PDA

Pogledaj Full Version : Igre oko ulaska u EU

Inkvizitor
11-02-2011, 11:15
Već odavno gledam ovu farsu oko ulaska u EU. Koje je to jebavanje u mozak.

I uvik se pitam čemu, koji je k. u pitanju. Jel te elite znaju nešto što mi ne znamo. Inače, koji k.

Hoće li nas Britanci skuhat, pojest, bacit Srbima u naručje ako ne uđemo u tu jebenu EU.

ja ne kužim ovim svojim ograničenim ljudskim mozgom, čemu toliko ponižavanja oko tog ulaska.

Ako nije u pitanju egzistencionalna stvar, goli opstanak, ako nas u suprotnom neće zatuć sve do zadnjeg, ne vidim itijedan razlog da se dopušta ovo sprdanje i ruganje sa jednim narodom, doduše malim ali ipak narodom.

narodom jebote kojit o prestaje biti jer trpi sve i svašta.

zaba1111
11-02-2011, 11:40
Dok sam još uvijek imao nekakvu minimalnu nadu da Sanader nije izdajnik, a jedini uzrok ta male nade je bio to što potiče iz obitelji koja je vjernička, svećenička i hrvatska , iako je sve upućivalo na izdaju i njegovu politiku sam od samog početka kritizirao, tračak nade u nešto pozitivno je bio moj pokušaj razumnog traženja opravdanja da možda on zna da nam je namjenjana sudbina Zapadnog Balkana i da je nužno učiniti sve da se iz toga otrgne i pridruži Sloveniji i EU.
Na kraju su nas toliko ponizili i politički i duhovni i ekonomski da smo sad doista u situaciji, jer smo sve one pozitivne strane neulaska već izručili, da nam nema alternative. Toliko smo poniženi da "jadni" EU činovnici nemaju što više izmisliti da nas ne prime pa su zaprijetili i samim nositeljima vlasti(Šeks) .

Inkvizitor
11-02-2011, 11:44
Pa u tome i jest štos.

nema šta nismo uradili, nema di se nismo naguzili. I opet ništa. Opet nas neće. To je tako očigledno. Samo se izmišljaju razlozi.

Sjećam se rasprava na onom forumu, prije 5-6 godina kad smo mi neki tvrdili da nema tih uvjeta koje ćemo mi ispunit da bi ušli, da će se samo otvarat novi i novi..da je to jednostavno prcanje u mozak...beskrajno..

ljudi su mislili da smo poludili kad tako govorimo..

zaba1111
11-02-2011, 11:57
Kad je Zoran Vukman 2001. u SD pisao što će biti danas nisam ni ja vjerovao da će doći do ovoga, a vidi danas dokle je došlo. U ulazak u EU nisam nikad vjerovao jer je od početka bilo jasno da se oteže izmišljajući nepostojeće razloge i to se moglo prepoznati, ali moguće da je Sanader uvjerio vrh HDZa, a vjerovatno je i sam vjerovao , da je izbor Z Balkan ili šansa za EU i ja vjerujem da se procijenilo i odlučilo u HDZu da se pokuša sve da se uđe u EU, mislim da je Sanaderov odlazak povezan s odjebom u HDZu i shvaćanjem da ta politika ne vodi nigdje, ali nažalost sad je prekasno.

Inkvizitor
11-02-2011, 12:02
nije se ništa promjenilo u HDZ-ovom stavu, tako da ne vidim tu neku logiku..

uostalom sad i da odustanu..Gotovinu ne mogu vratit, niti ono prodato u bescjenje, niti vratit onu ribu što su Talijani izlovili..itd.

sad im je jest govna do kraja..dok su god vilice u stanju da melju

zaba1111
11-02-2011, 12:11
Pa to ti kažem, sad je kasno za odustajanje, ali ja vjerujem , a ne zna točno gotovo nitko, da je Sanader odletio radi toga, pokazalo se da njegova plitika vodi u propast i izgubio je potporu u HDZu i nadam se da se krenulo u spašavanje onoga što se spasiti da.

Inkvizitor
11-02-2011, 12:20
Kosor da nešto spašava, Bebić, Šeks.

Milinović..

jedini čovjek koji ima muda i herca je Kalmeta..ostalo su sve bezveznjaci..

Bebić je čovjek ograničen do bola..Šeks je izmislio Sanadera..a njegovih komplota smao da bi se on održao na vlasti je Hrvatsku i koštalo ovoga.

HDZ ov vrh je katastrofa..Sanader je HDZ kadrovski dotukao..ako je išta i vrijedio..

zaba1111
11-02-2011, 21:59

Milinović..

Bebić je čovjek ograničen do bola..Šeks je izmislio Sanadera..a njegovih komplota smao da bi se on održao na vlasti je Hrvatsku i koštalo ovoga.

HDZ ov vrh je katastrofa..Sanader je HDZ kadrovski dotukao..ako je išta i vrijedio..

Nisam mislio na pobrojane niti na nekoga konkretno nego na nekavu desnu struju i desnu bazu u HDZu, a ako ni u HDZu ne postoji nekakva pismena desna struja, onda nas definitivno uskoro nema.

Dokle?
19-02-2011, 15:23
Već odavno gledam ovu farsu oko ulaska u EU. Koje je to jebavanje u mozak.
I uvik se pitam čemu, koji je k. u pitanju. Jel te elite znaju nešto što mi ne znamo. Inače, koji k.
Ovakve države poput Hrvatske su ti za njih poput neukog djeteta, koje ne zna ni nos obrisati. Stalno nas uče nečemu i čekaju kad ćemo reći dosta. Stati čvrsto na svoje pozicije i nema više ustupaka, odnosno kad ćemo naučiti lekciju. Na žalost u Hrvata je običaj da ih se šiba dok nisu na umoru, onda kad voda dođe do grla i kad je pitanje opstanka, tek onda se reagira.

Hoće li nas Britanci skuhat, pojest, bacit Srbima u naručje ako ne uđemo u tu jebenu EU.
Britancima je to cilj, bez obzira ušli mi u EU ili ne, samo je pitanje hoćemo li naći moćnije od njih, Amere, kako bi izbjegli tu sudbinu. Na žalost to je to, to su naše opcije...

ja ne kužim ovim svojim ograničenim ljudskim mozgom, čemu toliko ponižavanja oko tog ulaska.
Ponižavani smo zato što nemamo profesionalne, pametne i lukave političare koji su u duši ustaše. Znaš ono, interesi Hrvatske i nitko i ništa drugo.

Ako nije u pitanju egzistencionalna stvar, goli opstanak, ako nas u suprotnom neće zatuć sve do zadnjeg, ne vidim itijedan razlog da se dopušta ovo sprdanje i ruganje sa jednim narodom, doduše malim ali ipak narodom.
Ako im se otvoreno suprostavimo, rastrgati će nas, tkz. krajina će dobiti autonomiju, Istra isto tako, rascjepkati će nas..
Da ne govorim što nam mogu napraviti ako odluče naplatiti kredite ili promjeniti bankarsku politiku. Banke su njihove i vjeruj mi, mogle bi biti još gore nego što jesu.

narodom jebote kojit o prestaje biti jer trpi sve i svašta.
U današnjem svijetu nema mjesta slabima, slabi se gaze, iskorištavaju, porobljavaju i uništavaju kad god nekom moćniku padne na pamet. Hrvatska sa ovakvom mazohističkom politikom zaziva šamaranje i ponižavanje.

