PDA

Pogledaj Full Version : EP 2012-Vaterpolo!

NorthStand
19-01-2012, 19:22
Dobili crnogorce, i rumunje, pali protiv očekivano boljih srba danas. Šteta, jer da smo imali više ideje u napadu, sigurno da smo mogli puno bolje parirat pa i pobjedit srbe. Ali bezidejnost napada je bila presudna, i zato zaslužena pobjeda SRB. Što se tiče nastavka, dolaze nam neugodni Nijemci i Španjolci u nastavku, moramo dobit obadvije tekme. Protiv Nijemaca će bit teže, jer su bolja ekipa od španjolske. Sve u svemu, još stignemo do obrane zlata, al igra u napadu mora bit duplo kvalitetnija nego što je sada. Naši udarni pucači, protiv SRB ko da su odspavali dobar dio tekme, i ne bih reko da je to zasluga dobre srpske obrane koliko naše bezidejnosti i bezvoljnosti da u napadu poentiramo. Imali smo bezbroj prilika s igračem više, i valjda pola ih nismo iskoristili, nego smo davali golove nakon dosta muke, iskreno se nadam da će se to promjenit, jer u protivnom Srbe vidim na tronu, realno imaju bolje pucače od nas, al kad bi naši odigrali onako kako znaju siguran sam da bi mogli pomrsit srbima račune, jer i oni računaju na zlato. Al vidjet ćemo u nastavku prvenstva sve, na kraju krajeva sve je na nama, a danas su nas ruku na srce nadigrali i zasluženo pobjedili, u vrlo važnom dvoboju koji je praktički osiguravao polufinalista.

NorthStand
19-01-2012, 19:28
SRB puno manje filozofiraju u napadu, odvažno se upuste u šut, a upravo to nama nedostaje. Ta odlučnost u napadu, pa nije to nekakva znanstvena fantastika, lopta mora bit brza od ruke do ruke, i čim je prilika ili poluprika jak šut po golu! A ne filozofirat, i non stop vozat loptu s jednog kraja na drugi, i na kraju je izgubit kako smo mi danas često radili. Da smo bili odvažniji, i da nismo napravili neke nepromišljene greške, siguran sam da je utakmica mogla završit sasvim drugačije. Al šta je tu je, imamo dan odmora, i treba se sad za švabe dobro pripremit, jer oni su namučili srbe više nego mi!

NorthStand
21-01-2012, 23:56
Nijemci nas dobili 10-9, i sada imamo praktički samo teoretske šanse, jer utakmica SRB-CGora odlučuje o našem trećem mjestu, pošto će nijemci sigurno dobit rumunje. A mislim da ne treba bit pretjerano pametan, da je vrlo lako moguće da će Srbi pustit crnogorcima pobjedu, samo da naše izbace koji su objektivno uz SRB i Mađarsku najveći konkuretni za zlato. Al sami smo si krivi, prvo protiv srba odigramo krajnje dekocnetrirano i u napadu neefikasno, i sada ove nijemce koji su imali bezobraznu podršku sudaca gurnemo na svoje 2 mjesto u skupini, al piši kući propalo. Imali smo priliku popravit sve u ovoj utakmici, i onaj gorak okus koji nam je ostavila srbija isprat, to nismo napravili i sada ćemo vrlo vjerojatno zasluženo završit na 4 mjestu u skupini, koje nas šalje kući.

Graničar Jozo
22-01-2012, 20:08
utakmica protiv njemačke je sudski izrežirana.

nemoguće je da švabo našeg igrača uhvati za jaja i da naš zbog toga dobije crveni karton.

Treba naglasiti i da su naši igrali 4 minute bez igrača manje s kraja 3/4 i početkom 4/4.

Nijemci nisu gola zabili skoro dvije trećine, a kad bi se naši priključili uvijek bi sudac sudio ili isključenje ili prekršaj u napadu.

Neviđena režija talijanskih cigića.

Inkvizitor
22-01-2012, 20:10
ma nisu ni zaslužili..Srbi su ih razvalili..ćao..

balkanac
22-01-2012, 22:32
sutra baren po meni kako se cini da bi srbi mogli pustit crnogorcima samo da hrvate izbace...

