PDA

Pogledaj Full Version : Košarka u svijetu

MIR
07-02-2011, 21:40
ZVIJEZDA MILWAUKEE BUCKSA
Andrew Bogut: Volim ajvar!
Pročitajte i vidite interview!
http://www.vecernji.hr/sport/kosarka/andrew-bogut-volim-ajvar-clanak-248874
(Večernji list, 05.02.2011)

NorthStand
08-02-2011, 03:30
Mislim da se on hvalio, da mu je dida bio ustaša, taj je naš neka ga ovdje. haha

Graničar Jozo
08-02-2011, 10:47
Skinuo sam sa torenta film Once brothers. Onaj o divcu i petroviću. Čini mi se zanimljiv.

http://thepiratebay.org/torrent/5888934

Titlove BSplayer sam skine.

zlatni_ljiljan
08-02-2011, 11:21
dobar dokumentarac,onaj Divac mi se na trenutak u tom filmu ucinio solidan, kao da ima malchice ljudskih osobina,sto nije imanentno jednom velikosrbinu kakav je Vlade...

Graničar Jozo
08-02-2011, 15:31
dobar dokumentarac

mogu ti reć da stvarno je dobar. neće mi bit žao prekovremenog rada :)

iako se divac nekako na ovaj način iskupljuje ili šta ja znam ali vrijedi pogledati.

zlatni_ljiljan
08-02-2011, 18:51
Jel Drazen Petrovic stvarno bio Srbin ?Gledo sam mu sprovod i nije se dalo naslutiti da je Srbin!Iako ga Srbi ponekad svojataju...

Graničar Jozo
08-02-2011, 19:19
Jel Drazen Petrovic stvarno bio Srbin ?Gledo sam mu sprovod i nije se dalo naslutiti da je Srbin!Iako ga Srbi ponekad svojataju...

a kažu da mu je stari iz isočne hercegovine i da su ga prekrstili iz jovana u jole u šibeniku. po meni na kraju nebitna stvar, jer se i sam dražen o tome sam očitovao sa svojim odnosom prema divcu. možda je i baš zbog starog morao. petrovića ima i hrvata. u jednome od posljednjih intervjua hrvatskim medijima, izjavio da je i po ocu Hrvat iz Hercegovine. Radilo se o emisiji 2 u 9 Romana Bolkovića s kraja 1992. godine u kojoj ga je jedan gledatelj baš to pitao, a Dražen mu je bez imalo ustezanja odgovorio.

NorthStand
08-02-2011, 19:24

On se osjećo ko hrvat, i lobiro je za HR pri UN on i njegov najbolji frend Stojko Vranković, inače obadvojica su mješanci, pola srbin pola hrvat, Draženu je mama Hrvatica, a stari Srbin, isto je mislim i u slučaju Stojka.

zlatni_ljiljan
08-02-2011, 19:58
Bio je veliki sportash i covjek ,a to je najbitnije...bilo ga je zadovoljstvo gledati kako razvaljuje...

caporegime
08-02-2011, 20:32
ne znam za stojka ali draženu je stari trebinjac srbin ali stara mu je naša i to čvrsta žena.
a stari je valjda ok čovjek pa se dobro uklopio u šibenik.
tako da nije čak ni jovo nego jole.

MIR
10-02-2011, 00:35
Film “Jednom braća” jedan je od 30 dokumentaraca koje je naručila američka televizijska kuća ESPN kako bi proslavila 30 godina postojanja.
U serijalu u kojem su filmovi o Muhammadu Aliju, Wayneu Gretzkom, Mikeu Tysonu, Marion Jones i drugim velikanima našla se i priča o nikad obnovljenom prijateljstvu jugonostalgičara Vlade Divca i hrvatskog patriota Dražena Petrovića.

Narator u filmu je Divac, a zaplet počinje u ljeto 1990., na SP-u u Argentini. Tada je slavni srpski košarkaš navijaču hrvatskih korijena oteo zastavu s hrvatskim obilježjima i bacio je u stranu. To je nešto što Divcu Hrvati nikad neće oprostiti, posebice jer se ni u filmu za to nije ispričao, a što je on pokušao objasniti svojim jugoslavenstvom.

Film je još jedan od mnogih pokušaja da se vrati 'multikulti' ili 'bratstvo i jedinstvo' u našu domovinu, u kojoj smo se mi već na referendumu izjasnili što želimo, a što ne želimo!

Početak rata "reziser” počima muljati sa divnom paradom HV-a, na Jarunu, a onda pokazuje sami rat i bijedu rata ... !!!
Svi znamo, kad je počela srpska agresija na Hrvatsku, kada Hrvatska nije imala ni vojsku ni oružje, nego tek na kraju rata, kad smo pobijedili treću vojnu silu u Europi, tek tada smo stvorili ovu divnu i nepobijedivu HV!
U filmu je jedino Dražen bio jasan s Divcem, kad je pokazao da ne može više biti isto kao prije, nakon okupatorskih pokolja u Hrvatskoj!
Dražen je Divcu tada rekao: “Rat je u mojoj zemlji, moji su prijatelji u ratu, ne možemo nastaviti naš odnos kakav je bio do sada!” prisjeća se Draženov brat Aco.
Mi znamo tko je bio okupator i agresor - i tko je napravio 90% svih zločina u ovom ratu!
Sada Divac “žali” da se nikad nisu ponovo razgovarali niti pomirili …

Na kraju filma Divac ide u Zagreb posjećuje Draženove roditelje i odlazi na Mirogoj, gdje je Dražen pokopan i “žalosno” stavlja na križ jednu staru fotografiju gdje se on sa Draženom grli i gdje se u pozadini nazire - stara yugozastava sa crvenom petokrakom …

Dražen je bio i ostao Legenda, ne samo u sportu nego kao čovjek i kao Hrvatski domoljub!!!
Hvala Ti Dražene da smo Te imali i poznavali!
Pokoj vječni daruj mu Gospodine,
Počivao u miru.

Graničar Jozo
10-02-2011, 08:39
Sve to stoji MIR, ali ja i dalje stojim kod svog da je film vrijedan gledanja. Oni koji nisu nasjeli i na perfidnije podvale ovaj film u tom kontekstu neće značiti ništa.

Baš sam pozorno gledao scenu gdje Divac trga zastavu onom čovjeku. Nisam vidio da ju je gazio i pljuvao kako se to često provlači kroz priče običnih ljudi.

MIR
10-02-2011, 20:59
Sve to stoji MIR, ali ja i dalje stojim kod svog da je film vrijedan gledanja. Oni koji nisu nasjeli i na perfidnije podvale ovaj film u tom kontekstu neće značiti ništa.

Baš sam pozorno gledao scenu gdje Divac trga zastavu onom čovjeku. Nisam vidio da ju je gazio i pljuvao kako se to često provlači kroz priče običnih ljudi.

Najvrijednije u filmu je dokumentarna virtuoznost, košarkarsko znanje i umijeće košarkaske Legende Dražena Petrovića, kojeg su svi cijenili i voljeli i doma i vani u Europi i Americi, a koji je i izvan sporta bio doslijedan, karakteran i pravi hrvatski domoljub!
A srpska agresija je prikazana kao "gradjanski rat" gdje su "svi jednako krivi" ili nitko nije kriv, jer se uveliko radi na "Yugosferi" ili ponovnom "bratstvu i jedinstvu"!
A što se tiče Divca, chedo bio - chedo ostao !
A ovo: "Baš sam pozorno gledao scenu gdje Divac trga zastavu onom čovjeku. Nisam vidio da ju je gazio i pljuvao kako se to često provlači kroz priče običnih ljudi." - Nisam to ni rekao (ni napisao)!

Graničar Jozo
11-02-2011, 08:10
A ovo: "Baš sam pozorno gledao scenu gdje Divac trga zastavu onom čovjeku. Nisam vidio da ju je gazio i pljuvao kako se to često provlači kroz priče običnih ljudi." - Nisam to ni rekao (ni napisao)!

znam da nisi, nije se ni odnosilo na tebe, već čisto onako konstatiram da se oko toga dosta prašina dizala.

oko svega ostalog se slažem s tobom, posebno na dio sa pok. draženom. ali opet tvrdim da onaj koji je svjestan današnjih političkih smjerova može bez problema pogledati film i usudio bih se reći i uživati u njemu.

Graničar Jozo
11-02-2011, 08:11
inače, NBA se srozala u zadnjih 10-ak godina. To više nije ona ista u vrijeme Kukoča, Jordana, Malonea itd.

caporegime
11-02-2011, 10:31
a kamoli iz doba wilta chamberlaina, kareema abdula jabbara pa sve do larry birda.
ovi europljani nisu toliko kvalitetni koliko služe radi većeg marketinga u odnosu na europu

patriot
12-02-2011, 12:35
Mislim da grijesite..Iako je period Jordana iznjedrio najvise hall of famera i kazu da zlatno doba nba lige,u odnosu na prije desetak godina danas je liga iznimno jaka..

Ja uopce ne sumnjam da je puno jaca u odnosu na doba wilta(iversona prije iversona),jer ima dosta momcadi koje su iznimno jake,a istok i zapad danas izjednaceni..

Takodjer puno se igraca podredjuje momcadi i zato i liga dobiva na kvaliteti,kao i same kosarkaske utakmice..upravo iz toga razloga,milina mi je gledati Hornetse i cp3-a..
dok se jos drzi stara garda play-eva kao nash i kidd,uz bok im idu paul,rondo ili williams..koji strasno rade za momcad i znaju kako svaki pojedinac "dise"..

Danas valda samo warriorsi igraju neku divlju kosarku,van zacrtanih opkvira,ali i to je upitno..takodjer prije desetak godina su pick-ovi na draftu bili jako losi..

danas gotovo svatko pogodi sa igracima unutar prvih deset i po defaultu se nakon 2-3 sezone ulazi u all star momcad..ove godine to je fenomenalni blake griffin,kao i mali wall iz wizardsa..

sezonu za pamcenje ima kevin love,jedini bijelac na nedavnom svjetskom u turskoj..cvojek nize double-doubleove..uspio nakon big O,prvi naprav iti 30+30..

dakle i prije hakema,ewinga,robinsona,barkleya,malone-a itd..

Kad pricamo o nba ligi uz koju smo svi rasli i stasali,treba kazati kako je to bila najveca koncetracija talenta u povijesti kosarke i kako su svi igrali jebacki dobro..to ce se tesko ikada vise ponoviti,ustvari nece sigurno..

medjutim,ovo danas je iznimno dobro..vjerujte mi

Ilirk@
16-02-2011, 09:01
inače, NBA se srozala u zadnjih 10-ak godina. To više nije ona ista u vrijeme Kukoča, Jordana, Malonea itd.

a i dennis rodman otiša na kvasinu...

caporegime
16-02-2011, 09:11
a i dennis rodman otiša na kvasinu...
a kad je taj bio normalan?
i ne predobar košarkaš koji je privlačio pažnju bojom kose, i skandalima.
nikad nije mogao igrati za repku.

patriot
16-02-2011, 11:20
Naravno,Rodman je bio bukva u napadu..nesto kao ben wallace..onom dream team-u nije mogao prismrditi..
Ali covjek je bio strasno dobar kada bi ga se uklopilo u sustav,za obranu naravno..

Bio je u petorci bad boysa detroit pistonsa..recimo poznat je njihov rivalitet sa bullsima i kako su ih nemilice tukli..bill lambeer pogotovo..
Jordan je cak kazao ako ce Isiah Thomas ici u Barcelonu na Olimpijske,nema sanse da on ide..

Chuck Daly je bio tada trener Pistonsa,kao i prvog dream teama..ni on nije mogao ili nije htio talasiti i zastiti svog igraca..
inace Chuck je zadnji Drazenov trener i strasno ga je volio:(..Dao mu priliku nakon Portlanda i sve ovlasti u momcadi sa Andersonom i Colemanom..Potonji je za Drazena volio kazati kako je jedini bijelac kojeg je volio kao brata..

Kasnije ga uzeo Phil Jackson pod svoje..Koji imao nekada Horace Granta na toj poziciji..I bio je Rodman takodjer koristan..uz standardne ispade,tipa kamermana nicim izazvan lupiti nogom u jaja:D

Kukoc je znao kazati kako njegovo tijelo nije bilo spremno prozivjeti do kraja njegove party-je..I to sve tokom sezone..

Cudna biljka,ali jedan od najboljih skakaca u povijesti kosarke,zasigurno

mateb
16-02-2011, 23:39
Rodman je najbolji obrambeni igrač u reketu u zadnjih 20 i više godina. Općenito, ta momčad je dobivala obranom, najjačom koju sam ikad vidio, jačom čak i od slavne obrane Pistonsa.

Kad se sjetim finala s Jazzerima 97' i 98', utakmica na 80 poena, a takvi napadački jaki igrači... To su bili dani.

bajdo
08-12-2012, 10:50
Slazem se za ovo oko Rodmana..govoriti kako je on bio kosarkas poznat samo po ispadima je obicna glupost..covjek je dvaput proglasavan obrambenim igracem godine (90-91) te je 7 puta bio najbolji skakac lige..kako je neko fino primjetio odlicno bi se uklopio u sustav..na kraju krajeva osvojio je dva prstena sa Pistonsioma i tri sa Bullsima i to nesto govori, a u finalu protiv Utahe je odradio ogroman posal obranom na Maloneu..a ovo sa tulumima je istina..njegovi suigraci govore da kad bi Dennis tulumario isao bi do kraja..medutim kada bi dosao na trening najvise bi se trudio i davao sve od sebe..takav je to igrac..jedan od najboljih skakaca i uopce obrambenih igraca u povijesti nba lige..najvece priznanje doslo je 2011 kad je primljen u Hall of Fame..

Grunf
01-07-2013, 22:35
Željko Obradović preuzima Fenerbahce, pišu po portalima. Vraća se nakon jednogodišnje pauze u košarku. :naklon

Grunf
09-07-2013, 18:31
Derrick Rose u Zagrebu. :)

http://www.index.hr/sport/clanak/derrick-rose-stigao-u-zagreb-i-odao-pocast-drazenu-petrovicu/687906.aspx
http://www.index.hr/images2/derrickrose_chicagobulls-muzejpetrovic_dugicropix.jpg

Humphrey
09-07-2013, 18:46
I Goran Dragić je u posjetu.

Grunf
12-10-2013, 17:45
Kažu komentatori Una perla. :naklon

http://www.youtube.com/watch?v=pwIIafbxtd0

18 godina star i već igra u prvoj ekipi Barcelone, godinu mlađi od Šarića i predviđeni 16. pick slijedećeg drafta kojega mnogi ocjenjuju kao najjačeg u posljednjih 10-ak godina. Šarić je predviđen kao 14. pick drafta. :)

NorthStand
12-10-2013, 20:00
imamo odličnu budućnost, samo treba pametno s ovim talentima koje imamo, a imamo ne samo hezonju i šarića, ima tu hrpa dobrih mladih košarkaša koje samo pravilno treba trenirat i uhodavat u A selekciju.

Grunf
12-10-2013, 22:46
imamo odličnu budućnost, samo treba pametno s ovim talentima koje imamo, a imamo ne samo hezonju i šarića, ima tu hrpa dobrih mladih košarkaša koje samo pravilno treba trenirat i uhodavat u A selekciju.

Mi ćemo za par godina biti u istoj situaciji kao danas Belgija u nogometu. Preko noći ćemo se vratiti u svjetske velesile jer će nam izniknuti hrpa igračina odjednom. :)

NorthStand
14-10-2013, 18:26
daj bože da bude tako, nadam se da će se uigrat do tada, ako smo ovako limitirani došli do borbe za medalje, nadam se kada se svi ovi talentirani juniori priključe A selekciji da će biti nešto od nas.

