Pogledaj Full Version : Ima li još živih velikana 2. sv. rata?
caporegime
18-01-2014, 15:37
Ima li još živih velikih ratnika iz onoga rata, čije su životne priče toliko bogate a proživljene situacije toliko zajebanije od današnjih, da se pitamo je to bilo uopće moguće preživjeti?
http://en.wikipedia.org/wiki/Erich_Rudorffer
http://en.wikipedia.org/wiki/Walter_Schuck
gledajte ovog kralja
http://en.wikipedia.org/wiki/Otto_Carius
taj je u dvadeset trećoj godini života iza sebe imao 150 uništenih neprijateljskih tenkova.
dakle najmanje 150 situacija na život i smrt.
taj je imao materijala za 8 ptsp-ova.
nekako brijem da živi sasvim normalno, obzirom na duboku starost.
nema više takvih likova, ovi današnji nisu od tog materijala.
Humphrey
18-01-2014, 16:19
Rafael Boban, barem je živ za mene sve dok netko ne dokaže suprotno i pod dokazom prihvaćam samo tijelo i DNK analizu.
ogledalce
18-01-2014, 19:59
Rafael Boban, barem je živ za mene sve dok netko ne dokaže suprotno i pod dokazom prihvaćam samo tijelo i DNK analizu.
isto i ja mislim, bez dokaza nevirujem u ništa drugo,,,
Hamphrey i ogledalce meni je general Drinjanin pisao početkom šesdesetih godina dok sam živio u Parizu da je general Rajahel boban (1907-1946/7) poginuo na Papuku u borbama protiv Ozne/Udbe, isti vrag. O smtri generala rafajela Boban ima mnogo verzija i špekulancija. Iz PISMA MAKSA LUBURIĆAkoja su izlazila na portalu Dnevno.hr moglo se je saznati da je Poglavnik 1951. godine postavio generala Bobana za ministra Hrvatskih Oružanih Snaga, i to iz pera maksa Luburića, koji je, prema njegovu pisanju, znao da je general Boban poginuo u borbama protiv Ozne/Udbe 1946/7, ali je to tada, 1951. prešutio, da bi kasnije, kada se je razišao s Poglavnikom objelodanio kako je Poglavnik mrtvog Bobana stavio za ministra HOS-a.
ogledalce
23-01-2014, 09:14
Hamphrey i ogledalce meni je general Drinjanin pisao početkom šesdesetih godina dok sam živio u Parizu da je general Rajahel boban (1907-1946/7) poginuo na Papuku u borbama protiv Ozne/Udbe, isti vrag. O smtri generala rafajela Boban ima mnogo verzija i špekulancija. Iz PISMA MAKSA LUBURIĆAkoja su izlazila na portalu Dnevno.hr moglo se je saznati da je Poglavnik 1951. godine postavio generala Bobana za ministra Hrvatskih Oružanih Snaga, i to iz pera maksa Luburića, koji je, prema njegovu pisanju, znao da je general Boban poginuo u borbama protiv Ozne/Udbe 1946/7, ali je to tada, 1951. prešutio, da bi kasnije, kada se je razišao s Poglavnikom objelodanio kako je Poglavnik mrtvog Bobana stavio za ministra HOS-a.
nevirujem da je poglavnik mrtva čovika postavio za ministra HOS-a,
jedino ako je poglavnik puka u mozak pa nije znao da je mrtav,
a ako poglavnik nezna di su mu vojnici ,i da nije obavješten bio o tome, to mi je malo bedasto za povirovat,,
Bismarck
23-01-2014, 15:17
isto i ja mislim, bez dokaza nevirujem u ništa drugo,,,
Moj je pokojni did bio njegov vojnik. Govorio je da ne vjeruje da taj može poginut u borbi...
vBulletin® v4.0.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd. Prevedeno by Cokaric & Marshall {DarkSons.com}, Zyex {GSM-info.net} & _nana_ {LIBAR-LIBAR.com}