PDA

Pogledaj Full Version : Malo EU-ropske realnosti!

NorthStand
29-11-2011, 00:44
http://www.youtube.com/watch?v=gBsVDo9YlDk

Sve si nam reko englezu Nigel Farage, dakle NE EU Birokratima, i kolonizatorima. 20 godina smo samostalni, a već smo spremni odreć se toga na uštrb nekakve EU-ropske unije! :zbunjen: Političarima ovako :lupa a pametnim ljudima koji će glasat protiv ovako. :bravo

NorthStand
01-12-2011, 21:45
http://www.youtube.com/watch?v=UGA5SsrfJkE

Evo ga opet, hvala bogu da postoji netko razuman tamo u toj EU-ropskoj uniji. Šteta samo, što će mnogi u HR kasno shvatit kakva je zapravo utopija ta unija, ja bih reko ko i svaka druga. Nijedna unija višenacionalna, ne može dobro završit, i prije ili kasnije doživi krah. Možda i ne bi doživjela da je ostala samo na ovim najvećim zemljama, Italija Španjolska, UK, Francuska, Njemačka, al ovo širenje na ove manje i nestabilne zemlje, tipa Grčke će ih prije ili kasnije skupo koštat, u biti već ih sada košta. Ja samo iskreno nadam, da će ih "otrovna kiflica" kako nazivaju HR, doć glave i da ćemo mi bit taj zadnji čavao u lijesu EU.

Mrav
01-12-2011, 21:50
nemam baš visoko mišljenje o nigelu, naprotiv,

NorthStand
02-12-2011, 00:58
Ma meni se sviđa, iako općenito o englezima ko naciji, nakon srba mislim sve najgore. Al tip je stvarno najrealnije reko, da nama u državi glavnu riječ vode ostaci komunizma, i da zato hrlimo u novu propast. Jebi me u bulju, ako tu nije pogodio "u sridu". Volim ljude koji nemaju dlake na jeziku, i koji govore ono što većina misli, ali se samo šačica usuđuje javno o tome raspravljat. Ponavljam ne volim engleze, al za ovog engleza bi glaso bez problema, rađe nego za HDZ i SDP.

ps..Kad kažem HDZ, mislim na predstavnike HDZ-a iz HR, a ne BiH. Ljubić i Čović su ok, u odnosu na Jacu i njene sljedbenike na području HR.

Mrav
02-12-2011, 01:41
ja sam siguran u to, da je članstvo u evropskoj zajednici dobitak za hrvatsku.
mislim da je nigel ekstremno glasni provokator i da je njegov temeljni motiv djelovanja raspad eu. tip je potpuno destruktivan.
podsjeća me na šešelja u sudu.

NorthStand
02-12-2011, 04:33
Ma dobro, sve je to stvar ukusa, nekome paše nekome ne paše. Ja npr volim ekstreme, i ekstremne tipove. haha

NorthStand
02-12-2011, 21:27
http://www.youtube.com/watch?v=rNHuC_IE_X8&feature=related

Graničar Jozo
02-12-2011, 21:36
a i taj nigel je postao stručnjak i za srbiju i za hrvatsku.

Vepar
02-12-2011, 22:00
Lik je dobar, možda previše taetralan, ali govori pametno i u svemu se slažem s njeme. Uopće ne mislim da je ikakav ekstremist, ako je on, onda sam i ja ekstremist.

Panonicus
06-12-2011, 23:03
Dobar osvrt na surovu stvarnost (http://www.znanost.com/clanak/istina-o-kojoj-se-u-hrvatskoj-suti/)

NorthStand
07-12-2011, 04:23
EU je projekt, kojem je glavni cilj steć dominaciju i korist. Naravno oni koji to mogu, pošto smo mi mala zemljica, u odnosu na Njemačku, Francusku, V.Britaniju, Italiju, Španjolsku, jasno je da su te zemlje lideri pogotovo Njemačka koja polako uspostavlja dominaciju na cijelom kontinentu. Nemam ništa protiv Njemačke naprotiv, al protiv sam toga da HR služi nekome za širenje nečjeg utjecaja. Politika se mjenja, i u toj europi sve je više problema, i kad tad to će eskalirat na način na koji je eskaliralo u bivšoj nam državi. Nemoguće je napravit zajednicu toliko različitih naroda, da to jednog dana ne eskalira u nepremostive financijske i nacionalne raskole. Previše je tu različitog, koje teži ne da bude slično, već isto i jedno, a ne može bit isto i jedno kad nije isto i jedno. Bilo po pitanju financija, bilo po pitanju nekakvih nacionalnih odnosa, zato sad i seru da mi moramo gradit partnerski odnos s Srbijom, i Srbija sa Kosovom, jer za provođenje njihovih ideja na ovom prostoru ne smije biti sukoba, sukobi im kvare planove za uspostavu političke i ekonomske dominacije nad nama. Zato nam na izborima i pobjeđuju oni, koji se najmanje protive istome, a narod ko narod ne vidi dalje od onog što mu se servira ispod nosa. Sve u svemu, vrlo brzo će mnogi u ovoj zemlji shvatit, da EU nije unija u kojoj sve pada s neba u rebra. Već da se treba dobrano naradit, točnije namagarčit da bi se zaradilo koji euro. A Hrvati će bit, ko i do sada, njihova jeftina radna snaga, ono što neće oni da rade radit ćemo mi, toliko o tom čuvenom poslu bez granica. Ja ne pušim te priče, to su priče za naivce, naravno da će bit i onih koji će upast na neko dobro radno mjesto, al velika većina će bit sirova radna snaga i ništa više. Puno je iluzija koje treba razbit, al iluzije se provjereno najbolje razbijaju onda kad na svojoj koži nešto osjetiš, tako ćemo i mi nakon što uđemo shvatit neke stvari, al tad će već biti kasno.

NorthStand
07-12-2011, 04:32
Lik je dobar, možda previše taetralan, ali govori pametno i u svemu se slažem s njeme. Uopće ne mislim da je ikakav ekstremist, ako je on, onda sam i ja ekstremist.

Ma ja volim "teatralne ljude", Nigel ima palac gore od mene, dok god udara po svome. Šalu na stranu, ima dobar nastup, možda i malo pretjerano negativan pa ga se u startu ne jebe zbog toga, al u globalu puno stvari kaže bez okolišanja, i koje su odraz trenutnog stanja u EU, o kojem nitko a ponajmanje njihovi politički lideri žele raspravljat. Al zato njega imamo tu, da nam neke stvari kaže iz prve ruke, i ako ga radi ičega poštujem i cijenim, onda je to da u parlamentu prepunom EUroforičara, on kritizira EU, i tu euroforiju. Stoga Nigel, udri po njima, nek se rumene. :019

Mrav
07-12-2011, 15:12
mislim da je nigel ekstremno glasni provokator i da je njegov temeljni motiv djelovanja raspad eu.
o ovome ja govorim,

Premijer Velike Britanije David Cameron izjavio je da će blokirati novi sporazum Europske unije koji su predložili Francuska i Njemačka s ciljem spašavanja eura, ako zahtjevi Londona ne budu uslišeni.07.12.11 nigel je obicni provokator u sluzbi svoje zemlje.

@northstand
znas sta, bolje je pristojno zaradjivati u njemackoj ili svedskoj i gradit sebi tim parama kucu u domovini, nego nezaposlen sjedit i cugat ljutu u hrvatskoj.

NorthStand
07-12-2011, 23:43
o ovome ja govorim,
nigel je obicni provokator u sluzbi svoje zemlje.

@northstand
znas sta, bolje je pristojno zaradjivati u njemackoj ili svedskoj i gradit sebi tim parama kucu u domovini, nego nezaposlen sjedit i cugat ljutu u hrvatskoj.

Pa to možeš i sada, pogledaj koliko je naših ljudi već po cijeloj europi, i americi, australiji. Ko da nekoga netko spriječava, da ode negdje van radit, i živjet. Al po meni, radit neko vrijeme vani ok, ali preselit se u neku stranu zemlju to nikad ne bih napravio. Dakle neko vrijeme bi mogo živjet, u npr Njemačkoj ili nekoj ajmo reć dobro stojećoj zemlji, al da bi se tamo preselio i živio do kraja života, nikad. Al ima svakakvih ljudi, pa tako imamo slučaj da hrvata živi vani, skoro koliko i u HR. Al nismo u tome izuzetak, npr jednih iraca i židova ima više van matične zemlje, tako da nismo to mi patentirali. Samo želim reć, da ne moramo mi bit članica EU, da bi radili i živjeli u nekoj zemlji EU ili svijeta. To se već sada može, samo normalno postoje i neki preduvijeti da bi to mogao ostvari, kao što postoje i u HR.

Vepar
08-12-2011, 01:16
o ovome ja govorim,

@northstand

Ako mu je temeljni motiv raspad ili slabljenje EU, onda on i hrvatski antikolonijalisti imaju zajednički interes. Ako nam se interesi poklapaju, onda mi nije bitno je li on provokator i u čijoj je službi. Možda je za tebe bolje zarađivati u Njemačkoj ili Švedskoj, ali za državu u cjelini to nikako nije dobro. Inače, potpisujem sve što je kolga Nort rekao u postu br.11.

Inkvizitor
08-12-2011, 09:51
o ovome ja govorim,

@northstand

Svi koji odu u Njemačku i Švedsku su za naciju izgubljeni..a tek njihova djeca.

nema dobrog odlaska nikad i nigdje sa stajališta nacionalnih interesa.

Pojedinačno, to je već druga stvar..

Mrav
08-12-2011, 11:05
vidim, vase i moje misljenje o clanstvu hrvatske u eu je razlicito. ja u clanstvu vidim pozitivan razvoj i prednost za hrvatsku. ali, ipak, postoji jedna tema koja me zabrinjava. naime, radi se o novcu. mislim da hrvatska ne smije sebi dozvoliti da se jos vise zaduzuje. bolje je imati i nizi standard nego se uciniti ovisnim o stranim novcima. znaci, bolje sporiji razvoj sa onim resursima koje imamo nego uzimati tudji novac i zivjeti iznad vlastitih mogucnosti. ako se ova i buduce vlade tog principa budu pridrzavale nece bit problema. otvaranje stranih trzista za nase radnike ce omoguciti veci dotok novca u domovinu i ojacace gospodarstvo. dalje, kroz clanstvo ce biti vise stranih investicija i radnih mjesta u hrvatskoj. ja u svemu tome ne vidim neki strani kolonijalizam vec uzajamnu korist - davanje i uzimanje.

Graničar Jozo
08-12-2011, 11:19
Svi koji odu u Njemačku i Švedsku su za naciju izgubljeni..a tek njihova djeca.

nema dobrog odlaska nikad i nigdje sa stajališta nacionalnih interesa.

Pojedinačno, to je već druga stvar..

ne slažem se s tobom u potpunosti. rekao bih da ovo ovisi o tome u kakvom se stanju čovjek vrati. evo sam baš neki dan upoznao čovjeka iz njemačke (gore se rodio, pa pričao kao da je tek naučio jezik) koji se "vratio" u Hrvatsku i tu otvorio firmu. rade on i rođak i boli ih briga.

U takvim ljudima leži ta jačina dijaspore, a koju mnogi ne razumiju. kad se kaže kapital dijaspore ja ne mislim samo na lovu, već na znanje i tehnologije koje donose.

mardar
08-12-2011, 11:21
vidim, vase i moje misljenje o clanstvu hrvatske u eu je razlicito. ja u clanstvu vidim pozitivan razvoj i prednost za hrvatsku. ali, ipak, postoji jedna tema koja me zabrinjava. naime, radi se o novcu. mislim da hrvatska ne smije sebi dozvoliti da se jos vise zaduzuje. bolje je imati i nizi standard nego se uciniti ovisnim o stranim novcima. znaci, bolje sporiji razvoj sa onim resursima koje imamo nego uzimati tudji novac i zivjeti iznad vlastitih mogucnosti. ako se ova i buduce vlade tog principa budu pridrzavale nece bit problema. otvaranje stranih trzista za nase radnike ce omoguciti veci dotok novca u domovinu i ojacace gospodarstvo. dalje, kroz clanstvo ce biti vise stranih investicija i radnih mjesta u hrvatskoj. ja u svemu tome ne vidim neki strani kolonijalizam vec uzajamnu korist - davanje i uzimanje.

Ma konkretno koje su to prednosti.I do sada se odlazilo u inozemstvo nije Hrvate nikada priječila viza barem za one zemlje gdje su tradicionalno odlazili.Čisto sumnjam da će se sada odjednom povečati broj odlazaka i otvaranje novih stranih tržišta.Gdje će se otvoriti ta nova strana tržišta Europa čitava grca u problemima .Nije u pitanju samo Grčka.

Pa zar tebi ništa ne govori ni to što se niko od vladajućuh nije udostojio da prevede ni Lisabonski ugovor.Nas će Europa kao narod progutati .Ovo je samo osvajanje zemlje bez rata .

mardar
08-12-2011, 11:25
ne slažem se s tobom u potpunosti. rekao bih da ovo ovisi o tome u kakvom se stanju čovjek vrati. evo sam baš neki dan upoznao čovjeka iz njemačke (gore se rodio, pa pričao kao da je tek naučio jezik) koji se "vratio" u Hrvatsku i tu otvorio firmu. rade on i rođak i boli ih briga.

U takvim ljudima leži ta jačina dijaspore, a koju mnogi ne razumiju. kad se kaže kapital dijaspore ja ne mislim samo na lovu, već na znanje i tehnologije koje donose.

Ali je takovih ljudi malo Jozo.Malo .

Inkvizitor
08-12-2011, 11:29

Jozo uvijek ima izuzetaka..ali to su ipak samo izuzeci..to je u moru ljudi..ništa..

milioni su nam rasijani po svijetu..i to je jedan od bitnih čimbenika što smo mali i slabi..i to je otišao jako vitalan i produktivan soj ljudi..

mardar
08-12-2011, 11:38
Ma ne znam kako ljudima se ne može dokazati da Europska unija nije zastupnička (parlamentarna) demokracija, već diktatura korporativnih interesa. Kapital je na strani privilegirane bogate manjine nasuprot sve siromašnije većine. To je ekonomsko-politička doktrina koja zagovara podvrgavanje svih aspekata društva tržištu i logici profita.Takva EU politika radi u korist sitne gospodarsko-političke elite i korporacija na štetu većine građana.Tako da ja pojma nemam kako nam može većini bolje biti.Kasta političara i prevaranata je sve bogatija oni su sa svojim jahtama i bogatstvima već odavno u Europi i svakako da će je i promovirati.Bez spominjanja mana .

Mrav
08-12-2011, 11:57
Nas će Europa kao narod progutati .Ovo je samo osvajanje zemlje bez rata .
Pa ne vidim da je izbrisan neki narod u eu. Sve su drzave i narodi jos uvijek tu i zive bolje od od onih izvan europske zajednice. Neke drzave nisu znale s novcem, pa danas imaju problema s dugovima. Ali ipak zive bolje od svih nas na Balkanu. Sta mi imamo od suplje retorike antikolonijalizma? Nista! Penzije od 100 eura i gomilu nezaposlenih. Kao i sve ostale drzave na Balkanu. Jebes to.

Nasi su do 1971 mogli fino otic u ineozemstvo i dobijali su trajne radne dozvole. Upravo ti ljudi su prehranili i dan danas prehranjuju Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Zatim su se nakon rata vratile i izbjeglice, ustedjenim novcem obnovili kuce. Ali, danas, osim nesto ljudi sa zdravstvenom strukom, nasi idu kao sezonski radnici i vrate se nakon nekoliko mjeseci, da bi s zaradjenim novcem prezivili do iduce sezone. Jebo to. Nista od takvog rada u inozemstvu. Puko prezivljavanje, to nam ne pomaze. Nama trebaju otvorena strana trzista i konstantan priliv novca. Ni ja ne mislim da ce se mnogo vise ici raditi u inozemstvo nego do sada. Ali, oni sto su do sada isli, ti ce uskoro dobiti stalne boravisne i radne dozvole.

Graničar Jozo
08-12-2011, 12:00
Jozo uvijek ima izuzetaka..ali to su ipak samo izuzeci..to je u moru ljudi..ništa..

milioni su nam rasijani po svijetu..i to je jedan od bitnih čimbenika što smo mali i slabi..i to je otišao jako vitalan i produktivan soj ljudi..

pa iz tog razloga je bitno dvojno državljanstvo i sve ostalo.

Malo čitam ove levičare koji željno iščekuju ukidanje dvojnog državljanstva, a već u nastavku rečenice zagovaraju otvaranje novih radnih mjesta.

ma nije on jedini, ima takvih ljudi, ali je inicijativa prepuštena pojedincu.

Bilo je govora na jednom susretu sa iseljeništvom u san pedru (ako se ne varam), sa naglaskom na gospodarstvo, gdje je budući ministar gospodarstva, radimir čačić, poručio da za iseljeništvo nema mjesta u hrvatskoj.

doduše, nije samo on, šta je napravio po tom pitanju jandroković, popularni njonjo...

Graničar Jozo
08-12-2011, 12:07
Nasi su do 1971 mogli fino otic u ineozemstvo i dobijali su trajne radne dozvole. Upravo ti ljudi su prehranili i dan danas prehranjuju Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. .

ovo je jedna velika istina. najveći doprinos uravnoteženju platne bilance (u ratno i poratno vrijeme) su dali naši isljenici. ne mislim na oružje i sl. netransparatne uplate, već na ono što je prošlo kroz papire.

Sve to ima na zavodu za statistiku zapisano i ovjekovječeno.

Samo idioti ne razumiju neke stvari.