NorthStand
23-12-2013, 15:41
http://www.youtube.com/watch?v=D3LJ_xKxcjM

nema ništa slađe, nego kad u košarci završi +1.

Grunf
23-12-2013, 18:09
To sam gledal na telki. Koji preokret. :naklon Delaš je spasio stvar, ovaj koji je igrao po par minuta na ovogodišnjem Europskom prvenstvu. :)

NorthStand
23-12-2013, 20:41
i ja gledo na tv, uglavnom bilo je čupavo, uvijek s srbima čupanac u košarici. zadnji šut obično presudi, ovaj put smo ipak mi imali slobodno bacanje i onda fino skok šut za kraj. :)

NorthStand
26-01-2014, 22:18
http://www.youtube.com/watch?v=eXt7LHLzwoU

evo i našeg Kecmana, s time da je ovo još bolje jer je koš postignut s još veće udaljenosti, naravno Planinić ne igra za reprezentaciju nije ni pozvan na EP. hrvatska posla.

kud turci, tud i veliki Zoran(zvan planina)Planinić. :D

Grunf
16-03-2014, 18:55
Devetnaestogodišnji Mario Hezonja za 21. minutu u pobjedi Barcelone nad Manresom zabio 26 koševa i imao 5 skokova. Šut za dvicu 5/6, za tricu 4/5, slobodna 4/4. Valorizacija 30 :naklon :naklon Bijeli Michael Jordan :naklon :naklon

http://www.youtube.com/watch?v=LzlNc2PkxqU

NorthStand
17-03-2014, 20:06
Hezonja je svijetla budućnost, ima tu još novih mladih igrača koji tek trebaju pokazat koliko mogu, tako da se nadam da ćemo u bliskoj budućnosti mi biti ti koji će radit nered u europi kad je košarka u pitanju.

Grunf
17-03-2014, 22:34
Šarić i Hezonja su prvi od bisera koji dolaze, a poslije njih još dolazi Arapović kao jedan od najboljih u Europi u generaciji '96. pa Bender i Mazalin kao najbolji u Europi u generaciji '97. Da ne spominjem sad još 5 imena odličnih igrača koji nisu najbolji od najboljih, a koji će itekako pomoći repki u budućnosti. Takve bisere kakve mi imamo u generacijama '94.-'97. nema nitko u Europi. :naklon

Pogledaj ovog malog, Dragana Bendera. Prije par dana je potpisao s Maccabijem iz Tel Aviva. Ima 2.10 m i pokretljiv je kao bek, igra sve pozicije kao Kukoč i na njega me podsjeća. :naklon Za par godina bit će: Dajte Amere da se igramo, da se igramo, da se igramo. :D

http://www.youtube.com/watch?v=Ri3msLUKYqo

NorthStand
18-03-2014, 23:14
uglavnom kao što sam reko, mislim da će naša košarka u bliskoj budućnosti dignut na visoku razinu, čak možda i na veću od one 1992 kad smo s Petrovićem kukočem rađom i ostalim igrali vrhunski. ali imali smo mi i prije dobrog materijala, doduše ne ovako pa je bilo ništa što se tiče rezultata. ali nadam se jer ovi mladi lavovi što dolaze stvarno obećavaju, da to neće biti slučaj i ovaj put, uglavnom bit će dajte francuze i španjolce da se igramo igramo igramo, ako već ne SAD. :D

ako smo s ovima došli do polufinala, onda je to znak da imamo velike šanse da u budućnosti i u ovom sportu budemo uvijek u trci za najviša mjesta. kao što smo u rukometu, nogometu itd, bitno je da se ostvari još jednom proboj do polufinala i onda ćemo uhvatit kontinuitet igranja u završnici, a to je jako važno da se ovi talenti uigraju i kad se ugiraju e onda će to bit to. moraju se u dušu poznavat, da si lopte žmirećki dodaju i asistiraju i tad će biti i u konkurenciji za zlato, Srbi su to davno napravili kad je košarka u pitanju, zato imaju konstantu koju mi npr imamo u rukometu. ali u košarci smo to izgubili, zadnji put smo bili na postolju 1995, treba to podhitno promjenit, dovoljno je jedno postolje da nas krene. i da počnemo ozbiljno konkurirat na svakom natjecanju visoko, odnosno da budemo prije njega proglašeni jednima od favorita. a vidimo da tu ima materijala, da takvo nešto bude realnost a ne samo priča i mokri snovi. treba nam i dobar trener, koji će znat iskoristit ovaj silni talent koji određeni igrači posjeduju.

sve u svemu, meni je košarka dosta draga, i zato mi je žao što naši nisu u košarci dobri, mislim da možemo biti ko i Srbi uvijek u takmičenju do kraja, i da nije normalno da ovolike talente uništimo i s njima ne ostvarimo nikakve rezultate. jednostavno vidljivo je iz aviona, da su ovo sve vanserijski igrači ili će to neki tek postat, i zato ne smije biti alibija i opravdanja ako se ovakav set vanserijskih igrača kakve mi imamo u budućnosti ne kapitalizira medaljama. dosta je bilo isprika, vrijeme je da se košarka u hr vrati tamo gdje joj je mjesto, i da ona rečenica "radost loptanja pod obručima" stvarno donese radost i da luzerski mentalitet koji prati našu košarku od 1995, konačno otprati u povijest.

Humphrey
19-03-2014, 13:53
Optimizam bez pokrića.Stavljate sve svoje nade u dvojicu nedokazanih talenata koji imaju više šanse postati samo još jedna tužna priča hrvatske košarke nego zvijezde svoga športa koje će nositi reprezentaciju u godinama koje su pred nama.

NorthStand
19-03-2014, 14:29
imaš negativan stav, s takvim stavom gotovo sigurno neće biti ništa od njih, ako oni tako budu razmišljali džabe im svi treninzi i talent.

Bismarck
19-03-2014, 15:40
Optimizam bez pokrića.Stavljate sve svoje nade u dvojicu nedokazanih talenata koji imaju više šanse postati samo još jedna tužna priča hrvatske košarke nego zvijezde svoga športa koje će nositi reprezentaciju u godinama koje su pred nama.

Nažalost točno. Imali smo takvih najava u zadnjih 15 godina masu a na kraju sve više manje ćorci

franjevac
19-03-2014, 15:46
ne sjećam se da smo imali ovakvog atletu poput hezonje
tražim sad klipove po youtubueu da ga gledam
momak je klasa
to ne može da propadne jedino ozbiljnija povreda ga može zaustavit

Inkvizitor
19-03-2014, 18:42
Hrvatska košarka je toliko sjebana da par igrača sumnjam da može promjeniti trend.

To je stvoren takav gubitnički mentalitet da je to jeza.

Grunf
19-03-2014, 18:54

Tvoj pesimizam je bez pokrića, naš optimizam ima pokrića. Ta dvojica su biseri europske košarke, Šarić je s uskoro 20 godina dominantni MVP ABA lige, a Hezonja s tek navršenih 19 godina rastura u jednom od 3 najbolja kluba u Europi. Obojica su s repkom u mlađim kategorijama poharali Europska prvenstva i obojica će biti izabrani među 10 najboljih igrača na NBA draftu i to samo zato jer su Europljani, a da su Ameri već bi Hezonja potpisao 50 milja vrijedan ugovor s Nikeom, a Šarić bi bio proglašen novim Birdom.

Naravno da će ta dvojica nositi repku do medalja jer nijedna država u Europi nema takva 2 igrača u cijelom '90-om godištu. Plus nam još dolaze Mazalin, Bender i Žižić (i još poneki) s čime će generacija '94.-97. biti novi hrvatski dream team, drugi nakon onog kojeg smo imali u Barceloni 1992. godine. :naklon

Grunf
19-03-2014, 18:58
Hrvatska košarka je toliko sjebana da par igrača sumnjam da može promjeniti trend.

To je stvoren takav gubitnički mentalitet da je to jeza.

Pa gle, sad smo bili 4. na Europskom prvenstvu. Dvojica klasnih igrača su sve kaj nam je trebalo da osvojimo medalju. :)

Inkvizitor
19-03-2014, 19:41
Drag mi je tvoj optimizam ali kad se sitim hvalospjeva onom Tomiću pa se ispostavilo da je obično mrtvo puvalo.

Grunf
19-03-2014, 20:17
Drag mi je tvoj optimizam ali kad se sitim hvalospjeva onom Tomiću pa se ispostavilo da je obično mrtvo puvalo.

Ante i ove godine dominira u Euroligi, bil je proglašen najboljim igračem veljače. U repki je igral dobro i ljudi su ga kritizirali jer može dati više, ali teško je s neuigranom ekipom igrati na razini Barce gdje imaju 7 treninga tjedno. Bude to ove godine na SP-u puno bolje. :)

Kostur ekipe bi trebal biti: Tomić, Žorić, Šarić, Bogdanović, Simon, Hezonja, Rudež i Ukić te Draper ako ne idu na operaciju.

Inkvizitor
19-03-2014, 20:43
Ma daj molim te, lik od 10 pokušaja, 7 puta fula obruč sa dva metra..

Grunf
19-03-2014, 20:46
Ma daj molim te, lik od 10 pokušaja, 7 puta fula obruč sa dva metra..

Sad je u Barci od 10 pokušaja tolko zabil i to protiv najboljih europskih ekipa. Išel je po reketu kak nož kroz maslac. :D Rekel bih da je u repki igral na 80% mogućnosti. :)

NorthStand
20-03-2014, 19:07
ja sam optimističan, i vjerujem da smo sposobni osvajat medalje s ovim dečkima za koju godinu, naravno da neće medalje past s neba u rebra, ali ako nastave ovako "rasti" bit će tu itekako potencijala i opravdane želje za medalju.

Humphrey
20-03-2014, 19:38
obojica će biti izabrani među 10 najboljih igrača na NBA draftu i to samo zato jer su Europljani, a da su Ameri već bi Hezonja potpisao 50 milja vrijedan ugovor s Nikeom, a Šarić bi bio proglašen novim Birdom.

Nevezano uz tvoj pretjerani optimizam,ali zašto talentirani europljani kojima je cilj NBA ne idu na njihova sveučilišta gdje bi bili više u centru pažnje raznih skauta?

Zar ne bi i Šariću i Hezonji bilo bolje da su nakon srednje otišli godinu dvije na neko sveučilište i tamo dominirali i završili visoko na draftu?

Grunf
20-03-2014, 23:36
Nevezano uz tvoj pretjerani optimizam,ali zašto talentirani europljani kojima je cilj NBA ne idu na njihova sveučilišta gdje bi bili više u centru pažnje raznih skauta?

Zar ne bi i Šariću i Hezonji bilo bolje da su nakon srednje otišli godinu dvije na neko sveučilište i tamo dominirali i završili visoko na draftu?

Dosta ih je išlo tim putem, čak su neki i došli do NBA-a. Kaj ja znam, vjerojatno se ne da svima studirati i besplatno igrati košarku da jednog dana u budućnosti možda otiđu u NBA. Lakše je samo igrati košarku za velike novce, kakve dobijaju Šarić i Hezonja već odavno, a ak budu dobri onda će ih već uočiti skauti iako se ne cijene isto talenti iz Europe i talenti s koledža. Neće biti na istoj startnoj poziciji, ali to svojim radom mogu nadoknaditi kak je Dražen npr. napravio. :)

NorthStand
27-04-2014, 05:00
http://www.youtube.com/watch?v=Ri3msLUKYqo

ovaj Bender će bit odličan asistent, već sad je ali u budućnosti mislim da će ga bit nemoguće pratit protivničkim igračima. kad već sad ovako asistira, da igrači jedva prate mogu mislit šta če bit kroz koju godinu kad još malo naraste dobjie mišića i uigra se do ubera. imamo veliki potencijal, i ako ovo što imamo i što nam se smješi useremo onda smo sami sebi pucali u glavu i nemamo šta kukat za ničime. ima tu 10tak odličnih juniora, i ovih starih iskusnjara koje bi uz pravog trenera trebali trpat samo tako. trener je jako bitan u košarci, i nadam se da će Repeša ostat jer je dobar trener, ako ne treba mu nać podjednako dobru zamjenu. bez trenera, džabe ti sve, imaš dobru ekipu koja može rasturit svakoga ali u završnici svakog natjecanja u košarci dolazi i do izražaja znanje trenera. to nikako ne smije zapostavit taj segment, jer da smo imali trenera i s ovim prije generacijama mislim da bi bilo bar par medalja nebitno kojeg sjaja, ovako smo prosuli tucet dobrih igrača i ništa nismo napravili a uvijek smo imali solidnu ekipu, sada s ovim mladima možemo radit što hoćemo i samo budala od njih ne može napravit igračine. prema tome, pamet u glavu i ko što je Rimac iz ničega odveo Cibonu u finale, može se i reprezentacija uigrat s tucetom vrhunskih mladih igrača i nekoliko odličnih iskusnjara. Tomić Bogdanović Simon Ukić, iako od svih navedenih Simon i Bogdanović su mi stvarno klasa Tomić je nekako neprepoznatljiv kad igra za reprezentaciju iako je neupitna njegova kvaliteta, isto važi i za Ukića. ali kažem dodajmo tu Šarića i Hezonju, dolaze u budućnosti ovaj Bender i Mazalin, pa jebem ti sve ako smo takvi panjevi da takve momke useremo onda nek se ostavimo košarke za sva vremena.

Grunf
02-06-2014, 08:28
Slavko Cvitković otišao u mirovinu, nenadoknadiv gubitak za košarkaške sladokusce...HRT mu poklonio karikaturu :D

https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t1.0-9/q71/s720x720/1527097_782941198433536_4728795002999607439_n.jpg

NorthStand
02-06-2014, 15:19
a stvarno sam se znao nasmijat kakve je sve on bisere znao izvalit u prijenosima, falit će sigurno.

