PDA

Pogledaj Full Version : Davor Ivo Stier - Nova zvijezda hrvatske politike?

Grunf
23-01-2014, 00:39
Ne znam koliko pratite gospona Stiera, našeg zastupnika u parlamentu EU, ali u zadnje vrijeme je čovjek doprinio našoj vanjskoj politici više nego sve vlade zadnjih 10 godina. Snažno se zauzeo se za BH Hrvate neki dan, a isto tako je napravio velemajstorski potez prilikom početka pregovora Srbije s EU. Nešto što se od naših političara rijetko viđa. :naklon

ZASTUPNIK HDZ-a u Europskom parlamentu Davor Ivo Stier ocijenio je u ponedjeljak kako Bosna i Hercegovina zbog srpskog separatizma i bošnjačkog unitarizma stagnira na europskom dnu zauzevši se pri tome za jačanje federalizma u toj zemlji čime bi se popravila i pozicija Hrvata.

"Upravo je federalizam ključ za europski put BiH. Kada sam to naglasio u svojim javnim istupima, napadnut sam s obje strane - i separatističke, i one unitarističke", rekao je Stier.

http://www.youtube.com/watch?v=J3HauLBkhyk

Stier ubada kao osica. :D

Poštovani povjereniče Füle, danas se održava prva međuvladina konferencija između EU i Srbije i time se otvaraju pristupni pregovori. U vašem prošlotjednom obraćanju Europskom parlamentu istaknuli ste važnost sporazuma o normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova i njegove daljnje primjene. U tom kontekstu važno je da se također poštuju i drugi sporazumi koji potiču dobrosusjedsku suradnju. U kojoj mjeri će Europska komisija naglasiti važnost poštovanja Sporazuma o normalizaciji odnosa koji je Srbija potpisala s Hrvatskom 1996., s posebnim naglaskom na primjenu članka 7? – pitao je Stier.
Podsjetimo, članak 7 Sporazuma o normalizaciji odnosa regulira pitanje ratne odštete.

http://www.vecernji.hr/hrvatska/davor-ivo-stier-trazi-da-srbija-plati-ratnu-odstetu-916392

moonlight
23-01-2014, 00:44
Ma daj, opet buš glasal za HNS, kaj lažeš?

pdv
23-01-2014, 00:44
Odličan je. Ja sam ga uočila u jednoj političkoj emisiji gdje me baš oduševio razmišljanjima, osobnošću i elokventnošću. Ako se ne varam dijete je naši iseljenika.

Ostavlja dojam čovjeka koji zna, pogađa bit i koji se ne ustručava reći što misli.

TheBronxBomber
23-01-2014, 01:00
Aha... je, to mu je drug Milanovic spocitnuo u Sabornici. Te ga ja skoro proglasio sinom ustase. Bitno da je drug Milanovic sin jugoslavenskog komuniste. To je OK. I, nadasve, legitimno> :)

TheBronxBomber
23-01-2014, 01:03
Eto vam sad... usporedite pamet i pristup jednog ustase s onime jednog komunjare poput Milanovica :)

Svaki komentar je suvisan.

galija
23-01-2014, 09:50
Ne znam koliko pratite gospona Stiera, našeg zastupnika u parlamentu EU, ali u zadnje vrijeme je čovjek doprinio našoj vanjskoj politici više nego sve vlade zadnjih 10 godina. Snažno se zauzeo se za BH Hrvate neki dan, a isto tako je napravio velemajstorski potez prilikom početka pregovora Srbije s EU. Nešto što se od naših političara rijetko viđa. :naklon

Ne samo neki dan...nego često spominje i upozorava na problem Hrvata u bih

ogledalce
23-01-2014, 10:07
Davor je ok ima čovo britak jezik,i očito vidi što ni jedan HB političar ne vidi,
a po svemu sudeći je Hercegovački korjena,,

Inkvizitor
23-01-2014, 10:55
Davor je ok ima čovo britak jezik,i očito vidi što ni jedan HB političar ne vidi,
a po svemu sudeći je Hercegovački korjena,,

Je..Stier je poznato hercegovačko prezime..negdje oko Rakitna mislim..

Bismarck
23-01-2014, 12:21

Dobar :rofl

ogledalce
23-01-2014, 12:26
:facepalm

možda mu je šukundbaba s materine strane:facepalm

NorthStand
23-01-2014, 15:38
dobro priča Ivo, u svakom slučaju od nijednog SDPovca se neće čuti ovakav istup, oni jednostavno ne poznaju zauzimanje za "hrvatsku stvar".

sagitarius
23-01-2014, 21:03
Već jedno vrijeme ozbiljno pratim i sa velikim interesovanjem rad gosp.Davora Stiera, koji ostavlja dojam da je pravi čovjek na pravom mjestu, posebice kada su u pitanju BiH Hrvati i aktualno stanje u BiH...
Oduševljava njegovo lasersko pogađanje biti problema...

Komari
23-01-2014, 23:40

Did mu je iz okolice Samobora (ili Čepina) :misli: i bio je ustaški časnik pukovnik, a s materine strane did haesesovac isto emigrant.

Inače did mu je napisao i knjigu “Elementi i metode komunističke gerile” u Luburićevoj nakladi

.

galija
24-01-2014, 12:24
Did mu je iz okolice Samobora (ili Čepina) :misli: i bio je ustaški časnik pukovnik, a s materine strane did haesesovac isto emigrant.

Inače did mu je napisao i knjigu “Elementi i metode komunističke gerile” u Luburićevoj nakladi

.

Baš me zanima uklapa li se u temu o pravom hdzeovcu:zubo
nekima sigurno

TheBronxBomber
24-01-2014, 18:12
Pravim HDZ-ovcima se, izgleda, Stier zamjerio (vjerojatno svojim najnovijim istupima) pa je razrjesen nekih duznosti.

Orgasmatron
24-01-2014, 18:47
Teško je reći zašto je razrješen dužnosti međunarodnog tajnika možda je nešto, a možda je ništa- Takav čovjek treba biti u zastupničkim klupama.
S druge strane tip je bio protiv izbacivanja jedne Kosorice iz HDZa. :bang

Komari
24-01-2014, 23:16
Teško je reći zašto je razrješen dužnosti međunarodnog tajnika možda je nešto, a možda je ništa- Takav čovjek treba biti u zastupničkim klupama.
S druge strane tip je bio protiv izbacivanja jedne Kosorice iz HDZa. :bang

Pa da je bilo pameti ne bi je ni izbacili. I fino je umirovili.
Ali ježiga Kara izgleda ne trpi nikog osim poslušnike zato mu valjda odgovara Jandroković i sva ona sila potrčkala koje skupio oko sebe.

Sad čekam listu za EU parlament a sve su prilike da Stierovo ime ni tamo nećemo vidit.

UBR novi međ tajnik je lajt verzija Jandrokovića..sve bezličnjaci na sliku i priliku vrlog vođe Karamarka. Čovjek koji sa strankom veze nema ali se fino uklapa u društvo.

U tom Predsjedništviu izgleda jedini koji je ostao a da valja je Drago Prgomet. Njega fala Bogu ne može smijeniti jerbo je izabran na Saboru.
.

galija
25-01-2014, 11:12
Tog Karamarka ne mogu "probavit" nikako!
Kao što je propuštena prilika da se Hdz vrati na stari put pobjedom Sanadera nad Pašalićem,bojim se da i Karamarkova pobjeda Kujundžića samo nastavlja put izgubljenog Hdz-ea.

Sve neki "projekti"..Sanader, pa Jelavić u BIH,pa Karamarko,pa Raguž...takvi smo MI Hrvati

I nije isključeno da je Stier smjenjen upravo zbog prečestog otvaranja pitanja Hrvata u BIH...nije o tome preporučljivo pričati baš

Inkvizitor
25-01-2014, 11:22
Čudna je ta smjena Stiera. Mora se objasnit. Mislim mora, trebalo bi a obično to sve prođe u tišini.

Moguće je i to da je Stier dobio po prstima jer otvara "neugodne" teme. Sve je moguće.

Karamarko. Dosad ne govori puno, ali ono što kaže, suvislo je. Ne zanima me je li fotogeničan ili televizičan jer se ne natječe za mistera Hrvatske. No dobro je govorio i Sanader dok nije došao na vlast. To opet ništa ne garantira jer kod nas nema instituta "prevare birača".

Kujundžić se meni osobno ne sviđa niti mislim da je neki kapacitet. Nalikuje mi na seoskog mudrijaša koji pred lokalnom prodavnicom uz pivu guli politiku.

Inkvizitor
25-01-2014, 11:25
Ali ježiga Kara izgleda ne trpi nikog osim poslušnike zato mu valjda odgovara Jandroković i sva ona sila potrčkala koje skupio oko sebe.

Sad čekam listu za EU parlament a sve su prilike da Stierovo ime ni tamo nećemo vidit.

UBR novi međ tajnik je lajt verzija Jandrokovića..sve bezličnjaci na sliku i priliku vrlog vođe Karamarka. Čovjek koji sa strankom veze nema ali se fino uklapa u društvo.

U tom Predsjedništviu izgleda jedini koji je ostao a da valja je Drago Prgomet. Njega fala Bogu ne može smijeniti jerbo je izabran na Saboru.
.

Jadranka Kosor kao i Sanader nisu nikad ni trebali biti u HDZ-eu. I ako je stvarno Tuđman pozvao Kosor u stranku to mu je još jedna od grešaka.

Ženska je tašta, samodopadna i uživa kad je u centru pažnje.

Koliko je ona demokršćanka vidjelo se kod referenduma, stava o Ustavnim promjenama.

sagitarius
25-01-2014, 11:30
Jadranka Kosor kao i Sanader nisu nikad ni trebali biti u HDZ-eu. I ako je stvarno Tuđman pozvao Kosor u stranku to mu je još jedna od grešaka.

Ženska je tašta, samodopadna i uživa kad je u centru pažnje.

Koliko je ona demokršćanka vidjelo se kod referenduma, stava o Ustavnim promjenama.

U vrijeme kad ju je Tuđman "gurao" ona je bila ženska sa zvjezdicama u očima, poletarka HDZ-ovka iz udžbenika i nikome normalnom ne bi palo na pamet što se u njoj krije...
Ne mislim da je Tuđman pogriješio, nego da je ona evoluirala u ono što o njoj danas mislimo i govorimo.

galija
25-01-2014, 11:43
Čudna je ta smjena Stiera. Mora se objasnit. Mislim mora, trebalo bi a obično to sve prođe u tišini.

Moguće je i to da je Stier dobio po prstima jer otvara "neugodne" teme. Sve je moguće.

Karamarko. Dosad ne govori puno, ali ono što kaže, suvislo je. Ne zanima me je li fotogeničan ili televizičan jer se ne natječe za mistera Hrvatske. No dobro je govorio i Sanader dok nije došao na vlast. To opet ništa ne garantira jer kod nas nema instituta "prevare birača".

Kujundžić se meni osobno ne sviđa niti mislim da je neki kapacitet. Nalikuje mi na seoskog mudrijaša koji pred lokalnom prodavnicom uz pivu guli politiku.

Ne treba to nikog zanimati ,koga briga...PR me ne zanima nimalo.
Kažeš ne govori puno...po meni ne govori uopće!!
Proteklih mjeseci u Hrvatskoj se događaju strašne stvari i upravo se on tu trebao isprofilirati i nametnuti sa jasnim stavom ako ne kalkulira...jer nije uvjek ni pitanje političke pobjede primarno.Izreci svoj stav o ćirilici,zauzmi stav oko Hrvata u BIH,stav o lustraciji.....primjera koliko hoćeš
Na tim pitanjima se gradi biračko tjelo hdz-a i ta pitanja zanimaju biračko tjelo hdz-a

Inkvizitor
25-01-2014, 11:48
Proteklih mjeseci u Hrvatskoj se događaju strašne stvari i upravo se on tu trebao isprofilirati i nametnuti sa jasnim stavom ako ne kalkulira...jer nije uvjek ni pitanje političke pobjede primarno.Izreci svoj stav o ćirilici,zauzmi stav oko Hrvata u BIH,stav o lustraciji.....primjera koliko hoćeš
Na tim pitanjima se gradi biračko tjelo hdz-a i ta pitanja zanimaju biračko tjelo hdz-a

ma na ta pitanja biračko tjelo HDZ-ea zna odgovore.

Ja čak mislim da je dobro da se ne svađa sa budalastim Milanovićem..po onoj Napoleonovoj..ne ometaj protivnika kad čini greške..

Ljude ipak najviše zanima gospodarstvo i ekonomija..nama su neka pitanja bitna ali ovi jedva čekaju da HDz govori samo o svjetonazorskim pitanjima..tu treba biti mudar...jesi vidila kako rade neokomunisti kad su oporbi..nikad ne pričaju o svjetonazorskim pitanjima, samo o boljem životu, o pravdi, o napretku, o poštenju tj skoro nikad a kad dođu na vlast piče samo ideologiju..

Nije ideal biti kao oni , samo kažem kako oni varaju često naivni narod....

sagitarius
25-01-2014, 11:48

Ma da, tako se jedan političar i procjenjuje...
Karamarko je prokockao svoj kredibilitet kojeg teško da može povratiti, bar ovdje gdje ja pratim njegovu ulogu, rad i djelovanje.

sagitarius
25-01-2014, 11:52

Ja čak mislim da je dobro da se ne svađa sa budalastim Milanovićem..po onoj Napoleonovoj..ne ometaj protivnika kad čini greške..

Ljude ipak najviše zanima gospodarstvo i ekonomija..nama su neka pitanja bitna ali ovi jedva čekaju da HDz govori samo o svjetonazorskim pitanjima..tu treba biti mudar...jesi vidila kako rade neokomunisti kad su oporbi..nikad ne pričaju o svjetonazorskim pitanjima, samo o boljem životu, o pravdi, o napretku, o poštenju tj skoro nikad a kad dođu na vlast piče samo ideologiju..