Dogodio se rat i umjesto vala gasarbajtera smo imali val izbjeglica. KOliko će se oni vratiti ovisi prvenstveno o "institucionalnoj inicijativi". s tim da tada to nije inicijativa nego sustavni i planski rad.

mardar
08-12-2011, 12:14
Pa ne vidim da je izbrisan neki narod u eu. Sve su drzave i narodi jos uvijek tu i zive bolje od od onih izvan europske zajednice. Neke drzave nisu znale s novcem, pa danas imaju problema s dugovima. Ali ipak zive bolje od svih nas na Balkanu. Sta mi imamo od suplje retorike antikolonijalizma? Nista! Penzije od 100 eura i gomilu nezaposlenih. Kao i sve ostale drzave na Balkanu. Jebes to.

Nasi su do 1971 mogli fino otic u ineozemstvo i dobijali su trajne radne dozvole. Upravo ti ljudi su prehranili i dan danas prehranjuju Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Zatim su se nakon rata vratile i izbjeglice, ustedjenim novcem obnovili kuce. Ali, danas, osim nesto ljudi sa zdravstvenom strukom, nasi idu kao sezonski radnici i vrate se nakon nekoliko mjeseci, da bi s zaradjenim novcem prezivili do iduce sezone. Jebo to. Nista od takvog rada u inozemstvu. Puko prezivljavanje, to nam ne pomaze. Nama trebaju otvorena strana trzista i konstantan priliv novca. Ni ja ne mislim da ce se mnogo vise ici raditi u inozemstvo nego do sada. Ali, oni sto su do sada isli, ti ce uskoro dobiti stalne boravisne i radne dozvole.

Pa koja će se to strana tržišta otvoriti za Hrvatsku ili BiH.Koja što ćemo im prodavati kada su nam već ograničili kvote recimo u izvozu poljoprivrednih proizvoda a ograničit će još i više.Što to mi proizvodimo da bi mogli biti konkurentni na tom "novootvorenom tržištu".Ponovo Yugu proizvoditi.Evo u pristupu EU koji je zakon donešen u Hrvatskoj pod pritiskom EU a da je Hrvatskoj donio nešto bolje .Jedan mi zakon daj.Ti su zakoni naštimani da samo pogoduju baš tim bogatim ništa drugo.

Ti opet govoriš o odlascima naših ljudi tamo pa to nije otvaranje tržišta.Sve je manje i manje potrebe za radnicima njima trebaju stručni i obrazovani ljudi.Tako da ni sada neće više biti odlazaka .

mardar
08-12-2011, 12:23
ovo je jedna velika istina. najveći doprinos uravnoteženju platne bilance (u ratno i poratno vrijeme) su dali naši isljenici. ne mislim na oružje i sl. netransparatne uplate, već na ono što je prošlo kroz papire.

Sve to ima na zavodu za statistiku zapisano i ovjekovječeno.

Samo idioti ne razumiju neke stvari.

Dogodio se rat i umjesto vala gasarbajtera smo imali val izbjeglica. KOliko će se oni vratiti ovisi prvenstveno o "institucionalnoj inicijativi". s tim da tada to nije inicijativa nego sastavni i planski rad.

Ti si Jozo sada otišao na posve drugu stranu.Ne znam koji idioti ne vide pomoć useljenika u Domovinskom ratu i poslije njega .To malo ko može osporiti.Ali pomogli su najviše oni koji su već dugo bili u Europi.Ali jedno je važno što je tih odlazaka sve manje i manje.Iz godine u godinu je sve manja potreba za radnicima odlaze stručni kadrovi i to je problem a povratak takvih ljudi je zanemariv, onih koji mogu povući nešto.Malo ih je to je problem.A sve što dođe od stranih korporacija ili poslodavaca opet izvlači višak vrijednosti odavde .Ostaju mrvice .

Graničar Jozo
08-12-2011, 12:26
Ti si Jozo sada otišao na posve drugu stranu.Ne znam koji idioti ne vide pomoć useljenika u Domovinskom ratu i poslije njega .To malo ko može osporiti.Ali pomogli su najviše oni koji su već dugo bili u Europi.Ali jedno je važno što je tih odlazaka sve manje i manje.Iz godine u godinu je sve manja potreba za radnicima odlaze stručni kadrovi i to je problem a povratak takvih ljudi je zanemariv, onih koji mogu povući nešto.Malo ih je to je problem.A sve što dođe od stranih korporacija ili poslodavaca opet izvlači višak vrijednosti odavde .Ostaju mrvice .

nisam otišao na drugu stranu, jer sam napisao da platna bilanca ne obuhvaća netransparentne transakcije. O tome nema govora.

Govorim o ovim transakcijama koje su prošle kroz sustav, a koji se naši iseljenici slali svojim najmilijim u vidu penzija, plaća i sl. dakle, ne državi kao državi nego pojedincu.

Mrav
08-12-2011, 12:31
Ti opet govoriš o odlascima naših ljudi tamo pa to nije otvaranje tržišta.Sve je manje i manje potrebe za radnicima njima trebaju stručni i obrazovani ljudi.
mislio sam na radna trzista.
evropskim zemljama trebaju uglavnom jednostavni radnici zanatlije, za industriju, gredjevinu i poljoprivredu. tu se nije nista promjenilo.
nasi strucni i obrazovani ljudi su oduvijek bili relativno malobrojno zastupljeni u inozemstvu.

Graničar Jozo
08-12-2011, 12:43
mislio sam na radna trzista.
evropskim zemljama trebaju uglavnom jednostavni radnici zanatlije, za industriju, gredjevinu i poljoprivredu. tu se nije nista promjenilo.
nasi strucni i obrazovani ljudi su oduvijek bili relativno malobrojno zastupljeni u inozemstvu.

jesu u odnosu na one koji odu. Ali i ti stručnjaci koji odu nisu malobrojni u odnosu na "stručnjake" koji ostanu. ;)

A ovo stručnjake možeš staviti u navodnike, a i ne moraš. kako god okreneš blizu je istine.

Inkvizitor
08-12-2011, 12:46
pa iz tog razloga je bitno dvojno državljanstvo i sve ostalo.

Malo čitam ove levičare koji željno iščekuju ukidanje dvojnog državljanstva, a već u nastavku rečenice zagovaraju otvaranje novih radnih mjesta.

ma nije on jedini, ima takvih ljudi, ali je inicijativa prepuštena pojedincu.

Bilo je govora na jednom susretu sa iseljeništvom u san pedru (ako se ne varam), sa naglaskom na gospodarstvo, gdje je budući ministar gospodarstva, radimir čačić, poručio da za iseljeništvo nema mjesta u hrvatskoj.

doduše, nije samo on, šta je napravio po tom pitanju jandroković, popularni njonjo...

pa naravno da njemu iselejništvo ne triba, jer kako će on zadržati monopol ako se vrate sposobni ljudi sa idejama i novcima..

svima njima iseljeništvo smeta jer oni žele Hrvatsku samo za sebe i da bude njihova prćija..

mardar
08-12-2011, 12:46
nisam otišao na drugu stranu, jer sam napisao da platna bilanca ne obuhvaća netransparentne transakcije. O tome nema govora.

Govorim o ovim transakcijama koje su prošle kroz sustav, a koji se naši iseljenici slali svojim najmilijim u vidu penzija, plaća i sl. dakle, ne državi kao državi nego pojedincu.

Ma to znam i nije mi to sporno ali i sam znaš da je toga sve manje i da se sve to držalo i sada se drži zahvaljujući odlascima mnogo prije.To je meni sporno Jozo što je toga sve manje.Ja dobro znam koliko je velika stavka bila dolazak tih novaca ovdje .Veliki novci da ali opet pojedincu kao što si i sam ustvrdio malo je bilo jakoh investicija koje će tadržati novce ovdje.Po čemu znam pa znam baš po onim mjestima iz kojih je naše iseljenišrvo odlazilo na rad vani.Primjer Tomislavgrad.Već dugi niz godina ogromni problemi u tim općinama baš jer je tog novca sve manje.

Graničar Jozo
08-12-2011, 12:51
Ma to znam i nije mi to sporno ali i sam znaš da je toga sve manje i da se sve to držalo i sada se drži zahvaljujući odlascima mnogo prije.To je meni sporno Jozo što je toga sve manje.Ja dobro znam koliko je velika stavka bila dolazak tih novaca ovdje .Veliki novci da ali opet pojedincu kao što si i sam ustvrdio malo je bilo jakoh investicija koje će tadržati novce ovdje.Po čemu znam pa znam baš po onim mjestima iz kojih je naše iseljenišrvo odlazilo na rad vani.Primjer Tomislavgrad.Već dugi niz godina ogromni problemi u tim općinama baš jer je tog novca sve manje.

da se citiram :D

Dogodio se rat i umjesto vala gasarbajtera smo imali val izbjeglica. KOliko će se oni vratiti ovisi prvenstveno o "institucionalnoj inicijativi". s tim da tada to nije inicijativa nego sustavni i planski rad.

mardar
08-12-2011, 13:17
da se citiram :D

Jozo ovako ćemo.Ja znam da se ti boriš da "institucionalna inicijativa " bude jača" da se ljudi vraćaju sa novcima i investiraju ovdje i pokreću proizvodnju jer oni i znaju što može proći u Europi proizvesti se i prodati.Ali hajde ti sada meni reci ko tebe recimo i priječi najviše da ti ostvariš recimo svoj program.Ko .I dobro razmisli zašto tvoj projekt nailazi na zapreke ??

I kada mi na to odgovoriš ja ću ti postaviti samo par pitanja jer sam euroskeptik i ti me nekako ubjedi da to nije točno.Tako je trebalo davno napraviti da bi narod znao što odabrati.Prednosti i mane .:):)

Idemo ja i ti može što smeta ??Idemo se zabaviti guglaj citiraj koga hoćeš i svoje radove citiraj..Ja ću iz glave večinom jebeš matematiku a ne znam ni koga bi citirao. Ja ću iz onoga što se događa oko mene .

Graničar Jozo
08-12-2011, 14:42
Jozo ovako ćemo.Ja znam da se ti boriš da "institucionalna inicijativa " bude jača" da se ljudi vraćaju sa novcima i investiraju ovdje i pokreću proizvodnju jer oni i znaju što može proći u Europi proizvesti se i prodati.Ali hajde ti sada meni reci ko tebe recimo i priječi najviše da ti ostvariš recimo svoj program.Ko .I dobro razmisli zašto tvoj projekt nailazi na zapreke ??

I kada mi na to odgovoriš ja ću ti postaviti samo par pitanja jer sam euroskeptik i ti me nekako ubjedi da to nije točno.Tako je trebalo davno napraviti da bi narod znao što odabrati.Prednosti i mane .:):)

Idemo ja i ti može što smeta ??Idemo se zabaviti guglaj citiraj koga hoćeš i svoje radove citiraj..Ja ću iz glave večinom jebeš matematiku a ne znam ni koga bi citirao. Ja ću iz onoga što se događa oko mene .

a nitko mene ne priječi. evo recimo tko kaže da i ovaj portal nije negdje mali kotačić u mom planu :) samo uvijek moraš znati šta dobivaš, a šta gubiš. tako je i sa iseljenicima. ne možemo mi nekoga natjerati da uloži svoj novac i da se vrati.

ne vidim kako si povezao institucionalnu inicijativu i EU u vidu povratka iseljene hrvatske. zato te u biti i ne razumijem dalje (ovaj drugi pasus).

nemam ja radova :(

Humphrey
08-12-2011, 16:02
U EU razgovaraju kako spasiti euro i EU, a naši imbecili nama i dalje govore kako za Hrvatsku ulazak u EU nema alternative.

Iskreno se nadam kako će ovog Božića raspad EU biti najljepši dar, to bi bilo baš simbolično, na rođenje našeg Spasitelja jedna totalitarna, nedemokratska tvorevima nestane.

Dobro, to i nije baš realno, nažalost realnija je opcija da će se iz svega ovoga roditi jedna još gora EU, više neće ni biti mazanja očiju sa samostalnim državama, već se stvoriti jedna država kojom će upravljati birokrati iz Brisela, a izabrani političari će samo potvrđivati njihove odluke i nametati ih narodu.To se već događa u Italiji(tamo čak nemamo ni izabrane političare već tehnokrate)i Grčkoj.

Mrav
09-12-2011, 14:23
Engleska ostade izolirana. Nigel popusio.

Graničar Jozo
09-12-2011, 14:49
Engleska ostade izolirana. Nigel popusio.

Mislim da bi za dobrobit cijele civilizacije englesku na određeno vrijeme trebalo izolirati :)

U karantenu!

Humphrey
09-12-2011, 15:07
Cameron me iznenadio, smatrao sam ga engleskom verzijom Sanadera, ali evo čovjek te iznenadi. Bez obzira što ja mislio o britanskoj politici lijepo je vidjeti političara koji na prvo mjesto stavlja interese svoje zemlje. Kad smo mi zadnji put vidjeli nešto takvo?

NorthStand
09-12-2011, 17:43

Daleko od toga da nema i prednosti, članstva HR u EU. Al prije svega sve te prednosti da ih ne nabrajam pojedinačno, su prednosti samo zato jer smo mi krajnje neorganizirani, i nemotivirani svoju zemlju sami uredit po svojim mjerilima. Pa to očekujemo od drugih, točnije EU. Kako jednoj švicarskoj ne treba EU, pa vrlo jednostavno ne treba joj jer je ona sama sebe uredila na način da joj ta EU uopće nije potrebna, i ta švicarska se ne zamara floskulama tipa "lider u regiji" kakva se često čuje iz naših usta, i usta srba i ostalih propalih gospodarstava s ovog područja. Države koje su same sebe sredile, nemaju potrebu bit djelom nijedne unije, jer im nijedna unija ne može omogućit ono što si one same mogu omogućit. Naravno, da je bitno da HR ne bude izolirana, i da ne glumi neku velesila tipa SAD, kad ona to nije kao što to radi tvrdoglavo Srbija. Al mišljenja sam da možemo opstat, i bit utjecajni u ovom djelu europe, i bez ulaska u EU. I prije svega, da možemo ostvarit puno bolji standard života, koji će omogućit ljudima da ostanu ovdje, i da ne idu u EU i svijet, "trbuhom za kruhom" već da ovdje imaju dovoljno kruha i sretan život. To bi nam po meni svima trebao bit cilj, i to najvažniji cilj, a tek onda razno razni savezi s ostalim državama. I što je inkvi reko, hrvata je po meni već sada previše u svijetu, i bojim se kad uđemo u EU da će hrpa mladih otić radit tamo negdje daleko, i da je vrlo upitno dal će se više ikad vratit ako tamo ostvare kvalitetu života, koju u HR samo mogu sanjat, demografski HR ionako propada, a ne želim ni pomišljat što će biti ako mladi u velikoj mjeri napuste zemlju. Dakle ima tu puno stvari, o kojima treba povest računa, prije nego se zaokruži Da u svezi ulaska HR u EU. Naravno ljudi imaju pravo izabrat i Da i Ne kao opciju, al prije toga se mora dobrano povest rasprava o prednostima i nedostacima ulaska u EU, a ne da hrlimo ko guske u maglu u još jednu uniju, a da zapravo ni ne znamo koji su argumenti za i protiv ulaska zemlje u EU. Slovak kaže, da mu se nimalo ne sviđa, što je Slovačka morala pristat dat pare za Grčku, a to će jednog dana morat napravit i hrvatski građani, ako još bude sličnih grčkoj, pa će "europska obitelj" krpat nesavjesne i neodgovorne države i nacije. Dakako ima i prednosti bez ikakve dileme, al ima i puno rupa i nejasnoća kad je ta EU u pitanju, stoga sam ja ipak protiv jer kao što reče Farage, tek smo 20 godina samostalni, i ja želim da to i dalje ostanemo a ako uđemo u EU, vrlo je upitno koliko ćemo samostalni biti.

Mrav
09-12-2011, 21:29
samostalnost kao argument!? sry, ali ne vidim razliku izmedju prijasnje, sadasnje i buduce samostalnosti. u savezu smo s krscanskim zemljama, uzimamo i dajemo.

NorthStand
09-12-2011, 21:58
Naravno da nećemo do kraja izgubit samostalnost, danas nam više nitko ne može pokušat okupirat zemlju na način na koji su to Srbi pokušali. Ali stvar je u tome, da dio samostalnosti definitivno odlazi u vjetar, točnije Bruxell koji će u budućnosti odlučivat o nekim stvarima, koje se po meni tiču samo nas i građana ove zemlje, a ne tamo nekh birokrata iz europske unije. Ponavljam, nisam tip koji smatra da bi svi trebali bit protiv EU, zato jer sam ja protiv. Ja imam neke svoje dojmove koji su negativni, i ne očekujem od ostalih da te dojmove djele sa mnom. Na kraju krajeva, što god da Hrvati-ce odluče na referendumu, meni će bit prihvatljivo jer podržavam činjenicu da većina ima veći značaj, i ako kojim slučajem većina odluči za ulazak HR u EU, ja ću prvi to podržat. Al meni osobno se dovoljno sjetit Zrinskih Frankopana, Gotovine, Ljudevita Posavskog, i još nekih koji su zbog svoje borbe za HR, upravo pali od tih zapadnih europljana koji su ovdje uvijek tjerali neke svoje interese. Meni npr dovoljno za vidjet, da jedna Rusija SAD Kina Japan praktički najače gospodarsko-vojne sile svijeta nemaju potrebu ulazit u nekakve unije. A upravo iz razloga, jer su sami sebi dovoljni, i ne treba im još netko da im govori kako će sami uredit svoje društvo na vlastito zadovoljstvo. Iako jasno je, da neće bit smak svijeta ako uđemo u EU, ali po meni bolje je ostat po strani i gledat sami svoje probleme. Jer da smo ovoliko truda posvetili hrvatskom gospodarstvu, koje smo posvetili ulasku HR u EU, vjeruj mi HR bi već danas bila puno bolje uređena zemlja nego što je to sada slučaj. Moj stav je oduvijek bio takav, da sami trebamo krojit svoju sreću i nesreću, i takvo razmišljanje nikad neću promjenit. Ma koliko negdje bilo dobro, ja sam uvijek da sami krojimo svoju sudbinu, a ne da nam drugi pametuju šta bi za nas bilo najbolje, i da nas pritom prisiljavaju da se odričemo nacionalnih heroja, da bi oni zadovoljili neku svoju pravdu na ovim prostorima. No svakako da će iduća 2-3 mjeseca bit zanimljiva, i da će medijsko bombardiranje hvalospijevima na račun EU učinit svoje, tako da ne vidim šta se neki brinu kad je taj referendum praktički odavno gotova stvar. Dovoljno je za vidjet, šta mediji rade prije svakih izbora s razno raznim anketama, i onda gle čuda rezultati izbora vrlo slični, al ne zato što mediji znaju rezultate i prije samih izbora, koliko zbog činjenice da su oni uvelike usmjerili razmišljanje javnosti o političkoj situaciji u zemlji, i za koga bi bilo najbolje glasat.