Grunf
14-06-2014, 22:59
Na istoku ništa novo. A šta? A šta da se očekuje? :rofl

http://www.youtube.com/watch?v=STwxF-8BJrw

Grunf
16-06-2014, 08:52
Spursi osvojili NBA naslov pobjedom 104-87, seriju su dobili rezultatom 4-1, deklasirali su Miami 4 puta s dvoznamenkastom razlikom. Pobijedili su ih 15 razlike, 19 razlike, 21 razlike i 17 razlike. :naklon :naklon

Kralj košarke :naklon

http://pbs.twimg.com/media/BqOGy-hCYAAuNVc.jpg

MVP finala :naklon

http://s3.amazonaws.com/br-cdn/temp_images/2014/06/16/KawhiLeonardSpursCelebrateMVP.gif

Grunf
16-06-2014, 08:53
Sliak govori tisuću riječi :kava

http://images.scribblelive.com/2014/6/16/6dcb5b48-370f-4a68-b9ea-b02122b9f29c.jpg

NorthStand
16-06-2014, 18:35
odlično, svi su govorili da će ih miami sredit, ali izgleda su spursi imali veće mišiće. mišići su ključni u tom NBA, nadam se da će se Šarić dobro nabildat prije nego ode kod njih na kaljenje. :kez

Grunf
16-06-2014, 19:41
MVP finala na zakucavanju :naklon

http://giant.gfycat.com/SpecificWholeHellbender.gif

Grunf
16-06-2014, 19:42
Najbolji trener zadnjih 20 godina uz Phila Jacksona :naklon

http://abload.de/img/untitled-22yzqyw.gif

Grunf
16-06-2014, 19:43
I najveći zafrkant košarke, Diaw :rofl

http://giant.gfycat.com/QuarrelsomeFlimsyBobolink.gif

Grunf
16-06-2014, 19:44
odlično, svi su govorili da će ih miami sredit, ali izgleda su spursi imali veće mišiće. mišići su ključni u tom NBA, nadam se da će se Šarić dobro nabildat prije nego ode kod njih na kaljenje. :kez

Ma kakvi mišići, da je do mišića Miami bi osvojio naslov. Spursi su pokazali da se košarka igra glavom, a tak je igra i Šarić. :)

NorthStand
16-06-2014, 20:16
ma dobro, zna se na što mislim, a normalno da je najvažniji onaj u glavi to je ključni mišić svake pobjede. :)

Humphrey
16-06-2014, 20:41
Neka Šarić kod ovog srbina počne vježbati.:D

http://www.youtube.com/watch?v=OKyWm7rbNBo

Grunf
16-06-2014, 22:28
Bolje kod ovog Amera. :D

http://www.youtube.com/watch?v=Wvld4J2Lg2Q

Grunf
22-06-2014, 23:10
Kaj je ovo? :D

http://www.youtube.com/watch?v=YL4HPGdW7ho

NorthStand
23-06-2014, 03:41
ma glupiranje čisto, ukrali pehar naravno srpska žandamerija po običaju sve pasivno promatra. što bi neki rekli, u srbiji je represija stvarno na vrhuncu. :kez

Humphrey
24-06-2014, 19:03
Dario Šarić u Efesu do 2016.godine. Ništa od NBA, morat ćemo čekati Hezonju,on ima potencijala i valjda će biti solidan NBA igrač. Šteta za Šarića, možda ne bi uspio u NBA,ali trebao je pokušati, europa neće nigdje otići.

NorthStand
24-06-2014, 20:13
ma po meni nema se šta tu previše filozofirat, nije ni taj NBA za svakoga odmah, po meni još je on mlad i za NBA ima vremena neka se prvo nauči igrat pa onda neka šiba po NBA crnce i ostale tamnopute arape. :kez

moonlight
24-06-2014, 22:43
Grunfe, kaj sad...?

Viš da nisu ubili sve patke, Šarić je odabrao Efes, ili Arkan...svejedno...

Grunf
24-06-2014, 23:26
Ma, razočaran sam...Sigurno je on odabrao, ali to pak znači da bu lošije plasiran na draftu...Sigurno ga ne budu uzeli ni Boston ni Lakersi pa mu se ne da zahebavati po Bucksima ili tak nekom lošem klubu za malu lovu. Svejedno sam razočaran...

NorthStand
25-06-2014, 01:46
a čekajte malo pa koja je razlika ako ode u NBA s 22 godine, sad ima 20 koja je tu suštinska razlika? još malo drilanja po europi, neće NBA nigdje nestat na kraju krajeva njegov izbor je najvažniji ipak je riječ o njegovoj karijeri. ja mu želim sve najbolje, gdje god da igra.

NorthStand
27-06-2014, 04:27
http://www.index.hr/images2/dariosaric_sssssssssssssss_0.jpg

gospodin Hrvat, gospodin Dario Šarić. :kez

http://www.index.hr/images2/aaaaaaaaaaaaaaaaaaasdsadsad_0.jpg

najbolje rangiran Hrvat na picku u povijesti! :)

http://www.index.hr/images2/fasdddddddddddddddddasd_0.jpg

ovdje su oni prije koji su išli na draft.

Grunf
27-06-2014, 08:06
Bil bi i bolji da nije potpisal za Efes.

Grunf
27-06-2014, 08:07
Hezonja će slijedeće godine popraviti taj rekord. :D

NorthStand
29-06-2014, 00:42
ma ne bojim se ja za šarića, bit će od njega svega samo da ga ozljede mimoiđu i da ga zdravlje posluži mislim da ćemo njega u idućim godinama gledat s uživancijom, pogotovo u reprezentaciji. evo nadam se već ove godine, kad je SP u španjolskoj? sad bi trebalo negdje biti, ne znam kad točno ali mislim kroz nekoliko mjeseci.

Grunf
29-06-2014, 11:59
U devetom mjesecu je mislim.

NorthStand
30-06-2014, 13:56
da krajem ljeta, jedva čekam hezonju i šarića, nadam se da će biti dobar dream team. :kez

Grunf
08-07-2014, 08:07
Netsi se dogovorili s Bogdanovićem, 3 godine bu tam. :naklon

http://www.sbnation.com/nba/2014/7/7/5878609/nets-sign-bojan-bogdanovic

Grunf
08-07-2014, 08:14
Nakon godina suše ove godine bumo imali 2 Hrvata u NBA-u, a za 2 godine sigurno dolaze Hezonja i Šarić. Opt bu se intenzivno pratil NBA. :cheer

Humphrey
08-07-2014, 20:45
Bogdanović ima neke šanse uspjeti tamo, ali Rudež??? Istina nisam ga pratio,ali kako je točno on materijal za NBA?

Jebeš ti NBA kad danas svatko ode tamo. Jedan Dražen je pišao krv da dobije priliku,a bio je bog u europi, Kukoć isto,a danas Rudež dobije priliku igrati tamo. Znam da su se vremena promijenila,ali po meni ne na bolje.

Grunf
09-07-2014, 00:46
Dobar je Rudež za NBA, paše mu taj stil košarke jer je visok, pokretan i odličan tricaš, a uz to je jako jeftin jer bu primal sam 1,1 milijun dolara po sezoni. Indiani bu odlično legao takav igrač jer im kronično fali kvalitetnih zamjena kako bi najjači mogli povući do naslova. Rudež je prošle sezone imal 54% tricu u Španjolskoj ligi, a to je možda i najbolji postotak šuta za 3 na svijetu. Inače, odlično igra u Španjolskoj, evo sažetak tekme protiv najjače ekipe Europe (i najvećih gubitnika Europe) kojima je utrpal 20 koševa:

http://www.youtube.com/watch?v=T9RZWGxMEx8

Grunf
29-07-2014, 20:02
Naši mladi, repka U-18, igra Europsko prvenstvo i rasturaju trenutno. Prvi su u grupi, razbili su Francuze, Litvance i još par repki. Trenutno igramo s Letoncima: http://u18men.fibaeurope.com/en/default.asp#

NorthStand
30-07-2014, 15:56
imamo mi dobre košarkaše, ali kad god dođemo u fazu borbe za medalju pojavi se onaj gubitčni mentalitet. to mi ne ide u glavu, a dam se kladit da se opuste da bi sve naprašili s 10tak koševa razlike, jer realno imamo jaču ekipu. imali smo jaču ekipu i od srba sada u borbi za broncu do 20 godina pa smo popušili, upravo zato jer smo previše napeti i ne znamo biti hladnokrvni kad se hladnokrvnost odnosno hladna glava traži.

NorthStand
30-07-2014, 15:57
Dobar je Rudež za NBA, paše mu taj stil košarke jer je visok, pokretan i odličan tricaš, a uz to je jako jeftin jer bu primal sam 1,1 milijun dolara po sezoni. Indiani bu odlično legao takav igrač jer im kronično fali kvalitetnih zamjena kako bi najjači mogli povući do naslova. Rudež je prošle sezone imal 54% tricu u Španjolskoj ligi, a to je možda i najbolji postotak šuta za 3 na svijetu. Inače, odlično igra u Španjolskoj, evo sažetak tekme protiv najjače ekipe Europe (i najvećih gubitnika Europe) kojima je utrpal 20 koševa:

http://www.youtube.com/watch?v=T9RZWGxMEx8

al ga trpa rudež, po meni treba dobit veću minutažu na SP u španjolskoj "EL CROATA". :kez

Grunf
30-07-2014, 16:37
Tu ti je link pa si pogledaj zadnju četvrtinu naše U-18 repke, rasturaju Talijane: http://www.youtube.com/watch?v=fcgNGDNyuG4

Grunf
30-07-2014, 17:55
6 tekmi, 6 pobjeda. Nijedna manja od 15 razlike. :naklon

A sada četvrtfinale.

NorthStand
31-07-2014, 22:28
a sada dolazi onaj dio takmičenja u kojem se javlja čuveno hrvatsko gmizanje, pred osjetno slabijim ekipama. :kez

NorthStand
31-07-2014, 22:31
Tu ti je link pa si pogledaj zadnju četvrtinu naše U-18 repke, rasturaju Talijane: http://www.youtube.com/watch?v=fcgNGDNyuG4

ma naši su odlični, zato i serem po njima jer znam da vrijede za medalju a kad god dođe do borbe za medalju oni popuše, to mi ide na nerve. a bolji su od svih za 10-15 koševa razlike, i one srbe su mogli naprašit ovi od 20 godina jer imamo bolje igrače i oni popuše 15 razlike, pa ja popizdim na takve stvari. aj da imamo nekakve propalitete u reprezentaciji, koji ne znaju puknut prema košu onda me nitša ne bi bolilo, ali kad znaš da imaš vrhunske igrače i da imaš sve potrebno za medalju a ne osvojiš istu, to je totalni fijasko i depra. kažem, lakše bi se pomirio biti hajdukovac nego navijat za naše košarkaše, za hajduk barem znaš koliko vrijedi pa nema sikiracije. :kez

isto važi i za dinamo u europi, jedva čekam da nalete na neku ozbiljniju ekipu, pa da opet petardica pukne u maksimiru. :rofl kažem oko njih se više manje sve zna, pa me to ni ne živcira, živcira me kada naši potencijalno fantastični košarkaši uvijek ispadnu od nekakvih poluamatera i puno limitiranijih ekipa nego što su oni. ali ajde, vidjet ćemo šta će biti ovdje nadam se da će biti neka medalja. :)

NorthStand
31-07-2014, 23:59
http://u18men.fibaeurope.com/en/cid_2bqXUaQOJwYn9c2ymJyFx0.pageID_7tRnkPgqHyY6AQsm 0eDlF2.compID_8aYeHlfuGF-mF5IqO8aFH1.season_2014.html

povijest Ustaše18 :kez, imamo više naslova od srba, i imamo više srebrnih medalja od srba, ovo nisam znao jer nisam baš pratio mlađe uzraste. dakle nije baš da smo totalni luzeri, ali ovi seniori stvore takav dojam.

Grunf
01-08-2014, 17:35
Link za tekmu: http://www.youtube.com/watch?v=WIwjxJu7Gjo

10:0 vodimo Španjolce :D

Grunf
01-08-2014, 19:12
25 razlike razbili Španjolce :naklon

U polufinalu igramo vjerojatno protiv Turaka.

Grunf
01-08-2014, 19:33
Statistika. :D

http://oi60.tinypic.com/9pz5uf.jpg

NorthStand
02-08-2014, 23:13
nije bilo sreće, a ni pameti jesu to turci bili domaćini?

NorthStand
02-08-2014, 23:16
sad vidim da jesu, zato su nas i dobili, jebem ti tu smrdljivu tursku dolje nikad na zelenu granu. uvijek je sezona kiselih krastavaca, da nisu igrali doma dobili bi ih vrlo vjerojatno.

NorthStand
03-08-2014, 02:03
gledo sam snimku malo, nismo uopće loše igrali dapače bilo je tu par odličnih naših trenutaka, ali jebat ga ove krenula trica i popušili smo. nego sad se treba spremit za grke u borbi za broncu, medalje je medalje nema veze kojeg sjaja.

Grunf
03-08-2014, 17:02
Turci doma dobiju dodatnu dimenziju, to je uvijek zanimljivo. :D

Nema veze za nase, danas ce pregaziti Grke i pokazati da su imali samo los dan. Od ovih Turaka kroz par godina nijedan ne bu igracina, a nama ce bar 3 igrati NBA. :kava

NorthStand
03-08-2014, 22:03
osvojili broncu, tako se to radi grunfićko moja. :kez

http://u18men.fibaeurope.com/en/cid_2bqXUaQOJwYn9c2ymJyFx0.compID_8aYeHlfuGF-mF5IqO8aFH1.roundID_10067.season_2014.gameID_10084-71-A-1.html

e sad fino da dva tri iz ovog uzrasta popune seniorske redove za godinu dvije, pa da konačno sastavimo jaku A selekciju!

NorthStand
04-08-2014, 13:52
http://www.youtube.com/watch?v=Qurn1LIowK0

ovaj bi mogo biti igračina, kakva dodavanja preko cijelog parketa! :naklon

Grunf
04-08-2014, 14:42
Ne vidim video, ali pretpostavljam da si stavio Bendera koji je u petorci prvenstva s 14 koseva, 10 skokova i 5 asistencija u prosjeku, a drugi je najmladi igrac prvenstva. :naklon

NorthStand
04-08-2014, 19:59
ma nego koga drugog, jebote mali ima 16 godina ovo još dugo nisam vidio. čudo neviđeno, čapljinac naš domaći čoek. :D doći će dan, kad će nas hercegovci sve asimilirat. :kez

lijepo li je ero biti, majko hvala ti ljubit boga bližnjeg svoga tu i umrijeti! :rofl

http://www.eurohopes.com/player/1683/dragan-bender/

Grunf
04-08-2014, 20:24
Neven Spahija je imenovan pomocnim trenerom Atlante Hawksa. :D

Grunf
04-08-2014, 20:28
ma nego koga drugog, jebote mali ima 16 godina ovo još dugo nisam vidio. čudo neviđeno, čapljinac naš domaći čoek. :D doći će dan, kad će nas hercegovci sve asimilirat. :kez

lijepo li je ero biti, majko hvala ti ljubit boga bližnjeg svoga tu i umrijeti! :rofl

http://www.eurohopes.com/player/1683/dragan-bender/

Ma to su stare vijesti. Bender je novi Kukoc po igri, visina, pokretljivost, trice i asistencije. Nije cudo da ga je uzel Maccabi. Uz Hezonju i Sarica i Bendera za 5 godina bumo dobili i Amere. Slobodno me drzite za rijec. :raspa

NorthStand
04-08-2014, 21:46
Ma to su stare vijesti. Bender je novi Kukoc po igri, visina, pokretljivost, trice i asistencije. Nije cudo da ga je uzel Maccabi. Uz Hezonju i Sarica i Bendera za 5 godina bumo dobili i Amere. Slobodno me drzite za rijec. :raspa

ma ja sam mišljenja da će biti i bolji od njega, držite me za riječ! :kez

Grunf
04-08-2014, 22:01
Uh...pozlatile ti se.

NorthStand
05-08-2014, 18:38
Neven Spahija je imenovan pomocnim trenerom Atlante Hawksa. :D

po meni, on i peras iz valencije najbolji naši treneri trenutno, uz eventualno repešu i petrovića. ali spahiji ili perasu bi dao rađe priliku za vodit A selekciju, nakon što Repeša odradi svoju dionicu.

Grunf
05-08-2014, 21:13
Njih trojica jesu najbolji, ali mi je Spahija pal u očima prošle sezone kad je vodio Cibonu sa Žižićem, 3 Amera, Šarićem i ostalima...Kad je imao skoro pa dream team koji se trebal prošetati do Final foura ABA lige, a na pol sezone je ostvarival očajnu igru i slabe rezultate. I onda dođe Rimac bez 2 Amera i Žižića pa osvoji ABA ligu. Pal mi je u očima jer mu je Šarić služil za postavljanje blokova Amerima umjesto da je Šariću predao igru u ruke.
Dobar je trener i tko zna, možda jednog dana bude vodil NBA ekipu.

NorthStand
06-08-2014, 03:20
ma ja nekako najviše preferiram perasa, ali i spahija zna znanje.