E da je on te mudrosti, pa ni po jada..., ovo ostalo apsolutno stoji.

galija
25-01-2014, 11:52

Ja se s tim ne slažem....nije primarno ni bit na vlasti
Budi jasan,nema tu kompromisa pa tko hoće nek glasa!

Onog trenutka kad zamjenim ideale za ekonomski standard moš me ubit

Orgasmatron
25-01-2014, 11:58

.

Jadranka kosor otkako je izgubila, hvala Bogu, izbore u HDZu, je radila sve da bude izačena iz tog HDZa. U tom slučaju HDZ ili Karamarko nije imao ama baš nikakvu drugu soluciju. Imati u svojim saborskim klupama zastupnicu koja otvoreno nastupa protiv svoje stranke i koja je u tim klupama trebala sjediti kao član HDZa još 4 godine nje održivo? To se izbacuje. Ona je isto imala pravo kada je izbacila Sanadera.
A o kakvoj je hijeni riječ pokazala je i na referendumu i u sudjelovanju u kojekakvim institutima zajedno sa Mesićem i Budom Lončarom.. ta žena ne vjeruje u ništa osim u vlastiti ego, a HDZ, Partija, HSP? samo daj sve valja.

Orgasmatron
25-01-2014, 12:01
U vrijeme kad ju je Tuđman "gurao" ona je bila ženska sa zvjezdicama u očima, poletarka HDZ-ovka iz udžbenika i nikome normalnom ne bi palo na pamet što se u njoj krije...
Ne mislim da je Tuđman pogriješio, nego da je ona evoluirala u ono što o njoj danas mislimo i govorimo.

malo si profulao.. Tuđman ju je pozvao u HDZ nakon što je imala onu prilično uspješnu radio emisiju o prognanicima i Vukovarcima.. i bila je tada prilično omiljena među tom populacijom

Orgasmatron
25-01-2014, 12:04

ovo si dobro primjetio.. i onda dođu na Vlast i prvi zakon koji donesu je onaj o obnovi komunjarskih spomenika

Inkvizitor
25-01-2014, 12:11
Ja se s tim ne slažem....nije primarno ni bit na vlasti
Budi jasan,nema tu kompromisa pa tko hoće nek glasa!

Onog trenutka kad zamjenim ideale za ekonomski standard moš me ubit

Galija..pričao je Sanader o idealima pa je radio sve suprotno kad je došao na vlast.

Ne mogu bit samo ideali, ljudi moraju od nečega i živjet.

Meni bi bio jasan znak npr da je Stier stvarno smjenjen zbog progovoranja o problemu BiH Hrvata. To bi mi bio jasan znak da je HDZ ostao isti kao za Sanadera i Kosorice.

Ostalo me toliko ne zanima. pa ne mora se uvijek sve galamit na sav glas.

sagitarius
25-01-2014, 12:14
malo si profulao.. Tuđman ju je pozvao u HDZ nakon što je imala onu prilično uspješnu radio emisiju o prognanicima i Vukovarcima.. i bila je tada prilično omiljena među tom populacijom

Ne vidim baš da sam profulao jer nisam govorio o tome kako ju je pok.Tuđman doveo ili pozvao, nego da on ne snosi krivicu za njenu kasniju "evoluciju".
Mislim bitan je kontekst a ne jeli petak ili srijeda, kontaš.

Orgasmatron
25-01-2014, 12:26

Karamarko. Dosad ne govori puno, ali ono što kaže, suvislo je. Ne zanima me je li fotogeničan ili televizičan jer se ne natječe za mistera Hrvatske.

bojim se Inkvy da nas koje zanima sadržaj, a ne forma i nema puno u ovom društvu

moonlight
25-01-2014, 12:27

Ne razumijem, što je to suvislo kod Karamarka?
Ako je nešto loše u toj stranci nakon Sanadera, to je da su na čelo postavili čovjeka kao Karamarko.
Ima li profesionalnu deformaciju kao žbir, pa jednostavno mu je zato nastup nedorečen, mutan, pričam o svemu, a ne kažem ništa...ne znam.
Meni se i dalje čini kao trojanski konj te stranke, bezličan, čovjek bez stava o svim bitnim stvarima u državi, bez inicijative, s njim HDZ izgleda kao želatina, ništa.
I dalje mi se čini da je na toj tzv. desnici totalna pomutnja, ona je odavno naučena biti kontrolirana, još iz bivšeg sistema.
I nije mi jasno kako je tebi dobar bilo tko koji će na bilo koji način "napasti" komunjare, bez obzira ima ju li perspektive ili su nesuvisli skroz, bitno je da su bar na verbalnoj razini udarili na komunjare...
A to je čisti fluid Inkvi.

Inkvizitor
25-01-2014, 12:44
Ne razumijem, što je to suvislo kod Karamarka?
Ako je nešto loše u toj stranci nakon Sanadera, to je da su na čelo postavili čovjeka kao Karamarko.
Ima li profesionalnu deformaciju kao žbir, pa jednostavno mu je zato nastup nedorečen, mutan, pričam o svemu, a ne kažem ništa...ne znam.
Meni se i dalje čini kao trojanski konj te stranke, bezličan, čovjek bez stava o svim bitnim stvarima u državi, bez inicijative, s njim HDZ izgleda kao želatina, ništa.
I dalje mi se čini da je na toj tzv. desnici totalna pomutnja, ona je odavno naučena biti kontrolirana, još iz bivšeg sistema.
I nije mi jasno kako je tebi dobar bilo tko koji će na bilo koji način "napasti" komunjare, bez obzira ima ju li perspektive ili su nesuvisli skroz, bitno je da su bar na verbalnoj razini udarili na komunjare...
A to je čisti fluid Inkvi.

Meni on djeluje suvislo, tebi djeluje nesuvislo i što sad.

Naravno da mi je bitno i tražim svakoga tko će napasti neokomunjare jer oni usrdno uništavaju zemlju. To više nije nesposbnost to je namjera. Zadatak. Odrađivanje posla.

moonlight
25-01-2014, 12:57
Sve ok, mislim samo da je on čisti mućak, kukavičje jaje za potpuno neutraliziranje HDZa, Stier je samo jedan u nizu koje će odrezat prvom prilikom ako pokažu bilo kakav izdvojeni stav.

sagitarius
25-01-2014, 14:43
Sve ok, mislim samo da je on čisti mućak, kukavičje jaje za potpuno neutraliziranje HDZa, Stier je samo jedan u nizu koje će odrezat prvom prilikom ako pokažu bilo kakav izdvojeni stav.

Čini mi se da su najzeznutije one crno-bijele ocjene, kako se uobičajeno procjenjuje neka javna ličnost, pa tako je čini mi se i sa Karamarkom.

Jasno mi je ovdje kod nas zašto ga ljudi na neki način doživljavaju kao autsajdera, jer jako malo je kao osoba uradio ili gotovo ništa kada su u pitanju Hrvati iz BiH, među kojim, uzgred, njegova stranka jako visoko kotira i sigurno je da će tako biti i na izborima za dvije godine, pretpostavljam, ako se stvari budu razvijali u ovom smijeru kako se razvijaju.

S druge strane on vodi daleko najjaču opozicionu stranku u Hrvatskoj, koja po svim predviđanjima, da ništa ne uradi, dobija izbore na stravičnim greškama aktualne vlasti.
Možda su i Steirovi sjajni istupi u konačnom politika koja dolazi iz Karamarkovog stožera, pa zbog toga na određen način Inkvizitorov stav po ovom pitanju može biti posve racionalan i točan, mada svi mi u biti tragamo za istinom u najboljoj vjeri da će se kad to zaista bude potrebno Karamarko "probuditi" i vrlo jasno reči, kako mi u BiH to kažemo: "Popu pop i bobu bob".

Komari
25-01-2014, 14:53
Meni on djeluje suvislo, tebi djeluje nesuvislo i što sad.

Naravno da mi je bitno i tražim svakoga tko će napasti neokomunjare jer oni usrdno uništavaju zemlju. To više nije nesposbnost to je namjera. Zadatak. Odrađivanje posla.

Je djeluje on suvislo kad govori..

Samo je pitanje suvislosti onoga što govori u trenutku i okruženju kad govori.

Pa tako naprimjer organizira Okrugli stol o demografiji di nakon što Prgomet iznese potpuno realan i ostvariv plan uleti Adanić sa SF planom i majkom hraniteljicom i naknadi za iste a koje onda svekoliki nazočan stranački puk podrži a praktički odbaci Dragin.

Toliko o procjeni trenutka i momenta i shvaćanju i želji da se učini nešto konkretno.

Naime po djelima ćete ih prepoznati, a ja osim što dvi godine raspušta ogranke i izbacuje iz stranke ne vidim da išta konkretno radi osim što konstantno baca floskule kako se treba obračunat s komunizmom, a glede toga kad je mogao učinio nije ništa niti hoće po svemu sudeći.

Inkvizitor
25-01-2014, 15:12
Je djeluje on suvislo kad govori..

Samo je pitanje suvislosti onoga što govori u trenutku i okruženju kad govori.

Pa tako naprimjer organizira Okrugli stol o demografiji di nakon što Prgomet iznese potpuno realan i ostvariv plan uleti Adanić sa SF planom i majkom hraniteljicom i naknadi za iste a koje onda svekoliki nazočan stranački puk podrži a praktički odbaci Dragin.

Toliko o procjeni trenutka i momenta i shvaćanju i želji da se učini nešto konkretno.

Naime po djelima ćete ih prepoznati, a ja osim što dvi godine raspušta ogranke i izbacuje iz stranke ne vidim da išta konkretno radi osim što konstantno baca floskule kako se treba obračunat s komunizmom, a glede toga kad je mogao učinio nije ništa niti hoće po svemu sudeći.

Nemam te insajderske info :kez

I ništa mi u tom tekstu ne govori kontra Karamarka.

Cijenit ću ga po djelima kad i ako dođe na vlast.

Inače taj Prgomet mi nije nešto posebno kao političar. Tek on govori uopćeno. Ono što sam ga slušo.

zaba1111
25-01-2014, 17:08
Ne mogu se sjetiti što je to toliko loše napravila Jadranka Kosor kao ministrica i predsjednica vlade, za njenog vremena je napokon počela borba protiv korupcije, krupne ribe su počele ići u zatvore, počeli su se otvarati procesi komunističkim zločincima, završila je pregovore, uvela HR u EU, započela s promjenom ekonomskg smjera, prva obznanila da da se ne može trošiti više nego se ima, počela s rezovima, međutim zaustavljena je referendumom o pravima radnika... Sad se pogubila jer je odbačena ko zadnja krpa, ali to je sad i nebitno.

Što se tiče Stiera, još nemamo informacija zašto je degradiran i je li uopće degradiran, on sam kaže da nije i da nastavlja dalje s dosadašnjom politikom zaštite nacionalnih, ekonomskih i interesa Hrvata BH, na drugoj stranačkoj funkciji.

Sve što je govorio u eu parlamentu sigurno nije bilo samovoljno, nego usuglašeno na strančkim odborima i predsjedništvom stranke jer stranke tako funkcioniraju, ni na općinskom vjeću i najmanje općine se svako pitanje postavlja nakon usuglašavanja na stranačkom odboru, tako da nema teorije da svaka tema u eu parlamentu nije ustvari riječ stranke.

I nema tu nikakvog zaokreta politike HDZa prema bh Hrvatima, ona je bila i ostala politika potpore, a razlika je u okolnostima, Hr je danas u prilici nešto reći dok prije to nije bila, riječi nekakvog parlamentarca tada nisu značile ništa, tada kao i danas presudna je bila materijalna potpora koja nije nedostajala.

Inkvizitor
25-01-2014, 17:13
Kojim su se to komunističkim zločincima za vladavine Kosor počeli otvarati procesi.

Što se tiče ovog drugog...moguće je..no u politici to tako ide..ili ne ide.,.nije uvijek sve stranački stav inače nikad ne bi bilo turbulencija.

Uglavnom tajming je loš..a neće Stier sad izić i reć..je makli su me jer sam se zalagao za BH Hrvate..

Ja se nadam da nije ..jer ako je onda je HDZ ostao isti kao za Sanadera..

zaba1111
25-01-2014, 17:26
Ako se dobro sijećam, Boljkovac je za njenog i Karamrkovog mandata u MUPu prvi put optužen.

sagitarius
25-01-2014, 19:18
Zagovor za Hrvate iz BiH u parlamentu EU puno je politički "teže", a u što smo se mogli i uvjeriti prethodnih tjedana, posebice kroz potporu Fulea HDZ BiH u priči oko hrvatskog TV kanala itd., gdje se dao osjetiti taj jaki lobi, nego li na bilo kojoj drugoj unutarstranačkoj poziciji za Steira, tako da on možda položajno i nije degradiran, ali jeste na neki način funkcionalno.

Možda je baš radi tog zagovora i potpore Hrvatima iz BiH na tako bitnom mjestu u parlamentu EU i smijenjen, ako bismo se usudili tako špekulirati...
To bi s jedne strane opravdalo Karamarka, jer bi se uvijek moglo reči da su Steirovi istupi "stranački stav", ali s druge strane ako ga je Karamarko preko svojih stranačkih poluga smijenuo, onda je po srijedi dvostruka igra, što nemožemo znati bez dubljeg poznavanja stvari unutar HDZ-a i relacija preko kojih i u kojim njen definitivno još uvijek zagonetni predsjednik funkcionira.

Bilo bi dobro da se na forumu netko potrudi i politički portretira Karamarka, jer bi se onda moglo sagledati na, pretpostavljam, realniji način i pitanje Kosorove i cjelokupne aktualne situacije i položaja HDZ-a u ovom vremenu, kao i ulogu njenog Predsjednika u svemu tome...

Ovako, ima dosta stvari koje bi se dale "iščupati" preko Interneta, što ponekad i nije lagan posao, pa samim time i dosta nagađanja iz kojeg onda proizilaze različita gledanja na istu stvar.

