PDA

Pogledaj Full Version : Pažljivo zakolji komarca

Antika
04-05-2013, 19:46
Jeste li ikada razmišljali što se desi kad lupite komarca koji vas trenutno ugrizao?
Zapravo, vi ste u tom trenutku sami sebi dali inekciju sa kompletnom utrobom iz komarca i svim onim bakcilima koje on nosi u sebi.

Dok vam je sisao krv; možete usporedit sa medicinskom sestrom koja vam je zabola iglu u venu i malo aspirira da se uvjeri je li vam pogodila u venu. Ali kad lupite po komarcu dok vam siše krv, to je isto kao da vam ta ista medicinarka ubrizgava u venu lijek iz šprice.
Možda o ovom nikad niste razmišljali, ali ako malo dublje promislite shvatiti ćete kako to zapravo komarci prenose razne bolesti.

Kako volim o svemu razmišljati i sve pažljivo analizirati reći ću vam još nešto što sam otkrio.
Naime, bilo mi je zanimljivo zašto ponekad moju ženu po noći dok spava sa mnom grizu komarci a mene ne.

Često puta sam promatrao dok mi komarac siše krv. Kad mi sleti na ruku, komarac ispod glave ima iglu koja je smotana prema unutra u spiralu. Polako je razmota, podigne glavi i nekoliko trenutaka pažljivo odabira mjesto prvog uboda.
Prvo nekako do pola zabije onaj svoj žic, pa ako nije odmah trefio u kapilar izvuče ga i ponovi postupak odmah pored prvog uboda.
A, ako je pogodio u krvni sud, svoju iglu zabije skroz do glave.
Komarac se nakon toga umiri, a onaj mu se stomačić pomalo širi i poprima crvenu boju.
Ja sam se uvjerio, kad me ugrize komarac i napije se moje krvi nakon toga nikada se ne udaljava daleko od mene. Doduše, taj komarac okomene zuji, leta ali me danima ne ugriza. U biti, on mene doživljava kao svoj plijen i štiti me (čuva me) od drugih komaraca.

To je razlog zašto moju ženu i po danu i ponoći grizu komarci a mene ne!!!

U svakom slučaju ako vas komarac ugrize, sjetite se mog savjeta i nemojte ga odmah lupiti na svojoj koži, - već ga nastojte pažljivo zaklati!!

Pogledajte razliku kod ova dva komarca. Ovaj je još gladan, jer mu je dojni trup skroz tanak.

http://mikrosvijet.files.wordpress.com/2010/06/komarac.jpg?w=799&h=605

Za razliku od ovog drugog koji se već nasisao krvi, utroba mu je tako nabrekla kao da će puknuti.
http://www.bljesak.net/web/tmb/bigger.ashx?id=092b6c30-3c54-4878-97c4-6f6b7cf5ac9f

E, sad, ..ako ste ovakvog komarca lupili na svojoj koži, obavezno ugledate flekicu krvi i kažete; "vidi nisam ni osjetio da mi je već prokrvavio!!?"
Ne, to nije vaša krv, to je on već donio sa sobom, pola se razlilo po vašoj koži a pola ste sami sebi ubrizgali u venu kad ste ga lupili!!

mirr.or
04-05-2013, 20:10
ajme, otkud ti inspiracija za sve ove teme. :smijeh

ot. mene nikad uopće ne grizu komarci. :D

Antika
04-05-2013, 20:15
.. mene nikad uopće ne grizu komarci. :D
E, pa zato što si ti već stekla svog komarca zaštitnika, on te prati na svakom koraku i štiti te od drugih komaraca.
Samo pripazi da ga nebi bezveze zagubila, kad ulaziš u lift, auto, autobus, - malo zastani na vratima, ne zatvaraj ih odmah, komarcu traba malo duže da shvati tvoje namjere.

La Kruskha
04-05-2013, 20:16
E, pa zato što si ti već stekla svog komarca zaštitnika, on te prati na svakom koraku i štiti te od drugih komaraca.
Samo pripazi da ga nebi bezveze zagubila, kad ulaziš u lift, auto, autobus, - malo zastani na vratima, ne zatvaraj ih odmah, komarcu traba malo duže da shvati tvoje namjere.

:o

Ti se sad šališ jel da?