Grunf
06-08-2014, 23:29
Vijest je stigla i do Amera, otkrili su Dragonbendera. :D Članak o Benderu u Sports Illustratedu.

http://www.si.com/nba/2014/08/06/fiba-croatia-dragan-bender-maccabi-tel-aviv-nba

NorthStand
10-08-2014, 00:34
http://www.youtube.com/watch?v=AVuRZMC3SfA

opet naši "briljiraju", protiv srba tradicionalno primaju tricu u zadnjim sekundama.

ali ne zamjeram im ja to toliko, koliko debilizam kad imaju priliku prelomit meč nikad ga ne prelome. imali su 68-60 tu je bio momenat da se ode na preko 10 poena, tri minute prije kraja i tu su sjebali tekmu. i uvijek ista priča, protiv srba pogotovo dolazi do izražaja taj naš debilizam u košarci. a siguran sam da se malo saberemo u tim mutavim glavama, da bi ih napunili pošteno. i da bi prije mi njih dobivali ovako u završnicama, i onako podlo se osmijehivali kako se oni nama osmjehuju kad ovako dobiju i pričaju o nekakvim istorijskim rivalima i pobedama. ali jednom će se siguran sam ovo gubitništvo preokrenut, i počet ćemo mi dobivat i jače reprezentacije od srbije tad im sigurno neće biti do smijeha. tom danu se radujem, i taj dan priželjkujem a mislim da nije tako daleko kako Srbi misle.

Grunf
10-08-2014, 10:49
Poraz je nesretan, ali ne treba ga previse uzimati k srcu jer se radi o pripremnoj tekmi. Dan prije smo vodili 8 razlike Francuze, 8 minuta do kraja i izgubili 10 na kraju. :zubo

Prije EP-a kad smo bili 4., gubili smo po 15 razlike od Srba, 20 od Litve itd. Sad izgledamo puno mocnije nego onda i na prvenstvu mozemo ganjati medalju.

Inkvizitor
10-08-2014, 13:59
Gleda sam prvu četvrtinu i vidio sam demode košarku od otprilike prije 30 godina. Spori, predvidivi, tromi..al vidim na kraju bilo gusto.

mazohizam je gledati hrvatsku košarku.

Grunf
10-08-2014, 14:30
Gleda sam prvu četvrtinu i vidio sma demode košarku od otprilike prije 30 godina. Spori, predvidivi, tromi..al vidim na krjau bilo gusto.

mazohizam je gledati hrvatsku košarku.

To je zastarjela prica. Hrvatska kosarkaska repka je trenutno najjaca u zadnjih 8 godina. Od nas su u Europi jaci samo Spanjolci. Ide mi na zivce ponavljanje fraza o tome kak smo losi, a ljudi pogledaju 10 minuta jedne pripremne tekme. Samo naricete...

Situacija je takva da smo zreli za medalju vec na ovom prvenstvu, a na slijedecem bumo favoriti za medalju.

Inkvizitor
10-08-2014, 14:45
To je zastarjela prica. Hrvatska kosarkaska repka je trenutno najjaca u zadnjih 8 godina. Od nas su u Europi jaci samo Spanjolci. Ide mi na zivce ponavljanje fraza o tome kak smo losi, a ljudi pogledaju 10 minuta jedne pripremne tekme. Samo naricete...

Situacija je takva da smo zreli za medalju vec na ovom prvenstvu, a na slijedecem bumo favoriti za medalju.

Dobro Grunfe :D..nadam se da si u pravu.

Velim kaj sam vidio u prvoj četvrtini.

NorthStand
10-08-2014, 15:39
Poraz je nesretan, ali ne treba ga previse uzimati k srcu jer se radi o pripremnoj tekmi. Dan prije smo vodili 8 razlike Francuze, 8 minuta do kraja i izgubili 10 na kraju. :zubo

Prije EP-a kad smo bili 4., gubili smo po 15 razlike od Srba, 20 od Litve itd. Sad izgledamo puno mocnije nego onda i na prvenstvu mozemo ganjati medalju.

ja mislim da ako oni s ovakvom "glavom" o kvaliteti ne govorim jer smo je uvijek posjedovali a ništa prezentirali, dođu do četvrtfinala biti će to veliki uspjeh. ja mislim da ćemo teško ponovit EP, iako bih volio da doguraju do polufinala gdje bi uz jako dobru igru i malo sreće mogli biti, ali kažem čisto sumnjam da će naši odigrat na toj razini koja je potrebna da bi došo do polufinala SP. po meni već četvrtfinale bi bio veliki uspjeh, a iskreno ne bih gurao ruku u vatru da ćemo proći skupinu jer s nama nikad ne znaš sve opcije su otvorene, i prognozirat nešto kad je naša košarka u pitanju i nije baš odveć sigurno. jer se svašta može dogodit, imamo kvalitetu uvijek ali uvijek nam fali ono nešto da prelomimo na svoju stranu, eto ti primjera i jučer protiv srba je da je to jedan poen moglo je i na našu stranu koliko i na njihovu, ali poanta je da uvijek ode na njihovu jel to slučajnost? ne bih rekao, to je burazeru moj "glava" koju mi nemamo(barem kad je košarka u pitanju).

NorthStand
10-08-2014, 15:49
ja mislm da ćemo za jedno 2-3 godine biti pravi, u ovom "međuvremenu" nula bodova. ali kao što sam reko, želim da se srbima napijemo krvi u toj košarci i da ih počnemo dobivat s ovim jednim ponemo razlike uz zvuk sirene. to želim, želim da im vadim mast kako nama oni svaki put vade kad nam ovako zabiju u zadnjoj sekundi pa se osmijehuju i podsmijehuju, želim da se i ja malo zlurado radujem i pokazujem đorđeviću zube kako on nama pokazuje kad nam uprde tricu u ključnim momentima. već nam se 15tak godina tako osmijehuju, i podcijenjuju jer kao oni "nebeski narod" nas "rutinski" pobjeđuju jer mi imamo "komplekse". ja ne znam kako to da našima ne proradi inat i neki motiv više, kad vide koliko se kočopere ove srpske njuške. nema mi ništa gore, nego kad dozvole ekipi koja je čisti prosijek a Srbi što god mislili su sada prosiječni, imali su oni daleko jače igrače i trenere koji su imali daleko više iskustva od đorđevića. pa ne vidim čemu se toliko vesele, i pričaju o nekakvim B ekipama srbije koje dobivaju A hrvatske. kažem, pratim tu bagru šta sve priča i kako razmišlja, i nije mi jasno da ovi naši panjevi im svaki put dozvole da ih dobiju na isti ili sličan način. i onda to stimulira ove njihove priča kako srpska košarka i Srbi dominiraju nad hrvatskom i hrvatima, ja sam siguran da se naši u glavi skockaju prolazit će ko partizan i zvezda u polufinalu ABA lige. sve je stvar te glave, i pristupa to je ključ svega moraš imat glad da podereš tu srpsku pičku bez tog "pogona" nema pobjede. oni se nas napale maksimalno, a mi uvijek nonšalancija ako pobjedimo pobjedimo ako ne što je najčešće naći ćemo neki izgovor. e pa dosta je bilo, vrijeme je da malo poravnamo te srpske umišljene tintare i da se izborimo za pobjedu već na ovom SP ako se kojim slučajem opet sretnemo s njima, a ne da se opet traži neke izgovore i opravdanja jer od toga nema ništa. trebamo biti drski bezobrazni i surovi, ko Joe Šimunić to je jedini recept koji pali kad su Srbi u pitanju. pogledajte video ispod mog profila, pa će vam sve biti jasno, samo drsko samo surovo! :)

NorthStand
11-08-2014, 00:24
dobili grke, a grci dobili srbe, što znači da smo ih imali i imali smo ih i mogli smo ih naprašit i opet nismo. to ne podnosim, idući puta kad se sretnemo ima da otresemo onog simonovića i bogdanovića ko početnike. :evil

NorthStand
11-08-2014, 00:38
http://www.youtube.com/watch?v=Lr1eEi6H7Nw

ono što veseli je to da Hrvatska nakon dugo vremena, može igrat ravnopravno s jednom francuskom srbijom pa i španjolskom nakon dugo dugo vremena. ipak je riječ o najjačim ekipama europe, što ipak daje kakvu takvu nadu u dobru igru na SP u španjolskoj. iako bit će tamo i puno veći zalogaji, kao australija argentina pa SAD Kanada je isto solidna, ne znam jel Brazil igra i on je solidan. Kina ima tu hrpa dobrih reprezentacija, ipak je riječ o SP a mi bi mogli ako malo ohladimo glave stvarno dogurat daleko. ali bez hladne glave ništa, Srbi pobjeđuju na hladnokrvnost a ne na kvalitetu. svaki put nas dobiju na tu mirnu glavu u završnici, to nam se više ne smije događat da prosipamo prednost onako olako i da u završnici gubimo glavu i da i nakon trice Bogdanovića, nismo u stanju odgovorit tricom ili dvojkom imali su igrača ispod koša i Bogdanović naš Bojan je forsirao za tri šut, iako je imo čovjeka ispod koša koji bi sigurno ili položio za dva ili puco dva točna slobodna. u svkaom slučaju po meni bolja opcija, nego forsiranje šuta za tri jer tu kad fulaš nemaš nikakve šanse za ništa više a ovako s slobodnih ili dva pobjeđuješ ili igraš još jedne produžetke ili šta već ide nakon produžetaka. sve u svemu, zadovoljan sam s napretkom koji smo ostvarili vidi se da smo dovoljno očvrsnuli kad Srbe i Francuze imamo u završnici i onda nam se dogode te dječje bolesti da prospemo sve ko mala djeca u samom finišu tekme. to je po meni opet psiha kriva, jer mirna glava dobiva završnice nemirna gubi. ali ajde, još tu ima brdo klinaca koji obećavaju a ne samo hezonja i šarić i zato se nadam da ćemo kroz dvije tri godine paprit i srbima i francuzima i španjolcima, jer stvarno imamo "materijala" za optimizam. ali to je proces koji će trajat, i nećemo preko noći dobit uigranu ekipu koja će se ravnopravno borit za medalje s favoritima na svim takmičenjima.

NorthStand
11-08-2014, 00:54
a i ti Srbi jebli mater svoju, stvarno ih ide ta košarka po meni nemaju oni niti su ikad imali puno jaču ekipu od nas, ali uvijek su u borbi za medalju i uvijek se ravnopravno tuku s najjačim reprezentacijama. dok mi previše osciliramo, pogotovo protiv njih često useremo dobiveno. malo previše emotivno ulazimo u te duele, treba se ispuhat i onda fino mirne glave surovo i drsko tamo gdje treba. od table unutra. :kez

Grunf
11-08-2014, 09:38
Srbi nek imaju zadovoljstvo u tome da su nas sretno dobili u pripremnoj tekmi, a u natjecateljskoj će proći isto kao i Partizan i Zvezda u ABA ligi. :D

NorthStand
11-08-2014, 13:54
uvijek se kučre s tim tricama u zadnjim sekundama, ali tko god prati malo pa to su očajnički šutevi iz neizrađenih šansi ono pucaju iz očaja i pogode i onda poslje pričaju o nekakvim kompleksima i čemu sve ne, ili se podsmijehuju ko đorđević koji nam je isto više sretno nego spretno uprdio trojku 1995 u polufinalu EP u Grčkoj. po meni ključni trenutak za našu košarku, odnosno njen pad je bila smrt Dražena 1993. od tada mi zapravo tonemo, i nemamo neki iskorak i rezultat. evo na ovom prošlom euru smo pokazali da možemo, i sad gledam malo skupine vidim da kine i kanade nema pa jel to moguće?

http://hr.wikipedia.org/wiki/Svjetsko_prvenstvo_u_ko%C5%A1arci_-_%C5%A0panjolska_2014.

sve u svemu, mislim kad se pogleda koje reprezentacije igraju u našoj skupini da bi trebali igrat osminu finala, a onda šta Bog da i sreća junačka. :)

Grunf
11-08-2014, 14:53
Ma dobro, tko ih šiša. Nisu nam oni konkurenti, imamo jaču ekipu od njih i razlika u kvaliteti će se samo povećavati u našu korist jer nam dolazi Bender i još par "kapitalaca" s kojima ćemo redovno brati medalje. Oni će u tom vremenu nastaviti sa svojom drvosječa stile košarkom kojom od nikoga neće biti razbijeni, ali neće ni proći dalje od 1/4 finala velikog natjecanja.

Da se okrenemo nama. Jesi gledal jučer tekmu, Hezonja i Šarić su rasturali Grke :naklon Bili su naši najbolji igrači, a najmlađi su...To ti sve govori, koliko su kvalitetni. Godina dvije i neće im moći soli na rep staviti. :kez

NorthStand
11-08-2014, 19:29
da, vidio sam još sam zamišljo Bendera u 5orci, i već vidim kakav stroj ćemo imat za par godina. Nijemci će moći učit od nas, kako se melje i radi. :kez

Trotoar
12-08-2014, 08:09
uvijek se kučre s tim tricama u zadnjim sekundama, ali tko god prati malo pa to su očajnički šutevi iz neizrađenih šansi ono pucaju iz očaja i pogode i onda poslje pričaju o nekakvim kompleksima i čemu sve ne, ili se podsmijehuju ko đorđević koji nam je isto više sretno nego spretno uprdio trojku 1995 u polufinalu EP u Grčkoj. po meni ključni trenutak za našu košarku, odnosno njen pad je bila smrt Dražena 1993. od tada mi zapravo tonemo, i nemamo neki iskorak i rezultat. evo na ovom prošlom euru smo pokazali da možemo, i sad gledam malo skupine vidim da kine i kanade nema pa jel to moguće?

http://hr.wikipedia.org/wiki/Svjetsko_prvenstvo_u_ko%C5%A1arci_-_%C5%A0panjolska_2014.

sve u svemu, mislim kad se pogleda koje reprezentacije igraju u našoj skupini da bi trebali igrat osminu finala, a onda šta Bog da i sreća junačka. :)

to je bila 1997 i bila je utakmica u grupi

95 je hrvatska ispala od litvanije u polufinalu i nije igrala sa srbijom/jugoslavijom

NorthStand
12-08-2014, 17:33
nisam tad još ni pratio košarku, košarku kao i nogomet počinjem pratit intezivno od 2000. tako da se slabo sjećam tog perioda kad sam još bio u osnovnoj školi, iako pratio sam i tad od 5 razreda pratim sve sportove, ali se ne sjećam tog meča samo znam da se stalno priča o toj đorđevićevoj trojki. mislio sam da je 1995, pošto često ističite "bjeg" s postolja, i da je to razlog zašto nismo u stanju više osvojit medalju. :rofl smijeh bili smijeh ostali, ali ajde sprdajte se još malo dok za par godina ne osvojimo zlato. :kez

1997 nemam pojma ni da smo igrali, koje je to uopće natjecanje bilo? znam da ste u ateni bili zlatni, zato sam i mislio da smo igrali s vama polufinale i tu ispali zbog đorđevića.

moonlight
20-08-2014, 21:27
Kakva minobacačka paljba u Badaloni s obje strane.
Ja ne znam jesmo li u prvom poluvremenu imali jedan napadački skok.
Simon i Bogdanović odlični...Tomić:facepalm
Bojim se da će i ovo prvenstvo odstatirat, užas živi...
Dobar je i Žorić bio, malo ga jebe koncentracija...

Grunf, objasni mi zašto Hezonja igra u tajicama?
Jel to neko preseravanje, u što sumnjam pod Repešom ili su to neki steznici?