Bolje je biti relativno cjelovit u EU, pod njihovom šapom, nego pod srpskom, ruskom ili turskom ili svih njih zajedno. Iako je tkz. Zapad debelo degradirao, još uvijek su bolji od onih drugih.

mateb
26-02-2011, 15:15

Milinović..

Ajde čovječe, Arbanasi su se isto razbahatili preko svake mjere. Jadna nam desnica ako veliča takve likove, Tutu, Glavaša i slične.

Inkvizitor
26-02-2011, 15:34
Ajde čovječe, Arbanasi su se isto razbahatili preko svake mjere. Jadna nam desnica ako veliča takve likove, Tutu, Glavaša i slične.

ja nisam spominjao nikakve Arbanase nego Kalmetu.

Ne znam o kakvom se veličanju govori, Glavaša prezirem jer je krađom glasova omogućio sve ovo što nam se dogodilo pod Sanaderom a Tutu cijenim jer je u ratu pokazao muda i u vrijeme totalnog beznađa organizirao postrojbu koja je jedina stala muslimanima na crtu, kad je bilo povuci potegni.

ostalo što se veže uz njega, moram ti reći, apsolutno me ne interesira.

Vepar
26-02-2011, 15:43

Milinović..

Neće oni ništa ni imati priliku spašavati, odlaze hvala Bogu na ovim izborima. Samo što im je i alternativa isto takva.

Inkvizitor
26-02-2011, 15:52
Neće oni ništa ni imati priliku spašavati, odlaze hvala Bogu na ovim izborima. Samo što im je i alternativa isto takva.

ne nije alternativa takva. Nisu kao oni.

Alternativa su nam politički jugoslaveni koji činjenica da Hrvatska postoji podnose kao što atletičar dugoprugaš podnosi kamenčić u tenisici.

Hrvatska postoji iako je oni nikad nisu željeli ni borili se za nju ali žele vladati njome, žele svoj povijesni poraz koji su doživjeli u ratu, u miru pretvoriti u pobjedu.

i moram priznati da su nadomak cilju.

Vepar
26-02-2011, 15:55
Ja planiram glasati za profesora Ljubu Jurčića, sviđa mi se njegov program i mislim da čovjek nije Jugoslaven.

Inkvizitor
26-02-2011, 16:14
On nije politički jugoslaven , zato se i nije mogao održati u SDP-eu. Uopće ne znam šta je radio tamo.

Ali on je čovjek bez neke karizme, bez energije. On je ipak samo teoretičar. I to teoretičar preko volje.

TheBronxBomber
26-02-2011, 20:06
ja nisam spominjao nikakve Arbanase nego Kalmetu.

Ne znam o kakvom se veličanju govori, Glavaša prezirem jer je krađom glasova omogućio sve ovo što nam se dogodilo pod Sanaderom a Tutu cijenim jer je u ratu pokazao muda i u vrijeme totalnog beznađa organizirao postrojbu koja je jedina stala muslimanima na crtu, kad je bilo povuci potegni.

ostalo što se veže uz njega, moram ti reći, apsolutno me ne interesira.

Pajdo, Kalmeta je jedino sto valja u tom HDZ-u. Covjek je Hrvat, uostalom, i to dobar Hrvat kakvi su inace ti Arbanasi iz ZD.

Drugo, napravio je za svoj grad i kraj cudo. Je li se okoristio, apsolutno da da. Ali to nije nikakvo mjerilo. Ne u takvoj zemlji i drzavi.

Zato Kalmeti :thumbsup:

caporegime
03-03-2011, 08:47
http://www.vecernji.hr/vijesti/pregovori-se-zakomplicirali-eu-pita-sto-je-ratnim-zlocinima-clanak-259659

izgleda da je inkvi na dobrom tragu.
ova zemlja svaki put stane u isto govno.
uvijek nam se proda fora da je sve ispunjeno i svaki put nas nečim novim jebu u glavu.

Graničar Jozo
03-03-2011, 08:53
On nije politički jugoslaven , zato se i nije mogao održati u SDP-eu. Uopće ne znam šta je radio tamo.

Ali on je čovjek bez neke karizme, bez energije. On je ipak samo teoretičar. I to teoretičar preko volje.

a čuj, i ti si priko volje kad ti je okruženje demotivirajuće. ja ljubu nikad nisam cijenio, al čini mi se da si ti ovo dobro uočio i da se iz ljube puno više može toga izvući. vjerojatno je čovjek ljevičar, ali kako ti reče nije politički jugosloven.

Graničar Jozo
03-03-2011, 08:59
Ma što se tiče EU, je bezveze kad te neko prca u zdrav mozak i izmišlja uvijek neke dodatne uvijete, ali kada emocije stavim sa strane zapravo nam to odgovara.

Inkvizitor
03-03-2011, 09:46
Ja više ne znam što bih rekao. mislimd abi bolje bilo da se postavilo na način. nećemo u EU, tko vas jebe. Naravno da to ne misliš, ali tako se postavit. Onda bi pritisak automatski oslabio i još bi nas molili da uđemo jer mi njima trebamo a od nas im nikakve štete nema. Nit smo mnogoljudni, nit smo problematični nit išta slično.

zato nas prcaju u mozak dok god hoće.

Mi smo u odnosu na njih ko ružni momak prema ljepotici. Udvara joj se i kupuje darove, odvaja od usta da bi ju zadivio a ona svaki put prezrivo odmahne glavom i kaže, nije dovoljno..

a ove igre oko Purde i srbijansko mahnitanje oko optužnica logorašima koje su mučili pa sad optužbe za poginule vojnike na Velebitu, to je sve britansko-srpska prljava igra koja ne želi Hrvatsku u EU.

Samo iz tog razloga sam za tu EU

To za one budaletine koje misle da je velikosrpski program mrtav. Nikad on neće bit mrtav dok je ovog svijeta. Samo se metode mjenjaju, ciljevi su isti, ta neće uvijek bradata budaletina sa Ravne Gore bit prva u fokusu.

caporegime
03-03-2011, 09:58
kad se političar ne zna postaviti u obranu državnih interesa pa i blefairati i naizgleda držati stvar napetom, što mu je u opisu posla kao ljudima koji su istureni i izloženi i negativnim posljedicama svog posla, znači da je u želji da očuva svoj položaj spreman na sve.
pri tome je najgore kada se neodlučnost i kukavičluk počinju podizati na razinu mudrosti i taktike.
takvi političari ili imaju svoje privatne aranžmane koje žele odraditi do kraja ili jednostavno sami sebe zadovoljavaju foteljom, službenim autom, ssolidnom plaćom i nikakvim troškovima, dakle životom bez znoja.
ovi drugoopisani su mi još jadniji izbor od ovih koji rade u svoju korist.
pravog mangupa, ako ništa drugo, mogu cijeniti jer je mangup pa makar radio stvari koje ne odobravam i kojima se protivom, ali uhljeba i muktaša ne.