No šta je tu je, demokracija je ljudi moji, ne treba se svađat oko toga, hoćemo li u EU ili ne, već gledat kako što bolje uredit svoju državu, sa ili bez EU. To bi nam trebao bit imperativ, a EU ako uđemo u nju, samo sredstvo da to postignemo što prije.

Vepar
09-12-2011, 22:13
samostalnost kao argument!? sry, ali ne vidim razliku izmedju prijasnje, sadasnje i buduce samostalnosti. u savezu smo s krscanskim zemljama, uzimamo i dajemo.

Nema veze jesu li te zemlje kršćanske ili ne. I u Jugi smo uglavnom bili u zajednici s kršćanskim zemljama i narodima. Ja sam za to da sami odlučujemo o svemu i da imamo slobodu izbora. Da nam nikakav Bruxelles ili Beograd ili bilo tko drugi išta nameće.

Humphrey
10-12-2011, 13:28

EU nije kršćanska, ona se distancira od kršćanske vjere i kršćanske tradicije. Nameće se svima društvo koje je utemeljeno na antikršćanskim stavovima.

Kad bi EU samo pomagala boljoj gospodarskoj suradnji bez zadiranja u društvo pojedine države onda nitko normalan ne bi imao ništa protiv. Kako vidimo njima ni ekonomija baš ne leži, uostalom što se i moglo očekivati od jedne takve glomazne birokracije.

Mrav
10-12-2011, 14:28
ma, daj covjece... zasto odmah ne kazes da imas problem s lezbejkama i pederima?
cuj, evropa nije krscanska!?

Humphrey
10-12-2011, 15:24
ma, daj covjece... zasto odmah ne kazes da imas problem s lezbejkama i pederima?
cuj, evropa nije krscanska!?

EU nije kršćanska, štoviše EU zagovara agresivni sekularizam i antikršćanstvo.

Pederi mi nisu bili ni u primisli kad sam pisao upis iako su i oni bitni. Naime brak je temelj svakog kršćanskog društva, a istospolni brakovi su anomalija i idu kontra svega što je u temeljima kršćanstva.

Kršćanstvo je u temeljima zapadne civilizacije, EU se odrekla kršćanstva pa time i europskih korijena.Barbarizam vlada u EU. Trula društva na rubu propasti, a Hrvati veselo idu za njima .

Jaca je rekla kako smo se mi vratili kući, mi Hrvati nikada nismo ni otišli od kuće, mi smo oduvijek dio Europe i europske civilizacije. Preživjeli smo razne barbarizme, od islamske najezde do komunizma, svi su oni zatirali naše kršćanske i europske korijene i vrijednosti, pitanje je hoćemo li preživjeti ovaj najnoviji barbarizam koji vlada u EU.

mardar
10-12-2011, 15:37
EU nije kršćanska, štoviše EU zagovara agresivni sekularizam i antikršćanstvo.

Pederi mi nisu bili ni u primisli kad sam pisao upis iako su i oni bitni. Naime brak je temelj svakog kršćanskog društva, a istospolni brakovi su anomalija i idu kontra svega što je u temeljima kršćanstva.

Kršćanstvo je u temeljima zapadne civilizacije, EU se odrekla kršćanstva pa time i europskih korijena.Barbarizam vlada u EU. Trula društva na rubu propasti, a Hrvati veselo idu za njima .

Jaca je rekla kako smo se mi vratili kući, mi Hrvati nikada nismo ni otišli od kuće, mi smo oduvijek dio Europe i europske civilizacije. Preživjeli smo razne barbarizme, od islamske najezde do komunizma, svi su oni zatirali naše kršćanske i europske korijene i vrijednosti, pitanje je hoćemo li preživjeti ovaj najnoviji barbarizam koji vlada u EU.

Točno tako.Kažu ne zadiru.A istovremeno stalnim ucjenama traže doslovno prepisivanje EU zakona .Pa tako i njihovih zakona o ravnopravnosti spolova .Ne mislim da ih treba liječiti ili proganjati eto ih tamo svako ima pravo birati kako će živjeti.Ali ne moraju meni ni nametnuti da je to prihvatljivo.Meni nije to prihvatljiv način života .

Mrav
10-12-2011, 16:44
postivanje ljudskih prava nije antikrscanski i barbarski. naprotiv, to je srz krscanstva.
ocigledno je da se ljudska prava ovdje tumace na vise nacina.

zaba1111
10-12-2011, 16:51
Naime brak je temelj svakog kršćanskog društva, a istospolni brakovi su anomalija i idu kontra svega što je u temeljima kršćanstva.

Brak je temelj svakog samoodrživog društva, obitelj je snova skladnog društva i zdravog pojednica.
Pederski brakovi nisu borba za ičija prava jer je u miljeu iz kojeg dolaze i koji ih podržava brak ionako papir, nego je to napad na posebi status obitelji i sve ono što iz društva temeljenog na obitelji proizilazi.

mardar
10-12-2011, 17:00
postivanje ljudskih prava nije antikrscanski i barbarski. naprotiv, to je srz krscanstva.

Čekaj hajde ti meni pojasni.Koja prava oni nemaju danas u Hrvatskoj a da ih ja imam.

Humphrey
10-12-2011, 17:26

"Poštivanje ljudskih prava" - danas se svi omotaju u taj čarobni plašt i odmah u početku diskreditiraju neistomišljenika. U EU se danas tolerira sve i svašta, samo ne one koji različito misle.

Mi ovdje u Hrvatskoj dobro znamo tko su i što su oni koji su glasni oko "ljudskih prava". I gle čuda, većina ih svoje sponzore nalazi u EU.

Mrav
10-12-2011, 19:02
vidis da je tolerancija i razlicito misljenje ono sto tebe zulja.

@mardar
u tom i jest vic: problem u stvari i ne postoji.

mardar
10-12-2011, 19:07
vidis da je tolerancija i razlicito misljenje ono sto tebe zulja.

@mardar
u tom i jest vic: problem u stvari i ne postoji.

Ne postoji za istospolnu zajednicu ali da za većinu pučanstva Hrvatske.Što im se iz Europe konstantno teže nametnuti rješenja .O tome se radi.

Mrav
10-12-2011, 20:46
ja diferenciram pravu i laznu toleranciju.
za mene je npr., lazna tolerancija, ono sto se desilo u njemackoj posljednjih nekoliko decenija. mislim na pogresan odnos njemaca prema useljenicima. prije se mislilo, ako od buducih useljenika zahtjevamo da jos prije ulaska u zemlju poznaju njemacki jezik i osnovne stvari o njemackoj drzavi i kulturi, to je previse i krsenje ljudskih prava. ali, ispostavilo je se, mnogo useljenika zatim nisu nikada naucili njemacki jezik, izolirali su se od njemackog drustva i zivjeli su u mikro zajednici medju vlastitim narodom, takodjer useljenicima u njemacku. to je dovelo do stvaranja paralelnih drustava, primjer za to su neki kvartovi u berlinu. tamo, i u nekim drugim vecim gradovima danas zive ljudi u drugoj ili trecoj generaciji, a ipak ne poztnaju niti jezik, niti zemlju, a cak niti priznaju njemacke zakone. da je se na vrijeme pripremilo i integriralo te useljenike, danas ne bi imali te paralelne zajednice. ta integracija bi bila prava/istinska tolerancija, jer bi se na taj nacin poboljsalo funkcioniranje stranaca u njemackom drustvu, a ipak to ne bi znacilo asimilaciju. ta lazna tolerancija je prouzrocila cak i nerealne zahtjeve iz turske. turci se danas protive novim zakonima i zahtjevaju turske skole. za njih je drustvena integracija po zahtjevima njemacke, druga rijec za asimilaciju. ali angela merkel je turcima jasno rekla, od sada nece vise biti kao sto je prije bilo. danas nitko vise ne moze dobiti ulaznu vizu bez zavrsenog kursa u njemackim institutima za ucenje jezika i upoznavanje njemackog drustva. takvi insitituti (goethe) se nalaze i u zagrebu i sarajevu npr..
mislim da sloboda ljubavi, kao sto je to npr. istospolna, i toleriranje takvih veza i potpuno akceptiranje istih u hrvatskom drustvu, nije lazna tolerancija. to je temeljno ljudsko pravo, sloboda izbora partnera.

zaba1111
10-12-2011, 22:16
mislim da sloboda ljubavi, kao sto je to npr. istospolna, i toleriranje takvih veza i potpuno akceptiranje istih u hrvatskom drustvu, nije lazna tolerancija. to je temeljno ljudsko pravo, sloboda izbora partnera

LJubav je osnova života, smisao postojanja i temlej kršćanske filozofije i to nitko ovdje ne spori niti dovodi u pitanje, ne znam kako si to pitanje doveo u ovaj kontekst?
Brak (MŽ) nosi određene priviligeije koje imaju i propagandnu i praktičnu svrhu jer je obitelj temelj opstanka samoodrživpg i skladnog društva, mž brak je koristan za zajednicu i logično je ga država potiče davanjem povlastica, a kako svaka povlastica košta onda se nužno mira preispitati opravdanost i isplativost svake povlastice, prema tome kriteriju, kao i po svakom drugom , homo brak nema nijednog opravdanja da bi ga država i zajednica poticali.
Država je preoznala problem određene skupine građana , pozabavila se njihovim potrebama i kvalitetno ga riješila zakonom o istospolnim zajednicama, svi zahtjevi preko toga su provokacija, pokušaj urušavanja obitelji, potkopavanje države i skladnog i održivog društva,a često je to i podrška iz neznanja ili površno nasjedanje na zlonamjernu propagandu.

MoSTaR
10-12-2011, 22:33
@Mrav,
kako mislis temeljno ljudsko pravo - izbor partnera?! Koji to katalog ljudskih prava to jamci??
Zar onda Muslimani ne bi mogli reci kako je i njihovo temeljno pravo imati vise zena :P:P?!

Mrav
10-12-2011, 22:50
toleriranje stranaca i homoseksualaca je izmedju ostalog osnovni problem kod vecine konzervativnih protivnika europske zajednice i clanstva u evropskoj zajednici. zato sam to i spomenuo.

@mostar
to mogu tamo gdje je sharija. tu nisam tolerantan., jer to bi bila lazna tolerancija. ja ne podrzavam kamenovanje i sjecu glava.

mardar
10-12-2011, 23:35
toleriranje stranaca i homoseksualaca je izmedju ostalog osnovni problem kod vecine konzervativnih protivnika europske zajednice i clanstva u evropskoj zajednici. zato sam to i spomenuo.

@mostar
to mogu tamo gdje je sharija. tu nisam tolerantan., jer to bi bila lazna tolerancija. ja ne podrzavam kamenovanje i sjecu glava.

Čekaj mrav pa ja ne znam o čijoj ti netoleranciji govoroš.Jesi li im data pred državom sva prava.Jesu.Jednaki su u zakonu.Niko ih ne maltretira više niiti zatvara niti proganja.Ali zašto bi njihova intima meni bila prihvatljiva kako ne razumiješ.Što bi sada kršćani trebali podržavati njih i u daljim traženjima prava da se recimo vjenčaju u crkvi.Pa neka se vjenčaju ali samo u onoj u kojoj to dozvoljavaju .I to je završena priča.Isto tako nikada ih glasom ne bi podržao da usvajaju djecu.Nikada ne bi podržao abortus.I niz takovih odluka koje po tebi donosi "kršćanska" Europa .Ma ona je sve manje kršćanska i sve se više udaljava od tog kršćanstva.

NorthStand
11-12-2011, 01:37
Ovi pederi su večini ljudi na vrh glave, jer se ponašaju kao ugroženi, a nisu ugroženi. Tko njima brani, da se odu jebat u svoja četri zida? Al što je je, malo mi je morbidno da takvi imaju pravo posvajat djecu, jer čisto sumnjam da djete koje odgoje dvije tate ili dvije mame, neće bit "zaraženo" njihovim seksualnim ponašanjem. A to je ono što ja ne podržavam, prije svega iz vjerskih i nacionalnih razloga. Ne želim da jednog dana, na ovome svijetu dominiraju istospolni brakovi, i da nam djeca budu takva tj da ta istospolnost ugrozi budućnost čovjeka. A ona to trenutno ne ugrožava, al postoji velika šansa ako se nastavi to tolerirat i reklamirat nekakvim paradama, i ostalim sranjima da će do toga doći. Prema tome, oni su prije svega ugroženi u svojim glupim glavama, a tek onda od običnih normalnih ljudi koji se ne slažu s pederlukom.

Vepar
11-12-2011, 02:55
Ovi pederi su večini ljudi na vrh glave, jer se ponašaju kao ugroženi, a nisu ugroženi. Tko njima brani, da se odu jebat u svoja četri zida? Al što je je, malo mi je morbidno da takvi imaju pravo posvajat djecu, jer čisto sumnjam da djete koje odgoje dvije tate ili dvije mame, neće bit "zaraženo" njihovim seksualnim ponašanjem. A to je ono što ja ne podržavam, prije svega iz vjerskih i nacionalnih razloga. Ne želim da jednog dana, na ovome svijetu dominiraju istospolni brakovi, i da nam djeca budu takva tj da ta istospolnost ugrozi budućnost čovjeka. A ona to trenutno ne ugrožava, al postoji velika šansa ako se nastavi to tolerirat i reklamirat nekakvim paradama, i ostalim sranjima da će do toga doći. Prema tome, oni su prije svega ugroženi u svojim glupim glavama, a tek onda od običnih normalnih ljudi koji se ne slažu s pederlukom.

Ja mislim da se djeca ne bi "zarazila" njihovom spolnom orijentacijom (iako ne isključujem mogućnost da bi u ponekim slučajevima to mogao biti poticajni faktor), ali vjerujem da bi odrastanje u takvoj obitelji bilo štetno po psihički i socijani razvoj i zdravlje djeteta. Sigurno bi bilo izloženo većim stresovima, nesigurnosti, da bi kod takve djece, kao i općenito kod djece koja odrastaju u nepotpunim obiteljima, bili češće psihičke smetnje i poremećaji, veća sklonost delikvenciji, emocionalni defekti, teža društvena integracija. Za pravilan razvoj potrebni su i otac i majka koji imaju različite uloge u odgoju i socijalizaciji. Trebalo bi u svakom slučaju poticati normalne i zdrave obitelji da posvajaju djecu jer je i njihov odgoj u specijaliziranim ustanovama često još štetniji i opasniji (tu čak mogu reći da je i posvajanje od istospolnih partnera vjerojatno manje loša opcija), a isto tako raditi na prevenciji napuštanja vlastite djece, što bi po meni trebalo kazneno sankcionirati teškim zatvorskim kaznama, kao i abortus.

Dr. Vito Dugonoga
11-12-2011, 21:16

Smisno, zar ne?!
Gubitka suvereniteta s eboi´je oni
koi zele veci uticaj Crkve u EU?!

Triba li nam Crkva bit garant suvereniteta?!

Dr. Vito Dugonoga
11-12-2011, 21:18
Ja mislim da se djeca ne bi "zarazila" njihovom spolnom orijentacijom (iako ne isključujem mogućnost da bi u ponekim slučajevima to mogao biti poticajni faktor), ali vjerujem da bi odrastanje u takvoj obitelji bilo štetno po psihički i socijani razvoj i zdravlje djeteta. Sigurno bi bilo izloženo većim stresovima, nesigurnosti, da bi kod takve djece, kao i općenito kod djece koja odrastaju u nepotpunim obiteljima, bili češće psihičke smetnje i poremećaji, veća sklonost delikvenciji, emocionalni defekti, teža društvena integracija. Za pravilan razvoj potrebni su i otac i majka koji imaju različite uloge u odgoju i socijalizaciji. Trebalo bi u svakom slučaju poticati normalne i zdrave obitelji da posvajaju djecu jer je i njihov odgoj u specijaliziranim ustanovama često još štetniji i opasniji (tu čak mogu reći da je i posvajanje od istospolnih partnera vjerojatno manje loša opcija), a isto tako raditi na prevenciji napuštanja vlastite djece, što bi po meni trebalo kazneno sankcionirati teškim zatvorskim kaznama, kao i abortus.

Otkud strah od omosexualizma
u zemlji u kojoj je Zdravko Mamic
ugledi i uticajni clan drustva?!