NorthStand
20-08-2014, 22:06
tajice su sexy. :rofl

NorthStand
20-08-2014, 22:18
koje su ove panjine, ok znam da je španjolska jaka i sve stoji, ali jebote 20 razlike pušit to stvarno ne može svatko. i još se vucaraju tu po parketu, šest minuta nisu zabili koša sačuvaj bože.

Grunf
20-08-2014, 22:26
North, ti pratiš tekmu? Španjolci 42 slobodna bacanja, Hrvatska 9. :naklon :rofl

Ovakvu krađu nisam već dugo videl, bojim se i pomisliti kaj bu se događalo na prvenstvu.

Grunf
20-08-2014, 22:28
Kakva minobacačka paljba u Badaloni s obje strane.
Ja ne znam jesmo li u prvom poluvremenu imali jedan napadački skok.
Simon i Bogdanović odlični...Tomić:facepalm
Bojim se da će i ovo prvenstvo odstatirat, užas živi...
Dobar je i Žorić bio, malo ga jebe koncentracija...

Grunf, objasni mi zašto Hezonja igra u tajicama?
Jel to neko preseravanje, u što sumnjam pod Repešom ili su to neki steznici?

To furaju u NBA-u jači igrači, a Hezonja pretendira takav postati. :D

Ti steznici održavaju mišiće toplima cijelo vrijeme tak da se ne hlade za vrijeme tekme i poboljšavaju performanse.

NorthStand
20-08-2014, 22:28
možemo mi pričat šta hoćemo, ali imamo mi još jako puno rada pred sobom da bi došli na srpsku razinu. oni ozbiljnije rade, i imaju bolji kostur momčadi. možda opet ispadnu, a mi prođemo dalje ali po meni imaju bolji pristup i dobar kostur momčadi koji može i kiksat ali može i do polufinala i finala dogurat. po meni neće kiksat jer ovaj put imaju stvarno dobru situaciju, i skupinu u kojoj će minimalno biti drugi. dok mi možemo biti rangirani od zadnjeg do drugog mjesta, prvo sigurno nećemo osvojit bio bi neizmjerno šokiran da budemo prvi u grupi. dajem nam šanse za polufinale, samo u slučaju da budemo prvi u grupi pa da nam se otvori dobar ždrijeb, budemo li 2 3 4 ne piše nam se dobro u nastavku turnira. a što se tiče same igre, nisam zadovoljan ne vidim žara pristup je nikakav, a to me ne veseli jer ipak je riječ o SP i treba da imaju nekakvu volju a ne ovako mlitavo se vucaraju po parketu ko da ništa nije u igri. a vidjet ćemo sve za nešto više od tjedan dana, kada turnir počne sve će maske pasti. ali realno pokraj SAD i Španjolske mislim da ostali nemaju šanse za osvojit turnir, eventualno uskoče u finale Turska Srbija i Francuska ali sumnjam. realno, finale ŠPA-SAD. a mi bi uz neki ludi rasplet mogli opet do polufinala, ali bio bih zadovoljan i četvrtfinalom jer i to je velik iskorak za nas u odnosu na prijašnja SP. po meni ekipa nam još nije uigrana kako treba, i nemamo mi kostur momčadi tako dobro fokusiran ko ove top ekipe. čak i Srbi kažem imaju taj bolji pristup, i zbog njega imaju realne šanse dogurat daleko. previše smo nonšalantni, moramo malo više grist i s malo više entuzijazma igrat odnosno puno više želje pokazat i onda imamo šanse nešto napravit, ovako budemo li igrali ko protiv ŠPA vucarali se i opuštali dok gubimo 15tak razlike oblačili tajice crno nam se piše. :rofl

NorthStand
20-08-2014, 22:30
North, ti pratiš tekmu? Španjolci 42 slobodna bacanja, 9. :naklon :rofl

Ovakvu krađu nisam već dugo videl, bojim se i pomisliti kaj bu se događalo na prvenstvu.

pratio sam, čista pljačka nemoćne španjolske io te chiero espana! :005

moonlight
20-08-2014, 22:30
Zabili smo 7 koševa u zadnjoj četvrtini :smijeh
To svakako treba znat...
Sve to smrdi na debakl, pripremajmo se lagano...
Oni se u zadnjoj četvrtini boje ući pod koš zbog Bacce i Gasola jer dijele bananka, pa jebote repka i mladost i budućnost i kurci i palci...
Izgledali su kao da prevrću sijeno, bagra...

moonlight
20-08-2014, 22:31
To furaju u NBA-u jači igrači, a Hezonja pretendira takav postati. :D

Ti steznici održavaju mišiće toplima cijelo vrijeme tak da se ne hlade za vrijeme tekme i poboljšavaju performanse.

A zato ga ne nosi na glavi...tam nema kaj grijat...

moonlight
20-08-2014, 22:33
North, ti pratiš tekmu? Španjolci 42 slobodna bacanja, 9. :naklon :rofl

Daj ne pričaj gluposti, pa ništa osim faula naši pod košem i nisu znali napravit, pa mi smo u pol četvrtine bili u bonusu, au zadnjoj i 7 min. prije kraja, jedino kaj se sucima može zamjeriti je da sviraju tri tehničke u ovakvoj run and gun utakmici...

Grunf
20-08-2014, 22:34
Zabili smo 7 koševa u zadnjoj četvrtini :smijeh
To svakako treba znat...
Sve to smrdi na debakl, pripremajmo se lagano...
Oni se u zadnjoj četvrtini boje ući pod koš zbog Bacce i Gasola jer dijele bananka, pa jebote repka i mladost i budućnost i kurci i palci...
Izgledali su kao da prevrću sijeno, bagra...

Naši su izgubili volju za igrom nakon takve ciganske krađe, kaj je normalno. Nisu se oni nikoga bojali nego nisu htjeli više igrati jer to nije bila košarka nego masakr. Da sam bio na mjestu Repeše izveo bih ekipu van s terena jer to Španjolci i njihova ciganija zaslužuje.

Grunf
20-08-2014, 22:35
Daj ne pričaj gluposti, pa ništa osim faula naši pod košem i nisu znali napravit, pa mi smo u pol četvrtine bili u bonusu, au zadnjoj i 7 min. prije kraja, jedino kaj se sucima može zamjeriti je da sviraju tri tehničke u ovakvoj run and gun utakmici...

Da, svaki napad smo iznenađujuće radili faul i dobijali svako malo tehničke. Koju ti dioptriju imaš? Omjer slobodnih 42 prema 9 za Španjolce i tebi je tu sve čisto i nema zamjere. Pa daj malo pogledaj net, svi koji su gledali tekmu nemreju vjerovati koja je to ciganija bila, a tebi sve čisto. O sveti moj Ante :naklon

moonlight
20-08-2014, 22:36
Naši su izgubili volju za igrom nakon takve ciganske krađe, kaj je normalno. Nisu se oni nikoga bojali nego nisu htjeli više igrati jer to nije bila košarka nego masakr. Da sam bio na mjestu Repeše izveo bih ekipu van s terena jer to Španjolci i njihova ciganija zaslužuje.

:smijeh:smijeh:smijeh

NorthStand
20-08-2014, 22:36
pardon, uključio sam se u prijenos kad sam moona pročito i čim sam skužio da je zadnja četvrtina shvatio sam da je kraj priče, jer mi moramo jednu četvrtinu naguzit se protivnicima, a ovo je bila slatka kurčevita završnica španjolaca. nešto ko kad srbima pustimo da nam neometano trpaju trice iz nerezonskih šuteva, umjesto da opalimo koji šamar tim bradonjama i iznudiom tehničku veća je šansa da ćemo ih pobjedit u tom slučaju, nego da im dopustimo " to mogu samo Srbi " TRICE iz pizde materine gdje ni ne gledaju u šta gađaju i pogode. i tako svaki put, jebem ti taj naš nekrvnički mentalitet, dok god ne budu surovi ko Joe The Killer piši kući propalo! :kez

Grunf
20-08-2014, 22:37
A zato ga ne nosi na glavi...tam nema kaj grijat...

Jako smiješno. Hezonja je kralj košarke kaj bu se već na slijedećem Europskom vidlo kad malo stasa.

NorthStand
20-08-2014, 22:38
Da, svaki napad smo iznenađujuće radili faul i dobijali svako malo tehničke. Koju ti dioptriju imaš? Omjer slobodnih 42 prema 9 za Španjolce i tebi je tu sve čisto i nema zamjere. Pa daj malo pogledaj net, svi koji su gledali tekmu nemreju vjerovati koja je to ciganija bila, a tebi sve čisto. O sveti moj Ante :naklon

sve to stoji, ali naši su beskrvni ne vidim ni kurca želje u njih, mlitavci obični. di je strast, imaju li oni išta krvi u sebi malo da uzburkaju duhove s par šamara i laktova? mogu i sucima slobodno opalit koji, neću se ljutit. :rofl

moonlight
20-08-2014, 22:40

Gledal sam tekmu Grunfe, tehničku je prvo dobio marc gasol, a onda kasnije mi dvije, i to se sucu može zamjeriti u takvoj utakmici...
Mi bez ofenzivnog skoka, bez ideje, osim Simona i Bogdanovića u prvom poluvremenu, tu još prolaznu ocjenu ima Žorić i u jednom trenutku Babić...ostalo sve katastrofa, kad je stao šut za tricu, počelo je tankiranje Španjolaca s pol snage...Rodrigez im ulazi u pol treće četvrtine, malo da prošeta Ukića i Laffa i to je to, znakovito...
Bagra

Grunf
20-08-2014, 22:42
sve to stoji, ali naši su beskrvni ne vidim ni kurca želje u njih, mlitavci obični. di je strast, imaju li oni išta krvi u sebi malo da uzburkaju duhove s par šamara i laktova? mogu i sucima slobodno opalit koji, neću se ljutit. :rofl

Gle, da smo ti i ja bili tam sigurno bi napravili neko sranje, ali glupo je izazivat ozljede 10 dana prije početka prvenstva. Španjolci nek se sa svojih pola koševa sa slobodnih zavaravaju da su dobri, a mi ćemo na prvenstvu pokazati kolko vrijedimo. Dao dragi Bog da im umirovimo Gasola i tu generaciju u polufinalu. :naklon

Grunf
20-08-2014, 22:45
Gledal sam tekmu Grunfe, tehničku je prvo dobio marc gasol, a onda kasnije mi dvije, i to se sucu može zamjeriti u takvoj utakmici...
Mi bez ofenzivnog skoka, bez ideje, osim Simona i Bogdanovića u prvom poluvremenu, tu još prolaznu ocjenu ima Žorić i u jednom trenutku Babić...ostalo sve katastrofa, kad je stao šut za tricu, počelo je tankiranje Španjolaca s pol snage...Rodrigez im ulazi u pol treće četvrtine, malo da prošeta Ukića i Laffa i to je to, znakovito...
Bagra

Gledal si, ali bez naočala jer pričaš pizdarije. Naši su dobro igrali i onda su suci odlučili pomoći Španjolcima, od tih 20 razlike 15 su suci napravili jer su svi koševi bili sa slobodnih. To nije normalno u košarci koju ti očito ne kužiš, ali ne trebaš je kužiti. Dovoljno je uključiti razum i vidjeti omjer slobodnih 42-9 :naklon

NorthStand
20-08-2014, 22:45
Gle, da smo ti i ja bili tam sigurno bi napravili neko sranje, ali glupo je izazivat ozljede 10 dana prije početka prvenstva. Španjolci nek se sa svojih pola koševa sa slobodnih zavaravaju da su dobri, a mi ćemo na prvenstvu pokazati kolko vrijedimo. Dao dragi Bog da im umirovimo Gasola i tu generaciju u polufinalu. :naklon

i to što kažeš, naše vrijeme tek dolazi, kad nas svi otpišu mi ćemo pokazat zube i okačit parolu " POVRATAK OTPISANIH " ! :kez

moonlight
20-08-2014, 22:50
Gledal si, ali bez naočala jer pričaš pizdarije. Naši su dobro igrali i onda su suci odlučili pomoći Španjolcima, od tih 20 razlike 15 su suci napravili jer su svi koševi bili sa slobodnih. To nije normalno u košarci koju ti očito ne kužiš, ali ne trebaš je kužiti. Dovoljno je uključiti razum i vidjeti omjer slobodnih 42-9 :naklon

Mi smo imali 9 jer smo točno 9 puta ušli pod koš u cijeloj utakmici, uglavnom, ovakvi kakvi smo izgledali protiv Špa 10 dana prije početka, bolje nam je da se pakiraju i odigraju hakl s tobom i frendovima na Banfici, imate ozbiljne šanse...

Grunf
20-08-2014, 22:56
Mi smo imali 9 jer smo točno 9 puta ušli pod koš u cijeloj utakmici, uglavnom, ovakvi kakvi smo izgledali protiv Špa 10 dana prije početka, bolje nam je da se pakiraju i odigraju hakl s tobom i frendovima na Banfici, imate ozbiljne šanse...

Lako je ulazit u reket kad znaš da će ti za krivi pogled protivnika suditi slobodna bacanja. Ulazak u bonus za 3 minute u zadnje dvije četvrtine i omjer slobodnih 42-9, 2 naše tehničke...To bi i malo dijete primijetilo krađu, ali ti ne. Respekt. :)

I onda smo mi loši kaj smo držali egal 3/4 dok su suci kolko tolko normalno sudili. Ave Moone, stručnjaku za košarku. :D

Grunf
20-08-2014, 22:59
i to što kažeš, naše vrijeme tek dolazi, kad nas svi otpišu mi ćemo pokazat zube i okačit parolu " POVRATAK OTPISANIH " ! :kez

Dobro, treba zaboraviti na ovu tekmu i hladne glave ući u sutrašnju tekmu protiv Meksika za treće mjesto na turniru. :D

moonlight
20-08-2014, 23:03
Lako je ulazit u reket kad znaš da će ti za krivi pogled protivnika suditi slobodna bacanja. Ulazak u bonus za 3 minute u zadnje dvije četvrtine i omjer slobodnih 42-9, 2 naše tehničke...To bi i malo dijete primijetilo krađu, ali ti ne. Respekt. :)

I onda smo mi loši kaj smo držali egal 3/4 dok su suci kolko tolko normalno sudili. Ave Moone, stručnjaku za košarku. :D

Ma nemoj tražit opravdanje tamo gdje ga nema, jenostavno nismo dobri Grunfe, razbio nas je Rodrigez sam, uz malu pomoć Gasola i napravili nam 15-0,:facepalm
Žorić koji je jedini bio na visini zadatka nije mogao sam, a Tomić ionako ne igra za Hrvatsku, on se samo redovito odazove i odstoji...realno znaš i sam , kad je stao vanjski šut koji nam je bio u prvom poluvremenu i donekle u trećoj četvrtini na razini, nešto smo i mogli, ali sa vanjskim šutom se ne dobiva utakmica, za dobit treba malo pokazati i muda...to ti je to Grunfe...sad možeš opet o sucima...

Grunf
20-08-2014, 23:41
Slijepima nema smisla pokazivati. :D Da si igral košarku i osjetil sudačke navlakuše onda bi znao koliko znači kad ti svaki kontakt sude faul u obrani, a protivnicima dopuštaju ragbi. To je ono kaj si vidio kad si rekao kako naši ne ulaze pod koš, a njihovi ulaze. No, nebitna je ta ciganija, ide to Španjolcima na dušu.
Ono kaj je bitno da smo mi 3/4 igrali egal tekmu sa Španjolcima u gostima i to s njihovom najjačom ekipom u povijesti. Vidi se napredak od EP-a u Sloveniji gdje su nas bez Ibake i Pau Gasola razorili s pola gasa. Na prvenstvu bumo jaki i gazili bumo, to se već sad vidi.

