divljem zapadu. Jedina razvijena država na svijetu koja ima smrtnu kaznu je Amerika. Mislim da u broju izvršenja smrtnih kazni prednjače Kina, Iran i Pakistan.

Koji to ubojica u Hrvatskoj se šeće, a da nije u zatvoru? Jedino Horvatinčić mislim.

Puntar2.0
13-06-2019, 12:38
Evo jedan slučaj posebno izopačenih umova. Majka i njena gej partnerica prisilno odrezala sinu spolni organ jer je htjela od sina napraviti kćerku. Uništili su mu psihičko i fizičko zdravlje i valjda kad su shvatile koliko su ga uništile, onda su ga ubile nožem na spavanju i razrezale na komade te stavile u kovčeg. Je li ovo za smrtnu kaznu? :nezna

https://narod.hr/svijet/video-majka-s-istospolnom-partnericom-ubila-9-godisnjeg-sina-nakon-neuspjele-promjene-spola-na-koju-su-prisilile-dijete

Pa dobro, i sto ces sada sa tim smecem. Zasto ce drzava placati njihov smjestaj, hranu i sve ostalo.
Onda izabciti u nekoj divljini, dzungli, pa neka se snalaze. Bar to ima u Brazilu.

Yaya
13-06-2019, 17:40

Je, ovo je definitivno za smrtnu kaznu. I za mučenje, i... Uf, što me iznerviraju ovakve stvari. Ne možeš virovat za što su ljudi sposobni, još majka. Grozno.

skater
13-06-2019, 20:20
Kod izvršenja smrtne kazne, osoba je vezana - bespomoćna. Nije to isto kao u ratu, a ja se tim ne bi mogao baviti, niti bi htio da se ikoga sili da to radi. Mislim da su u bivšoj Jugoslaviji kod streljanja neki imali manevarske metke, tako da se mogu tješiti, da možda nisu baš oni ti što su usmrtili kažnjenika.

Zbog uvođenja DNK testova, pokazalo se da ima dosta onih koji su robijali, a nisu bili krivi. Vjerojatno je i kod smrtnih kazni slično. U V. Britaniji ukinuli su smrtnu kaznu (mislim 60-ih godina), upravo zbog toga što su im se zaredala pogubljenja ljudi, za koje se uskoro pokazalo da nisu bili krivi.

Dugotrajnim ili doživotnim zatvorom postiže se isti rezultat, a bez da se kao pojedinci i društvo, uplićemo u nešto tako mučno.
Druga je stvar sudska praksa, gdje čujemo kako je netko počinio desetke krivičnih djela, pa na kraju ubije trudnicu u mjenjačnici. A da je za svako to krivično djelo odslužio barem 3 mjeseca, ne bi stigao odraditi sav taj kriminal, pa sve do ubojstva. I tu bi trebalo nešto poduzeti.
Ili budalasti zakon da se automatski ne kažnjavaju lopovi koji kradu >2000,00 kuna. Pa oni onda ukradu krumpira za 1500,00 kuna, to je skoro pa legalno, a onda sutra idu krasti ponovno zelje za 1500,00 kuna itd.

Ako postoje neoborivi, očiti dokazi da je netko počinio djelo za koje se predviđa smrtna kazna onda ne vidim problem.

skater
13-06-2019, 20:46
Nismo više na divljem zapadu. Jedina razvijena država na svijetu koja ima smrtnu kaznu je Amerika. Mislim da u broju izvršenja smrtnih kazni prednjače Kina, Iran i Pakistan.

Koji to ubojica u Hrvatskoj se šeće, a da nije u zatvoru? Jedino Horvatinčić mislim.

Ne, nego smo na dijaboličnom zapadu gdje se pubertetskoj djeci sakate spolni organi i šopa (čak i predpubertetsku djecu) ih se muškim ili ženskim hormonima jer se "osjećaju" ili im netko sugerira uz poticaj i slavlje (((medija))) da su drugog "roda". Da ne nabrajam druge primjere (((kulturnog-marksizma))) kojima si upoznat.

Istanbulska konvencija, stop nasilju nad ženama, njeno tijelo, njena pravila. Ovo je zadnji stadij (((feminizma))).

Posebno izopačeno je da liječnici i pojedinci iz državnih institucija kao i čitavo društvo sudjeluje u ovom sotonističkom obredu odobravanjem takvih eksperimenata ili iživljavanja na djeci. Leftardski ateisti se vole pozivati na znanost ignorirajući kromosome, argument autoriteta uz kukavičke, koruptivne znanstvenike koji šute o tome ili odobravaju psihičkim bolesnicima izokretanje stvarnosti.

Kao što je netko jednom rekao, konzervativci su progresivci s ograničenjem brzine. Društvo je većinski konzervativno, ali postoje načini kako masama manipulirati i pomicati granice dopuštenog.

Tako konzervativci kao argument protiv islama odjednom koriste sodomite koje u nekim zemljama bacaju s krovova, a prije nisu željeli ni čuti o sodomitima i njihovim "pravima".