Mrav
11-12-2011, 21:38
ljudski komentar s sarajevox foruma

Sretno im ili nesretno ali Hrvatska ode u EU, u sistem u kojem se ipak zna ko pije a ko placa, sistem u kojem ipak vecina sasvim solidno zivi, sistem u kojem se nacionalizam i ekonomija ne dodiruju, sistem u kojem kad bacis pelene kroz prozor svoga auta bacis i koju stoju eura kazne, sistem u kojem se ne kidaju klupe u parkovima,lome mlade lipe, unistava sve sto valja a dize na presto sve sto ne valja. Kad cemo jednom reci sami sebi da smo najveci krivci sto smo jos uvijek tako daleko od civilizovanog zivota. Uvijek nam je kriv neko drugi a nikad mi sami. Pa eto Hrvtaska otjera HDZ na smece,poce da hapsi i one najvece, izgradi autoputa toliko da ga mi necemo imati ni za 100 godina, njeguje svoje tradicije, kulturu, vrijednosti i prirodne ljepote, ima klub u kupu sampiona, ima repreyentaciju na evropskom prvenstvu, ima najboljeg tenisera, kosarkasa, rukometase,plivace........ali sto je najvaznije ima i kvalitetne lopove ali koji vole svoje zemlju pa u svom lopovluku urade i dobre stvari za nju. Nisu oni ni bolji, ni ljepsi, ni pametniji nego su samo shvatili neke stvari na vrijeme. Doduse oni nemaju Dodika ni RS, nemaju toliko onih koji mrze zemlju u kojoj su rodjeni ali nemaju ni toliko onih koji je vole ali samo iz vlastitog interesa. I te kako cemo sada moci vidjeti sta znaci graniciti sa EU i koliko ce biti bitno da ta granica nestane zajedno sa svim ovim smradom koji se godinama siri nasom lijepom zemljom. Dok Hrvatska bude uzivala u blagodetima koje pruza EU mi cemo i dalje kukati i pricati o zadnjem ratu i glasati pod parolom "nije vazno kakav je ....vazno da je nas"!!!!!!!!!!
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=93923

Graničar Jozo
11-12-2011, 21:44
qrac je to ljudski komentar. to je komentar nekoga tko ti ne bi dao ni disat da ne mora. pročitaj ponovno.

oduse oni nemaju Dodika ni RS, nemaju toliko onih koji mrze zemlju u kojoj su rodjeni ali nemaju ni toliko onih koji je vole ali samo iz vlastitog interesa.

jašta....

Dr. Vito Dugonoga
11-12-2011, 22:24
qrac je to ljudski komentar. to je komentar nekoga tko ti ne bi dao ni disat da ne mora. pročitaj ponovno.

jašta....

Pa sta fali komentaru?!
U pravu je!
Nema Hrvatska Srpsku Karinu
a i nema Muslimana koi mrze svoju zemlju!

Mrav
11-12-2011, 22:36
procitao sam ja to vec. rekao je uopceno o onima koji ne vole bosnu i hercegovinu. a takvih ima u sva tri naroda, a narocito kod srba. mislim da vecina bosanskohercegovackih hrvata ne mrzi bosnu i hercegovinu. ljudi su nezadovoljni unutrasnjim uredjenjem i nejednakoscu, zele promjene.

NorthStand
12-12-2011, 06:47
http://europskaunija.yolasite.com/izdvojeno-eu-tu-propadamo.php

Odličan tekst o EU, naravno neće bit apokalipsa, al ljudi vjerujte mi bilo kakve unije sa bilo kime su zablude. Mi možemo i smijemo imat prijateljske odnose sa svim zemljama s kojima to želimo, nije potrebno uć u neku uniju da bi njegovali dobre odnose s svijetom i europom. Što se tiče engleza, koliko god da jesam protiv EU, oni bi konačno trebali istupit iz EU i prestat vršit destrukciju jer imam dojam da im je jedini cilj do kraja razjebat EU, a samo zato jer im smrtni neprijatelji Nijemci ostvaruju totalnu dominaciju na europskom kontinentu. Nešto kao kad je SRB ubacila u petu, pa našla Karadžića Mladića i Hadžića tik pred važne EU odluke, i gle čuda svi bili u SRB sve ove godine, a godinama uvjeravali nas i cijeli svijet kako su dotični bjegunci od pravde. hehe Želim reć, da će unutarnje borbe između nekih zemalja uvijek tinjat. Nije slučajno da Englezi demonstriraju protiv Nijemaca, tako će jednog dana SRB EU koristit za obračun i pokazivanje mišića nama hrvatima, u to sam poprilično siguran. Jer jedno su priče za javnost, a drugo je ono što se u praksi demonstrira. Stoga sam protiv bilo kakvih saveza, i tjeranja nekih presudnih borbi s bilo kime, a pogotovo srbima. Mi ostanimo po strani, a oni neka misle kako će im politička i ekonomska pozicija preko noći ojačat kad uđu u EU. Ja ipak mislim da neće, a sudbina svake države i svakog naroda, je uvijek bila i bit će u njezinim-njegovim rukama.

NorthStand
12-12-2011, 06:56

Apsolutno, al po meni bilo bi najbolje zabranit istospolne zajednice i brakove, zakonom. To bi ja napravio, je da nije neka gesta u stilu EUnije, al to bi ja napravio i pod cijenu sankcija. Jesam za ljudske slobode, al sve ima svoje granice. Ja preko nekih granica ne idem, vjerujem u brak i obitelj, a ni jedno ni drugo ne može bit u najboljem stanju ako je riječ o nekakvim istospolnim zajednicama. Crkva je sasvim opravdano protiv pederluka, jer hvala bogu nisu svi zaluđeni EU floskulama, da je takvo nešto normalna pojava. To nije normalna pojava, i toga nije bilo dok čovjek nije zašo u ovo doba totalnih sloboda, i da svatko može radit što god mu padne na pamet. Ovakve stvari se lječe odgojem, i strogim zakonima. Ja sam i za jedno i za drugo, samo da se smanji utjecaj pedera u našim zajednicama. Ne vjerujem da sam loš čovjek, zato što ne podržavam pederluk i zato što bi ga zakonom uklonio iz života. Ponavljam, liberalni pristup životu da, al samo kad je u pitanju nešto normalno, a ne to da će se netko jebat u guzu i mislit si kak' je kul zbog toga.

Humphrey
12-12-2011, 12:15
Odsad će proračuni svih država prvo na provjeru u Bruxelles, a tek onda pred izabrane predstavnike u nacionalne parlamente.
JOš jednom svaka čast Cameronu.

Inkvizitor
12-12-2011, 12:18
ja sam uvjeren da su ove krize namjerno inducirane kako bi se državama oduzelo i ono malo suvereniteta što im je ostalo.

Humphrey
12-12-2011, 12:32
ja sam uvjeren da su ove krize namjerno inducirane kako bi se državama oduzelo i ono malo suvereniteta što im je ostalo.

Ja ne mislim da su namjerno inducirane, ali određene političke struje ih koriste za svoje ciljeve. Nije to prvi put, pa komunizam, fašizam i nacizam su koristili krize kako bi ponudili narodima izlaz. Svi znamo gdje je sve to vodilo.

Ovdje se polako EU pretvara u jednu centraliziranu superdržavu gdje će se same članice sve manje pitati i sve će odluke donositi birokratska tijela koja nitko nije birao.

S obzirom da su ljudi većinom ovce to će im i proći, barem dok budu mogli nešto ponuditi. Sada nude strah i lažnu sigurnost. Ovce će se odreći svega za malo lažne sigurnosti.

Inkvizitor
12-12-2011, 12:39
sigurnost naravno. kad pitaju ljude, sigurnost ili sloboda, većina će reći..sigurnost. Zato su voljeli Tita.

Samo što ovdje nema nikakve sigurnosti. To je nadzirano društvo gdje su najveća opasnost oni koji ti garantiraju sigurnost.

A i ne bi se zakleo da krize nisu inducirane.

Graničar Jozo
12-12-2011, 13:28
Ja ne mislim da su namjerno inducirane, ali određene političke struje ih koriste za svoje ciljeve. Nije to prvi put, pa komunizam, fašizam i nacizam su koristili krize kako bi ponudili narodima izlaz. Svi znamo gdje je sve to vodilo.

Ovdje se polako EU pretvara u jednu centraliziranu superdržavu gdje će se same članice sve manje pitati i sve će odluke donositi birokratska tijela koja nitko nije birao.

S obzirom da su ljudi većinom ovce to će im i proći, barem dok budu mogli nešto ponuditi. Sada nude strah i lažnu sigurnost. Ovce će se odreći svega za malo lažne sigurnosti.

Naime, "vlada EU" se sastoji od vijeća ministara koji se mijenja u ovisnosti o resoru o kojemu se donosi odluka. Dakle, ako je riječ o zdravstvu sastaju se ministri zdravstva i premijeri svake vlade članice. To vijeće ministara donosi odluke koje su obvezujuće za svaku vladu članicu. kako je svaka vlada pojedine članice izvršna vlast dolazimo do apsurda da izvršna jednim pravnim manevrom postaje i zakonodavna vlast. I time sama sebi nameće zakonodavni okvir umjesto parlamenta, odnosno Sabora u našem slučaju.

a što se tiče kriza. svaka kriza je inducirana, samo je pitanje s namjerom ili propustom.

Dr. Vito Dugonoga
12-12-2011, 13:37
Apsolutno, al po meni bilo bi najbolje zabranit istospolne zajednice i brakove, zakonom. To bi ja napravio, je da nije neka gesta u stilu EUnije, al to bi ja napravio i pod cijenu sankcija. Jesam za ljudske slobode, al sve ima svoje granice. Ja preko nekih granica ne idem, vjerujem u brak i obitelj, a ni jedno ni drugo ne može bit u najboljem stanju ako je riječ o nekakvim istospolnim zajednicama. Crkva je sasvim opravdano protiv pederluka, jer hvala bogu nisu svi zaluđeni EU floskulama, da je takvo nešto normalna pojava. To nije normalna pojava, i toga nije bilo dok čovjek nije zašo u ovo doba totalnih sloboda, i da svatko može radit što god mu padne na pamet. Ovakve stvari se lječe odgojem, i strogim zakonima. Ja sam i za jedno i za drugo, samo da se smanji utjecaj pedera u našim zajednicama. Ne vjerujem da sam loš čovjek, zato što ne podržavam pederluk i zato što bi ga zakonom uklonio iz života. Ponavljam, liberalni pristup životu da, al samo kad je u pitanju nešto normalno, a ne to da će se netko jebat u guzu i mislit si kak' je kul zbog toga.

Crkva je protiv pederluka, al samo van Crkve..

Dr. Vito Dugonoga
12-12-2011, 13:40
sigurnost naravno. kad pitaju ljude, sigurnost ili sloboda, većina će reći..sigurnost. Zato su voljeli Tita.

Samo što ovdje nema nikakve sigurnosti. To je nadzirano društvo gdje su najveća opasnost oni koji ti garantiraju sigurnost.

A i ne bi se zakleo da krize nisu inducirane.

Zato su voljeli i spaljivane vistica.. i sve ostale gluposti!

Krize su, naravno, namirne, i imaju svoj cilj1

A kad sve krene po zlu, naci ce nekog Adolfa
u kojem ce personalizirati svo zlo ovog svita..

NorthStand
13-12-2011, 02:15

Djelim tvoje mišljenje, mislim da nijedna kriza ne dolazi sama od sebe, pa tako nije došla ni ova. Očito neki imaju neke svoje interese, i dok ih ne ostvare tjerat će destrukciju TJ. ekonomiju u propast.

NorthStand
09-01-2012, 14:47
Bliži se referendum, par informacija prije nego zaokružite svoje DA ili NE....EUniji.

1. Hrvatskoj vladi je naređeno da se svih 35 potpisanih poglavlja drže u
tajnosti i da Vam nastave prodavati maglu do konačnog ulaska, pa sad
pročitajte ISTINE koje su se Hrvatskoj dogodile, ili bi se dogodile ulaskom
u Eu, pa će Vam biti jasno zašto ih hrvatska vlada i hrvatski predsjednik
skrivaju od Vas.

2. Ulaskom u EU gubi se suverenitet, neovisnost i pravo na slobodu
odlučivanja. Sve daljnje odluke su ustvari naredbe po volji Bruxellesa koje
moraju biti izvršene, inače slijede kazne i sankcije!

3. Lisabonski ugovor (Ustav Eu) napisan je na nerazumljivih 2800 stranica
koje nitko iz vlade nije niti pročitao, jer su i sami priznali da nemaju
prijevod Lisabonskog ugovora!

4. EU nije zastupnička demokracija. Političari u EU se sami biraju između
sebe. Eu birokrati su sami sebi izglasali Lisabonski ugovor, bez pristanka
svojih građana putem referenduma.

5. Vijeće ministara EU bespogovorno potpisuje sve zakone koje im EU
komisija (EU Vlada) daje na potpis i pečatiranje. (Priznali da su 2008.
potpisali sve zakone, a samo 15% pročitali jer '*vjeruju'* Eu komisiji).

6. Predsjednik EU komisije sam odabire članove EU komisije! EU komisija
sama bira predsjednika EU komisije!

7. Zakone za EU komisiju piše 3000 radnih grupa za koje nitko ne glasa i
nitko ne zna tko su. Ispisano je već 100,000 stranica zakona preko kojih se
građani polako privikavaju na novi robovlasnički sistem!

8. U EU možete glasati samo da bi izabrali zastupnike u EU parlamentu.
Hrvatskoj je dozvoljeno samo 12 mjesta u EU parlamentu koji trenutno broji
čak 784 zastupnika!

9. EU parlament nema prava veta na zakone. EU parlament samo diskutira o
već donesenim zakonima.

10. Odluke poput rasprodaje svih hrvatskih nacionalnih bogatstava,
naseljavanja Hrvatske, broja izbjeglica za prihvat, odlaganje radioaktivnog
otpada, uzgoj GMO kultura će se donositi bez pristanka Hrvatske!

11. BBC već sada savjetuje cijeli svijet da razgrabi hrvatsku obalu i
otoke. Postoje planovi o naseljivanju 250,000 ljudi i to samo u Dalmaciji!
Ulaskom u EU, Španjolska je naseljena sa 5,5 milijuna useljenika, od čega
samo 780,000 Rumunja, dok je Poljsku, nakon ulaska u EU, naselilo 60,000
Vjetnamaca. Tako će i Hrvatska dobiti nove stotine tisuća useljenika, pored
285,000 nezaposlenih Hrvata, gdje tzv. kukuriku koalicija sa hns-ovom kozom
već priprema teren za veliko useljenje Hrvatske ako dođu na vlast, dok
druga hdz-ova koza tjera Hrvate da rade van!

12. Lisabonski ugovor propisuje da se bilo koji državljanin EU može
kandidirati za lokalne jedinice uprave ili mjesto u vladi bilo koje države
članice. S obzirom na planove naseljenja Hrvatske, vaše lokalne jedinice
uprave ili gradonačelnik će biti birani iz redova stranaca koji će vas
brojčano nadjačati nakon poplave useljenika, a koja će uslijediti upravo
zbog hrvatske sačuvane ljepote kakvu je EU sebi već odavno uništila i
hrvatskog Jadrana, najljepšeg mora na svijetu, koje bi takvom politikom
useljenja stranaca postalo europsko, kad nemože biti hrvatsko. Ulazak u EU
odgovara samo velikim članicama, ali ima katastrofalne posljedice na male.
Hrvatska može biti prijatelj EU bez ulaska u EU! Da li EU to može?

13. Hrvatska vlada je potpisala ugovor o rasprodaji hrvatskih oranica i
zemlje Europskoj uniji 7 godina nakon ulaska. Aneksom se hrvatska vlada
obavezala da EU može jednostrano i poništiti taj ugovor već nakon 3 godine!
Ne zaboravite: riječ zemlja se često koristi u zamjenu za riječ država!

14. Eventualnim ulaskom Hrvatske u EU, NE otvaraju se nikakve nove
mogućnosti izvoza hrvatskih proizvoda u EU, a koje već nisu ostvarene kroz
"Sporazum o slobodnoj trgovini između Hrvatske i EU".

15. Eventualnim ulaskom u Europsku uniju bit će Vam zabranjeno zaposlenje u
uniji slijedećih 7 godina, dok se danas tamo možete zaposlit odmah, ako
nađete posla pored njihovih 30 milijuna nezaposlenih.

16. Prema Lisabonskom ugovoru, ako bi vaša firma obavljala posao u EU, vaše
plaće moraju biti hrvatske. Ukoliko želite studirati u EU, možete to i
sada, ako vam roditelji to mogu omogućiti.

17. Sad bi se plaćalo Bruxellesu putem izdvajanja: 50% prihoda od pdv-a +
50% prihoda od hrvatskih carina + godišnja članarina od 550 milijuna eura,
što je ujedno i cijena Pelješkog mosta kojeg Eu inače brani graditi, jer se
navodno ne uklapa u njihove vizure

18. Eventualnim ulaskom Hrvatske u EU, hrvatski dug će enormno porasti.
Primjer za to su države poput Portugala, Irske, Italije, Grčke, Španjolske
koje Europska unija pogrdno naziva skraćenicom PIIGS (SVINJE), dok će
izlazak iz EU značiti plaćanje do 30% jednogodišnjeg proračuna

19. Ako je hrvatsko zakonodavstvo sada usklađeno sa Eu zakonodavstvom, čemu
onda ulaziti?

20. Omjer ravnopravnosti Hrvatske u Europskoj uniji kao i mogući njen
utjecaj u EU:**** ****
Europska unija (500 milijuna stanovnika)
Hrvatska (4,3 milijuna stanovnika)

Vrijedi razmisliti, prije nego se nešto zaokruži, zar ne?

1%
će biti zastupljenost hrvatskog naroda u EU. Za usporedbu, u Jugoslaviji je bila 22%. U EU ćemo biti tek statistička pogreška i nećemo imati ikakva utjecaja na donošenje odluka kojih ćemo biti prisiljeni pridržavati se.