Inkvizitor
03-03-2011, 10:10
kad se političar ne zna postaviti u obranu državnih interesa pa i blefairati i naizgleda držati stvar napetom, što mu je u opisu posla kao ljudima koji su istureni i izloženi i negativnim posljedicama svog posla, znači da je u želji da očuva svoj položaj spreman na sve.
pri tome je najgore kada se neodlučnost i kukavičluk počinju podizati na razinu mudrosti i taktike.
takvi političari ili imaju svoje privatne aranžmane koje žele odraditi do kraja ili jednostavno sami sebe zadovoljavaju foteljom, službenim autom, ssolidnom plaćom i nikakvim troškovima, dakle životom bez znoja.
ovi drugoopisani su mi još jadniji izbor od ovih koji rade u svoju korist.
pravog mangupa, ako ništa drugo, mogu cijeniti jer je mangup pa makar radio stvari koje ne odobravam i kojima se protivom, ali uhljeba i muktaša ne.

Točno to. Kod nas je poslušnost, sluganstvo podignuto na pijedesetal vrhunaravnih vrlina a jedina korist koja se želi izvući, to je osobna korist.

nema državnika, ma nema ni školovanog političara a kamoli državnika.

Pogledaj ovog ljigavca Josipovića. Njemu je krajnji domet, neka funkcija gdje se može teoretizirati o utjecaju marksizma na kretanje kapitala u Južnoj Americi..i tako valjati one znanstvene fluskule do u beskonačno.

Pazi on se okupio likovima ..bivšim ambasadorom u Britaniji, onim degenerikom Parom koji je zgranuo čak i pokvarene britance jer je špijao vlastitu zemlju čiji je predstavnik, što valjda nije zabilježeno odkad je diplomacije.

ovi se zgranuli, pa dolaziš nama u ministarstvo vanjskih poslova i opanjkavaš zemlju čiji si ambasador.

koji smo mi cirkus od države. ja sam jednom rekao da bi od Istre do Iloka i od Čakovca do Dubrovnika trebalo razapeti jednu veliku cirkusku šatru. A može i preko hrvatskih krajeva HB-a

dalje, u savjetničkom timu srbofila i jugoslavenčine Ive Josipovića nalaze se ili su se nalazili..

ekipa sa radija 101. Zrinka Vrabec i ostala bagaža.

poluludi Pilsel.

drugi mu je glavni čovjek za vanjsku politiku Dejan Jović poznat po sljedećim izjavama.

- U Jugoslaviji se vodio građanski rat

- Jugoslavija je bila krasna zemlja

_ Hrvatska ne bi smjela ući u EU prije Srbije

_ Hrvatska ne bi smjela ući u EU prije Srbije jer bi se mogla tada zauzimati za BH Hrvate puno jače nego sada ( to za one Josipovićeljubce u HB, da znaju tko savjetuje hinjavca)

- četnici su bili rodoljubni pokret a Draža Mihajlović neshvaćena ličnost ( nešto u tom stilu, nije citat)

i onda se ti zamisliš, pa koja je to pička materina to je savjetnik ( savjetnici) predsjednika Republike Hrvatske

kakva je to država..?

Graničar Jozo
03-03-2011, 10:19
http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/hrvatska/reding-hrvatska-mora-jos-puno-toga-napraviti,106525.html

Upravo mlade Hrvatice i Hrvati mogu profitirati od Europe! Mogu iskoristiti svoje pravo studirati ili raditi u drugoj zemlji članici. Dobro obrazovani s dragocjenim radnim iskustvom koji se vrate u Hrvatsku, mogu dalje pokrenuti hrvatsko gospodarstvo

Brain drain se to zove. Opet oni koji ne mogu doći do kvalitetnog mjesta otići će vani, a uhljebit će se ekipa koja je već uhodana. Ovo je nešto slično kao kad je jugoslavija dijelila putovnice šakom i kapom hrvatima.

isto ovo reče jedan dekan ekonomskog fakluteta. žalosno, žalosno.

za ovo ukošeno treba pitati čačića o njegovom govoru u san pedru (ili gdje već).

caporegime
03-03-2011, 10:21
dejan jović, kad ga već spominjemo, diplomant prestižnij stranih sveučilišta, kao srednjoškolac negdje tamo osamdesetih godina umalo na robiju nije potrjerao profesoricu engleskog jezika jer je učenicima donijela primjerke newsweeka ili timesa, ne znam točno više radi učenja.
ovaj kao neki predstavnik skoja ili kako se već zvala partijska organizacija mladih je tražio disiplinski postupak, otpuštanje s posla te utvrđivanje kaznene odgovornosti nesretne profesorice jer da učenike fila neprijateljskom kapitalističkom propagandom.
i on je danas predstavnih progresivnih europskih zapadnih snaga!??!?!?!
ivo josipović nije loš profesor ali je umjesto državnika sitni politikant a javno doživljavanje njega kao nekog ogledanog političara ponajviše govori o stupnju razvoja ljudi koji ga u toj ulozi vide.
nismo još pali koliko možemo.
idemo dalje!!
dolje!!

the outfit
03-03-2011, 10:26
...ja sam u zadnjih par mjeseci promjenio mišljenje o ulasku u EU... sada sam za ulazak, ne zato jer mislim da je EU nešto dobro, nego se vodim onom "...od dva zla manje..."
i kako kaže inkvi u inat britanskim kurvinim sinovima...

NorthStand
03-03-2011, 16:35
Nema tog Boga koji će mene nagovorit, da glasam za ulazak hrvatske u jednu takvu organizaciju, koja je toliko zla napravila našoj državi. Ista ta europa je spavala zimski san, kad su nam vršili masakre po zemlji, i ravnali gradove sa zemljom, da ne govorim o tome da su nam izjednačili odgovornost za rat s agresorima, zanimljivo da sebe ne izjednačavaju s nacistima! Govna pokvarena, dovoljno mi je sjetit se kako su Frankopane došli glave, meni je i to dovoljno da im ga zabijem tvrdo u guzicu na referendumu, a kamoli sve ove ucijene koje vrše posljednjih godina prema našoj državi i narodu, šta oni misle da su svi Jadranka Kosor Zoran Milanović Ivo Sanader i Ivica Račan i da ne nebrajam dalje, u ovoj zemlji??? E pa poprilično sam siguran da će se na referendumu uvijerit, da ovaj narod bez obzira što ga mnogi zaglupljuju ima određenu kritičnu masu ljudi, koja još uvijek gleda "svojim očima" i razmišlja "svojom glavom", za razliku od ovih koji na razno razne načine samo gledaju svoje interese, a interesi države i vlastitog naroda su im zadnji na pameti!

mateb
05-03-2011, 11:43
Ja više ne znam što bih rekao. mislimd abi bolje bilo da se postavilo na način. nećemo u EU, tko vas jebe. Naravno da to ne misliš, ali tako se postavit. Onda bi pritisak automatski oslabio i još bi nas molili da uđemo jer mi njima trebamo a od nas im nikakve štete nema. Nit smo mnogoljudni, nit smo problematični nit išta slično.

zato nas prcaju u mozak dok god hoće.

Mi smo u odnosu na njih ko ružni momak prema ljepotici. Udvara joj se i kupuje darove, odvaja od usta da bi ju zadivio a ona svaki put prezrivo odmahne glavom i kaže, nije dovoljno..

a ove igre oko Purde i srbijansko mahnitanje oko optužnica logorašima koje su mučili pa sad optužbe za poginule vojnike na Velebitu, to je sve britansko-srpska prljava igra koja ne želi Hrvatsku u EU.

Samo iz tog razloga sam za tu EU

To za one budaletine koje misle da je velikosrpski program mrtav. Nikad on neće bit mrtav dok je ovog svijeta. Samo se metode mjenjaju, ciljevi su isti, ta neće uvijek bradata budaletina sa Ravne Gore bit prva u fokusu.