Konzervativci su vječni politički gubitnici jer nemaju čvrsta načela a slično se događa s kršćanstvom, posebice protestantima i donekle katolicima, pravoslavci se još nekako drže o islamu da ne govorim.

Ne zaslužuju samo one smrtnu kaznu nego i svi oni koji su omogućili unatoč prijavama oca da dođe do ove situacije.

Ima slučaj u Engleskoj gdje su pripadnici socijalne službe umjesto najbližim članovima obitelji, mislim da se radilo o baki, djevojčicu progresivno dali dvojici sodomita na posvajanje, jedan od njih je pretukao djevojčicu na smrt.

https://www.bbc.com/news/uk-wales-south-east-wales-45042202

skater
13-06-2019, 20:54

Ako pogledaš brazilske zatvore koji su kao iz pakla, onda je smrtna kazna humanije rješenje. Inače u Engleskoj su osudili Engleza na zatvorsku kaznu zbog "zločina iz mržnje" ili kako se već zove Orwelijanska kazna, jer je stavio komad šunke na kvaku džamije, na kraju je ubijen u zatvoru koji su prepuni muslimana dok se "druge i drugačije" silovatelje pušta na slobodu.

Na suvremenom zapadu su veće kazne za "govor mržnje" nego stvarna kaznena djela.

kiler
13-06-2019, 22:18

i pola Borova sela...

Yaya
14-06-2019, 21:14
i pola Borova sela...

I ovo je nažalost istina. I onda se čudimo kad netko uzme zakon u svoje ruke.

juanpablom
15-06-2019, 00:10

Horvatinčić nije ubojica

juanpablom
15-06-2019, 00:13
Ako postoje neoborivi, očiti dokazi da je netko počinio djelo za koje se predviđa smrtna kazna onda ne vidim problem.

ne postoje takvi dokazi, utvđuje se sudska istina a ne materijalna.uostalom praksa je pokazala da su pogubljene neke osobe za koje se pokazalo da nisu krivi. ne postoje slučajno izvanredni pravni lijekovi u modernim kaznenim postupcima

Grunf
15-06-2019, 08:35
Horvatinčić nije ubojica

Čovjek koji je ubil 4 osobe u svom životu, a da znamo za to, je ubojica. Navodno udbaški ubojica i zato ima dozvolu za ubojstvo.

skater
16-06-2019, 18:26
ne postoje takvi dokazi, utvđuje se sudska istina a ne materijalna.uostalom praksa je pokazala da su pogubljene neke osobe za koje se pokazalo da nisu krivi. ne postoje slučajno izvanredni pravni lijekovi u modernim kaznenim postupcima

Kakav je ovo pravni "jewspeak", "sudska istina" i "materijalna istina"? Postoji zločin i prikladna kazna. Svaki zakon koji nije usklađen s pravdom je zločinački zakon ili u sivoj zoni interpretacije.

Znači O.J. Simpson nije ubio svoju ženu, igralo se na rasnu kartu i bio oslobođen.

Issei Sagawa nije ubio i pojeo Renée Hartevelt, još su ga pustili na slobodu.

Dragan Paravinja nije silovao i ubio Antoniju Bilić.

Jer postoji "sudska i materijalna istina". Usprkos modernoj tehnologiji i forenzici.

Inače, jedine osobe koje mogu nekažnjeno ubijati druge ljude su političari.

Puno američkih predsjednika je okrvarilo ruke zbog Židova i Izraela, vodeći ratove protiv ljudi koji na nijedan način nisu mogli ugroziti niti ugrožavaju SAD, jedino sada kada uslijed mlake kontrole useljeničke politike se mogu ubaciti teroristi u države zapadne civilizacije.

Poanta je da se u nekim slučajevima može nekažnjeno ubijati ljude ili dobiti smiješne kazne uslijed pravnog "jewinga" kojih je malo država zapadne civilizacije pošteđeno.

Kada se pogleda Brazil, nije ugodno vidjeti kada gomila preuzme pravdu (linč) u svoje ruke što je tamo česta pojava i ne pita se je li netko kriv ili nije, mada ponekad s obzirom na otvorenu i dokazanu pljačku i zločine pojedinaca uzimanje pravde u svoje ruke od strane hrvatskog naroda bi bila dobrodošla promjena jer hrvatska nema institucije koje provode pravdu i zakone osim što štite kriminalce i ubojice.

juanpablom
16-06-2019, 23:29
Čovjek koji je ubil 4 osobe u svom životu, a da znamo za to, je ubojica. Navodno udbaški ubojica i zato ima dozvolu za ubojstvo.

ne pričaj gluposti, nije nikog ubio. Na teret mu se stavljaju druga kaznena djela.

juanpablom
16-06-2019, 23:32
Kakav je ovo pravni "jewspeak", "sudska istina" i "materijalna istina"? Postoji zločin i prikladna kazna. Svaki zakon koji nije usklađen s pravdom je zločinački zakon ili u sivoj zoni interpretacije.

Znači O.J. Simpson nije ubio svoju ženu, igralo se na rasnu kartu i bio oslobođen.

