Pogledaj Full Version : Regija zajedno u EU
Baader Meinhof
23-06-2011, 00:10
http://www.vecernji.hr/vijesti/bundestag-srbije-trazi-priznanje-kosova-prije-ulaska-eu-clanak-303330
Ako smo mislili da su nas karali Englezi, gledaj što će srbima raditi Nijemci. Pa ovi nikad neće u EU.
NorthStand
23-06-2011, 01:15
hahahaha pišam od smijeha, ma dobro ljudi jasno je sve. Englez žele srbe, a nas na žele. Nijemci pak žele nas, a ne žele srbe. Pa nije to od jučer, to ja i govorim već neko vrijeme da svaka velika zemlja ima svoje razloga zašto nekog gura ili koči. U svakom slučaju, to ja već neko vrijeme znam da će Kosovo bit predmet politiziranja, isto kao što je Gotovina bio u svoje vrijeme. To vam je tako, oni izruče mladića a ovi se odmah sjete još nečega, isto je bilo i nama mi izručili Gotovinu a ovi brže bolje smislili ucjene oko granice s zlovencima, pa gospodarski pojas, pa topnički dnevnici itd itd to je tako, kad pristaneš na jednu ucjenu onda ucjenama nema kraja, zato se ne smije pristat ni na jednu jedinu ucjenu. Jer kad provale da te mogu ucjenjivat, tome nema kraja.
NorthStand
26-07-2011, 17:50
http://www.vecernji.hr/vijesti/kosovski-specijalci-povukli-se-prijelaza-jarinje-brnjak-clanak-313492
Kuha na kosovu, ahahaha, a srbi bi opet balvan revoluciju dizali koliko vidim. Samo teško će im to poć za rukom ovaj put, i drago mi je neopisivo što je Kosovo progalsilo nezavisnost, jer dovoljno je vidjet kako su okupirali pola BiH i to im ne smeta, a smeta im kad im albanci okupirali Kosovo. Samo hvala bogu, albanci se vode logikom kao i srbi, nisu to hrvati koji poštuju tuđe granice. Već tamo gdje su većina, odmah govore da je to albanija. Isto kao što srbi, gdje je većina srpskog stanovništva, taj kraj svojataju i poistovjećuju sa srbijom. I baš dobro, da su naletili na sebi ravne, da vide kako je to kad ti se netko bezobrazno ponaša na tvojoj zemlji.
Uglavnom, teško će regija zajedno u EU, kad se samo vidi ove Albance i Srbe, a da ne govorim da ni odnosi Muslimana-Bošnjaka, Hrvata, i Srba nisu ništa bolji. Realno živimo u turbulentnoj regiji, i uvijek će bit ovakvih ekscesa.
TheBronxBomber
26-07-2011, 20:48
Nicemu se preuranjeno ne nadajte. Srbija nije Hrvatska, niti su Srbi Hrvati. S time hocu reci, srpska drzavna politika je maksimalisticka (koliko je to moguce i dopusteno), docim je Hrvatska drzavna politika (haha to niti ne postoji) apsolutno minimalisticka - niti ne moze biti referenca.
Srbija, ako odluci priznati Kosovo, odradit ce to na najbezbolniji nacin - i garantirano ce izvuci najvise sto moze zbog takve odluke i cina. Sto u procesima, sto u novcu.
A u slucaju da se EU raspadne, Hrvatska je nigdje - jer joj je unisten nacionalizam. A Srbija ce biti spremna na sve. Imati ce s cime, i znati ce kako. A Hrvati ce biti obezglavljeni.... Kao bezbroj puta dosad u svojoj povijesti.
http://www.vecernji.hr/vijesti/kosovski-specijalci-povukli-se-prijelaza-jarinje-brnjak-clanak-313492
..., a smeta im kad im albanci okupirali Kosovo. Samo hvala bogu, albanci se vode logikom kao i srbi, nisu to hrvati koji poštuju tuđe granice. Već tamo gdje su većina, odmah govore da je to albanija. Isto kao što srbi, gdje je većina srpskog stanovništva, taj kraj svojataju i poistovjećuju sa srbijom. I baš dobro, da su naletili na sebi ravne, da vide kako je to kad ti se netko bezobrazno ponaša na tvojoj zemlji.
...
Ovo o izjednačavanju Albanaca na Kosovu i Srba u tzv BiH je točno samo ako se povijest Kosova interpretira prosrpski. Na žalost takva u biti (veliko)srpska interpretacija povijesti Kosova se jedino i učila u yu školama i zato valjda 99% Hrvata doživljava Kosovo kao srpsku teritoriju. Postoji i druga i to vjerodostojnija interpretacija povijesti Kosova a to je albansko-ilirska pa tada nemamo slučaj da su eto Albanci otrgnuli dio Srbije već obrnuto Albanci su se samo oslobodili srpske okupacije a to što se nisu smjeli ujediniti s Albanijom tada možemo shvatiti kao neprevedno rješenje. Ne vidim razloga da se isključivo uzima (veliko)srpska interpretacija povijesti Kosova pogotovo stoga što nitko od srpskih povjesničara ili političara neće reči da je banjalučko područje a sada zapadna RS bilo povijesno hrvatsko područje. I da se razumijemo to ne znači da sugeriram da Hrvati sada trebaju imati aspiracija prema banjalučkom području, za takvo nešto se naprosto nema dovoljno niti demografskih snaga a i gorući sadašnji problem je kako sačuvati preostala područja u BiH gdje Hrvati imaju većinu i osigurati hrvatsku teritorijalnu autonomiju na tim područjima.