1.15 milijardi eura
iznosi ukupni godišnji trošak EU. Samo ulazak u EU košta negdje između 2,5 i 4,3 milijarde kuna. Na ime PDV-a i dijela carina godišnje bismo Uniji morali uplatiti čak 1,9 milijardi kuna! 281.977.916.466 € otpada na troškove provedbe zakona, 93.992.638.822 € su PDV i ostale europske porezne prijevare, 46.996.319.411 € više cijene hrane po Zajedničkoj poljoprivrednoj politici, 35.247.239.558 € plaća se za EU-službenike u zemljama članicama, 7.049.447.911 € su troškovi administracije, a 118.665.706.513€ su ostali troškovi.

920 000
stranaca se naselilo u Španjolsku samo u 2007. godini. Kada je Španjolska prije 14 godina ušla u Europsku uniju imala je 425 000 stranaca. Danas ih ima 5 i pol milijuna, a od toga oko milijun Engleza, pola milijuna Njemaca i 830 000 Rumunja.

20.000 kuna
e minimalan iznos koji će seljaci morati platiti za legalizaciju bespravno sagrađenih farmi, koju EU zahtijeva. Legalizacija farme od 700 kvadrata mogla bi koštati i vrtoglavih 221.260 kuna. Mnogi seljaci ne znaju, primjerice, da objekat za muzne krave ne mogu legalizirati ne izgrade li prije spremište za odlaganje stajskog gnoja, kako nalaže EU pa bi 350 m˛ tako moglo stajati i pola milijuna kuna.

2016
je godina od koje će stranci moći kupovati naše šume i oranice. Državljani EU mogu kupovati kuće, stanove i nepoljoprivredna zemljišta u Hrvatskoj od 1. veljače 2009. godine. Sve druge istočnoeuropske zemlje omogućile su to strancima nakon ulaska u EU, ali Hrvatska je to napravila i prije. Treba znati i da državljani EU mogu već sad, a i odmah nakon ulaska Hrvatske u Uniju, kupovati i poljoprivredno zemljište ako kupe tvrtku na koju to zemljište glasi.

20%
ukupnog hrvatskog izvoza ostvaruje se članstvom u CEFTA-i. Sa zemljama CEFTA-e imamo i trgovinski suficit: 2010. smo im prodali proizvoda za 1,66 milijardi eura, dvostruko više nego smo od njih kupili. Usporedbe radi, iz EU smo, unatoč tome što imamo zaštitne carine, uvezli roba za 9 milijardi eura, a izvezli za 5,4 milijarde. Ulaskom u EU Hrvatska će morati izaći iz CEFTA-e.

3000
radnih grupa birokrata za koje nitko ne glasa i nitko ne zna tko su stvara zakone za EU komisiju. U Europskoj komisiji radi oko 38.000 ljudi. U Europskom parlamentu koji broji preko 700 zastupnika (a svaki zastupnik ima i svoje osoblje) radi još i oko 6000 ljudi u njegovu Generalnom sekretarijatu. U Generalnom sekretarijatu Vijeća EU radi preko 3500 djelatnika. To je samo dio cijele te birokratske vojske koja građane Europe stoji čak 1.147.885.101.616 eura godišnje!

7
starih članica EU još uvijek ima nultu stopu PDV-a. To su Belgija, Danska, Finska, Grčka, Irska, Švedska, i Velika Britanija. Ulaskom u EU Hrvatska će morati ukinuti nultu stopu PDV-a zbog čega će poskupjeti kruh, mlijeko, lijekovi, ortopedska pomagala, knjige.

35%
je minimum udjela u stanovništvu EU kojeg morate imati ako želite preko predstavnika staviti veto na prijedlog zakona EU. Hrvatska će imati oko 1%. Da bi prijedlog zakona prošao u Vijeću ministara, za njega moraju glasati predstavnici barem 65% stanovništva. Od 1. travnja 2017 odluke će se donositi većinom od 55% glasova.

23.870 km˛
je površina teritorija koje se Hrvatska odrekla neizglasavanjem isključivog gospodarskog pojasa, a u zamjenu za članstvo u EU. Tamo se nalaze bogata ležišta plina i procjenjuje se da bi cijena tog prostora po najminimalnijoj vrijednosti četvornoga metra iznosila 47 milijardi eura, što je vrijednost ukupnoga hrvatskog duga. Talijanski i slovenski ribari nesmetano love u tzv. ZERP-u i uništavaju egzistenciju hrvatskim ribarima.

95%
zemalja članica reklo bi NE Lisabonskom ugovoru i novim institucionalnim pravilima da su mogli izaći na referendum, priznao je Charles McCreevy, europski povjerenik za unutarnje tržište i bivši irski ministar financija. Prema Lisabonskom ugovoru, EU je poprimila elemente federalne države u kojoj zemlje članice gube važne dijelove svoga državnog suvereniteta.

6 252 milijardi €
e iznosio "UK Correction" ili "Ispravak za Veliku Britaniju" u EU proračunu za 2008. 1985. g. Engleska je isposlovala posebne pogodnosti prema kojima bi se engleski doprinos svake godine umanjivao za dogovoreni iznos. Taj manjak u EU proračunu nadoknađuju ostale zemlje članice prema posebnoj formuli. Njemačka, Austrija, Nizozemska, Švedska uspjele su isposlovati da njihov doprinos za Veliku Britaniju ne bude veći od 25% onoga što bi inače trebale platiti prema toj formuli. Taj umanjeni doprinos nadoknađuju ostale 22 članice. Hrvatski bi se iznos mogao kretati između 141 i 49 milijuna.

40,1 milijardi kuna
iznosila je zarada hrvatske brodogradnje od 1992.-2009. za 254 isporučena broda, a u istom razdoblju država je u brodogradnju uložila 25,6 milijardi kuna. Prema tome, brodogradnja je samoodrživa jer vraća višak u proračun pa se ne može reći da živi na račun poreznih obveznika. Gašenjem brodogradnje pod pritiskom EU-a ostalo bi se bez 12-15% godišnjeg izvoza, 12 milijardi kuna godišnje potrošnje u zemlji, 1,285 milijardi poreza te 38 000 radnih mjesta.

90%
od 19600 zahtijeva da se sudioništvo u srpskoj agresiji na Hrvatsku prizna u radni staž za mirovinu u RH odobreno je. EU je pokazala posebnu žestinu u prisiljavanju vlasti RH da minoriziraju srpsku krivnju u Domovinskome ratu, da pokrenu masovni progon branitelja te da srpsku agresiju revidiraju u građanski rat, što je posebno vidljivo u pristupnom ugovoru u kojem se govori o "sukobu u 90-ima."

12.926
prijestupa EU administracije su članice EU 2006. godine prijavile središnjici u Bruxellesu, od čega je nastala šteta od 1 milijarde i 155 milijuna eura, a od toga je otpalo na prijevare 323 milijuna eura, piše njemački „Der Spiegel“. Središnjica EU svakog dana pokrade građanima oko milijun eura.

6
zakona (tzv. six pack) koji su doneseni krajem 2011. daju EU strukturama goleme ovlasti proračunskog nadzora nad pojedinim zemljama-članicama, a praktički čitava ekonomska politika svih zemalja se stavlja pod nadzor EU institucija. I ono što je dosada bilo izvan dohvata i izravnog utjecaja EU politike, kao socijalna i porezna politika ili pitanje radničkih plaća, kolektivnih ugovora i privatizacije i liberalizacije konkretnih sektora – sada je sve to pod kandžama EU tehnokratske neoliberalne elite.

NorthStand
28-03-2013, 14:45
http://www.vecernji.hr/vijesti/hrvati-nisu-spremni-eu-to-misle-svi-ali-nemaju-snage-reci-ne-clanak-530756

kakvi panjevi, pa šta konkretno oni hoće? nema šta im ova banana država nije dala, i oni bi još nešto ma popušite nam kitu debili. da se mene pita, nakon silnog ponižavanja ne bi više ni slova razmjenili s tom EU. ovi naši poltroni, nema šta im nisu dali gdje god su mogli napravit kompromis napravili su i sada kao Njemačka nezadovoljna, a što to ta Njemačkica nama zamjera šta konkretno to ovi naši poltroni nisu poslušali i napravili? po čemu su rumunji i bugari, koji su u gorem stanju od nas ušli u EU 5 godina prije nas a po svemu su iza nas. dosta je bilo ovog sranja po našoj državi, ili neka navedu konkretno šta nije s naše strane normalno ili nek odjebu. ako imaju nešto protiv našeg ulaska, tko im brani da glasaju protiv ratifikacije ugovora? šta očekuju, da ćemo ih mi molit i puzat pred njima ko naši političari? pa nisu svi u ovom narodu ovce, da će se prodat za šaku eura!

ako će se vodit ovim kriterijima, onda nisu ni trebali proširivat EU odnosno EZ od onih pet zemalja koje su na početku činile tu tvorevinu. e al oni bi i ovce i novce, sami ste si izabrali put pa se lijepo s njime i nosite. oni bi jeftinu radnu snagu, ali ne bi da ulažu ne bi da daju pare slabije razvijenim državama ma ko vas jebe debili prvo se odlučite šta hoćete pa onda nama dolazite vamo srat. pun mi ih je k. više, tih velikih nacija koje misle da mogu srat po svakome tko nije po njihovom šnjofu.

Humphrey
10-04-2013, 13:42
www.dailymail.co.uk/news/article-2306388/I-acted-like-dictator-bring-euro-Former-German-chancellor-Helmut-Kohl-admits-power-trip-forced-rest-continent-accept-single-currency.html

Demokracija na EU način, ponekad se narod mora zaobići jer političari znaju što je za narod najbolje.

NorthStand
14-04-2013, 22:10
ma ta EU je nova mega jugoslavija, samo što realno sve zemlje koje ostanu izvan nje neće biti politički prisutne u stvaranju nove europe. dakle, na neki način mi da ostanemo izvan EU se samoizoliramo. pošto će gotovo sve zemlje europe, ući u EU za jedno 20 godina hrvatska bi bila u izolaciji. ako izuzmemo bogatu norvešku, i švicarsku. da smo mi na toj razini, onda nam EU sigurno ne bi trebala ovako dok nam zemljom upravlja ova bagra bez obraza i srama jednostavno ne vidim u tome neki problem. jer od EU, su gori samo hrvatski političari. glaso sam protiv EU, i opet bi jer vjerujem u samostalnost HR i ne zanimaju me nikakve integracije u zapadne ili istočne asocijacije. ali realno, premala samo zemlja da bi ostali van EU. kao što je i realno, da nam državom upravljaju takvi da nam EU dolazi ko blagoslov a ne kazna. ja jesam euroskeptik, i uvijek ću to biti ali govorim o trenutnoj situaciji. hrvatska ne može ništa izgubit ulaskom u EU, a može nešto dobit. prvenstveno zato, što hrvatskom upravljaju ljudi koji je ne vole i koji brinu samo o sebi i svojim potrebama.

a vidimo i po primjeru europe, da ni tamo nacije nisu ništa puno pametnije jer i tamo glupani vode glavnu riječ. jednostavno, politika je teren koji većina naroda ne razumje dobro zato i je tako kako je.

Kolerik
08-07-2013, 15:01
Jedina korist od ulaska u EU je ta da nam političari više neće moć mahat sa tom mrkvom ispred nosa pa se možda narod i probudi.

caporegime
08-07-2013, 16:07
najveća realnost je ta da sad vidimo koliko su šuplje priče bile u vezi stalnih ustupaka koji su se tumačili time da "moramo zbog EU".
sad se vidi da se ne mora jer oni koji su hapsili generale, dostavljali transkripte, oni koji su smanjivali radnička prava, rasprodavali imovinu....sve zato jer "EU to tako nalaže" sad brane udbaša perkovića i cijelu udbašku kliku.

dakle, ako ste branitelji, seljaci, profesori, radnici.....ova vlast neće kurcem mrdnut da vas zaštiti nego će vam licemjerno i poučno objašnjavat kako se moraju pridržavati europskih kriterija i pravila.
ali ako se štiti udba, onda su spremni zariskirati i sankcije (koje će se opet prevaliti preko leđa ovim malo ranije nabrojanih) samo da bi svoju aždaju održali slobodnom.

u nekim zemljama bi već radile galge....

NorthStand
29-08-2013, 00:30
ma, to je jasno, od prvog dana su ispirali mozak ljudima da se mora surađivat po tim pitanjima s EU. a naravno da ne mora, ako nećeš ne moraš. normalno, snosiš sankcije i izolaciju ali bože moj neke stvari su toga vrijedne, Perković sigurno nije i u tome je problem.

nego, evo jedan zanimljiv link, capo je već pričo o tome da bi se trebale mađarska slovačka češka poljska i baltičke zemlje udružit u jednu političku grupaciju unutar unije i zajednički nastupat.

http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/eu/94392-celnik-madarske-desnice-zelimo-poljsko-madarsko-hrvatski-savez.html

znam da mnogima jobik nije stranka kojoj vjeruju, i koju smatraju normalnom jer je crtala karte s međimurijem i baranjom u sastavu mađarske, ali svi znamo da su to samo slati snovi i da od toga neće biti ništa. a ovdje nije s gorega podržat ovakvu političku platformu, da se unutar EU organiziraju svojevrsni "nesvrstani" a to su ove zemlje koje sam naveo, čak bi mogle i skandinavske činit taj zajednički blok zemalja koje bi unutar EU zajednički nastupale i borile se za svoje političke ciljeve, jer ovaj blok francuska njemačka britanija italija španjolska je ipak trenutno najdominantniji u EU, pogotovo francuska i njemačka koje diktiraju tempo promjena. ne bi bilo s gorega zato povezat se s tim zemljama, i tako zajedničkim snagama otupit moć francuske i njemačke i mjenjat europu i po želji manjih država i naroda, ipak je Unija zamišljena ko Unija ravnopravnih članica, i zato ne bi bilo s gorega da se ta ravnopravnost osjeti i na terenu a ne da svega par zemalja odlučuje u svemu u Uniji od 28 članica.

zato i kažem nije bitan jobik i njegov politički program, već ideja koja je sasvim prihvatljiva i provediva na terenu.

Picaferaj
03-01-2014, 23:20
The author tries to answer questions like: Where did the Communist idea originate and how was it developed? Why did powerful international financial circles finance the “Russian revolutionaries” in March and November 1917? What was the purpose of the social destruction that followed and in which way did this serve the forces behind the Communists?
“Under the Sign of the Scorpion” will change the reader’s perception of reality. After the fall of the Soviet power on 24 August 1991, the official archives have begun to reveal their secrets to amazed Russian historians. There is a constant flow of new shocking information but only a trickle has as yet reached us in Western Europe and America. Above all, we lack an overall picture. It is this picture which Jüri Lina attempts to give us in his book, which is largely based on released Russian material.
The author also explains why the Soviet Union was abolished and is currently being recreated under another name – the European Union.

http://jyrilina.com/english/under-the-sign-of-the-scorpion-the-rise-and-fall-of-the-soviet-empire/

ogledalce
18-01-2014, 14:53
Ruža Tomašić.

Pogledajte kako su o napretku Srbije u 2013. glasovali hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu. (votewatch.eu)

Razloge zašto sam ostala suzdržana možete pročitati u mom pismenom objašnjenju glasovanja kojeg sam uputila u parlamentarnu proceduru: http://www.scribd.com/doc/200095198/Suzdrzano-o-napretku-Srbije-prema-EU

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/65681_1457799281108457_1034640434_n.jpg

Humphrey
18-01-2014, 16:33
Lijepo je vidjeti kako HDZ-ovci daju podršku naporima vojvode da demokratizira i europeizira otadžbinu.

Humphrey
17-04-2014, 20:22
Po nekim anketama na izborima za EU parlament desnica bi mogla postati važan faktor u tom parlamentu.

Ova država se naravno tu nije htjela miješati pa će poslati samo provjeren eu kadar u parlament.

skater
17-04-2014, 21:04
http://www.cbn.com/cbnnews/world/2014/April/Native-French-under-Attack-in-Muslim-Areas/

Humphrey
24-04-2014, 13:49
Sjedinjene europske države

telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/10559458/We-want-a-United-States-of-Europe-says-top-EU-official.html

Samo zamislite, mi Hrvati ćemo biti dio toga.

zlatna ribica
24-04-2014, 14:23
Pa već jesmo, EU već je SED, samo što se službeno tako ne zove..

EU već neko vrijeme nije više zajednica država (od usvajanja novog ustava), nego je jedna velika država, sve sa svojim jedinstvenim predsjednikom pa na dalje..

Humphrey
24-04-2014, 14:54
Pa već jesmo, EU već je SED, samo što se službeno tako ne zove..

EU već neko vrijeme nije više zajednica država (od usvajanja novog ustava), nego je jedna velika država, sve sa svojim jedinstvenim predsjednikom pa na dalje..

Gdje je eu krenula bilo je jasno od samog početka,ali sad valjda hoće da to bude i službeno.

Naravno,ništa od toga ne brine hrvate,oni su svoju izdaju obavili,a sad samo treba konop i čvrsto drvo pa da krenu judinim stopama.