Issei Sagawa nije ubio i pojeo Renée Hartevelt, još su ga pustili na slobodu.

Dragan Paravinja nije silovao i ubio Antoniju Bilić.

Jer postoji "sudska i materijalna istina". Usprkos modernoj tehnologiji i forenzici.

Inače, jedine osobe koje mogu nekažnjeno ubijati druge ljude su političari.

Puno američkih predsjednika je okrvarilo ruke zbog Židova i Izraela, vodeći ratove protiv ljudi koji na nijedan način nisu mogli ugroziti niti ugrožavaju SAD, jedino sada kada uslijed mlake kontrole useljeničke politike se mogu ubaciti teroristi u države zapadne civilizacije.

Poanta je da se u nekim slučajevima može nekažnjeno ubijati ljude ili dobiti smiješne kazne uslijed pravnog "jewinga" kojih je malo država zapadne civilizacije pošteđeno.

Kada se pogleda Brazil, nije ugodno vidjeti kada gomila preuzme pravdu (linč) u svoje ruke što je tamo česta pojava i ne pita se je li netko kriv ili nije, mada ponekad s obzirom na otvorenu i dokazanu pljačku i zločine pojedinaca uzimanje pravde u svoje ruke od strane hrvatskog naroda bi bila dobrodošla promjena jer hrvatska nema institucije koje provode pravdu i zakone osim što štite kriminalce i ubojice.

tebi je mržnja prema Židovima pomutila mogućnost argumentiranog raspravljanja.

Grunf
19-06-2019, 10:54
ne pričaj gluposti, nije nikog ubio. Na teret mu se stavljaju druga kaznena djela.

Početkom 1980-tih Horvatinčić, tada vlasnik kultnog ribljeg restorana Babylon u Svetoj Nedelji, na pješačkom prelazu u Zagorskoj ulici u Zagrebu naletio je na Mandu Vučković i njezinu kćer Mariju Nosek. Majka je od posljedica ozljeda preminula, dok je kći zadobila teške ozljede. Za ovu nesreću osuđen je na šest mjeseci zatvora uvjetno i to tek nakon što je suprug poginule žene podigao privatnu tužbu. Godine 1989. prebrzo vozeći Alejom Bologne u Zagrebu naletio je na Nadu Petrović i usmrtio je. Sredinom kolovoza 2011. gliserom je kod Šibenika naletio na jedrilicu kojom su plovili talijanski supružnici Francesco Salpietro i Mariella Patelli te ih također usmrtio. Niti za jednu nesreću nije bio u zatvoru

https://net.hr/danas/hrvatska/najvece-afere-tomislava-horvatincica-usmrtio-cetvero-ljudi-izazvao-kaos-u-zagrebu-tvrtka-mu-u-dugovima-sin-ga-se-odrekao/

skater
20-06-2019, 10:00
tebi je mržnja prema Židovima pomutila mogućnost argumentiranog raspravljanja.

Ne toliko koliko židovska mržnja prema bijeloj rasi i općenito ne-Židovima putem subverzije, ucjena, kriminala, veleizdaje. SAD, WASP-ovci, Žido-amerikanci su mi bili najjednostavniji i očiti primjer ali očekivao sam ovakav odgovor.

Iako nisi pobio moje tvrdnje nego si izvukao priglupi "antisemitizam" kao joker kartu.

Da se vratimo na temu, dakle, postoje slučajevi gdje se "legalno" na posredan ili neposredan način mogu ubiti ljudi ili ih se ubija na "mekan" način proglašavajući ih orwelijanski "neosobama" pa ne mogu zarađivati za život (blokiranje bankovnih računa, ne mogu se zaposliti itd.), najčešće političari imaju tu mogućnost, također i ljudi iz sjene koji kontroliraju medije i određene institucije te manipuliraju javnim mnijenjem što se svakim danom sve bolje vidi zahvaljujući internetu pa se može vidjeti način na koji to funkcionira.

imperator
20-06-2019, 13:00
Protiv sam: Abortusa, eutanazije, smrtne kazne.

juanpablom
20-06-2019, 23:41
https://net.hr/danas/hrvatska/najvece-afere-tomislava-horvatincica-usmrtio-cetvero-ljudi-izazvao-kaos-u-zagrebu-tvrtka-mu-u-dugovima-sin-ga-se-odrekao/

hvala što si potvrdio ono što sam rekao.

juanpablom
20-06-2019, 23:53
Ne toliko koliko židovska mržnja prema bijeloj rasi i općenito ne-Židovima putem subverzije, ucjena, kriminala, veleizdaje. SAD, WASP-ovci, Žido-amerikanci su mi bili najjednostavniji i očiti primjer ali očekivao sam ovakav odgovor.

Iako nisi pobio moje tvrdnje nego si izvukao priglupi "antisemitizam" kao joker kartu.

ne, priglupo je bilo tvoje spominjanje Židova bez ikakve potrebe. Kakve veze oni imaju s mojim postom??

