PDA

Pogledaj Full Version : Referendum o ulasku u EU

Mrav
09-12-2011, 14:18
Izgleda da ce referendum biti odgodjen. Pusicka izjavila "Bilo bi neodgovorno održati referendum bez solidnih priprema. Osim toga, ne bi bilo dobro da se referendum održi tako brzo nakon izbora, koji se uvijek održavaju u konfliktnoj atmosferi".

Neven Mimica kaze, vjerojatno do kraja veljace...

"Odgađa se referendum o ulasku Hrvatske u Europsku uniju. Naime odredbe saborske deklaracije o održavanju referenduma do 9. siječnja neustavne su, tvrdi mogući novi potpredsjednik vlade za koordinaciju vanjskih i unutarnjih poslova Neven Mimica.

Osim toga nova se vlada u tako kratkom roku ne može pripremiti za kampanju i dijalog s građanima.

Sabor bi vjerojatno na prvoj radnoj sjednici sredinom siječnja donio prethodnu odluku o udruživanju Hrvatske, a u roku od mjesec dana od te odluke, kao što propisuje Ustav, održao bi se referendum, znači sredinom ili u drugoj polovini veljače, rekao je Mimica. www.hrt.hr

Sta mislite, kakav ce biti rezultat referenduma?
Ja mislim da ce ZA EU glasati 90% glasaca.

Graničar Jozo
09-12-2011, 14:27
Evo malo agitpropa. Film je pripremilo poljsko ministarstvo vanjskih poslova.

http://www.youtube.com/watch?v=nrG4b0x2dEM

Ilirk@
09-12-2011, 14:28
ja nemam ništa protiv odgode. bilo bo dobro malo pričekati. em što nismo dovoljno obaviješteni, em se svakodnevno nešto događa..

Mrav
09-12-2011, 14:34
Raspitat cu se u hrvatskom veleposlanstvu, da li je potrebna prethodna registracija glasaca za referendum.

Mrav
09-12-2011, 14:38
Da Poljaci nas vole. Oni su nekako fascinirani s nama Hrvatima. :) Imam nesto kontakta s njima preko facebooka. Mi smo za njih kao braca i sestre. Moram reci da su meni osobno takodjer bliski. I love Poland!

Graničar Jozo
09-12-2011, 14:47
Kad samo kod toga evo nešto za referendum što nije agitprop.

Moj komentar: dobar nastup Roka Šikića

Ono što me jebeno živcira u toj priči povlaćenje srba u tu priču. Posebno od HDZ-ovca (svaka čast Stieru, al mogao je bolji argument naći od save štrpca).

http://www.youtube.com/watch?v=pOJ6SDGcyyI&fb

http://www.youtube.com/watch?v=JyKS0f6kaXQ&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=gjN8jCW7A08&feature=related

mardar
09-12-2011, 15:05
Baš odgledao.I mislio postaviti.

"Nezgodan " Roko.a pitao bi što i Roko pa kakova je to javna rasprava u kojoj kažeš da nema alternative.:):)

Uh koliko su mene zajebavali u školi da sam "neprijateljski element" samo zato što sam na jednom "omladinskom sastanku " pitao da mi pojasne ovo:

"U Subotu 17.07.1980 na partizanskom groblju Dobrovoljna radna akcija DOLAZAK OBAVEZAN

E pitao sam baš komunjare pa je li dobrovoljna ili je obavezno ili ste vi maniti.Hoćete li me privesti na akciju ako ne dođem sam, mojih nije bilo u partizanima neka im čisti rodbina?:):):)

U JNA me poslali Bogu za leđima u Petrovac na Mlavi za kartu dobio najviše para od svih.Mislio sam da me u Sibir spremaju.:):)

Vepar
09-12-2011, 22:47
Da Poljaci nas vole. Oni su nekako fascinirani s nama Hrvatima. :) Imam nesto kontakta s njima preko facebooka. Mi smo za njih kao braca i sestre. Moram reci da su meni osobno takodjer bliski. I love Poland!

Ne nasjedaj,:) oni vole našu obalu i žele nas jer očekuju neku korist za sebe. Njihovi jeftini poluproizvodi uništit će domaću proizvodnju.

Vepar
09-12-2011, 23:01
Kad samo kod toga evo nešto za referendum što nije agitprop.

Moj komentar: dobar nastup Roka Šikića

Ono što me jebeno živcira u toj priči povlaćenje srba u tu priču. Posebno od HDZ-ovca (svaka čast Stieru, al mogao je bolji argument naći od save štrpca).

Taj Stier je redikul kao i svi njegovi predhotnici, suradnici i nasljednici, jadna ova država s takvim diplomatima. A kad već spominje Poljsku, ona ima stanovnika kao i Španjolska, normalno da će imati veći broj predstavnika i utjecaj u tijelima Unije. Hrvatska ima 10 puta manje ljudi od Poljske. I ova Pusićka koja bi još mjesec dana fore da "informiruju" građana, tj. da ih filaju propagandom, kao što to već čine godinama.

Mrav
09-12-2011, 23:28
Ne nasjedaj,:) oni vole našu obalu i žele nas jer očekuju neku korist za sebe. Njihovi jeftini poluproizvodi uništit će domaću proizvodnju.
a ti nemoj bit tako paranoican. ja ti kazem da nas poljaci iskreno simpatisu i postuju. i sigurno da vole nase more. pa i jest lijepo, tko ga ne bi volio.

mardar
10-12-2011, 00:24
E ovako za svakog izginuloga Hrvata jebem mat..r svakom EU parlamentarcu koji sada sjedi tamo,kao i onima kojii će sjediti i donositi sulude zakone i dao Bog da svaki takav euro potroše na liječenje.