NorthStand
21-08-2014, 00:25
eh, kad bi još naši igrači imali ovakav optimizam ko grunfek onda ne bi bilo problema. ovako, mislim da će biti svega ali ajde ako skupinu ne prođu onda stvarno nisu za ništa drugo nego odmaranje od košarke. iako ne mislim da smo toliko loši, ali mislim da nismo ni toliko dobri da se možemo nadat nekakvom velikom iskoraku a to bi bilo polufinale SP. no vidjet ćemo, ne kažem da nemamo nekakve minimalne šanse i za to, ali morat će oni puno bolje odigrat nego ovo što sam vidio u 4/4 protiv španjolaca ako žele ozbiljan rezultat na SP.

NorthStand
21-08-2014, 17:24
grunf tamo na forum.hru briljiraš na temi o košarci, svrsto si nas odmah iza amera i španjolaca. tvoj optimizam je veći od mog, a mene stvarno nije lako nadmašit u optimizmu. :kez

NorthStand
21-08-2014, 21:32
HRVATSKA - MEKSIKO 99:71

http://www.youtube.com/watch?v=Kx-Y183LsvA

totalna dominacija. :cerek

Grunf
22-08-2014, 08:12
grunf tamo na forum.hru briljiraš na temi o košarci, svrsto si nas odmah iza amera i španjolaca. tvoj optimizam je veći od mog, a mene stvarno nije lako nadmašit u optimizmu. :kez

Ma ja sam samo realan. Jesi ti 369 forumaš? :D

NorthStand
22-08-2014, 14:26
i ja, zato sam i reko da ćemo osvojit SP laganini. :kez

NorthStand
26-08-2014, 16:55
http://www.youtube.com/watch?v=2y1EVpAd87k#t=2364

e da njega imamo, lako bi mi do finala. a vide grba u pozadini na 39.24 sekundi. :bravo

NorthStand
26-08-2014, 21:42
kakva asistencija šarića hezonji za kraj. :naklon

Hrvatska-Litva. 94-80

litva je inače viceprvak europe, dobro ovo izgleda ali možemo mi još bolje. mislim u pogledu igre, jer rezultat je odličan.

Grunf
26-08-2014, 22:47
Ma jaki smo ko zemlja Northe, dobili 14 razlike s podjednakim brojem faulova. Suci nisu krali kao sto su nas krali protiv Spanjolaca nego su sudili normalno, a mi rasturimo viceprvaka Europe. :naklon

Bogdanovic i Saric su nezaustavljivi :naklon Simon ih razigrava sve :naklon

NorthStand
26-08-2014, 22:55
danas su stvarno solidno djelovali, možda i bude nešto od njih. :bravo

šarić ima liderske osobine, hezonja će biti igračina, ali Šarić je pravi lider. i trebo nam je jedan, jer od dražena ga u košarci nismo imali, bio je Marko Popović pravi kapetan i sve bi dao za ekipu i ostavio srce na parketu ali nije imao baš ovakve liderske predispozicije kao što ima Šarić, baš se vidi da će biti udarna igla naše reprezentacije u budućnosti i da će vući ekipu prema velikim rezultatima, a to nam je falilo. ima odlične asistencije, puca za tri probija s leđima i zabija za dva, u obrani čvrst ali tu mi nekako djeluje najslabiji obrambeno bi se mogao još dignut. sve u svemu, za budućnost ne treba brinut još kad Bender i par ovih "mini zvijeri" dođe u A selekciju mislim da ćemo biti papreni zalogaj svima.

Simon je odličan još uvijek, iako ima dosta godina. Bogdanović isto zna povuć kad je kritično, Rudež dere izvana šutem, kažem ima tu materijala za iskorak ali vidjet ćemo. na SP nemamo pravo na loš dan, ako želimo dobar rezultat.

Grunf
26-08-2014, 22:58
U prvoj cetvrtini Bogdanovic je zakucal 3 put, a mislim Saric 2 put. :naklon U obrani su ih pojeli. :naklon

NorthStand
26-08-2014, 23:05
dobri su dečki, ali ak ispadnu prije polufinala regica bu ih vilama ispikala. :kez

NorthStand
27-08-2014, 02:53
za one koji nisu gledali tekmu...

http://www.youtube.com/watch?v=r6gehwqujjk

:naklon

kako je uzeo loptu, pa okrenuo igrača pa još bolje asistirao, mislim da će biti jeben igrač. jebote 20 godinica, pred njim je jebena karijera samo ako nastavi ovako rasti ko do sad. milina ga za gledat.

i odmah druga akcija, Hezonja u prvom planu. kakve će to igračine biti, s time da je Hezonja još mlađi od Šarića.

http://www.youtube.com/watch?v=7ZX5W9xVRMk

da imamo robusnije centra dakle umjesto Tomića, nekog tenkatora kao što je kod srba npr Krstić taj stil ono robusan prgav jak koji se zna tijelom zagradit i izgurat protivničkog igrača, i da imamo ozbiljnog playa kojeg nemamo već godina ko u nogometu lijevog bočnog mislim da bi dogurali najmanje do polufinala, ovako teško je progonizirat mislim da će četvrtfinale biti veliki uspjeh, i ako do tamo dođu mora im se čestitat. realno to je neki realni domet ove reprezentacije, top 8 ekipa svijeta a za sve više od toga treba imat i sreće i malo više iskustva nego što ga oni imaju.

Grunf
27-08-2014, 11:14
A vidi mu patika _D

http://kenlu.net/wp-content/uploads/2013/11/2013112850.jpg?file=2013/11/2013112850.jpg

NorthStand
27-08-2014, 15:49
od koga su to, od Hezonje? :kez

Grunf
27-08-2014, 19:41
Je, mislim da je i Andric imal iste. :naklon

NorthStand
28-08-2014, 00:03
lijepe tenke, po mom ukusu. :D

NorthStand
07-09-2014, 22:21
Srbi razvalili grke, potpuno zasluženo po viđenom. bolje da nismo dobili grke, jer bi nas Srbi vjerojatno ponizili. u ovom trenutku smo neozbiljna reprezentacija, s velikim potencijalom da postanemo vrlo ozbiljna reprezentacija. ali kažem u ovom momentu, ne možemo se ravnopravno igrat s srbima španjolcima francuzima grcima i tim ekipama koje su dosta homogene i čvrste i u kojima svatko zna svoj dio posla. mi smo ko nekakva razbijena vojska, skupljena s brda s dola i onda ako nešto napravimo napravimo. tako to neće ići, i bilo bi stvarno neviđena glupost da jednog hezonju šarića bendera mazalina i ostale koji dolaze upropastimo kao što smo upropastili generaciju od Popovića koje je također obećavala dosta.

http://www.vecernji.hr/kosarka/mazalin-turcima-zabio-44-kosa-za-pobjedu-hrvatske-8373-599748

ako ovakve momke ne iskoristimo, koji dolaze u periodu 2-3 godine u A selekciju onda bolje da se ostavimo ovog sporta i prekinemo s konstantnim brukanjem.

Inkvizitor
08-09-2014, 14:50
Srbi su odigrali mušku utakmicu i skoro uvijek odigraju mušku utakmicu. njihovi centri su centri a ne primadone. Nisu Olive.

Njihovi plejevi su plejevi a ne lutalice.

razbili su Grčku na htijenje i znanje. Ra-zbi-li. Ti kad njih gledš ti vidiš volju, htijenje, znanje, pa ako ih i ne ide, nema veze dogodi se i to..vidiš volju, želju.

A naši. prvih pet minuta kontra Francuske izgledalo je čak i neloše.

A onda..raspad. U dvi četvrtine jedva koliko...ni 20 koševa.

pa više bi momci s ulice dali.

kako se netko može onako raspast u situaciji di vodi 8 koševa, osmina ej finala, početak je utakmice i ti se ne možeš sastaviti sa loptom i košem. u jednoj četvrtini daš 7 koševa., ko da rukomet igraš

Pa Repeša sa svojim kemijanjem.

kad ti gledaš druge ekipe, vidiš neki plan u igri, trku, borbu, rotacije, hitrinu a kod nas sve ko usporeni film, trlj mrlj,..jedan se čupa drugi stoje..toliko izgubljenih lopti..

neke akcije bez repa, neki šutevi iz očaja, onako gubit lopte, bit onakve šeprtlje..meni je ustvari fascinannto kako oni uvijek uspiju sve to spojit..šeprtljavost nezalaganje, neznanje, i nedostatak rezona.

to su reprize reprizinih repriza..

Svaka čast Bogdanoviću..ne može on sam, njemu svaka čast..a ostali..

Grunf
08-09-2014, 14:54
Repeša je dobar trener, ali mislim da ga je vrijeme pregazilo. Treba dati Rimcu nek vodi repku jer je pokazao osvajanjem ABA lige s rotacijom od 7 igrača da ima znanja i muda za najviše stvari. Ovakav kadar je za prste polizati, samo mu treba netko narediti tučnjavu, a ne šminkeraj. Treba uvesti Bilana, fali nam mesa pod košem. Rimac će sigurno donijeti pomak prema naprijed.

NorthStand
10-09-2014, 00:44
litva prošla u polufinale, istina poklopio im se ždrijeb ali svejedno, to je najbolji dokaz da smo i mi mogli osjetno bolje završit natjecanje na ovom turniru.

Grunf
10-09-2014, 09:05
Hebeš natjecanje gdje domaćini određuju tko će ići u koju skupinu. Da je bilo normalno izvlačenje bilo bi i Amerima i Španjolcima teško već i u grupi. Ovak je to sve ispalo smiješno, trebale bi sve zemlje izaći iz FIBA-e i osnovati novu federaciju, a Španjolci i Ameri nek si svake godine razigravaju međusobno koliko žele i dijeli medalje. Nek to nazovu prvenstvo svemira. Idioti

NorthStand
10-09-2014, 16:04
ma znam, A I B grupa su bile nenormalno jake a C i D čisti prosijek, ok SAD Litva i šta ja znam AUS i Turska su ok ali ovo ostalo smijeh. po meni A i B grupa su bile baš prejake, pogotovo A skupina je bila smiješna jer je ispalo da se Srbi moraju tući protiv tri favorita natjecanja. glupo su rangirali te skupine, i stvarno ne znam šta više reći nego debili. ista stvar ko i u nogometu, naštimaju sve i ubijaju draž sporta.

nego sad malo gledam, kakav košarkaški car(Bog namjerno neću reći, da ne bogohulim) je bio Dražen Petrović. stvarno legenda europske košarke, i to uzmite u obzir kad je on igrao, imao bi strašnu NBA karijeru da mu nije tom nesretnom prometnom prekinuta.

http://www.youtube.com/watch?v=HLlPtBsGbYo

NorthStand
10-09-2014, 19:55
Srbi su odigrali mušku utakmicu i skoro uvijek odigraju mušku utakmicu. njihovi centri su centri a ne primadone. Nisu Olive.

razbili su Grčku na htijenje i znanje. Ra-zbi-li. Ti kad njih gledš ti vidiš volju, htijenje, znanje, pa ako ih i ne ide, nema veze dogodi se i to..vidiš volju, želju.

kako se netko može onako raspast u situaciji di vodi 8 koševa, osmina ej finala, početak je utakmice i ti se ne možeš sastaviti sa loptom i košem. u jednoj četvrtini daš 7 koševa., ko da rukomet igraš

kad ti gledaš druge ekipe, vidiš neki plan u igri, trku, borbu, rotacije, hitrinu a kod nas sve ko usporeni film, trlj mrlj,..jedan se čupa drugi stoje..toliko izgubljenih lopti..

neke akcije bez repa, neki šutevi iz očaja, onako gubit lopte, bit onakve šeprtlje..meni je ustvari fascinannto kako oni uvijek uspiju sve to spojit..šeprtljavost nezalaganje, neznanje, i nedostatak rezona.

Srbi su za nas svemirski brod, i dobro je da na njih nismo naletili jer bi nas s ovim blentavim repešom razbucali ko bugarsku skupštinu. ako repeši ne daju otkaz, bojim se da će luzerstvo koje je sad već postalo legendarno kad je naša košarka u pitanju samo nastavit i da taj crni ciklus koji traje od 1995 neće ništa moći prekinuti, sramota je da smo od jednog jako sporta kakav je košarka mi u hrvatskoj uspjeli napravit sprdanciju. da od odličnih igrača koje imamo, ne možemo sastavit dobru momčad, i uigrat nekakve novotarije koje će nas vratit tamo gdje smo nekad davno zasluženo pripadali. sama činjenica da se zadovoljavamo prosiječnošću, da Repeša ne preuzima odgovornost na sebe meni izaziva čir u stomaku. a da ne govorim o tome, da Đorđević na SP nije poveo ništa puno jača imena nego što smo ih mi imali, imamo jaka imena ali nemamo nikoga tko bi ih znao vodit i postavit im igru kako njima odgovara. trener je sve u ekipnim sportovima, pa vidimo i po čiliću koliko znači i u tom individualnom sportu kad imaš nekog tko ti zna dati pravi savijet i natjerat te da radiš ono što moraš da bi pobjeđivao. to je tako, a ove isprike više uopće neću slušat jer mi je pun kurac i repeše i svih koji ga brane i koji traže nekakve alibije, pun mi je kurac tuđih alibija. ako imaš materijal za medalju, onda imaš zadatak i osvojit istu ili dati otkaz, kratko i jasno!

ps Srbi razbucali brazilce ko nekakve amatere, doslovce su ih pomeli s parketa, jedna od boljih predstava na ovom SP u Španjolskoj. šta je je, možemo od njih puno naučit kako se igraju završnice, jer smo mi još uvijek ko nekakvi amateri to se vidjelo u meču protiv grčke a i francuske još više. dobro smo krenuli, ali onda smo stali, Srbi u biti s ovim Teodosićem i bez njega nisu ista ekipa, i mi takvog igrača nemamo ali svejedno imamo ostale koji su jednako talentirani i jednako znaju košarku ko i njihovi, pa ispadnemo ko nekakvi šarlatanovići u usporedbi s njima na ovom takmičenju, a bili su i u težoj grupi i sve, bili 4 pa ih evo u polufinalu, imaju kvalitetan pristup i karakter ne pogube glavu odmah nakno prvog kiksa. a Đorđević je za Repešu, genije.

BWA
10-09-2014, 21:06
Srbija-Brazil pre pocetka otpisani :kez

http://www.youtube.com/watch?v=QaSGg4NqkWI

Pobeda protiv Spanaca u polufinalu na njihovom terenu,neprocenjivo!

Uroš
10-09-2014, 21:28
Grke pre tri dana 18 razlike, Brazilce danas 28 razlike.

Idemo bre Srbende!!!

http://medias.lequipe.fr/img-photo-jpg/sasha-djordjevic/1500000000462513/0:176,2048:1208-665-335-70/f7339.jpg

https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/l/t1.0-9/1601455_10152775638314374_6045590996195699345_n.jp g?oh=88434f301a4bc88c01dc77ed538cae55&oe=54826E3D

Uroš
10-09-2014, 21:37
U Saletu nadam se dobijamo velikog trenera, dostojnog naslednika Dude, Žoca, Karija, Bože... Odrekao se Mačvana i Savanovića koji kvalitetom su ne za roster od 12 nego sigurno za rotaciju od 6-7 igrača, oterao na kraju priprema startnu trojku Micova, ostao bez povređenih Nedovića i Lučića, pokrpljen sastav i ovakva šamaranja u osmini i četvrtfinalu.