NorthStand
27-07-2011, 04:15
Hrvati trebaju imat aspiracije ne samo prema BL, već prema drini, jer na njoj leže naše povijesne granice! To što su Srbi, i novokomponirani Bošnjaci spletom okolnosti zauzeli i naselili dobar dio bosne je splet isključivo nesretnih okolnosti, i međunarodne politike koja je propagirala nekakvu multikulturalnu bosnu dok nije hrvate praktički totalno potisnula. I to ta stoka radi i dan danas, baš zato ću uvijek smatrat BiH hrvatskim teritorijem, bez obzira što on to danas u velikoj mjeri nije. Al nije, iz ranije navedenih razloga.
I naravno da mi nismo srbi, i da ne treba težit rasturanju BiH kao države, iako ja osobno ne držim ni najmanje do te kvazi države koju je stvorila austro ugarska a sve s ciljem razjebavanja hrvata u istoj. Al treba reć, da je interes hrvata u BiH da oni imaju ravnopravan položaj u odnosu na srbe i bošnjake. I to bi se moglo ostvarit, preko nekakve autonomne pokrajine u kojoj će hrvati bit većina, nama ne treba nikakva RS.
A što se tiče srba i kosova, slažem se da kosovo veći dio povijesti nije bilo srpsko, i da nemaju šta srat da je srpsko! Sve u svemu, u ovoj našoj regiji će bit još itekakvih turbulencija, i baš sam razmišljo gdje da to stavim, i reko baš ovdje jer sve to se i događa zbog kvazi EU!
A jeste skužili, da su smradovi ubili ovog specijalca s kosova. I to ga snajperom čedo skinuo ravno u glavu, samo mi nije jasno zašto se tolerira tu stoku na tom sjevernom djelu kosova, ta neka kosovska mitrovica. Ja ne kužim koji kurac se ne pošalje vojska na taj sjever, da ih malo pročisti pa makar došlo do rata sa srbima. I baš bi volio da opet zarate smradovi, pa da bude blokada srbije na 20 godina. Taman da opet postanu vukojebina, kakva su bili dok "demokrata" Tadić nije počeo svoje fore prodavat onim praznoglavcima iz EU. A najjači mi je ipak, Vuk jebeni Jeremić kaže moguća je nova Oluja, i onda nek mi netko kaže da ne treba navijat za šipce! Pa evo ja otvoreno kažem, nitko sretniji od mene ako ih šipci sve do jednog počiste s tog sjevera kosova, sve do jednog! :clap Ajmo šipci, juuuuuuuuuriš! :rofl
NorthStand
27-07-2011, 04:39
Ravnogorski pokret Srbije upisuje dobrovoljce za odlazak na Kosovo i Metohiju. Javiti se na broj tel.0638573616 za dalje informacije.Takodje se upucuje apel Predsednicima odbora da se sakuplja pomoc za odlazak i dole nasim ljudima koji su prepusteni sami sebi. Svaka donacija je dobro dosla a svi znaju sta treba za ovakve uslove.Iz Srbije se mogu poslati donacije na broj ziro racuna 205900100996433852 Vukojevic Stevan komercijalna banka ,clan Otadzbinske uprave ,propagandno obavestajna sluzba.Nadamo se da ce se pravi Ravnogorci odazvati na bilo koji nacin. SA VEROM U BOGA !!! ZA SRPSKO KOSOVO I METOHIJU
:rofl
Srbi se još uvijek nadaju, ahahhahahahah majko mila bijednika. Pojeli ih šiptari natalitetom, i još uvijek misle kako ih u narednih 10-15 godina neće potisnut s tog jadnog malog djela kojeg još kontroliraju. E srbi srbi, vi očito nikako da na greškama naučite, s time da su albanci-šiptari kako vi kažete malo zajebaniji nego Hrvati, kod njih sloga golema, svi se slažu da treba sa srbima u srbiju. Dok to nije u HR slučaj bio ni 1991, a kamoli 2011! :cita
NorthStand
30-07-2011, 15:33
http://www.vecernji.hr/vijesti/srbi-kosovu-ljutiti-hrvate-vozili-ste-specijalce-clanak-314820
Srbi se malo zaigrali, pa očito misle kako će ponovo nekome krojit granice države! A naravno Beograd sve ovo, prešutno odobrava, pa i ovaj tzv pregovarač s srpske strane Stefanović je najbolji primjer objektivnosti srba kako u Beogradu, tako i ovih na kosovu, gdje on kaže da nitko ne može očekivat da ljudi odblokiraju putove. Stvarno je zanimljivo ovo sve pratit, jer me neodoljivo podsjeća na 1991, kad su i u našoj Hrvatskoj imali slične prezentacije. A svi znamo, kako su završile!
Imat će EU, još jako puno posla kako s srbima, tako i s albancima, jer teško da će moć ijedna zemlja od te dvije uć u EU, a da ne priznaje onu drugu! A i Njemačka je najavila, da će inzistirat da Srbija prije ulaska prizna Kosovo, a svi znamo šta Njemačka znači za EU, i njen proračun, tako da mislim da će se Srbi ako se nastave inatit načekat s ulaskom u EU. Naravno bilo bi bolje za sve u regiji, da odjebu EU, al poznavajući političare svi teže istome cilju, a to je podređivanju nacionalnih interesa globalnim, europskim tako da će Srbi imat jako tešku odluku, ili priznanje Kosova ili ništa od EU. Kad kažem Srbi, mislim na njihove političare, naročito na "europejca" Borisa Tadića.
NorthStand
06-09-2011, 05:15
http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/eu/hrvatska_postaje_provincija_posrnulog_carstva_s_ce tiri_haska_suda/383503.html
Zanimljivo, i video je prva liga, NE EU!
vBulletin® v4.0.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd. Prevedeno by Cokaric & Marshall {DarkSons.com}, Zyex {GSM-info.net} & _nana_ {LIBAR-LIBAR.com}