Za Antu Gotovinu,Mladena Markaća ,Daria Kordića ,Slobodana Praljka i svakoga nepravedno zatočenog uznika jebem mat..r svakom EU parlamentarcu koji sada sjedi tamo,kao i onima kojii će sjediti i donositi sulude zakone i dao Bog da svaki takav euro potroše na liječenje.

Za svakoga hrvatskog invalida Domovinskog rata jebem mat..r svakom EU parlamentarcu koji sada sjedi tamo,kao i onima kojii će sjediti i donositi sulude zakone i dao Bog da svaki takav euro potroše na liječenje.

Za svaku spaljenu kuću jebem mat..r svakom EU parlamentarcu koji sjedi tamo i donosi sulude zakone i dao Bog da svaki takav euro potroše na liječenje

Ta svaku suzu roditelja za stradalom djecom jebem mat..r svakom EU parlamentarcu koji sada sjedi tamo,kao i onima kojii će sjediti donositi sulude zakone i dao Bog da svaki takav euro potroše na liječenje

Za svaki jecaj djeteta za roditeljima jebem mat..r svakom EU parlamentarcu koji sada sjedi tamo,kao i onima kojii će sjediti donositi sulude zakone i dao Bog da svaki takav euro potroše na liječe

Za sve ono što su mogli učiniti a nisu jebem mat..r svakom EU parlamentarcu koji sada sjedi tamo,kao i onima kojii će sjediti donositi sulude zakone i dao Bog da svaki takav euro potroše na liječenje.

Za svaki nekažnjeni zločin nad Hrvatima i za svaku ponižavajući presudu jebem mat..r svakom EU parlamentarcu koji sada sjedi tamo,kao i onima kojii će sjediti i donositi sulude zakone i dao Bog da svaki takav euro potroše na liječenje.

A sada posebno od mene za otetih evo 20 godina života mene i moje žene za otetim godinama života moje djece koja su morala odrasti preko noći i dostojanstva čitave moje obitelji jebem mat..r svakom EU parlamentarcu koji sada sjedi tamo,kao i onima kojii će sjediti i donositi sulude zakone i dao Bog da svaki takav euro potroše na liječenje.

Ma što oni uopće čine,važni im mi Hrvati.Ma oni su dovoljni sami sebi, sve što čine čine radi sebe.

Stoka sada poslije toliko patnji Hrvata licemjeri prodaju šuplju priču kako su nam prijatelji.Jer ja znam da Hrvat nije krenuo na Srbiju i tuđe.
Ja im oprostiti neću .Koji će mi kurac Europa .Licemjeri.

sagitarius
10-12-2011, 11:14
Europi je malo 20 godina da shvati što se je događalo na ovim prostorima 90.-ih godina, ili pak nije htjela da shvati, a kako vidimo i danas se pravi mutava kada je u pitanju status Hrvata u BiH kojeg su u značajnoj mjeri i oni i razni europljani - visoki predstavnici srozali do bestijalnosti...
Tu i takvu Europu nitko normalan na ovim prostorima ne može voljeti, i naravno uz sve stvari koje je gore pobrojao Mardar, dapače, može je samo mrziti. Ta Europa sa svojim dvostrukim aršinima poodavno je potvrdila sve licemjerje svoje politike prema Hrvatima bilo u RH ili BiH, svejedno, kao takva uopće u narodu nije pribavila simpatije, a ulazak RH u EU, treba promatrati isključivo kao poslovni ugovor u kojem treba debelo pronaći svoje interese kako bi ulazak imao uistinu i objektivnog smisla, pa da se onda i dogodi... S druge strane, mada je zatražena odgoda izjašnjavanja za oko jedan mjesec dana, to ma koliko može izgledati da sakriva neke stvari ili priprema propagandnu mašineriju, nije loše, kako bi ljudi ipak detaljnije sagledali sve elemente za i sve elemente protiv, to je korisno i što da ne, no sve zavisi i od objektivnosti inormiranja, da se iza njega ne sakrije sugeriranje ili pak nešto bitno prešuti... ili oboje. Referendumsko pitanje, odnosno njegova formulacija takođe može biti intrigantna, dvosmislena ili postavljena sugestivno.Ne treba zaboraviti koliko su Švedi imali euroskepticizma pri svom referendumu i to kao jedna od najrazvijenijih europskih demokracija, a ako bi se zbrojio ukupno uzevši broj glasova u cijeloj Europi koji su bili protiv, ispalo bi da je EU bukvalno nametnuta više od jedne trećine europskog stanovništva, sa UK protiv, te velikog broja novonastalih država po raspadu ex YU i ex SSSR-a čiji narodi nisu ni članice EU, pa bi prema tome uz Tursku, pa i Izrael (učesnice na Eurosongu, dakle "Europska zona" ispalo, da EU baš i nije toliko popularna... Svemu doprinosi i jak britanski spin protiv EU, a za račun USA, odnosno oslabljivanje Eura na račun jačanja dolara, u uvjetima velikog zamora američkog kapitalizma.
Takođe, ogroman spin, samo diskretnije plasiran, rade i Rusi sa svoje strane, jer padom EU, Rusija se vraća na velika vrata ponovo kao svjetska velesila. Sa svih strana dolaze i sve su glasniji protivnici EU, koju za sada relativno uspješno na svojim plečima nosi Njemačka industrijska mašinerija i Francuska kao definitivno trenutno najpotentnija politička velesila.Dvojac Merkel Sarkozi je trenutno politički tandem koji nema premca u svijetu, osim možda tandema Putin - Medvedev, koji kako rekoh rade na vračanju Ruskog tigra, održavaju EU i tu leži snaga ove organizacije. Na Hrvatima je da donesu mudru odluku i neka Bog blagoslovi Hrvatsku.