NorthStand
24-04-2014, 15:09
http://www.cbn.com/cbnnews/world/2014/April/Native-French-under-Attack-in-Muslim-Areas/

da su više slušali hitlera, danas sigurno ne bi imali ovih problema, ja cijelo vrijeme pričam da će kad tad ova europa doći ponovo na one "rasne zakone" koje su tobože zbog morala i pravde u ime nekakvog idealnog svijeta koji ne poznaje rasnu i nacionalnu isključivost izopćili tobože zbog nekakve "moralne higijene". sve u svemu, dolazi im na naplatu njihova multi kulti politika, od koje kao što vidimo od ovih multikultičara u bosni kruha nema. u bosni su jako multikulturalni muslimani, ali samo do trenutka dok hrvati ne zatraže svoj tv kanal i entitet u tom momentu pokazuju svoje pravo lice i koliko su istinski multikulturalni. ali to ne treba čudit, ako se uzme u obzir da su i oni muslimani i da ni oni nisu imuni na "operiranja" usmjerena protiv kršćana u svojoj zemlji, ko i ovi po francuskoj. moje je mišljenje da europa radi veliki zajeb s tom imigrantskom politikom, smatram da europa ako želi zaštiti svoj način života treba podhitno počet izopćavat takve iz svojih država, ali to se vjerojatno neće dogodit dok god u europi ne bude omjer 35-40 posto na spram 60-55 posto bijelci crnci odnosno kršćani muslimani, tad će tek neki progledat, jer nemojmo zaboravit sva ova govna koja trenutno vode europsku politiku žmire na oba oka na spram ovih problema zato jer su svijesni da su ovi još uvijek marginalna grupa koja i nema neki veliki utjecaj na državu u cijelini, ali jednog dana ako se to nastavi razvijat ovim tempom upravo će biti suprotno njihov utjecaj će biti sve jači i jači i počet će preuzimat vlast u svoje ruke, i koristit je za svoje obračune i nametanja svojih neeuropskih standarda i načina života u srcu europe, tad očekujem i pobunu ko što je i bila ona protiv pedera već u francuskoj. ali džabe sve, kad političari misle da su pametniji od naroda, ja i dalje tvrdim šta god netko pričo o hitleru da je on pobjedio u tom ratu europa danas ne bi bila u ovim problemima, rampa bi bila puno radikalnije postavljena i nikakvi muslimani i crnci ne bi mogli marširat europskim metropolama i maltretirat ljude kako to sada rade. ali bitno da nama seru po hitleru, da se gamad u berlinu okuplja protiv fašista thompsona itd. isti ti debili su i najodgovornij što europa počinje ličit na cirkus, to je ta njihova "antifašistička" politika i dala jebo im pas mater retardiranu. kao na tome se bazira moderna europa i svijet, hvala lijepa debili komunističko liberalni da se ja nikad nisam orijentirao po vašim boljševičko liberalnim sranjima i multi kulti politici, a poprilično sam siguran da koji god rat izbio u budućnosti da ja i oni nećemo biti na istoj strani.

zlatna ribica
24-04-2014, 15:18
Gdje je eu krenula bilo je jasno od samog početka,ali sad valjda hoće da to bude i službeno.

Naravno,ništa od toga ne brine hrvate,oni su svoju izdaju obavili,a sad samo treba konop i čvrsto drvo pa da krenu judinim stopama.

Tko zna jesmo li to ikako mogli stvarno izbjeći... netko drugi je odlučio da moramo ući i to se provelo, iako mi sami nismo tako odabrali. Odnosno, za ulazak je glasalo koliko ono ukupno, 27-28% birača.

Ko što kažeš, odavno se znalo u kojem smjeru ide Europa. I ostali kontinenti su skupljeni u svoje "zajednice"... A konačni korak je njihovo međusobno spajanje, znači jedna svjetska vlada..

To je jednostavno tako....

NorthStand
24-04-2014, 15:22
Sjedinjene europske države

telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/10559458/We-want-a-United-States-of-Europe-says-top-EU-official.html

Samo zamislite, mi Hrvati ćemo biti dio toga.

europa je realno sebe sjebala tokom drugog svijetskog rata, ovo su sve posljedice tog rata, u svakom slučaju rađe bi bio dio trećeg rajha nego ovakve europske unije. ali to i je najbolji dokaz, zašto je njima smetao Hitlera, zato su se svi udružili da ga likvidiraju kao i naciste. prevelika je on bio prijetnja, ovakvoj europi kakvu su oni kreirali i kakvu tek namjeravaju dodatno "usavršit" po svojim mjerilima. tako da, između njih i adolfa bez pardona biram adolfa, i to sam već milion puta reko između ovih liberalnih šupčina uvijek će mi biti draži i najokorijelili nacist i fašist, a da ne govorim o ovim propalitetima komunističkim oni su pola europe unazadili za najmanje 200 godina, u onih svojih 45 godina vlasti. tako da, suvišno mi je pričat o tome svemu, kad je očito ovaj svijet odavno otišo u kurac, a europa pogotovo. kažem po meni ključna točka je bio taj drugi svijetski rat, i od tad je sve krenulo nizbrdo. nemam ništa protiv demokracije, ali ponekad je bolje i imat jednog furera nego tisuće raznih "demokrata" koji slijepo sljede naputke svojih političkih stranaka koje očito je najmanje vode računa o svom narodu i državi, i onda jel bolje imat "furera" ili "demokrate" ? ja mislim da je vođa daleko bolji izbor, od tih gmizavaca koji tobože predstavljaju nas a zapravo ovaj svijet pretvaraju u jedno krajnje retardirano mjesto za život. normalni ljudi postaju rijetki ko amebe, koliko šire tu svoju bolesnu politiku i jednoumlje, a kao smeta im Adolf ili Pavelić odnosno fašizam i nacizam, a šta je ovo što oni rade nego možda malo suptilnijim metodama preslika politike Hitlera i Musolnija samo ne vojnim putem, jer oni to rade kao što sam reko "suptilnije". ali rade sve u svojoj moći da ovaj svijet postane jedno nakaradno mjesto za život, u kojem će nacionalnost i državnost postat nepotrebna stvar, bit će jedino mjerilo novac i pripadnost nekakvoj mega zajednici kalibra EU. dno jebenog dna, kao što sam reko draža mi je pomisao da sam građanin trećeg rajha nego ovakve EU.

zlatna ribica
24-04-2014, 15:29
Ja bih ipak radije živjela u miru, nego u trećem reichu, u kojem bi me netko imao legitimitet ukokati, ako ne bih bila podobna nacionalno/ politički/ vjerski itd.

Nije problem u samoj ideji povezanih država, nego tome što je od te ideje nastalo.

Humphrey
24-04-2014, 17:02
Tko zna jesmo li to ikako mogli stvarno izbjeći... netko drugi je odlučio da moramo ući i to se provelo, iako mi sami nismo tako odabrali. Odnosno, za ulazak je glasalo koliko ono ukupno, 27-28% birača.

Ko što kažeš, odavno se znalo u kojem smjeru ide Europa. I ostali kontinenti su skupljeni u svoje "zajednice"... A konačni korak je njihovo međusobno spajanje, znači jedna svjetska vlada..

To je jednostavno tako....

Sami smo odabrali ulazak,bez obzira koliko ljudi je izašlo na referendum. Ovaj narod je izabrao svoj put i zaslužuje sve što ga čeka. Valjda će idući put biti više pameti,ali sumnjam.

RockyMarciano
01-06-2014, 18:13
Super mi je kako se domaći i strani ljevičari zgražaju pobjedi Marine Le Pen i Nacionalne fronte u Francuskoj. Francuska je tolerantna zemlja, ali nije normalno kad si sveden na egzotičnu manjinu u vlastitom glavnom gradu. Možda se u tome krije razlog pobjede desnice. Ljevičarima to nije palo na pamet. Kriva je gospodarska kriza i ništa više.

skater
02-06-2014, 19:27
u kojem će nacionalnost i državnost postat nepotrebna stvar

"Građani".

Ja bih ipak radije živjela u miru, nego u trećem reichu, u kojem bi me netko imao legitimitet ukokati, ako ne bih bila podobna nacionalno/ politički/ vjerski itd.

Nije problem u samoj ideji povezanih država, nego tome što je od te ideje nastalo.

Živjeli su Hrvati gotovo 70-ak godina u socijalističkom, a prije toga u monarhističkom multikulturalnom raju zvanom Jugoslavija pa su svejedno tamanjeni kao muhe i slani na prevaspitanja na Goli otok.

Europa nija SAD. Mada bi se i o američkom kulturološko-društvenom identitetu moglo raspravljati jer je SAD kakav poznajemo stvoren od zapadnoeuropskih doseljenika i stvoren na temelju europske uljudbe, nikakav "melting pot".

Europski narodi imaju svoj identitet i kulturu, ne mogu se stoljeća formiranja nacija odjednom zamijeniti nekakvim "građanstvom" i sličnim glupostima.

Super mi je kako se domaći i strani ljevičari zgražaju pobjedi Marine Le Pen i Nacionalne fronte u Francuskoj. Francuska je tolerantna zemlja, ali nije normalno kad si sveden na egzotičnu manjinu u vlastitom glavnom gradu. Možda se u tome krije razlog pobjede desnice. Ljevičarima to nije palo na pamet. Kriva je gospodarska kriza i ništa više.

Ne mogu leftardi i libtardi protiv sebe. Za njih je sve društveni konstrukt i klase. Ovo što si rekao se ne uklapa u njihov mentalni sklop. Tim gore po njih. Ljevici su bitnije manjine svih boja i oblika nego vlastiti narod i radnici. Imat će se još prilike zgražati i čuditi, ovo je samo početak.

Pogledaj ovo:

http://isra-news.net/2014/06/apel-izraela-desnici-u-eu-ne-ujedinjujte-se-sa-neonacistima/

Apel Izraela desnici u EU: Ne ujedinjujte se sa neonacistima

„Frakcije koje uključuju partiju te vrste biće ništavne što se nas tiče“, rekao je Liberman, vođa ultranacionalističke partije Izrael naš dom (Israel bejtenu) koja je u koaliciji s konzervativnim Likudom izraelskog premijera Benjamina Netanijahua.

Vođa ultranacionalističke izraelske stranke u koaliciji s Likudom strankom nastalom iz terorističkog Irguna, upućuje apel europskim nacionalistima da se ne ujedinjuju sa "neo-nacistima."

Dakle predstavnici izraelske krajne desnice, slikovito rečeno, "izraelski nacisti" šalju apel (ultimatum?) europskoj desnici da ne koaliraju s "neonacistima". Jebe lud zbunjenog.

Picaferaj
13-06-2014, 21:35
Europa je dakle samo etapa, jedna stepenica prema "višem" cilju. Tome su dobro poslužili i ruski boljševici jer u jednoj drugoj svojoj knjizi "Praktični idealizam" iz 1925. slavni grof govori: "Odlučujuća etapa prema tom cilju (jednoj svjetskoj vladi) mala je jezgra komunističkih duhovnih aristrokata koja sada vlada Rusijom i koja je svjesno prekinula s plutokratskom demokracijom u ostalom svijetu". Gle, gle, gospodine Posselt, upravo tako piše vaš japanski guru, grof Coudenhofe-komunistička duhovna, aristokratska elita. "Komunisti su aristokrati duha", i ovo ste nam prešutjeli dok ste se kunili u kršćansku Europu, dok ste osuđivali komunizam i totalitarizam, a upravo vi, svi zdušno radite da se podigne iz podzemlja, strašna zvijer sa sedam glava.

http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/125143-sok-iz-europske-unije-europski-parlamentarac-potvrdio-legitimnost-stvaranja-jedne-svjetske-vlade.html

NorthStand
07-08-2014, 19:54

je i Adolfa je u njemačkoj dovela na vlast "gospodarska kriza", a ne nepravda i ponižavanje svih nijemaca nakon završetka 1 svijetskog rata nenormalnim ratnim odštetama i nametanjem kolektivne krivnje. dobro i mi znamo, kako to ide jer i nama su desetljećima nametali kolektivnu krivnju i zbog individualnih zločina ustaša i općenito pojedinih hrvata nametali kolektivnu krivnju za rat i sukobe. kao da Tito i komunisti i Srbi četnici i partizani nisu radili ratne zločine, nisu palili kuće i radili bilo šta što je nehumano to je valjda sve bilo rezervirano za fašiste i ustaše. s takvim pričama su opterećivali i nijemce krajem 1 svijetskog rata, i to je uvelike dovelo do jačanja nacionalizma i osjećaja da se "uzvrati udarac" zato su Nijemci izabrali Hitlera koji je obećao da će uzvratit udarac i osvetit se francuzima i englezima za sve. ali ne, nije to problem problem je "gospodarska kriza" koju su uz put rečeno upravo ti francuzi i englezi proizveli uz pomoć židova, i gle čuda baš se židovi našli na meti SS odreda i nacista tokom 3 rajha, slučajnost? eheheh ne bih reko, normalno da ne treba opravdavat te zločine nad židovima i židovskim narodom, ali svi oni jako dobro znaju zašto su nacisti radili to što su radili i vodili takvu politiku, kao i ustaše na ovim našim prostorima ali najljepše je pravit se glup i ignorirat elementarne činjenice i mislit da će se mitovima i lažima postić neka istinska katarza. Hrvati nisu Nijemci da bi se trebali nekome za nešto ispričavat, jer mi nismo jurišali po cijeloj europi već smo bili njihovi saveznici a to je velika razlika. kao što ni NDH nije bila država koja je otimala teritorije već država kojoj su otimali teritorije, to su te neke sitne sitnice koje naši "antifašisti" zaborave kad se priča o tome da je "sieg heil" isto što i "za dom spremni". ili da su ustaše nadmašile svoje učitelje naciste, i tome slične kretenarije. koje služe samo za to da se hrvatski narod a ne samo ustaše i NDH ko saveznička država 3 rajha totalno iskriminalizira, i prikaže u jednom krajnje negativnom svijetlu. srećom, nismo svi ovce pa ne nasjedamo tako lako na njihove budalaštine.

NorthStand
07-08-2014, 20:31

e vidiš ja bih rađe živio u trećem rajhu, nego u utopističkim unijama u koje nas hrvate zaguravaju od kad znamo za sebe. stalno nas usisavaju u te svoje nekakve "unije", tobože za naše dobro. a svi mi jako dobro znamo, da u nijednoj uniji nismo bili ravnopravni i da u nijednoj nismo mogli polučit ono što smo mogli izvan s potpunom suverenosti. na žalost, mi smo narod koji je premalen da bi sam o sebi mogao odlučivat i zato smo stalno prisiljeni s nekime sklapat saveze i vojne paktove. i u tim savezima i paktovima, prečesto izvisimo i platimo skupu cijenu. ne kažem ja da smo mi koalirajući s trećim rajhom, barem ovaj dio naroda koji je bio za NDH učinili nekakvo humano djelo, ali smo kao rijetko kad u svojoj dugoj povijesti stavili sebe na prvo mjesto i gledali svoj interes umjesto tuđih. naravno cijena za to je bila velika u ljudskim životima, i naravno i u tom djelu povijesti morali smo prepustit neke djelove teritorija strancima. mimo naše volje, za viši cilj, za cilj opstanka naše države. i to je jedina istina o tom periodu, sve ostalo su priče za malu djecu i najobičnije laži i obmane. nisu Hrvati bili Ustaše, da bi postali veći fašisti od fašista ili veći nacisti od nacista, već da bi osigurali sebi svoju državu. kao što si židovi sad osiguravaju svoju državu na bliskom istoku, ništa manje radikalnim metodama. dapače ja tu borbu za NDH uopće ne gledam kroz prizmu nekakvog radikalizma, kako to gledaju komunisti i ljevičari jer tu nije bilo ništa radikalno ni smrtno opasno po one koji su prihvatili ideju o hrvatskoj državi. naravno oni koji nisu, kao i u trećem rajhu bili su izvrgnuti progonima i ubijanjima. nisam ni ja da se ljude maltretira bez razloga, ali neka pravila ponašanja se moraju znati. ne sviđa ti se NDH ili 3 rajh, pa jel te netko sili da živiš tu, preseli spremi kofere i bok nemoj dizat revolucije ko Tito i mislit da će se takve gluposti tolerirat. tko normalan još u svijetu, diže revoluciju protiv svoje države i to države koja je nastala nakon 900+ godina ? pa mi Hrvati smo kad je u pitanju neka politička logika, stvarno žešće budale. ne moramo svi isto mislit, ali ideja o hrvatskoj državi mora biti prihvaćena od svih, jer mi nismo ni jugoslaveni ni austrougari ni habsburzi, niti ideja o NDH ima veze samo s Ustašama fašistima i nacistima, i koja budala uopće može tako pozicionirat stvari? jesu Ameri nacisti zato jer su istjerali britance iz SAD, politički i proglasili deklaraciju o nezavisnosti?

http://hr.wikipedia.org/wiki/Ameri%C4%8Dka_deklaracija_o_neovisnosti

isto tako, kažeš da nećeš biti dio trećeg rajha jer ćete netko ubit, može te i danas bilo tko ubit iz bilo kakvih motiva i razloga nije ti baš to neka logika. i danas se ubija, čak i više nego za vremena trećeg rajha. tad su ubijali samo zbog političkih razloga, danas ubijaju i zbog najbanalnijih na sred ceste, s time da su ko bonus kad su žene u pitanju i silovanja čest slučaj. nisam baš pratio što se događalo za vrijeme 3 rajha, nisam se informirao tako detaljno ali pretpostavljam da je u tom segmentu život bio puno sigurniji nego danas. najveći problem je bio za one koji su na Hitlera i njegovu politiku gledali negativno i javno izražavali neprijateljski stav prema istoj, takvi zasigurno nisu dobro prolazili ali ostali siguran sam nisu imali većih problema. tako da po mom mišljenju, i tu se previše dramatizira i pokušava ostavit dojam da su nacisti jeli djecu i ljude za doručak čim bi otvorili svoja usta. istina je da su nacisti pretjerivali u nekim stvarima, da su ograničili ljudske slobode zbog "općeg dobra" i za moj ukus previše. ali siguran sam da to nije bilo toliko traumatično i ružno, kako se uporno naglašava. i danas te draga ribice uče da živiš u fašističkoj tvorevini, da su fašisti na svakom koraku, evo mene proglašavaju fašistom samo zato jer imam izrazito konzervativne i tradicionalne poglede na svijet i politiku. ali vjeruj mi još nikoga nisam ubio ni pojeo, jer da jesam bio bih u zatvoru. normalan sam čovjek ko i svaki drugi, samo nemam percepciju života i politike kakvu imaju naši istaknuti "europejci" i "antifašisti" kalibra Mesić i Josipović.