Da se vratimo na temu, dakle, postoje slučajevi gdje se "legalno" na posredan ili neposredan način mogu ubiti ljudi ili ih se ubija na "mekan" način proglašavajući ih orwelijanski "neosobama" pa ne mogu zarađivati za život (blokiranje bankovnih računa, ne mogu se zaposliti itd.), najčešće političari imaju tu mogućnost, također i ljudi iz sjene koji kontroliraju medije i određene institucije te manipuliraju javnim mnijenjem što se svakim danom sve bolje vidi zahvaljujući internetu pa se može vidjeti način na koji to funkcionira.
kakve veze ovo ima s mojim postom?

Gelsey Azalea
21-06-2019, 07:48
Protiv abortusa i eutanazije ali ZA smrtnu kaznu! Možda ne kod nas jer smo mala zemlja i nemamo mnogo ubojstava ali u zemljama poput SAD-a smrtna kazna je potrebna. Postoje predatori i ubojice koji izvana izgledaju kao mi ali njihova nutrina i njihovi zločini odvajaju ih od nas običnih, normalnih ljudi.

imperator
21-06-2019, 12:53
Protiv abortusa i eutanazije ali ZA smrtnu kaznu! Možda ne kod nas jer smo mala zemlja i nemamo mnogo ubojstava ali u zemljama poput SAD-a smrtna kazna je potrebna. Postoje predatori i ubojice koji izvana izgledaju kao mi ali njihova nutrina i njihovi zločini odvajaju ih od nas običnih, normalnih ljudi.

Protiv abortusa i eutanazije si iz kršćanskih razloga, pretpostavljam, a za smrtnu kaznu, govorimo općenito, si iz kojih razloga, ako nije tajna, ne reci samo opet iz kršćanskih pobuda...:D

skater
23-06-2019, 15:44
ne, priglupo je bilo tvoje spominjanje Židova bez ikakve potrebe. Kakve veze oni imaju s mojim postom??

kakve veze ovo ima s mojim postom?

Ima veze s temom, smrtna kazna i slučajevi gdje se mogu ubijati ("legalno") ljudi ili se može počiniti ubijanje bez posljedica.

I da, "antisemitizam" je reakcija na židovski semitizam i posljedično subverziju ponajviše bijelih nacija.

skater
23-06-2019, 16:04
hvala što si potvrdio ono što sam rekao.

Da Horvatinčić nije ubojica? Jebo zemlju, državu, zakon, narod, naciju, rasu i ljude gdje smeće može nekažnjeno gaziti i ubijati ljude bez prikladne kazne. Očito ljudi, ovce moraju preuzeti pravdu i zakon u svoje ruke da se situacija vrati u normalu.

Jebem perverznu, dijaboličnu zapadnu civilizaciju.

Horvatinčić možda nije ubojica u prav(n)om smislu riječi, međutim to ga ne opravdava oduzimanja tuđih života zbog vlastitih propusta iz bilo kojih razloga (nepažnja, "sinkopa" itd.).

Sloboda pojedinca, dakle slobodna volja traži najveću odgovornost. Stoga mase ne misle, ne žele misliti te traže od drugih da preuzmu njihovu sudbinu u svoje ruke. Bog ili Sotona, demoni, pozitivna ili negativna bića izvan dimenzija naše percepcije koja se hrane našim emocijama, nebitno postoje ili ne, su izgovor za vlastite propuste ili djela.

Međutim ako ne možeš dokazati da su za tvoj zločin odgovorne legije demona, u najboljem slučaju završiš u ludnici, u protivnom višegodišnja ili doživotna kazna ili smrtna kazna za zločine koji odgovaraju tom činu.

skater
23-06-2019, 16:13
Postoje predatori i ubojice koji izvana izgledaju kao mi ali njihova nutrina i njihovi zločini odvajaju ih od nas običnih, normalnih ljudi.

Rasna segregacija, "zločinački" aparthejd u određenim dijelovima svijeta bi riješio problem masovnog kriminala jer "boja kože" po sistemu stereotipnog prepoznavanja uzorka u ponašanju može spriječiti kriminal.

S druge strane, gradovi su leglo degenerika i serijskih ubojica jer su tamo svi atomizirani pojedinci bez ozbiljne povezanosti i osjećaja identiteta koji se perverzno manifestira kroz pripadnost nogometnim i bilo kojim drugim sportskim klubovima ili u drugim slučajevima pripadnosti opskurnim seksualno-"rodnim" "identitetima".

juanpablom
23-06-2019, 23:50
Ima veze s temom, smrtna kazna i slučajevi gdje se mogu ubijati ("legalno") ljudi ili se može počiniti ubijanje bez posljedica.

I da, "antisemitizam" je reakcija na židovski semitizam i posljedično subverziju ponajviše bijelih nacija.
ja ih nisam uopće spominjao, a ti se nakačio na moj post.

Da Horvatinčić nije ubojica? Jebo zemlju, državu, zakon, narod, naciju, rasu i ljude gdje smeće može nekažnjeno gaziti i ubijati ljude bez prikladne kazne. Očito ljudi, ovce moraju preuzeti pravdu i zakon u svoje ruke da se situacija vrati u normalu.