Graničar Jozo
13-12-2011, 15:37
S druge strane, mada je zatražena odgoda izjašnjavanja za oko jedan mjesec dana, to ma koliko može izgledati da sakriva neke stvari ili priprema propagandnu mašineriju, nije loše, kako bi ljudi ipak detaljnije sagledali sve elemente za i sve elemente protiv, to je korisno i što da ne, no sve zavisi i od objektivnosti inormiranja

ovdje sam istaknuo tri važne stvari koje po meni nikada neće moći "u isti rečenicu" skupa.

naime, već deset godina su vlade RH mogle informirati svoje građane o EU, pa tako ne vidim zašto bi sada to učinile. Napravile su zapravo sve kako bi se ušlo u tu EU, tako da objektivnost informacija o ulasku u EU njima nije u interesu.

stoga mi ova odgoda referenduma ima neki drugi cilj.

nekako mislim da će nova vlada kad preuzme mandat napraviti sve kako bi Rh ušla u EU, kako bi se sve to potvrdilo na referendumu, a gdje ćeš bolje od propagadne mašinerije i arlaukanja kako je HDZ sve uništio i kako nam je jeidni spas EU. imaj na pameti da je HSP (od starijih i poznatijih stranaka), a koji je jedini imao kampanji NE u EU, ostvario 0 mandata u saboru. hoće ljudi kruha i misle da će ga imati više u EU.

Ilirk@
13-12-2011, 15:40
što ti se čini, jozo, zašto pusićka odgađa?
ja nikako ne mogu to dokučiti.
nespremnost mi nije baš vjerodostojna. na tome se godinama radi i već odavno je puno toga bilo spremno za referendum.. i tehnička vlada je ostavila po tom pitanju puno odrađenog, a ona melje kao da će ona sve sama organizirati..
meni se čini da će ona ipak sačekati razvoj događanja oko srbije, samo ne znam zašto.. najavila je nekakav jači angažman po tom pitanju, ako se dobro sjećam..

Graničar Jozo
13-12-2011, 16:01
a evo sam već napisao, što je eto opet samo djelomično točno.

možda nisu sigurni hoće li referendum proći (oko 50-50), pa će malo dignuti halabuku oko toga kako je HDZ sve uništio (a već su govorili kako ne znaju stvarno stanje u državi), a sve u nadi da će ljudi ustrašeni egzistencijalnim pitanjima ipak pristati na EU. iako i tamo ne cvjetaju ruže. kako rekoh, HSP na anti EU izbonoj kampanji nije ostvario nijedan mandat, a upravo ti egzistencijalni problemi bi mogli biti jedan od uzroka.

ne vjerujem da je odgađanje vezano za srbiju, jer njemačka je rekla svoje, a ne bi se kukurikavci doveli u tako otvoren položaj podržavanja srbije, pa da mi sami sebe kočimo.

ne znam, da budem iskren.

Ilirk@
13-12-2011, 16:06
HSP na anti EU izbonoj kampanji nije ostvario nijedan mandat

meni se čini da će s narodom i eu biti isti slučaj ko i s narodom i mesićem.
niko za njega nije glasa, a on dva puta hop - pa predsjednik!

Graničar Jozo
15-12-2011, 14:03
meni se čini da će s narodom i eu biti isti slučaj ko i s narodom i mesićem.
niko za njega nije glasa, a on dva puta hop - pa predsjednik!

izgleda. iako i tu će biti prevara na veliko i naširoko.

NorthStand
15-12-2011, 17:50
Slažem se s mardarom, dakle Fuck EU!

Vepar
19-12-2011, 18:49
što ti se čini, jozo, zašto pusićka odgađa?
ja nikako ne mogu to dokučiti.
nespremnost mi nije baš vjerodostojna. na tome se godinama radi i već odavno je puno toga bilo spremno za referendum.. i tehnička vlada je ostavila po tom pitanju puno odrađenog, a ona melje kao da će ona sve sama organizirati..
meni se čini da će ona ipak sačekati razvoj događanja oko srbije, samo ne znam zašto.. najavila je nekakav jači angažman po tom pitanju, ako se dobro sjećam..

Ja mislim da čekaju da se ekonomska kriza u EU stiša. Misle da će narod brzo zaboraviti na sva sranja koja su se događala u zadnje vrijeme. Nažalost, nisam siguran da su u krivu.

NorthStand
20-12-2011, 06:39
Najveća zabluda o EU, je po meni, da će se bolje živjet. Vidjet ćete svi, kad uđemo i ako uđemo, da to nije tako. Cijene će narast više, nego što će nam narast plaće, političarskim šupcima i judama će bit bolje nego ikad, al narodu nema šanse. Dam si jajca odsijeć, da standard će rast u prvih 10 godina koliko si sami reda napravimo i koliko sami iskoristimo svoje potencijale, dakle neće ovdje nijedan europejac doć, da bi nama dao nešto, jer to ga ni sada ne spriječava da nam da nešto, i da uloži nešto. Al to je ta hrvatska naivnost, i srljanje u maglu, siguran sam da 80 posto hrvata koji će glasat za EU, nema pojma šta nam konkretno pozitivnog donosi ta EU. A da ne govorim da uopće ovi što su za, ne žele ni razmišljat o nekim negativnim posljedicama našeg ulaska unutra. Postat ćemo dio jednog prevelikog tržišta, na kojem mi ko mala zemlja, praktički europski gospodarski patuljak, ni na koji način ne može parirat vodećim ekonomskim silama EU. Naravno da će biti naših proizvoda na policama diljem europe, al više manje naši kvalitetni proizvodi i sada su na policama europe, dakle bitna je kvaliteta i onda ti se otvaraju vrata europskog tržišta, a ne ulazak u EU i mišljenje kako će se samo ulaskom naši proizvodi nać na policama europskih država. Da ne govorim da gospodarstvo i industrija, neće doživjet nikakav značajniji ulog stranog kapitala, jer je očito da to njih ne zanima ovdje. Njima nije cilj vidjet gospodarski jaku i neovisnu hrvatsku, već hrvatsku koja ovisi o njima i njihovim svakakvim interesima.