isto tako slažem se da su čistke koje su radili nacisti i komunisti bile kontraproduktivne, i da su baš zbog toga opravdano i jedna i druga ideologija uvrštene u negativnu stranicu ljudske povijesti. određena kazna za one koji vašare protiv države u kojoj žive moraju postojat, ali slažem se da ne smije biti normalno nekoga likvidirat samo zato jer drugačije razmišlja ili zato jer je pripadnik neke druge vjerske i etničke zajednice. tu se slažem da su nacisti i ustaše pretjerale, ali takva vjerska etnička i rasna politika nije ni nastala niti je završena s porazom sila osovine u drugom svijetskom ratu. i licemjerno je tvrdit da su samo nacisti i ustaše, bili rasisti i provodili čistke s tim motivima. to su radile sve veće države svijeta, i danas bi to radile da im nije vrijeme "kolonija" crklo pa moraju glumatat "multikulturalnost" da bi nastavili iskorištavat svoje bivše kolonije na tu kartu "suradnje" i "otvorenosti".

ali opet ponavljam u ratnom vihoru očekivat nekakvu humanost je ludilo, ne može se na naciste i ustaše gledat samo kroz prizmu tih zločina u ratu. jer po toj logici, i saveznici i njihove pristaše lako bi došli na lupu negativnog tumačenja bez obzira što oni formalno nisu započeli taj rat. ne znači da su nevini, i da za ništa nisu odgovorni i da nikakve zločine nisu napravili kako se ostavlja dojam pošto se samo osuđuje zločine koje su počinili pripadnici sila osovine.

sve u svemu, ne treba odobravat linčovanje ljudi to je aposlutno civilizacijski i normalno i bilo bi dobro da se ratovi takvog inteziteta i s tolikim ljudskim žrtvama više nikad ne ponove. jer od toga svega, nitko se nije niti će usrećit. ali opet ponavljam, nepotrebno je naglašavat nekakvu ozloglašenost nacista i ustaša, jer i to su bili ljudi ko i svi prije i poslje njih a to što je propaganda učinila od njih posebne zlikovce i luđake je drugi par rukava. možda jesu bili žešći i brutalniji nego neki prije njih kroz povijest, ali sad od njih radit nešto neviđeno a dobro se zna da je cijela povijest čovječanstva obilježena sukobima i krvoprolićima meni osobno je totalni idiotizam. i zato mi ide na nerve, kada mesić i slični debili počnu naricat po jasenovcu i brezovicima o strašnom "endehazijskom" ili "trećerajhovskom" periodu. ljudi su jednostavno licemjeri, i tu je problem današnjih ljudi i ispire im se mozak preko medija opako pa se onda i kreiraju ovakva razmišljanja kao da te može netko ubit samo ako si dio trećeg rajha ili NDH. danas se događaju puno veći kriminalni obračuni i sranja, i puno je nesigurnije nego u prošlosti. je da postoje zakoni koji te štite, i kažnjavaju ubojice i kriminalce ali šta to tebi vrijedi kad te netko ubije? ništa, prema tome danas je definitivno nesigurnije vrijeme nego za vrijeme tog trećeg rajha pa ne vidim da ovi novinarski debili o tome tako pričaju, kako pričaju o trećem rajhu i ndh i straše ljude nečime što je davna i završena prošlost. mi živimo danas, ne živimo u trećem rajhu da bi nas oni strašili s istime, i ako malo popratite naši novinari uopće ne pričaju o tekućim temama i problemima društva, već prodaju maglu i demagogiju s temama iz prošlosti. i od toga dobro žive! dno dna.

NorthStand
07-08-2014, 20:45
evo nešto vezano uz temu....

http://www.hspf.info/kolumne/nedavni-govor-viktora-orbana-u-londonu-bez-iskrenosti-necemo-savladati-krizu/

st.anger
06-05-2015, 12:41
Prognoza rasta BDP-a za 2015:
http://diepresse.com/images/uploads/7/2/c/4724524/Prognose1024_1430887170296733.jpg
http://diepresse.com/home/wirtschaft/international/4724524/EUPrognose_Osterreich-wird-zum-Problemfall?_vl_backlink=/home/index.do

Stopa nezaposlenosti u Europskoj uniji:
1.Grcka=25,6%
2.Spanija=22,4%
3.Hrvatska=17%
.
.
13.Slovenija=9,4%
.
.
.
24.Austrija=5,8%
.
.
.
28. Njemacka=4,6%
http://diepresse.com/home/wirtschaft/international/4724026/Arbeitslosigkeit_Osterreich-faellt-in-EU-auf-Platz-funf-zuruck?_vl_backlink=/home/wirtschaft/international/index.do

st.anger
23-06-2015, 21:45
Madjari opet po svom, nece primati nazad izbjeglice sto su preko Madjarske usli u EU:
http://diepresse.com/home/politik/aussenpolitik/4761198/Boot-ist-voll_Ungarn-nimmt-keine-Fluchtlinge-zuruck?_vl_backlink=/home/index.do

evo i index prenio:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/madjarska-jednostrano-suspendirala-europska-pravila-o-azilu-i-prihvatu-izbjeglica/827055.aspx

NorthStand
22-01-2016, 01:08
http://www.dnevno.hr/planet-x/poljska-rasturila-europsku-oligarhiju-umjesto-poreza-gradanima-uvode-poreze-bankarima-883608

http://www.youtube.com/watch?v=jDPDLSdcF8I

Europska unija više ne zna kako bi kontrolirala zemlje poput Poljske čiji se građani bude u velikoj mjeri. Masovnim medijima kruže priče o sankcijama kojima će ova zemlja biti pogođena samo zato što se usprotivila oligarhiji Europske unije i dužničkom ropstvu kao i stvaranju jedne ateističke vladavine nad svim državama i pojedincima Europe. Da, Poljska se itekako budi a osim što su nedavno pred 50 tisuća ljudi i očima cijelog svijeta zapalila zastavu Europske unije i tako pokazala što misli o njoj, sada su prodrli u srž problema i oduševili svijet! Onaj svijet koji je čuo za ovu odluku unatoč cenzuri medija koja je zastrašujuća.

Naime, dok novi mandatar u Hrvatskoj veselo ćakula s bankarima i dogovara nove poreze, rezove i druge tehnokratske podvale koje će snositi hrvatski , blokirani i ovršeni građani, Poljska je učinila suprotno. Bankarski princip upotrijebili su na same banke i odobrili zakon po kojemu će se uvesti porez na sve financijske institucije a od tog novca financirat će se subvencije za djecu Poljske. Banke i osiguravajuća društva od ove godine plaćat će 0,44 posto poreza na aktivu, što će poljskom budžetu donijeti 4,4 milijarde zlota godišnje, odnosno 1,1 milijardu dolara. Za razliku od banaka, osiguravateljima će se u oporezivu imovinu uključivati i državne obveznice. Fantastična ideja zar ne? Poljski građani su oduševljeni a bankari naravno negoduju , i tvrde da bi taj novi porez mogao zaustaviti rast kreditnih plasmana.

I dok polako sve zemlje svijeta uviđaju veliki problem u BANKARIMA koji legalno pljačkaju čovječanstvo uvodeći ga u dužničko ropstvo, čini se da se Hrvatska priprema na posljednji, završni udarac Hrvatima. Mandatar Tihomir Orešković i guverner Boris Vujčić u austrijskom Kitzbühelu sudjelovali su na zatvorenom sastanku predstavnika investitora i banaka gdje je sudjelovalo čak 80 bankarskih oligarha, a s obzirom na to da su iz bankarskih prostorija bankari izašli veseli i nasmijani a Orešković najavio rezove, samo si možemo zamisliti što su ovi ljudi iz sjene zapravo dogovorili.

Još ovrha, još kredita, još oduzimanja privatnog vlasništva i još poreza i drugih tereta na hrvatske građane? Jedno je sigurno, dok su bankari sretni Hrvatska neće biti! To je za sad prepoznao Island koji je svoje bankare uhitio, Mađarska koja se riješila dugova MMF-a i banaka, Poljska koja će nabiti poreze bankama ali ih i protjerati iz Poljske vrlo brzo, Švicarska koja će o sudbini banaka i stvaranju novca odlučivati na referendumu ali ne i Hrvatska, podložna zemlja kojom su banke naprosto oduševljene.

Podsjetimo, od prosinca, 2010. do kraja 2014. godine u Hrvatskoj je, temeljem nadopuna Ovršnog zakona, blokirano je milijun stanovnika Hrvatske! Hey menadžeri, hey korporacije, hey bankari, znate li vi to? Međutim, blokirane su i njihove obitelji. BLOKADA znači da su im blokirani svi računi kod svih banaka i to kod većine ljudi duže od godine dana, što znači da kamate nesnosno rastu do neotplativosti duga, koji se onda posmrtno seli na sve generacije poslije. Njima su blokirani životi, a dug neotplativ dok sustav šuti.

‘Ne postoji suvremena, demokratska država koja ima tako nedemokratski odnos do svojih građana, kako to ima Hrvatska jer ne postoji suvremena država u EU i svijetu koja je na ovaj način regulirala problem dugova’ upozorili su iz udruge Blokiranih, ali Hrvatska i dalje po svome, po građanima – do kraja.

zato im je i pao kreditni rejting, tako se to radi, kad radiš u interesu svog naroda i zemlje, proglase te fašistom. Poljaci. :bravo

dalton
10-02-2016, 15:17
http://www.youtube.com/watch?v=br80dbVx-PE
LOVE PARADE-BERLIN 2030

Jakov
22-08-2016, 09:42
naišao na dobar opis europske birokratske kompliciranosti:

Pythagoras’ Theorem: 24 words

Lord’s Prayer: 66 words

Archimedes’ Principle: 67 words

10 Commandments: 170 words

Gettysburg Address: 286 words

US Declaration of Independence: 1,300 words

US Constitution and all 27 Amendments: 7,818 words

EU Regulations on Sale of only Cabbages: 26,911 words

Grunf
22-08-2016, 10:21
Odlično :rofl :rofl

Jakov
31-08-2016, 10:19
Europska kriza je zapravo pokušaj zadržavanja povlastica u Brusselu. Tako su dugoročni troškovi mirovina za dužnosnike EU porasli od kraja 2014. do kraja 2015. za 8,9% i iznosili su 63,8 milijardi eura.

http://www.focus.de/politik/ausland/auf-ueber-63-milliarden-euro-teure-europaeische-elite-pensions-kosten-fuer-eu-beamte-steigen-dramatisch-an_id_5824222.html

Tako su pored svoje godišnje plaće, oni plaćeni 304 eura dnevno samo da se pojave uz mjesečnu plaću od 8,020 eura čak i ako se nikada ne pojave na poslu.

http://www.transparencyinternational.eu/2014/08/how-much-does-an-mep-make/

Jakov
07-09-2016, 09:42
Le Pen najavljuje referendum o izlasku Francuske ako osvoji vlast

http://uk.reuters.com/article/uk-france-lepen-referendum-idUKKCN1190HK

goran2hr
21-09-2016, 17:27
http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/economist-vucic-je-eurofil-godine-956592

Uz svo zalaganje, nažalost Plenkiju je ova laskava EU titula zamalo izmakla. Ako nije bilo (uobičajene) EU namještaljke, onda je izgleda ipak pobijedio bolji.

Možda bi i mi trebali uvesti godišnju nagradu za ovakve zasluge i napore. Za one najzaslužnije među zaslužnim građanima Hrvatske (http://www.eurocinik.com/hrvatska-pretrpana-parazitima). Trebala bi to biti plaketa ili pokal, uz koju bi išla i novčana nagrada.
Moj prijedlog naziva za to priznanje bio bi - "Ladislav Napuljski", kako bi tome dali i jednu povijesnu težinu.

Picaferaj
07-10-2016, 17:48
http://www.youtube.com/watch?list=PLrk7YkfC1oIAYx4rjGFnd0h1zvAxqYuME&v=NSQnM4zmlNM

NorthStand
16-11-2016, 17:57
http://www.youtube.com/watch?v=JJ8E24HuXj8

NorthStand
16-11-2016, 18:25

odgovorio ti je skater na prethodnoj strani, i ja iznad na ovo, ali ću opet ponovit, danas ti u njemačkoj slobodno siluju nijemice, kao što su ih miroljubivi "antifašisti" silovali nakon "oslobođenja" njih sićušnih 2 miliona !

to što ti i takvi ko ti misle da je samo fašizam bio zlo, i uporno ko papagaji ponavljate tu lažnu tezu ko pokvareni radio, neće postatit istina samo zato jer vi trbuhozborci i kugolevičari tako razmišljate.

poštujem te ko osobu, ali s ovim si pokazala prirodno lice ljevičara, tako kako si ti ovo sročila to je maslo i propaganda svakog ljevičara, tvoje je pravo biti ljevičarka i ja to poštujem ali isto tako je moje pravo da na tvoje demagogije i nebuloze rečene o ovome odreagiram i pojasnim ih kako sam ih gore iznad već pojasnio.

Adolf je bio diktatora, da nije bio humanist, ali je Nijemcima radio puno bolje nego što im sada radi CDU s Angelom Merkel. svoj narod je stavio na prvo, a ne na zadnje mjesto, a kao što znaš imamo i mi svoje SDPHDZ idiote koji rade istu stva,r svoj narod stavljaju na zadnje mjesto zbog političke korektnosti i humanosti, pa ćeš mi oprostit što mi se sere od tog vašeg u pravilu lažnog humanizma koji je popločan diskriminacije većine u svim državama europe, a mene najviše zanima europa jer smo i mi sad dio te "europe" koja će za 50 godina biti muslimanska a ne kršćanska, ako se vašem "plemenitom humanizmu" konačno ne stane na kraj.

http://www.youtube.com/watch?v=KVWAIKoatWM

evo slobodno mi se javi, pa mi reci jel bi ovo moglo biti moguće u "trećem rajhu" nemoj mi se ni trudit objašnjavat jer me nećeš uvjeriti u ništa a pogotovo ne u svoj lažni humanizam, svima kojima su puna usta čovjekoljublja su u pravilu čisti demagozi i poltroni, kako u europi tako i kod nas, a da ne govorim da su potomci onih što su hrvate 45 godina ubijali, postali preko noći urbani napredni i nadasve "tolerantni" građani Republike Hrvastke, vidiš ja se ne bih složio s tobom da je to normalno i da je to obrazac po kojem hrvatska i europa trebaju surađivat, iako će biti povrijeđena tvoja osjetljiva narav u pogledu da će neke rase i nacije morat napustit europu, i biti dio svojih prirodnih kulturoloških zajednica, jer naime "nismo isti" ma koliko ti i tebi slični potencirali da jesmo.

a ponavljam imaš pravo na svoje mišljenje, ali demagogiju ničiju pa ni tvoju neću trpit ni sekunde. jer nas je ona sve i dovela u ovu poziciju, u kojoj se danas nalazimo, skupa s divnom europom u koj sada zamisli perverzije možeš putovat bez vize, vau, jebena privilegija s obzirom kakvu smo cijenu za tu "privilegiju" već platili, a tek "najbolje" dolazi. :)

goran2hr
15-03-2018, 15:22
Hrvatski radio 1, jutros. Emisiju nisam slušao u cjelini, ali uglavnom, ugostili smo EU birokrata i među ostalim, poručio nam je da zbog Brexita (UK više neće uplačivati u EU proračun), sada nama rastu davanja za EU 10-20 %, a nešto manje ćemo moći i dobiti.
Osobno, mislio sam da je Brexit dobar za nas, jer više nećemo plaćati "Engleski rabat", dopasti će i nas koja institucija, a vidio sam u tome i dobar primjer za nas da se može izaći iz EU i da je to dobro za onog koji to učini.
Umjesto rabata, evo nam poskupljenja (10-20 %), nove institucije - za nas banana, a nema u nas ni priče o izlasku iz EU, nego o ulasku ilegalnih imigranata u RH.

skater
16-03-2018, 18:56
(VIDEO) ITALIJA U ŠOKU! Migranti devastirali povijesni dio Firenze: ‘Gdje je policija, IZVEDITE VOJSKU!’

http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/video-italija-u-soku-migranti-devastirali-povijesni-dio-firenze-gdje-je-policija-izvedite-vojsku-1143862/

Nezahvalne crnčuge koje nitko nije silom doveo u Italiju divljaju po Firenci. Misle da ako će vriskati "basta", "rasisti" opravdati njihovo majmuniranje po civilizranoj zemlji koja je te čovjekolike majmune prihvatila i dopustiti da njihova zemlja postane Treći svijet, demografski i kulturno.
Mislim da je povezano s ubojstvom jednog crnca, što opet dokazuje da ovi osjećaju grupnu, rasnu pripadnost tom pojedincu, i spremni su raditi sranja po zemlji kojoj ne pripadaju. S druge strane, Talijani ne osjećaju povezanost s ubijenom i raskomadanom Talijankom, inače bi ovi majmuni i svi ostali ilegalno pristigli negroidi na grbači Talijana bili odavno protjerani iz Italije kako i priliči na ovaj ili onaj način. Čačkaju mečku dok Talijani stvarno ne polude jer Talijane za razliku od Britanaca, Šveđana, Nijemaca, Francuza ne dira "politička korektnost" niti se boje lijevo-liberalnih ucjenjivačkih etiketa.