Orgasmatron
26-01-2014, 21:16
Ne mogu se sjetiti što je to toliko loše napravila Jadranka Kosor kao ministrica i predsjednica vlade, za njenog vremena je napokon počela borba protiv korupcije, krupne ribe su počele ići u zatvore, počeli su se otvarati procesi komunističkim zločincima, završila je pregovore, uvela HR u EU, započela s promjenom ekonomskg smjera, prva obznanila da da se ne može trošiti više nego se ima, počela s rezovima, međutim zaustavljena je referendumom o pravima radnika... Sad se pogubila jer je odbačena ko zadnja krpa, ali to je sad i nebitno.

Što se tiče Stiera, još nemamo informacija zašto je degradiran i je li uopće degradiran, on sam kaže da nije i da nastavlja dalje s dosadašnjom politikom zaštite nacionalnih, ekonomskih i interesa Hrvata BH, na drugoj stranačkoj funkciji.

Sve što je govorio u eu parlamentu sigurno nije bilo samovoljno, nego usuglašeno na strančkim odborima i predsjedništvom stranke jer stranke tako funkcioniraju, ni na općinskom vjeću i najmanje općine se svako pitanje postavlja nakon usuglašavanja na stranačkom odboru, tako da nema teorije da svaka tema u eu parlamentu nije ustvari riječ stranke.

I nema tu nikakvog zaokreta politike HDZa prema bh Hrvatima, ona je bila i ostala politika potpore, a razlika je u okolnostima, Hr je danas u prilici nešto reći dok prije to nije bila, riječi nekakvog parlamentarca tada nisu značile ništa, tada kao i danas presudna je bila materijalna potpora koja nije nedostajala.

evo ti je

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/211308/Default.aspx
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/84697-kosor-postala-clanicom-instituta-ciji-su-istaknuti-clanovi-mesic-i-budimir-loncar.html

Inkvizitor
27-01-2014, 10:55
evo ti je

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/211308/Default.aspx
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/84697-kosor-postala-clanicom-instituta-ciji-su-istaknuti-clanovi-mesic-i-budimir-loncar.html

Ženska je ogledni primjer taštine.

na Ustavnim promjenama i referendumu se vidjelo tko je ona. Ostalo su sve gluposti.

Osim toga ona je toliko željnja pažnje da se neće libiti ničega da bi dospjela u taj centar.

pa može i sa Mesićem ionako mu je bila fingirani protukandidat na onim farsičnim predsjedničkim izborima gdje je Sanader nju tutnio kako bi Mesić dobio drugi mandat a ona imala šanse pobijedit koliko i Vinogradar Barcelonu.

Znam da mi je tada posebno farsično bilo kad je cmoljila nakon rezultata kako je šmrc..nju Mesić povrijedio kao ženu jer je rekao da šmrccc iskače iz paštete.

Ali ju ne smeta da se s njim druži i nasmijava kao što joj ne smeta ni sad da je u bloku sa onim koju su je prozvali Suzanom i sprdali se s njom..

Ona može sve.

pa i izbaciti Sanadera iz stranke iako je autorica najljigavije i najpoltronskije izjave u povijesti politike..Kud Sanader tud i ja.

zato je naša strana jadna jer kad vidiš tko je zastupao kao tvoje interese..jedna Jadranka Kosor čovječe..zar to nije otužno i jadno.

žena koja ni po čemu ne spada u naš svjetonazorski milje. Ljevica s tim nema problema. Njih zastupaju njihovi autentični predstavnici..Milanović, Josipović..sve zadrti neojugoslaveni, crvena buržoazija.

A tko nas predstavlja..Jadranka Kosor??

Sad je u klubu sa Nevenkom i Kerumom..to je za nju ponižavajuće ali ona će istrpit sve da ostane u politici.

Malo mi je tko u politici bio iritantan kao ona..i HDZ mi je prihvatljiviji bez nje..iako u njemu i dan danas ima na stotine Kosorica..prvi je Šeks..koji je nakon salve uvreda kačio Mesiću ordenja a on njemu ..što je bilo posebno ogavno..

Patetična, tašta, samodopadljiva glumica.

Stiliana
27-01-2014, 13:57
uz sve to, kosorica je i tuka. gledat je kao premijerku na TV-su svaki dan je bilo, kako bi to opisali Amerikanci: cringeworthy.
kako se zove ono kad je tebe sram za druge?

Inkvizitor
27-01-2014, 14:02
Posebna je sramota bila kad se sastajala sa stranim državnicima pogotov iz regije..točno se vidjelo kako je gledaju kao tuku i gotovo posprdan stav imali prema njoj..onaj slovenski picopevac Pahor i onaj srbijanski paun Tadić.

A ona se sve kinđurila i sve pravila važna ko kakva seoska snaša..

Stiliana
27-01-2014, 14:05
Posebna je sramota bila kad se satajala sa stranim državnicima pogotov iz regije..točno se vidjelo kako je gledaju kao tuku i gotovo posprdan stav imali prema njoj..onaj slovenski picopevac Pahor i onaj srbijanski paun Tadić.

A ona se sve kinđurila i sve pravila važna ko kakva seoska snaša..

dobro, neka se kinđurila i pravila važna, za to me baš briga, ali je imala zbilja problema s protokolom. kad je bila kod obame nije znala kud bi sa sobom, kud s torbom, itd... bedak :(

a ništa o ničemu ona jadna ne zna... kad bi počela onako mrmljat... sve kao smireno i odmjereno, a vidiš da joj se u glavi vodi monolog u stilu: o jebote, što da im sad kažem...

ZGabriel
27-01-2014, 14:18
Jadranka Kosor je dobila pohvale od jednog stranog diplomata za neke stvari koje je ispregovarala s EU. skoro sam pala sa sjedala kad sam to čula, ali izvor je pouzdan. doduše, nije htio reći o čemu se radi, a ja sam skužila da ne treba ni pitati. :zubo
veli čovjek da se iznenadio kako je to pametno izvela. i dan-danas me kopka o čemu se radi. :D

sagitarius
27-01-2014, 14:39
Jadranka Kosor je dobila pohvale od jednog stranog diplomata za neke stvari koje je ispregovarala s EU. skoro sam pala sa sjedala kad sam to čula, ali izvor je pouzdan. doduše, nije htio reći o čemu se radi, a ja sam skužila da ne treba ni pitati. :zubo
veli čovjek da se iznenadio kako je to pametno izvela. i dan-danas me kopka o čemu se radi. :D

Garant ga je oduševio njen tečni engleski...:D

ZGabriel
27-01-2014, 14:42
Garant ga je oduševio njen tečni engleski...:D

:rofl :rofl ipak ona nije Ingrid-pipl-mast-trast-us poliglot.

čovjek je u vrijeme njenog ministrovanja imao u rukama tekstove ugovora. :D
a s obzirom da znam tko je i koje su mu reference, ne sumnjam da govori istinu. još mi je puno i rekao.
bit će je imala izvrsne savjetnike.

sagitarius
27-01-2014, 14:56
:rofl :rofl ipak ona nije Ingrid-pipl-mast-trast-us poliglot.

čovjek je u vrijeme njenog ministrovanja imao u rukama tekstove ugovora. :D
a s obzirom da znam tko je i koje su mu reference, ne sumnjam da govori istinu. još mi je puno i rekao.
bit će je imala izvrsne savjetnike.

Ovo je za desetke: :)
http://www.youtube.com/watch?v=F4tkzBO2yuk

zaba1111
27-01-2014, 15:31
I znači Jadranka je bila loš ministar i premijer? Meni je bila sasvim solidna, bolja od većine ministara u tadašnjoj vladi, a da ne spominjem koliko je bila bolji premijer od predhodnika, žena je imala značajne rezultate i kao ministrica i kao premijerka, naveo sam premijerske zasluge, a kao minitrica je izgurala povećanje porodiljnih naknada i povećanje porodiljnog dopusta, a ne sjećam se ni da su branitelji bili nezadovoljni... Ili mi ipak razgovaramo o političkom angažmanu bivše premijerke i višestruke ministrice iz vremena kad je ona postala završena i nebitna priča ili o protokolu, šeširima, kako ju je gledo Pahor...

Orgasmatron
27-01-2014, 16:41
a kao minitrica je izgurala povećanje porodiljnih naknada i povećanje porodiljnog dopusta, a ne sjećam se ni da su branitelji bili nezadovoljni...

? Što? Iz osiromašene državne blagajne je sebi pravila reklamu?

Inkvizitor
27-01-2014, 16:47
Sad se guraju sukobi u HDZ-eu. Stier kontra ovoga, Stier degradiran, Karamarko je pokazao tko je..katastrofa, Stier u sukobu sa Tomašić..dakle krenula je akcija razbijanja domoljubne Hrvatske..jedini način da se spasi da ljevica ne bude potučena za slijedeća desetljeća..

a gluposti na desnici tome doprinose.

nadam se da im plan neće proći ali ne bi se ni u šta kladio..

skater
27-01-2014, 19:15
dobro, neka se kinđurila i pravila važna, za to me baš briga, ali je imala zbilja problema s protokolom. kad je bila kod obame nije znala kud bi sa sobom, kud s torbom, itd... bedak :(

a ništa o ničemu ona jadna ne zna... kad bi počela onako mrmljat... sve kao smireno i odmjereno, a vidiš da joj se u glavi vodi monolog u stilu: o jebote, što da im sad kažem...

http://www.youtube.com/watch?v=jSo9OaCVo1s

http://www.youtube.com/watch?v=UsaNd8hVzkw

zaba1111
27-01-2014, 19:53
? Što? Iz osiromašene državne blagajne je sebi pravila reklamu?

Taj tip reklame ja sasvim poželjan, pogotovo za političare, kad bi se bar svi političari reklamirali tako da ključna nacionalna, ekonomska i politička pitanja poput ovog podignu, iz sfere nebrige i zapuštenosti, u gornji rang političkog interesa, nažalost to prevažno pitanje je nakon nje ponovno gurnuto u drugi plan.

pdv
27-01-2014, 23:19
Ljudi poput Stier ulijevaju nadu kako nije sve crno i kako ipak ima čestitih i sposobnih ljudi koji vole politiku i koji imaju određene vještine za baviti se istom. Međutim, uvijek na taj tračak nade padne ogromno sivilo i poklopi ga jer ti ljudi nemaju nikakvu priliku za pokazati se i napraviti nešto dobro jer dok progovore njihovi nadređeni ih lupaju po prstima jer nijednoj stranci u RH nije bitan uspjeh ove države ni naroda već isključivo vlastiti uspjeh. Stoga, ljudi poput Stiera njima ruše planove i ugrožavaju njihove šporke rabote i kao takvi će biti uklonjeni iz hrvatske politike.

Inkvizitor
27-01-2014, 23:20
Ja o tom Stieru malo znam osim da ga napo Milanović..

pdv
27-01-2014, 23:25
Ne znam ni ja puno ali koliko znam nema nekih repova, mlad je , zanimljiv i govori stvari koje bi svakom Hrvatu trebale biti normalne i poželjne. Mene je oduševio u jednoj emisiji prije par mjeseci.

Grunf
27-01-2014, 23:43
Sad se guraju sukobi u HDZ-eu. Stier kontra ovoga, Stier degradiran, Karamarko je pokazao tko je..katastrofa, Stier u sukobu sa Tomašić..dakle krenula je akcija razbijanja domoljubne Hrvatske..jedini način da se spasi da ljevica ne bude potučena za slijedeća desetljeća..

a gluposti na desnici tome doprinose.

nadam se da im plan neće proći ali ne bi se ni u šta kladio..

Čim se Stier degradira odmah ti je jasno kakav je HDZ. Da je pameti Stier bi trebao voditi stranku i tada bi stranka premoćno osvojila izbore.

Inkvizitor
27-01-2014, 23:46
Čim se Stier degradira odmah ti je jasno kakav je HDZ. Da je pameti Stier bi trebao voditi stranku i tada bi stranka premoćno osvojila izbore.

Kakav god da je bolji je od ovih koji Hrvate proglašavaju prvim koljačima Europe..sa Stierom ili bez njega.

Grunf
28-01-2014, 00:48
Da, uvjeril si me. Glasal bum za HDZ mamce. :D

Stier je jedan od ljudi koji bi privukli puno neodlučnih i nepovjerljivih prema HDZ-u. Karamarko i ekipa baš i ne. To što je tebi bolji, nekome drugome je to sve ista stvar. :)

NorthStand
28-01-2014, 02:50
ma kakav HDZ, nema tih para da ja glasam za njih, koliko god mi onaj pit bul vaso bio simpa samo ih gledam s pristojne udaljenosti. :D

NorthStand
28-01-2014, 02:55
Kakav god da je bolji je od ovih koji Hrvate proglašavaju prvim koljačima Europe..sa Stierom ili bez njega.

dovoljno je znati, da mi nikad nismo vodili osvajački rat a ovi domaći debili okorijele partizančine su hrvatskom narodu nametnule breme krivnje, veće nego što su imali nacisti. to samo govori o kakvom je šljamu riječ, isto tako to što oni osuđuju ustaštvo pa istu stvar ako ne i gore stvari su radili partizani, koliko hrvata je pobijeno u čistkama nakon rata i tko je odgovarao za to? do dana današnjeg nitko, a vjerojatno ni neće jer upravo ta usmrđena bagra koja konstantno nabija hrvatima breme krivnje, prikriva zločien svojih djedova i očeva ko zmija noge. jer dobro oni znaju, u slučaju da im rodbina bude raskrinkana i prikazan ko zločinačka, by by ministarske fotelje i političke funkcije! tako to ide u SAD, tako to ide u dobrom djelu europe, samo pametni Hrvati žmire na oba oka na činjenicu da je omiljenom predcedniku babo bio na golom otoku, i pojeo vuk magare eto ga vrlo blizu da još jedan mandat osvoji nakon operacije oka, i uljepšavanja svog inače po prirodi lijepoga tena. :D

NorthStand
28-01-2014, 02:58
Ja o tom Stieru malo znam osim da ga napo Milanović..

milovanović napada sve, koji ne misle partijski, ako nisi komunista sigurno si fašista!

znaš kako to ide, na brdovitom balkanu.