Jebem perverznu, dijaboličnu zapadnu civilizaciju.

Horvatinčić možda nije ubojica u prav(n)om smislu riječi, međutim to ga ne opravdava oduzimanja tuđih života zbog vlastitih propusta iz bilo kojih razloga (nepažnja, "sinkopa" itd.).

Sloboda pojedinca, dakle slobodna volja traži najveću odgovornost. Stoga mase ne misle, ne žele misliti te traže od drugih da preuzmu njihovu sudbinu u svoje ruke. Bog ili Sotona, demoni, pozitivna ili negativna bića izvan dimenzija naše percepcije koja se hrane našim emocijama, nebitno postoje ili ne, su izgovor za vlastite propuste ili djela.

Međutim ako ne možeš dokazati da su za tvoj zločin odgovorne legije demona, u najboljem slučaju završiš u ludnici, u protivnom višegodišnja ili doživotna kazna ili smrtna kazna za zločine koji odgovaraju tom činu.

nije ubojica ni u pravnom ni u semantičkom smislu. ostatak je nebitan što se tiče prethodne rečenice

Grunf
24-06-2019, 10:30
Kako nije ako je autom i brodom ubio 4 osobe? Daj mi objasni tu logiku Juane.

Grunf
24-06-2019, 10:41
Levitski zakonik, 20. poglavlje

Kaži Izraelcima: ‘Tko god, Izraelac ili stranac koji živi s Izraelcima, ustupi svoje čedo Moleku, mora se smaknuti; narod zemlje neka ga kamenuje.

Tko god prokune svoga oca i svoju majku, neka se smakne. Jer je oca svoga i majku svoju prokleo, neka njegova krv padne na nj.

Čovjek koji počini preljub sa ženom svoga susjeda neka se kazni smrću – i preljubnik i preljubnica.

Čovjek koji bi legao sa ženom svoga oca – otkrio bi golotinju svoga oca – neka se oboje kazne smrću, krv njihova neka padne na njih.

Legne li tko sa svojom snahom, neka se oboje kazne smrću. Učinili su rodoskvrnuće i neka krv njihova padne na njih.

Ako bi muškarac legao s muškarcem kao što se liježe sa ženom, obojica bi počinila odvratno djelo. Neka se smaknu i krv njihova neka padne na njih.

Čovjek koji se oženi kćerju i njezinom majkom – krajnja je to pokvarenost! – neka se u vatri spali i on i one, da među vama ne bude pokvarenosti.

Čovjek koji bi spolno općio sa životinjom ima se smaknuti. Životinju ubijte!

Ako bi se žena primakla bilo kakvoj životinji da se s njom pari, ubij i ženu i životinju. Neka se smaknu i njihova krv neka padne na njih.

Čovjek koji bi se oženio svojom sestrom, kćerju svoga oca ili kćerju svoje majke te vidio njezinu golotinju, a ona vidjela njegovu – pogrdno je to djelo! – neka se istrijebe pred očima naroda. Otkrio je golotinju svoje sestre, pa neka snosi i posljedice svoje krivnje.

http://biblija.ks.hr/search.aspx?k=3&p=20&r=1

skater
24-06-2019, 18:54
ja ih nisam uopće spominjao, a ti se nakačio na moj post.

nije ubojica ni u pravnom ni u semantičkom smislu. ostatak je nebitan što se tiče prethodne rečenice

On je recidivist.

Kao što se obojenim silovateljima koji su kao "izbjeglice", "maloljetnici bez pratnje", "azilanti", silovali maloljetne djevojčice ili punoljetne ženske osobe s izgovorom da "ne znaju" "zbog kulturoloških razloga" (dakle ono što sam prije napisao o demonima je slično ovome) su institucije države progledale kroz prste radi "ljudskih prava", "antirasizma" i slično, tako se i Horvatinčiću progledalo kroz prste iz različitih razloga (ponajprije bogatstvo te posljedično poznanstva i utjecaj), naravno da mu je onda svejedno hoće li sljedeći put iz tko zna kojeg razloga ponovo usmrtiti ljude ili ekipa "izbjeglica" i "azilanata" ponovo (grupno) silovati neku ženu ili djevojčicu.

Što je onda ako nije ubojica u pravnom ili semantičkom smislu? Znači, zbog "sinkope" ili nekog drugog priglupog pravno izmišljenog razloga može nekažnjeno ubijati (gaziti) ljude?