Trenutno, rekao bih da je glavni cilj da Srbija bude dominantna zemlja u "regionu", s jedne strane, i da se riješe srpskih izbjeglica iz RH, s druge strane. U današnjoj situaciji Srbi su, teritorijalno, razvučeni preko svake mjere, tako da bi ta vrsta megalomanije bila, dugoročno, suluda. Pogotovo s 5 milijuna Albanaca na jugu, Sandžaklijama, autonomnom Vojvodinom i Amerikom koja im definitivno nije saveznik.

Naravno, Srbiji je cilj i da Hrvatska ne uđe u EU prije nje, zbog tog položaja dominantne države, kao i eventualne mogućnosti da neka buduća desnija hrvatska vlast blokira njih, kao Slovenci nas.

Inkvizitor
05-03-2011, 11:56
Trenutno, rekao bih da je glavni cilj da Srbija bude dominantna zemlja u "regionu", s jedne strane, i da se riješe srpskih izbjeglica iz RH, s druge strane. U današnjoj situaciji Srbi su, teritorijalno, razvučeni preko svake mjere, tako da bi ta vrsta megalomanije bila, dugoročno, suluda. Pogotovo s 5 milijuna Albanaca na jugu, Sandžaklijama, autonomnom Vojvodinom i Amerikom koja im definitivno nije saveznik.

Naravno, Srbiji je cilj i da Hrvatska ne uđe u EU prije nje, zbog tog položaja dominantne države, kao i eventualne mogućnosti da neka buduća desnija hrvatska vlast blokira njih, kao Slovenci nas.

Ti govoriš kao da su Srbi racionalan narod. Kod njih je skoro pola glasačkog tijela dobijala stranka čiji je vođa ona budaletina Šešelj.

Njihova cijela povijest je hrpa laži i poluistina. Oni su na toj laži proširili državu van svih granica srpstva.

Oni se osjećaju poniženo i žele vratiti udarac. Prvenstveno ih boli hrvatski udarac jer smo mi arhineprijatelji koje su oni smatrali slabićima.

Tu ne igra ulogu racionalnost nego psihopatologija

mateb
05-03-2011, 12:01
Ti govoriš kao da su Srbi racionalan narod. Kod njih je skoro pola glasačkog tijela dobijala stranka čiji je vođa ona budaletina Šešelj.

Njihova cijela povijest je hrpa laži i poluistina. Oni su na toj laži proširili državu van svih granica srpstva.

Oni se osjećaju poniženo i žele vratiti udarac. Prvenstveno ih boli hrvatski udarac jer smo mi arhineprijatelji koje su oni smatrali slabićima.

Tu ne igra ulogu racionalnost nego psihopatologija

Govorim o eliti. Što se naroda tiče, s druge strane možeš uzeti kao kriterij slab odziv na mobilizaciju 1991.

Niti jedan narod nije racionalan i (skoro) svatko se želi kurčiti, ali velika je razlika između toga i neke volje za aktivnijim djelovanjem. Ukratko, čini mi se nerealnim da neki seljak u okolici Niša po cijele dane sanja Viroviticu.

Inkvizitor
05-03-2011, 12:07
Govorim o eliti. Što se naroda tiče, s druge strane možeš uzeti kao kriterij slab odziv na mobilizaciju 1991.

Niti jedan narod nije racionalan i (skoro) svatko se želi kurčiti, ali velika je razlika između toga i neke volje za aktivnijim djelovanjem. Ukratko, čini mi se nerealnim da neki seljak u Nišu po cijele dane sanja Viroviticu.

ne sanja. Nije sanjao ni 91-ve.

odaziv na mobilizaciju je bio slab. Koji su tome razlozi. Ima ih svakakvih. Jedan dio ljudi je da nije htio ići u Hrvatsku ratovati. Drugi se poplašio hrvatskog otpora, treći nije htio sudjelovati u komunjarskoj vojsci.

Srpska elita je mitomanska. Slavene Letica reče u Tv emisiji, citirajuć Sonju Biserko da se odmah iza rata sastao saziv SANU u punom sastavu koji su zaključili da se Srbija treba ugledati na Njemačku i poraz u ratu, pretvoriti u pobjedu u miru.

netko će reći, teorija zavjere a kad pogleda poteze srpske politike u zadnje vrijeme, to je to.

srpska politička, znanstvena i kulturna elita je velikosrpska, kod nas nema tog pandana nigdje. Kao ni te mitomanije. Kod nas se mitovi preziru kod njih su temelj. To nema nikavih usporedbi.

NorthStand
06-03-2011, 00:59
Istina je, dobro inkvizitor govori, i onda netko kaže pustimo prošlost? To je totalno krivi stav, pogotovo kad uzmemo u obzir u kakvom okruženju živimo. Gdje isti ti srbi i dan danas pričaju svoje mitove o milion pobijenih srba u jasenovcu, po toj logici oni su više stradali u NDH, nego židovi u nacističkoj njemačkoj što je stvarno teško za povjerovat. Al govorim do kud idu te njihove gluposti, i prekrajanje povijesti i granica, a da ne govorim koliko opet imamo domaćih uhljeba i izdajica kalibra YUsipovića koji će sve nacionalne interese podredit "pomirbi"! A kad se počne pričat o kažnjavanju komunističkih zločina, i obilježavanju raznih stratišta koje su komunisti napravili, onda počnu zamuckivat i govorit kako to nije bitno, ma jeli? A bitno je da se obilježava svaka srpska žrtva, od vukovara do dubrovnika kako u zadnjem ratu tako i u onom prije. I stvarno je nevjerojatno da živimo u zemlji, u kojoj su se mnogi pomirili s time da komunističke zločine ne treba istraživat i kazneno procesuirat! Da ne govorim o obilježavanju grobnica tih ljudi, a sve zbog "regionalno-europske" politike. Pa to nema nigdje na svijetu, da kosti jednog naroda leže po više država, i da nitko od države čiji su pripadnici naroda prosuti po susjednim državama ne ulaže napore da se njih barem dostojno pokopa. Razumijem da se ne može sve nać, i sve zločine procesuirat, al satisfakcija će bit i ako jedan manji dio se nađe, i ako se jedan manji dio njih kazni, npr Manolića Boljkovca i njima slične, čisto radi tih žrtava i da ljudi konačno progledaju i shvate, da između žrtava u jasenovcu i onih na bleiburgu nema razlike, pa u jasenovcu su ubijani i četnici i partizani pa bi netko u stilu mesića mogo reć tamo su samo vojnici ubijani, i koga briga za njih. Mislim stvarno katastrofa, želim reć da ako već Srbi i europa čačkaju mečku, onda bi bio red da i mi na to čačkanje odgovorimo "čačkanjem" jer hvala bogu, mi imamo kud i kamo više argumenata kao žrtve tog rata od njih!!!!!!

Na kraju krajeva ni Ustaše, nisu ratovale na području srbije, niti su ubijali srbe po srbiji, dok četnici i JNA jesu po hrvatskoj hrvate, i to ne samo u domovinskom ratu već i onom u vrijeme NDH. I postavlja se pitanje, zašto se na uporne ofenzive srbije, ne odgovori jednom pravno smišljenom protuofenzivom, nije valjda da ne možemo ništa bolje smislit od one tužbe za Genocid? Ili netko smatra, da Srbiji ne bi trebalo dodjelit status krvnika i krivca za rat, i da uredno plati ono što je porušila po HR, kao što je Njemačka uredno morala platit ono što je porušila ostalim susjedima, kako u prvom tako i u drugom svijetskom ratu. Krajnje mi je nejasno, zašto silni europejci Josipovićevog kalibra koji se zalažu za "europske principe" te principe ne koriste u ovakvim slučajevima? Mislim da svi znamo odgovor zašto, ali trebalo bi njima to pitanje postavit.