Hvala ti ćelavi, mudo si bio i kao igrač i sad kao trener!

http://hotsport.rs/wp-content/uploads/2013/12/DJORDJEVIC-ALEKSANDAR-PROMOCIJA_04.jpg

Uroš
10-09-2014, 21:46

Vi ste po meni prestali biti ozbiljna košarkaška nacija kad ste počeli da pozivate razne sub-mediokritetne strance u reprezentaciju, pre je bio onaj Dontej Drejper, sad ovaj Lafajet.. To je rang Finske, Slovačke i nesrećne Ukrajine, a ne zemlje koja je dala jednog Dražena i Krešu Ćosića.

NorthStand
10-09-2014, 22:38
na toj poziciji playa nemamo izbora, iako se osobno slažem da bi rađe uzeo limitiranog hrvata nego zvao nekakve drapiće i laftiće u reprezentaciju. pa makar i izgubili koju tekmu više, tako ja rezoniram na te crnce. osim ako nije baš za klasu bolji od ostalih, ali to je problem i u nogometu zove se jednog sammira koji je čisti prosijek. zadovoljavamo se prosiječnošću, to je ono što nas je i dovelo ovdje. čim ti tražiš neke alibije i opravdanja, zato što si ispao iz utrke do polufinala to je sve kurčina. od toga ćemo imat više štete, nego da otvoreno priznamo gdje smo zajebali i zašto. ipak mislim da pretjeruješ kad pričaš da nismo košarkaška nacija, jer i danas u europi hrvatske košarkaše svi traže i cijenjeni su. jednostavno naša reprezentacija od 1995 do danas nije napravila veliki rezultat, ni ovaj SLO turnir ne smatram uspjehom jer čim se vraćaš bez medalje meni to nije uspjeh, ja sam maksimalista i uvijek pucam na najviše i sve ispod toga je za mene prosijek a prosiječnošću se nikad nisam zadovoljavao. tako da nemamo rezultata i to nas jebe, nemamo trenere, nemamo ozbiljan košarkaški savez i još imamo i taj strah od neuspjeha koje su usadile generacije prije ove generacije. i to je u biti dobitna kombinacija za ovakvo stanje naše košarke, kad ode na veliko takmičenje. ali bez brige, Šarić Hezonja Bogdanović Tomić za ta prezimena ćete još čuti a neki će ih biti u prilici i dobro zapamtiti. takav talent, ipak ne mogu ni ovi naši panjevi uništiti, tko zna zna tko ne zna ne zna. i to je to, repeša ne zna i treba tražit nekoga tko zna posložit ovu ekipu koju mi imamo i koja puno obećava, cijeli svijet se slaže s time tako da ne znam šta više reći. za vas nisam sumnjao da ste jaki, ali ipak ne treba previše letit po oblacima jer španjolci su domaćini i imaju tim koji vas može natrpat. ne kažem da će biti kao u skupini, ali i s ovakvom igrom imat ćete problema protiv njih. a SAD u finalu ipak mislim da nitko nema šanse dobit, Španjolci jesu jaki ali ja navijam za SAD u finalu. volim te NBA šutere, vidi se da znaju svoj posao i djeluju stvarno super moćno tako da mislim da njih stvarno teško itko može dobit. jednu sloveniju su satrali, a slovenija nije baš nešto lakog zalogaja, pa ih ovi rastaviše na proste faktore. mislim da je polufinale vaš plafon trenutno, s ovim igračima ni ne možete se zagurat u top 2 jer ste realno top 4 trenutno, kažem bronca je vjerojatno vaša sumnjam da vas litva može pobjedit ali iskreno njih ne bih podcijenio nikad, ipak su košarkaška nacija i to im je sport broj jedan. tako da, ne znam vama prednost u borbi za treće mjesto svakako, finale realno nedostižno ali po meni vi ste svoje obavili. jer malo tko je mislio da ćete doći do polufinala, dok su naši trabunjali o medalji vaši su u tišini radili svoje. tako se to i radi, a ne brbljanje i busanje u prsa nekakvim medaljama a natjecanje nije ni počelo. ako mi je zbog ičega drago da smo ispali u 1/8 finala, onda mi je drago zbog tog preseravanja da ćemo osvojit medalju. neozbiljno je o tome pričat, prije nego si uopće odigrao iti jednu ozbiljnu tekmu. ovi vaši se isto preseravaju, ali barem ne pričaju o medalji. već idu tekmu po tekmu, i trpaju pa svatko normalan može zaključit da se opravdano borite za istu. i bez tog pričanja javnog, kako ste došli po medalju. treba pričat na parketu, pa će svi vidjet jesi li ili nisi za medalju. ali jebi ga, naša košarka je stvarno poprimila neozbiljan nivo pa mogu i razumjet da se svi već pomalo sprdaju s istom, iako kažem naši su dobri imaju veliku šansu u budućnosti osvojit medalju samo je stvar tog pristupa i da nabavimo ozbiljnog trenera. jer ovo s Repešom ne vodi nigdje, on iz ovih igrača kao što su Hezonja Šarić Bogdanović neće izvući ni pola onoga što oni mogu odigrat, tako da ako to ne napravimo gledat ćemo reprize srpskih polufinala i naša ispadanja u skupinama ili max 1/8 finala. suorganizatori smo EP 2015, imamo idealnu priliku da nešto napravimo konačno, ali imam predosjećaj da će ovi naši panjevi i to usrat.

NorthStand
10-09-2014, 23:01
gledam sad francusku, izgleda da i nije ta francuska tako lak zalogaj kako neki misle, evo muče španjolce u trećoj četvrtini i vode.

ako kojim čudom francuska dobije španjolsku, onda i srbija ima šanse za finale. i nadam se da se to neće dogodit, jer onda neću moći živjet od srpskog kurčenja po hrvatskim forumima i portalima. :kez

iako iskreno kad gledam ove francuze i španjolce stvarno su odvratni, i sigurno je da neću navijat protiv srbije, ali za srbiju sam se davno zakleo da nikad neću navijat. iz svima znanih razloga. ali za ove francuze i španjolce, nema šanse da navijam u bilo kojem sportu(eventualno u nogometu za španjolsku, ali ni tu ih ne preferiram previše osim kad igraju protiv italije :kez). pogotovo ovu koloniju francuskih azilanata, nekakvog batumu i tome slične afričke useljenike. :rofl

39-39 trenutno, strasti su na vrhuncu, nešto ko kad je Bogdanović pogodio onu trojku u zadnjoj četvrtini protiv francuske. :D

NorthStand
10-09-2014, 23:14
Srbija-Brazil pre pocetka otpisani :kez

http://www.youtube.com/watch?v=QaSGg4NqkWI

Pobeda protiv Spanaca u polufinalu na njihovom terenu,neprocenjivo!

u naletu ste,i kako ovi sad igraju ne bi ni to bilo iznenađenje. stvarno španjolci igraju loše,ovo što sad prezentiraju daje realne šanse srbiji. ne želim ni pomišljat kakvo će to kurčenje nastat u srbiji, u slučaju da još španjolce razvalite. :kez

a kako ovi igraju stvarno su zreli za takvo nešto, mislio sam da su jači ali evo upravo ih gledam i ispadaju poprilično limitirani, pogotovo ako ovi vaši zaigraju čvrsto kako znaju mislim da imaju realne šanse i u polufinalu.

42-41 za fra, vode francuzi već 4 minute i zabilo se svega par koševa od prošlog javljanja, nevjerojatno kako je španjolska neefikasna ako ih uvedete u nervozu imate realne šanse da ih natamburate, ali kažem sve ovisi i o sucima kakvu će igru dopustit jer vam mogu svaki kontakt svirat a onda ste opet u problemima. batumba upravo fulao šut za tri. :kez

NorthStand
10-09-2014, 23:27
ovo francuzi privode rutinski kraju, neće ih ni lamonica spasit od batina. batumba ih ima u malom prstu. :rofl prognoziram +10 za francusku, kako ih pune francuzi imaju moćnu reprezentaciju i mucho cojones. :D

NorthStand
10-09-2014, 23:29
lamonica se ipak uključuje u meč, bilo je i vrijeme. :smijeh koš faul. :rofl

NorthStand
10-09-2014, 23:39
gotovo, francuska pobjedila, Srbi čuvajte se ovog malog bijelog francuza thomas heurtela, frajer jednostavno kolje ubija. sad je španjolcima uprdio tricu, kad su imali još kakve nade da preokrenu a i cijelu 4/4 ih je prcao i zabijao.

NorthStand
10-09-2014, 23:41
kao što sam rekao, ovo ni Lamonica nije mogao sjebat, jednostavno Francuska ima jak lobi i tu nema zajebancije! kao što sam i predvidio, +10 za francusku ali mislim da je ovo grozno za srbiju jer i francuska je u naletu i ona se psihički digla nakon ovoga, bit će to jebeno polufinale jedva čekam da počne taj duel, i naravno svim srcem za batumbu i ostale. :rofl šalim se, ali stvanro su mi postali dragi ovi francuzi ovako sprčit ove jajare u sred madrida, ma skidam vam kapu čamuge. :kez

http://www.fiba.com/images.fiba.com/Graphic/8f314efc/e13e/4905/85b9/eaed588200ce.jpg?v=20140902003631725

ako francuska prođe u finale, ovo će biti njen junak u polufinalu!

isto tako, španjolcima i brazilcima ove godine očito ne ide na SPrvenstvima. :kez

NorthStand
11-09-2014, 01:39
http://webmup.com/g5WI0/vid.webm

kako svršava ovaj francuz, a ni amer nije ništa lošiji. :rofl

bojim se Srbi da vam je ovo kraj puta, živi bili pa vidjeli, ova Francuska stvarno opako djeluje čak ne toliko u napadu koliko su u obrani zajebana ekipa. mislim da bi i vi mogli ostat smrznuti na nekih 50tak poena.

NorthStand
11-09-2014, 03:12
http://www.youtube.com/watch?v=yVLZ4U4kCAI

šesta poruka u nizu, neću više majke mi. :rofl

ali moro sam još ovo zakačit, kako legendarno, ako smo u ičemu prvaci onda smo u tome da se dobro znamo nalokat i nažderat. :smijeh

NorthStand
16-09-2014, 19:31
Kingsi povlače dres sa brojem 16, koji je nosio Peđa Stojaković.

http://www.youtube.com/watch?v=xu0uvydwUTA

http://www.youtube.com/watch?v=_Zhc5QEnPPU

http://www.youtube.com/watch?v=teJ6_rbTg2M

Grunf
16-09-2014, 21:29
:rofl

http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_750017661&feature=iv&src_vid=Hcmz74AaXHs&v=F_0wjFP3YsQ

NorthStand
17-09-2014, 18:10
http://www.24sata.hr/kosarka/cibonin-div-josip-popic-16-za-kadete-je-zabio-77-koseva-384561

Grunf
04-10-2014, 22:01
http://www.balkanbasket.com/wp-content/uploads/2014/10/dragan-bender.jpg

Foto: Fiba

Ironi Ramat-Gan, ekipa u kojoj igra hrvatski krilni centar Dragan Bender, bili su samo 4 poena kratki za eliminaciju snažne Maccabi Haife iz izraelskog kupa.

16-godišnja (najmlađi strani igrač u Izraelu u povijesti) NBA nada upisao je svoje prve prve profesionalne minute protiv Haife koja ima 5 Amerikanaca i par izraeskih reprezentativaca. Unatoč tome, Bender je sjajno reagirao i pokazao zašto je jedan od najvećih talenata Europe.

Iako je Haifa odnijela pobjedu (86-82), Benderov drugoligaš odigrao je sjajno prvo poluvrijeme i dobrano namučio Maccabi.

Bender, sa svojom tankom konstitucijom, sjajno se držao zahvaljujući svojoj skočnosti, dugom koraku i velikom rasponu ruku i blokirao mnoge protivničke šuteve za 27 minuta koje je proveo u igri. Uzeo je početni skok, a uslijedila je i asistencija proizašla iz picka, zaista je bio odličan. Demonstrirao je sjajan rad nogu i raznovrsnu igru na low postu.

Sve u svemu, hrvatski tinejdžer zabio je 11 poena, 4/5 iz reketa i 1/3 iz daljine, postigao 8 skokova, 2 asistencije i po jednu ukradenu loptu i blokadu. Unatoč porazu, Hrvati mogu biti zadovoljni putem kojim je krenuo ovaj mladić.

http://www.balkanbasket.com/eu-kosarka/bender-briljirao-u-prvoj-seniorskoj-utakmici-u-izraelu/

NorthStand
05-10-2014, 02:24
ovaj bender je čudo, siguran sam da će mali biti zvijerka. još kad se uigraju on šarić i hezonja, mazalin i još par dobrih juniora arapović ma ako tad ne osvojimo medalju onda nećemo nikad.

Grunf
08-10-2014, 23:38
Alba Berlin dobila Spurse u prijateljskoj :naklon :rofl

Grunf
09-10-2014, 22:41
Sažetak. :naklon

http://www.youtube.com/watch?v=ho96heFTiVw

NorthStand
10-10-2014, 01:24
to je dokaz da europa ima konje za trku, samo nema trenere koji će znat vodit te rasne konje.

Trotoar
10-10-2014, 08:23
gledao sam kraj utakmice...... sjajno :bravo

pazi komentar popovića :rofl

http://sport.blic.rs/Kosarka/Svetska-kosarka/260813/Popovic-Kada-sam-shvatio-da-Obradovic-hoce-da-nas-pobedi-Odmah-on-je-Srbin

Popovič: Kada sam shvatio da Obradović hoće da nas pobedi? Odmah, on je Srbin

alba :de

Trotoar
10-10-2014, 08:29
Uroš Tripković je odlučio da okonča košarkašku karijeru, u 28. godini. Razlog za ovakvu odluku su povrede koje su a pratile prethodnih godina i na kraju bile jače od njegove želje da nastavi da igra. - Definitivno sam završio profesionalnu karijeru. To je to. Dva puta su mi operisali hrskavicu na kuku sa kojom sam imao problema, pravio sam dugu pauzu i rizično bi bilo da se sada vraćam - kazao je Tripković za Telegraf. - Ako bih želeo da se vratim, morao bih barem godinu dana da provedem u nekom lošijem klubu, da bih kasnije izborio neki bolji angažman. Uvek postoji mogućnost da se povreda obnovi i zdravlje je na prvom mestu. Žao mi je što košarku ostavljam u ovom godinama, ali ima i života van sporta. Imam dvoje dece i zbog njih i zbog sebe zdravlje stavljam na prvo mesto - objasnio je Tripković koji još nije odlučio šta će raditi u budućnosti. - Moraću da razmislim - zaključio je nekadašnji košarkaš Partizana, Huventuda, Unikahe, Valjadolida, Fenerbahčea i Kremone. Bio je i član reprezentacije.

Pročitajte više: http://www.sportal.rs/news.php?news=134329

jedan od najboljih šutera koje sam gledao..... nije imao sreće sa povredama......šteta.......