Komarac zaštitnik? :zbunjen:

mirr.or
04-05-2013, 20:18

ovaj moj zaštitnik je duh, ne bi mogao živjet toliko dugo. može proć kroz zidove, garant. :D

Antika
04-05-2013, 20:22
Ako nas može čuvat pas i biti naš zaštitnik, što ne može i komarac, - zar je stvar u veličini?

mirr.or
04-05-2013, 20:23
Ako nas može čuvat pas i biti naš zaštitnik, što ne može i komarac, - zar je stvar u veličini?

pa sad... :kez

La Kruskha
04-05-2013, 20:27

:smijeh

Nani jel si to ti? :o

Antika
04-05-2013, 20:31
Komarac zaštitnik? :zbunjen:
Često smo se puta požalili kako su nas cijelu noć izjedali komarci, - pokazivali smo mnoge ožiljke na koži, zar ne?
Ali, kad malo bolje promislimo, sve nam je te ranice, u stvari, mogao napraviti jedan te isti komarac.
Osjetimo da nas je pecnuo, odmah poletimo rukom i otjeramo ga, - i tako po svunoć.
Da smo se malo strpili i pustili ga da nas samo jednom pecne (kao što ja činim) - i u miru se napije naše krvi, - više nas nebi niti jedan ugrizao, jer bi ih taj zaštitnik tjerao.

mirr.or
04-05-2013, 21:10
nameće mi se sad jedno ozbiljno pitanje. ako ubiješ komarca zaštitnika, može li se to nekako ispraviti poslije? :misli

ogledalce
04-05-2013, 22:13
zaklati komarca,pa mogu kad ga plesnem,
večeras u vrtlu,jedva od njih zalila vrta,mislim da me je najmanje 100 žicnilo,
a toliko sam ih i ubila pleskom,,pa neka sad zuji oko mene,,

Antika
04-05-2013, 22:29
nameće mi se sad jedno ozbiljno pitanje. ako ubiješ komarca zaštitnika, može li se to nekako ispraviti poslije? :misli

Može se ispraviti; tako što trebaš biti strpljiva i čekati da stekneš novog zaštitnika.
Pusti jednog nek ti se napije krvi, taj ćete slijediti gdje se god makneš!!!

Antika
04-05-2013, 22:31
...
a toliko sam ih i ubila pleskom,,,

Kad si ih plesnula svu si im utrobu istjerala na pijavku (žac) sebi u krvotok, - i sve si one bakcile pokupila koje nose u krvi!!!

ogledalce
04-05-2013, 22:44
Kad si ih plesnula svu si im utrobu istjerala na pijavku (žac) sebi u krvotok, - i sve si one bakcile pokupila koje nose u krvi!!!

ajd neudi,i dosad su me ujedali,pa evo još sam živa :)

mirr.or
04-05-2013, 23:00
Može se ispraviti; tako što trebaš biti strpljiva i čekati da stekneš novog zaštitnika.
Pusti jednog nek ti se napije krvi, taj ćete slijediti gdje se god makneš!!!

ok. kad vrijedi za pse i komarce, vrijedi li isto za ljude? :misli

Antika
04-05-2013, 23:14
ok. kad vrijedi za pse i komarce, vrijedi li isto za ljude? :misli

E, to je sad tvoja teorija, ja nisam u to posve siguran!!

mirr.or
04-05-2013, 23:16
E, to je sad tvoja teorija, ja nisam u to posve siguran!!

samo pretpostavka. nije dokazano. :D

pdv
05-05-2013, 01:01
Ja ne mlatin komarce jer ne podnosin činjenicu kad ga klepnem da će mi se njegova utroba razlitat po rukama. Odvratno mi je to. Ili po zidu. Ne znan šta je gore. Zato ja ne mlatin komarce ali nisan primjetila tog zaštitnika. No, imam jedan drugi problem. Komarci me grizu samo po stražnjici i ponekad po nogama. I kako sad da riješim problem taj problem i di da nabavim svog zaštitnika :tuzni

Antika
05-05-2013, 07:12
... No, imam jedan drugi problem. Komarci me grizu samo po stražnjici i ponekad po nogama. I kako sad da riješim problem

Ja bi ti preporučio da stražnjicom stalno vrtiš/mješaš, tako ćeš ga zeznit neće moć sletit na nju.
Za noge ti nemam trenutno savjet, pitaj nekog drugog, a možda i meni nešto padne na pamet!