Orgasmatron
28-01-2014, 09:30

Stier je HDZov kandidat za EU zastupnika tako da ne bih rekao da je odbačen/degradiran.. no svakako stoji da bi TK trebao provesti unutarstrančke izbore.

Orgasmatron
28-01-2014, 09:31
evo jučerašnji članak iz VL na temu

"Na desnici je kao u mravinjaku. Pomalo konspirativno ispipava se teren i obavljaju razgovori, a već su pali i neki neformalni dogovori. Sve se vrti oko Karamarkova HDZ-a i nove političke zvijezde Željke Markić. Iako utjecajni konzervativni krugovi pokušavaju nagovoriti desnicu da zajedno nastupi na trostrukom izazovu – kako efektno nazivaju europske, predsjedničke i parlamentarne izbore – gotovo je sigurno da se to neće dogoditi. Desnica je trenutačno raspolovljena na dva bloka. Jedan predvodi HDZ i njegov šef Tomislav Karamarko, dok drugi blok, koji je manji, ali je zato u velikoj ekspanziji, predvodi Željka Markić, šefica inicijative U ime obitelji. Između ova dva krila desnog bloka postoje male programske razlike, ali zato se ne mogu dogovoriti tko će biti vođa “konzervativne revolucije”. Da su neka druga vremena, onda bi to bili HDZ i Karamarko, ali zbog novih odnosa snaga koji su uspostavljeni pojavom jake desne nevladine scene, uloge su se znatno promijenile. Karamarkov HDZ nije dovoljno jak da bi se nametnuo kao neupitan lider, a Željka Markić i njezin pokret, osokoljeni uspjehom na referendumu o braku, smatraju da su prejaki da bi ostali samo mlađi partner u toj koaliciji.

Neispunjena obećanja

Zbog stagnacije na 20-ak posto podrške birača i njegove osobne nepopularnosti Karamarko je pod velikim pritiskom članstva. Čak su i neki do jučer šutljivi i lojalni članovi stranke potiho počeli rogoboriti. U neformalnim razgovorima otvoreno iskazuju skepsu da s Karamarkom na čelu uopće mogu pobijediti Zorana Milanovića.

– Kada gledam njegove istupe, gotovo da i nemam zamjerke. On uči i provodi politiku koja je sada jedino moguća. Međutim, najproblematičniji je on kao lider. Postavlja se pitanje je li sposoban realizirati takvu politiku – kaže istaknuti konzervativni intelektualac koji dobro poznaje situaciju u HDZ-u, ali i u krugu oko Željke Markić. Naš sugovornik otvara i pitanje Karamarkove vjerodostojnosti. Njegova se suradnja s Mesićem ne zaboravlja i bit će mu opterećenje sve dok bude na čelu HDZ-a.

– On se sada odriče Mesića možda i zato što mu je to jedina šansa da se održi na čelu HDZ-a – kaže naš sugovornik, koji otvara i druge Karamarkove grijehe. Nije ispunio obećanje da će provesti unutarstranačke izbore po načelu “jedan čovjek jedan glas”.

– On to nije proveo, a obećao je. Na klimavim je nogama njegovo obrazloženje da ne bi bilo dobro provoditi izbore kada je pobijedio na lokalnim i europskim izborima i kada je SDP pred padom – kritičan je naš sugovornik. Dodaje da je još veći problem trenutačno vodeća garnitura u HDZ-u. To nije ni izbliza ono što HDZ može dati. U Predsjedništvu su četverorazredni političari u odnosu na postojeće strukture HDZ-a. Smatra da ljude u stranci treba samo malo ispremiješati i odmah će dobiti deset puta bolje vodstvo. Savjetuje Karamarku da organizira unutarstranačke izbore te da odmjeri snage s Davorom Stierom, Andrejem Plenkovićem i Dragom Prgometom. Iako u HDZ-u zasad nema organizirane oporbe sadašnjem predsjedniku, pitanje je dana kada će se pojaviti. Karamarkovi oponenti prirodno su upućeni jedni na druge zato što su u nemilosti predsjednika. To Karamarku i ne bi bio velik problem da je HDZ u prednosti u odnosu na vladajući SDP. Prekaljeni HDZ-ovci, koji su se kalili “lijepeći plakate”, nezadovoljni su što su se u vrh stranke probili ljudi koji se nisu naradili u stranci. Karamarkovi prvi suradnici nisu došli zbog svojih sposobnosti ili popularnosti u stranci, nego prije svega zbog svoje odanosti šefu. Dok prvi Karamarkovi suradnici Milijan Brkić Vaso i Tomislav Čuljak imaju kakav-takav legitimitet, velik utjecaj na politiku stranke imaju i “vanjski suradnici” koji nisu prošli stranačku provjeru.

– Naravno da to smeta članovima stranke koji imaju svoju izbornu bazu – kaže istaknuti HDZ-ovac, koji ne pripada uskom Karamarkovu krugu. Smatraju da se vodstvo stranke previše bavi kadroviranjem unutar stranke i kritikom vladajućih, ali da nema “konstruktivne prijedloge”.

– Ljudi na terenu zamjeraju što predsjednik stranke često nije u Saboru te što se tamo ne suprotstavlja Milanoviću. Zakasnjelo reagira, nema inicijativu, sve se svelo na kritiku – kaže naš sugovornik. I on zamjera Karamarku što nije održao unutarstranačke izbore, ali i lutanje s ćirilicom. Prvo je bio protiv ćirilice pa je odjednom zašutio. Posebno je kompleksan odnos Željke Markić i Tomislava Karamarka. Ne samo da se nisu našli na političkoj razini nego nisu “kliknuli” ni na osobnoj razini. Karamarko bi htio imati Željku Markić, Vicu Batarela i Stjepu Bartulicu uza se, ali se opet boji da oni ne ugroze njegovu poziciju u HDZ_u. Uostalom, i sam zna kako je završila Jadranka Kosor, koja je njega primila u stranku.

– Koliko znam, Željka Markić neće ići s HDZ-om. Iako još nije odlučeno, naš predsjednički kandidat najvjerojatnije će biti Kolinda Grabar-Kitarović – ističe naš izvor iz HDZ-a te dodaje da Kolinda želi biti i nositeljica na izborima za Europski parlament kako bi bila sigurna ako izgubi od Josipovića. Iako je Grabar-Kitarović dobra kandidatkinja, nije ni ona bez mana. Kritičari u HDZ-u zamjeraju joj da previše “štreberski“ shvaća politiku. Nema onog političkog erosa koji može, kako bi rekao Ćiro Blažević, galvanizirati biračko tijelo. Ali ona ima i veliku prednost. Prihvatljiva je i simpatična biračima pa, ako i ne pobijedi, HDZ se s njom neće osramotiti kao što se osramotio na prošlim izborima za gradonačelnika Zagreba.

Posebno poglavlje u HDZ-u jest komunikacija s medijima. Nije tajna da Karamarko ne voli kamere (a cinici bi rekli da ni kamere ne vole njega) te da se nerado izlaže novinarskoj znatiželji. Strogu kontrolu nametnuo je svim viđenijim HDZ-ovcima. U novinarskim se krugovima proširila priča da je lakše deklasificirati državnu tajnu nego dobiti intervju s HDZ-ovcem. Svaki intervju mora pogledati i “redigirati” glasnogovornica, a to zapravo znači svojevrsnu cenzuru koju provodi vodstvo stranke. Karamarko je nedavno doveo novu glasnogovornicu Dajanu Bebek na sjednicu Kluba zastupnika i ona je govorila o tome kako zastupnici HDZ-a trebaju komunicirati s medijima. Na primjedbu nekih zastupnika da to nije najbolji način, Karamarko je rekao da to nije cenzura, nego vježbanje učinkovite komunikacije. Kako je teško komunicirati s HDZ-om, uvjerili smo se i dok smo pisali ovaj tekst. Više smo puta pokušali dobiti službeni komentar vodstva stranke o stanju u HDZ-u, ali su nas svaki put uredno odbili.

Iako je i prije bilo kuloarskih priča da Karamarko nije zadovoljan eurozastupnikom Davorom Stierom, osobito ne njegovom dobrom suradnjom sa SDP-ovcem Toninom Piculom te što je glasao protiv isključenja Jadranke Kosor, ipak je u petak sve iznenadila vijest da je Stier smijenjen s mjesta međunarodnog tajnika. Time je prestao biti član Predsjedništva stranke te je izgubio utjecaj na kreiranje politike.

– Takve poteze članstvo HDZ-a neće dobro prihvatiti. Pokretanje takvih postupaka može izazvati velik otpor – kaže naš sugovornik, koji ne isključuje da će se “diferencijacija“ u HDZ-u nastaviti. Sada bi na red mogao doći i zamjenik predsjednika stranke Drago Prgomet. Smjena Stiera iznenađuje to više što je riječ o jednom od ideologa HDZ-a koji ima solidan ugled i u europskim konzervativnim krugovima. Poznati aktivist nevladine scene blizak Katoličkoj crkvi pita se ima li HDZ jasnu ideologiju. Nedavno je bivši savjetnik Margaret Thatcher Robin Harris održao predavanje na poziv HDZ-a i izložio konzervativni gospodarski programa. Naš sugovornik ima dojam da je HDZ to napravio samo iz marketinških razloga. On je uvjeren da Karamarko koristi konzervativnu doktrinu samo zato da bi dobio izbore, ali da će lako odustati od toga ako dođe na vlast. Dok se HDZ bavi unutarstranačkim problemima, Željka Markić traži način kako da što bolje politički kapitalizira svoj kultni status kod konzervativnih birača.

Bez komunista i udbaša

Ona se zasad neće izravno politički angažirati pa se ne kani niti kandidirati na izborima za Europski parlament. No, zato je interesiraju predsjednički izbori. Sve je izglednije da će se okušati kao neovisna kandidatkinja iza koje će, kako sada stoje stvari, stajati Kujundžićeva Hrvatska zora, Hrast i još neke stranke koje će pristupiti “savezu za Hrvatsku”.

– Uvijek je bio problem da se ujedine desne stranke. Sada smo imali sreću da smo se dogovorili – kaže nam jedan od sudionika tih razgovora, na kojemu je dogovorena suradnja ovog bloka kojemu je neformalna predvodnica Željka Markić.

– Prvi put nakon 1945. godine sklapa se koalicija u kojoj neće biti udbaško-komunističkih elemenata. Mi smo se dogovorili. Ne idemo s HDZ-om – kaže naš sugovornik. Ističe da su europski izbori vježba, predsjednički generalna proba, a finale će biti na parlamentarnim izborima. Ovaj savez imat će podršku Katoličke crkve pa je stoga i znakovit komentar koji se pojavio u Glasu Koncila u kojemu se oštro napada neaktivnost HDZ-a. Na izborima za Europski parlament snage neće odmjeriti samo ljevica i desnica nego će sa dati odgovor na pitanje tko je novi lider desnice. Hoće li sve ostati po starom ili će Željka Markić skinuti s trona HDZ i Karamarka?"

http://www.vecernji.hr/hrvatska/odluka-je-pala-zeljka-markic-nece-s-karamarkom-917325

suntzu 72
28-01-2014, 10:55
pozdrav svima, do jučer sam samo lurkao, pa rekoh da se i registriram konačno :D

glede ove teme, odnosno stiera - meni ovo sve izgleda kao izvrstan marketinški potez i 'topnička priprema'. odnosno, efektno 'bušenje' medijske blokade kojoj svjedočimo...

a vezano uz poduži tekst iznad (by Orgasmatron) - već jučer je markić demantirala dosta toga, a danas su se ona i karamarko 'dali uslikat' u arcotell alegri... fo fol slučajno, haujesnou.

u svakom slučaju, čini mi se da ćemo svedočit značajnom ubrzanju aktivnosti s obje strane, stvar je samo u tome da inicijativa ostane s ove 'naše' strane.

inače, 'vezni igrač', čovjek na sastanku karamarka s markić je mihovil bogoslav matković, o kojem sam od svojih poznatih čuo sve najbolje. i evo jedan link na tu temu:

Mihovil Bogoslav Matković: Potrebni su nam mediji s kršćanskim vrijednosnim usmjerenjem (http://laudato.hr/tko-je-ovdje/Nasi-susreti/Mihovil-Bogoslav-Matkovic-Potrebni-su-nam-mediji-s.aspx)

izdvojio bioh ovaj dio, koji govori - kako o 'novinarima' na hrvatskoj medijskoj sceni, tako i o brojnim akterima forumaške scene u hrvata, tamo gdje inače najčešće pišem:

Kad čitam neke tzv. ugledne kolumniste, u Hrvatskoj, izgleda kao da se nisu dogodile 90-e, Domovinski rat, višestranačje, univerzalno tržište svih dobara. Obuzme me nelagoda pred tom količinom neznanja, površnosti, provincijalne nadutosti, kako s visoka gledaju na ovu hrvatsku zbunjenu i vrijednosno urušenu scenu. Čovjek se, apsurdno je, često sažali nad njima koliko su neznatni u svojim dnevnim zadaćama. Kako ih Hrvatska ničim i niti malo ne dira, ne obvezuje. Da, to se doista može zvati ljudskim hendikepom, pa i otvorenom društvenom sakatošću pojedinca. I ako mogu dodati jednu svoju čestu kvalifikaciju: onaj koji nekoga ne pozna, i čak ako ga ne poštuje, ili još više – ne voli, nije vrijedan, nije zaslužio, da mu nešto poručuje, da ga o nečem informira, podučava. A ne posebno o njegovim najdubljim interesima, njegovoj duhovnosti, odnosno o njemu samom. Mislim da je ovo primjenjivo na dobar broj medijskih pojedinaca u Hrvatskoj. Hrvatsku ne razumiju, i gotovo ništa joj nisu spremni oprostiti.
za početak toliko :)
.s

ZGabriel
28-01-2014, 12:23
pozdrav svima, do jučer sam samo lurkao, pa rekoh da se i registriram konačno :D

dobrodošao. :)
daj dovedi i ostale s foruma.hr, da ne moram otvarati više prozora. :D
(čitam vas redovito :cerek)

Inkvizitor
28-01-2014, 12:39
Nije valjda da oni u HDZ-eu vjeruju anketama kako SDP još vodi pred HDZ-om i kako je Karamarko najnepupularniji političar,

nisu im bili dosta EU izbori lani da vide farsičnost tih anketa.