NorthStand
23-01-2012, 15:10
11-6 imamo danas, četri minute prije kraja, i umalo smo igrali remi, zabili nam 4 gola za redom španjolci u 4minute, tko prati vaterpolo zna kakva je to glupost. Nekad u cijeloj četvrtini ne moš zabit četri gola, a naši prime u 4 minute 4! Sve u svemu, nekako smo pobjedili, i sad me živo zanima kako će igrat Srbi i Crnogorci, i dal će Srbi kalkulirat i namjerno nas izbacit, jer realno mi smo im puno veća opasnost od Crnogoraca za medalju. Mogli bi se oporavit totalno ako uđemo u četvrtfinale, i dođemo do polufinala, onda opet igramo s srbima koliko sam skužio, a to oni sigurno ne žele bez obzira na poraz koji su nam nanjeli u skupini. Vidjet ćemo sve danas, sve u svemu dekocentracija u pojedinim momentima mečeva nas je previše koštala, al to smo si sami krivi. Iako treba reć, da su nas suci doslovce pokrali protiv Njemačke, Grk i Talijan su sudili, al to sam se već naviko da EUnija uvijek sudi protiv nas!

T@nja
23-01-2012, 17:29
11-6 imamo danas, četri minute prije kraja, i umalo smo igrali remi, zabili nam 4 gola za redom španjolci u 4minute, tko prati vaterpolo zna kakva je to glupost. Nekad u cijeloj četvrtini ne moš zabit četri gola, a naši prime u 4 minute 4! Sve u svemu, nekako smo pobjedili, i sad me živo zanima kako će igrat Srbi i Crnogorci, i dal će Srbi kalkulirat i namjerno nas izbacit, jer realno mi smo im puno veća opasnost od Crnogoraca za medalju. Mogli bi se oporavit totalno ako uđemo u četvrtfinale, i dođemo do polufinala, onda opet igramo s srbima koliko sam skužio, a to oni sigurno ne žele bez obzira na poraz koji su nam nanjeli u skupini. Vidjet ćemo sve danas, sve u svemu dekocentracija u pojedinim momentima mečeva nas je previše koštala, al to smo si sami krivi. Iako treba reć, da su nas suci doslovce pokrali protiv Njemačke, Grk i Talijan su sudili, al to sam se već naviko da EUnija uvijek sudi protiv nas!

Željko Vela:

Gledali smo u redakciji prijenos vaterpola Srbija - Crna Gora. Srbi su besramno pustili da ih ovi pobijede. Predlažem upravi Mladosti da hitno Vanji Udovičiću da novi i poboljšani ugovor... fuck!

caporegime
23-01-2012, 17:41
http://sportski.net.hr/ostalo/page/2012/01/22/0054006.html

http://sportski.net.hr/ostalo/page/2012/01/23/0817006.html

bijedno.

balkanac
23-01-2012, 19:30
jbg kako je tako je,,,baren je svak danas moga zaradit na kladionici ako ne nista

T@nja
23-01-2012, 19:45
Eto, Nijemci su pobijedili Rumunje 10-9 pa smo ispali iz razigravanja za medalje! :(

Inkvizitor
23-01-2012, 19:54
A šta su očekivali. Nisu ni zaslužili da idu dalje.

NorthStand
23-01-2012, 23:36
Potpis, stvarno nisu zaslužili, jednostavno neobjašnjivi padovi koncentracije u utakmici protiv srba i nijemaca, su nas koštali razigravanja za medalje. Sasvim zasluženo!

NorthStand
23-01-2012, 23:37

Grk i Mađar!

NorthStand
23-01-2012, 23:45
Jedina stvar što me sada veseli nakon ovog može se reć debakla je ta, šta će idući put protiv SRB bit koncentrirani od prve do posljednje sekunde duela! Jer sigurno da neće dozvolit, da im dva put srbeki odlučuju o sudbini, i to je jedina utjeha za sve ovo što smo si sami najvećim djelom režirali. A imamo sigurno ekipu, koja je sposobna doć do medalje. Al poznati hrvatski mentalitet, je opet odradio svoje.

Inkvizitor
24-01-2012, 09:18
Potpis, stvarno nisu zaslužili, jednostavno neobjašnjivi padovi koncentracije u utakmici protiv srba i nijemaca, su nas koštali razigravanja za medalje. Sasvim zasluženo!

Nisu to nikakvi padovi koncentracije..natjerao sam se gledati pola tekme protiv Srba..

pa razvalili su ih ko pijanac novine..igrali su se njima ko s djecom..

nisu ni zaslužili da idu dalje..ne znam čemu ove žalopojke što su Srbi pustili Crnogorcima..neka su..to je i logično..