Dakle cilj EU, je vidjet što više malih državica našeg kalibra, u svom kapitalističkom(smrtonosnom) zagrljaju.

NorthStand
20-12-2011, 06:44
Evo i još jedan za mene osobno ključni razlog zašto sam protiv, protiv sam jer imamo političare kojima puca kara za narod, političare koji uopće ne predstavljaju a još manje da se bore za interese vlastite zemlje i vlastitog naroda. Baš zato sam protiv, jer ne vidim tko to nas tamo u Bruxellu treba predstavljat, i što je najgore oni će sebe dobro zbrinut sa i bez EU, dok narod sa i bez EU je u istom loncu da ne kažem k....! Zato sam protiv, da imamo normalne političare, i ljude koji se bore i grizu za vlastiti narod i zemlju, onda bi to sve imalo smisla, ovako nema nikakvog smisla. Pusićka Milanović Jaca, jesu to ti divni vrsni političari koji će se izborit za nas?? Dajte ljudi, nemojte bit naivni.

Dr. Vito Dugonoga
04-01-2012, 15:49
Ako udemo u EU, oceli bit izglednia lustracia?
Ocemo li morat izrucit Perkovica Nimackoj?
Oce li nasi komunisti moc bit EU parlamentarci?

NorthStand
04-01-2012, 15:53
http://globus.jutarnji.hr/hrvatska/marine-le-pen-zao-mi-je-sto-ulazite-u-eu

Dr. Vito Dugonoga
04-01-2012, 15:56
Ja cu glasovat za EU jer ce nas to udaljit od Srbie!!

Stiliana
06-01-2012, 11:38
http://globus.jutarnji.hr/hrvatska/marine-le-pen-zao-mi-je-sto-ulazite-u-eu

Napisani razlozi na stranu, ali ima nešto sumnjivo u recentnoj poplavi upozorenja iz same Europe u ovom stilu 'ne srljajte kao guske u maglu'.
Nekako ne vjerujem Francuzima i Englezima ni kad darove donose.

Inkvizitor
06-01-2012, 15:11
Ono jes da su Englezi navalili sa dobronamjernim savjetima..i meni je to čudno.

Dr. Vito Dugonoga
06-01-2012, 15:14
Trude s eEngezi uvik zeznit Nimce!
Kad mi udemo u EU, onda nemaju legalni srestava
pomocu koi bi spricili sirenje nimackog uticaja na nas!

Posto Englezi nigdi ne ulazu u proizvodnju i razvoj, vec samo pljackaju
oni se boje kako cemo postat privredno neraskidivo vezani s Nimcima!

Tako njima ostaje samo balkanska kaljuza sa Srbima u Srbii i BiH!

Vidis kako svim silama i nacinima zele unistit HercegBosance..

Humphrey
06-01-2012, 17:48
Dok mesar ispred nas oštri noževe, mi se pitamo kakve su namjere onih koji nas upozoravaju da smo mi na redu za klanje.

Stiliana
06-01-2012, 19:24
Dok mesar ispred nas oštri noževe, mi se pitamo kakve su namjere onih koji nas upozoravaju da smo mi na redu za klanje.

Otkad to mesar upozorava živinu da će je zaklat?
Ili da preformuliram pitanje: otkad je nekom francuskom nacionalistu stalo što će bit s Hrvatima?
I sami kažete da će nas 'klat'. A po logici stvari rekla bih da će te manje žalit nekakav nacionalist, nego internacionalac.
Mislim, ne utvaram si da znam razloge Marine Le Pen da daje ovakave izjave... samo se pitam. Čudno mi to sve nešto.

Humphrey
06-01-2012, 20:13
Nisam ni napisao da nas "mesar" na išta upozorava, on samo oštri svoje "noževe".

Kad se već svi pitate koji su motivi tih koji nas upozoravaju na opasnosti ulaska u EU, kako to da se nitko ne pita koji su motivi naših političkih struktura koje bez obzira na stranački predznak imaju isto mišljenje o EU?

Vito kaže EU će nas udaljiti od Srbije, a u EU nas vode ljudi kojima je upravo približavanje srbiji jedina konkretna politička ambicija, osim naravno ulaska u EU.

Humphrey
06-01-2012, 20:51
Marine Le Pen nije stalo do Hrvatske, nju baš briga za Hrvatsku, nju kao francusku nacionalistkinju zanima samo dobrobit Francuske kako i treba biti. Ne radi se tu da ona ne želi nas u EU, ona ne želi ni Francusku u EU.

E sad, možda se ona vara, možda je Francuskoj super u EU, možda je EU stvarno sve ono što nam ovi spotovi naše Vlade govore. Možda ti spotovi ne griješe kad neke Hrvate prikazuju kao idiote, možda Hrvati stvarno jesu idioti jer sumnjaju u sve blagodati koje nas čekaju u EU. Ja ću definitivno prvi priznati da sam bio idiot i zahvaljivat ću inteligentnim Hrvatim jer su 22.1. 2012. rekli DA ulasku u EU iako sam ja u svom neznanju rekao NE.

Stiliana
07-01-2012, 15:24
Nisam ni napisao da nas "mesar" na išta upozorava, on samo oštri svoje "noževe".

Kad se već svi pitate koji su motivi tih koji nas upozoravaju na opasnosti ulaska u EU, kako to da se nitko ne pita koji su motivi naših političkih struktura koje bez obzira na stranački predznak imaju isto mišljenje o EU?

Vito kaže EU će nas udaljiti od Srbije, a u EU nas vode ljudi kojima je upravo približavanje srbiji jedina konkretna politička ambicija, osim naravno ulaska u EU.

Pa motivi naših 'političkih struktura' su još i najmanja misterija od svih. I ne vidim da ih itko tu brani, ili se nešto posebno zalaže za EU.