A u te spinaše spada i Večernjak..

Stiliana
28-01-2014, 13:37
možda je dio anketa lažan, pogotovo taj kako je lepi zoki popularniji od karamarka... al vjerujem da je karamarko među najnepopularnijim. al i da je lepi zoki u par postotaka tu negdje s njim.

budimo realni, oba su antipatične, nepametne i izrazito iritantne pojave...

sagitarius
28-01-2014, 14:57

Iskrena i najtoplija dobrodošlica novom članu, vjerujem, kad k tomu to još i Gabi kaže, i kvalitetnom forumašu...

suntzu 72
28-01-2014, 16:28
fala ekipa na dobrodošlici :) nastojat ću bit konstruktivan i afirmativan (za političke ideje i stavove koje zastupam). ovdje se dadne vodit suvisla rasprava, o meritumu stvari, a razlike u mišljenju su izvor novih spoznaja, a ne sukoba. ok, tu ste uglavnom 'naši' :D 'tamo' je velika većina 'rasprave' trolanje i ad hominem kenjaža, nekad to zna bit zanimljivo i poticajno, ali sve manje i manje.. ipak, tu su i godine... puf pant...

glede stiera, zanimjiva mi je činjenica da se zadnje vrijeme, iako mu je fokus vanjskopolitički, 'razletio' po hrvatskoj, gostuje na lokalnim televizijama (tv4r) i tako... ne bih rekao da ga se 'posprema' u zapećak. ne možete me uvjeriti da je karamarko toliki idiot i da bi napravio tako smiješnu 'grešku u koracima'... ipak, kako pratim još neke zanimljive forume, tamo neki upućeni tvrde rezolutno da nema govora o tome da bi on mogao imat ikakvu važniju ulogu u 'napadu na pantovčak' ove godine. iako, meni bi to bio vrhunski potez - suprostaviti čovjeka takvog političkog i svetonazorskog bekgraunda ovoj personifikaciji sr hrvatske koju dnevno gledamo...

i da, danas objavili da markić najavljuje pokretanje news portala u veljači.

NorthStand
28-01-2014, 16:58
http://www.vecernji.hr/eu/je-li-stier-nastradao-jer-je-pitanjem-u-ep-u-potpuno-ogolio-ruzu-tomasic-917327

Stranka koja se teško izborila za privilegij da u Europi bude percipirana kao normalna članica obitelji europskih pučana sada na europskom terenu iz igre izbacuje najbolje predstavnike takve politike, a u igru uvodi radikalno desne igrače. Strategija je u početku mogla biti shvatljiva i legitimna. HDZ je, dotaknuvši dno, krenuo prvo učvrstiti svoje desno biračko tijelo i u tom procesu uključivanje Ruže Tomašić spriječilo je mogući odlazak HDZ-ovih birača u drugi, desniji tabor. No, ta je strategija u jednom trenutku, nakon konsolidiranja desnog biračkog tijela, morala početi zahvaćati glasove koje HDZ može pokupiti bliže centru. Odbace li zaista Stiera, a prigrle Ružu Tomašić drugi put, HDZ-ovci će se dodatno odmaknuti od komfornog europskog desnog centra prema neistraženom terenu krajnje desnice."]Stranka koja se teško izborila za privilegij da u Europi bude percipirana kao normalna članica obitelji europskih pučana sada na europskom terenu iz igre izbacuje najbolje predstavnike takve politike, a u igru uvodi radikalno desne igrače. Strategija je u početku mogla biti shvatljiva i legitimna. HDZ je, dotaknuvši dno, krenuo prvo učvrstiti svoje desno biračko tijelo i u tom procesu uključivanje Ruže Tomašić spriječilo je mogući odlazak HDZ-ovih birača u drugi, desniji tabor. No, ta je strategija u jednom trenutku, nakon konsolidiranja desnog biračkog tijela, morala početi zahvaćati glasove koje HDZ može pokupiti bliže centru. Odbace li zaista Stiera, a prigrle Ružu Tomašić drugi put, HDZ-ovci će se dodatno odmaknuti od komfornog europskog desnog centra prema neistraženom terenu krajnje desnice.

iskreno mi se sere od ovih panjeva iz večernjeg, stalo seru da je HDZ otišo ekstremno u desno. ne da nije ekstremno desno, već nije uopće ni desno, koliko god Stier imao dobar nastup on nije desno, on je prije centar iako je član stranke desnog centra. prema tome, nije mi jasno šta neki s ovakvim komentarima zapravo žele postić? ok, sviđa ti se Stier super, ne sviđa ti se Ruža Tomašić super, ali nemoj mi pričat pričice da je HDZ krajnje desno, jer ću puknut od smijeha. nije ni Ruža Tomašić krajnje desno, žena je javno osuđivali ustaštvo, ne vidim da Milanović javno osuđuje partizane tita i komuniste, pa on nije radikalno lijevo iako je on ko i njegovi pajdaši iz SDP-a daleko više pripadnik radikalne ljevice, nego što je Karamarko i bilo tko iz HDZ-a pripadnik radikalne desnice. ali to njima i treba, zbog ovakvih novinarskih isprdaka HDZ i je pacifiziran i svaki put kad dođe na vlast ostavi komuniste u životu, neka to i ovaj put naprave e boga mi što se mene tiče mogu se i ugasit ko stranka, skupa s SDPom ne znaš tko je gori zapravo u toj cijeloj priči ovi crvenoguzi majmuni iz SDP-a koji ništa ne rade u interesu države, ili HDZ koji svojim mirotvornim potezima održava upravo takve antidržavne strukture na životu. HDZ ko stožerna stranka desnica, uvijek je imao zadatak obračunavat se s takvim devijantnim likovima kao što su Milanović i njegovi drugovi koji sustavno i kontinuirano rade protivno interesima ove države i ovog naroda, i to svijesno idu kontra naroda i kontra interesa ove zemlje, dakle ne pričam tu o ekonomskim stvarima već o povezivanju s srbijom velikom britanijom nizozemskom i ostalim neprijateljima hrvatske državnosti još iz doba prvog i drugog svijetskog rata, mene osobno ekonomija manje zanima, više mi je epicentar promatranja političkog usmjeren na to s kime se koja stranka povezuje. kada vidim da se SDP povezuje uglavnom s srbima englezima, i ostalima koji uglavnom nisu naklonjeni njemačkoj padne mi mrak na oči, jer je očito riječ o likovima koji su još u drugom svijetskom ratu i koji još i danas ratuju protiv "nacističke" njemačke. ne mora mi imat odnose s nikim s kim ne želimo imat, ali ignorirat nijemce na uštrb engleza kako to radi Milanović koji nama nikad nisu ni dvije litre mlijeka dali a kamoli da smo od njih imali neke konkretnije koristi, pa ja na to blago rečeno popizdim. i to je ono što ja promatram, a ekonomija me ne zanima jer sam duboko svijestan da niti HDZ niti SDP nemaju ekonomiste koji su sposobni ovu državu izvuć iz krize, i potaknut gospodarski oporavak. prema tome, to me ni ne zanima, zanima me da naša država ima veze s onim državama od kojih može imat koristi, a ne s onima od kojih je u prošlosti imala samo ono čuveno bacanje klipova pod noge dok smo u punom sprintu!

NorthStand
28-01-2014, 17:15
Nije valjda da oni u HDZ-eu vjeruju anketama kako SDP još vodi pred HDZ-om i kako je Karamarko najnepupularniji političar,

nisu im bili dosta EU izbori lani da vide farsičnost tih anketa.

A u te spinaše spada i Večernjak..

večernjak postaje pravo leglo pritajenih ljevičara, iako se reklamiraju ko desnog glasilo, prije bih ja rekao da su oni lijevo glasilo kada pročitam neke kolumne novijeg datuma. ali ja osobno nikad nisam ni kupovo večernji, kao ni jutarnji i ostala sranja, nisam lud 7 kuna plaćat to govno kada imam na netu i više informacija koje su provjerenije nego od raznih novinarskih piskarala kojima je dužnost i posao da šire dezinformacije, pola njih bi se prodalo za večeru u sheratonu. samo prati koliko je mamić novinara na taj način obrlatio, i sve će ti biti jasno, upravo večernji podržava mamića i konstantno mu daje prostor a ovdje seru govna o tome kako je HDZ otišo radikalno desno, i kako karani marko vodi HDZ u krajnje ludilo. vjerojatno zato jer oni HDZ vide onakvim kakav je bio u doba sanadera, vjerojatno žele reprizu onog sranja iz 2003 odnosno 2007, pa shodno tome navijaju za ponovno razjebavanje desnice i reviziju HDZ-a u ruhu u kojem to žele oni koji su zapravo ne samo neprijatelji HDZ-a već i hrvatske države. dovoljno mi se sjetit samo, tko je sve srao po Tuđmanu i njegovoj politici, daleko od toga da je Tuđman bio bezgrešan ali nije bitno što netko govori, već ono tko nešto govori. po Tuđmanu mogu srati samo oni koji su stavno dali nekakav doprinos ovoj državi, a po njemu najviše seru baš oni koji su dali najmanji doprinos, i kojih u vrijeme rata nije bilo nigdje niti su ičime osim istraživanjem hrvatskih zločina doprinjeli, ali nisu tako revno istraživali partizanske i komunističke zločine, kako su to radili nad zločinima počinjenim u vrijeme d. rata. kao što to ne rade ni dan danas, već to sve ignoriraju oni žele da se ovaj narod suoči samo s zločinima koje su počinili hrvati domoljubi i nacionalisti, a ne komunisti i oni kojima je nacionalno bilo strani pojam. e očito to želi i večernji, pišući ovakve kolumne koje nit prde nit smrde, koje su bliže lijevom nego desnom svijetonazoru, a oni kao desno glasilo je kao što je i HDZ od vremena Sanadera "krajnje desna" opcija. komedijaši, ali ovom blentavom narodu svašta se može uvalit pod normalno, pa me ne čudi da je i večernji udarno glasilo desnice, od ovih većih poznatijih glasila.

dok one prave desne novine, ne kupuje gotovo nitko, a i one imaju daleko manju nakladu.

http://manjgura.hr/odnosi-s-javnoscu/naklade-novina-u-2010-24sata-152-000-vecernji-76-000-jutarnji-66-000-primjeraka/

Inkvizitor
28-01-2014, 17:44
Da, uvjeril si me. Glasal bum za HDZ mamce. :D

Stier je jedan od ljudi koji bi privukli puno neodlučnih i nepovjerljivih prema HDZ-u. Karamarko i ekipa baš i ne. To što je tebi bolji, nekome drugome je to sve ista stvar. :)

Ne, ne želim te uvjeravat u ništa.

samo kažem da je svakakav HDZ bolji od ovih po svakom pitanju. Oni barem ne vrijeđaju hrvatski narod svaki dan i ne proglašavaju ga nazločinačkijim u Europi i nisu zagovornici srpskih interesa u Hrvatskoj i općenito.

A i manje kradu.

Ako je to nekome sve isto, to nije moj problem.

skater
28-01-2014, 17:54
Ne, ne želim te uvjeravat u ništa.

samo kažem da je svakakav HDZ bolji od ovih po svakom pitanju. Oni barem ne vrijeđaju hrvatski narod svaki dan i ne proglašavaju ga nazločinačkijim u Europi i nisu zagovornici srpskih interesa u Hrvatskoj i općenito.

A i manje kradu.

Ako je to nekome sve isto, to nije moj problem.

Više-manje bih se mogao složiti, međutim za vrijeme HDZ-a su se hrvatski branitelji šamarali kao najveći kriminalci, možda jedino HDZ nije toliko otvoreno protiv hrvatske države i hrvatskog naroda i hrvatskih interesa kao SDP. Ako je za vrijeme HDZ-a general HV-a priveden kao zadnji kriminalac i ubijen kao stoka u zatvoru, ne vjerujem previše "reformiranom" HDZ-u na čelu sa Karamarkom. Neka Karamarko raspiše izbore jedan čovjek, jedan glas te potvrdi svoju poziciju.

Inkvizitor
28-01-2014, 18:27
Više-manje bih se mogao složiti, međutim za vrijeme HDZ-a su se hrvatski branitelji šamarali kao najveći kriminalci, možda jedino HDZ nije toliko otvoreno protiv hrvatske države i hrvatskog naroda i hrvatskih interesa kao SDP. Ako je za vrijeme HDZ-a general HV-a priveden kao zadnji kriminalac i ubijen kao stoka u zatvoru, ne vjerujem previše "reformiranom" HDZ-u na čelu sa Karamarkom. Neka Karamarko raspiše izbore jedan čovjek, jedan glas te potvrdi svoju poziciju.

HDZ je uistinu bio odvratan. Pogotovo taj slučaj koji navodiš..genarala Brodarca ( valjda nije ubijen nego umro) a ako su oni bili odvratni, a jesu, počev od koalicije sa SDSS-om pa sve do ovoga o čemu pričamo, kakvi su tek ovi koji sve to rade na n-tu potenciju..

skater
28-01-2014, 18:35
( valjda nije ubijen nego umro)
S obzirom na njegovo teško zdravstveno stanje i (nenormalne) uvjete u koje je stavljen koje bi i puno mlađi i zdraviji ljudi teško podnijeli, moglo bi se reči da se radi ubojstvu iz nehaja, mada kada bi imali uvid u životopis ljudi koji su ga spremili u zatvor, radilo bi se o planiranom ubojstvu i ponižavanju. Usporedi ophođenje prema Perkoviću nasuprot Brodarca i sve je jasno.