A što se tiče ulaska u EU, iskreno ne zanimame, niti ću smatrat nekim velikim uspjehom činjenicu da bi HR mogla uć u EU 8godina prije Srbije. Jer jednog dana, kad budemo oboje unutra, razlike neće biti i više nitko neće ni spominjat ovih 8 godina razlike, odnosno to što smo mi prije ušli, isto kao što ni slovence nitko više neće smatrat pretjerano naprednima, jer ćemo i mi bit dio tog "izabranog društva". Al kažem, za mene osobno sve je to jedna velika zabluda, i ne vjerujem da EUropa nudi izlaz našim problemima, i da će se nešto bitno promijenit ulaskom HR u EU.

caporegime
07-03-2011, 11:21
http://www.jutarnji.hr/doris-pack--jedna-zemlja-zeli-da-hrvatska-i-srbija-udu-zajedno-u-eu/929889/

Vepar
07-03-2011, 14:38
Koja god to zemlja da jest, svaka čast. Ne treba nam EU i njene mrvice koje će višestruko naplatiti na drugi način!

caporegime
07-03-2011, 14:50
nemoj to prpomatrati na taj način.
već smo određene događaje u zadnjih nekoliko dana protumačili kao igru velike britanije za usporavanje ulaska hrvatske u eu.
ova izjava doris pack je na tom tragu.
ako velika britanija želi paketni ulazak hrvatske sa srbijom to onda znači, faktički, da bi se samostalnim ulaskom hrvatske u eu poremetila ravnoreža koja njima odgovara odnosno da bi se pogoršao britanski položaj, koje pogoršanje žele ublažiti držanjem hrvatske na distanci i čekanjem njihovog starog igrača, koji je ponekad glup da ga trebaju izdegenečit ko malo dijete, ali kojega i čuvaju kao svoje malo dijete-srbije.
svaka akcija koja ima za rezultat oslabljivanje britanskog utjecaja je hvale vrijedna.
sad kad znam da nas britanci ne da neće, nego poduzimaju svake pošto poto korake da ne uđemo unutra......ja sam za to da uđemo unutra što prije.
jer ukoliko nas zadrže vani, tko zna kakvu nam igru dalje namještaju.
jebe mi se za EU s načelne strane.
to je samo sredstvo, indikator našeg položaja.
kao što nam može sasvim fino biti van eu, ako si sami organiziramo život kakav hoćemo toliko nam isto tako, može biti dobro ako sami organiziramo život kakav nam paše.

čarobne riječi su dakle, odnosno smisao svega je...."sami organiziramo život po našoj mjeri".

Graničar Jozo
07-03-2011, 14:58
zar nije taj očajni pokušaj ulaska u EU zapravo glavni krivac za sve? pa i politika pomirenja je iz toga proizašla. Jedan od uvjeta ulaska u EU je politika pomirenja. Dok nema mrkve, nema ni batine.

caporegime
07-03-2011, 15:03
ova navodna josipovićeva politika pomirenja ne da nije uvjet za eu nego nema veze s vezom.
ali, prema nekim njegovim izjavama idiotarijama, koje ljudi uredno puše, ne čudim se da apšisali bezmudaš ljudima servira i takve nebuloze.
zašto i ne bi, kad su ljudi tutleci koji svemu vjeruju i takve niđevezarije prihvaća zdravo za gotovo.

the outfit
07-03-2011, 15:06
nemoj to prpomatrati na taj način.
već smo određene događaje u zadnjih nekoliko dana protumačili kao igru velike britanije za usporavanje ulaska hrvatske u eu.
ova izjava doris pack je na tom tragu.
ako velika britanija želi paketni ulazak hrvatske sa srbijom to onda znači, faktički, da bi se samostalnim ulaskom hrvatske u eu poremetila ravnoreža koja njima odgovara odnosno da bi se pogoršao britanski položaj, koje pogoršanje žele ublažiti držanjem hrvatske na distanci i čekanjem njihovog starog igrača, koji je ponekad glup da ga trebaju izdegenečit ko malo dijete, ali kojega i čuvaju kao svoje malo dijete-srbije.
svaka akcija koja ima za rezultat oslabljivanje britanskog utjecaja je hvale vrijedna.
sad kad znam da nas britanci ne da neće, nego poduzimaju svake pošto poto korake da ne uđemo unutra......ja sam za to da uđemo unutra što prije.
jer ukoliko nas zadrže vani, tko zna kakvu nam igru dalje namještaju.
jebe mi se za EU s načelne strane.
to je samo sredstvo, indikator našeg položaja.
kao što nam može sasvim fino biti van eu, ako si sami organiziramo život kakav hoćemo toliko nam isto tako, može biti dobro ako sami organiziramo život kakav nam paše.

čarobne riječi su dakle, odnosno smisao svega je...."sami organiziramo život po našoj mjeri".

potpisujem

Vepar
07-03-2011, 15:08
Pa da, evo mi pokušavamo na svu silu ući u tu EU, a Srbija ipak drži do svojih interesa i digniteta. I opet dobro prolaze. Mene ne čudi što Britanci guraju svoj interes i žele Srbiju (kao i Tursku) što prije u EU. Evo vidi osniva se Euroazijska unija, mi da smo pametni podnijeli bi zahtjev za članstvo, pa bi ovi u EU promjenili priču. Meni se čini da će jugosfera tek zaživjeti kad uđemo u EU, a ne da je EU obrana od nje. Slažem se da trebamo organizirati život kako nam odgovara, i da postoje dobre alternative EU.

Graničar Jozo
07-03-2011, 15:11
capo, vrati se u vrijeme sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i erharda buseka

http://www.mvpei.hr/ei/default.asp?ru=143

evo i članak sa hrsvijeta

http://www.hrsvijet.net/index.php?option=com_content&view=article&id=7079:temeljito-prema-balkanskoj-uniji-proitajte-zanimljv-lanak-iz-2006&catid=1:politika&Itemid=9

caporegime
07-03-2011, 15:17
jugosfera nema šta tražiti u eu.
nitko te tada ne može prisiliti ni na kakve kombinacije, jer je to ipak područje na kjemu se nalaze razni veliki igrači kojima bi dobro došla hrvatska što se tiče njezinog položaja kao saveznik protiv svojih takmaca, suparnika u eu, s kojima se inače ne mogu očima vidjeti a ovako se, službeno smješkaju jedni drugima.