Grunf
17-03-2018, 18:04
Ma svi smo u šoku kako to da doktori iz Azije mogu odjednom tolko ponoreti. Sigurno su bili izazvani vrijeđanjem bijelih supremacista.

Grunf
17-03-2018, 18:06
Hrvatski radio 1, jutros. Emisiju nisam slušao u cjelini, ali uglavnom, ugostili smo EU birokrata i među ostalim, poručio nam je da zbog Brexita (UK više neće uplačivati u EU proračun), sada nama rastu davanja za EU 10-20 %, a nešto manje ćemo moći i dobiti.
Osobno, mislio sam da je Brexit dobar za nas, jer više nećemo plaćati "Engleski rabat", dopasti će i nas koja institucija, a vidio sam u tome i dobar primjer za nas da se može izaći iz EU i da je to dobro za onog koji to učini.
Umjesto rabata, evo nam poskupljenja (10-20 %), nove institucije - za nas banana, a nema u nas ni priče o izlasku iz EU, nego o ulasku ilegalnih imigranata u RH.

Da, nažalost. Ušli smo u EU debelo nakon njezinog vrhunca. Sad kad izađu Britanci ide nam članarina gore, a dobivat ćemo manje love. Unatoč tome, ekonomski je to odlična stvar za Hrvatsku. Kulturno daleko od toga, ali da uz V4 možemo odbiti tu hegemoniju koja nam se nameće, samo treba imati pameti i volje.

Pajdo
12-11-2018, 21:41
Postoji li kakva šanska da dobijemo Evropsku vojsku umjesto proameričkog saveza NATO?

http://www.globalcir.com/2018/11/11/rusija-se-slaze-sa-stavom-francuske-putin-podrzava-ideju-da-se-oformi-vojska-evrope/?fbclid=IwAR3vlG_WkQHBU5aklF0Cv0nhEX9R5AuMGzDEZQ7D 4RvE1e4OFzsGmbaOZu8

goran2hr
28-03-2019, 15:16
https://www.vecernji.hr/vijesti/skola-internacionalnih-tema-sit-andreja-plenkovica-1309614

Novo vrelo EU propagande i eurofilije, znakovitog imena.

goran2hr
10-09-2019, 22:05
Eurofili u Engleskoj krše demokraciju, ometaju referendumsku odluku naroda, pritom ne žele izaći na izbore, jer znaju da su manjina i da gube.
Slično je i u Italiji, gdje eurofili nameću svoju volju većini, stvaraju čudnovatu koaliciju, a naravno i oni baš ne bi na izbore. Tj. ne bi se baš izložili demokraciji.
A sada iz jedne male i ponosne članice, stiže dužnosnica, koja će biti zadužena za demografiju (??) i još luđe, za demokraciju (???!!!???).

Podučiti će EU-ropljane, kako se ruše narodni referendumi, a demografija rješava ilegalnim imigrantima.

mirv
11-09-2019, 00:52
Još jedan povijestni krug dekadencije ide svome izvjesnom ishodu, i ovaj imperij je teško ogrezao u izrazito negativnoj selekciji i otuđenosti od stvarnosti a ta oholost je ujedno i zametak njegove konačne propasti. Jedino je pitanje koliko nas će sa sobom odvući u ponor dok napokon ne nestane. Ako je povijest učiteljica života taj broj će biti jako velik, mučan i krvav.

Grunf
08-07-2021, 21:56
Europski parlament odobrio nadgledanje e-mailova i poruka preko raznih messenger servisa te njihovo prijavljivanje policiji. Znači svaka poruku koju napišete u e-mailu ili preko servisa za slanje poruka se može upotrijebiti na sudu protiv vas. Zanimljivi da su jedino Zeleni bili nadmoćno protiv ove direktive, naravno HDZ-ovi Pučani tj. narodnjaci su bili svi za. Jedini nemaju niti jedan glas protiv oduzimanja prava privatnosti, koja postoji po ustavu tj. po Božjem zakonu.

https://www.patrick-breyer.de/wp-content/uploads/2021/07/Abstimmungsgrafik_Chatkontrolle_alle_MdEPs.jpg

Today, the European Parliament approved the ePrivacy Derogation, allowing providers of e-mail and messaging services to automatically search all personal messages of each citizen for presumed suspect content and report suspected cases to the police. The European Pirates Delegation in the Greens/EFA group strongly condemns this automated mass surveillance, which effectively means the end of privacy in digital correspondence. Pirate Party MEPs plan to take legal action.

In today’s vote, 537 Members of the European Parliament approved Chatcontrol, with 133 voting against and 24 abstentions.[1]

https://www.patrick-breyer.de/en/chatcontrol-european-parliament-approves-mass-surveillance-of-private-communications/

Gelsey Azalea
17-10-2021, 06:37
Evo čime se oni bave u EU parlamentu; https://narod.hr/eu/europski-parlament-pozvao-sad-na-ukidanje-pro-life-zakona?fbclid=IwAR2xNYXwugPPtt84i3FO6YCI1EagBlicTL ROigzixLmSgl-NIb-zs0TF9rU

Zaslužuju da propadnu i nestanu u svojoj bijedi, jadu, okrutnošću i bezbožnosti!:(:down:toljaga

Gelsey Azalea
25-04-2022, 17:19
JU-HU! EU je spašena! Pobijedio je Macron!
Vozi dalje. Šta gore to bolje!

Burzum
25-04-2022, 18:06
JU-HU! EU je spašena! Pobijedio je Macron!
Vozi dalje. Šta gore to bolje!

Čak su i crnci i mulati iz njihovih prekomorskih departmana na Karibima i urođenici u Indijskom oceanu većinski glasali za Le Pen, to dovoljno govori koliko je ispiranje mozga običnim Francuzima u Parizu, Lyonu, Marseillu, to su tri najveća francuska grada i mogu se kladit da je tamo Macron premoćno pobijedio, za razliku od manjih mjesta i ruralnih sredina.
Da parafraziram ovu tvoju "Što gore to bolje ", ima i ona "Bilo nam je bolje dok nam je bilo gore"

Gelsey Azalea
26-04-2022, 17:01
Ja sam još prije pet godina imala neke iluzije. No, sad više nemam.

Ove izbore čak nisam ni pozorno pratila. U prvom krugu mi je za oko zapeo Eric Zemmour i za njega sam navijala.
Le Pen (koju iznimno cijenim) postala je desničarka sa 'ali' i dosta se pomaknula prema desnom centru.
Svejedno joj se nije isplatilo. Dobila je nekih 8% više glasova nego 2017., no opet nedovoljno za pobjedu.

Gelsey Azalea
13-06-2022, 17:21
Francuzi digli ruke od sebe i Francuske; https://narod.hr/eu/lijevi-macron-i-melenhon-pobjednici-prvog-kruga-parlamentarnih-izbora-zemmour-ne-ide-dalje

Desni centar i desnica loše prošli.

Gelsey Azalea
08-07-2022, 11:39
Evo čime se bave u EU parlamentu; https://narod.hr/eu/europski-parlament-glasuje-o-rezoluciji-o-pobacaju-povodom-odluke-suda-u-sad-u-u-njoj-kritizirana-hrvatska

Kakav rat u Ukrajini, kakva inflacija, ekonomska kriza; abortus je važnija tema. Oni žele pravo na abortus staviti u EU ustav i najvjerojatnije prisiliti članice EU-a da isto to naprave i u svojim državama.
Kršćanstvo van iz EU ustava, abortus u ustav! FUJ, FUJ!
„Jeruzaleme, propast je tvoja u tebi“.

Grunf
08-07-2022, 12:19
Evo čime se bave u EU parlamentu; https://narod.hr/eu/europski-parlament-glasuje-o-rezoluciji-o-pobacaju-povodom-odluke-suda-u-sad-u-u-njoj-kritizirana-hrvatska

Kakav rat u Ukrajini, kakva inflacija, ekonomska kriza; abortus je važnija tema. Oni žele pravo na abortus staviti u EU ustav i najvjerojatnije prisiliti članice EU-a da isto to naprave i u svojim državama.
Kršćanstvo van iz EU ustava, abortus u ustav! FUJ, FUJ!
„Jeruzaleme, propast je tvoja u tebi“.

Nas su spomenuli u rezoluciji, to je hvale vrijedno jer pokazuje da smo na dobrom putu. Cinkala nas je udruga Roditelji u akciji - Roda. Daj pogledaj koliko udruga u Hrvatskoj radi na tome da ubojstvo djece ostane legalno. :(

Autori rezolucije se u slučaju Hrvatske pozivaju na nevladinu organizaciju “Roditelji u akciji – Roda”. Ta udruga je u suradnji sa stotinjak nevladinih organizacija, platformi i inicijativa objavila, povodom slučaja Čavajda, zahtjev “za pristupačnim, sigurnim i legalnim prekidom trudnoće u Hrvatskoj”.

Potpisnice tog zahtjeva su Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter, SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava, UŽRH “Bolja budućnost”, Zagreb Pride, Udruga “HERA” Križevci – za zaštitu i promicanje ljudskih prava, Domine-organizacija za promicanje ženskih prava, Centar za građanske inicijative Poreč, Udruga za unapređenje kvalitete življenja “LET”, Centar za građanske inicijative Poreč, Jupi hura centar sa savjetovanje, Status M, Udruga “MI” – Split, Psihološki centar Razvoj, Ženska udruga “IZVOR”, B.a.B.e., Centar za kulturne djelatnosti, Ženska soba – centar za seksualna prava, Otvorena medijska grupacija, SF:ius – Socijalni rub: zanimljive neispričane priče, Feministički kolektiv fAKTIV, Hrvatski savez za rijetke bolesti, Zaklada Zajednički put, zaklada Solidarna, Zaklada Nora Šitum, Maja-Majčinstvo je avantura, Udruga žena oboljelih i liječenih od raka NISMO SAME, Dravet sindrom Hrvatska, Tricycle Trauma, Prostor rodne i medijske kulture K-zona, Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata Grada Zagreba, Centar za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci, Hrvatska udruga za promicanje primaljstva, CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, Udruga Oaza, Kulturna udruga Jutro, udruga za razvoj civilnog društva Bonsai, udruga Krijesnica, platforma Zdravstveni opservatorij (s izuzetkom udruge La Verna), udruga žena Vukovar, Hrvatska udruga leukemija i limfomi (HULL), Udruga za zaštitu i promicanje ljudskih prava Sofija, platforma za reproduktivnu pravdu, udruga Terra, Zagrebačko psihološko društvo, Udruga za unapređenje kvalitete života Karika Karlovac, pokret za sekularnu Hrvatsku, Protagora, Centar za mirovne studije, Slagalica – Zaklada za razvoj lokalne zajednice, Savez gluhih i nagluhih grada Zagreba, Informativno pravni centar, Operacija grad, Trans Mreža Balkan, Klub trudnica i roditelja Split, Forum za slobodu odgoja, Dugine obitelji, Rehabilitacijski centar za stres i traumu, Hrvatski pravni centar, DKolektiv – organizacija za društveni razvoj, Udruga Plavi telefon, Miramida Centar (Grožnjan), Zelena akcija, Udruga UZOR, Centar za podršku i razvoj civilnog društva “DELFIN”, Savez Roma u Republici Hrvatskoj “KALI SARA”, Mreža mladih Hrvatske, Udruženje za razvoj kulture “URK”, F.O.R.T.E.S.-centar za demokratski razvoj i inkluziju, Udruga za zastitu zena i djece zrtava obiteljskog nasilja Iris Bjelovar, LGBTIQ+ inicijativa FFZG-a AUT, Centar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek, Sindikalni kolektiv udruženih prekarnih radnica i aktivista – SKUPA, udruga Iskorak, udruga BRID, Udruga osoba s mišićnom distrofijom Primorsko-goranske županije, Centar za ženske studije, Pučko otvoreno učilište Korak po korak, CeDePe-Društvo osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Zagreb, Savez udruga KAoperativa, Autonomna ženska kuća Zagreb, Nansen dijalog centar, Ženska mreža Hrvatske, ženska sekcija Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Lezbijska organizacija Rijeka “LORI” i Udruga Delta.

Burzum
08-07-2022, 15:03
Najžalosnije da nabrojani nisu ni 1 posto udruga u Hrvatskoj i osim od Šoroša primaju pare i iz državnog proračuna. Šorošu je prva investicija u Hrvatskoj tamo 1993 bio Fekal, pardon Feral Tribune.

Gelsey Azalea
09-07-2022, 05:03
Nas su spomenuli u rezoluciji, to je hvale vrijedno jer pokazuje da smo na dobrom putu. Cinkala nas je udruga Roditelji u akciji - Roda. Daj pogledaj koliko udruga u Hrvatskoj radi na tome da ubojstvo djece ostane legalno. :(

Mene je neugodno iznenadilo da je među udrugama koje se zalažu za abortus i udruga Nora Šitum. Udruga koja je dobila ime po djevojčici koja je umrla od leukemije a za čije liječenje je cijela Hrvatska skupljala novac. Dal' njezini roditelji znaju da udruga koja nosi ime njihove mrtve kćeri i koja bi trebala pomagati bolesnoj djeci, podržava pravo na ubijanje nerođene djece?!

Gelsey Azalea
18-09-2022, 17:38
https://narod.hr/eu/bez-presedana-ek-trazi-da-se-madarskoj-zamrzne-75-milijardi-eura-iz-eu-fondova

Nekoga štipaju za guzu, neki narodi su najbolji kao slugani a neki narodi imaju državnika i karakter.
Cijena koju plaćaju? Mala naprema nagradi, jer samo se hrabri i pobjednici pamte.
Mađarska i Orban; :naklon
EU žgadija; :toljaga

Gelsey Azalea
26-09-2022, 17:35
Desničari, pobjednici izbora u Italiji! :yess
Uschi već sprema alate kojima misli kazniti Talijane.
https://narod.hr/svijet/desna-koalicija-na-celu-s-giorgiom-meloni-trijumfirala-na-izborima-u-italiji

Gelsey Azalea
02-07-2023, 23:00
Francuska gori;
https://www.youtube.com/watch?v=p4JOsG3mY4I

Dvije mi izreke padaju na pamet: 'Svakom njegovo'; 'Kako siješ tako ćeš i žeti'.

Gelsey Azalea
16-10-2023, 00:42
Poljaci su danas izašli na izbore.
Jel' moguće da i oni dobiju svog Plenkija u liku Donalda Tuska?
Bojim se da čak i je moguće; https://vijesti.hrt.hr/eu/izborni-dan-hoce-li-poljska-okrenuti-leda-europi--11092941

Inkvizitor
16-10-2023, 21:10
Nije li Tusk i ranije bio premijer

Gelsey Azalea
17-10-2023, 00:32
Nije li Tusk i ranije bio premijer

Da, nešto mi zvoni da je pa je onda otišao u Brisel na neku veću poziciju.
Sad se vraća da podjarmi Poljsku.
Znam da su soroševci i slične organizacije sve učinile da sruše PiS (to su i otvoreno govorili), ali svejedno, pa zar je još uvijek mnogo ljudi tako slijepo i u iluziji?! :zbunjen: :(
E Poljaci, padoše i vi.:facepalm

Kad smo kod Brisela; teroristički napad. (https://www.vecernji.hr/vijesti/strava-u-bruxellesu-dvije-osobe-ubijene-napadac-je-u-bijegu-1717075) Napadač vikao 'Allahu akbar'.
Utakmica Belgije i Švedske prekinuta.

I još Uschi najavljuje kvote za raspodjelu migranata po Europi.

Gelsey Azalea
08-11-2023, 02:00
Možda ipak na kraju vladu u Poljskoj bude slagao PiS; https://narod.hr/eu/predsjednik-duda-dao-mandat-za-sastavljanje-vlade-pis-u-sto-se-ocekuje :)

Puntar2.0
22-11-2023, 17:47
Vecina EU parlamenta je danas izglasala promjenu temeljnog EU dogovora. U 65 poljima ce se onemoguciti Veto pojedinih clanica, uvijek ce odlucivati vecina.
Znaci, sve i ako bi dobili Vladu sa mudima, ta Vlada moze sprijeciti tocno-nista. Niti ulazak srbalja, niti migracije.
Mozda zaista pokusamo srecu u razvaljivanju ovoga, tamo za nekoliko godina, tko ce ga znati.

Gelsey Azalea
28-11-2023, 00:32
Vecina EU parlamenta je danas izglasala promjenu temeljnog EU dogovora. U 65 poljima ce se onemoguciti Veto pojedinih clanica, uvijek ce odlucivati vecina.
Znaci, sve i ako bi dobili Vladu sa mudima, ta Vlada moze sprijeciti tocno-nista. Niti ulazak srbalja, niti migracije.
Mozda zaista pokusamo srecu u razvaljivanju ovoga, tamo za nekoliko godina, tko ce ga znati.

Teško će biti išta rušiti. Narodi su glupi, velika većina ispranog mozga; evo pade i Poljska. Ostala je još Mađarska, ali ona je preslaba da bi uzdrmala temelje ove nakaradne tvorevine zvane EU.
Više ne vjerujem da je moguća bilo kakva promjena iznutra, jedino da se dogodi nešto veliko i brutalno izvana.

A mi? Nebitni. Ostat ćemo na brodu koji tone do kraja, sa Njemačkom kao i '45.

Gelsey Azalea
11-02-2024, 18:41
Još malo o tome u kakvoj se truloj, totalitarnoj zajednici nalazimo; https://narod.hr/eu/bruxelles-tuzi-madarsku-zbog-zakona-kojim-zabranjuje-inozemno-financiranje-stranaka