NorthStand
29-01-2014, 06:55
Brodarca i ostale je Sanader koštao, taj masonski isprdak je toliko zla napravio, da je i smrtna kazna preblaga kazna za svo ono zlo koje je njegova politika napravila ovom narodu i državi. a što je najgore, na kraju će se izvući s 10tak godina robije ako i toliko smrad dobije bit će super. a vani ga čekaju pare, sto posto ima negdje skrivenu lovu nije baš toliko glup da nije spremio pare za "crne dane".

http://slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/143613/Default.aspx

Prvi se od generala Brodarca oprostio također bivši policajac, general Marko Lukić. Rekao je kako je Brodarca upoznao u rujnu 1990. godine u Petrinji, kada su njemu i Milankoviću pobunjeni Srbi prijetili razapinjanjem.

- Nisu te oni razapeli, ali te razapela hrvatska država, razapeli su te hrvatski dužnosnici koji se iz kožnih foteljka sada opravdavaju kako su ti osigurali krevet i ventilator u ćeliji osječkog zatvora. Oni opravdavaju svoju izdaju, rekao je general Lukić dodajući kako je pokušaj poniženja generala Đure Brodarca pokušaj poniženja Domovinskog rata i svih branitelja.

suntzu 72
30-01-2014, 22:52
HKV - Intervju: Davor Ivo Stier
Namjeravam intenzivnije graditi put za pobjedu demokršćanske politike koju zagovaram (http://www.hkv.hr/razgovori/16856-davor-ivo-stier-spreman-sam-preuzeti-nove-i-vece-odgovornosti.html)

Pogled na današnji HDZ mnogima ne ulijeva optimizam u sposobnost ozbiljne modernizacije Hrvatske. Istina, predsjednik Karamarko vrlo se je jasno odredio prema nekim ključnim pitanjima, poput slučaja Perković. Ali, s druge strane, HDZ-u se spočitava da osim kritike vladajućih ne nudi nikakva nova rješenja, a i da bi te kritike mogle biti puno temeljitije s obzirom na katastrofalnu politiku i učinke Milanovićeve vlade. Što HDZ nudi novog?

Možda još nisu svi svjesni o novom procesu demokratizacije koji se otvorio u Hrvatskoj nakon izručenja Josipa Perkovića. Naime, demontaža struktura iz bivšega komunističkog sustava je nužna za novi val demokratizacije i razvoja u Hrvatskoj. Te su strukture možda izgubile ideologiju, ali su sačuvale mafijaški karakter u kontroliranju političkih i financijskih procesa.

Kao što su te stare strukture prije 25 godina prihvatile višestranačje kako bi opstale, možda su danas spremne i na prihvaćanje načela antikomunizma ako bi time još jednom preživjele i zadržale moć. Zato ste u pravu kada u istom pitanju spominjete slučaj Perković i povratak optimizma u društvu, jer bez razbijanja te mafijaške mreže nema napretka. Iz toga razloga je HDZ napustio sabornicu kada je izglasan famozni "lex Perković".

Iz demokršćanskih pozicija se zauzimam za vladavinu prava i maksimalne prilike za sve, a ne samo za stare strukture i njihovu djecu. To je preduvjet za održiv razvoj, koji naravno traži i novu politiku za povratak proizvodnje u Hrvatsku, ulaganja u istraživanje i razvoj novih tehnologija, zalažem se za porezno rasterećenje malih i srednjih poduzeća i novi koncept solidarnosti u čijem će središtu biti zaštita obitelji.
intervju je proveden bez izravnog pitanja o 'smjeni' ili o odnosima s karamarkom. zašto?

zadnje pitanje i odgovor donekle dotiču bližu budućnost:

Jedan ste od najaktivnijih hrvatskih europarlamentaraca i sigurno doprinosite tome da hrvatska javnost pozitivnije gleda na ulogu svojih predstavnika u Europskom parlamentu i, općenito, na europske institucije. S obzirom da već uskoro slijede novi izbori za Europski parlament, imati li osobnu želju ponovno se kandidirati?

O kandidaturama odlučuju nadležna tijela stranke, a uopće ne sumnjam da će to biti vrlo kvalitetni kandidati. Osobno sam potpuno neopterećen oko tog pitanja jer smatram da Hrvatskoj mogu služiti iz bilo koje pozicije. Ono na čemu ću inzistirati, bez obzira koja na kojoj ću poziciji biti u budućnosti, jest na daljnjem razvoju jedne suvremene demokršćanske opcije kao političke platforme koja Hrvatskoj može osigurati dugoročan i stabilan društveni i gospodarski razvoj.
zanimljivo je i to da je medij kroz koji je izrekao svoj stav - upravo portal HKV-a. to mislim ima veze sa onim referiranjem na 'suvremenu demokršćansku opciju'. u svakom slučaju, ili je sve ovo vrhunski spin ili hdzu izmiče jedan od rijetkih suvislih političara s idejom.

caporegime
30-01-2014, 23:14
možda se okoštale strukture boje konkurencije.
ljudi koji neće biti slijepa potrčakala a la jandroković.

kotula
30-01-2014, 23:59
dobro, a što se zna o dr. miru kovaču koji je došao na mjesto stiera?

vidim da je bio veleposlanik u njemačkoj (http://www.croatia-presse.de/Veleposlanik%20Kovac.html).

stier je bio blizak s jadrankom kosor i tisak je pisao da je stier odigrao odlučujuću ulogu u pregovorima sa slovencima oko granice.

zanimljivo je da se recimo u ovom (http://www.jutarnji.hr/davor-ivo-stier--kosor-radi-sto-joj-kaze-drugi-najjaci-covjek-u-hdz-u/929204/) članku stiera opisuju kao čovjeka koji je odan šefovima. pa i u ovom posljednjem intervjuu hrvatskom kulturnom vijeću ne može se pročitati da u bilo kojem obliku kritizira karamarka.

meni je stier drag, ali sam primjetila da je u javnim nastupima plenković puno bolje pripremljen i da je u detalje upoznat s temom o kojoj raspravlja. plenković vrlo jasno i snažno brani stavove hdz-a (npr. nastupi u vezi izručivanja perkovića i referenduma o braku. plenković je sigurno bio za koplje bolji.). stier mi se čini puno mekši i ne sviđa mi se što se počeo previše družiti i nastupati s toninom piculom. što će mu to?! još će ispasti da sdp vodi identičnu politiku prema bih hrvatima kao i hdz.

uglavnom, ja nešto vjerujem karamarku. meni isto ne bi bilo lako držati nekoga na visokoj poziciji koji je bio blizak i sa sanaderom i kosoricom (a stier je to bio).

možda se ovaj potez karamarka i ne pokaže lošim. možda je dr. kovač jednako, ako ne i više uspješan od stiera. sviđa mi se đto je dugo radio u njemačkoj.

NorthStand
02-02-2014, 02:42
ma realno ako se HDZ ne očisti, od ovih lažnih desničara i kamilica tipova, ništa od toga neće biti. ostat će sve ko i prije, kako u državi tako i u stranci, nisam ni ja da se ide u neke krajnosti. ne očekujem od HDZ-a da ide na grob Pavelića ili Adolfa, ali zna se da oni ko stožerna stranka desnice moraju vodit određenu politiku vjerodostojnu svom biračkom tijelu. to je ona politika koju je vodio Tuđman, znamo da Tuđman isto nije tolerirao krajnje desničarenje, jer to je i jedan od razloga zašto ubojice Paradžika nikad nisu procesuirane. dakle, ne očekujem takvu vrstu politike, niti nama takva vrsta politike danas treba, 1990ih nam je trebala jer u rat se ne ide s ušminkanim pederčićima i manekenima odnosno pozerima, već tvrdim dečkima kakvi su i bili HOSovci i oni što su nosili za dom spremni oko rukava, ali danas to više nije potrebno, država je tu sada treba pokrenut standard i ostale stvari koje muče ovu državu a koje su važnije od borbe za samostalnost, jer samostalnost i sloboda su tu a standard je ono što nas sve više manje najviše tišti, milion ljudi ne radi, a kako stvari stoje neće ni radit tako skoro ako se nešto bitno ne promjeni u tim političkim strukturama, i načinu vođenja zemlje. ne živi se od romantičnih pogleda u prošlost, već od rada za bolju budućnost. prema tome, trebaju nam ljudi koji su sposobni i spremni napravit sve da svi živimo bolje, i da se prilike u zemlji znatno poboljšaju, s SDPom i HDZom u trenutnom sastavu mislim da to jednostavno nije moguće. HDZ meni osobno će uvijek biti bolji izbor, jer je ipak centriran na vrijednosti na kojima se bazira svaka normalna država, dok je SDP oduvijek više naginjao u lijevi ekstremizam i komunizam nego u ono po čemu im stranka nosi naziv "socijal demokraciju". prema tome, nadam se da će HDZ iskoristit priliku koja mu se nudi, i da će neke stvari promjenit na bolje, ali nekako sumnjam da će u tome uspjet. jer kadar ljudi s kojim to pokušavaju napravit, barem meni ne uljeva povjerenje. mislim da je i dalje riječ o gladnim ustima, koji trpaju samo svoje stranačke podguze, a manje vode računa o strateškim interesima države i naroda. iako ko stožerna stranka desnice, bi baš o tome svemu posebno morali vodit računa, što je s gospodarskim pojasom, u EU smo ne mogu nam ni talijani ni slovenci zabranit da ga proglasimo što se čeka? sve neke velike hrvatine, antifašisti a nitko nema muda napravit ništa kontra talijana. a svi se redom kunu u tita, i naravno njegovu borbu protiv fašista, pa evo imam ja prijedlog neka tu svoju silnu grčevitu borbu pokažu tako da proglase gospodarski pojas usprkost talijanskim i slovenskim političkim interesima da imaju privilegiju lovit ribu i iskorištavat ostale resurse u našem djelu jadrana, a dok god se ne proglasi GP talijani i slovenci mogu mirno spavat, barem što se tiče iskorištavanja našeg djela jadrana.

sve u svemu, ne vjerujem u neke radikalne zaokrete u boljem smjeru, jer ne vidim ko je taj koji je to sposoban napravit. a zna se i ona narodna, gdje puno babica i kilavo je dite.

Picaferaj
02-02-2014, 23:05
Nisam stiga pročitat cili post jer sam "mora" reć da nema smisla se zavaravat. HDZ je odavno stožerna stranka ničega i nikoga. To su, čini mi se, postali i prije nego li su popušili od šestorke. Jer...koji drugi razlog bi bio za pušing na izborima tada? Onda je došlo do totalnog preokreta. HDZ je jednostavno otet, otprilike u isto vrime kad je Stevo penzionirao generale. Nisam neki optimist u mogućnost HDZ-ovog povratka matici ako se mogu tako izrazit. Ali, što god da se dogodi, ništa neće biti isto. Il' će bit gore ili bolje. Ovako ne može ostati.

sagitarius
03-02-2014, 12:10
dobro, a što se zna o dr. miru kovaču koji je došao na mjesto stiera?

vidim da je bio veleposlanik u njemačkoj (http://www.croatia-presse.de/Veleposlanik%20Kovac.html).

stier je bio blizak s jadrankom kosor i tisak je pisao da je stier odigrao odlučujuću ulogu u pregovorima sa slovencima oko granice.

zanimljivo je da se recimo u ovom (http://www.jutarnji.hr/davor-ivo-stier--kosor-radi-sto-joj-kaze-drugi-najjaci-covjek-u-hdz-u/929204/) članku stiera opisuju kao čovjeka koji je odan šefovima. pa i u ovom posljednjem intervjuu hrvatskom kulturnom vijeću ne može se pročitati da u bilo kojem obliku kritizira karamarka.

meni je stier drag, ali sam primjetila da je u javnim nastupima plenković puno bolje pripremljen i da je u detalje upoznat s temom o kojoj raspravlja. plenković vrlo jasno i snažno brani stavove hdz-a (npr. nastupi u vezi izručivanja perkovića i referenduma o braku. plenković je sigurno bio za koplje bolji.). stier mi se čini puno mekši i ne sviđa mi se što se počeo previše družiti i nastupati s toninom piculom. što će mu to?! još će ispasti da sdp vodi identičnu politiku prema bih hrvatima kao i hdz.

uglavnom, ja nešto vjerujem karamarku. meni isto ne bi bilo lako držati nekoga na visokoj poziciji koji je bio blizak i sa sanaderom i kosoricom (a stier je to bio).

možda se ovaj potez karamarka i ne pokaže lošim. možda je dr. kovač jednako, ako ne i više uspješan od stiera. sviđa mi se đto je dugo radio u njemačkoj.

Vrlo razložan post i čini mi se nekako najbliži realitetu.
Stier je dobio doduše velike poene sa zauzimanjem za BiH Hrvate, što smo u gornjem presjeku kroz njegov rad nekako i podcrtali kao taj njegov kvalitet, ne isključujući pri tom nipošto opciju da je on zapravo stojao samo iza stranačke politike po ovom pitanju, a koju je ovih dana upravo kao takvu potvrdio i Karamarko u susretu sa Čovićem i Ragužem u BiH.
Stier je imao i drugih zasluga u svom prethodnom dijelu karijere i čovjek je dobar i kvalitetan kadar bez dileme, no stoji i ovo o Plenkoviću.

Inkvizitor
03-02-2014, 12:14
Čudno mi je da Stier radi na poboiljšanju položaja Bih Hrvata ni s kim drugim nego sa Toninom Piculom.

jer evo što je biskup Komarica rekao ..što ga zadesilo kad je isti taj Picula bio ministar vanjskih poslova u Račanovoj vladi..