NorthStand
09-01-2012, 16:34
Naravno kao i uvijek, postoje i razlozi ZA ulazak HR u EU. Ovdje je po meni jako dobro objašnjeno, iako ja osobno se ni najmanje ne bojim nekakvih novih balkanskih unija, asocijacija, jer smatram da bez pristanka naroda to neće biti moguće. Više nijedna svijetska sila ne može doć ovdje, i reć nam da moramo bit dio neke unije, pa tako i ove europske. Bez našeg pristanka, nema više unija! Zato i postoje referendumi, da većina tj. glas naroda odluči, a ne tamo neki SAD Njemačka UN itd itd....al svakako da u ovome što ću copy paste-at ima istine.

Da bi objasnio svoj stav oko ulaska u EU, ja bih ipak malko pricu prosirio na vecu scenu od naseg malog seoskog teatra. Jer iskreno, mi moramo gledati sta veliki rade i prilagodavati se interesno njima i uskladivanjem s njihovim interesima dobivati za sebe stvari koje zelimo.

Jedan od bitnih ciljeva Njemacke na ovim prostorima je jedna luka. I kad se taj cilj pogleda iz perspektive sukoba Slovenije i Hrvatske, a kad se s tim usporedi promet luke Rijeka i promet luke Kopar u zadnjih 5 godina, onda dolazimo do pravih razloga sukoba, a malo mora i kopna oko Savudrije je samo izgovor.

Drugi cilj Njemaca je tzv. nizinska pruga koja bi spajala Rursku oblast s tom lukom. Ta pruga i ta luka bi pojeftinile izvoz roba iz Njemacke za oko 40% jer roba ne bi morala putovati morem iz Roterdama okolo (osigurana Britanskim osiguranjem), nego bi relativno jednostavno dosla do luke koja je u toplom moru i odatle kroz Suez otisla dalje ne istok. Samo usteda u morskoj "kilometrazi" je ogroman iznos, a o nevremenu na atlantiku i problemima sa obilazenjem svega da bi se doslo do Sueza necemo ni govoriti.

Nadam se da je svima jasno zasto nas Nizozemci blokiraju. Izgradnjom takve jedne pruge oni postaju nista, od centralnog punkta postaju nesto gore sjeverno sto nikome ne treba. Britanci gube nadzor nad putovanjem robe i ostaju bez uticaja na njen tok i bez premija osiguranja.

Stoga, nas u ovom trenu guraju u EU Njemci, a protivnici su Britanci i Nizozemci. Britancima i Nizozemcima je interes gurnuti nas u novu Jugoslaviju gdje ce Srbi dominirati i gdje ce tradicionalno dobar odnos Njemacke i Hrvatske biti na margini, jer Hrvati u toj novoj tvorevini o nicemu nece odlucivati.

No ima i veca bitka u toj prici, a ta bitka gleda dalje u buducnost. Predvodi je SAD i njen cilj je pobjeda nad divovima s Istoka koji su zajednicka prijetnje i njima i Europi. Kina i Indija (zajedno s okruzenjem) postaju problem, a u buducnosti ce biti daleko veci izazov.

Stoga SAD strateski radi na necemu sto se naziva "bjelacka osovina" u kojoj je cilj spojiti proizvodnu moc Europe (pogotovo Njemacke) sa izvorima energije i sirovina Rusijom, a u toj osovini ce SAD biti vojni garant interesa tog buduceg saveza. Stoga, interes SAD-a je ujedinjena EU i Britanija se protivljenjem i rasturanjem EU-a stavlja u protivnike SAD-a. U takvoj konstrukciji, trenutno Hrvatska ima podrsku SAD-a, Njemacke i saveznika, tradicionalno Pape i Rima i mislim da uz sve negativnosti moramo ici u smjeru u kome te drzave pokazuju, jer ostajanjem izvan EU-a ispunjavamo interese Britanije i Nizozemske, a to nije dobro.

Cilj Britanije zadnjih 500 godina je razjedinjena Europa i u te svrhe su ratovali, rovarili i muckali. To rade i danas. Jer Britanija nema sanse biti prva Europska zemlja u utakmici sa Njemackom, nije im u tome pomoglo ni porobljavanje i pljacka pola svijeta. A i sad dok oni pucaju po svim savovima, Njemci su izisli iz recesije i snazno napreduju uz stabilan gospodarski rast koji je iniciran pazi sad - povecanjem kupovne moci unutar Njemacke. Dakle, njemci su stabilni i gospodarski rast im se temelji na vlastitim snagama, sto samo govori o njihovoj snagi.

Britanija u tom novom poretku postaje supak svijeta, stoga ce se boriti svim silama da do njega ne dode. Jer kad se Njemci dokopaju sirovina i energenata iz Rusije uz svoju proizvodnu moc, Britanija postaje nista.

Interes Njemaca je stvaranje sto sire zone uticaja kako im upravo Britanci ne bi presjecali putove opskrbe i logistike, kao i prodajne putove. Interes Njemacke koja je izvozno vrlo potentna je sto vece trziste, a Britanci koji prkticki i nemaju izvozna proizvode, nego im se gospodarstvo i danas temelji na pljacki (ovaj put bankarskoj i monetarnoj) na dugi rok protiv Njemaca namaju sanse.

To je prepoznato i u SAD-u koji je za svog partnera na uspostavi te osovine postavio upravo Njemacku. Njemcima je zadaca tiho raditi i uspostaljati linkove sa Rusijom, a politikanstvom ce se baviti SAD.

A to znaci da je primarni cilj SAD-a da britance utjera u EU, pitanje je samo kako. Da li kao jedno carstvo ili razbijenu na nekoliko djelova (Skotska, Irska...).

Stoga, Britanija ne moze otvoreno blokirati nase prikljucivanje EU, nego mora to raditi u rukavicama.