srbija bi sutra u eu da može ali da ih guraš ne znam kako i pogoduješ im, oni su u takvom kurcu da će i pored naklonosti nekih jakih igrača u eu, morati čekati.
srbija u eu znači i ponovno kakvo takvo balansiranje na ovom prostoru što se tiče zemalja ex yu kao prostora utjecajnih sfera.
uđe li hrvatska prva u hrvatsku prvu ulaze i igrači iz tog međueuropskog nadjebavanja.
hrvatska time postaje i jači regionalni igrač, mjesto na kojemu će biti važnije institucije,, poredstavništva, centri odlučivanja za cijelu regiju.
da svedemo na jasno razumijevanje, britancima je puno teže prenostiti težište svog utjecaja na hrvatsku, u kojoj je tradicionalno veća sklonost njemačkoj i srednjeeuropskom krugu nego usporavanje hrvatske i čekanje srbije, koja bi onda (po njima) trebala postati jači regionalni igrač a britanske veze sa srboijom su betonirane desetljećima.
to nije jugosfera nego je jugosfera zapravo priprema terena za cementiranje položaja lokalnih igrača na ovom prostoru pred ulazak u eu.
jugosfera kao takva svoju svrhu , u odnosu na one koji su joj idejni tvorci, može ispuniti samo u kraćem razdoblju pred skupni ulazak država ex yu u eu.

the outfit
07-03-2011, 15:20
@jozo
izvor nacional....

mislim da sada trebamo od 2 zla birati manje a u ovom slučaju to je EU...
a za ono srbi dobro prolaze samo bih se nasmijao...

caporegime
07-03-2011, 15:25
bilo kakve ex yu unije ne treba tumačiti kao nečiji demonski plan da uništi hrvatsku nego za stvaranje okruženja u kojemu će, mezimci većih igrača, u ovom slučaju mezimac britanije srbija, imati najveći ekonomskopolitički utjecaj na prostoru.
to je i bila svrha takvih planoiva, nacrta i svega ovoga što glčedamo a ništa nije zabetonirano do kraja nego promjena situacoje zahtijeva i reviziju planova.
taj SSP potpisan prije 10 godina još nije zaživio u svojoj svrsi.
da nije možda faktički prevladan?
da jugosfera nije njegova zamjena u pokušaju da se uspori ulazak hrvatske samostalno u eu i stvori novi centar interesa na ovo prostoru kao ispostavi britanske politike.
eu je salata raznih planova i utjecaja a ne treba zanemariti ni jasno razvijanje osovine berlin-moskva pri čemu srbija, uopće nije na planu dubljih srpskih interesa.
srbija rusima interesantna isključivo kao neko tamo područje servilnih ljudi koji bi u ime nekog sentimanta klekli do poda i ljubili srpske guzice a najveća bi im nagrada bila dobiti dopuštenje za cmok.

vidjeli rusi da im se podaju do kraja i daju sve budzašto pa što ne bi iskoristili priliku.
pa ti srbi riječ nisu rekli protov rudsa a rusi vršili masovna silovanja po srbiji dok im je vojska bila angažirana protiv nijemaca.
valjda onim opančarima to i nije bilo pravo silovanje, to im je valjda bila čast da im se na kćerima izreda četa crvene armije.

Vepar
07-03-2011, 15:30
U EU je sada na snazi ideja Europe regija u kojoj bi veliku važnost imale transdržavne "euroregije". Postoji i posebno tijelo - Odbor regija. Mene ne bi čudilo da kad jednom cijeli "region" uđe u EU, zapadna RS i ono što je bila tzv. RSK tvori jednu euroregiju. Ili da Srijem bude jedna takva regija. Jedino bi to možda koristilo BIH Hrvatima koji bi tako bili više povezani s Hrvatskom, ali svejedno nisam za takve ideje.

caporegime
07-03-2011, 15:33
polako. ako bi već rs htjal ulaziti u neku regiju, ja ne znam tko bi to mogao tzv rsk također pretvoriti u regiju. nit joj dijelovi imaju ikakve veze jedni s drugima nit tamo ima išta značajnijeg broja srba da bi u takvom smislu mogli istupiti.
tzv ex rsk čak i nije nikakv subjekt u tom smislu a ni u jednoj županiji srbi ne prelaze preko 15% .
očekivati da bi netko iz eu natjerao hrvatsku na takvu kombinaciju je ipak, iluzorno.

Graničar Jozo
07-03-2011, 15:49
@jozo
izvor nacional...

sorry, ovo nisam razumio.

Graničar Jozo
07-03-2011, 16:09
to nije jugosfera nego je jugosfera zapravo priprema terena za cementiranje položaja lokalnih igrača na ovom prostoru pred ulazak u eu.

gdje su u svemu tome hrvati? ja tvrdim da bez hrvatskih igrača nema ni hrvatske. u tom slučaju se pretvaramo u marionetu, ma koliko god bili jaki ti igrači. imamo prilike viditi na primjeru telekoma, INA-e itd. ne kužim šta hoćeš reć, tj. onako kako sam skužio stid me napisat :D

the outfit
07-03-2011, 16:22
sorry, ovo nisam razumio.

u tekstu na linku koji si postavio piše između ostalog :
"Pročitajmo dakle članak iz godine 2006, objavljen u dnevniku "Nacional":"

a ja baš i ne vjerujem nacionalu

caporegime
07-03-2011, 16:31
gdje su u svemu tome hrvati? ja tvrdim da bez hrvatskih igrača nema ni hrvatske. u tom slučaju se pretvaramo u marionetu, ma koliko god bili jaki ti igrači. imamo prilike viditi na primjeru telekoma, INA-e itd. ne kužim šta hoćeš reć, tj. onako kako sam skužio stid me napisat :D

što se tiče stanja na terenu, hrvati su debelo van ikakve mogućnosti nastupati sami za sebe.
ne zato jer ih netko tako jako koči nego jer su potpuno neposobni voditi glavnu riječ u svojoj kući.
na žalost, imamo dvioje opcije. jedna je da nam sudbinu, kao interesnoj sferi kroje oni koji nam nisu skloni.
druga je da nam sudbinu kroje, kao interesnoj sferi oni koji nam nisu neskloni.

sadašnji politički kadar, a još više razina državotvorne svijesti kod običnog naroda na daje nadu u samosvjesno i odlučno držanje vlastitih uzda.

Graničar Jozo
07-03-2011, 16:48
Meni nije jasna uloga njemačke u svemu tome, ako aludiraš na te koji nam nisu neskloni. Ima par godina sam pročitao da je upravo njemačka obavještajna služba bila povezana sa ovom udbaškom garniturom.

A čini mi se da ni srbiji nije nesklona.

http://www.skola-investiranja.com/vijesti-iz-regije/72317-njemaka-ulaganja-u-srbiju-15-milijardi-eura.html

Pogledaj u šta oni ulažu. Ne ulažu u velike gutače (iscrpljivače zemlje), nego u male firmice koje zapošljavaju ljude i podižu standard srbima.

Postavlja se pitanje što nisu kod nas uložili taj novac? pa nije valjda da nam je rad toliko skuplji, a da je produktivnost podjednaka.

Inkvizitor
07-03-2011, 16:53
Njaveća zabluda oidakad je Hrvata o Njemačkoj ljubavi prema nama.

da su im britanci dopustili , bili bi najveći srpski pokrovitelji na svijetu.

Njemačku kao veliku naciju priznam, ali prema nama Hrvatima su najgori bili.

Nek im Britanija sutra dozvoli stvarat će Srbiju od Kajmakčalana do Alpa kao što je to bečki dvor uostalom nudio Obrenovićima kad ih je htio vezati uza se.