Išao sam ministru vanjskih poslova Toninu Piculi s jednom promemorijom moleći njega u ime onih koji nisu imali nikoga osim mene biskupa da zastupa njihove potrebe. Iznio sam mu njihovu političku, ekonomsku, socijalnu i prosvjetnu situaciju. Sugerirao sam neke solucije i upitao ga što može uraditi snagom svoje kompetencije jer sam, naravno, znao da je hrvatska Vlada i po Ustavu RH zadužena i za nas Hrvate u BiH. Gospodin Picula sa svojim suradnicima me saslušao u Ministarstvu vanjskih poslova i rekao: «Biskupe, totalan promašaj! Što vi tražite ovdje kod mene? Idite u Sarajevo i tamo tražite svoje! Ja nemam s vama ništa, moje je samo do Save i do Une, to je moja briga. Ja s vama Hrvatima u BiH nemam ništa, vi ste samo uteg o našem vratu!»

Bili ste, pretpostavljam, konsternirani?
Ja sam samo gledao toga čovjeka i slušao što govori. I kada je završio, rekao sam mu: «Gospodine ministre, da budemo čistu: ja vrlo dobro znam da ovdje nije moje mjesto, da je ovdje mjesto vašega kolege ministra države iz koje dolazim, koji bi trebao doći vama i moliti ovo što vam ja govorim u ime obespravljenoga dijela tamošnjega pučanstva. Moje je mjesto nasuprot ovdašnjemu kardinalu Bozaniću, on je moj partner za razgovor. Ali, vi dobro znate sve ove godine da tamošnji Hrvati katolici nemaju svoga političkog predstavnika i da nitko u ime njih, koji su obespravljeni, ne traži za njih pravicu. Kad sam ovdje bio mnogo ****, vas tu nije bilo, ovdje je sjedio drugi čovjek. I ja ni tada nisam trebao dolaziti, ali sam dolazio zbog muke ljudi koji su bili ubijani, razbijani obiteljski i na svaki način ugroženi. Ja ću ponovno doći ovamo, ali volio bih da ne dođem, a vi tu vjerojatno ne ćete biti. A pitam se, što ja radim i u Bruxelessu, i u Bonnu, i u Parisu, i u Washingtonu, i u New Yorku sve ove godine moleći i kumeći taj bijeli svijet da nam pomogne. Nitko mi od njih nije rekao da ima neku svoju Savu i Unu, a, evo, meni ministar hrvatske države kaže da ima Savu i Unu i da je to nepremostivi kineski zid prema drugom dijelu obespravljenoga hrvatskoga naroda.
Ja vas ne ću podučavati Što piše u hrvatskom Ustavu, to vi dobro znadete, ne ću vas pitati što piše u nesretnom Daytonskom sporazumu. Pa, ja se stidim vas kao ministra svoga hrvatskoga naroda radi takvoga vašega stava. To je užasno sljepilo i neprihvatljivo za mene i za svakoga poštenoga čovjeka. Kako vi smijete biti na tomu mjestu s takvim stavom? Je li to službeni stav hrvatske vlade i politike? To je strašno!" Rekao sam još da mu ne ću ni dati ono što sam pismeno pripremio za njega, ali ga molim i preklinjem kad već ne želi pomoći Hrvatima iz BiH da ostvare jedno od temeljnih ljudskih prava, pravo na rodni kraj, identitet i sva ostala ljudska prava, da se Hrvati iz BiH, koji su već došli u Hrvatsku, ovdje i zadrže, da ne idu dalje u treće zemlje.

Zar sve to nije strašno?
Naravno. Ja sam tada upravo bio došao iz sjeverne i zapadne Kanade gdje sam našao svoje Hrvate iz sjeverozapadne BiH da rade na minus 42 stupnja, ljude koji su bili prvo ovdje u Hrvatskoj nakon izgona iz BiH. I oni meni, svi ogorčeni i gotovo svi psihički bolesni, kukaju: «Biskupe, mi smo bijelo roblje, mi smo svi jeftino prodani, željeli smo se vratiti u BiH, ali nam Bosnu nisu dali. Hrvatski političari nisu dopuštali, a nisu ni oni iz BiH. Mi smo torpedirani ovamo, što ćemo mi ovdje?» Vidio sam da se oni tamo gube i nacionalno i vjerski. Molio sam gospodina Piculu da ih se, dok su bili u Hrvatskoj, barem zadrži i sačuva u Hrvatskoj. Međutim, Picula i njegovi pomoćnici su na tom sastanku skočili: «Biskupe, neka idu kud god hoće, njihov je cijeli svijet, ne trebamo mi njih ovdje u Hrvatskoj! Za ime Božje, zar je to stav hrvatskoga ministra, ja onda s vama nemam što govoriti, rekao sam i otišao. Na žalost, to je dio jedne garniture hrvatske politike. Ali, gdje su, zaboga, drugi čestiti ljudi hrvatske politike pa da nisu mogli postaviti pitanje, zašto se ne pomaže našim sunarodnjacima koji su evidentno najugroženiji.

Dakle..ako Stier misli raditi na poboljšanju položaja BiH Hrvata a i općenito Hrvata treba se maknuti od ljigavaca tipa Picula.

sagitarius
03-02-2014, 12:50
Čudno mi je da Stier radi na poboiljšanju položaja Bih Hrvata ni s kim drugim nego sa Toninom Piculom.

jer evo što je biskup Komarica rekao ..što ga zadesilo kad je isti taj Picula bio ministar vanjskih poslova u Račanovoj vladi..

Išao sam ministru vanjskih poslova Toninu Piculi s jednom promemorijom moleći njega u ime onih koji nisu imali nikoga osim mene biskupa da zastupa njihove potrebe. Iznio sam mu njihovu političku, ekonomsku, socijalnu i prosvjetnu situaciju. Sugerirao sam neke solucije i upitao ga što može uraditi snagom svoje kompetencije jer sam, naravno, znao da je hrvatska Vlada i po Ustavu RH zadužena i za nas Hrvate u BiH. Gospodin Picula sa svojim suradnicima me saslušao u Ministarstvu vanjskih poslova i rekao: «Biskupe, totalan promašaj! Što vi tražite ovdje kod mene? Idite u Sarajevo i tamo tražite svoje! Ja nemam s vama ništa, moje je samo do Save i do Une, to je moja briga. Ja s vama Hrvatima u BiH nemam ništa, vi ste samo uteg o našem vratu!»

Bili ste, pretpostavljam, konsternirani?
Ja sam samo gledao toga čovjeka i slušao što govori. I kada je završio, rekao sam mu: «Gospodine ministre, da budemo čistu: ja vrlo dobro znam da ovdje nije moje mjesto, da je ovdje mjesto vašega kolege ministra države iz koje dolazim, koji bi trebao doći vama i moliti ovo što vam ja govorim u ime obespravljenoga dijela tamošnjega pučanstva. Moje je mjesto nasuprot ovdašnjemu kardinalu Bozaniću, on je moj partner za razgovor. Ali, vi dobro znate sve ove godine da tamošnji Hrvati katolici nemaju svoga političkog predstavnika i da nitko u ime njih, koji su obespravljeni, ne traži za njih pravicu. Kad sam ovdje bio mnogo ****, vas tu nije bilo, ovdje je sjedio drugi čovjek. I ja ni tada nisam trebao dolaziti, ali sam dolazio zbog muke ljudi koji su bili ubijani, razbijani obiteljski i na svaki način ugroženi. Ja ću ponovno doći ovamo, ali volio bih da ne dođem, a vi tu vjerojatno ne ćete biti. A pitam se, što ja radim i u Bruxelessu, i u Bonnu, i u Parisu, i u Washingtonu, i u New Yorku sve ove godine moleći i kumeći taj bijeli svijet da nam pomogne. Nitko mi od njih nije rekao da ima neku svoju Savu i Unu, a, evo, meni ministar hrvatske države kaže da ima Savu i Unu i da je to nepremostivi kineski zid prema drugom dijelu obespravljenoga hrvatskoga naroda.
Ja vas ne ću podučavati Što piše u hrvatskom Ustavu, to vi dobro znadete, ne ću vas pitati što piše u nesretnom Daytonskom sporazumu. Pa, ja se stidim vas kao ministra svoga hrvatskoga naroda radi takvoga vašega stava. To je užasno sljepilo i neprihvatljivo za mene i za svakoga poštenoga čovjeka. Kako vi smijete biti na tomu mjestu s takvim stavom? Je li to službeni stav hrvatske vlade i politike? To je strašno!" Rekao sam još da mu ne ću ni dati ono što sam pismeno pripremio za njega, ali ga molim i preklinjem kad već ne želi pomoći Hrvatima iz BiH da ostvare jedno od temeljnih ljudskih prava, pravo na rodni kraj, identitet i sva ostala ljudska prava, da se Hrvati iz BiH, koji su već došli u Hrvatsku, ovdje i zadrže, da ne idu dalje u treće zemlje.

Zar sve to nije strašno?
Naravno. Ja sam tada upravo bio došao iz sjeverne i zapadne Kanade gdje sam našao svoje Hrvate iz sjeverozapadne BiH da rade na minus 42 stupnja, ljude koji su bili prvo ovdje u Hrvatskoj nakon izgona iz BiH. I oni meni, svi ogorčeni i gotovo svi psihički bolesni, kukaju: «Biskupe, mi smo bijelo roblje, mi smo svi jeftino prodani, željeli smo se vratiti u BiH, ali nam Bosnu nisu dali. Hrvatski političari nisu dopuštali, a nisu ni oni iz BiH. Mi smo torpedirani ovamo, što ćemo mi ovdje?» Vidio sam da se oni tamo gube i nacionalno i vjerski. Molio sam gospodina Piculu da ih se, dok su bili u Hrvatskoj, barem zadrži i sačuva u Hrvatskoj. Međutim, Picula i njegovi pomoćnici su na tom sastanku skočili: «Biskupe, neka idu kud god hoće, njihov je cijeli svijet, ne trebamo mi njih ovdje u Hrvatskoj! Za ime Božje, zar je to stav hrvatskoga ministra, ja onda s vama nemam što govoriti, rekao sam i otišao. Na žalost, to je dio jedne garniture hrvatske politike. Ali, gdje su, zaboga, drugi čestiti ljudi hrvatske politike pa da nisu mogli postaviti pitanje, zašto se ne pomaže našim sunarodnjacima koji su evidentno najugroženiji.

Dakle..ako Stier misli raditi na poboljšanju položaja BiH Hrvata a i općenito Hrvata treba se maknuti od ljigavaca tipa Picula.

Uh jebate...
Znam da je Komarica izuzetan biskup, osobno ga izuzetno štujem i volim i znam da je to čovjek koji ima načina i odgovora na svaku priliku i situaciju...
Ovo sa Piculom je jezivo, stravično, užasno...
Posve si u pravu da Stieru nikako nije mjesto sa Piculom...

Inkvizitor
03-02-2014, 13:53
Jednostavno..treba biti jako oprezan ,da ne upotrjebim jaču riječ..kad se ulazi u ikakve aranžmane sa kukurikavcima.

Ja znam da je to EU parlamnet i da bi se tamo trebalo biti složno bez obzira na stranačku pripadnost kao što je to u svim normalnim zemljama ali mi jendostavno nismo normalna zemlja.

Moš mislit koliko briga Kukurikavce za položaj BiH Hrvata. Ako ih je i briga onda je to u širem kontekstu i tko zna za čiji interes.

Dovoljno se sjetiti kako je onaj Valjalo ili koji li već SDP EU zastupnik reagirao u EU parlamentu nakon referenduma o braku a ona Borzan skuplja potpise kontra mogućeg referenduma o manjinskim pravima.

Da će se oni brinuti o BH Hrvatima , a ove domicilne Hrvate koje kao predstavljaju ne mogu smislit.

sagitarius
03-02-2014, 14:03
U biti to i jeste način na kojeg promišljam o našim zastupnicima u EU parlamentu i to još od njihovog izbora kada su i Hrvati iz BiH glasovali za njih.
Sigurno je da je bar meni prvo mjerilo to o čemu govoriš, koliko se trude i zastupaju interese ovog BiH dijela hrvatskog pučanstva, posebice u uvjetima kada nam je uistinu ta potpora izuzetno potrebna.
Rezultata je bilo, nesmije se zaboraviti dosta rezolutan stav Stefana Fulea o situaciji sa Hrvatima iz BiH, hrvatskom TV kanalu itd. itd., kada su to bošnjački lideri tumačili kao "davanje Hrvatima trećeg entiteta", što se dalo čitati po medijima itd.
Pozitivni pomaci su se osjetili i kod Eštonove i općenito u stavu EU...
E sad stvar očigledno ide od zastupnika do zastupnika i njihovog političkog backgrounda....to stoji što kažeš.

franjevac
03-02-2014, 15:10
zašto bi se distancirao
neka vide stranci kako pitanje hrvata u bih nije stvar stranačkih prepucavanja
i u tim stvarima treba djelovati zajedno ispadamo ozbiljna država a i šalje se poruka muslimanima u bih
što se tiče piculinih stavova od prije moguće da je i on poput karamarka doživio transformaciju te je od detuđmanizatora postao retuđmanizator :D

sagitarius
03-02-2014, 20:14
zašto bi se distancirao
neka vide stranci kako pitanje hrvata u bih nije stvar stranačkih prepucavanja
i u tim stvarima treba djelovati zajedno ispadamo ozbiljna država a i šalje se poruka muslimanima u bih
što se tiče piculinih stavova od prije moguće da je i on poput karamarka doživio transformaciju te je od detuđmanizatora postao retuđmanizator :D

Tekst kojeg je Inkvi postao je stvarno prežestok, mislim da je to i antologija i dno jedne politike strašnog raskola, užasnog odnosa jednog čovjeka koji je u jednom trenutku provodeći nečiju politiku mogao da izrekne to što je Tonino izrekao biskupu Komarici.
Ljudi se fakat mijenjaju, ali jedna ovakva stvar je uistinu nešto što se teško da izbrisati tek tako i treba znati da mišljenje koje je izrečeno je stvar koja traži puno stvari da se učini kako bi mu se ova storija zaboravila.

kotula
04-02-2014, 21:09
evo je dr. miro kovač dao svoj prvi veći intervju večernjaku nakon najnovijih događaja:

Mogao sam i dalje biti veleposlanik, ali odvratio me Karamarkov poziv (http://www.vecernji.hr/hrvatska/mogao-sam-i-dalje-biti-veleposlanik-ali-odvratio-me-poziv-karamarka-918968)

čovjek govori 5 stranih jezika, doktorirao je na sorboni, radio u uredu predsjednika 1995. i u veleposlanstvima u bruxellesu i parizu, a od 2008. bio je veleposlanik u njemačkoj.

evo što kaže za njegov odnos sa stierom:

Stier i ja vrlo dobro se poznajemo i vrlo dobro smo surađivali, pogotovo 2011., kada je Hrvatska završavala pregovore i kada se događao pravi krimić. Nije, naime, bilo jasno hoćemo li uopće pregovore s EU završiti. Bilo je snažnih otpora. Posebno tada smo Davor i ja vrlo djelotvorno surađivali. Veselim se daljnjoj suradnji s njim, na dobrobit HDZ-a.

a ovo govori o pozivu karamarka:

Uslijedio je poziv predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka da se priključim projektu daljnje afirmacije HDZ-a u svijetu i vraćanja povjerenja hrvatskih građana u HDZ, a s ciljem skorog preuzimanja obveze učiniti Hrvatsku bolje uređenom, gospodarski konkurentnom i inovativnijom.