Graničar Jozo
24-01-2012, 12:29
Što se dogodilo u Eindhovenu?

http://www.hrsport.net/vijesti/432989/vodeni-sportovi-reprezentacija/sto-se-dogodilo-u-eindhovenu

Zašto je pokušaj obrane naslova europskih prvaka u Nizozemskoj za Hrvatsku neslavno završio već nakon natjecanja po skupinama? Jesu li zaista svemu krivi samo suci i nezainteresirana igra Srbije protiv Crne Gore? Možda bi, ipak, trebalo malo pomnije analizirati tih pet susreta hrvatske najbolje vaterpolske vrste...

Hrvatska je na Europskom vaterpolskom prvenstvu u Eindhovenu debelo podbacila i rezultatski krahirala, to je činjenica od koje ne treba bježati niti koju treba skrivati. A kako je samo lijepo krenulo... S uvodnom pobjedom nad Rumunjima i slavljem protiv Crne Gore. Tko bi rekao da će upravo naša predstava protiv Đetića biti najbolja na ovom prvenstvu. Samo za napomenu, ni u njoj nismo briljirali, Pavić je skidao "sve živo", a Sukno maestralno naciljao gornji kut Šćepanovićeva gola.

Poraz protiv Srbije može se svrstati u sferu "normalnih" rezultata, ipak su u tim mečevima sva tri znaka uvijek otvorena, no utakmica protiv Njemačke trebala bi ući u vaterpolske udžbenike pod rubrikom "kako ne igrati na EP-u". Barem ono grozno prvo poluvrijeme. Posljednji susret s Španjolskom zapravo je dočarao s koliko je oscilacija, smušenosti i konfuzije Hrvatska igrala u Nizozemskoj.

Razloga ima nekoliko. A iako će Ratko Rudić svu ljagu baciti na suce i pokvarenu organizaciju kao što je LEN, valja prvo pomesti pred svojim dvorištem. A lišća ima... Igra nije bila dobra. Od protoka, vanjskih udaraca, igre u napadu pod presingom pa do obrane koja je u ponekim trenucima zaista izgledala poput švicarskog sira. Ozbiljna reprezentacija, a Barakude to svakako jesu, ne smije si dozvoliti da protiv najjačeg protivnika u skupini primi tri kontre u otprilike isto toliko minuta. Igra s igračem manje svodila se na Josipa Pavića koji ipak nije mogao sve zaustaviti.

Forma određenih pojedinaca sasvim sigurno nije bila na nivou natjecanja kao što je Europsko prvenstvo. Petar Muslim tek je protiv Španjolske pokazao svu svoju moć i sposobnost, Bošković se istakao u prvoj utakmici te zabijanjem peteraca u ostalima. Jasno, njega i Sandra Sukna protivničke ekipe najviše i čuvaju, no onda treba razigrati suigrače i malo zapeti u obrani. Paulo Obradović tek je na mahove pokazivao svoj razoran udarac, Samira Baraća vrijeme polako gazi, kao i Franu Karača. Fran Paškvalin odabran je za Hinićevu zamjenu, no sidrun riječkog Primorja ovo je natjecanje odigrao ispod svake razine.

Pamtimo promašaje protiv Nijemaca, kontrafaulove protiv svih protivnika te propusnost u obrani. No, treba postaviti pitanje postoje li bolji igrači trenutno? Odgovor je - ne, ne postoje. Osim možda na poziciji centra gdje Franu za vrat pušu Krapić, a pitanje je što je s konstantnim Danijelom Premušom. Od ozlijeđenog Damira Burića nije se ni moglo očekivati više, bolno rame ipak je bila prevelika prepreka.

Ima i dobrih stvari, Pavić je pokazao da je trenutno jedan od tri najbolja svjetska vratara, a Sukno je unatoč svojim godinama dokazao klasu i kvalitetu te da ne igra slučajno u talijanskom Pro Reccu. Maro Joković bio je konstanta, kao i Buljubašić i Bušlje s kojim bi vrlo vjerojatno svladali te nesretne Nijemce.