Graničar Jozo
07-03-2011, 17:58
kako rasprava odmiče, čini mi se da je jedini saveznik hrvata (bez fige u džepu) Vatikan. ako se uzme u obzir kakva se politika vodi prema Katoličkim crkvama onda nije teško zaključiti kako je nama. Ponekad bi nam možda bilo bolje da smo pogani. a i to zvuči kao "ceo svet je protiv nas"...

mateb
07-03-2011, 19:54
U EU je sada na snazi ideja Europe regija u kojoj bi veliku važnost imale transdržavne "euroregije". Postoji i posebno tijelo - Odbor regija. Mene ne bi čudilo da kad jednom cijeli "region" uđe u EU, zapadna RS i ono što je bila tzv. RSK tvori jednu euroregiju. Ili da Srijem bude jedna takva regija. Jedino bi to možda koristilo BIH Hrvatima koji bi tako bili više povezani s Hrvatskom, ali svejedno nisam za takve ideje.

Informiraj se. Odbor regija isključivo predstavlja lokalne jedinice unutar država članica.

http://www.cor.europa.eu/pages/PresentationTemplate.aspx?view=folder&id=90178593-c7ed-4e16-822f-ae06c1453c22&sm=90178593-c7ed-4e16-822f-ae06c1453c22

The various procedures for selecting CoR members and alternates throughout
the European Union reflect the wide range of political and territorial systems in
Europe. The enlargement of the Union to 27 Member States has served to
emphasise this fact.
Consequently, there are two main models. In federal countries or countries with
strong regional systems, such as Germany, Austria, Belgium, Spain or Italy, the
representative role of the regions is explicitly described in legislation. In these
countries, the national delegations to the CoR are largely made up of regional
representatives, whilst local authorities are only marginally represented.
However, in countries without regional systems or with weaker regional
systems, representatives are mostly or even exclusively local (including
Portugal, Greece, Estonia, Latvia, Cyprus, Sweden and Luxembourg).
Despite the range of selection procedures adopted for each national delegation,
emphasis must be placed on the role played by the associations of local and
regional authorities. In the majority of Member States and especially for the new
delegations, these associations are responsible for drawing up the lists of
candidates and forwarding them to the national government which will take the
final decision. Although national governments have different approaches
towards their subnational bodies, only rarely are the lists proposed by the
associations revised. Almost all the national governments accept the list of
candidates submitted to them and approve it as it stands before forwarding it to
the Council of Ministers.

NorthStand
07-03-2011, 20:16
Jedini saveznik hrvata, je sami Hrvat, čim prije to shvatimo tim bolje. Stalno gledamo u druge, i kako će drugi svoja leđa za nas sagnut. A ne ide to baš tako, i ako već netko i sagne svoja leđa, to će sigurno debelo naplatit, pogotovo ako je riječ o "velikom igraču". Zato i jesam protiv EU, jer ne pušim spike o regionalnoj superiornosti srbije, na kraju krajeva mi i oni ćemo uvijek za one tamo na zapadu, bit marionete i obični izvršioci njihovih interesa u vlastitoj kući. A ovo regionalni lider, je čista zabluda, u koju nas žele uvjerit, i nas i srbe a sve da bi im što prije završili u zagrljaju.

http://www.dnevno.hr/kolumne/zvonimir_hodak/kad_se_prikljucimo_eu_kosor_ce_ce_direktno_uci_u_p ovijest_a_potom_i_u_raj/253335.html

To što su zapalili zastave HDZ-a I SDP-a još bi im se nekako i oprostilo, ali radikalni kakvi već jesu spalili su i zastavu EU-a (usput uzvikujući kako su protiv ulaska Hrvatske u EU) I taj “barbarski” čin izazvao je opće zgražanje onih koji se već vide u raznim EU komisijama i tijelima sa debelim euro plaćama te stoga papagajski ponavljaju kako EU nema alternative. Prosvjednici nerazumni, kakvi već jesu, smatraju kako alternative nemaju njihovi problemi, a ne EU. Smatraju kako nemaju posla, novca i perspektive te da hrvatske političke elite trebaju napokon shvatiti da je konačno odzvonilo jeftinoj demagogiji i lažnim broševima. Oni ne lažu. Još je Sokrat rekao: “Da govorim istinu, dokaz je moje siromaštvo!” Oni su na kraju pokazali svima nama da u ovoj državi ipak postoji alternativa mirnom trpljenju arogancije i nesposobnosti vlasti koja se grčevito drži svojih fotelja. Jedino hrvatski EU-idioti vjeruju kako ćemo svoje unutarnje problem riješiti ako uđemo u EU. Naravno to odgovara našim političkim elitama koje vole samo sebe, vlast i svoje procjene. Oscar Wilde je napisao: “Voljeti sebe početak je doživotne ljubavi”.

Inače sve ovo što se sad događa s hrvatskim pristupom u EU, je najbolji pokazatelj da je to zajednica interesa, a ne naroda. U kojoj najbolje prolaze oni, koji imaju zajedničke interese, a pravo je pitanje koji su to zajednički interesi nas i njih iz EU?

Vepar
07-03-2011, 21:46
Informiraj se. Odbor regija isključivo predstavlja lokalne jedinice unutar država članica.

http://www.cor.europa.eu/pages/PresentationTemplate.aspx?view=folder&id=90178593-c7ed-4e16-822f-ae06c1453c22&sm=90178593-c7ed-4e16-822f-ae06c1453c22

The various procedures for selecting CoR members and alternates throughout
the European Union reflect the wide range of political and territorial systems in
Europe. The enlargement of the Union to 27 Member States has served to
emphasise this fact.
Consequently, there are two main models. In federal countries or countries with
strong regional systems, such as Germany, Austria, Belgium, Spain or Italy, the
representative role of the regions is explicitly described in legislation. In these
countries, the national delegations to the CoR are largely made up of regional
representatives, whilst local authorities are only marginally represented.
However, in countries without regional systems or with weaker regional
systems, representatives are mostly or even exclusively local (including
Portugal, Greece, Estonia, Latvia, Cyprus, Sweden and Luxembourg).
Despite the range of selection procedures adopted for each national delegation,
emphasis must be placed on the role played by the associations of local and
regional authorities. In the majority of Member States and especially for the new
delegations, these associations are responsible for drawing up the lists of
candidates and forwarding them to the national government which will take the
final decision. Although national governments have different approaches
towards their subnational bodies, only rarely are the lists proposed by the
associations revised. Almost all the national governments accept the list of
candidates submitted to them and approve it as it stands before forwarding it to
the Council of Ministers.

Istina, možda bih se trebao bolje informirati o bezbrojnim birokratskim tvorevinama EU, ali to ne mijenja činjenicu da prekogranične "euroregije" postoje, bez obzira što nisu (još) zastupljene u navedenom Odboru. A koja je svrha uopće tog Odbora? Jesu li članice EU države ili regije?

Vepar
07-03-2011, 21:49
Jedini saveznik hrvata, je sami Hrvat, čim prije to shvatimo tim bolje. Stalno gledamo u druge, i kako će drugi svoja leđa za nas sagnut. A ne ide to baš tako, i ako već netko i sagne svoja leđa, to će sigurno debelo naplatit, pogotovo ako je riječ o "velikom igraču". Zato i jesam protiv EU, jer ne pušim spike o regionalnoj superiornosti srbije, na kraju krajeva mi i oni ćemo uvijek za one tamo na zapadu, bit marionete i obični izvršioci njihovih interesa u vlastitoj kući. A ovo regionalni lider, je čista zabluda, u koju nas žele uvjerit, i nas i srbe a sve da bi im što prije završili u zagrljaju.