No u zadnje vrijeme su se angazirale sluzbe Njemacke na razbijanju britanske agenture na ovim prostorima Pozivajuci Perkovica i Mustaca na sud oni razmontiravaju jednu osovinu na koju se veze pola predsjednickog ureda. Gledajuci samo Perkovicevog sina u tom uredu stvar je jasna, a kad mu se dodaju i Loncar i Dejan Jovic koji je britanski agent, onda je prica gdje nas predsjednik (ali i nova vlast) vodi jasna. Ljubljenje s Tadicem i procesuiranje "zlocinaca" koji su razbili Jugoslaviju i ostvarili samostalnu hrvatsku, kao i borba protiv bilo kojeg oblika suverenosti RH pokazuje gdje idemo. Pitanje je samo da li ce to narod u RH shvatiti brzo, jer bi moglo biti kasno.

Ako znamo da je bosna premrezena sa CIA-om, kao i Kosovo, onda je jasno tko vodi te operacije Njemaca.

Ako znamo da bivsi veleposlanik SAD-a kaze da je greska zaustavljanje HV-a pred Banja Lukom, onda je to vise nego jasna poruka Dodigu koji radi na razbijanju Bosne. A ako on tu poruku nije shvatio, siguran sam da ju je shvatio predsjednik RH koji mu je odlazio u sluzbeni posjet i tako dao legitimitet tvorevini koja je nepriznata, koja je stvorena na genocidu i koja direktno radi u britanskom interesu.

RH ce u iducem periodu doci u poziciju saveza sa nama bliskom zemljama iz okruzenja, Madarskom, Ceskom, Poljskom, Austrijom, a cilj Njemaca (cija je to vec zona uticaja) je da se to dogodi i da se na tu lokomotivu veze i BiH.

Granica Njemackog interesa je Drina, a preko Kosova, Makedonije i Grcke se ona veze na Tursku i dalje na Jug. Naravno, taj juzni potez drzi SAD.

Stoga, udar na Grcku (u kojoj Njemci imaju ulozeno gomilu novaca) treba promatrati kao udar na Njemacke interese. Isto tako, sjetimo se u Srbiji Dindica kojeg su skinuli. Kome je ono on bio naklonjen?

Pa pogledajmo koje zemlje su kupovale najvise nafte od Gadafija, pod cijim uticajem je sad Sueski kanal nakon revolucije, tko ima teznju uzdrmati proamericke rezime na Bliskom istoku i gdje su skolovani ti revolucionari po tim zemljama.

Prica je jednostavna, ali sve te stvari su hodanje po rubu Britanije. Pitanje je samo vremena kad ce im SAD pokazati zube. Operacija uklanjanja Osmame je divna prezentacija moci, a iako sad prosvjeduju Pakistancima je jasno o cemu se radi. No kad smo kod Pakistana, gdje su njihove "udruge" (citaj teroristicke celije) najjace van zemlje? Gdje su im propovjednici koji salju svoje ucenike na misije?

Mislim da svi znamo odgovor na to pitanje.

Taj rat ce Britanija izgubiti, a mi smo po prvi put u povijesti na pobjednickoj strani. I sto je najbitnije, postajemo jedan od kljucnih djelova te fronte tog asimetricnog rata. I cini mi se da su i SAD i Njemacka pocele gomilati ovdje velike snage koje ce uskoro izvesti zavrsni obracun sa probritanskom bandom.

Eto zato sam ja za ulazak u EU. Kratkorocno to nije dobar potez, ali dugorocno se strateski stavljamo na pobjednicku stranu i to je po meni vrijednije od vrhnja i sira. Jer bi mogli braneci vrhnje i sir izgubiti zastavu, grb i državu.

Graničar Jozo
18-01-2012, 15:35
Panika, tonemo poput titanika...

http://danas.net.hr/hrvatska/page/2012/01/18/0370006.html

exx
22-01-2012, 23:49
dobro više,jesmo dobili taj referendum rekavši NE?
Samo neke netočne informacije kolaju

Graničar Jozo
23-01-2012, 09:50
dobro više,jesmo dobili taj referendum rekavši NE?
Samo neke netočne informacije kolaju

oko 67% ljudi je za ulazak u EU, s tim da je odaziv bio oko 43%.

To se znalo unaprijed, pa je mijenjan Ustav.

NorthStand
23-01-2012, 16:24
Pa normalno da se znalo, zato se NSP-NoviSvijetskiPoredak pobrinuo da mu ništa ne pokvari slavlje! Dovoljno mi je bilo za vidjet kako su naši političari samouvijereno jučer pripremili slavlje, kako je gle čuda baš 2/3 ljudi odlučilo uć u EU, od onih što su izašli. A takve su bile i ankete, al ja sam siguran niti su ankete točne, niti je referendum pokazo realno stanje stvari odnosno ono za što su ljudi glasali. Nema teorije da je 66 posto ljudi glasalo za, znam da su eurofili vičniji izlazit na izbore, al ponavljam to nije moguća brojka, jer koga god sam pito čak i neke ljevičare svi su bili protiv! Reko sam već, NSPoretku ništa ne može pokvarit planove, i mi smo teški naivci da ne kažem budale, ako smo mislili da će naše mišljenje o nečemu tako bitnom(za njih) bit odlučujuće! Sad smo tu gdje jesmo, i treba se pobrinut, da nas što manje unakaze, to nam treba bit jedini plan i program za budućnost.

Vepar
24-01-2012, 17:38
Iako je možda tih 2/3 malo sumnjivo, ja više ne sumnjam u povodljivost i plitkost našeg naroda, pa vjerujem da većih manipulacija i prevara nije bilo. Uz to, dio protivnika se pasivizirao jer je vjerovao da je već sve riješeno, inače razlika ne bi bila tako velika.