Jasno, Eindhoven je obilježila ona ružna scena Dobudovog udarca Filipa Filipovića. U trenucima kada je utakmica sasvim sigurno izgubljena, Nikša si nije smio dozvoliti onakav namjerno brutalan potez za kojeg je propisno i nagrađen. Provokacije Filipovića valja zaboraviti, ne bi se to dogodilo da mu ispod oka nije krvarilo. Taj potez našeg je prvog sidruna udaljio iz bazena sa odlučujući susret s Nijemcima gdje je mnogo nedostajao, no vrlo je vjerojatno povukao i još neke "kazne".

Odmah treba staviti stvari na mjesto kad se govori o susretu protiv Nijemaca, ono je bio sudački, možda ne masakr, ali sigurno jedno određeno dokazivanje (ne)moći i (ne)znanja. Brutality Bušlje nema veze s vezom, kao ni isključenja i nedosuđeni prekršaji u posljednje dvije minute. LEN je jednostavno takva organizacija, Njemačka je imala protekciju i protiv Srba i protiv nas i, na koncu, protiv Rumunjske u posljednjoj utakmici grupne faze.

Zašto baš Njemačka? Teško je reći... Možda je vaterpolo postao predosadan i predvidljiv sport gdje samo četiri ili pet nacija mogu odlučivati o postoljima, pa je LEN odlučio malo zakuhati tu situaciju. A znate li tko je tajnik tehničke komisije LEN-a? Pa naravno - Nijemac Manfred Vater. Usprkos svim sudačkim "akrobacijama bez legitimacije" nisu nas oni izbacili sa prvenstva, niti su to učinili Srbi kojima su magično lopte ispadale iz ruku protiv Crnogoraca.

Barakude su krive same. Onakvo prvo poluvrijeme protiv Njemačke nisu suci odigrali, Udovičić, Prlainović i društvo su bili munjeviti u kontrama, a ne Stavridis i Lonzi. Na koncu, da je Hrvatska odigrala prvi dio kao drugi protiv Nijemaca, nema te sile koja bi ih zaustavila na putu prema pobjedi. Posljednji dan ponudio je logičan rasplet, Crna Gora je porazila Srbiju koja sigurno nije dala sve od sebe u tom susretu. No, realno, zašto i bi?

Zašto da umara svoje ključne igrače da bi njihov najljući protivnik prošao dalje? Mora se priznati, lijepa je to sportska osveta nakon onog Dobudovog udarca za koji se srpskom reprezentativcu nije ni ispričao. I na kraju, može li tko garantirati da Ratko Rudić ne bi postupio isto da je mogao biti na mjestu Dejana Udovičića.

Branitelji naslova tako nisu ušli niti među najboljih šest momčadi Starog kontinenta, ostaje im doigravanje za plasman od sedmog do 12. mjesta, no nema veze, zar ne? Ipak je ovo bio splet nesretnih okolnosti ili možda uigravanje za Olimpijske Igre u Londonu. Odaberite izliku koju želite, samo bez gledanja u zrcalo, molim...

Inkvizitor
24-01-2012, 12:50
To je to..nikakvo luzersko kukanje jer su Srbi pustili Crnogorcima.

Ti isti Srbi su im složili tri smiješne kontre za par mninuta..

ja gledam i nevjerujem..u vaterpolu im slože tri kontre za par minuta..

to nije ni za smijat se..

šta imaš posle toga više gledat..prebacuj program..

NorthStand
24-01-2012, 15:54
Slažem se, jednostavno Srbi su ih nadigrali u napadu, i zasluženo su popušili, al to se ozbiljnoj ekipi ne može dogodit, a mi jesmo ozbiljna ekipa. Sad ne znam jel to bio pad koncentracije, ili su ih Srbi jednostavno nadmudrili. Bilo kako bilo, popušili su zasluženo, protiv nijemaca je bilo šta je bilo, i totalno zasluženo ispadaju iz igre za medalju.

Non serviam
25-01-2012, 18:47
Realno - ko bi normalan igrao punom snagom kad se treba odmoriti za dalje takmicenje? Evo gledajte sta se desilo u rukometu u zadnjem kolu prve faze - igrali nereseno sa Slovacima, od kojih smo realno 2x bolji, a dobili Poljake i Dance. Isto veceras, ne bi bilo iznenadjenje da Makkedonci pobede. Sigurno da ima ljudi koji se nasladjuju vasim ispadanjem, a sto bi verujem bilo i u obnutom slucaju, ne budimo naivni. Hrvatska je sam kriva sto nije dobila Nemce (iako ovi imaju nevidjenu protekciju kod sudija).