Kada bi ljudi počeli preuzimati pravdu u svoje ruke, brzo bi ekipa sudaca i pravnika, uz političare dakle nakupina nebitnog civilizacijskog smeća dvaput promislila kako suditi i preuredili zakone prema zdravom razumu i pravdi onako kako Bog zapovijeda, kako bi neki rekli.

juanpablom
29-06-2019, 00:12
On je recidivist.

očito

Kao što se obojenim silovateljima koji su kao "izbjeglice", "maloljetnici bez pratnje", "azilanti", silovali maloljetne djevojčice ili punoljetne ženske osobe s izgovorom da "ne znaju" "zbog kulturoloških razloga" (dakle ono što sam prije napisao o demonima je slično ovome) su institucije države progledale kroz prste radi "ljudskih prava", "antirasizma" i slično, tako se i Horvatinčiću progledalo kroz prste iz različitih razloga (ponajprije bogatstvo te posljedično poznanstva i utjecaj), naravno da mu je onda svejedno hoće li sljedeći put iz tko zna kojeg razloga ponovo usmrtiti ljude ili ekipa "izbjeglica" i "azilanata" ponovo (grupno) silovati neku ženu ili djevojčicu.

usporedbe su ti odlične

Što je onda ako nije ubojica u pravnom ili semantičkom smislu? Znači, zbog "sinkope" ili nekog drugog priglupog pravno izmišljenog razloga može nekažnjeno ubijati (gaziti) ljude?

ako nije ubojica, onda je očito nešto drugo. Sinkopa nije pravni pojam, nego medicinski. Jel bila ili nije u njegovom slučaju, ne bih ulazio, nisam psiholog ni psihijatar.

Kada bi ljudi počeli preuzimati pravdu u svoje ruke, brzo bi ekipa sudaca i pravnika, uz političare dakle nakupina nebitnog civilizacijskog smeća dvaput promislila kako suditi i preuredili zakone prema zdravom razumu i pravdi onako kako Bog zapovijeda, kako bi neki rekli.
Kad bi ljudi počeli uzimati pravdu u svoje ruke, nastao bi potpuni kaos toliki da bi ljudi vapili za pravosuđem pa makar i korumpiranim.
Suci i pravnici nisu nebitno civilizacijsko smeće nego jedan od stupova svake normalne demokratske države

skater
10-07-2019, 00:22
usporedbe su ti odlične

Očito sarkazam s tvoje strane.

ako nije ubojica, onda je očito nešto drugo. Sinkopa nije pravni pojam, nego medicinski. Jel bila ili nije u njegovom slučaju, ne bih ulazio, nisam psiholog ni psihijatar.

Medicinski pojam uzet kao izgovor u sudskom odnosno pravnom procesu da ga se izuzme krivnje.

Kad bi ljudi počeli uzimati pravdu u svoje ruke, nastao bi potpuni kaos toliki da bi ljudi vapili za pravosuđem pa makar i korumpiranim.

To se konstantno događa u Brazilu i nekim drugim zemljama Trećeg svijeta i sve ide svojim tokom. Hrvatsko pravosuđe to jest krivosuđe je u potpunosti korumpirano te ga vode idioti i kriminalci, tako da ljudi vape za pravdom i vigilantizam ih nebi nimalo dirao, štoviše, kada bi na taj način bili kažnjeni pojedinci, ljudi bi pljeskali.

Suci i pravnici nisu nebitno civilizacijsko smeće nego jedan od stupova svake normalne demokratske države

Sudaca i pravnika ima i bilo je i u "nedemokratskim" sustavima, odnosno nisu posebnost "demokratskih država".

Fora je u tome što u "demokratskim" sustavima suci i pravnici ne provode pravdu nego bezakonje i nered. Primjera ima koliko hoćeš.

Kada ih spominjem kao civilizacijsko smeće, odnosi se na to da su zakoni koje to smeće donosi daleko od pravde i zdravog razuma, u krajnem slučaju, od Božjeg zakona, ako je netko religijski nastrojen ili prirodnog zakona, ako je netko ateistički, agnostički ili znanstveno nastrojen.

Uostalom, Dekalog je ultimativni zakon, sve ostalo je sporedno i "društveni konstrukt" stvoren za manipulaciju.

Inače, demokracija je farsa, države su općenito izgubile svoj smisao. Državljanin može biti bilo tko, nema definicije što nekoga čini državljaninom odnosno pripadnikom nacije ili naroda. To se ponajviše odnosi na nakaradne države zapadne civilizacije s rijetkim iznimkama gdje se donekle drži do krvi i tla u ostalim slučajevima država ima ulogu servisa bogaćenja pojedinaca raznim političkim vezama bez ikakve odgovornosti prema zajednici.

Smiješno je kada čujem od hrvatskih branitelja kako se "nisu borili za ovakvu državu". Hrvati ili ne podnašaju državu (s obzirom da su kao ovce stoljećima opravdano (jal, korupcija, veleizdaja) bili pod tuđinskom vlašću) te koriste sve načine da zajebu sustav (kriv sam i ponosim se time) ili je krivo asociraju s domovinom. Ako su se "borili za državu", to znači da su se borili za Tuđmana, Manolića, Boljkovca, Perkovića, Nobila, Sanadera, Plenkovića, policiju, sudstvo, sve moguće i nemoguće stranke, a ne za hrvatski narod.