Vepar
24-01-2012, 17:44
Ako ništa, ni drugi nisu ništa bolji, štoviše:

Najveću potporu za ulazak u EU iskazali su Slovaci, 92,46 posto građana koji su izišli na referendum glasovalo je za ulazak u EU. Slijedi Litva (89,9 posto), Slovenija (89,6 posto), Mađarska (83, 76 posto), Poljska (77,5 posto), Češka (77,3 posto), Latvija (67 posto), Estonija (66,9 posto) i Malta (53,7 posto).

Ako se uzme u obzir da su u baltičkim zemljama protiv vjerojatno bili Rusi, vidi se da je i drugdje (osim na Malti) ispiranje mozga urodilo plodom. Pri tome ne mislim da su nužno svi koji su glasali "ZA" ispranog mozga, ali bez takvih mehanizama ovakvi rezultati ne bi bili mogući, kao izbori u Sjevernoj Koreji.

Graničar Jozo
24-01-2012, 17:57
istočna europa. :)

Vepar
24-01-2012, 18:06
Drugi cilj Njemaca je tzv. nizinska pruga koja bi spajala Rursku oblast s tom lukom. Ta pruga i ta luka bi pojeftinile izvoz roba iz Njemacke za oko 40% jer roba ne bi morala putovati morem iz Roterdama okolo (osigurana Britanskim osiguranjem), nego bi relativno jednostavno dosla do luke koja je u toplom moru i odatle kroz Suez otisla dalje ne istok. Samo usteda u morskoj "kilometrazi" je ogroman iznos, a o nevremenu na atlantiku i problemima sa obilazenjem svega da bi se doslo do Sueza necemo ni govoriti.

Nadam se da je svima jasno zasto nas Nizozemci blokiraju. Izgradnjom takve jedne pruge oni postaju nista, od centralnog punkta postaju nesto gore sjeverno sto nikome ne treba. Britanci gube nadzor nad putovanjem robe i ostaju bez uticaja na njen tok i bez premija osiguranja.

Ali zašto takvu prugu ne naprave do, recimo, Trsta? Ili Marseillea?

zaba1111
24-01-2012, 19:11
Iako je možda tih 2/3 malo sumnjivo, ja više ne sumnjam u povodljivost i plitkost našeg naroda, pa vjerujem da većih manipulacija i prevara nije bilo. Uz to, dio protivnika se pasivizirao jer je vjerovao da je već sve riješeno, inače razlika ne bi bila tako velika.

Ne vjerujem da se radi o tome, nego o tome da su mnogi protivnici samo na jeziku ili su ogorčeni zbog težine pristupnog puta i neprihvatljivih ustupaka, ali kad je došlo sve do kraja i dan odluke mnogi koji su kritizirali EU, a pogotovo način pristupanja, su glasali za ili nisu imali hrabrosti glastati protiv pa su odustali.

Npr. ja sam kritizirao način pristupa EU, čak vjerujem da je EU osmišljena da se centralizira moć i lakše odličuje o svemu i vjerujem da u onim torijama zavjere ima puno istine, ali isto tako sam svjestan da mi nemamo nikakvog načina tomu se suprotstaviti i danas je kad se sve zbroji ipak bolje, nakon svega, ući unutra i dijeliti sudbinu EU, nego ostati na Balkanu i dijeliti sudbinu 5+1 država.

Inkvizitor
24-01-2012, 19:56
Ne vjerujem da se radi o tome, nego o tome da su mnogi protivnici samo na jeziku ili su ogorčeni zbog težine pristupnog puta i neprihvatljivih ustupaka, ali kad je došlo sve do kraja i dan odluke mnogi koji su kritizirali EU, a pogotovo način pristupanja, su glasali za ili nisu imali hrabrosti glastati protiv pa su odustali.

Npr. ja sam kritizirao način pristupa EU, čak vjerujem da je EU osmišljena da se centralizira moć i lakše odličuje o svemu i vjerujem da u onim torijama zavjere ima puno istine, ali isto tako sam svjestan da mi nemamo nikakvog načina tomu se suprotstaviti i danas je kad se sve zbroji ipak bolje, nakon svega, ući unutra i dijeliti sudbinu EU, nego ostati na Balkanu i dijeliti sudbinu 5+1 država.

Nije to..nego ljudi rezoniraju..ah ah ta Europa zvuči tako primamljivo..zamisli Europa..tamo će nam dat nešto para..fondovi..tamo ima fondova..

Humphrey
24-01-2012, 20:07
Nije to..nego ljudi rezoniraju..ah ah ta Europa zvuči tako primamljivo..zamisli Europa..tamo će nam dat nešto para..fondovi..tamo ima fondova..

Hrvatima nikad ne treba puno da pokažu kmetski mentalitet.

Indolentni hrvatski mužeki nisu prihvaćali hrvatske iseljenike koji su htjeli ovdje uložiti svoj novac, takve se kroz medije napadalo i ismijavalo, ali EU, e ti će nam pomoći.Pa to je evropa, to je pojam.

zaba1111
24-01-2012, 21:48

Mozda je tako bilo do prije 2,3 godine, ali danas je ipak vecini jasno da EU nije bajka i od EU se ne ocekuje puno, ali ipak vecina vjeruje da je bolje uci nego ostati izvan, sumnjam da narod i dalje pusi bajke o EU fondovima, a da narod ipak ima realna ocekivanja govori odsutnost bilo kakve eufroije, cak je narod i ravnodusan, ali eto kao ipak je bolje uci.

zaba1111
24-01-2012, 21:57
Hrvatima nikad ne treba puno da pokažu kmetski mentalitet.

Indolentni hrvatski mužeki nisu prihvaćali hrvatske iseljenike koji su htjeli ovdje uložiti svoj novac, takve se kroz medije napadalo i ismijavalo, ali EU, e ti će nam pomoći.Pa to je evropa, to je pojam.