Trotoar
10-10-2014, 23:41
http://www.youtube.com/watch?v=QXo-7bHY7o4

Uros Tripkovic 14/17 3pts in 4 days

NorthStand
11-10-2014, 15:19
gledao sam kraj utakmice...... sjajno :bravo

pazi komentar popovića :rofl

http://sport.blic.rs/Kosarka/Svetska-kosarka/260813/Popovic-Kada-sam-shvatio-da-Obradovic-hoce-da-nas-pobedi-Odmah-on-je-Srbin

Popovič: Kada sam shvatio da Obradović hoće da nas pobedi? Odmah, on je Srbin

alba :de

jel taj Popovič Srbin, ili šta? vidim da ima neko prezime koje vuče s ovih prostora. nego jedna zanimljivost.

http://sport.blic.rs/data/images/2014-10-11/522829_raduljica-dzeter_ff.jpg?ver=1413012659

kako je ovo moguće? http://i1269.photobucket.com/albums/jj587/ZGabriela/de-1.gif

Grunf
12-10-2014, 21:41
Hezonja zabio 20 koševa i par puta zakucao: https://uk.eurosport.yahoo.com/video/amazing-alley-oop-reverse-dunk-191303044.html

Živcira me kaj mu trener ne da više prilike...Trebal bi igrati cijelu tekmu koja je zvijer. :naklon

NorthStand
12-10-2014, 23:49
živcira me što su Srbi bolji u košarci od nas(imaju bolje rezultate), a nemaju bolje igrače, trenere imaju bolje ali igrače nemaju. stvarno mislim da ako prokockamo ove talente što sad imamo, mislim da nikad ništa nećemo napravit u toj košarci. s ovim momcima što dolaze, moramo uzet neku medalju, barem na europskom prvenstvu ako nam je već prevelika konkurencija na SP.

Grunf
20-10-2014, 08:29
Doći će i naše vrijeme Northe. Šarić je jučer za Efes imao 13 koševa i 10 skokova, tek se zagrijava. :D A i Hezonja je jučer igrao 20 minuta. :kava

http://i.minus.com/iW2nqrlWwuwcw.gif

Trotoar
20-10-2014, 08:34
jel taj Popovič Srbin, ili šta? vidim da ima neko prezime koje vuče s ovih prostora. nego jedna zanimljivost.

http://sport.blic.rs/data/images/2014-10-11/522829_raduljica-dzeter_ff.jpg?ver=1413012659

kako je ovo moguće? http://i1269.photobucket.com/albums/jj587/ZGabriela/de-1.gif

ne znam za popovića....... znam jedino da su bg mediji svojevremeno prenijeli njegovu navodnu izjavu da je "ludi srbin"........

braduljica :)

Grunf
05-11-2014, 08:48
Dvije tekme Bendera, 2 puta MVP tekme. :bravo

Through his first two games, Bender is averaging 13.5 points, 10 rebounds, 6 assists on 60% 2PT% and 35.7% 3PT%, winning game MVP both times. Additionally, in the state cup, Ramat Gan almost knocked out last season’s Winner League runner up, Maccabi Haifa, before Haifa narrowly escaped embarrassment with a barrage of 3-pointers by Dagan Yavzuri.

Bender will not become NBA draft eligible until 2016, where he will be a surefire lottery pick. Until then, I am going to soak in watching him in small gyms throughout Israel, so I can remember just exactly where he was before he makes his mark over the next two decades.

http://www.sheridanhoops.com/2014/11/04/eurohoops-update-spanoulis-and-teodosic-lighting-up-europe-saric-not-so-much/

Grunf
14-12-2014, 22:25
Hezonja danas :mirko

http://www.youtube.com/watch?v=RGHKp7If2i0

http://www.youtube.com/watch?v=yEWZZE9RKns

NorthStand
15-12-2014, 00:54
to hezonja, rasturi taj obruč majku mu jebem. :zubo

Grunf
16-12-2014, 14:26
Leti, leti, leti...

http://4.bp.blogspot.com/-9e_i4UB1Y9I/VI4f9GCZ-XI/AAAAAAAABPk/F7q7jy5Ub2o/s1600/IMG_3356.jpg

Grunf
18-12-2014, 14:15
2. pick NBA drafta 2003. godine, Darko Miličić, krenuo u kickboxing vode. :D Na tom draftu ili novačenju igrača, Lebron James je bio prvi izbor, Carmelo Anthony 3., Bosh 4., a Wade 5. :silud

http://www.telegraf.rs/wp-content/uploads/2014/12/17/Darko-Milicic-kik-boks-5.jpg

Grunf
26-12-2014, 17:47
Šarić ukrao loptu i zabio za pobjedu Efesa u ligi. :naklon

http://www.youtube.com/watch?v=VWxaYIObMJY

Grunf
28-12-2014, 21:07
Hezonja malo pokazao Realu kaj more :ceda

http://www.youtube.com/watch?v=qkvlBXMmesw

Grunf
05-01-2015, 23:40
Evo kak Bender izgleda u juniorskoj Euroligi, s igračima svojeg godišta. :D

http://www.youtube.com/watch?v=VbrXB3Lcung

NorthStand
06-01-2015, 02:49

kakve će to rasturačine od igrača biti, jedva čekam da još malo narastu i nabiju mišiće. :de

Grunf
07-01-2015, 12:30
Buduće i sadašnje zvijezde svjetske košarke. :ceda

http://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/10389497_1525656650997613_2100053925970519202_n.jp g?oh=214b6df74f573f9e9fa6fe33baa3b83f&oe=5535AA96&__gda__=1429575110_4fb4aa2502417448b00956623dd176a d

Grunf
01-02-2015, 18:54
Festival de triples. :naklon Hezonja izjednačio rekord španjolske lige, trice gađao 8/8 kao i Oscar Schmidt i Đorđević. :naklon

http://www.youtube.com/watch?x-yt-cl=85114404&v=nzbXWYiGEg8&x-yt-ts=1422579428

NorthStand
01-02-2015, 23:34

dobro kad će ovi naši panjevi konačno objavit ime novog izbornika, nadam se da će biti Peras jer mi on djeluje od ovih naših koje imamo na raspolaganju ko najbolji izbor.

i on će znat posložit ekipu za ove mlade zmajeve koji dolaze, pogotovo tu mislim na Hezonju i Šarića koji su već pokazali u par tekmi da se odlično nadopunjavaju.

Hezonja će biti zvijer, jedva čekam da još koja godina prođe, imat ćemo A selekciju boli glava.

Grunf
19-02-2015, 22:12
Hezonja snajper. :ceda Dame i gospodo, skauti, tehničari...komentator je lud ko šiba. :rofl

http://www.youtube.com/watch?v=Tw5YM-VGU48

Grunf
22-02-2015, 18:14
Šarić s Efesom osvojio kup u Turskoj, u finalu pobijedili Fenerbahce 10 razlike. Šarić zabio 17 koševa uz 9 skokova, od čega je 9 koševa zabio u zadnjih 5 minuta kad se prelamala tekma. Rođeni pobjednik :naklon

Čuval je cijelu tekmu Bjelicu, koji je najbolji igrač Fenera, i izdominirao ga. :ceda

Grunf
22-02-2015, 23:12
Real dobio Barcu i osvojio kup, bila je egal tekma cijelo vrijeme. Tomic zabio 25 koseva uz 11 skokova. Malo je falilo da sam pobijedi Real.

Dva finala kupa najjacih liga Europe danas, u oba su najbolji igraci bili Hrvati. :naklon

NorthStand
23-02-2015, 09:42
Šarić je mudonja, sviđa mi se što ima taj borbeni gard, to nam je falilo u reprezentaciji a s njime smo dobili vjerojatno vođu nove generacije košarkaša. kako je petrović bio vođa svoje, tako da rezultati ne bi smjeli izostat, imamo sve preduvijete da srbe natamburamo u budućnosti, ali naravno treba nabacit i određenu kilažu pošto Srbi imaju sve oko 100kg i više. tako da im se može i fizički parirat, mislim da će već ove godine euro pokazat koliko vrijedimo, samo mi nije jasno šta čekaju s objavom imena novog izbornika?

Grunf
23-02-2015, 20:19
Strucni savjet je predlozil Perasa za izbornika seniora, Nazora za izbornika U-19 repke, a Rimca za izbornika U-18 repke, poznatije kao kaznena ekspedicija. :D

NorthStand
24-02-2015, 16:07
da, izgleda da će peras biti trener, to mi je drago sad možemo po zlato na EP. :ceda

Grunf
24-02-2015, 22:36
Čuj, jaki smo ko zemlja tak da je vrijeme za medalju. :mirko

Navodno da je neki španjolski novinar pital Hezonju dal je išel na Nou Camp gledati Messija. Hezonja mu je odgovoril da je Messi došel gledati njega. :D

NorthStand
25-02-2015, 04:07
pa normalno, kad je i Messi svijestan da će uskoro u Barceloni Hezonja biti veća zvijezda od njega. :D

Grunf
25-02-2015, 22:49
Izjava je izašla kao vijest na B92, a Srbi odmah pukli 50 komentara. Izgleda da i oni kuže kakva se dominacija sprema, nema više plašljivih hrvatskih igrača. :D

NorthStand
26-02-2015, 16:21
Šarića se nepotrebno uspoređuje s Hezonjom, ipak su dva razlitičita tipa igrača i karaktera, Šarić ima taj borbeni duh dok Hezonja ima ogroman talent, ali to ti je ko da uspoređuje šta ja znam Jordana i Magic Jonsona i kažeš da Jordan bolji. mislim Jordan je najbolji po statistici, ali Magic Johnson iz najboljih dana nije bio ništa lošiji igrač od njega. stvarno su tu negdje, i glupo mi je kad čitam da je Hezonja veći talent od Šarića, ali vrijeme će najbolje pokazat da gdje igra Šarić ta momčad pobjeđuje. nekoliko vrlo važnih tekmi je već presudio, Hezonja ima brzinu ima odličnu statistiku ali Šarić donosi taj borbeni duh i pobjednički gard, tako da je glupo njih dvoje uspoređivat ono što mi se sviđa je to što su po prikazanom odlično uigrani i dobro će nadopunjavat, da je Repeša tu dvojicu više koristio protiv francuza možda bi bolje i završilo. Hezonja je igrao samo na početku, nadam se da će tko god bito novi izbornik, Perasović vjeorjatno dat priliku svim mlađima, a ne mogu dočekat da Bender Mazalin i još tih par rasnih talenata iz mlađih uzrasta zaigraju za A selekciju, mislim da ćemo za koju godinu imat A selekciju boli glava.

http://www.youtube.com/watch?v=q8Qbo0WqvOI

očekujem ovakva razigravanja između Hezonje i Šarića, bit će kombinacija boli glava. :D

Šarić je Magic naravno. :)

NorthStand
26-02-2015, 16:22
Izjava je izašla kao vijest na B92, a Srbi odmah pukli 50 komentara. Izgleda da i oni kuže kakva se dominacija sprema, nema više plašljivih hrvatskih igrača. :D

ma normalno, ono što ih brine je to što vide talent, dok je kod njih više prisutna "mišićna masa" koju talent lako stavi u red. :D

Trotoar
02-03-2015, 08:40
Nikola Vučević Nikola Peković Blagota Sekulić
Bojan Dubljević Milko Bjelica Marko Todorović
Sead Šehović Aleksa Popović Vladimir Dašić
Marko Popović Bojan Bakić Suad Šehović
Tyrese Rice Nikola Ivanović Vladimir Mihailović
Nikola Mirotić

evo tim za evropsko zlato :)

Grunf
02-03-2015, 09:33
Nikola Vučević Nikola Peković Blagota Sekulić
Bojan Dubljević Milko Bjelica Marko Todorović
Sead Šehović Aleksa Popović Vladimir Dašić
Marko Popović Bojan Bakić Suad Šehović
Tyrese Rice Nikola Ivanović Vladimir Mihailović
Nikola Mirotić

evo tim za evropsko zlato :)

Kad bi svi ovi došli bili bi stvarno jaka ekipa, ali Pekoviću se ne da, a Mirotić će igrati za Španjolsku. Bili ste se okupili sa svima ovima, ali bez Pekovića i Mirotića pa niste ništa napravili. Kad bi vam svi došli, uz malo sreće bi mogli do medalje. Srbima baš fali Crna Gora tj. njihovi centri da budu stalno u košarkaškom vrhu.

Grunf
01-05-2015, 12:10
Hezonja se razmeće. :kava

http://www.youtube.com/watch?v=OIcHHrwvmwM

Riley naizgled miran. :kava

http://oi59.tinypic.com/2uhya6c.jpg

NorthStand
01-05-2015, 21:07
kako ovi španjolci znaju svršavat dok komentiraju, znaju još jedino ovi iz argentine i brazila. :D

Grunf
08-06-2015, 11:22
Hezonja opet imao šou :naklon

http://www.youtube.com/watch?v=grpIkI_Yxcw

LIKOTA
08-06-2015, 14:08
Ma šou je mali. Nek ide u NBA-a tamo takvim igračima daju da igraju, a ne da ga se vadi zbog dva loša poteza ili mu neda da igra na uštrb nekih bivših zvijezda.

Grunf
29-07-2015, 23:54
Koja je FIBA zlo od institucije. Izbacili Rusiju s Europskog prvenstva jer im se digla ona stvar. Sramotna odluka, hebala vas politika u sportu.

Grunf
01-09-2015, 19:51
Bender prijavljen za Euroligu s Maccabijem. Veli trener da ce puno igrati i da se uopce ne primijeti da ima 17 godina. :naklon Izgleda da je i malo narastao. :ceda

http://i.imgur.com/nAHLcHf.jpg

Grunf
01-09-2015, 19:54
Ovaj desno od njega sluzbeno ima 2.11 m. Vjerojatno je to u patikama.

NorthStand
02-09-2015, 00:34
da 17 godina, meni djeluje ko da ima 27, i još je viši od mene za glavu najmanje. a nisam ni ja malen. :D

Grunf
02-10-2015, 12:42
Bivši i budući najbolji Europljanin u NBA-u. :cheer

http://pbs.twimg.com/media/CQR2q-LUkAEAurN.jpg

Grunf
02-10-2015, 23:51
10 koseva Bendera protiv Milana u Chicagu. Bender ima 17 godina, a Milan je jaka Euroligaska momcad. NBA skautima cure sline. :D

http://www.youtube.com/watch?v=9_gKIJ9vSYI

NorthStand
03-10-2015, 04:42
dobar je Bender, smao me strah da zbog "patika" ne završi u nekoj tuđoj reprezentaciji.

Grunf
03-10-2015, 09:47
Nema brige. Vidis da nosi broj 3 na dresu po uzoru na Drazena. :)

Humphrey
03-10-2015, 17:31
Bivši i budući najbolji Europljanin u NBA-u. :cheer

http://pbs.twimg.com/media/CQR2q-LUkAEAurN.jpg

Kakve su kurve ovdje?

Grunf
03-10-2015, 17:36
Zakaj, i ti bi se okušao u NBA-u? :D

LIKOTA
05-10-2015, 14:24
Evo staviću ovo ovdje, ne znam di bi

http://www.24sata.hr/kosarka/prije-tocno-30-godina-drazen-utrpao-olimpiji-112-koseva-440554?utm_medium=Status&utm_source=Facebook&utm_content=440554&utm_campaign=24sata+Facebook+status :naklon

Grunf
06-10-2015, 18:51
Drazen. :ceda

Humphrey
06-10-2015, 19:24
Ponižavanje djece se slavi samo kod Hrvata. Jesu to slovenci,ali ipak, i njihova omladina je samo omladina koju treba štititi od hrvatskih agresora.

Grunf
17-11-2015, 09:05
Bender sa 17 godina rastura. :naklon

http://www.youtube.com/watch?v=LxirxC2_10w

Grunf
05-09-2016, 12:09
Ludi Slovenci. :kez

http://www.youtube.com/watch?v=CBgPOSsEUis

LIKOTA
08-10-2016, 11:05
http://ba.n1info.com/a116459/Sport-Klub/Kosarka/Kosarkaska-pravila-u-Sjevernoj-Koreji.html :jao:rofl