Jer država nije isto što i domovina. Borili su se za slobodu protiv srspke (antifašističke, komunističke, socijalističke) okupacije a ne za jebenu državu.
Država je tvrtka, narod su zaposlenici koji su zamjenjiva stoka. Tako da ako nema dovoljno hrvatskih ovci za mužnju, zamjenjuju ih ovce iz drugih tvrtki odnosno država. Kada toga Hrvati postanu svjesni, možda će se nešto promijeniti i Hrvatsku će voditi pravi ljudi, u protivnom propast hrvatskog naroda je neizbježna.

skater
10-07-2019, 00:48
nastao bi potpuni kaos toliki da bi ljudi vapili za pravosuđem pa makar i korumpiranim.

Jesi li svjestan da se poneki predmeti u takozvanoj hrvatskoj državi vode par godina ili desetljeće? Ako to nije xaos i korupcija onda ne znam što je.

juanpablom
13-07-2019, 23:00

shvati kako hoćeš

Medicinski pojam uzet kao izgovor u sudskom odnosno pravnom procesu da ga se izuzme krivnje.

znaš nešto više?prosvjetli nas onda

To se konstantno događa u Brazilu i nekim drugim zemljama Trećeg svijeta i sve ide svojim tokom. Hrvatsko pravosuđe to jest krivosuđe je u potpunosti korumpirano te ga vode idioti i kriminalci, tako da ljudi vape za pravdom i vigilantizam ih nebi nimalo dirao, štoviše, kada bi na taj način bili kažnjeni pojedinci, ljudi bi pljeskali.

pričaš gluposti, nisi svjestan.

Sudaca i pravnika ima i bilo je i u "nedemokratskim" sustavima, odnosno nisu posebnost "demokratskih država".

Fora je u tome što u "demokratskim" sustavima suci i pravnici ne provode pravdu nego bezakonje i nered. Primjera ima koliko hoćeš.

Kada ih spominjem kao civilizacijsko smeće, odnosi se na to da su zakoni koje to smeće donosi daleko od pravde i zdravog razuma, u krajnem slučaju, od Božjeg zakona, ako je netko religijski nastrojen ili prirodnog zakona, ako je netko ateistički, agnostički ili znanstveno nastrojen.

Uostalom, Dekalog je ultimativni zakon, sve ostalo je sporedno i "društveni konstrukt" stvoren za manipulaciju.

Inače, demokracija je farsa, države su općenito izgubile svoj smisao. Državljanin može biti bilo tko, nema definicije što nekoga čini državljaninom odnosno pripadnikom nacije ili naroda. To se ponajviše odnosi na nakaradne države zapadne civilizacije s rijetkim iznimkama gdje se donekle drži do krvi i tla u ostalim slučajevima država ima ulogu servisa bogaćenja pojedinaca raznim političkim vezama bez ikakve odgovornosti prema zajednici.

Smiješno je kada čujem od hrvatskih branitelja kako se "nisu borili za ovakvu državu". Hrvati ili ne podnašaju državu (s obzirom da su kao ovce stoljećima opravdano (jal, korupcija, veleizdaja) bili pod tuđinskom vlašću) te koriste sve načine da zajebu sustav (kriv sam i ponosim se time) ili je krivo asociraju s domovinom. Ako su se "borili za državu", to znači da su se borili za Tuđmana, Manolića, Boljkovca, Perkovića, Nobila, Sanadera, Plenkovića, policiju, sudstvo, sve moguće i nemoguće stranke, a ne za hrvatski narod.

Jer država nije isto što i domovina. Borili su se za slobodu protiv srspke (antifašističke, komunističke, socijalističke) okupacije a ne za jebenu državu.
Država je tvrtka, narod su zaposlenici koji su zamjenjiva stoka. Tako da ako nema dovoljno hrvatskih ovci za mužnju, zamjenjuju ih ovce iz drugih tvrtki odnosno država. Kada toga Hrvati postanu svjesni, možda će se nešto promijeniti i Hrvatsku će voditi pravi ljudi, u protivnom propast hrvatskog naroda je neizbježna.

svašta, suci ne donose zakone a ni većina u saboru nisu pravnici. O ostalom neću jer nije tema.

Jesi li svjestan da se poneki predmeti u takozvanoj hrvatskoj državi vode par godina ili desetljeće? Ako to nije xaos i korupcija onda ne znam što je.

koliko traju u Njemačkoj?koliko je trajao predmet protiv Perkovića i Mustaća?

juanpablom
13-07-2019, 23:02

shvati kako hoćeš

pričaš gluposti, nisi svjestan.

svašta, suci ne donose zakone a ni većina u saboru nisu pravnici. O ostalom neću jer nije tema.

pdv
21-07-2019, 23:39
Meni je smrtna kazna totalno nešto nepojmljivo. Mislim da nitko nema pravo ugasiti nečiji život pa o kakvom god zločincu govorili. To nas kao društvo unazaduje i vraća na niske civilizacijske razine. S jedne strane nismo gospodari života, a s druge strane odakle nam pravo tražiti ikoga od nas da bude izvršioc smrtne kazne i da živi s tim groznim osjećajem.

Zločince treba ukloniti iz društva i pružiti im ili odgovarajuće liječenje ili zatvor kao vid preispitivanja i svojevrsnog liječenja. Niti je ljudski niti kršćanski ubijati zločinca.