....

Bio sam u kontaktu s vrhom HDZ-a, dobio ponudu, a budući da čvrsto vjerujem u uspjeh i ispravan put HDZ-ova vodstva, prihvatio sam je.....

ovo vraćanje povjerenja u hdz u zemlji i svijetu se može samo s novim, svježim ljudima. mislim da karamarko ima dobru strategiju.

sagitarius
05-02-2014, 10:45
Dobro je čuti jedno kvalitetno mišljenje kojeg je Kotula preuzela citirajući dr.Miru Kovača, respektabilnog diplomatu bogatog iskustva i znanja.
Svakako da ovaj stav ohrabruje i ulijeva nadu da sve ipak nije onako crno kako se uobičajeno "skeptičari" kada je HDZ RH u pitanju.

Inkvizitor
05-02-2014, 11:45
Jučer sam kudio HDZ u saboru al onaj Babić, iako nisam sve stigao vidjeti lijepo je govorio za govornicom o tim opjevanim manjinskim pravima.

Tko je taj tip, već par puta sam ga primjetio da razložno i argumentirano govori. Mlađi tip.

suntzu 72
05-02-2014, 16:09
Jučer sam kudio HDZ u saboru al onaj Babić, iako nisam sve stigao vidjeti lijepo je govorio za govornicom o tim opjevanim manjinskim pravima.

Tko je taj tip, već par puta sam ga primjetio da razložno i argumentirano govori. Mlađi tip.

Ante Babić u saborskim je klupama od 2011. godine, a zastupnikom je postao nakon što je general Damir Krstičević predao HDZ-u svoj mandat. Rođen je 1966. godine u Njemačkoj u Trieru, rodnom gradu Karla Marxa. Diplomirao je ekonomiju, a završio je i poslijediplomski studij. Načelnik je općine Lovreć u zaleđu Makarske. Sudski je tumač za engleski i njemački jezik. Otac je petero djece. U slobodno vrijeme vodi župni zbor i svira orgulje.

Zašto ste se Vi vratili?

Ja sam dijete gastarbjatera i moji roditelji su iz političkih i gospodarskih razloga bili prisiljeni otići u inozemstvo. I tako sam se ja rodio u inozemstvu, konkretno u Njemačkoj. Roditelji su mi usadili ljubav prema Hrvatskoj i poticali želju za povratkom. Ne mogu reći da mi je u Njemačkoj i Švicarskoj bilo loše. Da sam ostao možda bih materijalno i bolje prošao, međutim uvijek je nešto nedostajalo, a to je dom u onom istinskom smislu riječi i zapravo nije slučajno da u hrvatskom jeziku dom i domovina imaju isti korijen.

izvor: ANTE BABIĆ, PREDSJEDNIK ODBORA HDZ-a ZA ISELJENIŠTVO, GOVORI O POVRATKU NOVOG HDZ-a NA TUĐMANOVU PARADIGMU JEDINSTVENOSTI HRVATA U DOMOVINI I ZVAN NJE (http://ibacak.wordpress.com/2012/09/28/ante-babic-predsjednik-odbora-hdz-a-za-iseljenistvo-govori-o-povratku-novog-hdz-a-na-tudmanovu-paradigmu-jedinstvenosti-hrvata-u-domovini-i-zvan-nje/)

Bismarck
05-02-2014, 16:35

Moj bolan iz Imotskog...
Neman pojma raspitat ću se kakv je čovik inače...

Inkvizitor
05-02-2014, 16:41
Dobar je tip..dobro govori..nije preplašen i stisnut i kalkulant ko većina Hadezeovaca..

Picaferaj
05-02-2014, 17:43
evo je dr. miro kovač dao svoj prvi veći intervju večernjaku nakon najnovijih događaja:

Mogao sam i dalje biti veleposlanik, ali odvratio me Karamarkov poziv (http://www.vecernji.hr/hrvatska/mogao-sam-i-dalje-biti-veleposlanik-ali-odvratio-me-poziv-karamarka-918968)

čovjek govori 5 stranih jezika, doktorirao je na sorboni, radio u uredu predsjednika 1995. i u veleposlanstvima u bruxellesu i parizu, a od 2008. bio je veleposlanik u njemačkoj.

evo što kaže za njegov odnos sa stierom:

Stier i ja vrlo dobro se poznajemo i vrlo dobro smo surađivali, pogotovo 2011., kada je Hrvatska završavala pregovore i kada se događao pravi krimić. Nije, naime, bilo jasno hoćemo li uopće pregovore s EU završiti. Bilo je snažnih otpora. Posebno tada smo Davor i ja vrlo djelotvorno surađivali. Veselim se daljnjoj suradnji s njim, na dobrobit HDZ-a.

a ovo govori o pozivu karamarka:

Uslijedio je poziv predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka da se priključim projektu daljnje afirmacije HDZ-a u svijetu i vraćanja povjerenja hrvatskih građana u HDZ, a s ciljem skorog preuzimanja obveze učiniti Hrvatsku bolje uređenom, gospodarski konkurentnom i inovativnijom.

....

Bio sam u kontaktu s vrhom HDZ-a, dobio ponudu, a budući da čvrsto vjerujem u uspjeh i ispravan put HDZ-ova vodstva, prihvatio sam je.....

ovo vraćanje povjerenja u hdz u zemlji i svijetu se može samo s novim, svježim ljudima. mislim da karamarko ima dobru strategiju.

Kad bi Karamarko imao takvu strategiju, bio na "ispravnom putu", sam bi se povukao sa čela HDZ-a.

NorthStand
05-02-2014, 23:48
Kad bi Karamarko imao takvu strategiju, bio na "ispravnom putu", sam bi se povukao sa čela HDZ-a.

točno to, mislim da je on nedorastao funkciji koju obnaša, ko premijer nema on kapacitete da bilo šta revolucionarnog napravi, dao Bog da me demantira, ali vidjet ćete da će on biti vrlo sličan Milanoviću, nema tu neke suštinske promjene, osim u ovome da se busa u "hrvatska prsa" i to je to. na žalost, to je jedina razlika između HDZ-a i SDP-a danas, Sanader je sjebo HDZ generalno, a Karamarko nema kapacitete ni znanje da to što je ovaj napravio promjeni na bolje. zato sami mišljenja ko i ti, da bi bilo bolje da odstupi i nekome drugome prepusti čelo stranke i premijersku stolicu, a on neka bude "stranački vojnik" time bi puno napravio i za HDZ i za sebe. ovako, neka se uhvati posla kojem nije dorastao, doživjet će krah i on i stranka. ali šta je tu je, kod nas se svatko mora ugurat u prvi plan, bez obzira kojim znanjem i sposobnostima baratao. nije ni Karani izuzetak, kada vidim da nam je Milanović premijer sada što ne bi bio i Karamarko? ali treba dignut tu ljestvicu malo iznad, jer bude li nam država ovisila o takvim kadrovima i ljudima, jao nama.

NorthStand
06-02-2014, 12:43
http://www.vecernji.hr/eu/europa-nije-bila-sposobna-zaustaviti-milosevicevu-agresiju-919488

evo naše uzdanice, iako ne podržavam zabrinutost oko Ukrajine, jer EU i nije neko neodoljivo riješenje za daleki istok. i to širenje EU na tursku azerbejdžan i maroko kako se planira u budućnosti, neće sigurno ništa dobroga donjet, a Ukrajina i Bjelorusija se odavno više oslanjaju na majčicu rusiju nego na zapadne velesile koje pod svaku cijenu žele otet te proruske države iz zagrljaja moskve. doduše Ukrajinci sami moraju odlučit, jesu li za tiješnje odnose s Rusijom ili EU, to je jedina dvojba i o njoj treba odlučit ukrajinski narod, a ne Putin ili EU. neka raspišu referendum po tom pitanju, i problem riješen.

franjevac
06-02-2014, 12:52
http://www.vecernji.hr/eu/stier-sarajevski-centralizam-los-je-za-bih-kao-beogradski-za-bivsu-sfrj-919526

odličan i stier i picula i doris pack

NorthStand
06-02-2014, 13:21
Stier je akademik za ove bošnjakistance, kojima je Tito i Komšić glavna uzdanica.

dok se njih ne prisili na promjene, njih neće biti, to su balkanski debili koje samo batina može dozvati pameti.

Orgasmatron
07-02-2014, 19:19
http://www.vecernji.hr/hrvatska/sedam-grijeha-davora-stiera-919688

1.Stier nije vrhu organizirao nijedan susret na visokoj razini

Karamarko je imao dva ozbiljna vanjskopolitička puta, u Njemačku i u Izrael, nijedan od tih putova nije organizirao Stier.

2. Ima “paralelnu komunikaciju” i s Ivom Josipovićem

Vrhu nije promaklo soliranje i dogovor s predsjednikom Ivom Josipovićem, bez znanja vrha stranke, što je iznenadilo stranački vrh.

3. Bez znanja vrha stranke Stier se dogovara i sa Željkom Markić

Kaže kako ga čekaju neke nove i veće odgovornosti u razvoju demokršćanske politike, u vrhu stranke se pitaju: gdje to?

4. Za asistenticu u EP-u predložio novinarku koja kritizira stranački vrh

Karamarko je pozvao Stiera i objasnio mu da “to neće ići”, pa je Stier odustao, ali je rekao kako nju “želi Kaptol”.

5. Misli da će ispasti s EU liste pa provodi samoviktimizaciju

Nakon provale tekstova u kojima je Stier žrtva i centar oporbe, u HDZ-u su očekivali da će to Stier demantirati.

6. Poruka šefa EPP-a J. Daula vrhu HDZ-a predana putem medija

U vrhu drže da je Stier izlobirao neugodni intervju, smatraju da nije komunicirao s EPP-om uime stranke, nego više u svoje osobno.

7. 2009. veleposlaniku SAD-a rekao da topničke dnevnike skriva obrana Gotovine

Stier kao savjetnik J. Kosor ima zadatak uvjeriti SAD da su topnički dnevnici kod Gotovininih odvjetnika, a da se odblokiraju pregovori s EU.

franjevac
08-02-2014, 20:36
http://www.vecernji.hr/hrvatska/oni-sto-pale-po-mostaru-podsjecaju-na-cetnike-u-agresiji-na-hrvatsku-919984

kakva je ljudina gospodin stier

Grunf
08-02-2014, 21:46
S njegovog Facea:

Kad oni što pale po Mostaru viču „Ovo je Bosna“ neodoljivo podsjećaju na četnike u agresiji na Hrvatsku i njihove povike „Ovo je Srbija“. Kada Zlatko Lagumdžija optužuje Europski parlament zbog rezolucije kojom se osuđuje centralizam, onda je jasno koliko se te centralističke elite protive europskom mirovnom projektu. Hrvatska i EU ne mogu biti pasivni prema ovoj spirali nasilja u BiH. Vrijeme je da se pokaže vodstvo.
Stop centralizmu! Stop nasilju! Vrijeme je za europski put Bosne i Hercegovine!

Jučer je bio u Varaždinu. Po svemu kaj sam dosad vidio od njega to je političar kojem bih stisnuo ruku. Nadam se da će tako i nastaviti. :)

NorthStand
11-02-2014, 09:32
dobar je Stier, osviježenje na našoj političkoj sceni, a moram priznat da je i Karani Marko dobro odreagirao na posjet Milanovića u BiH, reko je da se ne moraju uvijek poštivat "protokoli" u svezi napada talibana da što se Milanović nije najavio prije nego je došo u Mostar. ne treba nikoga kritizirat, kad napravi nešto što je dobro. pa tako ni ovog Milanovića, iako je kreten po mnogim pitanjima, barem je destinacija koju posjećuje kada je BiH u pitanju, Mostar a ne ko za vremena Mesića Sarajevo. i to nešto govori ovima preko, zato i negoduju.

SeaPrincess
21-05-2014, 19:43
Kad već ima svoju temu, moram linkat Davorov sjajan govor iz Cibone gdje je prvi puta otvoreno i nedvosmisleno tražio - lustraciju:

http://www.youtube.com/watch?v=zkLDzalC87s&t=132m41s

NorthStand
21-05-2014, 19:49
"palac gore", mislim da stier više ne može dizat palac gore(barem na jednoj nozi). :kez

sve je to lijepo, samo se nadam da će se držat tih svojih obećanja, a ne ko u prošlosti kad osvoje vlast sve zaboravit i gurnut u drugi plan.