Ovo potpisujem.

mateb
07-03-2011, 22:02
Istina, možda bih se trebao bolje informirati o bezbrojnim birokratskim tvorevinama EU, ali to ne mijenja činjenicu da prekogranične "euroregije" postoje, bez obzira što nisu (još) zastupljene u navedenom Odboru. A koja je svrha uopće tog Odbora? Jesu li članice EU države ili regije?

Mora ga se konzultirati kod donošenja dijela EU propisa , a u tim područjima ima i locus standi pred Europskim sudom pravde, vjerojatno najjačom institucijom EU.

Svaka država ima predstavnika u Odboru regija (iz svojih lokalnih jedinica) približno broju stanovnika te države.

Vepar
07-03-2011, 22:09
Hvala,Mate.:D

mateb
07-03-2011, 22:37
Bilo pitanje retoričko ili ne, treba obrazovati općinstvo htjelo ono to ili ne, pogotovo ono koje ima visoko mišljenje o sebi.

Vepar
08-03-2011, 00:49
Nije bilo retoričko, uopće. Općinstvo je zadovoljno odgovorom i željno čeka ulazak EU. EU nema alternative.:slin

NorthStand
08-03-2011, 03:39
http://www.hrsvijet.net/index.php?option=com_content&view=article&id=10294:tuerk-od-eu-smo-oekivali-previe&catid=5:svijet&Itemid=72

http://www.hrsvijet.net/index.php?option=com_content&view=article&id=10482:vie-od-pola-nijemaca-nezadovoljno-eurom&catid=2:gospodarstvo&Itemid=8 (http://www.hrsvijet.net/index.php?option=com_content&view=article&id=10482:vie-od-pola-nijemaca-nezadovoljno-eurom&catid=2:gospodarstvo&Itemid=8)

http://hrsvijet.net/index.php?option=com_content&view=article&id=10207:euroskepticizam-u-slovakoj-predsjednik-parlamenta-razmilja-o-povratu-nacionalne-valute&catid=5:svijet&Itemid=72 (http://hrsvijet.net/index.php?option=com_content&view=article&id=10207:euroskepticizam-u-slovakoj-predsjednik-parlamenta-razmilja-o-povratu-nacionalne-valute&catid=5:svijet&Itemid=72)

http://www.youtube.com/watch?v=2gm9q8uabTs

Englezi mi se gade ko nacija, i ko pojedinci, al ovome pojedincu skidam kapu, jer je čovjek otvoreno progovorio o svim tim maskama i licemjerju europe.

Poštujem odluku ljudi koji su ZA EU, ali po meni ima daleko više razloga da ljudi budu protiv nego za. Ovo iznda je samo mali djelić, cijele slagalice zvane EU. Po meni previše je tu naroda, i kad tad to će se zakuhat do te mjere da će jednostavno preko noći prestat postojat EU.

Dalje što se tiče Schengena, naravno nama ko zemlji bi trebo bit interes potpisat ugovor o tome s EU, bez obzira ušli unutra ili ne, kako su to napravili Švicarci Norvežani Islađani, ali naravno može se sklopit ugovor i o radničim pravima i odnosima, odnosno da naši ljudi mogu ić radit u EU, kao članice EU i obratno, članovi EU u HR, jednostavno mišljenja sam da je to sve moguće dogovorit, i bez ulaska HR u EU, a ako se to dogovori, vjerujte mi po meni to je ono najvažnije što donosi ulazak u EU, al eto ta Švicarska i Norveška su izvan nje, i imaju takve sporazume, naravno vrlo je upitno dal će EU htjet s nama sklopit te ugovore ako ne pristanemo uć u EU, jer naravno mi nismo i nemamo status jedne Švicarske tj Norveške, ali s pametnim i prije svega poštenim političarima i to bi se uspjelo ostvarit puno brže nego što neki misle. Al to je ta politika o kojoj priča Z.Hodak tj "nema alternative", koja u HR traje stoljećima, i koja nas je do sad skupo koštala. No izgleda, da kod nas svaka generacija mora proživjet istu trauma kao i njena prethodna.

Da se razumijemo, ne mislim da će ulaskom u EU HR propast ili nešto tako radikalno, ali ne vjerujem da će ulaskom osjetno profitirat, a onda ne vidim niti smisao ulaska u jednu takvu asocijaciju koja ima vrlo upitnu budućnost tj vijek trajanja. Po meni EU je nastala, kao projekt kojim se želi konkurirat SADržavama, u ekonomskom smislu. Sad, dal mi vidimo u tome neki svoj interes, i dobrobit neka svatko sam odluči, ja osobno ne vidim, i zato ću glasat protiv. A opet ponavljam, oni koji su za imaju svoje prave izjasnit se, i što se kaže neka bolji pobjedi, odnosno koja opcija dobije više glasova neka se i poštuje, bilo ona ZA ili PROTIV, jer to je bit demokracije da se poštuje volja većine!

Graničar Jozo
08-03-2011, 08:27
Da se razumijemo, ne mislim da će ulaskom u EU HR propast ili nešto tako radikalno, ali ne vjerujem da će ulaskom osjetno profitirat, a onda ne vidim niti smisao ulaska u jednu takvu asocijaciju koja ima vrlo upitnu budućnost tj vijek trajanja. Po meni EU je nastala, kao projekt kojim se želi konkurirat SADržavama, u ekonomskom smislu. Sad, dal mi vidimo u tome neki svoj interes, i dobrobit neka svatko sam odluči, ja osobno ne vidim, i zato ću glasat protiv. A opet ponavljam, oni koji su za imaju svoje prave izjasnit se, i što se kaže neka bolji pobjedi, odnosno koja opcija dobije više glasova neka se i poštuje, bilo ona ZA ili PROTIV, jer to je bit demokracije da se poštuje volja većine!

i nakon toga ostaju nam sporazumi koje smo skopili sa npr slovencima. tko zna koliko toga ima još sa srbijom (iako ona nije dio EU), mađarskom, njemačkom (još ni dan danas se ne zna za sve detalje ugovora oko HT-a).

Baader Meinhof
08-03-2011, 08:44
Hm, lik je to dobro artikulirao. Ja sam inače ZA ulazak, no više zbog političkih razloga nego onih ekonomskih. Naravno, čast i onima koji su PROTIV. U svakom slučaju vrlo zanimljivo, a potpisujem i ovo tvoje mišljenje o englezima.

Inkvizitor
08-03-2011, 09:50
Ako su GB tako uprli da ne uđemo, vala sma i ja za ulazak.

Inače ne dajem pet para za tu EU. To je jedna velika opsjena i šareno stakalce za male, koje služi samo velikim zemljama da žmiču male kako bi Cinober rekao.

uostalom to sve puca po šavovima.

U šta smo se mi zabuljili zadnjih deset godina. Ko hiponotizirani.

Vepar
08-03-2011, 13:22
Meni se takav stav čini djetinjast. Što nas briga za Britance, gledamo svoje interese, a ne da njih živciramo. Tko zna, možda i oni računaju na takvo razmišljanje kod nas, pa nas na taj način žele pridobiti za Uniju.:)

Mrav
10-03-2011, 05:48
daću moju skromnu prognozu: mislim da će hrvatska zaključiti pregovore još i prije juna mjeseca.
evropska unija će proces ubrzati i upotrijebiti za smirivanje i stabiliziranje situacije u hrvatskoj.
takođe mislim, da će se i proces ferifikacije odviti vrlo brzo - možda čak do kraja ove godine.