Taj zločinac je npr. ubio žrtvu zbog uvjerenja da ispravno postupa bilo da je voden mržnjom, zlobom ili da je jednostavno bolesna osoba. Mi kao društvo ubijamo zločinca zbog uvjerenja da takav ne zaslužuje živjeti i uvjereni smo da postupamo ispravno jer smo vodeni zakonima ili nekim drugim moralnim sudovima. Na kraju sage ubijamo svi...koja je onda razlika između nas?!

skater
25-07-2019, 16:34

Ne pravi se blesav, "sinkopa" je uzeta kao olakotna okolnost za Horvatinčića.
Već sam jednom rekao, to smeće je recidiv, ako ima zdrastvenih problema onda ne može voziti jahtu niti vršiti višezadaćne radnje u vidu vožnje broda dok mu navodno kurva puši ispod kormila, jer je rečeno da je bio u društvu neke žene pa se može pretpostaviti uzroci tragedije i ubojstva ljudi neodgovornim i bahatim ponašanjem

pričaš gluposti, nisi svjestan. [/quote]

Pričam ono što se stvarno događa u Brazilu i još nekim zemljama. Ljudi, društvo su imali nepisane zakone, pravila ponašanja i prije pojave pisanog zakona i civilizacije. Takozvana demokracija i države nisu početak i kraj civilizacije niti preduvjet skladnog života veće skupine ljudi na istom prostoru.

[QUOTE=juanpablom;486516]svašta, suci ne donose zakone a ni većina u saboru nisu pravnici. O ostalom neću jer nije tema.

Suci selektivno provde zakone i kako Zvonimir Hodak govori, Hrvatska je pravno retardirana država. Za isti slučaj se može izreći različita kazna. Tako je zapravo bilo u slučaju Perkovića i Mustača kao jedan od primjera kojeg se sada mogu sjetiti.

Kraće nego u Hrvatskoj. Pogledaj kako se rješavaju slučajevi u Australiji. Ako su u nečemu Anglo-Saksonci učinkoviti, to je pravosuđe.

skater
25-07-2019, 16:49
Meni je smrtna kazna totalno nešto nepojmljivo. Mislim da nitko nema pravo ugasiti nečiji život pa o kakvom god zločincu govorili. To nas kao društvo unazaduje i vraća na niske civilizacijske razine. S jedne strane nismo gospodari života, a s druge strane odakle nam pravo tražiti ikoga od nas da bude izvršioc smrtne kazne i da živi s tim groznim osjećajem.

Zločince treba ukloniti iz društva i pružiti im ili odgovarajuće liječenje ili zatvor kao vid preispitivanja i svojevrsnog liječenja. Niti je ljudski niti kršćanski ubijati zločinca.

Taj zločinac je npr. ubio žrtvu zbog uvjerenja da ispravno postupa bilo da je voden mržnjom, zlobom ili da je jednostavno bolesna osoba. Mi kao društvo ubijamo zločinca zbog uvjerenja da takav ne zaslužuje živjeti i uvjereni smo da postupamo ispravno jer smo vodeni zakonima ili nekim drugim moralnim sudovima. Na kraju sage ubijamo svi...koja je onda razlika između nas?!

Oko za oko, zub za zub.

Naravno, postoje različiti tipovi ubojstava, iz strasti, samoobrane, povrede časti, krvna osveta, u afektu (slučajno (čovjek padne i smrtno se ozlijedi) ili namjerno) ili čisto psihopatskih/sociopatskih razloga ili nekih drugih psihičkih poremećaja što je poseban slučaj te se svakom od tih slučaja treba pristupati individualno.

Međutim za neke slučajeve postoji definirano što zaslužuje smrtnu kaznu, ne samo u Bibliji, Kuranu, Tori ili Talmudu nego i suvremenom pravu.

To nas kao društvo unazaduje i vraća na niske civilizacijske razine.

"Dobra i kriva strana povijesti", "mračni srednji vijek" jel'?

Kakav poruka se šalje (potencijalnim) kriminalcima, silovateljima itd. ako znaju da ih očekuju smiješne ili nikakve kazne? Da hrvatski političari ("država") i službenici ("neka institucije rade svoj posao") znaju da ih čeka smrtna kazna za gospodarski kriminal i uništenje nacionalne imovine, dvaput bi razmislili hoće li počiniti kriminalno djelo.

SAD gdje i dalje postoji smrtna kazna (u određenim državama) je stvarno na niskim civilizacijskim razinama.

Nedostatak smrtne kazne nije preduvjet civilizacijskog razvoja.

Indijanske civilizacije Srednje i Južne Amerike su bile na visokoj civilizacijskoj razini za svoje doba ali su imale ljudska (uključujući djecu) žrtvovanja.

Priglupi liberalni pristup, trebaš biti svjesna da za neke ljude nema spasa.

Nije kršćanski? Prouči Bibliju, sasvim jasno je definirano što zaslužuje smrtnu kaznu.