Pitanje je koliko je dijaspora uopce bila spremna i sposobna investirati znacajna sredstva u HR, nisu ni oni tako bogati kao sto se misli da bi mogli pokrenuti gospodarstvo, jesu pojedinci koji su u manjini. Velika vecina dijaspore je novcano sposobna za investriati u nekretninu i to je i ucinila.

S duge strane, ostaci bivse vlasti, rasirena korupcija, zahtjevanje mita na sve strane... je potjerala i one koji su mogli i htjeli investirati, ne vjerujem da je to bilo namjernio , nego je jednostavno takvo poslovno okruzenje , poslovna zrelost, nasljedje i sposobnost ,a poslovni ljudi koji su tesko stekli svoje bogatstvo se tesko s time nose i nerado u to upustaju.

T@nja
24-01-2012, 21:58
Mozda je tako bilo do prije 2,3 godine, ali danas je ipak vecini jasno da EU nije bajka i od EU se ne ocekuje puno, ali ipak vecina vjeruje da je bolje uci nego ostati izvan, sumnjam da narod i dalje pusi bajke o EU fondovima, a da narod ipak ima realna ocekivanja govori odsutnost bilo kakve eufroije, cak je narod i ravnodusan, ali eto kao ipak je bolje uci.

Ne da puši nego jos gore. Jucer frajer iz Dubrovnika veli: Glasao sam za EU jer cemo sad moci dizat zajmove a oni ce umjesto nas vracat!!!???! :rofl:

Inkvizitor
24-01-2012, 22:10

puše puše..jesi vidio izjava..oni vjeruju u to..da tamo čekaju nabrekli fondovi..

stoput im dokaži da tako nije ali jok..

Inkvizitor
24-01-2012, 22:11
Pitanje je koliko je dijaspora uopce bila spremna i sposobna investirati znacajna sredstva u HR, nisu ni oni tako bogati kao sto se misli da bi mogli pokrenuti gospodarstvo, jesu pojedinci koji su u manjini. Velika vecina dijaspore je novcano sposobna za investriati u nekretninu i to je i ucinila.

S duge strane, ostaci bivse vlasti, rasirena korupcija, zahtjevanje mita na sve strane... je potjerala i one koji su mogli i htjeli investirati, ne vjerujem da je to bilo namjernio , nego je jednostavno takvo poslovno okruzenje , poslovna zrelost, nasljedje i sposobnost ,a poslovni ljudi koji su tesko stekli svoje bogatstvo se tesko s time nose i nerado u to upustaju.

namjerno namjerno....to je strah stare nomenklature..d saizgube ekonomsku moć i kontrolu nad zemljom..

to je njima i dalje neprijateljska emigracija..

zaba1111
24-01-2012, 22:27
namjerno namjerno....to je strah stare nomenklature..d saizgube ekonomsku moć i kontrolu nad zemljom..

to je njima i dalje neprijateljska emigracija..

Ne znam, 5,6 uspjesnih obitelji iz moga sela se vratilo od 93 do 95, investirali u hotele na jadranu i atraktivne nekretnine u Zg, sve to danas vrijedi visestruko vise, hoteli su prodani, novac je reinvestiran dalje u HR, medjutim sve su to bivsi ugostitelji koji se snalaze samo u usluznom sektoru, cak su i hoteli bili preveliki zalogaj da bi se dobro poslovalo, ali tu je rast cijena sam po sebi bio dovaljan da opravda ulaganje.
Ne znam detalje, ali nisam stekao dojam da je bilo nekih opstrukcija pri povratku, naprotiv, rani povratak najuspjesnijih je doveo do toga da se dijaposra iz naseg sela, koje je prakticno bilo pred gasenjem, skoro sva vratila kuci, mladji u ZG, a straiji u selo, sto je ozivilo i drugu birtiju u selu, pomoglo seoske gradjevince i selo je ponovo doslovno ozivjelo, nema vise onog osjecaja da treba ici, nego je moda doci.

Vepar
25-01-2012, 00:36
Kad smo kod dijaspore, je li netko primijetio da se po euroskim zemljama na referendumu masovno glasalo za ulazak, a u prekomorskim ne. I otkud toliko glasača u Venecueli?:rolleyes:

NorthStand
29-01-2013, 01:23
puše puše..jesi vidio izjava..oni vjeruju u to..da tamo čekaju nabrekli fondovi..

stoput im dokaži da tako nije ali jok..

ma ništa od tih fondova, to je jedna velika fatamorgana. ljudi misle da će netko njima pare slati, pa se ponadali. :rofl

http://www.hrt.hr/index.php?id=vijesti-clanak&tx_ttnews[tt_news]=199480&tx_ttnews[backPid]=866&cHash=c204eb7b98

neće nam trebat novi referendum, jer će nas sosedi zblokirat na vrijeme. :D

NorthStand
09-02-2013, 19:29
http://www.vecernji.hr/vijesti/milanovic-neshvatljivo-je-drzanje-nekih-celnika-bruxellesu-clanak-508152

Ujedinjeno tržište nije dovoljno, za napredak potrebna je politička unija Europe, a da bi se takvo što provelo potrebno je da na vlast u europskim državama dođu stranke lijevog centra

šta sve ovaj kreten priča, prestrašno. pardon ne kreten, kretenčina!

JUGOSLAVIJU, ĆE NAM ZAMJENIT EUROSLAVIJOM!

to je njegov cilj, sveti partizanski cilj je hrvate pošto poto stavit u podređeni položaj na spram drugih naroda i država. na to su se zavijetovali drugu titi, i to zavijetovanje pošto poto moraju ostvarit. srećom iimaju jedan problem, postoje ovi što se nazivaju "konzervativci" i koji su po njima "destruktivci" koji to neće dozvolit, ma koliko se on i njegovi drugovi i drugarice silno željeli od hrvatske napravit novu SRH unutar EUROSLAVIJE.